abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 februari 2011 @ 12:49:24 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92814706
Bij wijze van TVP: volgens mij moet het deel 14 zijn in de TT!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  dinsdag 15 februari 2011 @ 12:59:54 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92815065
Je hebt gelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 februari 2011 @ 13:06:22 #4
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92815309
Omdat het zo boeiend is & blijft even een tvp.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_92974206
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen...

Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'?
  vrijdag 18 februari 2011 @ 19:30:46 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92978557
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 18:07 schreef Jessiiie het volgende:
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen...

Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'?
Rostbratwurst, een braadworstsoort, maar dit is regionaal verschillend wat voor worst ze gebruiken. De saus wordt vaak zelfgemaakt, het is een tomatensaus als basis, op smaak gebracht met kerriepoeder. Vaak wordt er ook kerriepoeder overheen gedaan. Ik heb de saus nog nooit zelfgemaakt. De saus is meestal warm, maar dit verschilt ook regionaal
Kortom, lastig gerecht om in NL goed na te maken, Duitse braadworsten komen in veel varianten maar lijken over het algemeen niet op de Nederlandse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93012902
hoi, een vraagje over stokbrood.
Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling.
Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer)

Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd?

En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen.

Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen ;)
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 19 februari 2011 @ 17:40:18 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93018301
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 14:55 schreef Mixende_match het volgende:
hoi, een vraagje over stokbrood.
Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling.
Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer)

Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd?

En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen.

Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen ;)
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 februari 2011 @ 16:52:06 #9
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_93108474
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 21 februari 2011 @ 16:55:54 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93108659
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 16:52 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten?
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?
Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is.
Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93148163
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?
Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is.
Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee.
In die laatste categorie zijn de 365 pannen van Ikea erg goed. Ik gebruik die van mij nu bijna anderhalf jaar intensief, en nu pas begint hij de eerste gebruikssporen te tonen.

Heb ook een gietijzeren pan van een paar kilo, maar ik gebruik hem eigenlijk maar weinig. Zodra je bedenkt dat je je ingredienten er in gaat doen, zijn ze eigenlijk al vastgebakken aan de bodem.
  dinsdag 22 februari 2011 @ 17:33:08 #12
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93159472
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 22 februari 2011 @ 18:09:07 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93161153
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 17:33 schreef MissHobje het volgende:
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer ;)
Trouwen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93162848
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Trouwen?
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.
  dinsdag 22 februari 2011 @ 18:48:20 #15
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93162892
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.
Nee, dan heb ik twee topkoks. *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 22 februari 2011 @ 19:00:39 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93163431
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:48 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, dan heb ik twee topkoks. *O*
Geen bottomkok?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 februari 2011 @ 19:33:39 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93164970
Zeg!
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:23:01 #18
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93171348
LOL _O- Sorry, mevrouw Ook, zal meteen weer ontopic gaan. :@
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:24:56 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93171508
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ;(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:34:44 #20
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93172265
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Trouwen?
O+ Piet! het is dat ik al getrouwd ben ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93172657
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ;(
:D Jij hebt het afgelopen jaar twee keer gekookt, dus dat klopt ook wel :P
pi_93189744
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?
ja, voor een groot deel wel ja. c_/

Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij?
~ Bonito La Risa ~
  woensdag 23 februari 2011 @ 10:39:08 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93190044
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 10:30 schreef Mixende_match het volgende:

[..]

ja, voor een groot deel wel ja. c_/

Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij?
Dan was het waarschijnlijk kruidenboter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 februari 2011 @ 10:43:17 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93190194
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ;(
Is hij zwart?
Olie je hem regelmatig na gebruik even in?
Je wast hem toch niet af?
Pan op het vuur zetten, heet laten worden, wat olie er in, aardappelschillen er in en die bakken, aa
Het duurt wel even voor je pan goed ingewerkt is, maar als hij dat eenmaal is wil je geen ander meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 februari 2011 @ 10:49:22 #25
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93190385
En gietijzer moet ook echt heet worden, zo het dat het net een beetje walmt.
Allles schroeit dan snel dicht en blijft ook niet meer aan de pan plakken.
Het scheelt ook flink als je vlees minstens een half uur buiten de koelkast op kamertemperatuur laat komen, koud vlees brandt ook aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')