Rostbratwurst, een braadworstsoort, maar dit is regionaal verschillend wat voor worst ze gebruiken. De saus wordt vaak zelfgemaakt, het is een tomatensaus als basis, op smaak gebracht met kerriepoeder. Vaak wordt er ook kerriepoeder overheen gedaan. Ik heb de saus nog nooit zelfgemaakt. De saus is meestal warm, maar dit verschilt ook regionaalquote:Op vrijdag 18 februari 2011 18:07 schreef Jessiiie het volgende:
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen...
Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'?
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 14:55 schreef Mixende_match het volgende:
hoi, een vraagje over stokbrood.
Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling.
Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer)
Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd?
En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen.
Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?quote:Op maandag 21 februari 2011 16:52 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten?
In die laatste categorie zijn de 365 pannen van Ikea erg goed. Ik gebruik die van mij nu bijna anderhalf jaar intensief, en nu pas begint hij de eerste gebruikssporen te tonen.quote:Op maandag 21 februari 2011 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?
Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is.
Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee.
Trouwen?quote:Op dinsdag 22 februari 2011 17:33 schreef MissHobje het volgende:
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.quote:
Nee, dan heb ik twee topkoks.quote:Op dinsdag 22 februari 2011 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.
Geen bottomkok?quote:
Piet! het is dat ik al getrouwd benquote:
Jij hebt het afgelopen jaar twee keer gekookt, dus dat klopt ook welquote:Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok.
ja, voor een groot deel wel ja.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?
Dan was het waarschijnlijk kruidenboterquote:Op woensdag 23 februari 2011 10:30 schreef Mixende_match het volgende:
[..]
ja, voor een groot deel wel ja.
Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij?
Is hij zwart?quote:Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |