abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_93881642
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 19:40 schreef wonderer het volgende:
Kun je die diepte niet meer terugkrijgen dan, is het permanent?
EEn goede vraag voor de voorlichtingsbijeenkomst.
pi_93963364
Nu heb ik wel groen licht...en zou ik aan het begin van iets nieuws moeten staan aldus mijn omgeving.
Niet dat dit voor mij zo voelt maar goed.

Wat me dus opvalt is dat mijn omgeving in een soort van rouw is en afscheid neemt van iemand die ik nooit geweest ben wat gevoelens betreft.
Echt raar om te zien vind ik dat.
Ik vraag me dan echt af van wie nemen ze eigenlijk afscheid?

Echt zo raar.
pi_93963754
Gefeliciteerd Dropkogel!

De reacties van mensen om je heen, ja dat iets wat mij ook opvalt. Voor ons is het duidelijk, we zijn wie we zijn en we hebben er al ons leven over na kunnen denken. Maar toch zijn er veel mensen die nooit ons hebben gezien maar juist het masker wat we altijd hebben gedragen. Mensen hebben in hun hoofd altijd een bepaald wensbeeld van een persoon, hoe ze zelf iemand het liefste zien en dat strookt niet altijd met de werkelijkheid. Er wordt afscheid genomen van dat beeld wat men van je had, niet van jou zelf. Al is dat voor naasten wel bijna hetzelfde.
Mijn moeder bijvoorbeeld accepteert het wel, maar het was voor haar een hele grote schok om te ontdekken dat er zoveel in mij schuilging waar ze nooit enig vermoeden van had.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_93964229
@ Venus Castina,

Dank voor je snelle antwoord.
Ik vraag me dan echt af welk beeld men dan van mij gehad heeft.
Als je het op de man af vraagt wil niemand er iets over zeggen.

Om maar iets heel groots voor mij kleins voor mijn familie te noemen, bij mijn ouders staat er een foto van mij ergens halverwege jaren 90 genomen met halflang haar.
Ik stoor me erg aan die foto en vraag of mijn ouders een recente foto willen hebben.
Daar krijg ik of geen reactie op of de reactie nee want ik vind die foto mooi want toen had je nog haar.

Ik vraag me dan af wat is er mooi aan een foto waar iemand depressief opstaat?
Niks in mijn ogen.
pi_93964512
Dat is ook zoiets ja, bij alle gender vrienden bij wie ik thuis kom hangt wel een oude foto van voor de transitie. Het is iets nostalgisch voor de ouders. Het is natuurlijk vervelend om ermee geconfronteerd te worden, maar toch vind ik dat ik niet echt recht heb om te eisen die weg te halen. Het is nu eenmaal een deel van het verleden, iets wat je niet kan ontkennen en toch onder ogen zal moeten komen.
Zelf zou ik niet zo vlug oude foto's ophangen, maar kan me wel inleven in de behoefte van mijn ouders om toch iets van het verleden te hebben. Hoe je het went of keert, zij ervaren de transitie anders dan wij zelf doen.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_93965255
Van mij hoeven ze de foto ook niet weg te halen maar er een recente naast te zetten vind ik wel zo fijn.
Ik bedoel dat zou me toch een stuk erkenning geven voor wie ik nu ben.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 17:41:34 #132
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_93965420
Oh, zo herkenbaar, drop! Ik heb echt niet het idee dat ik veranderd ben. Ja, qua uiterlijk, een beetje. Echt niet veel. En qua karakter heeft de T echt veel minder invloed op me gehad dan zou kunnen. Redelijk vervelend, eerlijk gezegd.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_93965812
@ Wonderer jij hebt een iets minder glad gezicht gekregen wat structuur betreft en je stem is goed.
Verder vind ik het ook wel mee vallen.

Wat mis je aan mannelijk () karakter dan?
  vrijdag 11 maart 2011 @ 18:02:56 #134
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_93966163
Ik mis niks aan mannelijk karakter, maar dat had ik vroeger ook al. Ik kleed me niet anders (nou ja, iets kleuriger tegenwoordig, dat krijg je met flanellen overhemden in de mode), denk niet anders, vind geen andere dingen leuk... heb alleen wat meer zelfvertrouwen.

Maar ik ben niet agressief geworden, niet minder emotioneel, niet botter (eerder het tegenovergestelde)... alles wat je met testosteron associeert heb ik gewoon niet. Tenzij ik echt blind ben voor mijn eigen veranderen natuurlijk, maar dat denk ik niet.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_93968217
het niet agressief worden lijkt me juist een voordeel dat is niet echt iets waar je trots op kunt zijn.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 18:57:33 #136
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_93968344
Ja, het is ook een voordeel. Het is vooral om te illustreren dat ik gewoon nog dezelfde persoon ben, alleen dan met een baard en lagere stem.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_93968692
Voor mij zijn de grenzen tussen man en vrouw heel breed, maar dat gaat dan erg om de uitstraling van iemand. Ik kan het bijvoorbeeld heel erg waarderen om een jongen in vrouwenkleding te zien, maar ik wil dat onder die vrouwen kleding nog wel een jongen zit, omdat dat gewoon mijn voorkeur heeft. Ik kan het zelf ook wel waarderen om mezelf vrouwelijker op te stellen, maar omdat ik toch nog erg jong ben (16) en bang ben dat mijn ouders dit niet zullen accepteren, doe ik dat niet en heb ik ook moeite om een vriendje langs te brengen die in hun ogen "vreemd" zou kunnen zijn.
Ik vind het extreem belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn, maar ik ben zelf te soft en te bang om niet met de stroom mee te gaan. Ik vind het extreem knap dat er mensen zijn die dit wel gewoon durfen, want uiteindelijk maken die mensen het wel makkelijker voor mij en anderen.
Als god bestaat, is hij een enorme sadist!
Ben jij ook een Atheïst, plaats dan ook deze signature in je profiel!
  vrijdag 11 maart 2011 @ 19:09:29 #138
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_93968863
16 is ook gewoon een kutleeftijd :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_94017322
Ik kwam zojuist het onderstaande bericht op Transman.nl tegen.

quote:
Einde sterilisatie-eis transgenders in zicht
Teeven en OpsteltenStaatssecretaris Fred Teeven (VVD) heeft in een gesprek met COC Nederland toegezegd dat voor aankomende zomer een wetsvoorstel wordt ingediend dat een einde maakt aan de sterilisatie-eis voor transgenders. In hetzelfde gesprek nam minister Ivo Opstelten (VVD) een aantal voorstellen van COC Nederland aan, die de veiligheid van transgenders en holebi's (HLBT-ers) bevordert.

Sterilisatie-eis
Op dit moment is in Artikel 28 Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek vastgelegd dat transgenders onvruchtbaar moeten zijn, voordat hun geslacht in de Gemeentelijke Basisadministratie (en dus in het paspoort) kan worden veranderd. In de praktijk komt dit erop neer dat transgenders moeten aantonen dat zij gesteriliseerd zijn, voordat hun juridische geslacht kan worden aan hun fysieke voorkomen.

Deze Nederlandse regelgeving gaat lijnrecht in tegen de Jogjakarta Beginselen, die de Nederlandse overheid zegt te (willen) volgen. In de Jogjakarta Beginselen staan de Rechten van de Mens m.b.t. transgenders en holebi's beschreven. In het betreffende artikel staat: '(...) Niemand zal tot het ondergaan van medische procedures, inclusief geslachtsaanpassende operaties, sterilisatie of hormoontherapie, worden gedwongen als voorwaarde voor wettelijke erkenning van de gender-identiteit. (...)'

Nederland is hierover eerder al op de vingers getikt door mensenrechtenorganisaties en de Raad van Europa. Het Transgender Netwerk Nederland is al enkele jaren in gesprek met de Ministeries van Justitie, OCW en VWS, maar de wet is -ondanks diverse toezeggingen- nog niet veranderd. Nu ligt er een concrete toezegging van staatssecretaris Teeven over wijziging van het gewraakte artikel.

Deze week heeft het Transgender Netwerk Nederland een brief verstuurd naar de ministeries van Justitie, OCW en VWS over de aanpassing van Artikel 28 Boek 1 BW. In deze brief staat de toezegging van Teeven vastgelegd en worden nogmaals de vijf belangrijkste redenen voor herziening van dit artikel beschreven. Deze brief is namens acht organisaties voor transgenders en holebi's verstuurd, waaronder ook Stichting Transman.

Veiligheid
Een ander belangrijk onderwerp van het gesprek met Teeven en Opstelten was de veiligheid van HLBT-ers. Opstelten gaf aan dat hij de straffen bij anti-LHBT geweld verder wil verhogen.
Opstelten nam de suggsetie over van COC Nederland voor een landelijke campagne die de aangiftebereidheid van anti-LHBT geweld moet bevorderen. Veel transgenders en holebi's doen nu geen aangifte van geweld, omdat er weinig vertrouwen is in de afhandeling van justitie. De minister wil een aparte registratiecode voor homo- en transfoob geweld invoeren bij alle Nederlandse politiekorpsen. De politie in Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben al zo'n aparte registratiecode.
Het zou voor transgenders en transseksuelen fijn zijn als het wetsartikel aangepast gaat worden. Ik zit me alleen af te vragen of deze toezegging nu wel omgezet gaat worden in daden, want ja, de vorige toezeggingen van hun bleken loze beloftes te zijn. Als ze hun beloftes nu wél gaan nakomen, hoelang duurt het dan eigenlijk voordat er een wetsartikel aangepast is, weet iemand dat? Ik ben daar eigenlijk wel nieuwsgierig naar.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 21:23:52 #140
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_94017928
Daar ben ik ook wel benieuwd naar, hoe lang dat duurt.

Je kunt hier je Amerikaanse paspoort met alleen een brief van je therapeut aanpassen, maar hier is dan ook weer niet zoiets als een GBA...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_94018095
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 21:23 schreef wonderer het volgende:
Daar ben ik ook wel benieuwd naar, hoe lang dat duurt.

Je kunt hier je Amerikaanse paspoort met alleen een brief van je therapeut aanpassen, maar hier is dan ook weer niet zoiets als een GBA...
Oh, wat voor systeem hebben ze dan als ik vragen mag? Ik mag aannemen dat ook in Amerika een systeem is waar inwoners van dat land geregistreerd worden.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 21:48:30 #142
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_94019061
Nee, dat is er niet (echt). Daarom is er ook om de zoveel tijd een volkstelling (census), omdat er niet een orgaan is waar alles geregistreerd wordt en dan weet de overheid dus niet hoe hun volk is samengesteld.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_94020023
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 21:48 schreef wonderer het volgende:
Nee, dat is er niet (echt). Daarom is er ook om de zoveel tijd een volkstelling (census), omdat er niet een orgaan is waar alles geregistreerd wordt en dan weet de overheid dus niet hoe hun volk is samengesteld.
Voor transgenders en transseksuelen is dit wel een voordeel denk ik, toch? Ik bedoel: dan heb je dat gezeik niet wat je wel in Nederland hebt.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 22:29:36 #144
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_94020828
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 22:11 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Voor transgenders en transseksuelen is dit wel een voordeel denk ik, toch? Ik bedoel: dan heb je dat gezeik niet wat je wel in Nederland hebt.
Da's ook pas sinds afgelopen zomer hoor. Daarvoor was het sowieso per staat verschillend en moest je vaak eerst de genitale operatie ondergaan voor je je geslacht mocht aanpassen.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zaterdag 12 maart 2011 @ 22:41:37 #145
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_94021379
Hallooootjes...

Ik heb een goeie vriendin die er transgender is.
Hoe kan ik het haar het beste helpen/steunen en wat is het precies?
Ze zit er zelf een beetje mee maar ze kan het moeilijk onder woorden brengen.

mvg,

Raggingbull
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 22:46:25 #146
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_94021585
Da's nogal een brede vraag... Als je wat preciezer kunt zijn, zou dat helpen, maar wat ik nu vast wil zeggen: sta open voor wat ze (hij?) wel onder woorden kan brengen, en doe wat ze vraagt, ook al snap je het (nog) niet. Dus de juiste voornaamwoorden, ook al voelt het voor jou vreemd, dat soort dingen.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zaterdag 12 maart 2011 @ 22:50:50 #147
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_94021789
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 22:46 schreef wonderer het volgende:
Da's nogal een brede vraag... Als je wat preciezer kunt zijn, zou dat helpen, maar wat ik nu vast wil zeggen: sta open voor wat ze (hij?) wel onder woorden kan brengen, en doe wat ze vraagt, ook al snap je het (nog) niet. Dus de juiste voornaamwoorden, ook al voelt het voor jou vreemd, dat soort dingen.
Naja... ben zelf bi dus ik kan het me een beetje voorstellen...
Het is een zij.
Ja ik sta er open voor interesseer me wel in dit onderwerp en wil en eigenlijk wel meer over weten vandaar dat ik ook wel hier gekomen ben.

eh... preciezer? Kun je misschien enkele dingen noemen ik weet nog niet veel.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 23:14:52 #148
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_94022882
Nou ja, ik weet niet hoe ver je vriendin is in het proces, dus ook niet zo goed wat er uit te leggen valt. Dus als je dat zou kunnen uitdiepen, zou dat wel helpen ;)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zaterdag 12 maart 2011 @ 23:44:27 #149
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_94024228
Uhmm... welk proces?
Sorry ik weet hier echt te weinig van af.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
pi_94025235
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 23:44 schreef Raggingbull het volgende:
Uhmm... welk proces?
Sorry ik weet hier echt te weinig van af.
Geeft niet, daarom zijn we je om te helpen.

Eerste fase: diagnostiek
Dit zijn gesprekken met de psycholoog en/of met de psychiater. Doel van deze gesprekken is om twee dingen vast te kunnen stellen: ten eerste moet hij/zij beoordelen of ze echt transseksueel is en ten tweede of ze voldoende draagkracht heeft om de transitie aan te kunnen.

Tweede fase: behandeling met geslachtshormonen
Als zij groen licht gekregen heeft dan krijgt ze de hormonale behandeling, dit is nodig om het lichaam zo veel als mogelijk aan te passen aan het gewenste geslacht. Dit is echter maar beperkt mogelijk, want lichamelijke veranderingen die tijdens de puberteit eenmaal zijn opgetreden zijn vaak onomkeerbaar. Om die reden zullen bij volwassen mannen een lage stem, relatief grove gelaatstrekken, gelaatsbeharing en brede schouders niet veranderen onder invloed van de hormoonbehandeling. Bij vrouwen zullen de borsten door gebruik van hormonen niet verdwijnen, daarvoor is chirurgische correctie vaak noodzakelijk.

Derde fase: de operaties
De laatste - en meest ingrijpende - stap in de behandeling, zijn de geslachtsaanpassende operaties. Bij een biologische man houdt in dat van zijn penis en scrotum een vagina wordt gemaakt. Bij een biologische vrouw worden de borsten, eierstokken en baarmoeder weggehaald en wordt van de clitoris een minipenis (= metaidoioplastiek) gemaakt of wordt er een wat grotere penis (= phalloplastiek) gecreëerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Xenzo op 13-03-2011 00:14:34 (Er stonden wat spelfoutjes in mijn uitleg.) ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')