abonnement Unibet Coolblue
pi_93761395
LOL, er zijn ook betontegels voor op de stoep van 60x40. Even met de haakse slijper op maat maken voor je oven :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  maandag 7 maart 2011 @ 11:22:07 #152
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93762155
Ja oke maar standaard stoeptegels zijn 300x300 tochhh.
  maandag 7 maart 2011 @ 11:30:43 #153
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93762432
Pizza met een diameter van 30 cm is prima te doen hoor, desnoods bak je er 2.
  maandag 7 maart 2011 @ 11:41:16 #154
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93762872
Mijne zijn altijd 32cm, anders worden ze heel dik. Oke dan moet ik de verhouding aanpassen van de ingredienten.

Goed, in de oven schieten is me ook nog nooit gelukt.
  † In Memoriam † maandag 7 maart 2011 @ 12:24:01 #155
91830 MaximusTG
pi_93764349
Niet zo moeilijk hoor, om de verhoudingen aan te passen: Gebruik gewoon de pizzadeeg tool:
http://pizzamaking.com/dough_calculator.html

Of je doet het zelf, simpelweg de verhouding tussen de oppervlaktes bepalen en je bent er eigenlijk al.
In de oven schieten is een kwestie van genoeg bloem/maismeel/semolina op je schieter. Als je je deeg op je schieter belegt moet je gewoon vaak een 'microshake' geven, zodat het deeg los blijft. Je ziet ook wel eens dat ze de belegde pizza op de schieter schuiven. Dat vind ik persoonlijk een beetje eng. Laatst wel gedaan met de onbelegde bodem. Voorzichtig aan de randen gepakt en er zo op geschoven. Dat was met deeg dat als je het opppakte, zo naar beneden ging hangen. Ging op zich goed.

Betontegels/stenen vind ik toch niet zo'n goed idee in de oven... Je weet nooit wat er allemaal in dat beton zit, en je hebt veel meer kans op scheuren van de steen in de oven. Dat soort stenen worden immers niet gebakken.
  maandag 7 maart 2011 @ 16:51:56 #156
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93775444
Leuk die pizzadeegtool!
Alleen... de thicknesfactor, wat bedoelen ze precies? :D Als NY pizza's al 0.1 zijn...

Wat betreft de schuiver, ik heb nog niet goed genoeg m'n best gedaan. Geen maismeel gebruikt om de bodem eraf te "rollen" en nog geen schieter gemaakt.

Je weet inderdaad niet wat precies de samenstelling van die betontegel is. Maar is het erg dat die barst? Dan koop je weer een nieuwe (trial and error). Tenzij 't echt "knapt" natuurlijk.
Of anders een andere ongeglazuurde steensoort. Heb nog niet in de bouwmarkt gekeken.
pi_93777704
Gebruik alsjeblieft geen betontegels, knappen en scheuren. Zoek gewoon een gladdere maar vooral poreuze steen bij de bouwmarkt.

De bodems van de echte pizzaovens is trouwens bedekt met chamottesteen.
Ikzelf gebruik een mooie granieten steen, tevreden mee.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  † In Memoriam † maandag 7 maart 2011 @ 18:07:24 #158
91830 MaximusTG
pi_93778294
@zoheetik; de thickness factor is in inches volgens mij. ;). 0.1 is dan 2,5 mm. Valt best mee ;)
  maandag 7 maart 2011 @ 18:09:10 #159
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93778361
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 17:50 schreef Dionysius85 het volgende:
Gebruik alsjeblieft geen betontegels, knappen en scheuren. Zoek gewoon een gladdere maar vooral poreuze steen bij de bouwmarkt.

De bodems van de echte pizzaovens is trouwens bedekt met chamottesteen.
Ikzelf gebruik een mooie granieten steen, tevreden mee.
Die hadden ze hier niet (was ff bij de gamma @utrecht ) komt wel een keer, ik ga het morgen gewoon op mijn plaat doen ( das wel een hele zware kwaliteit plaat) lukt vast wel. En de perfectie komt ook uiteindelijk ;)
Misschien bij het tuincentrum? hmm ideeen iemand?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 9 maart 2011 @ 07:51:33 #160
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93848626
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 18:07 schreef MaximusTG het volgende:
@zoheetik; de thickness factor is in inches volgens mij. ;). 0.1 is dan 2,5 mm. Valt best mee ;)
Ohh zo ja natuurlijk. En dat valt inderdaad wel mee :). Thanks.

Graniet is wel duur he? Of valt een klein stuk wel mee... Maar eens een keer kijken.
pi_93852102
Ik vrees dat mijn Bestron oven kaduuk is, en heb helaas nog niet zo lang geleden mijn ovenstenen (kachelstenen) weggegooid. Ik zou dus ook wel eens graag willen weten wie een betaalbare steen(soort) voor in de oven kan aanbevelen.
  † In Memoriam † woensdag 9 maart 2011 @ 12:12:16 #162
91830 MaximusTG
pi_93854861
Dat is niet zo mooi! Heb het hier al vaker gepost; bestel er nu gewoon zo een:
http://pizzastein.com/
Dat is een steen van chamotte-klei, die er voor bedoeld is, hittebestendig is, niet duur, en poreus (absorbeert dus water uit je pizzabodem). Gratis op maat gemaakt, inclusief schieter. (tip van mij; bestel meteen twee schieters, en voor dat beetje extra zou ik die snijder er ook maar bij nemen ;) ).
En nee, ik heb er geen aandelen in :P.
pi_93855177
Ik heb deze http://www.barbecueswinke(...)er-pizzasteen/34772/
en het werkt echt geweldig. In een pakketje met pizzames en zo'n opschepding. :D
  † In Memoriam † woensdag 9 maart 2011 @ 13:16:39 #164
91830 MaximusTG
pi_93856893
Overigens ga ik morgen een pizza bakken zonder mn steen. Heb namelijk mn recept iets aangepast, namelijk omgerekend voor een bakplaat van +- 35x35, met iets minder water. Dit ivm mn topic over koken voor 11 man. Hebben daar nl. toch twee grote ovens, kan ik mooi een aantal batches deeg maken die er precies oppassen. Omdat het deeg wat minder nat is, is het wat praktischer uit te rekken op zo'n oppervlak. Maak em ook iets dikker, zodat ie wat minder snel zompig is. Dan is er genoeg tijd voor iedereen om wat dingen op de pizza te leggen (want dat willen ze dan toch wel), en de pizza's zijn bijna allemaal tegelijk klaar. Maakt het wat gezelliger.
pi_93859504
Met zo'n grote groep kan je wel een volgende plaat in de oven schuiven op het moment dat de eerste er uit komt. Is die weer klaar als de eerste plaat op is :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  woensdag 9 maart 2011 @ 15:06:41 #166
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93860795
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 12:22 schreef _Loki het volgende:
Ik heb deze http://www.barbecueswinke(...)er-pizzasteen/34772/
en het werkt echt geweldig. In een pakketje met pizzames en zo'n opschepding. :D
Dat is een vriendelijk prijsje!
Jammer dat er dan weer Jamie Oliver op staat (anders was ie nog goedkoper geweest), maar goed.
Waar heb je die gekocht? Of daar gewoon besteld?
  † In Memoriam † woensdag 9 maart 2011 @ 15:45:45 #167
91830 MaximusTG
pi_93862350
Maar ik geloof niet dat de dikte van de steen zelf 4 cm is! Hoe dik is de steen zelf?
pi_93862418
Geen 4 cm :') Ik denk 2.
De mijne is trouwens ook niet van Jamie Oliver (hekel aan zulke 'merken'). ik zal het merk even opzoeken.

Edit: Taiwan zal vast geen merk zijn :') Op de steen staat niks, de doos heb ik niet meer.
  † In Memoriam † woensdag 9 maart 2011 @ 15:57:40 #169
91830 MaximusTG
pi_93862879
Haha, nee, dat zal vast niet. Koop ook liever niet zulke dingen, vaak way overpriced, en niet zo 'goed' als ze je willen doen geloven.
Mijn steen is trouwens wel best 'vies'. Laatst probeerde ik bij de tweede pizza om eens wat minder semoline/maismeel te gebruiken, om een beetje naar het minimale te gaan. Dat was dus iets te weinig, want die bleef vreselijk plakken aan de schieter. Kwam er allemaal kaas op en zo. Ach ja, meeste er af gehaald, raampje in de keuken open en vervolgens lekker dicht bij het element in de oven gezet en die op zn max. Mooi schoonschroeien. Maar je krijgt nooit alles weg. Daarna toen ie grotendeels was afgekoeld met een verse schuurspons nog wat meer verwijderd. Maar ik ga me dr niet druk om maken. Zulke vlekken horen nu eenmaal bij zo'n steen.
  woensdag 9 maart 2011 @ 15:58:44 #170
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_93862934
Eindelijk weer eens pizza gemaakt, had nog een bolletje in de vriezer liggen. Het was echter een ramp om het deeg in model te krijgen. Het was erg rubberachtig en scheurde snel, uiteindelijk moeten rollen met de deegroller. Daarnaast was het erg sticky, dus veel bloem/meel nodig om het in bedwang te houden, wat de pizza ook niet echt optimaal maakte. Ondanks alles was ik redelijk tevreden over het resultaat.

Zoals bijna altijd in huize Redcoon wordt de pizza gebruikt om de voorraadkast te legen. Dus nu wat tonijn op olie uit blik, simpele geblende tomaten, kaas en wat rode uien. Excuus voor de crappy foto's.


  woensdag 9 maart 2011 @ 17:10:10 #171
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93866226
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 15:46 schreef _Loki het volgende:
Geen 4 cm :') Ik denk 2.
De mijne is trouwens ook niet van Jamie Oliver (hekel aan zulke 'merken'). ik zal het merk even opzoeken.

Edit: Taiwan zal vast geen merk zijn :') Op de steen staat niks, de doos heb ik niet meer.
Taiwan :').
Inderdaad zijn die merken altijd overpriced, betaal je voor de naam en een beetje schroot.
Weet je nog wel waar je 'm gekocht hebt?
  † In Memoriam † donderdag 10 maart 2011 @ 12:47:54 #172
91830 MaximusTG
pi_93901203
De plaatpizza werd toch uitgesteld naar vanavond, omdat mn vriendin weer een keer wou koken :p. Kon ie mooi een dagje langer rijpen. Ben benieuwd hoe ie gaat smaken! Lang geleden dat ik pizza zonder steen gebakken heb :p. (als je de minipizza's niet meetelt). Hoop dat het wat wordt, scheelt me een hoop werk wanneer ik het voor die groep van 11 doe. (stuk of 5 grote ballen, of minder, maar dan zijn de ballen groter ipv allemaal losse balletjes). Had vorig jaar deeg in stuk of 16/17 losse balletjes in plastic zakjes in de koelkast laten rijzen, dat zat natuurlijk de dag erop helemaal vast aan die zakjes, dus die toen binnenstebuiten gekeerd en het deeg weer gebald en op het aanrecht afgedekt laten rijzen. Dat lag helemaal vol!

@Redcoon: Was je deeg misschien uitgedroogd in de vriezer?
pi_93901571
quote:
2s.gif Op woensdag 9 maart 2011 17:10 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Taiwan :').
Inderdaad zijn die merken altijd overpriced, betaal je voor de naam en een beetje schroot.
Weet je nog wel waar je 'm gekocht hebt?
Gekocht bij een kookwinkeltje in Waalwijk, in de aanbieding want het waren dacht ik de laatste twee.
pi_93931846
Zaterdag weer pizza! :9

Nog even over de Maximusmethode ;) :
De vorige keer was het deeg supermooi soepel en goed te vormen, maar naarmate de bolletjes langer lagen begonnen ze enorm vast te plakken aan het aanrecht en het folie.

Tips?
  donderdag 10 maart 2011 @ 22:29:41 #175
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93932309
Dikke laag bloem eronder.
Folie doe ik er niet overheen, blijft er inderdaad aan plakken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')