abonnement Unibet Coolblue
pi_92680545
vanavond weer pizza :9 voor de verandering eens met buffel mozarella :9

O+ ga dit keer ook weer 's proberen met de hand de bodem te vormen :9
Ja doei.
  zaterdag 12 februari 2011 @ 17:34:24 #52
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92684666
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:

[ afbeelding ]
Mooie eerste pizza hoor!!!

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Ik doe altijd 4 bollen in de koelkast. Jouw recept voor 1 pizza x3 en dan in 4 stukken :s) . Lekker 4 dagen pizza eten.

Mijn pizza van vanavond:

Hij's een beetje kaal, had alleen mozzarella (en nog wat saus over, en kruiden natuurlijk).

Mijn ervaring is trouwens dat handgekneed deeg fijner is dan met de machine gekneed deeg. Maar dat kan natuurlijk ook aan de machine liggen...

[ Bericht 23% gewijzigd door Zoheetik op 12-02-2011 18:12:35 ]
  † In Memoriam † zondag 13 februari 2011 @ 16:04:08 #53
91830 MaximusTG
pi_92720742
Mooie pizza! Persoonlijk vind ik pizza's met weinig (maar wel smaakvolle) ingredienten erop altijd het lekkerst. Moet er wel veel smaak aan de bodem zitten natuurlijk.
Maar dan bedoel je dus mn oude PDF? Volgens mij is de nieuwe al oude recept x 3, en dan voor 4 bollen. Zag laatst wat pizzahumor op pizzamaking.com :p; Als de straal van je pizza 'z' is, en de dikte 'a', dan is het volume 'pi*z*z*a' _O- .

En @motorbloempje; Gelukt met het met de hand vormen? Fotootje gemaakt? :)
pi_92720780
wel foto (na hardlopen even uploaden), maar geen mooie rand, wederom -O-
Ja doei.
  zondag 13 februari 2011 @ 16:05:44 #55
229513 Blurred86
Live Positive
pi_92720813
hoe vorm je het normaal dan Mo? met een deegroller? dan krijg je juist een hele platte rand lijkt me toch?
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
pi_92720841
met de hand :)
Ja doei.
pi_92720869
ze waren wel lekker, overigens :9 :P
Ja doei.
pi_92724414
Ben al een tijdje een lezer maar ga nu toch even om een tipje vragen.

Ik heb een klein heteluchtoventje met zo'n draaischijf aan de onderkant die tot 250graden kan. Heeft iemand een tip voor me om het deeg wat luchtiger te krijgen? Ik gebruik typo 00 maar toch hebben pizza's bij mij meer weg van rijkelijk belegde focaccia's..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  † In Memoriam † zondag 13 februari 2011 @ 17:44:09 #59
91830 MaximusTG
pi_92725676
Dan moet je toch even eerst posten welk recept/werkwijze je nu gebruikt? Tipo 00 is waarschijnlijk niet de beste bloem voor zo'n oven (wordt waarschijnlijk niet zo bruin), maar zou wel luchtig moeten kunnen worden. Meestal is het probleem met pizza's die niet luchtig zijn dat ze te weinig/verkeerd rijzen, maar vooral dat de meeste mensen hun deeg te droog maken.
  maandag 14 februari 2011 @ 01:25:51 #60
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92753711
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 16:04 schreef MaximusTG het volgende:
Mooie pizza! Persoonlijk vind ik pizza's met weinig (maar wel smaakvolle) ingredienten erop altijd het lekkerst. Moet er wel veel smaak aan de bodem zitten natuurlijk.
Maar dan bedoel je dus mn oude PDF? Volgens mij is de nieuwe al oude recept x 3, en dan voor 4 bollen. Zag laatst wat pizzahumor op pizzamaking.com :p; Als de straal van je pizza 'z' is, en de dikte 'a', dan is het volume 'pi*z*z*a' _O- .

En @motorbloempje; Gelukt met het met de hand vormen? Fotootje gemaakt? :)
_O- Leuke formule :D.

Ik vind pizza's met weinig beleg ook lekkerder. Al had bij deze wel wat geraspte kaas bij gemogen.
Bij je oude PDF had je een recept staan voor 1 pizza, zo uit m'n hoofd. Heb zelf x3 gedaan en dan 4 bollen. :)

Ik gebruik trouwens nog steeds cheapass lidl-bloem, of de AH eigenmerk :s) .
  † In Memoriam † maandag 14 februari 2011 @ 16:40:06 #61
91830 MaximusTG
pi_92773869
Ja, moest zo lachen toen ik die zag staan! Klopt wel hoor, dat die bloem ook goede resultaten geeft. Vooral in een gewone oven. Belangrijkste is eigenlijk dat je bloem genoeg eiwitten (gluten) bevat. Maar helaas kan je dat in NL niet zien op de verpakking.
Het is iig niet zo dat als je met gewone bloem een dikke, compacte pizza maakt, het gebruik van farina di grano tenero tipo 00 er magisch voor zorgt dat ie beter wordt.
Motorbloempje heeft onderhand de marathon wel gelopen trouwens, of niet :+ ?
pi_92779263
Wat is dan precies het verschil tussen een foccacia en een pizza?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_92779377
Ik las laatst een artikel van Ton Ijsseldijk (maakt brood in een takkenbos gestookte oven) dat als je het deeg een nachtje laat staan, de hoeveelheid gluten er minder toe gaat doen. Ik zal eens kijken of ik het artikel kan scannen en posten.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92780403
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 17:44 schreef MaximusTG het volgende:
Dan moet je toch even eerst posten welk recept/werkwijze je nu gebruikt? Tipo 00 is waarschijnlijk niet de beste bloem voor zo'n oven (wordt waarschijnlijk niet zo bruin), maar zou wel luchtig moeten kunnen worden. Meestal is het probleem met pizza's die niet luchtig zijn dat ze te weinig/verkeerd rijzen, maar vooral dat de meeste mensen hun deeg te droog maken.
La tua farina.

Ik laat hem iets natter en laat hem wat langer staan de volgende keer. Anders zoek ik andere bloem.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_92780494
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 18:25 schreef Naamah het volgende:
Wat is dan precies het verschil tussen een foccacia en een pizza?
Foccacia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Focaccia

pizza
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pizza
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 14 februari 2011 @ 18:53:58 #66
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_92780585
Krijg het echt niet rond of in een vorm... dan vallen er weer gaten in... Heb het geduld niet voor!
Deze was van gisteren:
Met tonijn, knoflook, ui, paprika, champignons, chorizo, ham en ei

Erg lekker
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_92780717
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 18:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Krijg het echt niet rond of in een vorm... dan vallen er weer gaten in... Heb het geduld niet voor!
Deze was van gisteren:
Met tonijn, knoflook, ui, paprika, champignons, chorizo, ham en ei
[ afbeelding ]
Erg lekker
Wat ik meestal doe is vanuit het midden werken. Heel veel trekken hem als het ware uit elkaar, ik duw het deeg naar buiten. Zelden of nooit komen er scheuren in.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_92781758
Iemand ervaring met Turkse pizza's bakken? Iemand een goed recept?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  † In Memoriam † dinsdag 15 februari 2011 @ 00:10:47 #69
91830 MaximusTG
pi_92801979
Hmm, nog nooit gedaan. Is niet alleen de vulling anders? Zo ja, dan kan je toch het deegrecept nemen dat je het beste lijkt, en voor de vulling is volgens mij genoeg te vinden op internet. Ik heb wel het idee dat het deeg voor Turkse pizza wordt uitgerold, maar ik kan me vergissen.
pi_92807133
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 00:10 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, nog nooit gedaan. Is niet alleen de vulling anders? Zo ja, dan kan je toch het deegrecept nemen dat je het beste lijkt, en voor de vulling is volgens mij genoeg te vinden op internet. Ik heb wel het idee dat het deeg voor Turkse pizza wordt uitgerold, maar ik kan me vergissen.
Ik zag vanmorgen heel toevallig op de kindertv (zat samen met m'n dochter te kijken) een kindje die een turkse pizza maakte. Het was inderdaad dun uitrollen van het deeg.en dan een prutje er op smeren. Zag er lekker uit, ook maar eens proberen.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92830340
Op Turkse pizzas smeren ze gehakt met wat er in er overheen en daarmee wordt het in de oven gedaan.

Als het klaar is sla, feta en uien erbij met knoflook saus en sambal!
If not now, then when.
pi_92830660
Lahmacun recept met foto's.

Lahmacun
pi_92834360
quote:
Op dinsdag 15 februari 2011 19:02 schreef Landysh het volgende:
Lahmacun recept met foto's.

Lahmacun
Hmmm, yummie dat ga ik ook eens proberen. Terug naar de italiaanse pizza.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  † In Memoriam † dinsdag 15 februari 2011 @ 21:05:54 #74
91830 MaximusTG
pi_92837747
Jep! Heb bij wijze van test vanavond twee ballen deeg gemaakt. Heb weer de Soezie broodbloem gebruikt ipv de Antimo Caputo. Ik heb sowieso het idee dat die bloem minder goed water opneemt; denk dat die wat minder water nodig heeft. Had namelijk het idee dat het deeg van tipo 00 te slap was. Heel zacht, maar rekt net iets te makkelijk uit.
Met de werkwijze die ik nu gebruik is het het beste om het deeg na het rijzen in de koelkast in het bakje verder te laten rijzen buiten de koelkast. Dan behoud je meer gas in het deeg. Alleen werd het deeg te slap als ik het niet eerst weer opbolde voor het rijzen. Dan verlies je echter wat luchtigheid. Ook kwam het deeg wat lastig (zonder aan zichzelf te plakken/vouwen) uit de bakjes. Heb nu een betere maat bakje gevonden die ook nog eens rond is:



De yoghurtbakjes van de AH :p. Zijn ongeveer 600 ml, en perfect voor de pizzabollen uit mijn recept.
Morgen lekker een lunchpizza! Niet teveel erop, tomatensaus, mozzarella en misschien een beetje salami.
pi_92980637
Na de hele topicreeks door te hebben gebladerd op het werk, toch ook maar eens zelf begonnen. Men eerste pizza viel uit elkaar doordat alles op de schep bleef plakken... Maar de volgende lukte het wat beter en smaakte verrekte goed! (ik ben niet zo veeleissend :))

Resultaat:
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')