zie ik daar bruine bonen?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:12 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Maximus ik heb nu die saus van tomaat he, maar er zit ook veel olie doorheen, die eruit halen want ik neem aan dat de pizza dan helemaal vochtig wordt?
Of is het zo goed?
[ afbeelding ]
Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.quote:
Ziet er goed uit. Eetsmakelijk.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:42 schreef ColdFeet het volgende:
Lie, ben je nou ook om wat betreft de tomatenpuree met ketchup en oregano?
Mijn saus ziet er hetzelfde uit als de jouwe, min of meer. Ik laat 'm altijd flink lang sudderen, dat 'ie lekker zoetig wordt
Ik gebruik:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.
Ziet er dan goed uit!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:
[ afbeelding ]
Nou omdat ik vanavond dus een pizza maak van één bolletje deeg om te wennen aan het deeg, en dan zondagavond weer een pizza maken (vanavond alleen saus+beetje kaas).quote:
Nou ik vond het deeg inderdaad wel wat droog (understatement) dus toen ben ik even goed naar dat pdfje gaan kijken en gewoon van alles het dubbele erbij gedaan (was het makkelijkst ).quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:
@Marco: Ow wat stom! Dat heb ik nu altijd.. Wat heb je nu precies gedaan dan? Zelf de bloem door twee gedeeld? Moet haast wel, anders wordt het te droog.. Zal het zsm veranderen!
Nee er staat er nog één in de koelkast voor zondag en nog twee in de vriezer voor een andere keer .quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:20 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ziet er dan goed uit!
Hoe vond je hem zelf qua smaak/structuur?
Ligt ook aan de kaassoort. Maar ik denk dat kant en klaar geraspte kaas van zichzelf wat droger is. Ik gebruik zelf verschillende kaassoorten, de vorige keer bijvoorbeeld gruyere, parmezaanse kaas en nagelkaas, en die heb ik zelf geraspt. 'Gebakken' kaas heb ik dan niet.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).
De kaas was wat krokant geworden wat de smaak erg verpestte, het was gewoon kant en klare geraspe kaas, ik weet niet of ik beter andere kaas kan gebruiken?
Verder heb ik net even tomaten in blokjes gekocht en pesto om die andere saus te proberen, ik heb alleen nog geen staafmixer dus even kijken hoe ik dat ga doen.
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:46 schreef Blurred86 het volgende:
leuk, een pizza-topic!
ik heb vandaag ook pizza gemaakt:
[ afbeelding ]
was erg lekker
ik gebruik altijd dit recept voor het deeg, gebruik alleen minder gist, laat het deeg langer rijzen (evt een nacht in de koelkast) en meestal maak ik het half/driekwart volkoren. Heb nu weer de helft in de vriezer gelegd voor een volgende keer!
Ik meng altijd eerst gist, zout en suiker met de bloem, en daar komt dan water bij. Werkt prima!quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:
[..]
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
jep! als je het zout eerst oplost in water dan kan het geen kwaad, gaat hier in ieder geval altijd goedquote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:
[..]
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |