abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 maart 2011 @ 09:44:08 #251
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_94325898
quote:
2s.gif Op donderdag 17 maart 2011 15:15 schreef Zoheetik het volgende:
Blauw zakje?
Het is Bruggeman idd. Is dat goed? :P
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ligt aan je oven. In een echte pizzaoven wordt de pizza zo kort gebakken dat de kip van binnen nog rauw kan zijn. Maar ik zou de kip gewoon garen van te voren. Je zou em kunnen pocheren in de bouillon, of in bbqsaus.
Pocheren :+

Dat ga ik dan maar proberen, vanavond. Voor de eerste keer :X
heitieh
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:04:54 #252
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_94516950
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden. BBQ flink opgestookd en branden die hap. Resultaat was een heerlijke pizza met teveel beleg, dus we zaten erg snel vol. Qua uiterlijk was hij ook niet moeders mooiste.. Maar erg tevreden met deze eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar!!

Lang verhaal hier











Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_94656235
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 08:48 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat je met de restjes kan doen:[...]
Is nog best goed gelukt zo. De basilicum is half over de spaghetti heen gegaan, en de rest was helaas een paar dagen later al verdord. De mozzarella is ook in die spaghetti beland, best een goeie combinatie trouwens. De tomatensaus is gewoon weggegooid, dat was een half pak gezeefde tomaten van 27 cent met wat kruiden erin, dus niet zo heel boeiend. De hamblokjes zijn in een omelet gegaan, net als de helft van de overige champignons. De andere helft heeft men vriendin rauw opgesnoept o.O Bedankt voor de tips! :)
pi_94759881
Ik meld me. Op marktplaats een tweedehands bestron 9016 gekocht voor 8 euri. Hij ziet er helemaal nieuw uit, ben er superblij mee.



En mijn eerste deegje is net aan het rijzen. Heb niet een recept van hier gebruikt (zag dit topic later pas), maargoed op hoop van zegen :). Zie toch dat je het eerst een paar keer moet proberen.



Als ik morgen geen pics post, zijn de pizza's mislukt :P
Wordt de bestron warm aan de onderkant (moet hij op een houten plank of zoiets staan??)
  † In Memoriam † dinsdag 29 maart 2011 @ 14:42:05 #255
91830 MaximusTG
pi_94761782
Nou, daar kan je dan geen buil aan vallen nee! Voor 8 euro wil ik er ook wel zo een ;). Welk recept heb je nu gebruikt dan? Al ideeen wat je voor saus/toppings gaat gebruiken?
Mocht je je nog afvragen hoeveel deeg je per pizza nodig hebt kan je met wat gemeet (van de steen) en gereken (mbv de dough tool : http://pizzamaking.com/dough_calculator.html) wel uitkomen.

Zoals ik al in mn topic over koken voor 11 man geschreven had, was dat een succes. Heb daar dus ook pizza gemaakt. Vorig jaar had ik voor ieder losse pizza's gebakken/orders opgeschreven wat betreft toppings, en dat was me toch een beetje teveel werk. Daarom had ik dit jaar bedacht om plaatpizza's te maken. Ik had toch 2 ovens. Had mn rolmaat meegenomen, en heb mn eigen recept gewoon geschaald naar het oppervlak. Vervolgens er van uit gegaan dat mn vriendin en ik meestal wel 3 pizza's eten met zn tweeen (conservatief belegd) en zo op een getal uitgekomen voor de hoeveelheid deeg. Dit deeg in twee kommen gemaakt. Ruim tijd voor autolyse genomen. Doordat het gewone goedkope tarwebloem was, was het deeg van zichzelf al wat droger dan normaal. Beetje met de hand gekneed en toen met een mixer, langzaam. Opgebold en in de ingevette kommen een dag in de koelkast.
Dag erop 2 uur voor tijd eruit gehaald, elke bol in 5en, en laten rijzen, afgedekt. Saus gemaakt. (helaas had de boodschappenploeg 4 ipv 8 blikken gepelde tomaten gehaald, maar wel extra tomatenpuree) Heb nog geprobeerd wat te maken van die puree icm wat water, kruiden, ketchup, maar ik ging er persoonlijk van over mn nek.
Pizza's met de hand gevormd, met saus ingesmeerd (zeer weinig, moest zuinig zijn) en een paar minuten voorgebakken. Daarna eruit en door de rest laten beleggen. Wat sommige mensen er veel opgooien! Hele zakjes geraspte kaas, handen vol mozzarella..
Maar ze waren wel erg lekker!
pi_94762601
Dat is echt leuk zo met z'n allen pizza maken. Wij hadden ook al zoiets van met kinderen & pizza maken en daarna gaan gamen ofzo :). Ik ga dat ook een keer proberen, het langzame rijzen van deeg. Heb een keer deeg ingevroren en daarna was het veel elastischer.

Het recept had ik hiervandaan: http://klarykoopmans.blogspot.com/2006/10/lucht-en-geduld-de-beste-pizza.html

Qua toppings vind ik dun gesneden champs altijd lekker (die dan een beetje indrogen) en sucuk (turkse worstjes). En kaas. Voor de saus neem ik voor nu even een pot kant&klaar. Het blijft proberen vandaag. Als het goed lukt, ga ik ook m'n eigen saus maken, heb hier al wat lekkere recepten gezien.

Deze worstjes:
pi_94762784
Afgelopen weekend voor het eerst ook de bodems met de hand gevormd. Wat een verschil met de deegroller. :D Dit gaf echt een veel beter resultaat!
Al waren ze nog niet helemaal mooi rond, maar dat komt nog wel. :P
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  † In Memoriam † dinsdag 29 maart 2011 @ 16:03:08 #258
91830 MaximusTG
pi_94764843
Precies, oefening baart kunst ;).

@mascarpone:
Pizza's zullen vast lekker smaken, maar dat ze dat het beste thuispizzarecept noemt.. :p. Oke, de hoeveelheid water kan variëren, maar 150-300 ml is wel een heel grote marge. Hoeveel heb jij uiteindelijk gebruikt? Vind er ook wel erg veel suiker ingaan. Dat is juist zonde, omdat ze het wel in de koelkast zet, om 'langzaam' te rijzen. Terwijl de gist juist erg actief wordt door die warmte en suiker.
pi_94772899
Pizza's waren heerlijk. Voor het eerst dat ik bubbels zag in het deeg. Maaar, top! Bijna zoals bij de pizzaria. :Y)
Geen idee hoeveel water, heb het op gevoel gedaan. Het deeg was van alles, maar zeker niet elastisch. En ik had minder suiker idd. Dus met veel wurgen de eerste met de hand gedaan, stond eerder in dit topic. Maar ik vond de onderkant toch te dik dus de tweede met de deegroller gedaan. Volgende keer beter deeg (hoewel de smaak goed was) :P
Er is uiteindelijk pikante bolognesesaus, champignons, suclum, veel knoflook en kaas. Heerlijk!
Oven moet ik nog leren (de ene kant was verbrand en de andere mocht nog even) en volgende keer neem ik het recept van maximusTG
En foto's komen nog, zit nu in m'n after-pizza :)

Oh, super cool om je eigen pizza te maken, voel me net een pro nu
  dinsdag 29 maart 2011 @ 19:36:40 #260
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94774023
quote:
99s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 09:44 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

Het is Bruggeman idd. Is dat goed? :P

[..]

Ja hoor, prima, gebruik ik ook altijd.
  dinsdag 29 maart 2011 @ 19:44:51 #261
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94774462
Is het vandaag pizza dag ofzo, hier ook al pizza;s gemaakt :P
En er zullen nog vele volgen, vind het heerlijk en elke keer lukt het weer wat beter.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 3 april 2011 @ 20:35:20 #262
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_94993197
Voor:

na:

Eerste rondje in mn nieuwe bestron :D het ging niet vlekkeloos maar het was erg lekker! En al doende leert men... ;)
pi_94993274
oh, hier ook maar even:

Pizza 1: tomatensaus, mozarella, gorgonzola, spinazie, rode ui, wat champs en wat vers geraspte grana padano


Pizza 2: tomatensaus, mozarella, salami, gele paprika, rode ui, champignons en ook vers geraspte grana padano


wordt tijd om meer te gaan variëren, maargoed, dit zijn zulke lekkere combinaties :@ :9
Ja doei.
  zondag 3 april 2011 @ 22:13:00 #264
335357 HenkvonAnnie
Barplakkert
pi_95000946
Ziet er allemaal heerlijk uit hier, krijg spontaan zin om een plaatpizza'tje in elkaar te gaan schroeven :D
Bis vincit, qui se vincit in victoria.
pi_95001089
Hmm, binnenkort even weer pizza maken!

En eens wat nieuwe toppings proberen, alleen nog verzinnen wat :)
  † In Memoriam † maandag 4 april 2011 @ 14:01:17 #266
91830 MaximusTG
pi_95021734
Hier wordt er woensdag weer pizza gebakken! Is alweer een tijdje geleden dat ik pizza op de steen gebakken heb. Mijn favoriete topping-combinatie is een beetje tomatensaus, salami, rode paprika, champignons, ui en dunne ringetjes rode peper.
pi_95038775

Creatie van gister
Hij was superlekker! :9
  maandag 4 april 2011 @ 22:03:39 #268
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95047485
Wat een prachtige pizza's allemaal :o! krijg er trek van!

Ik heb vanmiddag een pizzadeeg gedraaid enne na de 1e rijs (hij rees letterlijk onder mijn beslagkom uit _O- ) staat ie in 2 porties verdeeld in de koelkast, heb er dit keer wat rozemarijn aan toegevoegd.
Dinsdag wordt de pizza dag tegenwoordig :P dus morgen heerlijk aan de bak.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 5 april 2011 @ 16:45:34 #269
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95076120
En mijn pizzadeegje (met kruiden) die ik gister gemaakt heb staat ff bij te komen om vervolgens zo lekker belegd te worden.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:19:15 #270
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95082802







was weer erg mjammie :9
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:28:54 #271
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95083408
Leuke foto's ^O^

:9~
heitieh
  † In Memoriam † dinsdag 5 april 2011 @ 20:29:28 #272
91830 MaximusTG
pi_95087387
Hier staan er ook alweer 4 pizzabolletjes in de koelkast! Morgen 3 bakken, en de 4de met alleen tomatensaus. Die gaat als test gebakken de vriezer in!
pi_95128968
Ik heb ook het recept uit het PDFje gevolgt, alleen ipv instant gist verse gist gebruikt (2,5x hoeveelheid als de instant gist). Ik heb de gist ook op laten lossen in warmig water met suiker en bloem, totdat het ging borrelen

Hij is nu ongeveer 1,5 uur uit de koelkast, maar echt rijzen doet het niet....
Iemand die weet hoe dat komt, of moet ik gewoon nog meer geduld hebben?
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 18:44:07 #274
91830 MaximusTG
pi_95130200
Hoe lang heeft het deeg in de koelkast gestaan? Hoe koud staat je koelkast. Kortom, wat heb je nu precies gedaan met je deeg? Dit deeg is best nat, waardoor het niet als een bol blijft liggen, en dus uitzakt. Dat maakt niet uit voor het eindresultaat, maar je krijgt een minder 'opbollend' effect zoals je wel eens ziet bij ander deeg.
Zit het in een bakje buiten de koelkast, of afgedekt op het aanrecht? Als het in een doorzichtig bakje zit, zie je dan wel luchtbellen aan de onderkant van het bakje?

Edit:

Kijk, dit is het deeg dat ik gisteravond (rond 1800 uur) in de koelkast heb gezet Dit is ongeveer 1,5x zo groot als dat het in het begin was, en dit is nog zonder dat het uit de koelkast is geweest:




[ Bericht 38% gewijzigd door MaximusTG op 06-04-2011 18:52:38 ]
pi_95130642
Deeg heeft een dag in de koelkast gestaan, net was het 17graden. Ik heb het nu rustig op laten warmen tot 26 graden.
Staat nu afgedekt in de oven op 27graden.

Ik heb net gekeken en het is nu denk ik 1,5x zoveel uitgezet :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')