quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:56 schreef EricOscuro het volgende:
Ooit gegeten bij een Italiaans restaurant in Groningen, waar je zelf (met een groep) de pizza's helemaal kon klaarmaken. Ook Spaghetti (met ruim 8 man getild toen het gesneden werd).
Was erg leuk, we waren met 40 man/ vrouw. Het liep alleen qua lawaai iets uit de hand toen ik een Gordon Ramsey imitatie neerzette... binnen een halve minuut had je 40 Gordon Ramsey's door elkaar schreeuwend de anderen de huid vol scheldend.
Jep, maar dat was de vorige vorige OP. Die moest ik nog aanpassen met nieuwe foto's. Heb nog wat meer dingen geupdate. Commentaar is welkom.quote:Op donderdag 10 februari 2011 16:00 schreef Zoheetik het volgende:
Ojee mijn lelijke pizza in de OP.
Enne Maximus, je naam staat er verkeerd in.
Tevens TVP.
Ik los de gist altijd eerst op in een beetje lauw water (met een heel klein beetje suiker). Als het na tien minuten begint te schuimen dan is het goed. Als het 'dood' blijft, dan een nieuw zakje pakken!quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:52 schreef Flurry het volgende:
oooh! zo'n zin om dit weer te doen! Iemand een idee of het open zakje gedroogde gist van 3 weken geleden (daarna goed dicht geplakt) nog werkt of kan ik beter een nieuwe pakken?
kijk! dat zijn goede tips! dankjequote:Op donderdag 10 februari 2011 16:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik los de gist altijd eerst op in een beetje lauw water (met een heel klein beetje suiker). Als het na tien minuten begint te schuimen dan is het goed. Als het 'dood' blijft, dan een nieuw zakje pakken!
Oeh, pizzasnob Ik zou zeggen dat het meer een american-style pizza isquote:Op donderdag 10 februari 2011 16:27 schreef LieLie het volgende:
Mag ik zeggen dat ik die van Freddeh meer op een soort foccacia vind lijken?
Oja, dat kan ook nogquote:Op vrijdag 11 februari 2011 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Oeh, pizzasnob Ik zou zeggen dat het meer een american-style pizza is
Waarom niet in koelkast?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:09 schreef MarcoD het volgende:
Zo gister deeg gemaakt naar het recept van MaximusTG en lukte allemaal wel aardig! Ik wou eigenlijk volgens het pdf-je deeg maken voor 2 pizza's maar ik eindigde uiteindelijk met deeg voor 4 pizza's omdat er een foutje? in de pdf staat.
Namelijk in de tabel voor de 2 pizza's heb je alle gewichten netjes door tweeėn gedeeld behalve de hoeveelheid bloem.
[ afbeelding ]
Ik heb nu de 2 bolletjes in de vriezer gedaan, dat is toch niet erg?
Vanavond pizza dus!
zie ik daar bruine bonen?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:12 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Maximus ik heb nu die saus van tomaat he, maar er zit ook veel olie doorheen, die eruit halen want ik neem aan dat de pizza dan helemaal vochtig wordt?
Of is het zo goed?
[ afbeelding ]
Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.quote:
Ziet er goed uit. Eetsmakelijk.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:42 schreef ColdFeet het volgende:
Lie, ben je nou ook om wat betreft de tomatenpuree met ketchup en oregano?
Mijn saus ziet er hetzelfde uit als de jouwe, min of meer. Ik laat 'm altijd flink lang sudderen, dat 'ie lekker zoetig wordt
Ik gebruik:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.
Ziet er dan goed uit!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:
[ afbeelding ]
Nou omdat ik vanavond dus een pizza maak van één bolletje deeg om te wennen aan het deeg, en dan zondagavond weer een pizza maken (vanavond alleen saus+beetje kaas).quote:
Nou ik vond het deeg inderdaad wel wat droog (understatement) dus toen ben ik even goed naar dat pdfje gaan kijken en gewoon van alles het dubbele erbij gedaan (was het makkelijkst ).quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:
@Marco: Ow wat stom! Dat heb ik nu altijd.. Wat heb je nu precies gedaan dan? Zelf de bloem door twee gedeeld? Moet haast wel, anders wordt het te droog.. Zal het zsm veranderen!
Nee er staat er nog één in de koelkast voor zondag en nog twee in de vriezer voor een andere keer .quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:20 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ziet er dan goed uit!
Hoe vond je hem zelf qua smaak/structuur?
Ligt ook aan de kaassoort. Maar ik denk dat kant en klaar geraspte kaas van zichzelf wat droger is. Ik gebruik zelf verschillende kaassoorten, de vorige keer bijvoorbeeld gruyere, parmezaanse kaas en nagelkaas, en die heb ik zelf geraspt. 'Gebakken' kaas heb ik dan niet.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).
De kaas was wat krokant geworden wat de smaak erg verpestte, het was gewoon kant en klare geraspe kaas, ik weet niet of ik beter andere kaas kan gebruiken?
Verder heb ik net even tomaten in blokjes gekocht en pesto om die andere saus te proberen, ik heb alleen nog geen staafmixer dus even kijken hoe ik dat ga doen.
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:46 schreef Blurred86 het volgende:
leuk, een pizza-topic!
ik heb vandaag ook pizza gemaakt:
[ afbeelding ]
was erg lekker
ik gebruik altijd dit recept voor het deeg, gebruik alleen minder gist, laat het deeg langer rijzen (evt een nacht in de koelkast) en meestal maak ik het half/driekwart volkoren. Heb nu weer de helft in de vriezer gelegd voor een volgende keer!
Ik meng altijd eerst gist, zout en suiker met de bloem, en daar komt dan water bij. Werkt prima!quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:
[..]
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
jep! als je het zout eerst oplost in water dan kan het geen kwaad, gaat hier in ieder geval altijd goedquote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:
[..]
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
Mooie eerste pizza hoor!!!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:
[ afbeelding ]
Ik doe altijd 4 bollen in de koelkast. Jouw recept voor 1 pizza x3 en dan in 4 stukken . Lekker 4 dagen pizza eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Leuke formule .quote:Op zondag 13 februari 2011 16:04 schreef MaximusTG het volgende:
Mooie pizza! Persoonlijk vind ik pizza's met weinig (maar wel smaakvolle) ingredienten erop altijd het lekkerst. Moet er wel veel smaak aan de bodem zitten natuurlijk.
Maar dan bedoel je dus mn oude PDF? Volgens mij is de nieuwe al oude recept x 3, en dan voor 4 bollen. Zag laatst wat pizzahumor op pizzamaking.com :p; Als de straal van je pizza 'z' is, en de dikte 'a', dan is het volume 'pi*z*z*a' .
En @motorbloempje; Gelukt met het met de hand vormen? Fotootje gemaakt?
La tua farina.quote:Op zondag 13 februari 2011 17:44 schreef MaximusTG het volgende:
Dan moet je toch even eerst posten welk recept/werkwijze je nu gebruikt? Tipo 00 is waarschijnlijk niet de beste bloem voor zo'n oven (wordt waarschijnlijk niet zo bruin), maar zou wel luchtig moeten kunnen worden. Meestal is het probleem met pizza's die niet luchtig zijn dat ze te weinig/verkeerd rijzen, maar vooral dat de meeste mensen hun deeg te droog maken.
Foccaciaquote:Op maandag 14 februari 2011 18:25 schreef Naamah het volgende:
Wat is dan precies het verschil tussen een foccacia en een pizza?
Wat ik meestal doe is vanuit het midden werken. Heel veel trekken hem als het ware uit elkaar, ik duw het deeg naar buiten. Zelden of nooit komen er scheuren in.quote:Op maandag 14 februari 2011 18:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Krijg het echt niet rond of in een vorm... dan vallen er weer gaten in... Heb het geduld niet voor!
Deze was van gisteren:
Met tonijn, knoflook, ui, paprika, champignons, chorizo, ham en ei
[ afbeelding ]
Erg lekker
Ik zag vanmorgen heel toevallig op de kindertv (zat samen met m'n dochter te kijken) een kindje die een turkse pizza maakte. Het was inderdaad dun uitrollen van het deeg.en dan een prutje er op smeren. Zag er lekker uit, ook maar eens proberen.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 00:10 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, nog nooit gedaan. Is niet alleen de vulling anders? Zo ja, dan kan je toch het deegrecept nemen dat je het beste lijkt, en voor de vulling is volgens mij genoeg te vinden op internet. Ik heb wel het idee dat het deeg voor Turkse pizza wordt uitgerold, maar ik kan me vergissen.
Hmmm, yummie dat ga ik ook eens proberen. Terug naar de italiaanse pizza.quote:
Wedden van niet.quote:Op zondag 20 februari 2011 14:06 schreef Joooo-pi het volgende:
Ga misschien eens vragen bij de pizzeria naar het recept. Misschien geven ze dat wel
Deze keer niet , volgende keer weer!quote:Op zondag 20 februari 2011 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk he, als er vooruitgang in zit? Foto gemaakt toevallig? Je pizza had vast genoeg 'puff' .
Geven ze vast niet .quote:Op zondag 20 februari 2011 14:06 schreef Joooo-pi het volgende:
Ga misschien eens vragen bij de pizzeria naar het recept. Misschien geven ze dat wel
Zo lang het een calzone was, moet dat geen probleem zijnquote:
Het is echt wel mogelijk om zelf een pizza te maken in je gewone oven thuis die zeker mee kan met de middenklasse pizzeria. Is allemaal een kwestie van de juiste bloem voor het gewenste resultaat, de verhoudingen tussen de ingredienten, en het fermentatieschema (weinig gist, lange koude rijs), voor de smaak.quote:Op zondag 20 februari 2011 14:05 schreef Joooo-pi het volgende:
De pizza was gisteren zeer geslaagd
Eindelijk tevreden met 2 heerlijke pizza's.
De bodem was zoiets als de pizza's van dr. oetker (bijv. de tonno) qua dikte, structuur en knapperigheid.
Eigenlijk zou ik graag zo'n bodem willen maken als bij de pizzeria. Ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven, maar dat is toch nog heel anders. Waar zit het verschil?
Neehee, was gewoon een gewone. Alleen even een halve slag draaien, zodat de voorkant achterin ligt en andersom, Bestron doet het niet zo heel gelijkmatig.quote:Op zondag 20 februari 2011 23:11 schreef Zoheetik het volgende:
Maar een calzone kan weer niet in de Bestron .
Ik heb ook alweer zin in pizza...
Maar ik heb alleen maar extra belegen kaas (en deeg en tomatensaus) in huis.
ff nadenkenquote:Op zondag 20 februari 2011 23:28 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Het is echt wel mogelijk om zelf een pizza te maken in je gewone oven thuis die zeker mee kan met de middenklasse pizzeria. Is allemaal een kwestie van de juiste bloem voor het gewenste resultaat, de verhoudingen tussen de ingredienten, en het fermentatieschema (weinig gist, lange koude rijs), voor de smaak.
Welke werkwijze gebruik je nu?
ik dacht dat dat moest, die lucht eruit drukkenquote:Op maandag 21 februari 2011 13:19 schreef MaximusTG het volgende:
Waarom haal je de lucht er uit na het rijzen in de koelkast? Ik neem trouwens aan dat je het deeg in de koelkast zet ivm planning? Want 3 uur is erg kort om iets van invloed op de smaak te hebben. Als je het deeg nu vanuit de koelkast in tweeėn verdeelt, opbolt, en dan nog laat rijzen tot ze iets in volume zijn toegenomen, en dan uitrekt/zachtjes uitdrukt in je pizzavorm (waarbij je dus oplet niet teveel lucht eruit te drukken) zal je pizza al een stuk meer op pizzeria-pizza lijken.
Edit: Eet morgen ook weer pizza! Nu mn zuurdesemcultuur eindelijk gelukt lijkt heb ik twee bollen deeg gemaakt met zowel zuurdesemcultuur en een klein beetje instant gist. Bloem is combinatie van Soezie bloem en Caputo 00.
[ link | afbeelding ]
Ziet er weer lekker uit! Ik moet dat deeg van jou ook maar 'ns uitproberen.quote:Op woensdag 23 februari 2011 15:10 schreef MaximusTG het volgende:
quote:Op woensdag 23 februari 2011 20:22 schreef AkTje het volgende:
Zojuist ook maar weer eens geprobeerd om een beetje pizza te maken. Weer volgens het recept van MaximusTG.. deze keer wel met instant gist
[ afbeelding ]
Denk dat dit de laatste keer is dat ik pizza degen ga maken want het lukt gewoon niet, van de 4 bollen maar 2 bollen een beetje uitgerekt gekregen. Elke keer schuurt mijn deeg of is de bodem zo dun dat je erdoorheen kan kijken. En mijn pizza moet minimaal 20minuten in mijn Breston oventje wil die een beetje kleuren. Zodra die gekleurd is, is die zo droog als sinterklaas zijn klote (zoals we dat in Limburg zeggen). Gelukkig smaakt die daar wel niet na
Ah, wat jammer! Misschien een keer het andere recept proberen? Daar werk ik altijd mee en nooit bovengenoemde gehad. Niks ten nadele van het recept van Maximus, maar dit werkt gewoon voor mij. Als je bodem scheurt of erg dun wordt, kun je ook prima dat stukje even dubbel doen. Vast niet de manier waarop het hoort, maar je proeft er niks vanquote:Op woensdag 23 februari 2011 20:22 schreef AkTje het volgende:
Zojuist ook maar weer eens geprobeerd om een beetje pizza te maken. Weer volgens het recept van MaximusTG.. deze keer wel met instant gist
[ afbeelding ]
Denk dat dit de laatste keer is dat ik pizza degen ga maken want het lukt gewoon niet, van de 4 bollen maar 2 bollen een beetje uitgerekt gekregen. Elke keer schuurt mijn deeg of is de bodem zo dun dat je erdoorheen kan kijken. En mijn pizza moet minimaal 20minuten in mijn Breston oventje wil die een beetje kleuren. Zodra die gekleurd is, is die zo droog als sinterklaas zijn klote (zoals we dat in Limburg zeggen). Gelukkig smaakt die daar wel niet na
Heeft dat een voordeling of nadelig effect op de smaak? Je pizza ziet er wel goed uit.quote:Op donderdag 24 februari 2011 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Net een pizza gebakken van 2 dagen oud deeg! Dat proef je echt zeg! Deeg kleurt ook anders:
Nou de pizza is niet echt gelukt, het deeg plakte echt als de ziekte. Het is dus een soort van calzone geworden. Het was nog wel redelijk te eten maar de vorige keer dat ik het deeg had gebruikt werkte het beduidend beter.quote:Op woensdag 2 maart 2011 23:45 schreef MarcoD het volgende:
Ik denk het wel morgen ga ik dus de proef op de som nemen. Het lijkt er in ieder geval wel op dat het deeg een beetje gerezen is.
Nog een vraag trouwens, ik had hier volgens mij gelezen dat je het beste semolinameel kan gebruik als meel voor op je pizzaschep omdat het minder fijn is dan tarwebloem waar kan je dat het beste halen?
Net te laat..quote:Op zaterdag 5 maart 2011 20:31 schreef MaximusTG het volgende:
@Joooo-pi; Nou ja, je zal ze ondertussen al wel op hebben, maar mijn tip was een simpele manier om met jouw werkwijze luchtigere pizza's te maken. Idee is dus dat je zo veel mogelijk lucht in je deeg laat. Als je mijn tip goed leest zeg ik je je deeg na het uit de koelkast hebt gehaald in 2en verdeeld, en afgedekt laat rijzen (beetje bloem eronder/erop). Als je deeg al zo hard rijst al in de koelkast, zou ik het daarvoor al in stukken doen. Als je het wel pas vlak voor het vormen verdeelt, dan iig wel met een mes snijden. Niet in stukken scheuren.
Heb je geen een molen of kaaswinkel in de buurt?quote:Op zaterdag 5 maart 2011 22:31 schreef Rhytmbox het volgende:
Misschien een rare vraag, zijn er webshops waar je (pizza) ingredienten kunt bestellen. Kan hier in de buurt nergens goede meel, buffel mozarella etc. vinden.
Ha! heb ik ook gedaan en daarstraks een deegje gezet, ben reuze benieuwd, kijk er rond 21uur weer naar, staat heerlijk te rijzen..quote:Op zondag 6 maart 2011 16:09 schreef -Peach het volgende:
Deze reeks ga ik eens goed doorlezen! Krijg er honger van
iemand?quote:Op zaterdag 5 maart 2011 19:16 schreef loecje het volgende:
ik heb geen bakplaat in mn combimagnetron.
in de folder van de xenos staat nu een pizza bakvorm. is dat wat voor een simpele zelfmaak pizza?
op een rooster met bakpapier was geen succes. met steen is natuurlijk helemaal mooi maar dat wil ikk nu nog ff niet.
Er zijn ook nieuwe stoeptegels te koop .quote:Op zondag 6 maart 2011 22:26 schreef loecje het volgende:
dat klinkt toch nog niet zo fris... en gaat ook niet passen want mijn combimagnetron blijft draaien in oven stand.
Mijn oplossing is om kleinere pizza's te bakken En hij komt bij de Gamma vandaag, voor de hoofdprijs van wel 99 cent.quote:Op maandag 7 maart 2011 09:44 schreef Zoheetik het volgende:
Stoeptegel is toch eigenlijk te klein?
Ik heb zo'n vorm als hierboven maar dan met gaatjes in de bodem .
Alsnog wordt de bodem niet zo mooi als op een steen... Bodem is heel licht en niet zo knapperig.
De bodem waar je je pizza op gooit/legt moet heet zijn, dan schroeit de pizza eraan vast. Ik vind dat teveel geknoei (gewoon op de ovenplaat deed ik eerst), dus vandaar zo'n vorm. Maar beter is het dus niet.
Die hadden ze hier niet (was ff bij de gamma @utrecht ) komt wel een keer, ik ga het morgen gewoon op mijn plaat doen ( das wel een hele zware kwaliteit plaat) lukt vast wel. En de perfectie komt ook uiteindelijkquote:Op maandag 7 maart 2011 17:50 schreef Dionysius85 het volgende:
Gebruik alsjeblieft geen betontegels, knappen en scheuren. Zoek gewoon een gladdere maar vooral poreuze steen bij de bouwmarkt.
De bodems van de echte pizzaovens is trouwens bedekt met chamottesteen.
Ikzelf gebruik een mooie granieten steen, tevreden mee.
Ohh zo ja natuurlijk. En dat valt inderdaad wel mee . Thanks.quote:Op maandag 7 maart 2011 18:07 schreef MaximusTG het volgende:
@zoheetik; de thickness factor is in inches volgens mij. . 0.1 is dan 2,5 mm. Valt best mee
Dat is een vriendelijk prijsje!quote:Op woensdag 9 maart 2011 12:22 schreef _Loki het volgende:
Ik heb deze http://www.barbecueswinke(...)er-pizzasteen/34772/
en het werkt echt geweldig. In een pakketje met pizzames en zo'n opschepding.
Taiwan .quote:Op woensdag 9 maart 2011 15:46 schreef _Loki het volgende:
Geen 4 cm Ik denk 2.
De mijne is trouwens ook niet van Jamie Oliver (hekel aan zulke 'merken'). ik zal het merk even opzoeken.
Edit: Taiwan zal vast geen merk zijn Op de steen staat niks, de doos heb ik niet meer.
Gekocht bij een kookwinkeltje in Waalwijk, in de aanbieding want het waren dacht ik de laatste twee.quote:Op woensdag 9 maart 2011 17:10 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Taiwan .
Inderdaad zijn die merken altijd overpriced, betaal je voor de naam en een beetje schroot.
Weet je nog wel waar je 'm gekocht hebt?
Droogt het dan niet uit?quote:Op donderdag 10 maart 2011 22:29 schreef Zoheetik het volgende:
Dikke laag bloem eronder.
Folie doe ik er niet overheen, blijft er inderdaad aan plakken.
Ik doe aan de bovenkant geen/weinig bloem, anders droogt het inderdaad uit.quote:
Bij grote elektronicaboeren zoals MediaMarkt enzo heb je standaard simpele mixers van rond de ¤20. Heb er zelf ook een en hij bevalt me prima.quote:Op maandag 14 maart 2011 00:14 schreef Zoheetik het volgende:
Waar was nou zo'n handmixertje in de aanbieding? Van philips voor �19,99... Is dat een goede? En weet iemand in welk foldertje die stond?
Thanks! Ik zal binnenkort wat bestellen. In het geval dat mijn vriendin (ik kook altijd voor twe ) geen fan is van zuurdesem pizza's, voldoet het dan om het gist gehalte in recept 2 te verhogen naar 1,5 gr?quote:Op zondag 13 maart 2011 11:55 schreef MaximusTG het volgende:
In het brood uit de oven topic is laatst een link gepost naar een webshop die een desemcultuur verkoopt. Ook zie je vaak een ander soort potjes, maar dat zorgt alleen voor de smaak, niet het rijzen.
De gist in dat recept is heel weinig, maar zorgt ervoor dat het deeg voorspelbaarder rijst. Het ligt ook aan de kracht van je cultuur; Maar het kan goed zo zijn dat je deeg dan 2 dagen in de koelkast nodig heeft. Beetje experimenteren dus .
Zo'n desemcultuur bestellen heeft wel een risico, het kan zijn dat ie dood is als ie aankomt. Schijnbaar verkopen ze ook culturen in poedervorm, maar daar heb ik nog geen NL webshop van gezien.
de hema heeft een budget selectie voor 10 euroquote:Op maandag 14 maart 2011 00:14 schreef Zoheetik het volgende:
Waar was nou zo'n handmixertje in de aanbieding? Van philips voor 19,99... Is dat een goede? En weet iemand in welk foldertje die stond?
Klopt, maar die is voor 4 pizza's. Kijk als ik gewoon alles door de helft kan doen dan is er geen probleem.quote:Op maandag 14 maart 2011 10:19 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan dan toch gewoon het recept zonder zuurdesem volgen ? Ik heb die PDF gemaakt omdat ik ooit het recept van Varasano gevonden had, maar geen desemcultuur had. Toen heb ik dus gekeken naar de verhoudingen in het recept van Peter Reinhart, om een pizza te maken met een zelfde vochtgehalte, maar alleen maar instant gist. Nu ik wel een desemcultuur heb, kan ik het het oorspronkelijke recept van Varasano maken. Daarom staan beide versies in de PDF.
Mooi! Binnenkort lekker aan de bak, ik ben benieuwd.quote:
Ja klopt zag ik, maar geen idee welke beter is. Denk dan investeer ik liever 10 euro meer voor eentje die beter is/meer kracht heeft/langer meegaat.quote:Op maandag 14 maart 2011 11:13 schreef piepkuiken21 het volgende:
[..]
de hema heeft een budget selectie voor 10 euro
Nou ja, denk dat het wel een redelijke leidraad is hoor.. Je weet idd niet alles van de motor, maar goed. Blijft dat zo'n mixer niet 'bedoeld' is om er regelmatig deeg mee te kneden. Maar met zo'n nat deeg valt het qua zwaarte wel weer mee voor de mixer. Vraag wordt dan of de mixer van 10 euro meer dan 1/3 van de tijd van die duurdere meegaat .quote:Op maandag 14 maart 2011 14:49 schreef Zoheetik het volgende:
Ja punt is dat het wattage niks zegt. Je kunt er ook 600W in gooien en uiteindelijk maar profijt hebben van 200W.
Jammer dat ze bij die van de Hema zo stoer doen met 6 standen. Ik had daar altijd last van bij mijn MP3speler, die kon loeihard... maar zacht ho maar .
Maar ja denk dat ik die van de Hema maar koop, 35 euro wat jij zei Maximus is me weer te duur.
Handig, racet de mixer meteen de prullenbak in.quote:
Doe gewoon net als ik en vraag voor je afstuderen een kitchenaidquote:Op maandag 14 maart 2011 16:11 schreef MaximusTG het volgende:
Zou best graag zo'n standmixer willen hebben, maar ja.. Die zijn zo duur..
Overigens was ik een tijdje terug bij mn ouders, en mn vader leek een leemoventje wel leuk :p. Dus wie weet, kan ik hen mooi als proefkonijnen gebruiken. Naja, eerst maar eens afstuderen .
Ik ben benieuwd naar je ervaringen ermee. Ik zit er ook over te twijfelen. Maar ja ik heb al genoeg van die keukenspullen, dus om er nou nog meer bij te kopen.... Dan wil ik wel eerst even weten of het echt goed werkt.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:27 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb zo'n pizzasteen van Jamie Oliver besteld
Dat is bij mij ook wel zo, maar voor die 15 euro kon ik het niet laten.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 08:32 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar je ervaringen ermee. Ik zit er ook over te twijfelen. Maar ja ik heb al genoeg van die keukenspullen, dus om er nou nog meer bij te kopen.... Dan wil ik wel eerst even weten of het echt goed werkt.
't is maar ¤15,00quote:Op dinsdag 15 maart 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Ja pfff, dat stelt dus niks voor dat steentje (nofi). Persoonlijk vind ik dat zonde van het geld. Voor relatief weinig meer heb je een veel dikkere steen die echt van chamotteklei is!
Hier is ook een NLse site: http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Ja zoiets lijkt me wel wat, maar dat heb ik ergens anders gezien voor nog veel minder.. exact zelfde steen, maar kom niet meer op die sit ff zo snel.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Ja pfff, dat stelt dus niks voor dat steentje (nofi). Persoonlijk vind ik dat zonde van het geld. Voor relatief weinig meer heb je een veel dikkere steen die echt van chamotteklei is!
Hier is ook een NLse site: http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Thanksquote:Op dinsdag 15 maart 2011 20:29 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, je hebt gelijk, die NLse is veel duurder! Dat was dan www.pizzastein.com.
Daar is een pizzasteen met twee schieters en een snijder 31,90 + 11,50 verzendkosten.
Maar voor meer stenen kost het nog maar 3 euro extra verzendkosten (tot 4 stenen). Dus misschien iets om samen met wat mensen te bestellen.
Kun je anders eens precies omschrijven wat je doet vanaf het moment dat je het deeg voor de eerste keer maakt (dus kneden, rijzen, hoe vaak rijzen, wanneer ingevroren, waarin ingevroren, hoe ontdooien, en hoe lang daarna rijzen etc.). Overigens lijkt bloem me toch prima tegen plakkerigheid? Je moet het er niet doorheen kneden nee, alleen erover heen, in kleine hoeveelheden tegelijk.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 19:34 schreef Naamah het volgende:
Net weer pizza gemaakt. Wederom superlekker. Ik heb alleen elke keer ruzie met deeg dat ingevroren is geweest. Het wordt heel stevig (stevig als in niet-soepel) en het blijft aan m'n handen plakken. Een beetje kauwgomachtig. Het lukt wel om er een pizza mee te maken, maar echt lekker gaat dat niet, smaak is overigens prima. Met het deel wat niet ingevroren is geweest, gaat het prima, niks op aan te merken.
Iemand een idee wat ik daar aan kan doen? Bloem toevoegen helpt niet tegen de plakkerigheid en daar wordt het alleen maar nog steviger van.
Oke, komt ie. Ik gebruik het eerste recept uit de OP. Kneed een minuut of twintig, laat het dan rijzen, kneed het nog een keer door en maak twee bolletjes. Beide gaan in diepvrieszakjes de koelkast in. Ene bolletje gebruik ik een dag of paar dagen later en is perfect, ook om mee te werken. Bolletje 2 gaat na een paar dagen koelkast naar de vriezer. Als ik 'm wil gebruiken laat ik het ontdooien in de koelkast, en een uurtje voor gebruik haal ik het eruit om op kamertemperatuur te komen. Dan plakt het dus heel erg aan m'n handen, wat vervelend is met doorkneden, en het is heel hard/stevig. Echt een beetje kauwgomachtig.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Kun je anders eens precies omschrijven wat je doet vanaf het moment dat je het deeg voor de eerste keer maakt (dus kneden, rijzen, hoe vaak rijzen, wanneer ingevroren, waarin ingevroren, hoe ontdooien, en hoe lang daarna rijzen etc.). Overigens lijkt bloem me toch prima tegen plakkerigheid? Je moet het er niet doorheen kneden nee, alleen erover heen, in kleine hoeveelheden tegelijk.
Bij de gebruiksaanwijzing op internet staat dat het niet kan.quote:Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef tikaa het volgende:
Zou zo'n pizzasteen ook kunnen in een combi-oven? Of heeft dat geen zin?
Dan bedoel ik niet dat ik de steen leg op het draairooster, maar op een rooster dat je er in schuift. Zoals deze universeel rooster. Op de inschuifbakplaat lijkt me niet zo handig.
Verse gist is prima, lekker! Wel ongeveer het dubbele qua gewicht nemen. Als het niet gaat schuimen, probeer eens een beetje suiker in het water op te lossen, dan heeft de gist wat voeding.quote:Op woensdag 16 maart 2011 17:59 schreef Pulsy het volgende:
Ik heb na de mislukking met Jumbo pizzamix van vorig topic, dit keer voor het eerst zelf mijn deegmengsel gemaakt. Nu had ik enorme moeite in de supermarkt gist te vinden. Niet te vinden bij het bakmeel en dergelijke. Uiteindelijk bedacht dat dat spul misschien wel koud moest staan, en toen een blokje van 42 gram gist (42? ) gevonden bij het bladerdeeg in blik in het koelvak. Heb ik dus dat maar meegenomen.
Ik begin dus te mengen volgens het recept in de OP. Doe ik het gist in het water, staat er "laat een kwartiertje borrelen" ... Dat borrelde bij mij heul niet :p Op het pakketje staat bakkersgist, en in de beschrijving zie ik nu "instant gist" staan. Heb ik dus nog de verkeerde gehaald ook. Nu heb ik dus twee vragen. Ten eerste: waar vind ik in hemelsnaam instant gist als de lokale Jumbo (grootste supermarkt van de stad) het niet heeft (en in welk vak moet ik het zoeken)? En de tweede: is het deegmengsel met verkeerde gist dat nu in de koelkast staat wel geschikt voor de pizza van morgenavond?
Laat me raden, zakjes van Bruggeman zeker?quote:Op woensdag 16 maart 2011 19:19 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb gist bij de molenaar (we hebben een molen in de buurt ) gehaald.
11g per zakje. Ik gebruik daarvan de helft per recept (2 pizza's)
Zou kunnen. Ik weet het niet uit m'n hoofd.quote:Op donderdag 17 maart 2011 00:10 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Laat me raden, zakjes van Bruggeman zeker?
....
Wat voor stuk kip?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 10:46 schreef Joooo-pi het volgende:
Als ik nou morgen pizza met blokjes kip wil maken, moet ik die kip dan eerst in de pan bakken, of bakt het genoeg in de oven?
Het is Bruggeman idd. Is dat goed?quote:
Pocherenquote:Op vrijdag 18 maart 2011 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ligt aan je oven. In een echte pizzaoven wordt de pizza zo kort gebakken dat de kip van binnen nog rauw kan zijn. Maar ik zou de kip gewoon garen van te voren. Je zou em kunnen pocheren in de bouillon, of in bbqsaus.
Is nog best goed gelukt zo. De basilicum is half over de spaghetti heen gegaan, en de rest was helaas een paar dagen later al verdord. De mozzarella is ook in die spaghetti beland, best een goeie combinatie trouwens. De tomatensaus is gewoon weggegooid, dat was een half pak gezeefde tomaten van 27 cent met wat kruiden erin, dus niet zo heel boeiend. De hamblokjes zijn in een omelet gegaan, net als de helft van de overige champignons. De andere helft heeft men vriendin rauw opgesnoept o.O Bedankt voor de tips!quote:Op vrijdag 18 maart 2011 08:48 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat je met de restjes kan doen:[...]
Ja hoor, prima, gebruik ik ook altijd.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 09:44 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Het is Bruggeman idd. Is dat goed?
[..]
Je handen even door de bloem heen halenquote:Op dinsdag 12 april 2011 19:30 schreef deepart het volgende:
Er ligt nu een bol met deeg te rusten voor 1 uur. Wat een kleverige bende was het op het begin, heel mijn handen onder Iemand tips hoe je kan zorgen dat je handen nog een beetje schoon blijven?
Dat had ik niet gedaanquote:Op dinsdag 12 april 2011 19:32 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Je handen even door de bloem heen halen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |