abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 29 januari 2011 @ 15:35:20 #1
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_92041799
registreer om deze reclame te verbergen
30jpjip.jpg
Play
1217deg.png
Farmville is hét spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten én ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.

50nz88.png
XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 40 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 50.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost je (vooralsnog) niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij, een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaalds aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.

11lr2wj.png
De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm. De Dairy Farm is uit te breiden, zodat er plaats is voor 40 koeien.

De Chicken Coop - Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 100 kippen. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categoriën:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar. In de Nursery passen 20 dieren, maar het gebouw is uit te breiden tot 40 dieren.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categoriën:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren óf bij het oogsten van gewassen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestuifde zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt hebt op bushels bij het oogsten van die crops.

De Pigpen - Sinds kort is het mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens, maar ook de Pigpen is uit te breiden tot 40 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categoriën:
- Brick
- Nail
- Wooden board

De Duck Pond - Om al je eenden en zwanen een onderdak te geven, is er de Duck Pond. Deze vijver moet je zelf graven en vullen. Je hebt dus 20 shovels en 20 watering cans nodig. Eenmaal af is er plek voor 20 eenden en/of zwanen. Binnenkort krijgen deze dieren ook jongen, die dan weer op kunnen groeien tot nieuwe watervogels. Ganzen kunnen overigens niet in de vijver.

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem één keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grote dat je je voertuig kan laten ploegen is 9x9. Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!

Orchards - Sinds kort zijn er de Orchards, de boomgaarden. Deze bouw je zelf. Je hebt hiervoor nodig:
- 10 bricks
- 10 wooden boards
- 10 nails
Eenmaal af kan je je orchard vullen met 20 bomen. Deze bomen kunnen na 2 dagen geoogst worden. Hierbij krijg je niet alleen masterypunten, maar af en toe ook mystery seedlings. Deze seedlings laat je groot worden door ze 10 keer water te geven. Ze groeien dan uit tot een level 2 boom.

NB: ook bomen die niet in de orchard staan, leveren masterypunten. Hierbij krijg je echter geen seedlings.

o5nmg1.png
FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?

256651w.png
Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer

54yk5f.png
Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Buurvrouw_Rietman
DjFrodo
Gateway
koei
Krioro
liesje1979
Lienzz
Lorteti
Misan
NelisZ
Pindanoot
sbientje
Sjowhan
Solique
TJV
Tombolafan
Trainfreak
zoejes

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.

13zr2ah.png
Deze OP is hier te vinden.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 15:39:21 #2
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_92041960
Topicnaam fail

Goedmakertje:

http://apps.facebook.com/(...)ey%3D%7B%2Akey%2A%7D

Uncommen Siccors
  zaterdag 29 januari 2011 @ 15:40:39 #3
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_92042038
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
8s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:39 schreef 1UP het volgende:
Topicnaam fail

Goedmakertje:

http://apps.facebook.com/(...)ey%3D%7B%2Akey%2A%7D

Uncommen Siccors
Fail hersteld. ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_92042054
En thanks voor schaar en kopertje. ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 29 januari 2011 @ 15:43:49 #6
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_92042129
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:41 schreef Cat22 het volgende:
En thanks voor schaar en kopertje. ^O^
Dank je!
En graag gedaan ;)
  zaterdag 29 januari 2011 @ 16:28:58 #7
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_92043724
registreer om deze reclame te verbergen
Wie ben jij op FV 1UP ?
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  zaterdag 29 januari 2011 @ 16:38:43 #8
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_92044112
1UP

Kan zijn dat het een paar daagjes duurt voordat ik je toegevoegd heb,ben een tijdje weggeweest dus heb nog een partij anderen die op de wachtrij staan ;)
pi_92045767
app_full_proxy.php?app=102452128776&v=1&size=z&cksum=efebb852674d5bc8526a190214bf45ae&src=http%3A%2F%2Fstatic-0.farmville.com%2Fprod%2Fhashed%2Fassets%2Fdecorations%2Fcf68c90e25960915827655401954c609.png

Mijn eerste eigen rainbow eitje! *O*
Beter komt ie goed terecht.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 17:20:59 #10
161918 NelisZ
Boemerangkind
pi_92045871
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 17:18 schreef Peekies het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn eerste eigen rainbow eitje! *O*
Beter komt ie goed terecht.
*O*
Lack of planning on your part does not constitute an emergency on my part!
Zeetakje: "Smiles per gallon is more important than miles per gallon"
Hattrick: Raging Bulls United (764020)
HT jeugd: Dolle Stiertjes (1449195)
  zaterdag 29 januari 2011 @ 17:24:43 #11
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_92046024
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 17:18 schreef Peekies het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn eerste eigen rainbow eitje! *O*
Beter komt ie goed terecht.
*O*
pi_92046606
Zat er iets leuks in? ^O^
pi_92047469
Verdorie! Allemaal mooie boompjes op de feed, en ik ben voor alles te laat :(
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
pi_92048720
app_full_proxy.php?app=102452128776&v=1&size=z&cksum=971d72bce463cfc2b7adff4a67649272&src=http%3A%2F%2Fstatic-0.farmville.com%2Fprod%2Fhashed%2Fassets%2Fcollect%2Fc66a69a3667929db3c11288fcda1c1d5.png
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92049536
tnx!
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
pi_92050115
Farmville haat me echt, wilt gewoon niet laden, echt al dagen lang :')
pi_92050198
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:37 schreef Mirjam het volgende:
[ link | afbeelding ]
Yee-haw! *O*
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_92050918
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
pi_92051863
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 29 januari 2011 @ 20:49:03 #21
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_92053766
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  zaterdag 29 januari 2011 @ 20:59:12 #22
675 just me
oldbie DCLXXV
  zaterdag 29 januari 2011 @ 21:38:25 #23
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_92055647
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
pi_92058187
Voor die quest moet je uit je eigen Cupids Castle harvesten toch, 3x?
Telt niet als je het bij de buren doet? Ik heb geen geduld om drie dagen te wachten _O-
Koutist in opleiding.
pi_92058870
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 22:40 schreef Greys het volgende:
Voor die quest moet je uit je eigen Cupids Castle harvesten toch, 3x?
Telt niet als je het bij de buren doet? Ik heb geen geduld om drie dagen te wachten _O-
Volgens mij wel. Maar laat het me weten als het anders is. :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')