abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 februari 2011 @ 20:14:26 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92189804
Tja, broodgisten zijn natuurlijk wel optimaal met Tarwemeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 20:50:52 #77
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92192146
Ik zit een beetje met de hoeveelheid water uit het no knead recept. Hoeveel ml is nu 1 + 5/8 cup? :?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92193204
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 20:50 schreef Puckzzz het volgende:
Ik zit een beetje met de hoeveelheid water uit het no knead recept. Hoeveel ml is nu 1 + 5/8 cup? :?
Een Amerikaanse cup is 240 milliliter. Niet te verwarren met Australischemetrische cup van 250 millililter of de Engelse die 284 milliliter meet.

Ervan uitgaande dat je amerikaanse cups moet hebben:
1 5/8 US cups = 384.455884 milliliters

(en dan nog beweren die anglo-saksen dat hun systeem beter is dan het metrische)
  dinsdag 1 februari 2011 @ 21:10:56 #79
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92193535
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 21:05 schreef Fixers het volgende:

[..]

Een Amerikaanse cup is 240 milliliter. Niet te verwarren met Australischemetrische cup van 250 millililter of de Engelse die 284 milliliter meet.

Ervan uitgaande dat je amerikaanse cups moet hebben:
1 5/8 US cups = 384.455884 milliliters

(en dan nog beweren die anglo-saksen dat hun systeem beter is dan het metrische)
tell me about it! _O- ik heb in de Uk gewoond en weet nog steeds niet hoeveel stone ik weeg, of hoeveel feet/foot ik dan hoog ben eigenlijk :')
maargoed ik moet dus zeg maar 385 ml water hebben. Thnx!! ^O^
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 1 februari 2011 @ 21:36:40 #80
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92195219
Nou deegje staat gezellig op de hoek van de tafel te rijzen....morgen verder kijken.
Ben heel benieuwd!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92196970
quote:
Op dinsdag 1 februari 2011 19:16 schreef Gwywen het volgende:
Raar dan eigenlijk dat mijn speltbrood ook niet erg wou rijzen laatst, want in spelt zitten juist super veel gluten.
Klopt, tot 17 % en daarmee vergelijkbaar met tarwe.

Maar helaas in een andere verhouding van glutenine en gliadine. Daardoor krijg je wel een sterk glutennetwerk, maar het mist een zekere elasticiteit die je bij tarwe wel krijgt. Het kan wat minder makkelijk uitzetten en verliest makkelijker CO2.
Beetje alsof je een stalen fietsband zou proberen op te pompen. Dat gaat ook niet lekker.

Overigens heb je twee soorten spelt, harde en zachte. De zachte doet het iets beter.

quote:
Op dinsdag 1 februari 2011 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, broodgisten zijn natuurlijk wel optimaal met Tarwemeel
Volgens mij kan het een broodgist geen ruk uitmaken wat voor graan het is, als er maar lekkere koolhydraten inzitten. Hooguit dat de ph-waarde iets zou kunnen verschillen bij een ander graan, maar dat effect lijkt mij minimaal. Toegevoegd zout e.d. heeft veel meer effect.

[ Bericht 15% gewijzigd door stavromulabeta op 01-02-2011 22:09:35 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_92199265
Over zout gesproken, ik vind het altijd best verwarrend dat je het zout niet met de gist in aanraking mag laten komen. Wanneer doe je het zout er dan bij? Ik doe altijd eerst water/gist, dan meel, dan zout in de mengkom, maar als je gaat mengen komt het toch allemaal met elkaar in aanraking. :?
pi_92209234
quote:
Op dinsdag 1 februari 2011 22:30 schreef Gwywen het volgende:
Over zout gesproken, ik vind het altijd best verwarrend dat je het zout niet met de gist in aanraking mag laten komen. Wanneer doe je het zout er dan bij? Ik doe altijd eerst water/gist, dan meel, dan zout in de mengkom, maar als je gaat mengen komt het toch allemaal met elkaar in aanraking. :?
Ik zou het niet al te nauw nemen. Gewoon mengen moet kunnen, maar je moet je gist niet recht bovenop een hoop zout gooien. Als je daar bezorgd om bent, kun je het zout misschien eerst in het water oplossen en dan het mengsel er in gooien.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 3 februari 2011 @ 07:47:57 #84
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92261584
Mijn eerste no knead brood is klaar. Hij wint geen schoonheidsprijs, maar smaakt heerlijk. Vooral gisteren toen hij nog een beetje warm was met wat boter. Alleen de textuur is wat apart, bijna te vergelijken met een oliebol ofzo...niet zo vet natuurlijk :P
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92269543
als je een voordeeg maakt is het niet handig om er al zout aan toe te voegen, het zorgt er namelijk voor dat het gist veel minder goed werkt. Maar als je gewoon direct je hele deeg in 1 keer maakt is het geen enkel probleem.
Vandaag een 100% volkoren appel-rozijn-walnoot-kaneel brood gemaakt. Lekker joh :P



  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 20:53:20 #86
91830 MaximusTG
pi_92292728
Je fotos doen het niet, waarschijnlijk hot link bescherming.
Heb vanmiddag een bruin no-knead brood gebakken. Zelfde recept gebruikt, maar dan met volkoren meel ipv het grootste deel bloem. 100 gram bloem overgelaten, en extra water. Smaakte goed!
pi_92293850
quote:
Op donderdag 3 februari 2011 13:04 schreef evo87 het volgende:
als je een voordeeg maakt is het niet handig om er al zout aan toe te voegen, het zorgt er namelijk voor dat het gist veel minder goed werkt. Maar als je gewoon direct je hele deeg in 1 keer maakt is het geen enkel probleem.
Vandaag een 100% volkoren appel-rozijn-walnoot-kaneel brood gemaakt. Lekker joh :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zout later toevoegen is ook goed voor je glutenstructuur. De ionen in zout zijn niet echt bevorderlijk voor de vorming van een netwerk.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_92310458
Gisteravond eerste verversing van m'n eerste zuurdesem. Nu weer twee dagen afwachten, ik ben benieuwd wat het wordt...

Overigens ook nog vlug een broodje in de broodbakmachine gebakken. Zoals deze is wil ik dus ook hoe de smaak uit de oven wordt, maar misschien de structuur wat grover.
  vrijdag 4 februari 2011 @ 08:59:23 #89
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92310631
Ik heb 6 van die hele kleine gietijzeren pannetjes (ong 10 cm doorsnee)
Het lijkt me leuk om die te gebruiken om broodjes in te bakken. Welk recept zou ik hier het beste voor kunnen gebruiken?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92311178
poging 2 voor plaatjes volkoren kaneel-appel-rozijn-walnoten brood. (bedankt voor imageshack alternatief Puckzzz :) )





[ Bericht 31% gewijzigd door evo87 op 04-02-2011 10:00:02 ]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 09:29:32 #91
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92311275
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 09:25 schreef evo87 het volgende:
poging 2 voor plaatjes volkoren kaneel-appel-rozijn-walnoten brood.

[ link | afbeelding ]

Uploaded with ImageShack.us

[ link | afbeelding ]

Uploaded with ImageShack.us
ImageShack en Fok zijn geen vriendjes.

even proberen bij www.tinypic.com of photobucket :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 11:10:55 #92
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92314761
Mijn no knead gaat zo de oven in, gisteren rond 13 deeg gemaakt rond 9 vanochtend even gevormd, daarna weer gerezen en nu bakken :9 heb met witte bloem, volkoren en roggemeel gedaan en wat lijnzaad erdoor.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † vrijdag 4 februari 2011 @ 11:32:10 #93
91830 MaximusTG
pi_92315772
Ben benieuwd! Fotos posten he ;)?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 11:36:47 #94
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92315979
Zo dat ziet er lekker uit evo87! ^O^

niemand een tip voor me?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 12:13:29 #95
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92317669
zo lekker brood zeg Evo Top!
Geweldige resultaten steeds in dit topic, is echt leuk om dan ook andere recepten uit te proberen.
Puckzzz misschien een no knead deeg en dan op het laatst in stukken delen en dan in die hete pannetjes mikken, iets kortere baktijd en hoppa ;)
Of van die leuke mini suikerbroodjes? volgens mij kan bijna elk recept wel?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 13:15:55 #96
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92320474
Ik denk dat ik deze ga proberen:

Ingrediënten:
2 dl melk
1,5 zakje gist (voor 750 gr bloem)
1 tl suiker
450 gr bloem
50 gr zuivere olijfolie
5 gr zout
iets extra olijfolie

Bereiding:
Meng de lauwe melk met de gist en de suiker. Laat dit mengsel 10 minuten werken.
Zeef de bloem in een kom, voeg gistmengsel, olijfolie en zout toe en kneed het goed door totdat het deeg soepel aanvoelt. Laat het deeg 30 minuten op een warme plek rijzen.
Kneed het deeg een minuut door en vorm bitterbalgrote bolletjes. Leg deze een eindje uit elkaar op een bakblik (ze worden bijna 2 keer zo groot) en besmeer met de extra olijfolie . Laat ze 2 uur (minimaal, of 1 nacht, voor verse bolletjes 's ochtends) rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Bak de bolletjes in ongeveer 12 minuten goudbruin.

Maar dan iets grotere bolletjes denk ik. En zou ik voor het rijzen al in de pannetjes kunnen doen en dan laten rijzen? :?

ik voel me nog steeds een broodn00b, want zelfs dat no knead is niet helemaal gegaan zoals het hoort volgens mij....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92321846
wat is er fout gegaan met je no knead brood dan?
Dat recept wat je hierboven hebt staan is wel een beetje vreemd trouwens.... Extreem veel gist en heel weinig vocht. Ik zou toch minstens 2.5 dl melk gebruiken als ik jou was. Enne wat italiaanse kruiden erdoor? :9
Je hoeft trouwens van die droge instant gist niet eerst op te lossen in het vocht, kan gewoon gelijk bij het bloem, 10 min minder lang wachten :P
  vrijdag 4 februari 2011 @ 14:12:42 #98
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92323039
tedee en moet zeggen weer erg goed gelukt, ga morgen nog 1 klaarzetten voor zondag want hier red ik het wel even mee, beetje half om volkoren/wit geworden. Dit keer was het deeg ook meer deeg ipv slappe brei, dan is het qua structuur toch het beste als het iets vast is.

[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 14:38:08 #99
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92324277
Ziet er lekker uit! Wat zitten er voor zaadjes in?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 16:41:49 #100
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92330499
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 13:46 schreef evo87 het volgende:
wat is er fout gegaan met je no knead brood dan?
Dat recept wat je hierboven hebt staan is wel een beetje vreemd trouwens.... Extreem veel gist en heel weinig vocht. Ik zou toch minstens 2.5 dl melk gebruiken als ik jou was. Enne wat italiaanse kruiden erdoor? :9
Je hoeft trouwens van die droge instant gist niet eerst op te lossen in het vocht, kan gewoon gelijk bij het bloem, 10 min minder lang wachten :P
Nou als ik zo de foto's van Miss Hobje vergelijk, die ziet er mooi droog uit. Mijne had wel een mooie luchtigheid, maar leek wat 'vettig' ofzo. Net een oliebol structuur als het ware....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')