abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_91460450
Link naar het vorige topic: [Centraal] Cavia's met foto's deel 29

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator maandag 17 januari 2011 @ 13:48:10 #2
155227 crew  Guppy
dus
pi_91460504
Caafjes! Foto uit de oude doos:

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 17 januari 2011 @ 14:46:20 #3
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_91463427

een oude van Walnootje en Pinkie O+

En we hebben sinds een paar weken een patient binnen, Paolo zag er raar uit en was heel erg afgevallen. Die heeft met O&N zo'n beetje de hele dag bij de DA gezeten, halverwege de dag belde ze nog dat het leek alsof hij overgaf, wat nogal vreemd is omdat cavias dat helemaal niet kunnen :') uiteindelijk was wrs zn kaakje wat ontwricht :X (wrs zn eten niet goed kunnen malen en tsja dan krijg je een vies drapje in je bekje) en gelijk wist ik wat er gebeurt was, ik voer ze buiten in de winter altijd wat later op de avond zodat ze met een lekker warm buikje kunnen gaan slapen en dan knal ik gelijk de snugglesafe erin, maar hij was een paar dagen daarvoor geschrokken van mn lampje en vol tegen het schot opgelopen :X
Dus die mag de rest van de winter lekker binnen aansterken :Y)
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_91472237
Ik hou van die krullies O+

quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 14:46 schreef Nonneke het volgende:
[ afbeelding ]
een oude van Walnootje en Pinkie O+

En we hebben sinds een paar weken een patient binnen, Paolo zag er raar uit en was heel erg afgevallen. Die heeft met O&N zo'n beetje de hele dag bij de DA gezeten, halverwege de dag belde ze nog dat het leek alsof hij overgaf, wat nogal vreemd is omdat cavias dat helemaal niet kunnen :') uiteindelijk was wrs zn kaakje wat ontwricht :X (wrs zn eten niet goed kunnen malen en tsja dan krijg je een vies drapje in je bekje) en gelijk wist ik wat er gebeurt was, ik voer ze buiten in de winter altijd wat later op de avond zodat ze met een lekker warm buikje kunnen gaan slapen en dan knal ik gelijk de snugglesafe erin, maar hij was een paar dagen daarvoor geschrokken van mn lampje en vol tegen het schot opgelopen :X
Dus die mag de rest van de winter lekker binnen aansterken :Y)
aaah wat sneu :') :@
pi_91473101
Caviaspam!










  Moderator maandag 17 januari 2011 @ 20:01:02 #6
155227 crew  Guppy
dus
pi_91480504
De krullies blozen er een beetje van Delta :@
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_91502204
O+ Wat een leuke foto's!!
Die ene is wel gehecht aan zijn/haar knuffel is het niet? :D Echt lief!
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_91511508
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 08:23 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
O+ Wat een leuke foto's!!
Die ene is wel gehecht aan zijn/haar knuffel is het niet? :D Echt lief!
Hahah ja, dat is zijn slaapmaatje. Hij rijdt er soms ook op :')
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 20:01 schreef Guppyfriend het volgende:
De krullies blozen er een beetje van Delta :@
Meheh ze vinden Roosje zeker een hele mooie krulliekont hebben? :D
pi_91511655
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 13:30 schreef DeltaCephei het volgende:

[..]

Hahah ja, dat is zijn slaapmaatje. Hij rijdt er soms ook op :')
Ik zou zo'n geile knuffel ook bespringen als ik een cavia was :') :D
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_91511750
Witje krijgt soms een time-out omdat ze stout is.

stout = Roosje mag niet uit d'r huisje en zodra ze dat doet is het PRRRRR en probeert Witje steeds op Roosje te kruipen :|W
  Moderator dinsdag 18 januari 2011 @ 13:41:42 #11
155227 crew  Guppy
dus
pi_91511983
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 13:30 schreef DeltaCephei het volgende:

[..]

Meheh ze vinden Roosje zeker een hele mooie krulliekont hebben? :D
Ja, they like that bootie :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_91596242
Oh ik was het topic al kwijt :@

Even een aparte vraag:

Denken jullie dat cavia's elkaars gedrag kunnen overnemen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator donderdag 20 januari 2011 @ 09:42:45 #13
155227 crew  Guppy
dus
pi_91601590
Het zou me niet verbazen, al kan ik het hier niet echt zien. Het zijn natuurlijk broertjes, en die zijn al tijden samen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_91603586
Ik denk het wel, want Roosje probeert nu ook op Witje te klimmen zoals Witje dat bij Roosje doet :')
pi_91605419
Hihi, paardje rijden :')

Nou ja, hier ging Kookai gapen en haar pootjes uitstrekken als je haar aait.
Daarna ging Oryx het doen.
En gisteren deed Carmita het.

Vond het wel opmerkelijk.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 12:35:53 #16
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91654195


1.5 jaar geleden was ik op zoek naar 2 cavia's om lekker te kunnen vertroetelen. Ik kwam bij de fokker, en je hokgenote sprong bijna in mn armen. En jij probeerde uit alle macht bij me vandaan te blijven. Hoe harder je probeerde hoe liever ik je mee naar huis nam. Eindelijk hadden we je te pakken, en gillen wat je deed! Ik noemde je Prestly en ik gaf je een warm hok, een vriendin, te eten en te drinken.
Nooit ben je een liefhebber geweest van knuffelen en aaien, je bent altijd een pinnekop gebleven. Maar voor een sappige wortel wilde je best even aardig doen. De plukken achter je oren waren te lang, wat zag je er af en toe raar uit als die plukken omhoog stonden.

Ik heb anderhalf jaar mogen genieten van je eigenzinnige karakter. Wat jij wilde gebeurde, al moest je de hele buurt wakker gillen. En op een dag was het gillen weg. Je zat alleen maar zielig in een hoekje tegen Elvis aangekropen. Eten en drinken wilde je niet meer. Dus we zijn naar de dierenarts gegaan. Hoe ziek je je ook voelde, je bleef Prestly en liet de dierenarts weten het er niet mee eens te zijn door hem even flink in zn vinger te bijten.
De dierenarts wilde je een tijdje houden omdat je longen het niet meer zo goed deden Maar hij vond dat je nog een kans had.. Dus liet ik je daar achter. 's avonds kreeg je een bloeding in je darmen en redde je het niet meer. Je bent toen gelukkig heel snel overleden.

Dag klein meisje van me. :*
Doe de rest de groetjes op de regenboogbrug. :*

Sorry voor het verhaal, wilde gewoon even mn ei kwijt.

Het gaat goed hier, Elvis moet ik dwangvoeren, die heeft diaree en eet niet meer. En bij Simply word vandaag een kies verwijderd. Dus is het de vraag of ik die nog terug krijg aangezien hij onder narcose moet.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 12:49:59 #17
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_91654736
Ach gossie ;(. Sterkte met het verlies van je lieve beestje ;(.

Zou Elvis niet zo van stuk zijn dat haar maatje er niet meer is?
Heb je overlegd met de DA betreft Elvis? Weet dat cavia's (in ieder geval mijn meisje toen ze blaasontsteking had) het wortelhapje (voor de jongste baby's) erg lekker vond, en dit toen liever at dan de Gerty brokjes..
pi_91654836
Ah wat sneu :'( Heel veel sterkte en ik duim voor de andere 2 weepies.
  Moderator vrijdag 21 januari 2011 @ 13:03:50 #19
155227 crew  Guppy
dus
pi_91655286
Wat verdrietig QM ;(
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 21 januari 2011 @ 13:05:52 #20
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91655369
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 12:49 schreef Sjowhan het volgende:
Ach gossie ;(. Sterkte met het verlies van je lieve beestje ;(.

Zou Elvis niet zo van stuk zijn dat haar maatje er niet meer is?
Heb je overlegd met de DA betreft Elvis? Weet dat cavia's (in ieder geval mijn meisje toen ze blaasontsteking had) het wortelhapje (voor de jongste baby's) erg lekker vond, en dit toen liever at dan de Gerty brokjes..
Ik heb critical care meegekregen van de DA. Ik heb Elvisje net gevoerd, dwangvoeren kan ik het niet noemen. Ze vind dat prutje heerlijk. :D Ze is nu bezig het bakje uit te likken waar ik het in gemaakt heb. :')
  Moderator vrijdag 21 januari 2011 @ 13:12:11 #21
155227 crew  Guppy
dus
pi_91655604
Heel anders dan m'n konijnen dus. Toen die Critial Care kregen, moest ik ze in een handdoek wikkelen :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_91655792
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 12:35 schreef Queen_Minny het volgende:
[ afbeelding ]

1.5 jaar geleden was ik op zoek naar 2 cavia's om lekker te kunnen vertroetelen. Ik kwam bij de fokker, en je hokgenote sprong bijna in mn armen. En jij probeerde uit alle macht bij me vandaan te blijven. Hoe harder je probeerde hoe liever ik je mee naar huis nam. Eindelijk hadden we je te pakken, en gillen wat je deed! Ik noemde je Prestly en ik gaf je een warm hok, een vriendin, te eten en te drinken.
Nooit ben je een liefhebber geweest van knuffelen en aaien, je bent altijd een pinnekop gebleven. Maar voor een sappige wortel wilde je best even aardig doen. De plukken achter je oren waren te lang, wat zag je er af en toe raar uit als die plukken omhoog stonden.

Ik heb anderhalf jaar mogen genieten van je eigenzinnige karakter. Wat jij wilde gebeurde, al moest je de hele buurt wakker gillen. En op een dag was het gillen weg. Je zat alleen maar zielig in een hoekje tegen Elvis aangekropen. Eten en drinken wilde je niet meer. Dus we zijn naar de dierenarts gegaan. Hoe ziek je je ook voelde, je bleef Prestly en liet de dierenarts weten het er niet mee eens te zijn door hem even flink in zn vinger te bijten.
De dierenarts wilde je een tijdje houden omdat je longen het niet meer zo goed deden Maar hij vond dat je nog een kans had.. Dus liet ik je daar achter. 's avonds kreeg je een bloeding in je darmen en redde je het niet meer. Je bent toen gelukkig heel snel overleden.

Dag klein meisje van me. :*
Doe de rest de groetjes op de regenboogbrug. :*

Sorry voor het verhaal, wilde gewoon even mn ei kwijt.

Het gaat goed hier, Elvis moet ik dwangvoeren, die heeft diaree en eet niet meer. En bij Simply word vandaag een kies verwijderd. Dus is het de vraag of ik die nog terug krijg aangezien hij onder narcose moet.
Dag mooie Presly, :W ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 13:19:53 #23
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91655909
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 13:12 schreef Guppyfriend het volgende:
Heel anders dan m'n konijnen dus. Toen die Critial Care kregen, moest ik ze in een handdoek wikkelen :')
:') Het was durst eerst worstelen, en dan vechten om wat voer naar binnen te krijgen?

Elvis raakt gewoon voer en hooi nog steeds niet aan. Maar dat bakje is helemaal schoon gelikt, en kan zo de kast weer in. :') Ik snap dat beest niet. Maar ja, ben al lang blij dat ze iets eet.

Nu Simply weer mee naar huis krijgen en ik geef een feestje. Zodra mn geld weer is gestort dan. Die 3 beesten zetten mij op een dieet van water en brood. Wat je al niet doet voor je huisdier.
  Moderator vrijdag 21 januari 2011 @ 13:26:06 #24
155227 crew  Guppy
dus
pi_91656192
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 13:19 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

:') Het was durst eerst worstelen, en dan vechten om wat voer naar binnen te krijgen?

Elvis raakt gewoon voer en hooi nog steeds niet aan. Maar dat bakje is helemaal schoon gelikt, en kan zo de kast weer in. :') Ik snap dat beest niet. Maar ja, ben al lang blij dat ze iets eet.

Nu Simply weer mee naar huis krijgen en ik geef een feestje. Zodra mn geld weer is gestort dan. Die 3 beesten zetten mij op een dieet van water en brood. Wat je al niet doet voor je huisdier.
Ja, al was ik op een gegeven moment best handig in de handdoek wikkelmethode :D

Op zich is het niet zo heel erg dat ie geen brokken en hooi eet op dit moment. Het gaat erom dat ie even op gang blijft, en daar is Critical Care heel goed voor. Hij gaat het vanzelf wel weer doen, zeker als ie dit wel wil hebben.

En wat geld betref, wij hebben ook wel eens enkele magere maanden gehad :') Maar we hebben het er graag voor over
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_91656263
Af en toe zou een 10 rittenkaart bij de da wel prettig zijn. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 13:55:29 #26
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_91657743
Ben gelukkig maar 2x geweest naar de DA, maar kan zomaar indenken dat ik bij latere (oudere) leeftijden van de cavia's vaker moet gaan :').
Hoop het natuurlijk niet (want consult kost iets van 18 euro geloof ik exclusief andere zaken zoals medicijnen) maar als mijn beestje ervan op knapt, dan heb ik het er echt voor over.
Over mijn beestje gesproken: mijn zeugje die een blaasontsteking had, en die dus aan de AB moest, is echt helemaal weer zoals ik haar kende. Ik hoef maar even bij haar hok te staan en gelijk zij en haar zus(je) bij de opening om te kijken of ik wat te eten heb meegebracht. Ook is ze weer ontzettend actief O+

En als dat niet zo is, zet ze het op een gillen :'). (niet zij trouwens, 5 van de 6 laten zich af en toe horen :o)
  vrijdag 21 januari 2011 @ 14:17:52 #27
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91658818
Wat gegeten is pakken ze haar niet meer af. Ze is nu ook weer wat actiever. Er komt zelfs weer een zacht gewiep uit als ik richting keuken ga. O+

Simply alleen gaat me al 172 euro kosten. Op Preslys behandeling kan ik ook wel op 150 rekenen, en dan komt Elvis er ook nog bij.
Alle 3 hebben wat anders, lijkt wel of ze het hebben afgesproken. :')

Een kennis zei al dat een nieuwe kopen goedkoper was, en dat zij dat beter vond dan de beestjes te laten behandelen. Ben blij dat dat mokkel zelf geen huisdieren heeft..

In laten slapen als ze nog een kans hebben vind ik niet tof.
Dood laten hongeren omdat ze niet kunnen/willen eten... nee bedankt, doe ik ze niet aan.

Als ze weer opknappen betaal ik met liefde de rekening.
pi_91662198
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 14:17 schreef Queen_Minny het volgende:

Een kennis zei al dat een nieuwe kopen goedkoper was, en dat zij dat beter vond dan de beestjes te laten behandelen. Ben blij dat dat mokkel zelf geen huisdieren heeft..

Het is alsof ik mijn oma hoor. :')

"Van het geld van al die behandelingen kan je wel 10 cavia's kopen."

Ja dus?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_91662376
Het is wel zo dat ik Kookai (5,5) geen operatie meer laat ondergaan.
De dierenarts had gelijk voorstellen van: buikoperatie dit, implantaten dat.
Dat doe ik haar niet meer aan, tenzij het een lichte ingreep is met een heel hoog slagingspercentage.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_91662396
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 13:12 schreef Guppyfriend het volgende:
Heel anders dan m'n konijnen dus. Toen die Critial Care kregen, moest ik ze in een handdoek wikkelen :')
'

Dit moest ik dus altijd bij dwangvoeren ;(
  vrijdag 21 januari 2011 @ 15:34:08 #31
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_91662489
Het argument dat er nieuwe beestjes gekocht kunnen worden van het geld dat je nu aan een DA geeft, heb ik ook al zo vaak gehoord. Een hond laat je toch ook behandelen? :').

Hoe ouder een cavia wordt, desteminder zal ik wel investeren. Als ze na 4 jaar (en zijn 5 jaar of ouder) ziek worden en operatie na operatie moeten ondergaan, zal ik wel nadenken of ik 't nog waard vind..
  vrijdag 21 januari 2011 @ 15:49:58 #32
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91663224
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 15:34 schreef Sjowhan het volgende:
Het argument dat er nieuwe beestjes gekocht kunnen worden van het geld dat je nu aan een DA geeft, heb ik ook al zo vaak gehoord. Een hond laat je toch ook behandelen? :').

Hoe ouder een cavia wordt, desteminder zal ik wel investeren. Als ze na 4 jaar (en zijn 5 jaar of ouder) ziek worden en operatie na operatie moeten ondergaan, zal ik wel nadenken of ik 't nog waard vind..
Simply is 8. Hoogbejaard en niet kapot te krijgen.
Ik stond een beetje met de rug tegen de muur. Hij heeft alleen een rotte kies die eruit moest, en daardoor weinig tot niks at. Buiten die kies om is ie helemaal gezond. Hem een spuitje geven om een rotte kies doe ik niet. Hem zichzelf laten verhongeren is ook geen optie. Dus ik moest de gok wel nemen vond ik. :)

*O* *O* *O* *O* *O* *O*
Ik mag Simply Red om 18.00 ophalen. Hij is goed uit de narcose gekomen. *O* *O* *O*
Hij heeft een vitamine prikje gehad en een prikje om hem wat vocht toe te dienen. Hij krijgt een pijnstiller, nog een spulletje waarvan ik de naam even niet weet, en critical care mee voor een paar dagen. Nu moet ie t zelf doen. Dat ie de narcose overleeft vind ik al een wonder, ik had er niet echt op gerekend.

Ik doop hem om tot Simply Bikkel. *;


Eentje van Prestly met haar oorplukken omhoog. Arm meisje. ;(
pi_91663476
Sterke Simply * juicht mee *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 16:53:13 #34
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91666162
Is het al 18.00? *O*
Ik lijk wel een kind dat naar euro disney gaat. :')
Ik blijf op de klok kijken of ik mn ouwe dibbes al kan halen. :')
pi_91666270
Dan gaat de tijd ineens heeeel traag.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 17:09:51 #36
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91666864
Zn hok staat klaar. Helemaal uitgesopt, dikke laag hemparade, nog meer hooi en zn waterbakje wacht ook.
Het enige wat ontbreekt is de cavia om lekker onder het hooi te kruipen.
pi_91673580
Queen_Minny, ahh ;( sterkte.. Prestly ziet er wel grappig uit op die foto :P
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  vrijdag 21 januari 2011 @ 22:10:29 #38
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91681912


Simply is thuis. Hij staat nog wel heel wankel op zn pootjes, en voelt zich niet heel erg lekker. Wel heb ik hem betrapt op het eten van hooi, en hij heeft al wat gedronken. Ook de critical care ging er best in.

Wat ik erg leuk vond bij de DA, was dat ie reageerde op mn stem. Zodra ik m riep ging ie even rechtop zitten en waggelde naar de deur, om weer neer te ploffen. O+
Ik kan m nu alleen nog maar voeren en zn medicijnen geven. De rest moet ie zelf doen. Maar een vechter is het zeker. :7
  vrijdag 21 januari 2011 @ 22:18:58 #39
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_91698296
Wat goed dat hij wel direct eet.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 januari 2011 @ 13:12:31 #41
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91702292
Simply is de nacht goed doorgekomen. Er zit zelfs weer een heel klein beetje leven in. O+
Als je langsloopt komt hij even kijken wat er gebeurd.Ook zn keutels beginnen weer op keutels te lijken. Alleen de medicijnen en het voeren vind hij niet helemaal tof.

Hij trekt steeds zn kop weg en kijkt me dan aan met een blik die zegt. DO NOT WANT! :(
En je hoort hem de hele tijd gewoon mopperen. :')
En de schoot is nu een prima plek om even een tukkie te doen. Vanmorgen na het voeren maakte hij het zich makkelijk en viel in slaap. Bij de 2 portie idem dito. En wakker maken is dan ook zo zielig, dus blijf je zitten wachten tot meneer wakker wordt.

Het dwangvoeren bij Elvis heb ik afgeschaft. Ze krijgt nu gewoon dr prutje in de voerbak. En die word elke keer keurig schoongelikt. Ze is alleen geen nette eter, D'r hele kop zit elke keer onder de prut omdat ze elk randje moet schoonlikken.Je ligt dubbel als je dat gekke beest ziet. :')

Ben wel blij dat ze het gewoon lekker vind. Scheelt mij weer een hoop gekut met dat spuitje.
En gewoon voer is nog steeds vies, hooi wilt ze ook niks van weten.
pi_91703964


Wijlen Noa vond dwangvoeding altijd erg lekker, maar zoals je kan zien is het echt kliederspul.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 januari 2011 @ 14:14:42 #43
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_91704998
Een cavia die in slaap valt op de schoot is mij nog nooit overkomen :o.
Waarschijnlijk is het ook wel doordat hij nog aan moet sterken van de operatie die hij gehad heeft (en vind dat niet zo vreemd).
  zaterdag 22 januari 2011 @ 17:10:41 #44
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91711098
Mn eerste cavia vond tukken op schoot het einde. Vooral 's avonds. Ze kroop dan onder mn badjas, en binnen 5 minuten sliep ze. Verwend rotbeest was het. Maar wat wil je als je voor je cavia een bak voer op tafel zet met avondeten. :') (ik was 10) Heerlijke kroelkont was het wel. Ze kon uren languit op schoot liggen. Plukkie O+ Met haar begon mn liefde voor de diertjes.

quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 13:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ afbeelding ]

Wijlen Noa vond dwangvoeding altijd erg lekker, maar zoals je kan zien is het echt kliederspul.
_O-
Bij elvis zie je gewoon... kont. Ze wurmt zich zover in de bak als maar kan... alleen de kont past er niet meer bij. Af en toe zie je de kont een stukje draaien als ze aan het volgende gedeelte begint. :')
pi_91730665
quote:
11s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 14:14 schreef Sjowhan het volgende:
Een cavia die in slaap valt op de schoot is mij nog nooit overkomen :o.

Twee van de drie cavia's vallen hier bij mij op schoot in slaap O+
Zo schattig.
Ik durf me dan niet te bewegen en zit gerust tien minuten in dezelfde positie. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 23 januari 2011 @ 13:29:47 #46
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_91745540

Elvis

Anderhalf jaar geleden, stond er iemand te kijken naar een nest jonge cavia's. Welke zou ze mee naar huis nemen? Jij kwam even kennis maken. Je liet je aaien, je vond al die aandacht best leuk! Zodra het aaien op hield zette je het op een wiepen! niet normaal. Je had besloten dat je mee wilde.
Maar je ging niet alleen mee, je kreeg een vriendinnetje die ook mee ging. Je had een hele mooie kuif, dus werd je Elvis genoemd. Je vriendin noemde we Prestly.

Je bleek het tegenover gestelde te zijn van je vriendin. Je vriendin was eigenzinnig. Jij was de liefheid zelve. Voor knuffels en een aai had je altijd tijd, en je zei er geen nee tegen! Eten deed je ook extreem graag. Alles pakte je aan uit de hand.

De deur van je kooi stond altijd open, als je wist dat er wat lekkers aan kwam hing je soms zo ver naar voren dat je er bijna uit kukelde. Terwijl je vriendin zat te wachten tot ze het kreeg.
Je liet je stem altijd luid en duidelijk horen. Je kwam altijd boven Prestly en Simply uit. Wat kon je gillen zeg!

Tsja, en dan is het stil in jullie hok. Dat is dan heel vreemd. Je zat tegen de zieke Prestly aangekropen en bleek zelf diaree te hebben. Je wilde niks meer eten, zelfs geen stukje komkommer.
Dus met jullie naar de DA. Prestly moest blijven, maar jij mocht weer mee naar huis. Diezelfde avond is je vriendinnetje overleden. Maar jij ging nog gewoon door. Je dwangvoeding vond je heerlijk, je likte de bakjes schoon. Ook je medicijnen nam je zonder morren in. Je was de ideale patient!
Maar het heeft niet meer mogen baten. Vannacht vond je het mooi geweest, en ging je achter Prestly aan.
Dag tuttebol. :* O+
pi_91746103
Ah nee, wat sneu :'( :'( :'( Gecondoleerd en sterkte meis.
  zondag 23 januari 2011 @ 13:54:25 #48
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_91746668
Ah nee :o :'( :'(. Zij ook al. Terwijl ze eigenlijk wel opknapte ondanks de dwangvoeding :{. Sterkte met het verlies van je mooie meisje...
pi_91748222
Ahhh neee ;( ;(
Sterkte met dit verlies.. Dat is wel heel shit, maar ze miste elkaar waarschijnlijk heel erg. ;(
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator zondag 23 januari 2011 @ 14:53:29 #50
155227 crew  Guppy
dus
pi_91749612
;(
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')