abonnement Unibet Coolblue
pi_91568922
Een uitnodiging van FOK! om je te laten waxen. Je weet wel, piemel bloot en een dot hete wax er op, strookje linnen er over heen en tanden op elkaar. Een enorme vrouw, type tuinbroek, stelt je gerust door te zeggen dat dit nog wel meevalt "wacht maar tot ik bij je scrotum ben" en "vrouwen hebben een hogere pijngrens, stel je niet zo aan" op het moment dat je even verstijft als er weer een rits haar van de huid wordt gescheiden.
Ja, zo'n uitnodiging lag er in mijn mailbox. Maar voor al dat leuks, verwachte FOK! wel dat ik een review zou schrijven. Ze zijn gestoord, ze zouden me dik geld toe moeten geven en het volledige prijzenpakket van een heel jaar toe moeten sturen als tegenprestatie. Idioten.
Maar natuurlijk zei ik "Okay, is goed" en liet mijn schouders zakken. Watje.

Tijd om dat maar contact op te nemen met Patrick, mede eigenaar van Delete, de professional in Waxing. Ik pak de telefoon en met allerlei beelden flitsend door mijn hoofd, wordt de telefoon opgenomen door een hele open en vrolijke stem en we babbelen wat. Beide agenda's er bij, ik kon op de 19-de en de 20-ste. Patrick vertelde dat 20-ste er een opening was, met Prosecco en een hapje. Leek mij een uitgelezen moment om dan maar een afspraak te maken. Maar nee, Patrick vond dat de wax-angel geconcentreerd haar werk moest doen en er werd op de 20-ste niet gewaxt. Professional in waxing boorde me dus een feestje door m'n neus en de afspraak stond voor de 19-de.
Patrick noteerde wat gegevens van me en melde dat er binnenkort iets in mijn brievenbus zou vallen en “as we speak” er een bevestigingsemail werd verstuurd.

Ik opende mijn mailbox en jawel, een bevestiging van Delete met de datum, tijd en locatie stond in een nette mail vast. Tegelijkertijd kwam er nog een email binnen met een bedankje dat ik klant was geworden en dat er voorafgaand aan de behandeling even een intakeformulier ingevuld moest worden. Dat deed me meeteen beseffen dat Delete bepaalde dingen in iedere geval goed op orde had. Wat voor mij vanzelfsprekend zou zijn, wordt door Delete niet als vanzelfsprekend aangenomen.
Zij willen weten of ik medicijnen gebruik, zwanger ben, allergisch ben en of ik een geïrriteerde huid heb. Nou heb ik mijn laatste zwangerschapstest toch al gauw tien jaar geleden gedaan, en die was overigens negatief, de vraag was relevant. Geen risico's nemen als je met iemand zijn lichaam aan de slag gaat. Even serieus, deze vragen geven je wel een gevoel van professionaliteit.

110119_59211_smoothspray.png Twee dagen later lag er een enveloppe op de mat met daarin een spuitflaconnetje. Dat goedje moet je op de te behandelen delen spuiten zodat eventueel ingegroeide haartjes los zouden komen en dit een optimaal resultaat zou geven. Hmm, doorgaans spuit ik daar geen goedje, dus dat zal me wat worden.
Daar sta je dan, de volgende morgen vroeg, vlak na het douchen. Ik pak het flesje en begin te sprayen... waaaah koud! Woeeeeeeh, het wordt heet!!
Zo, dat deel is in ieder geval wakker. Prima binnenkomer zo vlak na het wakker worden. Ik ben er uit, het was leuk.

Intussen zijn er al allerlei filmpjes en hororverhalen over het waxen in de topics op FOK! verschenen. Ik vermaak me kostelijk. Dit ga ik niet leuk vinden dacht ik nog, maar ik ga het wel proberen.
Tombolafan zou ook een behandeling ondergaan bij Delete en daar een review over schrijven. Zij was veel eerder dan ik, dus aan haar review kon ik me een beetje vasthouden. Zo krijg je een idee van hoe het werkelijk zit. Aan de voorkant is het even een beetje gevoelig, maar aan de achterkant merk je er bijna niks van... achterkant? ACHTERKANT? Ben je wel helemaal lekker?

Inmiddels is het dan 19 januari en stap ik op de trein naar Amsterdam. Echt lastig vinden is Delete niet, het zit gewoon achter het paleis op De Dam. Nog geen tien minuten vermakelijk wandelen vanaf het station dus.
Eenmaal in Magna Plaza was het even zoeken, waar zit ie. Nou is het daar niet zo enorm groot, dus kwam ik er snel achter dat het op de bovenste etage was en wat meteen opviel was de openheid van de pop-up store. De hele voorkant was of helemaal open en van glas. Ik werd al verwacht en ook nog eens zeer vriendelijk welkom geheten door Brigitte, mijn wax-angel. Ik kreeg wat drinken aangeboden en we gingen naar een goudkleurige cabine. Daar legde ze uit wat er van me verwacht werd, namelijk uitkleden en liet me discreet achter met een doekje om me nog even op te frissen.

Als snel kwam Brigitte weer terug en we gingen meteen aan de slag. Ze liep nog even samen met mij de al op internet ingevulde checklist door, om te voorkomen dat ik een wax-behandeling zou krijgen die ik eigenlijk niet zou mogen hebben. Ze kwam zeer netjes en professioneel op me over en ik gaf aan dat ik best wel een beetje nerveus was, niet vanwege de pijn maar eerder omdat ik me best geneerde. De ene is het gewend, maar ik dus niet en lag daar wel in vol ornaat op de tafel. Brigitte vertelde me dat ze dat best wel kon begrijpen en dat voor iedereen wel geldt die daar de eerste keer komt. Ook Brigitte was een beetje nerveus, want ze wist dat ik van FOK! kwam en een review zou gaan schrijven.
Op die manier hadden we beide een beetje de zenuwen en dat hief elkaar wel op volgens mij.

Ze vertelde me wat ze ging doen, namelijk warme wax op mijn schaamstreek smeren en die wax zou warm zijn. Ben je er klaar voor?
Daar ging de eerste spatel met wax. Deze was warm, maar zeker niet te heet. De wax moest even uitharden dat voelde ze door er even met haar vingers op te tikken. Rats, dat ging de eerste waxlaag. Niks geen stukje stof of strips, nee gewoon de wax werd een stukje los gemaakt om genoeg houvast te hebben en daar ging ze.

Dat Brigitte dit vaker had gedaan was goed te merken, je moet namelijk de juiste richting aanhouden van het lostrekken van de wax en ook de juiste snelheid. Regelmatig vroeg ze of het niet te pijnlijk was, of de wax niet te heet was etc. Ze was zeer begaan en had oog voor het comfort van de klant.
Ik vroeg of er wel eens mensen waren die enorm hard gilden, maar dat viel wel mee. Ik moet ook zeggen, de manier van waxen zoals bij Delete is veel minder heftig dan de filmpjes van de reguliere waxer doen vermoeden.
Ja, je voelt het wel en het is ook niet het gevoel wat je de hele dag wil hebben, maar eigenlijk stelt het niet zo veel voor. Zeker de eerste paar keer zouden wat pijnlijker zijn, die boven je schaamdeel. Nou dacht ik nog, wacht maar tot je wat lager komt, dat zal wel wat pijn op leveren. De warme wax was dan ook een aankondiging van wat volgens mij het meest pijnlijk zou moeten zijn. En dat viel dus ook al mee.
Er gingen heel wat houten spatels door heen. Bij iedere streep wax die werd aangebracht, werd een nieuwe houten spatel gebruikt. Brigitte liet duidelijk merken dat hygiëne echt super belangrijk is en daar heeft ze groot gelijk in. Wat dat betreft, ook al heb ik als newbiewaxed totaal geen referentie, maar bij Delete was wel duidelijk dat de boel netjes moest zijn en ook zeer zeker schoon en er ook hygiënisch werd gewerkt.
Nou zei Brigitte, ik ga nog even controleren en dan is de voorkant klaar. "Mag ik?" vroeg ze toen ze een pincet liet zien. O oh, ja ga je gang zei ik dapper en natuurlijk zonder te knipperen (er liep volgens mij wel een traantje over mijn wang) Ze wilde er op toezien dat alles netjes glad was en dat deed ze dan ook, een paar haartjes waren stiekem blijven zitten en die werden er zachtjes maar subiet uitgetrokken.

Zo, de voorkant is klaar en nu mag je je omdraaien. Dit was toch wel het moment waar ik het meeste tegen op keek, op mijn buik liggen en iemand die mijn kont zou gaan waxen. Ik vertelde dat ook, en Brigitte vertelde dat het zo voorbij was en dat ze ook best wel voor kon stellen dat het wat ongemakkelijk is. Met een paar keer waxen was het ook al weer klaar, het stelde niks voor. Ja, dat je een handje moet helpen door je billen vast te houden, dat hoort er bij en ik geloof dat Brigitte dat echt niet liet doen om mij te pesten. Voor alles de eerste keer en daarna worden dingen gewoon en normaal. Niet moeilijk over doen.
Brigitte maakte alles schoon en smeerde het in met een soort zalf wat er voor zorgde dat er geen irritatie op zou treden en verkoelend werkt.

Ik kreeg de gelegenheid om me nog even wat op te frissen en intussen verliet Brigitte de behandelruimte. Ik kon alle tijd nemen en kreeg ook geen enkel opgejaagd gevoel.

Bij de balie kreeg ik de Do’s en Don'ts voor na het waxen, een prijslijst en een hele leuke boxershort! Ik kreeg het advies om een crème te gebruiken voor de komende paar dagen om de huid op deze manier te beschermen en te voorkomen dat de huid zal gaan irriteren. Deze crème kon ik bij Delete kopen en dat heb ik dan ook maar gedaan. Brigitte vertrouwde me toe dat dit een verstandige beslissing was, je moet goed voor de huid zorgen.

110119_59211_all.png


Daarna kwam Aram er even bij staan. Hij is mede-eigenaar van Delete en vond het geweldig dat FOK! met deze actie meedeed. Zoveel respons en reacties, dat vonden ze echt geweldig. Kort vertelde hij dat het voor mannen eigenlijk best wel onbekend is om dit te doen. Veel waxsalons richten zich ook puur op de vrouw en daar willen ze bij Delete niet aan. Mannen moeten daar net zo goed terecht kunnen als vrouwen, en gelijk heeft ie.

Ik vroeg aan Brigitte wat de reden was waarom mannen zich lieten waxen. Ik kon me het voor bepaalde sportlui sowieso wel voorstellen, zoals wielrenners, maar wat is doorgaans de reden.
Mannen doen het voornamelijk vanwege de hygiëne en om de partner te plezieren. En dat leek me beide een begrijpelijke reden om te doen.
Ik bedoel, mannen zijn over het algemeen stevig behaard en daar kan best wel eens wat onderhoud aan gepleegd worden.
Scheren is echt een geklooi, dat ervaren de mannen en de vrouwen doorgaans hetzelfde, en knippen? Nou, ik dacht het niet, geen schaar in de buurt. Nee serieus, dat is gewoon niet te doen en hier heb je wel een optimaal resultaat.

Een Full Boyzilian is dus wat er vandaag is gedaan. Dat is dus voor en achter de schaamstreek. Dat lijkt een pijnlijke behandeling en dat valt reuze mee, en geloof me, als iemand mij een reden geeft om te piepen dan grijp ik die meteen aan. Dus ook voor de wat gevoeligere mannen onder ons ;) is dit een prima methode om eens de lente in te gaan.
De eerste behandeling voel je wat meer, daarna dus minder. Het advies is dan ook om twee weken na de eerste behandeling nog een behandeling te nemen. De haartjes worden zachter en makkelijker weg te halen en de boel blijft netjes onderhouden.

Samenvattend, een echter aanrader om bij Delete, ook en denk juist vooral voor mannen. Geloof niet alle horor verhalen, en als ze al kloppen, dan zijn ze zeker niet van toepassing op de methode die Delete gebruikt. Ook de zeer prettige en begripvolle Wax-Angel Brigitte maakte alles compleet. Ze gaf mij bij vertrek een hand en bedankte me voor het vertrouwen wat ik haar had gegeven, daar sloeg ze wel de spijker mee op de kop en dat geeft wel aan hoe professioneel ze is.
Een erg leuke actie van FOK! samen met Delete

I've been Deleted

110119_59211_boxer.png


[ Bericht 0% gewijzigd door Dirkh op 19-01-2011 17:14:35 (thanks Ingetje) ]
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:11:47 #127
132428 Ingetje79
Panic Station!
pi_91569168
Leuke review Dirk ^O^

Maar eh...

quote:
Inmiddels is het dan 19 februari
:+
I'm the patron saint of the denial.
With an angel face and a taste for suicidal.
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:13:32 #128
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_91569258
Dirkh! Held! _O_
***
pi_91569277
_O_
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:16:16 #130
6941 APK
Factual, I think.
pi_91569399
Leuke review! ^O^
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:23:03 #131
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_91569692
Oh! Held! _O_ En ga je het nu laten bijhouden ook?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:25:15 #132
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_91569800
Held! _O_
I`m not weird. I`m limited edition.
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:26:10 #133
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_91569836
:D Misschien ook maar eens doen dan.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_91570138
Okay ook ik ga voor je op de knieen jij superhero Dirk _O_
Mooie review!
Ben benieuwd hoe het morgen en overmorgen zal zijn ;)
I wanna Wax
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:32:04 #135
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_91570168
Toffe review! _O_
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  woensdag 19 januari 2011 @ 17:38:47 #136
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_91570460
Ik ben trots op je Dirk :*
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_91570564
Dirkh, eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe zwaar jouw schaambaardgroei is eigenlijk :7 Kan je daar een indicatie van geven?
pi_91570695
quote:
Op woensdag 19 januari 2011 17:41 schreef Snuitebolletje het volgende:
Dirkh, eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe zwaar jouw schaambaardgroei is eigenlijk :7 Kan je daar een indicatie van geven?
Goed dat je daar over begint, want daar hebben we het nog over gehad. Ik heb normale haargroei, wat goed et waxen was. Het scheelt ook heel erg dat je het op de juiste lengte hebt voor de wax beurt.
Omdat ik zelf normaal scheer, wordt de haar ook dikker, dus wat zij normaal noemde, is dus een iets dikkere haar.
pi_91570761
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 17:44 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Goed dat je daar over begint, want daar hebben we het nog over gehad. Ik heb normale haargroei, wat goed et waxen was. Het scheelt ook heel erg dat je het op de juiste lengte hebt voor de wax beurt.
Omdat ik zelf normaal scheer, wordt de haar ook dikker, dus wat zij normaal noemde, is dus een iets dikkere haar.
Ah, dat is natuurlijk prima om te weten, al denk ik toch dat ik niet durf. vooral dat met de billen wijd.. aargh! :D dat klinkt eng!
pi_91570851
quote:
Op woensdag 19 januari 2011 17:47 schreef Snuitebolletje het volgende:

[..]

Ah, dat is natuurlijk prima om te weten, al denk ik toch dat ik niet durf. vooral dat met de billen wijd.. aargh! :D dat klinkt eng!
Dat is ook niet het leukste, maar de wax-angel zal echt niet verrast worden, die heeft alles wel al gezien. Voor jezelf is het vervelemd, en als de wax-angel je wat dat betreft op de juiste manier benadert, dan valt zeker achteraf alles reuze mee.
pi_91571021
Dirk! *O*

Leuk he O+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  woensdag 19 januari 2011 @ 18:03:52 #142
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_91571368
_O_

Ga je die short nog verloten :')
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 19 januari 2011 @ 18:09:17 #143
163650 Greys
pi_91571546
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:03 schreef stinkie het volgende:
_O_

Ga je die short nog verloten :')
Ben jij gek, die heeft ie wel verdiend lijkt me! :D

Dirkh, ontzettend leuke review, vermakelijk om te lezen, ik zag het allemaal ( :') ) een beetje voor me _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_91571704
Dirk en zijn schaamstreek hebben het overleefd! *O*

Leuke review Dirk. :Y Maar had ze voor jou een uur nodig? :D Met Tombo waren ze in een half uurtje klaar, als ik het goed heb. :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 19 januari 2011 @ 18:16:02 #145
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91571768
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 17:44 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Goed dat je daar over begint, want daar hebben we het nog over gehad. Ik heb normale haargroei, wat goed et waxen was. Het scheelt ook heel erg dat je het op de juiste lengte hebt voor de wax beurt.
Omdat ik zelf normaal scheer, wordt de haar ook dikker, dus wat zij normaal noemde, is dus een iets dikkere haar.
Het is toch een fabeltje dat haar dikker wordt? En 't wordt ook niet donkerder.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_91571810
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:14 schreef Cat22 het volgende:
Dirk en zijn schaamstreek hebben het overleefd! *O*

Leuke review Dirk. :Y Maar had ze voor jou een uur nodig? :D Met Tombo waren ze in een half uurtje klaar, als ik het goed heb. :+
Ja, een uurtje.
Niet dat ik het zeker weet, maar ik kan me voorstellen dat door alle verschillende hoeken en soorten huid en het bij de man wat bewerkelijker is.
Het is niet zo dat ze grote halen kunnen maken.
pi_91571836
quote:
5s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:16 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Het is toch een fabeltje dat haar dikker wordt? En 't wordt ook niet donkerder.
Niet zoals ik het begreep.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 19 januari 2011 @ 18:18:42 #148
163650 Greys
pi_91571863
quote:
5s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:16 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Het is toch een fabeltje dat haar dikker wordt? En 't wordt ook niet donkerder.
Volgens mij is het zo. Want als ik mijn benen scheer komt het heel anders terug dan dat ik het epileer :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 19 januari 2011 @ 18:20:49 #149
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91571944
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:18 schreef Greys het volgende:

[..]

Volgens mij is het zo. Want als ik mijn benen scheer komt het heel anders terug dan dat ik het epileer :P
Te lui om een bron te zoeken, maar heb gelezen dat het een fabel is. Haar wordt ook niet donkerder, voor het scheren is het lichter door de zon e.d. en dat heeft het nieuwe haar nog niet.

Anyway :') Leuke review.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 19 januari 2011 @ 18:29:05 #150
163650 Greys
pi_91572278
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2011 18:20 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Te lui om een bron te zoeken, maar heb gelezen dat het een fabel is. Haar wordt ook niet donkerder, voor het scheren is het lichter door de zon e.d. en dat heeft het nieuwe haar nog niet.

Anyway :') Leuke review.
Oh dat van die kleur weet ik niet.
Maar Tombo zei ook al dat na het waxen de haartjes bij haar nu veel zachter terug komen.
En ik heb dat waxen amper geprobeerd (ooit een keertje zelf geklooid) maar het komt bij mij toch écht heel anders terug hoor na epileren ipv scheren :D

Bij scheren worden die haren 'bot' afgesneden ook natuurlijk, dus daar krijg je die harde stoppeltjes van. Die krijg je niet na waxen of epileren. De punten van de nieuwe haren zijn niet stomp.

Trouwens, wat ik me dan weer afvraag... waarom wordt er niet in het gezicht gewaxt bij mannen? Zou toch mooi zijn, niet meer zo vaak hoeven scheren? Of zou je gezichtshuid te gevoelig zijn, nee toch? Want down there bij die Brazilians lijkt het me gevoeliger.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')