abonnement Unibet Coolblue
pi_92074580
Ik ga vanavond voor het eerst zelf pizza maken, het deeg ligt al in de koelkast, de saus is klaar. Ben benieuwd wat het gaat worden!
  zondag 30 januari 2011 @ 14:14:24 #177
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92076081
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
pi_92085519
Er liggen zes bolletjes deeg te wachten tot ze pizza mogen worden O+
Ze leken wel al iets soepeler dan anders, dus ben benieuwd straks!
pi_92085536
quote:
10s.gif Op zondag 30 januari 2011 14:14 schreef Zoheetik het volgende:
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
Dat zou gek zijn :?
  zondag 30 januari 2011 @ 17:40:24 #180
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92086247
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz :P

Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. Verder ging het wel okee eigenlijk. De bodem bleef eerst wat zacht, maar dat kan komen omdat ik de oven te laat aan had gezet. Daardoor moest ie een tijdje op het aanrecht wachten terwijl de tomatensaus er al op lag. Ik heb 'm een paar minuten langer laten bakken en toen was de bodem wel gaar en de randjes een tikje bruin. Die heb ik dus laten liggen. Smaakte verder prima en zag er goed uit!

Volgende keer netjes op tijd voorverwarmen en dan een tweede poging :)
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92099065
_O_ _O_

Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!

En geen foto's, vergeten :@
pi_92099341
Vandaag heb ik ook een pizza proberen te maken. Hij was goed te eten, maar de bodem was flink te dik, dus het was meer focaccia met beleg.
Wat is een goede indicatie voor de juiste dikte?
pi_92099362
'doorschijnend'

:)
Ja doei.
pi_92099862
ik heb vandaag pizza van Danerol gegeten. (deeg iig). dat is kant en klare deeg, opgerold in zo'n blikje. Ik dacht laat ik het eens proberen ;)

en zo gek smaakte hij niet eens. Best krokant en dun dus viel me alles mee. Alleen ik had de oven te hoog gezet, dus hij was wel erg knapperig haha.
~ Bonito La Risa ~
pi_92099949
quote:
Op zondag 30 januari 2011 21:31 schreef motorbloempje het volgende:
'doorschijnend'

:)
Ah, dat ga ik de volgende keer maar proberen, want een volgende keer komt er wel ^O^
pi_92100393
Als je 'm echt doorschijnend maakt, moet je wel een oven hebben die tot 350-400 graden gaat, anders wordt 'ie niet perfect krokant.

Voor een oven die tot 250 graden gaat, zou ik op 2 mm mikken. Zorg dus dat je deeg goed soepel is.
  zondag 30 januari 2011 @ 22:35:32 #187
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_92104660
Beetje brakke telefoonfoto van mijn eerste pizza :) Maar smaakte prima ^O^



Volgende week nog eens een poging wagen :P
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  zondag 30 januari 2011 @ 23:12:54 #188
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92106552
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 21:28 schreef LieLie het volgende:
_O_ _O_

Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!

En geen foto's, vergeten :@
Jaaa nog iemand enthousiast :D. Leuk he. Ik geniet met je mee (waar kan een mens al niet gelukkig van worden :P). Haha.

quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 17:40 schreef Flurry het volgende:
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz :P

Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. (...)
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd? Dan is het helemaal niet zo vochtig/nat meer namelijk. Als je de pizza OP de vorm gaat maken wel, dan druk je het er als het ware doorheen.
pi_92107514
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 06:25 schreef Zoheetik het volgende:
Hmhm mja ok. Maar ziet er wel lekker uit!

En ik zie net mijn pizza in de OP. Was wel een van m'n lelijkste en minst lekkere pizza's maar ok :').

---
Net pizzadeeg gemaakt! Staat nu in de koelkast. Komende dagen pizza denk ik, vanavond de eerste. (Of vanmiddag als ik me niet in kan houden :@ )

Blubber:

Lieve bolletjes:

Heb het recept "van" MaximusTG gebruikt. Pdf'je. Leuk dat natte deeg :) gaat best oke. Krijg er wel lamme armen van. En toen alle bloem erdoor zat gekneed tot ik er hoofdpijn van kreeg. Dus denk wel lang genoeg :').

Ben benieuwd.
Mag ik vragen waar ik dat PDF'je vind? In dit topic heeft MaximusTG het alleen gehad over de link van Jeff Varasano's
  zondag 30 januari 2011 @ 23:51:13 #190
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92107929
Crosspost uit het vorige topic:
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor ;).
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
pi_92108073
Top! Heb zojuist de Breston DLD9070 pizzamaker besteld! Foto's (waarschijnlijk toch alleen maar mislukkingen) zal ik zeker posten ;)
pi_92108587
Hoop dat het werkt zo! Eerste keer pizza, bodem niet helemaal zelf gemaakt, deeg uit een pakje

Als beleg alleen de saus, geraspte kaas en gorgonzola

en het resultaat was niet alleen lekker, het was ook nog eens een pizza geworden
  maandag 31 januari 2011 @ 06:46:49 #193
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92111738
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 23:12 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd?
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken :P Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 09:43:00 #194
91830 MaximusTG
pi_92113376
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 23:51 schreef Zoheetik het volgende:
Crosspost uit het vorige topic:

[..]

Dat is alleen weer de oude versie :P. Heb nu de nieuwe versie maar hernoemd naar de oude, dus de link klopt nu wel :).
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
  maandag 31 januari 2011 @ 13:56:37 #195
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92121178
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 06:46 schreef Flurry het volgende:

[..]

Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken :P Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
Hoeft niet, heb ik ook niet gedaan. Gewoon het deeg goed bebloemen, zodat je de bodem vrij over je werkvlak heen kunt bewegen (en dus niet blijft plakken).

Bodem voorbakken doe ik ook niet... kan wel, maar dan gaat je bodem eerst rijzen en dan koelt je oven weer af enz enz. Teveel gedoe. 280 graden is prima. (Alleen je perfovorm gaat waarschijnlijk wel krom staan, mijne in ieder geval wel :D.)
  maandag 31 januari 2011 @ 14:00:06 #196
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92121304
Nog even het topic opvrolijken met een (beetje bleke) pizza:
pi_92121909
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 09:43 schreef MaximusTG het volgende:
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaans :)
Zeker als er veel vocht vrij komt bij het bakken van de pizza dan weet je nooit wat het resultaat gaat worden. De thermostaat is niet het sterkste punt van het ding. Als de oven op temperatuur is, dan gaan de elementen uit, en dan komt dus de warmte uit de steen. Dat maakt dus een krokant gebakken bodem en een witte bovenkant-korst (wel gaar overigens). ik zit er over te denken om het bovenste element met de hand aan/uit te maken. Dan kan ik het element aanzetten als ik er een pizza in het gestopt. Op het pizzamaking.com forum staan gelukkig al heel wat mensen die me voor zijn gegaan met het aanpassen van hun pizza-oventje :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92122990
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
quote:
Dit kruid is een overjarige plant van de muntfamilie, en nichtje oregano. Marjolein is lieflijker, delicater; oregano sterker, aangenaam bitter en tamelijk nadrukkelijk. Oregano werd ook wel wilde marjolein genoemd. De geur van marjolein stond in het aanzien en de plant gold als symbool van glorie en geluk.
pi_92125021
Hoe maak ik die tomatensaus, kan ook gewoon ketchup?
If not now, then when.
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 15:47:55 #200
91830 MaximusTG
pi_92125382
Gatver, tuurlijk kan je ketchup gebruiken, lijkt mij persoonlijk niet zo lekker. Zijn veel manieren om tomatensaus te maken. De een houdt van een wat rijkere, dikkere saus met bv ui en knoflook, de ander van een simpelere. Ik maak bv altijd een saus van uitgelekte/gespoelde gepelde tomaten. Die met de staafmixer bewerken (maar niet volledig pureren) en mengen met wat kruiden, bv oregano, zout en peper.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')