Dat zou gek zijnquote:Op zondag 30 januari 2011 14:14 schreef Zoheetik het volgende:
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
Jaaa nog iemand enthousiast . Leuk he. Ik geniet met je mee (waar kan een mens al niet gelukkig van worden ). Haha.quote:Op zondag 30 januari 2011 21:28 schreef LieLie het volgende:
Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!
En geen foto's, vergeten
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd? Dan is het helemaal niet zo vochtig/nat meer namelijk. Als je de pizza OP de vorm gaat maken wel, dan druk je het er als het ware doorheen.quote:Op zondag 30 januari 2011 17:40 schreef Flurry het volgende:
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz
Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. (...)
Mag ik vragen waar ik dat PDF'je vind? In dit topic heeft MaximusTG het alleen gehad over de link van Jeff Varasano'squote:Op woensdag 12 januari 2011 06:25 schreef Zoheetik het volgende:
Hmhm mja ok. Maar ziet er wel lekker uit!
En ik zie net mijn pizza in de OP. Was wel een van m'n lelijkste en minst lekkere pizza's maar ok .
---
Net pizzadeeg gemaakt! Staat nu in de koelkast. Komende dagen pizza denk ik, vanavond de eerste. (Of vanmiddag als ik me niet in kan houden )
Blubber:
Lieve bolletjes:
Heb het recept "van" MaximusTG gebruikt. Pdf'je. Leuk dat natte deeg gaat best oke. Krijg er wel lamme armen van. En toen alle bloem erdoor zat gekneed tot ik er hoofdpijn van kreeg. Dus denk wel lang genoeg .
Ben benieuwd.
quote:Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor .
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.quote:Op zondag 30 januari 2011 23:12 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd?
Dat is alleen weer de oude versie . Heb nu de nieuwe versie maar hernoemd naar de oude, dus de link klopt nu wel .quote:
Hoeft niet, heb ik ook niet gedaan. Gewoon het deeg goed bebloemen, zodat je de bodem vrij over je werkvlak heen kunt bewegen (en dus niet blijft plakken).quote:Op maandag 31 januari 2011 06:46 schreef Flurry het volgende:
[..]
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaansquote:Op maandag 31 januari 2011 09:43 schreef MaximusTG het volgende:
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
quote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg
quote:Dit kruid is een overjarige plant van de muntfamilie, en nichtje oregano. Marjolein is lieflijker, delicater; oregano sterker, aangenaam bitter en tamelijk nadrukkelijk. Oregano werd ook wel wilde marjolein genoemd. De geur van marjolein stond in het aanzien en de plant gold als symbool van glorie en geluk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |