Die je over de bak doet? Ja, anders droogt het uit.quote:Op donderdag 27 januari 2011 15:07 schreef Fiorellino het volgende:
Het is maar 1 bol geworden .
Staat nu in de koelkast.. moet de doek vochtig zijn zoals je bij brooddeeg wel eens leest?
Klopt, die moet ik nog eens regelenquote:Op donderdag 27 januari 2011 15:48 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, zou het iig niet met de hand doen. Zoheetik heeft het geloof ik met een garde gedaan. Lijkt me goed voor je armspieren :p. Denk dat het misschien wel met de hand zou kunnen, maar wat ik dan zou doen: 3/4 bloem + water +rest mengen zoals in het recept. Dan wachten, vervolgens minuutje of zo met een garde 'kneden'. Het is dan nog heel vloeibaar dus dat moet wel te doen zijn. Daarna in de kom, of op een werkblad, de rest van de bloem erbij doen en met de hand kneden. Op die manier blijft het deeg hanteerbaar. Maar ik weet niet of dat makkelijk zal gaan (nou ja, relatief makkelijk). En dan kneden tot al het bloem erdoorheen zit. Eventueel wat extra gebruiken om je handen te bebloemen.
Wil het zelf ook nog wel een keer met de hand proberen. Dat deed ik voorheen altijd, maar ik word altijd chagrijnig van het met de hand kneden van zulk nat deeg. Dat omdat je altijd iets moet pakken, net als je handen onder zitten. Moet je het er eerst allemaal afpulken, handen wassen etc. pfff.
Simpel elektrisch mixertje is trouwens niet duur bij de blokker of V&D .
Ik bewaar mijn pizzadeeg ook rustig een dag of drie, vier in de koelkast. Ben er laatst wel achtergekomen dat je 't niet onbeperkt kunt bewaren - vergeten weg te gooien voor we op vakantie gingen. Drie weken later was het blauwgrijzig en vrij vloeibaar. En stinkenquote:Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef Zoheetik het volgende:
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):
[ afbeelding ]
Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
woaa die ziet er mooi uit!!quote:Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef Zoheetik het volgende:
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):
[ afbeelding ]
Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
Denk dat het gewoon is uitgedroogd. Heb net een stuk ervan op, de rest weg gegooid.quote:Op donderdag 27 januari 2011 15:33 schreef MaximusTG het volgende:
Persoonlijk laat ik deeg altijd in een ingevette kom rijzen, afgedekt met plastic folie. Mocht je verwachten dat het deeg hoger dan de rand van de kom komt dan vet je het plastic folie ook in. Met bv zonnebloem (of bij pizza olijfolie).
Ik denk dat het niet zo veel gerezen is doordat de buitenkant van je bol is uitgedroogd en niet meer meegeeft. Het kan ook zijn dat je gist niet meer goed was. Of had je die net nieuw gekocht?
Ik ga de volgende keer ook wolkjes op m'n pizza makenquote:Op vrijdag 28 januari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ja natuurlijk smelt het prima, maar als je een blokje snijdt dan smelt eerst het onderste en steeds meer naar boven, zodat je een soort "wolkje" krijgt op je pizza.
Qua smaak zal 't niks uitmaken Het verdeelt alleen beter over de pizza, vind ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |