abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 januari 2011 @ 10:00:05 #26
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91201229
Oh bedankt voor dat filmpje! Duidelijk. Dat ga ik doen, en dan 2 uur laten rusten op het aanrecht.
Als ik dat vandaag ga maken heeft het deeg zo'n 7 á 8 uur in de koelkast gelegen. De andere bolletjes kunnen dan wat langer op smaak komen in de koelkast :7 .

Heb net een stuk belegen kaas en een bolletje mozzarella gehaald, maar ben de gepelde tomaten vergeten. Oeps :D . Zo nog even halen. Ben erg benieuwd of het gaat smaken, mijn saus verschilt nogal eens omdat ik daarmee ook maar gewoon wat aanrommel. Dan smaakt het weer te veel naar kaas, dan weer teveel tomaat. Hoewel... met het deeg ben ik ook nog steeds aan het rommelen en uitproberen dus.

Afijn, oefening baart kunst hopen we dan maar.

---
Nog even een vraagje: hoe krijg je de pizza het beste in de oven?
Heb nu al een paar keer gehad dat ik een hele dunne pizza had en 'm de oven in wilde schuiven (bakplaat lag dus al in de oven - heb geen steen) en de pizza dubbelklapte of verfrommelde.
Heb 't al geprobeerd met bakpapier op een rooster en 'm er dan af proberen te schieten of zo op de bakplaat. Of op een kunststof plankje vol bloem... wilde ook niet. Met alleen m'n handen ook niet :').

Heb net een snijplank van bamboe gehaald. Is eigenlijk te klein (25cm breed) maar wel gladder dan de kunststof snijplank.
Mocht ik geen tips krijgen ga ik er bakpapier omheen doen, de pizza erop maken en 'm er dan af schuiven door het papier te bewegen zeg maar :7 .

En anders wordt het maar een calzone.

Fuuu ik ben lang van stof vandaag.

[ Bericht 18% gewijzigd door Zoheetik op 12-01-2011 11:21:07 ]
  † In Memoriam † woensdag 12 januari 2011 @ 11:32:01 #27
91830 MaximusTG
pi_91203983
Als je toch de bakplaat gebruikt; Haal de bakplaat uit de voorverwarmde oven op het moment dat je je pizza erin wil doen. Je zult toch bakpapier moeten gebruiken, dus het makkelijkste is dan om de pizza te vormen, op het bakpapier leggen op je snijplank, te beleggen en dan met bakpapier en al op de bakplaat schuiven. Dat moet toch geen probleem zijn?
Als je de pizza direct van een snijplank af wil schuiven moet je de snijplank licht bestuiven met maismeel of griesmeel, dat is vrij grof en korrelig. Als je dan het deeg gevormd hebt leg je het erop, ff beetje schudden zodat de pizza los ligt. Terwijl je dan belegt kun je tussendoor nog een keer schudden (zachtjes ;)) om de pizza los te houden. Dan schuift ie er zo vanaf.
  woensdag 12 januari 2011 @ 12:21:51 #28
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91205761
Het bakpapier verbrandt... en dan smaakt de pizza verbrand dus ik wil 'm er zonder bakpapier op krijgen.

Heb wel maizena in huis. Zal 't eens proberen :). (Als m'n pizza op 25cm past)
  † In Memoriam † woensdag 12 januari 2011 @ 12:26:36 #29
91830 MaximusTG
pi_91205927
Ah, op die fiets. Maar ik zou geen maizena gebruiken hoor, dat is toch net zo fijn als gewone bloem? Gebruik dan dus wat bloem; Dit is het maismeel dat ik bedoel:
http://martinstor.web-log(...)03/17/mais_malen.jpg

Je zult toch iets moeten gebruiken om de pizza schuifbaar te maken; Anders word je er niet vrolijk van als je er een in de oven wil doen :p.
  woensdag 12 januari 2011 @ 12:49:52 #30
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91206875
Oja. Ik jat wel even wat kolfjes bij de boer en ga die raspen *) . Nee maar maizena neemt wel vocht op. Is inderdaad even fijn als bloem... Hmm misschien neemt bloem wel meer vocht op. Dan gewoon een halve centimeter bloem eronder?
  † In Memoriam † woensdag 12 januari 2011 @ 12:55:45 #31
91830 MaximusTG
pi_91207120
Nou ja, een halve centimeter is misschien wat veel van het goeie, maar idd, met flink wat bloem plakt de onderkant niet meer. Wat nou zo fijn is aan mais- en griesmeel is dat je er niet zoveel van nodig hebt, de pizza komt als het ware op de korreltjes te liggen. Als je het met gewone bloem doet zou ik de pizza nog wel een beetje afkloppen na het bakken :P.
  woensdag 12 januari 2011 @ 13:20:19 #32
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91208120
Hmhm, daar zit wat in. Misschien knikkers gebruiken dan? :P.
Stiekem ben ik gewoon eigenwijs en heb ik geen zin om maismeel te halen.
pi_91210263
Ik ben deze hier volgens mij nog niet tegen gekomen (of ik heb weer met m'n neus gekeken). Voornamelijk amerikanen die nogal gek zijn op pizza maken:
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php
Gaat wel erg ver hoor. Speciale deegrecepten voor verschillende "stijlen" pizza. Zelfs dessert-pizza's. Ik hou het voorlopig maar even bij het proberen om een fatsoenlijke gewone pizza te maken. Zo gauw ik dat helemaal in de vingers heb ga ik mijn kunsten wel uitbreiden.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  woensdag 12 januari 2011 @ 15:35:10 #34
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91214431
Ik was ongeduldig en... heb al een pizza gemaakt.

:o Wat een fijn deeg om mee te werken! Zelfs gewoon met cheap-ass bloem. Maar heel soepel en bjina eng. Heb er maar niet teveel mee gespeeld, voor 't geval 'ie stiekem toch zou scheuren.



Lekkerlekker!

Wel beetje slap. Beetje te dikke bodem... (pastte anders niet op het plankje :') ).

In de haast de kruiden vergeten, maar zonder smaakt 'ie blijkbaar ook goed.

[ Bericht 2% gewijzigd door Zoheetik op 12-01-2011 15:46:48 ]
  † In Memoriam † woensdag 12 januari 2011 @ 16:20:10 #35
91830 MaximusTG
pi_91216506
Voel me bijna een beetje trots ;). Hij ziet er goed uit! Slappe bodem komt door het vocht in je toppings + oven die niet heet genoeg is. Pizzasteen helpt daar wel wat bij. Hoe heb je de pizza uiteindelijk op je bakplaat gekregen?
pi_91217655
nu heb ik dus zin in pizza ;(
Ja doei.
pi_91222189
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 15:35 schreef Zoheetik het volgende:
Ik was ongeduldig en... heb al een pizza gemaakt.

:o Wat een fijn deeg om mee te werken! Zelfs gewoon met cheap-ass bloem. Maar heel soepel en bjina eng. Heb er maar niet teveel mee gespeeld, voor 't geval 'ie stiekem toch zou scheuren.

[ afbeelding ]

Lekkerlekker!

Wel beetje slap. Beetje te dikke bodem... (pastte anders niet op het plankje :') ).

In de haast de kruiden vergeten, maar zonder smaakt 'ie blijkbaar ook goed.
Wow, die ziet er smakelijk uit. :9~
pi_91224366
De vulling op mijn pizza's is eigenlijk steeds te nat. Ik gebruik geen natte dingen, behalve de mozzarella. Is daar wat aan te doen? Ik heb de Bestron, dus bak ze wel heet genoeg. Of is een bol mozza per pizza gewoon te veel? :@
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_91225910
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 09:24 schreef MaximusTG het volgende:

Heb een filmpje gevonden dat het opbollen laat zien. Dat is zo'n lastige techniek om in woorden uit te leggen:

Grappig om te zien, intuitief doe ik het dus altijd precies zo, maar ik zou niet kunnen vertellen waarom ik het doe :D
  † In Memoriam † woensdag 12 januari 2011 @ 20:28:10 #40
91830 MaximusTG
pi_91229620
@Naamah; Tja. een bol mozzarella per pizza vind ik iig nogal veel :p. Doe zelf meestal een halve. Dus dat is iig al een grote natheidsfactor. Wat doe je verder op de pizza? Want in groentes en champigons zit ook veel vocht. Meer dan je misschien zou verwachten. Daar kun je een aantal dingen tegen doen; Voorbakken, zodat ze vocht verliezen, of heeeeeeeel dun snijden. Doe je verder nog vlees op de pizza? Want bv salami bevat relatief veel vet.
pi_91229849
Damn.. gewoon minder mozzarella dus.. jammer :) Doe er verder geen groenten op, alleen tomatensaus en ham vaak.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_91229904
ik doe er ook een bol mozarella op ('nepmozarella') en heb over het algemeen geen last van vochtige pizza's :) Gaat verder dan ook niet echt heel veel groente op: wat ui, wat kastanjechamps en goed uitgelekte/geknepen diepvriesspinazie ofzo :)
Ja doei.
pi_91230356
Ik doe ook maar een halve bol mozarella per pizza. Ik haal de kaas meestal al een paar uur vantevoren uit het "sap", en snij de bol in een paar stukken. Dat laat ik in een zeef uitlekken zodat er wat minder vocht in zit tijdens het bakken.

@Zoheetik: Is je tomatensaus ook niet erg vochtig?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  woensdag 12 januari 2011 @ 22:33:01 #44
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91239407
Ik doe ook ongeveer een halve bol per pizza. Snijd 't bolletje in blokjes en verdeel ze.

Reclamedoos: de saus is gemaakt van gepelde tomaten. Ik heb de tomaten uit het blikje gevist, de harde stukken eraf gesneden en verder uitgeknepen. Ofwel heb het losse vocht uit 't blik weg gedaan en de rest gebruikt.
Misschien is 'ie wat te vochtig, ik heb geen idee... Wel beetje klonterig.
  woensdag 12 januari 2011 @ 23:22:47 #45
78498 classpc
I don't like change
pi_91242765
Interessant. Ik ben zelf ook al wat aan het experimenteren met pizza's maken. Ik zal binnenkort dit topic eens even doorlezen.
Op zoek naar een nieuwe printer? Kies voor een Brother laser printer. Uiterst betrouwbaar en economisch!
pi_91252473
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 22:33 schreef Zoheetik het volgende:
Reclamedoos: de saus is gemaakt van gepelde tomaten. Ik heb de tomaten uit het blikje gevist, de harde stukken eraf gesneden en verder uitgeknepen. Ofwel heb het losse vocht uit 't blik weg gedaan en de rest gebruikt.
Misschien is 'ie wat te vochtig, ik heb geen idee... Wel beetje klonterig.
Ik denk dat het wel wat aan de vochtige kant is. Heb ik ook wel eens last van gehad.

Hoe ik het nu doe:
Ik maak zelf altijd saus van een paar blikken tomatenblokjes, een teentje knoflook, een ui en een wortel. Ui in stukken, knoflook in stukken, wortel in kleine stukjes, langzaam laten fruiten in olijfolie. Daarna twee of drie blikken tomatenblokjes er bij, soms nog een blikje tomatenpuree. Lekker laten inkoken (deksel van de pan laten, dus een hoge pan in verband met spetteren vd saus). Dan nog wat zout en italiaanse kruiden er bij. Daarna gaat bij de staafmixer er in, anders eet m'n dochter de saus niet, we gebruiken de saus nl ook voor over de pasta.

Als de pan een half uurtje heeft staan afkoelen dan doe ik er nog een handje vol verse basilicum bij in. Als je die mee kookt, dan proef je er veel minder van.
Als de saus afgekoeld is, stop ik deze (met veel gekl##t) in ijsklontzakjes zodat ik kleine porties kan gebruiken als ik pizza ga maken.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_91273910
Er staat in het recept dat je lauwwarm water nodig hebt, maar verderop dat je het een kwartiertje moet laten borrelen? Moet je het nou koken of niet?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91274050
borrelen = met gist
Ja doei.
pi_91274084
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:02 schreef motorbloempje het volgende:
borrelen = met gist
Hmm ok :) Ik heb t gist nu met het water gemengd maar er borrelt niks? Of is dat meer ''bij wijze van spreken''? ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91274095
ja
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')