ha, mooi, een "bak je eigen pizza"-topic
Vorige week voor het eerst zelf pizza gemaakt. Was lekker, maar de bodem was lang niet zo als Mario dat doet in de pizzeria. Niet zo luchtig en knapperig, maar meer brood-achtig.
Voor het deeg had ik:
375g bloem (bij de molen gehaald
)
10g droge gist
180ml water
tl zout
4 el olijfolie
werkwijze:
150ml lauw water + gist 10 minuten laten staan
Daarna deeg (bloem + gistmengsel + zout + olijfolie) gemaakt in ca. 10 minuten (?) inclusief het laatste beetje water, omdat het deeg nogal droog was.
Daarna ca. 30 min. tot 45 min. laten staan.
Voor mijn gevoel was het deeg niet echt gerezen, en zeker niet 2x zo veel geworden.
Dit deeg heb ik gebruikt voor 2 pizza's.
Ik kan zelf 2 oorzaken bedenken:
- deeg niet lang genoeg gerezen
- te veel op de pizza
Ik had op 1 pizza: tomatensaus, blikje tonijn (in olie), paar champignonstukjes, wat rode ui, mozzarella en wat geraspte kaas.
Iemand tips ter verbetering? Vanavond weer proberen namelijk