FOK!forum / Sport Algemeen / Eredivisie IJshockey 2011/2012 #2
Gezichtzaterdag 8 januari 2011 @ 18:40
quote:
Verdedigend landskampioen Nijmegen Devils heeft een turbulente zomer achter de rug. Met een grotendeels vernieuwde ploeg verschijnt de club aan de start van het nieuwe seizoen. IJshockey.com blikt vooruit.

Nieuw: Stephane Cesar, Jesse Baraniuk, Tyler Stitt, Marc Donders, Raphael Joly, Adam Krug, Tyler Mazzei, Jurryt Smid, Scott Thauwald, Harry Verdonschot.

Vertrokken: Christian Boucher, Julien Hernandez, Marty Dams, Max van Lieshout, Jeff Smith, Travis Wight, Phil Aucoin, Jason Baclig, Nick Deschenes, Levi Houkes, Marty Mjelelleli, Doug Orr, Marco Postma.

Goalies: Stephane Cesar komt over uit Heerenveen. De 22-jarige doelman uit Ottawa had afgelopen jaar een wisselvallig seizoen, waarin hij topwedstrijden afwisselde met mindere ontmoetingen. Krijgt in Nijmegen de kans door te groeien en zou een jaar ouder ook een jaar ervarener moeten zijn. Tomislav Hrelja is de andere doelman in de selectie en moet zijn waarde op eredivisieniveau nog bewijzen.

Defense: Verdedigend zet Nijmegen een combinatie neer van ervaring en talent. De solide Dan McGoff is de enige import uit het kampioensteam die terugkeert, international Nick de Jong is met zijn 29 jaar de oudste speler in de jeugdige ploeg, terwijl Jesse Baraniuk twee jaar geleden de harten van veel fans in Nijmegen stal. Interessante nieuwkomer is de 24-jarige Tyler Stitt, een speler met leiderschapscapaciteiten, die vier jaar college-ijshockey heeft gespeeld. Rick Wijnen hoopt na een jaar vol blessureleed te kunnen bewijzen wat hij in zijn mars heeft en Yordie Mater zal meer ijstijd krijgen dan vorig jaar.

Forwards: De complete topzes van vorig seizoen is vertrokken. Daarbij zullen vooral de 93 goals van Phil Aucoin, Nick Deschenes en Doug Orr worden gemist. Ook Marco Postma en Brad Smulders zijn er niet meer bij. Daar komen een aantal nieuwkomers voor terug, die zich nog helemaal moeten bewijzen in de Nederlandse competitie. Scott Thauwald had een matig seizoen op lager profniveau in de VS, Tyler Mazzei is een speler die op lager jeugdniveau in Canada veel scoorde en de afgelopen drie jaar voor de prima universiteit RIT uitkwam. Adam Krug heeft wat profervaring en scoorde veel punten op lager college-niveau, Raphaël Joly komt rechtstreeks uit de vechtliga LNAH, waar overigens heel behoorlijk ijshockey wordt gespeeld. De jonge Marc Donders krijgt bij Nijmegen de kans in de eredivisie en tenslotte keren ook de ijverige Jurryt Smid en Harry Verdonschot terug. Dylan Kost zal hopen op meer ijstijd, Timothy Gerritsen heeft zich ontwikkeld tot een solide eredivisiespeler, terwijl de makkelijk checkende Remo Speijers er ook weer bij is. Tenslotte is de Zweed Martin Persson nog op proef en komt er mogelijk nog een in Nijmegen studerende Slowaak bij.

Coach: Danny Cuomo is terug in de bank bij Nijmegen. De Canadees was in de jaren negentig en aan het begin van deze eeuw al meerder keren (speler-) coach bij de Nijmeegse club en won zowel op de bank als op het ijs prijzen. Hij is de vervanger van Chris Eimers. Zijn assistent is de ervaren Alex Andjelic, die overkomt uit Tilburg en ook al een lang verleden heeft bij Nijmegen. Met dit duo heeft Devils zonder meer de meeste routine in de bank staan van alle clubs in de eredivisie.

Sleutelspeler: Stephane Cesar wist afgelopen jaar niet alle fans in Heerenveen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Nijmegen Devils heeft een jonge ploeg, die het dit jaar in wedstrijden soms moeilijk kan krijgen. Dat betekent dat er veel druk kan komen te staan op de 22-jarige Canadees.

Talent om op te letten: Rick Wijnen is al 22 jaar en eerder in beeld geweest bij het Nederlands team. De verdediger had de afgelopen jaren meerdere keren pech met blessures, waardoor hij belangrijke delen van het seizoen moest missen. Dit jaar zal hij hopen op een fysiek fit seizoen, waarin hij steeds belangrijker wordt voor de Devils.

Voorspelling: Nijmegen Devils heeft aan talent en ervaring ingeleverd. Dat was gezien het lagere spelersbudget ook onvermijdelijk. De club heeft al jaren een goede neus voor talent en koos bij zijn buitenlandse spelers vooral jongens met een verleden als captain van hun teams. De club zal de nodige tegenstanders verrassen, maar niet gaan meedoen om de hoofdprijzen. Of komt de typisch Nijmeegse mentaliteit weer boven
quote:
Eaters Geleen kende vorig jaar een uiterst succesvol seizoen. Na lange tijd zonder prijzen wonnen de Limburgers de bekerfinale in Eindhoven. Met een nieuwe coach en veel nieuwe imports gaat Geleen proberen de successen van vorig jaar te evenaren.

Nieuwe spelers: Tom Maldonado, Bjorn Willemse, Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders.

Vertrokken spelers: Adam Blanchette, Lambert Keulen (gestopt), Ziga Svete, Brent Gauvreau, Mike Forgie, David Burgess, Joey Wilson en William den Ridder.

Goalies: Al in de loop van vorig seizoen kwam het nieuws dat Sami Heinonen de komende twee jaar de kleuren van Geleen zou verdedigen. De Fin kende een geweldig seizoen en was samen met Brent Gauvreau en Ziga Svete de belangrijkste speler van het team van Mike Pellegrims.

Enkele seizoenen geleden had Heinonen nog een grillig seizoen in dienst van Den Haag. Vorig jaar was Heinonen echter constant uitmuntend. Als back-up zullen de jonge Quention Cuypers en Rowan Delil in de bank staan. Vooral Delil wordt gezien als een talent voor de toekomst. De 17-jarige doelman zal daarom dit seizoen meer ervaring op moeten doen in de eredivisie.

Defense: Ziga Svete zal gemist worden in de Geleense defensie. De Sloveen behaalde terecht de Wil van Dommelen-trofee. Ook Adam Blanchette vertrok, maar met Tom Maldonado en Bjorn Willemse haalde de club interessante vervangers. Vooral de overstap van international Willemse is opmerkelijk. Willemse is al jarenlang één van de beste Nederlandse verdedigers.

De verdediging is verder hetzelfde gebleven. Glenn Bakx heeft weer een jaar ervaring erbij en zal proberen dit seizoen verder te groeien. Bakx zit dicht tegen Oranje aan en zal proberen om de aandacht van Tommie Hartogs te blijven houden. Verder zijn ook Erik Tummers, Jeffrey van Iersel en Niko Suoraniemi weer van de partij in Geleen. De verdediging lijkt dus prima in orde.

Forwards: De drie meest scorende aanvallers van vorig seizoen zijn niet langer te bewonderen in Geleen. De nieuwkomers Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders zullen dit seizoen voor de doelpunten moeten zorgen. Smulders is al jarenlang een veelscorende speler in Nederland. Afgelopen seizoenen speelde Smulders voor Nijmegen, waar hij zowel de beker als het kampioenschap won. Vooral onder Frank Gentges speelde Smulders uitstekend. De Nederlands-Canadees komt al een paar jaar niet meer uit voor Oranje, maar in 2007 was Smulders nog topscorer op het WK in China.

De andere drie nieuwkomers brengen een aardig cv mee. Lapoint en Ronan speelden vorig jaar al samen bij Flint Generals in IHL. Zij waren in Flint ploeggenoot van international Jamie Schaafsma. Ronan zat qua puntenaantal in de buurt van Schaafsma, dus dat belooft veel goeds. Jason Tejchma heeft ruime ervaring in de ECHL en begint bij Geleen aan zijn tweede jaar in Europa. Vorig jaar kwam Tejchma tot 54 punten voor Newcastle Vipers, dat uitkomt op het hoogste Engelse niveau.

De overige aanvallers komen allemaal uit Nederland, waarvan veel jeugd uit Geleen. Jeffrey Mens brak vorig jaar echt door en trok zich op aan het niveau van de sterke imports. Hopelijk kan de 21-jarige aanvaller de stijgende lijn doortrekken.

Lars van Sloun was vorig jaar de Nederlandse revelatie van het seizoen. Van Sloun kwam in een lijn met Burgess en Forgie tot 20 goals en 25 assists. De bekroning was een plek in het Nederlands team tijdens het WK in Tilburg. Ook op het WK wist van Sloun te scoren. De Nederlandse ijshockeyliefhebbers zullen de ontwikkeling van Lars van Sloun nauwlettend in de gaten houden.

Ook Dennis ten Bokkel, Kay Gielen, Lars Engwegen, Niels van Sloun en Hendrik Giesbers maken dit jaar deel uit van de selectie. Youri Penders is vanuit het tweede team overgehaald naar de hoofdmacht. Geleen nam afscheid van Lambert Keulen. Na vele jaren nam Keulen noodgedwongen afscheid van het ijshockey na de zware blessure die hij vorig seizoen opliep.

Coach: Mike Pellegrims kwam, zag en overwon. De Belg bleek de coach die Geleen al jaren zocht. Onder leiding van de oud-speler van Geleen waren er geen relletjes en tactisch bleek Pellegrims ook een gouden greep. De nieuwe coach Jamie Dumont krijgt de zware taak om Pellegrims te doen vergeten. De pas 36-jarige Dumont was eerder al actief als assistent bij Lewiston in de sterke jeudgcompetitie QMJHL in Quebec. Ook bij het Italiaanse Bolzano vervulde Dumont de rol van assistent.

Sleutelspeler: Sami Heinonen zal ook dit jaar weer de basis moeten vormen voor succes. De Fin was bij vlagen onpasseerbaar in zijn eerste seizoen. Heinonen bewees maar weer eens dat de goalie de belangrijkste positie in het ijshockey is.

Talent om op te letten: Kay Gielen beleefde vorig jaar al een prima debuutseizoen. De jeugdinternational zal dit jaar proberen om dezelfde stap te maken als Lars van Sloun en Jeffrey Mens. Gielen is met zijn 18 jaar de jongste aanvaller in de selectie van Jamie Dumont.

Voorspelling: Geleen was vorig jaar de sterkste en meest constante ploeg van Nederland. Door blessureleed ging Geleen in de halve finale onderuit tegen Nijmegen, dat later de titel pakte. Het zal voor de Limburgers een enorme uitdaging worden om het team van vorig jaar te doen vergeten.

De aankopen geven de burger echter moed in Geleen. De ploeg is in vergelijking met bijvoorbeeld Tilburg en Nijmegen zeker niet zwakker geworden. Toch is het afwachten of de klasse van Svete en Gauvreau niet een te groot gemis gaat vormen. Geleen is toch een zekerheidje voor de bovenste vier plekken. Zondag kan Geleen in eigen huis meteen al de eerste prijs pakken in de strijd om de Ron Berteling-schaal tegen Nijmegen.
Teams die meedoen aan de North Sea Cup:

- Eindhoven Kemphanen
- Tilburg Trappers
- Geleen Smoke Eaters
- Nijmegen Devils
- Heerenveen Flyers
- HYS The Hague
- Turnhout White Caps
- Herentals HYC
Gezichtzondag 9 januari 2011 @ 12:45
Vanavond komt Nijmegen op bezoek in Geleen. Ik ben erbij!
MutedFaithzondag 9 januari 2011 @ 15:05
Ik ben benieuwd of ze het beter gaan doen dan de afgelopen keren..
DiegoArmandoMaradonazondag 9 januari 2011 @ 17:56
Tilburg wordt eerste?
nattermannzondag 9 januari 2011 @ 22:58
Yes, de Eaters winnen weer eens *O*
Gezichtdinsdag 11 januari 2011 @ 22:15
Herentals wint thuis van Nijmegen. _O_

Ik gun het onze zuiderburen van harte. :Y)
Leatherfacedinsdag 11 januari 2011 @ 22:35
Wow, knap van Herentals. :)
Gezichtvrijdag 14 januari 2011 @ 17:26
Vanavond HYS - Trappers, ben benieuwd!
Leatherfacezondag 16 januari 2011 @ 11:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 17:26 schreef Gezicht het volgende:
Vanavond HYS - Trappers, ben benieuwd!
In Tilburg waren ze er niet blij mee, zo vlak voor de bekerfinale.

Gisteren was ik bij Kemphanen - Flyers (4-5). Slordige pot van de thuisploeg. Publieke belangstelling was dit keer aardig met circa 600 bezoekers.
popolonmaandag 17 januari 2011 @ 21:12
Leuk, bekerfinale is live op RTL7. Goede zaak.
nattermannmaandag 17 januari 2011 @ 21:26
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:12 schreef popolon het volgende:
Leuk, bekerfinale is live op RTL7. Goede zaak.
Toch live? Ik dacht dat het vanaf 22.30 herhaald zou worden..
popolonmaandag 17 januari 2011 @ 21:37
Oh dat kan ook. :P
nattermannmaandag 17 januari 2011 @ 21:42
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:37 schreef popolon het volgende:
Oh dat kan ook. :P
Maakt ook niks uit. Proberen alles wat met ijshockey te maken heeft te mijden op woensdagavond, en met een bak bier op de bank naar de finale kijken.
DiegoArmandoMaradonadinsdag 18 januari 2011 @ 06:07
i53.tinypic.com/2vud47o.jpg

Interessant stukje over de salarissen. Als deze een bedragen een beetje kloppen verdient een import in Den haag ergens tussen de 10 en 20k per jaar en in Nijmegen hooguit een derde of een vierde. Belasting zal er nog wel af moeten maar dat zal wel niet al te veel zijn. Huisvestiging en een eventuele auto zullen er ook wel buiten vallen
DiegoArmandoMaradonadinsdag 18 januari 2011 @ 06:44
Ik ben het eens met een importlimiet maar juist Den Haag mag dat natuurlijk niet eisen omdat ze nu al voor het 4e jaar op rij een groter budget hebben dan de rest waardoor ze de betere imports kunnen houden. Voor het komende seizoen of misschien het seizoen erna zullen er wel 2 á 3 imports een NL pas aanvragen. En Den Haag kan als ze te weinig spelers hebben makkelijk spelers als bijvoorbeeld Postma, Brown, Brandasu, Schaafsma, Smulders, Bruinsma of Natte halen als ze spelers nodig hebben

Als de importlimiet zou bestaan uit hooguit 6 spelers die niet in NL zijn opgeleidt zou het een heel ander verhaal zijn, maar dan zou je een wedloop creeeren voor de goede Nederlandse spelers.

Het budget verhaal is natuurlijk ook onzin, een club moet gewoon zelf verantwoordelijk zijn voor hun budget, als de budgetten dalen betekent het hooguit dat het voor de (her) intreders makkelijker is om toe te treden. Ook voor Leuven, Luik of Heist zou dat dan ook gelden
DiegoArmandoMaradonadinsdag 18 januari 2011 @ 06:53
En ondanks dat Den Haag veel meer geld heeft dan de rest hebben ze toch maar 1 titel in 3 jaar gehaald en 6 van de 30 wedstrijden niet na 60 minuten gewonnen. Meer budget leidt nu eenmaal niet altijd tot prijzen, daarnaast zijn er op dit moment redelijk wat imports die graag in Nederland willen spelen, als de budgetten en het aantal importplekken omlaag gaan gaan de kosten ook vanzelf omlaag
Leatherfacedinsdag 18 januari 2011 @ 20:30
Wat verwachten we van de bekerfinale?

Gokje: 4-3 Den Haag in over time.
nattermanndinsdag 18 januari 2011 @ 20:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 20:30 schreef Leatherface het volgende:
Wat verwachten we van de bekerfinale?

Gokje: 4-3 Den Haag in over time.
Ik vermoed winst voor Den Haag.

Eimers blijft trouwens de komende 2 jaar ook nog coach voor Ruijters Eaters :)
DiegoArmandoMaradonadinsdag 18 januari 2011 @ 20:41
Is toch niet te voorspellen het is geen po
Gezichtdinsdag 18 januari 2011 @ 22:32
Ik vind het inderdaad lastig te voorspellen, twee erg sterke partijen dit seizoen. Toch gaat mijn vermoeden uit naar winst voor Den Haag.
Lauuwtjedinsdag 18 januari 2011 @ 22:33
quote:
Ruijters Eaters neemt afscheid van Huub Notten
Geschreven door Michel Ruipers
dinsdag, 18 januari 2011 21:23

Vandaag hebben we een gesprek gehad met Huub Notten.
Hierin kwam duidelijk naar voren dat we totaal uiteenlopende meningen en inzichten hebben wat ons beleid betreft. Aangezien hier niet uit te komen was, hebben we helaas moeten besluiten met onmiddellijke ingang afscheid van elkaar te nemen.
Met sportieve groet,
Bestuur Ruijters Eaters
Vraag me af hoe vaak hij nog opstapt en terug komt :')
De_Slagertwoensdag 19 januari 2011 @ 12:07
Gaan er nog mensen naar de bekerfinale? Het bier staat hier al kou te lijen voor onderweg 8-)
Leatherfacewoensdag 19 januari 2011 @ 12:35
Ik had graag gegaan, maar helaas.
Gezichtwoensdag 19 januari 2011 @ 14:19
Als het in het weekend was geweest was ik misschien wel gegaan.
Leatherfacewoensdag 19 januari 2011 @ 17:53
Game on.
Lauuwtjewoensdag 19 januari 2011 @ 18:36
Ik niet, ik mijd alle media.
Ga straks lekker om 22.35 de wedstrijd op tv kijken :)
Leatherfacewoensdag 19 januari 2011 @ 19:03
Ik ook. Ik wil voor die tijd de uitslag niet weten, dus ben ik voorlopig even niet meer in dit topic te vinden.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 19 januari 2011 @ 21:26
En?
DiegoArmandoMaradonawoensdag 19 januari 2011 @ 23:10
Grappig dat Den Haag na 3,5 jaar pas een titel heeft
nattermanndonderdag 20 januari 2011 @ 00:12
Wat een waardeloze samenvatting van RTL7. Zou er bijna spijt van hebben dat ik de sheet niet gevolgd heb.

Had overigens niet verwacht dat Tilburg zou winnen, maar wat heeft Meierdres een mooie pot gekeept. Had het Den Haag gegund, maar waar waren ze?

[ Bericht 30% gewijzigd door nattermann op 20-01-2011 00:19:03 ]
Lauuwtjedonderdag 20 januari 2011 @ 00:12
Wat een waardeloze samenvatting.. verschrikkelijk.
Opeens was het 3 - 5, en een commentator die er de ballen verstand van heeft.
En was er met Den Haag aan de hand was.. ik zou het niet weten maar ze waren niet best bezig.
Leatherfacedonderdag 20 januari 2011 @ 00:21
Het was wel een echte finale met een lekkere sfeer. Maar Den Haag was matig inderdaad.

Meierdres deed het met verve inderdaad. :)
DiegoArmandoMaradonadonderdag 20 januari 2011 @ 00:59
Wie was de commentator?
Leatherfacedonderdag 20 januari 2011 @ 08:55
Uhm, daar heb ik eerlijk gezegd niet op gelet toen ze het in het begin aankondigden. :@
MutedFaithdonderdag 20 januari 2011 @ 14:47
Wat een slechte uitzending op RTL 7. Eerst aankondigen dat de hele wedstrijd integraal zal worden uitgezonden en vervolgens blijken er toch wel enkele belangrijke momenten te ontbreken in de uitzending. De hele 3-5 ontbreekt zelfs, er wordt niks getoond van het akkefietje op 't einde (waarbij Aucoin en Ballan allebei een game misconduct krijgen), maar ondertussen wel herhalingen laten zien van totaal onbelangrijke gebeurtenissen.

Het commentaar was ook waardeloos. De straf voor Doucet werd als "Checking from Behind" becommentarieerd, terwijl het een doodnormale "boarding" was, hij had regelmatig de naam van een speler fout..

Het is mooi om te zien dat er weer ijshockey op tv is, maar de kwaliteit van de uitzending laat nog wel ernstig te wensen over.
Gezichtdonderdag 20 januari 2011 @ 21:24
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2011 00:12 schreef Lauuwtje het volgende:
Wat een waardeloze samenvatting.. verschrikkelijk.
Opeens was het 3 - 5, en een commentator die er de ballen verstand van heeft.
En was er met Den Haag aan de hand was.. ik zou het niet weten maar ze waren niet best bezig.
Ik dacht al dat ik gek werd toen ik zag dat het opeens 5 - 3 stond. 8)7

Jammer van de slechte uitzending, maar reclame blijft reclame.

Wat een pot heeft die Meierdres gekeept trouwens. Knüdsen deed het ook niet slecht, ondanks dat zijn arrogante instelling duidelijk te voelen was.
Leatherfacevrijdag 21 januari 2011 @ 10:13
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2011 21:24 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Wat een pot heeft die Meierdres gekeept trouwens.
Yep, mooi dat een goalie van Nederlandse bodem het goed doet. :) Een goede opvolger van Martin Trommelen bij Tilburg.
Lauuwtjevrijdag 21 januari 2011 @ 12:41
quote:
Op vrijdag 21 januari 2011 10:13 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Yep, mooi dat een goalie van Nederlandse bodem het goed doet. :) Een goede opvolger van Martin Trommelen bij Tilburg.
Haha Trommelen. Ik herinner me nog dat we daar in Geleen altijd een liedje over zongen. Weet helaas niet meer hoe ie ging, was ongeveer 10 jaar geleden. En dat er vaak sjoelbak tegen hem geroepen werd haha.
Mooie tijden :D
DiegoArmandoMaradonazaterdag 22 januari 2011 @ 21:02
Hoe zIet bij jullie de top 6 qua goalies eruit?
Gezichtzondag 23 januari 2011 @ 12:28
Ik kan niet genoeg goalies om een fatsoenlijke top 6 op te stellen maar goalies die het naar mijn zicht erg goed doen zijn Heinonen, Meierdres en Knüdsen.
DiegoArmandoMaradonazondag 23 januari 2011 @ 14:49
Hoop dat Knudsen en zeker Anthony er in 2012 bij zijn
Gezichtzondag 23 januari 2011 @ 14:58
Ik ben zeker geen fan van Knüdsen, vind 'm maar een arrogante zwakkeling zo op het ijs na die game die we thuis van Den Haag tegen alle verwachtingen in hebben gewonnen. Dat was toen hij het publiek ging uitdagen en met z'n stick over de boarding ging slaan uit frustratie. Zwak. Hij presteert als goalie meestal wel goed.
DiegoArmandoMaradonazondag 23 januari 2011 @ 18:27
Anthony zit in april 2012 bijna 5 jaar in Nederland en als hij werk maakt van zijn Nederlands paspoort moet hij dat volgens mij voor het wk in 2012 kunnen hebben. Hij is dan 28 en kan dan nog makkelijk 4 WK's mee of zo. Met Ian en Anthony als goalies en groeneveld misschien nog als mentor

Knudsen is in 2012 al 33, niet veel kans dat hij dan nog veel WK's kan meemaken

Overigens moet Anthony volgens mij hogerop kunnen,
DiegoArmandoMaradonazondag 23 januari 2011 @ 18:28
2. bindesliga of serie À moet er voor hem wel inzitten en das toch knap voor iemand die zijn carrière begon in Nederland
Gezichtzondag 23 januari 2011 @ 20:15
Nijmegen wint van Tilburg. Daar gaan onze kansen op een 3e plaats. :(

Wel een mooie prestatie van de Devils. :)
Leatherfacemaandag 24 januari 2011 @ 09:58
Lichte decompressie bij de Trappers na de bekerwinst.
Gezichtmaandag 24 januari 2011 @ 21:48
http://www.ijshockey.com/item/3616/eredivisie-zondag-terug-op-tv

Erg goed nieuws voor het Nederlandse ijshockey! :)
DiegoArmandoMaradonamaandag 24 januari 2011 @ 22:43
quote:
Op maandag 24 januari 2011 09:58 schreef Leatherface het volgende:
Lichte decompressie bij de Trappers na de bekerwinst.
Maar goed dat de doping controles te duur zijn voor de nijb
Leatherfacemaandag 24 januari 2011 @ 23:44
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 21:48 schreef Gezicht het volgende:
http://www.ijshockey.com/item/3616/eredivisie-zondag-terug-op-tv

Erg goed nieuws voor het Nederlandse ijshockey! :)
Was toch tijdens de bekerfinaleuitzending al bekend?
DiegoArmandoMaradonadinsdag 25 januari 2011 @ 13:09
Daniel sprong is schijnbaar het grootste talent van 1997 in Canadá en is geboren in Nederland. Vader is schijnbaar de oud voorzitter van Amsterdam

Ik zou zeggen zo snel mogelijk oproepen voor het onder 18 team, maar hij zal die uitnodiging wel afslaan
DiegoArmandoMaradonadonderdag 27 januari 2011 @ 12:42
Weet iemand ongeveer wanneer de po's zijn?
Leatherfacedonderdag 27 januari 2011 @ 18:08
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 12:42 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Weet iemand ongeveer wanneer de po's zijn?
Ze beginnen in het weekend van 25 februari.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 27 januari 2011 @ 18:42
Kan pas na de carnavalsvakantie dus zal wel de halve finale zijn
Leatherfacedonderdag 27 januari 2011 @ 19:00
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Kan pas na de carnavalsvakantie dus zal wel de halve finale zijn
Als ik het bericht van de NIJB goed las de kwartfinale.
DiegoArmandoMaradonadonderdag 27 januari 2011 @ 19:16
Carnaval is pas rond de 15e voorbij, hopelijk is dan nog niet al te veel van de halve finale gespeeld

Van mij mag het ti - dh weer worden, de laatste 2 keer Waren dat mooie spannende series
Gezichtvrijdag 28 januari 2011 @ 17:07
Vanavond The Hague - Geleen. Ben eens benieuwd wat de Eaters ervan weten te maken.
Gezichtzondag 30 januari 2011 @ 15:19
Eens kijken hoe dat ijshockeyprogramma op RTL7 wordt.
MutedFaithmaandag 31 januari 2011 @ 13:18
En? Was 't wat?
Leatherfacemaandag 31 januari 2011 @ 13:58
De samenvattingen zijn redelijk beknopt, maar ik ben blij dat het programma er is.

www.rtlgemist.nl.
Gezichtmaandag 31 januari 2011 @ 18:58
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
En? Was 't wat?
Ik vond het wel nette samenvattingen.

Eaters - Kemphanen gisteren helaas verloren maar toch een spannende wedstrijd gezien. Geleen hield constant de spanning erop, het leek erop dat de puck echt gewoon niet het doel in wilde. Heb er ook nog een wedstrijd shirt van Suoraniemi aan overgehouden. :)
DiegoArmandoMaradonamaandag 31 januari 2011 @ 21:18
Jammer dat de nijb niet serieus werkt maakt van een uitzonderingspositie bij de ind voor spelers die voor Nederland uirkomen

Met Bat, Vincent, Nason, mizerek, Don, knudsen en Anthony doe je gewoon mee voor promotie naar de a groep in 2012 en kom je de eerste ronde van de ogq door in 2013
Leatherfacedinsdag 1 februari 2011 @ 14:59
Zaterdag ben ik bij Kemphanen vs HYS. Opvallend genoeg de eerste keer dat ik HYS live in actie ga zien. :)
Gezichtdinsdag 1 februari 2011 @ 17:29
Zondag Eaters - Trappers. Ben bang dat het niets gaat worden als het weer gaat zoals afgelopen zondag.
Gezichtzondag 6 februari 2011 @ 18:46
Straks Eaters - Trappers.
Leatherfacemaandag 7 februari 2011 @ 16:28
Knappe zege van Geleen (5-1) op Trappers.
Gezichtmaandag 7 februari 2011 @ 22:15
Nabeschouwing voor de geïnteresseerden:

http://www.eaters.nl/inde(...)ieuws-2010&Itemid=62

Helemaal bovenaan.
nattermannvrijdag 11 februari 2011 @ 21:04
HYS - Flyers afgelast.
Gezichtzaterdag 12 februari 2011 @ 14:38
Wat een domper zal dat zijn geweest als je vanuit Heerenveen was meegereist met de flyers.

Morgen naar Eaters - Herentals. Iemand nog naar de All Stars Game vandaag?
Leatherfacezaterdag 12 februari 2011 @ 15:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 14:38 schreef Gezicht het volgende:
Wat een domper zal dat zijn geweest als je vanuit Heerenveen was meegereist met de flyers.

Morgen naar Eaters - Herentals. Iemand nog naar de All Stars Game vandaag?
Ik ben erbij. :)
Gezichtzaterdag 12 februari 2011 @ 15:32
Ik zou ook graag zijn gegaan maar helaas geen vervoer kunnen regelen, en het is nu te laat om nog te gaan. :P
Gezichtvrijdag 18 februari 2011 @ 18:07
Morgen Eaters - Flyers.

Laatste thuiswedstrijd voor de PO's. :Y
Halconvrijdag 18 februari 2011 @ 21:29
Zondag White Caps - Eaters
MutedFaithzaterdag 19 februari 2011 @ 15:45
Ik ben er zowel in Geleen (zaterdag), als in Turnhout (zondag) bij..
Halconzaterdag 19 februari 2011 @ 15:48
Nog een spannend weekend voor Turnhout.

Herentals heeft 14 punten, Turnhout 10 punten en dus staat het thuisvoordeel voor de play-offs nog op het spel. Zaterdag winnen van Herentals (eventueel na OT) en dan winnen van Geleen (of bij winst op Herentals OT halen) is genoeg om het thuisvoordeel te behalen. Ik ben benieuwd. Herentals is te pakken en Geleen thuis ook!
Halconzondag 20 februari 2011 @ 12:50
Turnhout won met 3-9 in Herentals. 3 goals van Ziarny en 'n flink aantal punten van Mikkelsen. Ross maakte ook weer 3 goals.

Benieuwd of volgend jaar 'n Nederlandse club het aandurft met Ross.

Vanavond Turnhout - Geleen. OT halen is genoeg om het thuisvoordeel veilig te stellen. Zou te doen moeten zijn.
Gezichtzondag 20 februari 2011 @ 12:51
Helaas verloren gisteravond tegen Heerenveen, maar toch een leuke wedstrijd gezien. Bruinsma en Tummers hadden er wel zin in. :Y
Halconzondag 20 februari 2011 @ 12:54
50:31: PEN A6.NL Flyers Heerenveen: 44: Marcel BRUINSMA 25 min Fisticuffs
50:31: PEN Ruijters Eaters Geleen: 19: Erik TUMMERS 25 min Fisticuffs

Wie won?
Gezichtzondag 20 februari 2011 @ 13:05
Volgens mij lag Tummers als eerste op het ijs. Ze hebben echter beide wat mooie klappen uit kunnen delen. Toch jammer dat men voor dit soort matpartijtjes zo streng wordt bestraft. :N Volgens mij was RTL 7 erbij dus zal om half 4 terug zijn te zien.
Halconzondag 20 februari 2011 @ 13:12
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 13:05 schreef Gezicht het volgende:
Volgens mij lag Tummers als eerste op het ijs. Ze hebben echter beide wat mooie klappen uit kunnen delen. Toch jammer dat men voor dit soort matpartijtjes zo streng wordt bestraft. :N Volgens mij was RTL 7 erbij dus zal om half 4 terug zijn te zien.
RTL laat meestal (helaas) alleen de doelpuntjes zien. Ik vind het ook jammer dat dit zwaar wordt gestraft. Sowieso komt het korfbalachtige fluiten van de referees de publieke belangstelling niet ten goede. Er komen meer mensen voor harde actie dan dat er thuis blijven omdat er hard wordt gespeeld.
nattermannzondag 20 februari 2011 @ 13:15
Maandagavond is via de site van L1 (Limburgse televisiezender) of via de site van de eaters een samenvatting van de wedstrijd te zien.
Halconzondag 20 februari 2011 @ 13:38
Met nog twee speeldagen te gaan, is nog niet duidelijk welke teams het tegen elkaar op gaan nemen in de kwartfinales van de play-offs. Heerenveen won zaterdag in Geleen, terwijl Nijmegen tegen Kemphanen de winst uit het vuur sleepte.

Geleen Eaters - Heerenveen Flyers
Heerenveen Flyers moet uit de laatste twee wedstrijden van de North Sea Cup nog één punt halen om de derde plek binnen te slepen. Op zaterdagavond was het team van Justin Bekkering in Geleen met 4-1 te sterk voor de thuisclub. Vassili Titarenko scoorde twee keer.

Die laatste twee wedstrijden zal Flyers het moeten doen zonder Marcel Bruinsma. Halverwege de derde periode raakte de Nederlandse-Canadees slaags met Erik Tummers. Wellicht geïnspireerd door het aanstekelijke trommelen van een grote sambaband uit Maastricht zorgden de twee spelers op hun eigen manier voor slagwerk.

Wegens fisticuffs mochten ze beiden inrukken. Eaters heeft nog maar één wedstrijd in het reguliere seizoen en zal dus in de eerste wedstrijd van de kwartfinales Tummers moeten missen. Op het moment van de, anderhalve minuut durende, vechtpartij stond Flyers al met 3-1 voor, een stand die kort voor tijd nog verder werd uitgebreid.

Hoogstaand ijshockey was er niet te zien in de met ruim 1100 toeschouwers goedgevulde hal, wel veel strijd en enkele prima doelpunten. Flyers was het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar nam pas in de slotfase definitief afstand van een Geleen dat dit seizoen nogal wisselvallig presteert.

Het team heeft vol passie gespeeld en meer kan ik in deze fase niet van ze verwachten', zei coach Chris Eimers van Geleen na de wedstrijd. Hij anticipeerde vast op het feit dat zijn ploeg het in de kwartfinale moet opnemen tegen Flyers. Dan zullen we compacter moeten spelen vanuit de eigen defensie. Mijn team is wel kwetsbaar. We hebben de minste imports en de jongste derde lijn van Nederland. Wat dat betreft, komt de straf voor Tummers extra hard aan. Bruinsma mag met de play-offs weer spelen, wij missen in de eerste wedstrijd een international.'

In de derde lijn van Eaters was een opvallende rol weggelegd voor Bob de Pont, de zeventienjarige zoon van Hein. Een makkelijk schaatsende speler die zich goed staande hield tegen de fysiek sterkere Flyers. Die deden het zaterdag weer zonder Paul Vincent die nog niet helemaal fit is. Het was Marcel Bruinsma die Heerenveen na tien minuten spelen op voorsprong bracht.

Michael Nason won het duel achter het doel en Bruinsma kon van dichtbij scoren. Flyers greep acht minuten later de complete controle over de wedstrijd. Vassili Titarenko mocht moederziel alleen voor het doel goalie Sami Heinonen dollen met een mooi staaltje stickhandling en scoren.

De tweede periode was de beste voor Eaters. Ondersteund door de drumband en het thuispubliek begon de aanval wat beter te lopen. Dat leverde halverwege de wedstrijd de aansluitingstreffer op. Nadat eerst Jason Tejchma een enorme kans had laten liggen, profiteerde Bjorn Willemse van een rebound na een schot van Marc Lefebvre.

Het vormde uiteindelijk niet de inleiding voor een glorieuze comeback. In de derde periode zorgde eerst Bert van den Braak met een deflectie na een goed schot van de blauwe lijn voor de 1-3. Vervolgens stuurde Alexandrs Terjohins met een weergaloze pass zijn teamgenoot Vassili Titarenko weg. Die maakte geen fouten en scoorde zijn tweede van de avond.

Flyers speelt zondag thuis tegen Eindhoven en moet woensdag nog naar Den Haag om de eerder afgelaste wedstrijd te spelen. De Friezen hebben een voorsprong in het onderlinge resultaat met Nijmegen, dus één punt uit die twee wedstrijden is genoeg voor de derde plek.

Eindhoven Kemphanen - Nijmegen Devils
Voor de tweede keer in twee dagen werkte Nijmegen Devils een flinke achterstand weg, om vervolgens met één goal verschil de winst naar zich toe te trekken. Dan McGoff scoorde twee keer in de 4-5 overwinning voor Devils.

Daarmee hield Nijmegen in ieder geval de druk op Flyers in de strijd om de derde plek. Via een shorthanded goal van Adam Krug en de eerste goal van McGoff stond Devils na 7,5 minuut al met 2-0 voor tegen Eindhoven. Beide ploegen hebben een grote kans elkaar tegen te komen in de kwartfinales en dus moest Kemphanen zijn tanden laten zien.

Vier goals op rij lieten Nijmegen zien dat Eindhoven geen walk-over gaat worden. Akim Ramoul, Travis Banga, Ryan Lang en Bohuslav Subr scoorden de goals. Net als een dag eerder tegen Den Haag was het Raphael Joly die Nijmegen weer op het goede spoor zette, door de marge kort voor de tweede pauze terug te brengen tot één.

De slotperiode was daarna voor Nijmegen. Eerst was het Dan McGoff die voor de gelijkmaker zorgde. Vervolgens scoorde Kevin Bruijsten zes minuten voor tijd de winnende goal. Daarmee zit voor Nijmegen de NSC erop. Eindhoven moet zondag nog naar Heerenveen.

http://www.ijshockey.com/(...)erde-plek-nog-levend
Gezichtzondag 20 februari 2011 @ 21:39
Bedroevend om te zien dat Eaters tegen Turnhout ook weer op achterstand staat na een 2-0 voorsprong.
MutedFaithmaandag 21 februari 2011 @ 08:48
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 13:12 schreef Halcon het volgende:

[..]

RTL laat meestal (helaas) alleen de doelpuntjes zien. Ik vind het ook jammer dat dit zwaar wordt gestraft. Sowieso komt het korfbalachtige fluiten van de referees de publieke belangstelling niet ten goede. Er komen meer mensen voor harde actie dan dat er thuis blijven omdat er hard wordt gespeeld.
Zwaar gestraft? Ze hebben bijna anderhalve minuut staan vechten. De enige straf die daar volgens het spelregelboek voor gegeven kan worden is een matchpenalty. Dat die dan hard aankomt, zo vlak voor de play-offs, is niet iets waar de scheidsrechter aan moet denken. Daar moeten de spelers gewoon lekker zelf rekening mee houden.

Het korfbalachtige fluiten herken ik overigens al helemaal niet. Tuurlijk worden (zware) overtredingen bestraft, als je vechtpartijen wil zien ga je maar naar een bokswedstrijd kijken. IJshockey is een mooie, technische sport, geen 'kloppartij met een puck'. In de Nederlandse competitie is plaats genoeg voor een harde, maar faire, check of een gevecht om de puck, maar het spel draait nog altijd om dat ronde, zwarte schijfje dat in die netjes moet verdwijnen en niet om wie elkaar het vaakste, hardste en smerigste voor z'n pan kan rijden.
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 18:43
quote:
13s.gif Op zondag 20 februari 2011 21:39 schreef Gezicht het volgende:
Bedroevend om te zien dat Eaters tegen Turnhout ook weer op achterstand staat na een 2-0 voorsprong.
Geleen was dan ook heel erg slecht. Na de 0-2 voorsprong hebben ze nauwelijks nog kansen gehad. Laten we het er op houden dat het voor Geleen een wedstrijd om de keizers baard was...
Gezichtmaandag 21 februari 2011 @ 19:09
Jammer jammer. De PO's zullen ook wel niks meer worden nu. Op naar volgend seizoen!
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 20:33
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 08:48 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Zwaar gestraft? Ze hebben bijna anderhalve minuut staan vechten. De enige straf die daar volgens het spelregelboek voor gegeven kan worden is een matchpenalty. Dat die dan hard aankomt, zo vlak voor de play-offs, is niet iets waar de scheidsrechter aan moet denken. Daar moeten de spelers gewoon lekker zelf rekening mee houden.

Het korfbalachtige fluiten herken ik overigens al helemaal niet. Tuurlijk worden (zware) overtredingen bestraft, als je vechtpartijen wil zien ga je maar naar een bokswedstrijd kijken. IJshockey is een mooie, technische sport, geen 'kloppartij met een puck'. In de Nederlandse competitie is plaats genoeg voor een harde, maar faire, check of een gevecht om de puck, maar het spel draait nog altijd om dat ronde, zwarte schijfje dat in die netjes moet verdwijnen en niet om wie elkaar het vaakste, hardste en smerigste voor z'n pan kan rijden.
Mooi toch? Is een onderdeel van het ijshockey. Publiek vind het prachtig en de spelers ook. Natuurlijk moeten er geen 20 fights per wedstrijd zijn, maar nu is het helemaal niet interessant om bv. 1 a 2 keer per wedstrijd er flink op te slaan.

Ik wel. Ik zie heel wat wedstrijden en het niveau van de Nederlandse arbiters is bedenkelijk. Voor correcte, maar stevige checks wordt al gauw 2 minuten uitgedeeld.
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 20:34
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 19:09 schreef Gezicht het volgende:
Jammer jammer. De PO's zullen ook wel niks meer worden nu. Op naar volgend seizoen!
Het kan alle kanten op natuurlijk, maar als Geleen zo speelt als gisteren, dan wordt het niks inderdaad. Waar was jullie eerste goalie trouwens?
Gezichtmaandag 21 februari 2011 @ 20:51
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 20:34 schreef Halcon het volgende:

[..]

Het kan alle kanten op natuurlijk, maar als Geleen zo speelt als gisteren, dan wordt het niks inderdaad. Waar was jullie eerste goalie trouwens?
Ik had ergens gelezen dat Eimers Sami wat rust gunde voor de play-offs, waarschijnlijk ervan uitgaande dat Turnhout niet veel voor zou stellen. Grote vergissing dus.
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 20:54
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 20:51 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Ik had ergens gelezen dat Eimers Sami wat rust gunde voor de play-offs, waarschijnlijk ervan uitgaande dat Turnhout niet veel voor zou stellen. Grote vergissing dus.
Eimers heeft zich al vaker denigrerend uitgelaten over Turnhout. Toch verliest Geleen twee keer kansloos in Turnhout.

Schrijnend overigens hoe slecht de meeste Nederlandse goalies zijn. Meiderdres is van vergelijkbaar niveau als de meeste importgoalies, maar verder is er bar weinig. Ook zo'n Schotel, die eerste goalie was bij Zoetermeer, kon er weinig van. Als jongens als Idzenga en Hrelja eens ijstijd krijgen, dan is het ook meteen prijs schieten.
nattermannmaandag 21 februari 2011 @ 21:35
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 20:51 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Ik had ergens gelezen dat Eimers Sami wat rust gunde voor de play-offs, waarschijnlijk ervan uitgaande dat Turnhout niet veel voor zou stellen. Grote vergissing dus.
Nee, niet omdat Turnhout niet veel voor zou stellen. Omdat hij Sami wil sparen, om blessures te voorkomen nu de PO's beginnen.

Heinonen is m.i. ook de beste goalie van de gehele selectie. Af en toe z'n ups en downs, maar over het algemeen vind ik hem echt de beste.
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 21:38
quote:
1s.gif[b] Op maandag 21 februari 2011 21:35

Heinonen is m.i. ook de beste goalie van de gehele selectie. Af en toe z'n ups en downs, maar over het algemeen vind ik hem echt de beste.
Het is lastig oordelen op basis van 30 minuten ijstijd, maar echt een goede indruk lieten die twee die nu in de goal stonden niet achter.
nattermannmaandag 21 februari 2011 @ 21:39
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 21:38 schreef Halcon het volgende:

[..]

Het is lastig oordelen op basis van 30 minuten ijstijd, maar echt een goede indruk lieten die twee die nu in de goal stonden niet achter.
Jongens van Geleense afkomst, met ik denk allebei samen nog geen 3 uur ijstijd tijdens de hele competitie. Jammer.
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 21:44
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 21:39 schreef nattermann het volgende:

[..]

Jongens van Geleense afkomst, met ik denk allebei samen nog geen 3 uur ijstijd tijdens de hele competitie. Jammer.
IJstijd moet je afdwingen. Niveau van de meeste Nederlandse goalies is gewoon niet best. Als bij Heerenveen zo'n Idzenga mee mag doen, dan heeft hij binnen 3 minuten twee grote blunders gemaakt. Schotel is een hele slechte doelman en deze jongens vond ik ook niet best overkomen.

Als zo'n jongen gelijkwaardig is aan een import, dan zou mijn voorkeur uitgaan naar 'n Nederlandse keeper uit de eigen opleiding, maar dat is niet het geval. Het verschil tussen jongens als Anthony, Knudsen en Heinonen enerzijds en jongens als Idzenga, Schotel en Hrelja anderzijds is schrijnend.

Zelfs de Belgen hebben betere keepers. Van Looveren is 'n prima doelman, Steijlen is nog steeds een goede doelman en 'n van Poucke is ook beter dan de gemiddelde Nederlandse goalie.
Halconmaandag 21 februari 2011 @ 22:37
De halve finales hangen af van de resultaten van de kwartfinales. Den Haag speelt tegen de laagstgekwalificeerde ploeg die de openingsronde overleeft, Tilburg tegen de overgebleven tegenstander. Opvallend is dat één van de kwartfinales op dezelfde dag wordt gespeeld als de finale om de North Sea Cup.

Vrijdag 25-2
20.00 Heerenveen - Geleen
20.30 Nijmegen - Eindhoven

Zaterdag 26-2
20.30 Eindhoven - Nijmegen

Zondag 27-2
19.00 Geleen - Heerenveen

Woensdag 02-03
19.45 Heerenveen - Geleen (indien noodzakelijk)
20.00 Nijmegen - Eindhoven (indien noodzakelijk)
MutedFaithmaandag 21 februari 2011 @ 23:29
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 20:33 schreef Halcon het volgende:

[..]

Mooi toch? Is een onderdeel van het ijshockey. Publiek vind het prachtig en de spelers ook. Natuurlijk moeten er geen 20 fights per wedstrijd zijn, maar nu is het helemaal niet interessant om bv. 1 a 2 keer per wedstrijd er flink op te slaan.

Ik wel. Ik zie heel wat wedstrijden en het niveau van de Nederlandse arbiters is bedenkelijk. Voor correcte, maar stevige checks wordt al gauw 2 minuten uitgedeeld.
Het zou een mooie aanvulling op een wedstrijd zijn, als je spelers hebt die ermee om kunnen gaan. De meeste spelers in de Nederlandse competitie kunnen dat niet, kijk maar naar de nasleep van het vechtpartijtje tussen Joly en van Biezen enkele weken geleden. De eerstvolgende keer dat ze elkaar op 't ijs weer tegenkwamen lagen ze al tijdens de warming up met elkaar te rollebollen.

Voor correcte en stevige checks worden geen straffen uitgedeeld. Het probleem met veel spelers in de Nederlandse competitie is echter dat ze niet kunnen checken en dus altijd met een elleboogje, knietje of een paar handjes op de verkeerde plaats zitten.

Ik zie ook heel wat wedstrijden, ik gok op ongeveer 2 per weekend. Het niveau van de Nederlandse scheidsrechters is prima. Vooral als je kijkt naar wat voor een klein ijshockeylandje we eigenlijk zijn en waar het niveau van onze competitie ongeveer ligt. Nederlandse scheidsrechters staan internationaal een stuk hoger aangeschreven dan ons Nederlands nationaal team.

Overigens zag ik je nog een opmerking maken over Nederlandse goalies. Het grote probleem met Nederlandse goalies (en hiermee direct het belangrijkste verschil met de Belgische collega's) is dat de betere Nederlandse goalie na zijn tijd in de U17 direct op de bank komt te zitten bij een eredivisieteam, waar hij tweede viool mag spelen voor een buitenlander. Van op een bankje zitten en het deurtje openen wordt je als goalie niet veel beter. Goalies hebben, meer nog dan een gewone speler, wedstrijdritme en vertrouwen nodig. Een goalie die dus hooguit een paar keer in is mogen vallen gedurende het seizoen kan dus vrijwel onmogelijk een goeie indruk achterlaten in de eerste de beste wedstrijd waarin hij wat langer mee mag doen. Daarbij zijn de door jou genoemde Nederlandse goalies allemaal een stuk jonger dan de buitenlanders waarmee ze vergeleken worden.. Er zit nogal een verschil tussen een jochie van 18-19 en een volwassen vent van 32.
Halcondinsdag 22 februari 2011 @ 20:08
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 23:29 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Het zou een mooie aanvulling op een wedstrijd zijn, als je spelers hebt die ermee om kunnen gaan. De meeste spelers in de Nederlandse competitie kunnen dat niet, kijk maar naar de nasleep van het vechtpartijtje tussen Joly en van Biezen enkele weken geleden. De eerstvolgende keer dat ze elkaar op 't ijs weer tegenkwamen lagen ze al tijdens de warming up met elkaar te rollebollen.

Voor correcte en stevige checks worden geen straffen uitgedeeld. Het probleem met veel spelers in de Nederlandse competitie is echter dat ze niet kunnen checken en dus altijd met een elleboogje, knietje of een paar handjes op de verkeerde plaats zitten.

Ik zie ook heel wat wedstrijden, ik gok op ongeveer 2 per weekend. Het niveau van de Nederlandse scheidsrechters is prima. Vooral als je kijkt naar wat voor een klein ijshockeylandje we eigenlijk zijn en waar het niveau van onze competitie ongeveer ligt. Nederlandse scheidsrechters staan internationaal een stuk hoger aangeschreven dan ons Nederlands nationaal team.

Overigens zag ik je nog een opmerking maken over Nederlandse goalies. Het grote probleem met Nederlandse goalies (en hiermee direct het belangrijkste verschil met de Belgische collega's) is dat de betere Nederlandse goalie na zijn tijd in de U17 direct op de bank komt te zitten bij een eredivisieteam, waar hij tweede viool mag spelen voor een buitenlander. Van op een bankje zitten en het deurtje openen wordt je als goalie niet veel beter. Goalies hebben, meer nog dan een gewone speler, wedstrijdritme en vertrouwen nodig. Een goalie die dus hooguit een paar keer in is mogen vallen gedurende het seizoen kan dus vrijwel onmogelijk een goeie indruk achterlaten in de eerste de beste wedstrijd waarin hij wat langer mee mag doen. Daarbij zijn de door jou genoemde Nederlandse goalies allemaal een stuk jonger dan de buitenlanders waarmee ze vergeleken worden.. Er zit nogal een verschil tussen een jochie van 18-19 en een volwassen vent van 32.
Eens, men moet er mee om kunnen gaan. Rivaliteit is prima, maar men moet weten dat het primair gaat om het winnen van een wedstrijd en niet om het winnen van een gevecht. Ik hoop wel op een wedstrijd tussen Nijmegen en Tilburg, want dat gaat er stevig op en dat zie ik graag.

Net zoals de Nederlandse ijshockers mondiaal gezien geen toppers zijn, zijn de Nederlandse scheidsrechters dat ook niet. Eens dat veel checks matig zijn, maar veel arbitrale beslissingen zijn dat ook.

Ik vind het echt matig. Al verschillende wedstrijden gezien die compleet kapotgefloten werden en/of waar hele rare beslissingen werden genomen.

Eerlijk is eerlijk: een 18-jarige goalie is doorgaans niet rijp voor de Eredivisie. De meeste jongens komen dan gewoon tekort. Speeltijd moet je afdwingen. Het aantal plekken in de goal is beperkt (er zijn er 6) en kan me prima voorstellen dat als 'n club mee wil doen voor de prijzen, dat ze dan een import invliegen in plaats van een Idzenga of een Schotel in de goal te zetten. Een oplossing heb ik niet. De Nederlandse goalies zijn echt te zwak om veel ijstijd te krijgen in de Eredivisie. De 1e divisie zou een optie zijn. Laat ze daar wekelijks spelen. Wel is het zo dat het niveauverschil tussen de 1e divisie en de Eredivisie erg groot is.
Gezichtdinsdag 22 februari 2011 @ 20:24
Herinner me nog een keer dat Geleen thuis tegen Den Haag moest, Mulally werd correct maar lekker hard gecheckt, kon die niet hebben, ging 'ie meteen achter degene die hem checkte aan om hem een paar tikken te geven. :') Zielig gedrag.
Halcondinsdag 22 februari 2011 @ 20:25
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 20:24 schreef Gezicht het volgende:
Herinner me nog een keer dat Geleen thuis tegen Den Haag moest, Mulally werd correct maar lekker hard gecheckt, kon die niet hebben, ging 'ie meteen achter degene die hem checkte aan om hem een paar tikken te geven. :') Zielig gedrag.
Ach, bij elk team lopen wel een paar jongens met een heel kort lontje. Vanschagen, Bertje v/d Braak, Vercammen, Van Buren, etc... Het is natuurlijk wel klasse als iemand zowel kan uitdelen als kan incasseren.
Gezichtdonderdag 24 februari 2011 @ 18:00
Hoop dat Heerenveen wat emotionele schade heeft opgelopen na gisteren. Dat zou zeker in ons (Geleen) voordeel werken!
Halcondonderdag 24 februari 2011 @ 20:41
quote:
10s.gif Op donderdag 24 februari 2011 18:00 schreef Gezicht het volgende:
Hoop dat Heerenveen wat emotionele schade heeft opgelopen na gisteren. Dat zou zeker in ons (Geleen) voordeel werken!
Heerenveen speelde met een veredeld 2e team, dus dat zal wel net.

Idzenga kreeg er 13 om z'n oren. :')
Gezichtvrijdag 25 februari 2011 @ 22:16
EATERS! _O_

Zondag wordt een epische game.
nattermannvrijdag 25 februari 2011 @ 22:37
Heerlijk, zo hoort het! Kan niet wachten tot zondag.
Halconzaterdag 26 februari 2011 @ 16:26
Toch wel een opvallende uitslag. Heerenveen was goed bezig en Geleen juist niet. Kan in Geleen weer helemaal anders zijn. Dan is Bruinsma er ook weer bij. Is toch een belangrijke pion bij de Flyers.
MutedFaithzaterdag 26 februari 2011 @ 17:07
Zo verrassend was 't niet. Geleen heeft in 't reguliere seizoen 4 punten meegenomen uit Heerenveen.

Verrassender vond ik de 3-4 overwinning in overtime van Eindhoven op Nijmegen. Vooral nadat Nijmegen in de eerste periode op 3-0 voorsprong kwam dacht ik dat 't wel afgelopen zou zijn.. Gelukkig voor Eindhoven (en voor de spanning in de wedstrijd) liet Nijmegen het in de rest van de wedstrijd een beetje liggen.
Halconzaterdag 26 februari 2011 @ 17:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 17:07 schreef MutedFaith het volgende:
Zo verrassend was 't niet. Geleen heeft in 't reguliere seizoen 4 punten meegenomen uit Heerenveen.

Verrassender vond ik de 3-4 overwinning in overtime van Eindhoven op Nijmegen. Vooral nadat Nijmegen in de eerste periode op 3-0 voorsprong kwam dacht ik dat 't wel afgelopen zou zijn.. Gelukkig voor Eindhoven (en voor de spanning in de wedstrijd) liet Nijmegen het in de rest van de wedstrijd een beetje liggen.
Heb Geleen 'n paar keer aan het werk gezien, Heerenveen ook en Heerenveen maakte op mij toch een betere indruk. Vandaar verrassend.

Opvallende overwinning van Eindhoven inderdaad. Denk dat er daar harde woorden zijn gevallen na de reguliere competitie. :)
nattermannmaandag 28 februari 2011 @ 19:02
Hoppa, Heerenveen weggespeeld *O*

Fantastische sfeer in Glanerbrook. Geweldig.
Gezichtmaandag 28 februari 2011 @ 20:13
Helemaal eens met Nattermann, kwalitatief af en toe misschien wat minder maar een enorm spannende en vooral leuke wedstrijd gezien in Glanerbrook gisteravond.
Halconmaandag 28 februari 2011 @ 21:38
Eindhoven verloor thuis met 1 - 7 van Nijmegen. Geleen al na 2 wedstrijden door.

Dat wordt dus Tilburg - Nijmegen en Den Haag - Geleen. Finale zal wel Den Haag - Tilburg worden. Dat hebben we dit seizoen nog niet gehad.
Gezichtmaandag 28 februari 2011 @ 22:19
Weet iemand trouwens of aflevering 5 (die van gisteren dus) van eredivisie ijshockey op rtl7 al op internet is terug te vinden?
Halconmaandag 28 februari 2011 @ 22:20
quote:
5s.gif Op maandag 28 februari 2011 22:19 schreef Gezicht het volgende:
Weet iemand trouwens of aflevering 5 (die van gisteren dus) van eredivisie ijshockey op rtl7 al op internet is terug te vinden?
Staat nog niet op de site van RTL. :{ Ik wil 'm ook zien.
Lauuwtjemaandag 28 februari 2011 @ 22:26
Hier een mooie samenvatting van de Friezen.
Vanaf 12:40 ongeveer.

http://www1.omropfryslan.(...)OPPESLACH28FEB11.wmv
Halconzaterdag 5 maart 2011 @ 17:12
Halve finale is begonnen :)

HYS wint met 8 - 0 van Geleen en Tilburg met 6 - 8 van Nijmegen.
Leatherfacezondag 6 maart 2011 @ 10:09
Trappers won het tweede duel met 2-5. HYS won op Geleense bodem met 1-8.

We kunnen ons dus weer voorzichtig opmaken voor een HYS vs Trappers finale. Het wordt hopelijk ook weer een spannende vijf duels-serie net als twee jaar geleden.

Maar Den Haag maakt wel echt indruk de laatste dagen.
Halconzondag 6 maart 2011 @ 13:27
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 10:09 schreef Leatherface het volgende:
Trappers won het tweede duel met 2-5. HYS won op Geleense bodem met 1-8.

We kunnen ons dus weer voorzichtig opmaken voor een HYS vs Trappers finale. Het wordt hopelijk ook weer een spannende vijf duels-serie net als twee jaar geleden.

Maar Den Haag maakt wel echt indruk de laatste dagen.
HYS vs Trappers inderdaad. Dat hebben we dit seizoen nog niet gehad. :) 8 - 0 en 1 - 8 zijn niet echt uitslagen voor een halve finale, maar Den Haag heeft voor Nederlandse begrippen dan ook een heel goed team.

Heb er alle hoop op dat het uitdraait op 5 leuke wedstrijden i.p.v. dat het zoals vorig jaar in 3 wedstrijden al beslist gaat zijn.
Leatherfacewoensdag 9 maart 2011 @ 14:24
HYS simpel naar de eindstrijd. Nijmegen wist er gisteren in Tilburg nog een vierde duel uit te slepen.
Gezichtwoensdag 9 maart 2011 @ 18:58
Jammer maar helaas. Uithuilen en op naar volgend seizoen!
Halconwoensdag 9 maart 2011 @ 19:36
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 14:24 schreef Leatherface het volgende:
HYS simpel naar de eindstrijd. Nijmegen wist er gisteren in Tilburg nog een vierde duel uit te slepen.
4-5, naar het schijnt een spannende wedstrijd. Wint Nijmegen in eigen huis, dan staat het weer gelijk. Kan nog spannend worden. :Y
Leatherfacezaterdag 12 maart 2011 @ 12:06
Tilburg dus naar de finale na een 4-2 overwinning in het Triavium.

De NIJB moet nu nog het speelschema van de finale vaststellen.
Halconzaterdag 12 maart 2011 @ 13:18
NJIB gaat ook nog kijken of een best of seven mogelijk is. Apart dat men tijdens de competitie dit soort dingen nog allemaal moet gaan bepalen.
Leatherfacezaterdag 12 maart 2011 @ 13:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 13:18 schreef Halcon het volgende:
NJIB gaat ook nog kijken of een best of seven mogelijk is. Apart dat men tijdens de competitie dit soort dingen nog allemaal moet gaan bepalen.
Inderdaad. Daar verbaasde ik me ook al over.
Halconzaterdag 12 maart 2011 @ 13:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 13:22 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Inderdaad. Daar verbaasde ik me ook al over.
Straks natuurlijk ook weer een hoop wedstrijden doordeweeks en het dan raar vinden dat er geen hond komt kijken.
Gezichtzaterdag 12 maart 2011 @ 14:14
Toch wel jammer dat het nu weer Tilburg - Den Haag is. Wat afwisseling in de finalisten is ook eens leuk.
MutedFaithzaterdag 12 maart 2011 @ 16:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 13:22 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Inderdaad. Daar verbaasde ik me ook al over.
Da's meer de schuld van de ijsbanen/clubs dan de NIJB. In principe is er een best of five afgesproken omdat er niet genoeg ijs is om een best of seven te houden als de halve en kwartfinales de volle wedstrijden in beslag nemen. Mochten de halve en kwartfinales korter duren, dan gaat de NIJB dus overleggen met de finalisten om te kijken of er nog genoeg ijs en animo is om een best of seven te spelen.
Halconzaterdag 12 maart 2011 @ 17:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 14:14 schreef Gezicht het volgende:
Toch wel jammer dat het nu weer Tilburg - Den Haag is. Wat afwisseling in de finalisten is ook eens leuk.
Zijn wel veruit de sterkste ploegen. Echt spannend waren de halve finales nu ook weer niet.
Gezichtzaterdag 12 maart 2011 @ 17:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 17:27 schreef Halcon het volgende:

[..]

Zijn wel veruit de sterkste ploegen. Echt spannend waren de halve finales nu ook weer niet.
Dat klopt helemaal, het is dan ook gewoon terecht dat zij nu in de finale staan maar eens wat anders zou ook leuk zijn. :P Hopen dat volgend seizoen de ploegen nog wat gewaagder aan elkaar zijn en niet van die ploegen zoals Den Haag met een enorm budget die gemakkelijk boven de meeste andere teams uittorenen.
Halconzaterdag 12 maart 2011 @ 17:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 17:30 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Dat klopt helemaal, het is dan ook gewoon terecht dat zij nu in de finale staan maar eens wat anders zou ook leuk zijn. :P Hopen dat volgend seizoen de ploegen nog wat gewaagder aan elkaar zijn en niet van die ploegen zoals Den Haag met een enorm budget die gemakkelijk boven de meeste andere teams uittorenen.
Eens, maar voorwaarde vind ik dan wel dat het spannend blijft. Met alle respect, maar een best of seven die uitdraait op vier wedstrijden met uitslagen als 8 - 0 en 8 - 1 is niet spannend.

Den Haag zal ook volgend jaar oppermachtig zijn. Tilburg moet financieel iets terug, Nijmegen moet flink terug, Heerenveen blijft gelijk maar had dit jaar een bizar goed jaar, Eindhoven blijft gelijk en had dit jaar een extreem slecht jaar, Geleen zal wel gelijk blijven en weet niet met wat voor budget Amsterdam gaat draaien, maar zal wel onderkant NSC zijn.

Herentals en Turnhout zullen qua budget gelijk blijven en Leuven is in principe wat minder dan die twee ploegen.
Leatherfacezondag 13 maart 2011 @ 10:38
De finale is dus een best-of-seven.

Aanstaande woensdag de eerste wedstrijd in Den Haag. Uiterlijk woensdag de 30ste de zevende wedstrijd.

HYS heeft zoals bekend het thuisvoordeel.
Leatherfacewoensdag 16 maart 2011 @ 21:38
Zijn ergens livestreams te vinden?
Halconwoensdag 16 maart 2011 @ 21:39
Is mij nog nooit gelukt er eentje te vinden.

5 - 4 voor HIJS trouwens. :)
Leatherfacewoensdag 16 maart 2011 @ 21:41
Waar volg jij dat? De live scoresheet van de NIJB en de site van Trappers zijn niet echt up to date.
nattermannwoensdag 16 maart 2011 @ 21:52
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 21:41 schreef Leatherface het volgende:
Waar volg jij dat? De live scoresheet van de NIJB en de site van Trappers zijn niet echt up to date.
http://www.hysthehague.co(...)cker&tid=71&Itemid=2
Halconwoensdag 16 maart 2011 @ 21:58
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 21:41 schreef Leatherface het volgende:
Waar volg jij dat? De live scoresheet van de NIJB en de site van Trappers zijn niet echt up to date.
Site van HIJS. :) NIJB stond bij mij ook 5 - 4 :)
Leatherfacewoensdag 16 maart 2011 @ 22:01
Ok, dank je. Ik heb nu ook de ticket geopend. :)
Halconwoensdag 16 maart 2011 @ 22:07
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 22:01 schreef Leatherface het volgende:
Ok, dank je. Ik heb nu ook de ticket geopend. :)
Live-beelden zouden wel leuker zijn.
Leatherfacewoensdag 16 maart 2011 @ 22:22
5-4, Tilburg nu empty netted.
Leatherfacewoensdag 16 maart 2011 @ 22:25
6-4, empty netted goal Den Haag.
Leatherfacewoensdag 16 maart 2011 @ 22:26
Den Haag wint dus de eerste wedstrijd. Spannende pot, echt play-off ijshockey.

Bij Tilburg werd een doelpunt afgekeurd die de 5-5 zou hebben opgeleverd. Ik weet alleen niet waarom.
Halconwoensdag 16 maart 2011 @ 23:50
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 22:26 schreef Leatherface het volgende:
Den Haag wint dus de eerste wedstrijd. Spannende pot, echt play-off ijshockey.

Bij Tilburg werd een doelpunt afgekeurd die de 5-5 zou hebben opgeleverd. Ik weet alleen niet waarom.
Yetman scoorde, maar Doucet verloor daarvoor bij een check zijn helm. Hij pakte zijn helm weer op en dus illegal equipment.
knnthdonderdag 17 maart 2011 @ 10:04
Oh, natuurlijk wordt er hier ook over ijshockey gepraat, leuk :)

Ben nu vier keer bij HYS geweest (w.o. gisteravond), leuke sport hoewel het publiek vaak van een bedenkelijk niveau is :') (voetbalpubliek, zeg maar) maargoed, wij vermaken ons wel.

Ik snap de helft van de keren niet waarom er wordt afgefloten maar dat komt vast nog wel.
MutedFaithdonderdag 17 maart 2011 @ 10:32
Vergeleken met voetbalpubliek vind ik 't ijshockeypubliek over 't algemeen nog wel meevallen..
knnthdonderdag 17 maart 2011 @ 10:57
Hmm, jij komt uit Geleen, misschien is het daar wat beschaafder dan in Den Haag. Je hoort hier af en toe dingen geroepen worden :X en qua sportsmanship lijkt het ook erg op voetbal (winnen kan iedereen, verliezen is een kunst) als het even niet meezit.

Maar genoeg negativisme, het is een mooie sport! Ik neem aan dat het seizoen helemaal afgelopen is na deze finale? Van wanneer tot wanneer loopt het seizoen doorgaans?
nattermanndonderdag 17 maart 2011 @ 11:55
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 10:57 schreef knnth het volgende:
Hmm, jij komt uit Geleen, misschien is het daar wat beschaafder dan in Den Haag. Je hoort hier af en toe dingen geroepen worden :X en qua sportsmanship lijkt het ook erg op voetbal (winnen kan iedereen, verliezen is een kunst) als het even niet meezit.

Maar genoeg negativisme, het is een mooie sport! Ik neem aan dat het seizoen helemaal afgelopen is na deze finale? Van wanneer tot wanneer loopt het seizoen doorgaans?
Dan ben je zeker nog nooit in Geleen geweest hè, ze noemen het niet voor niets the hell of the south :D !
MutedFaithdonderdag 17 maart 2011 @ 13:27
Ach, op wat er geroepen wordt let ik sowieso niet echt. Het gaat me er meer om dat er geen (of zelden) sprake is van echte agressie tussen fans of richting spelers/scheidsrechters. Als ik af en toe zie wat mijn collega's in het amateurvoetbal te verwerken krijgen, dan hou ik 't toch maar bij ijshockey..

Ik kom inderdaad uit Geleen overigens, maar ben gedurende het seizoen vaker op ijsbanen buiten Geleen te vinden dan in Geleen zelf..
Halcondonderdag 17 maart 2011 @ 15:28
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 10:32 schreef MutedFaith het volgende:
Vergeleken met voetbalpubliek vind ik 't ijshockeypubliek over 't algemeen nog wel meevallen..
Niet in Den Haag en Tilburg. :)
MutedFaithdonderdag 17 maart 2011 @ 16:27
Ook in Den Haag en Tilburg valt 't wel mee.

En als 't in Nijmegen echt mis gaat zijn 't meestal NEC-supporters, die niet voor het ijshockey komen.

Veldslagen zoals bij voetbal zien we gelukkig niet in het ijshockey.
Halcondonderdag 17 maart 2011 @ 16:53
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 16:27 schreef MutedFaith het volgende:
Ook in Den Haag en Tilburg valt 't wel mee.

En als 't in Nijmegen echt mis gaat zijn 't meestal NEC-supporters, die niet voor het ijshockey komen.

Veldslagen zoals bij voetbal zien we gelukkig niet in het ijshockey.
In Tilburg zie ik heel wat 'lomp' volk rondlopen. Maar dat komt misschien ook wel door mijn aversie tegen Tilburgers. Alleen dat accent al. :')

Met supporters uit Nijmegen waren er in Turnhout weleens problemen. Weet niet waar ze voor kwamen, maar het was vrij simpel volk. Met de staart tussen de benen gingen ze weer naar Nijmegen. :)
Guardvrijdag 18 maart 2011 @ 16:36
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 16:53 schreef Halcon het volgende:

[..]

In Tilburg zie ik heel wat 'lomp' volk rondlopen. Maar dat komt misschien ook wel door mijn aversie tegen Tilburgers. Alleen dat accent al. :')

Accent? Tis geen achterhoek...
We hebben dialect, geen accent :P
Ik ga vanavond weer eens kijken, eens kijken of er inderdaad "lomp volk" rondloopt (als ik vind van niet, dan hoor ik zeker ook datzelfde "lomp volk" >:) )
Guardvrijdag 18 maart 2011 @ 21:50
1-3 eind 2e periode, dit kon wel eens een clean sweep worden...
nattermannvrijdag 18 maart 2011 @ 23:00
Ach, geef Den Haag ook hun kampioenschap. Zijn we daar ook weer vanaf.
Guardvrijdag 18 maart 2011 @ 23:47
zoals Tilburg vandaag speelde is er geen twijfel mogelijk, den haag kampioen
De_Slagertzaterdag 19 maart 2011 @ 12:59
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 10:57 schreef knnth het volgende:
Hmm, jij komt uit Geleen, misschien is het daar wat beschaafder dan in Den Haag. Je hoort hier af en toe dingen geroepen worden :X en qua sportsmanship lijkt het ook erg op voetbal (winnen kan iedereen, verliezen is een kunst) als het even niet meezit.

Maar genoeg negativisme, het is een mooie sport! Ik neem aan dat het seizoen helemaal afgelopen is na deze finale? Van wanneer tot wanneer loopt het seizoen doorgaans?
Ik weet niet wat jij allemaal hoort in Den Haag, ik kom er elke thuis wedstrijd maar zo veel gekke dingen hoor ik niet geroepen worden hoor. Wel mooi gister gewonnen, nu morgen winnen en dinsdag verliezen dan hebben we vrijdag een mooi feestje 8-)
Gezichtzaterdag 19 maart 2011 @ 18:08
Burgess keert terug bij Geleen, goed nieuws. :)
Halconzaterdag 19 maart 2011 @ 19:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 16:36 schreef Guard het volgende:

[..]

Accent? Tis geen achterhoek...
We hebben dialect, geen accent :P
Ik ga vanavond weer eens kijken, eens kijken of er inderdaad "lomp volk" rondloopt (als ik vind van niet, dan hoor ik zeker ook datzelfde "lomp volk" >:) )
Wat het ook is, het klinkt erg lelijk. Ik vind dat er behoorlijk wat simpel volk rondloopt. Dat merkte je ook tijdens het WK vorig jaar, toen het Tilburgse deel van het publiek 'man of the match' Marcel Bruinsma uit begon te fluiten omdat ze liever Meierdres als 'man of the match' hadden gezien.
Halconzaterdag 19 maart 2011 @ 19:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 18:08 schreef Gezicht het volgende:
Burgess keert terug bij Geleen, goed nieuws. :)
Dat is afwachten. Deed het goed bij Geleen, maar heeft in de Oberliga nauwelijks gespeeld. Weliswaar door blessures, maar het is dus afwachten hoe hij terug komt. Hij is ook niet de jongste meer.
Guardzaterdag 19 maart 2011 @ 20:02
Over Duitsland gesproken, is er wel eens iemand bij een DEL wedstrijd geweest? Ik ben van plan om daar toch eens een keer een wedstrijd te gaan kijken, in Dusseldorf of Keulen.
Halconzaterdag 19 maart 2011 @ 20:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 20:02 schreef Guard het volgende:
Over Duitsland gesproken, is er wel eens iemand bij een DEL wedstrijd geweest? Ik ben van plan om daar toch eens een keer een wedstrijd te gaan kijken, in Dusseldorf of Keulen.
Ja, ik ga daar weleens kijken. :)
Guardzaterdag 19 maart 2011 @ 20:15
quote:
Op zaterdag 19 maart 2011 20:04 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ja, ik ga daar weleens kijken. :)
Welke wedstrijden een beetje leuk zijn qua rivaliteit en zo?
Halconzaterdag 19 maart 2011 @ 20:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 20:15 schreef Guard het volgende:

[..]

Welke wedstrijden een beetje leuk zijn qua rivaliteit en zo?
DEG MetroStars, Kölner Haie en Krefel Pinguine. Streekderby's en vlot te bereiken vanuit Nederland. Over het algemeen zijn de meeste wedstrijden wel spannend. Uitslagen van 10 - 1 zoals in Nederland komen niet of nauwelijks voor.

Het niveau is natuurlijk een stuk hoger dan in Nederland, de teams wat meer aan elkaar gewaagd, maar je ziet ook veel minder harde checks en nauwelijks opstootjes.
Gezichtdinsdag 22 maart 2011 @ 20:04
Niemand in Stappegoor vanavond?
Guarddinsdag 22 maart 2011 @ 20:35
Na vrijdag en zondag? Neen dan houd ik liever die 20 euro in mijn zak....
De_Slagertwoensdag 23 maart 2011 @ 10:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 20:04 schreef Gezicht het volgende:
Niemand in Stappegoor vanavond?
Ik ben geweest, beetje jammer dat ze gister geen kampioen zijn geworden. Nu moet het vrijdag maar gebeuren. Was wel een mooi sfeertje in het uitvak.
Gezichtwoensdag 23 maart 2011 @ 16:00
Ik vermoed zo dat de ploeg liever in de Uithof wilt winnen.
Guardwoensdag 23 maart 2011 @ 19:03
Liever wel, maar echt niet dat ze daarvoor een overwinning in Tilburg laten liggen.
MutedFaithwoensdag 23 maart 2011 @ 20:16
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 16:00 schreef Gezicht het volgende:
Ik vermoed zo dat de ploeg liever in de Uithof wilt winnen.
Dat vermoeden deel ik.

En volgens mij zijn ze er zeker genoeg van dat ze die wedstrijd in de Uithof ook wel winnen dat ze er best een wedstrijdje in Tilburg voor willen laten liggen..
CaLeXdonderdag 24 maart 2011 @ 10:02
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 19:03 schreef Guard het volgende:
Liever wel, maar echt niet dat ze daarvoor een overwinning in Tilburg laten liggen.
Natuurlijk wel, de eerste 3 wedstrijden wonnen ze vrij simpel en ze hebben nu nog 3 wedstrijden waarvan ze er maar 1 hoeven te winnen.

Ze hebben een grote kans om thuis kampioen te worden, waarom zou je dat niet doen?
Guarddonderdag 24 maart 2011 @ 10:10
quote:
99s.gif Op donderdag 24 maart 2011 10:02 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, de eerste 3 wedstrijden wonnen ze vrij simpel en ze hebben nu nog 3 wedstrijden waarvan ze er maar 1 hoeven te winnen.

Ze hebben een grote kans om thuis kampioen te worden, waarom zou je dat niet doen?
waarom zou je niet winnen als je kans daartoe hebt?
Natuurlijk is het leuker om voor eigen publiek de titel te pakken, maar je speelt altijd om te winnen als sportman zijnde.
Als je dat niet doet mag ik hopen dat Tilburg nu alsnog alle wedstrijden wint...
CaLeXdonderdag 24 maart 2011 @ 10:16
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 10:10 schreef Guard het volgende:

[..]

waarom zou je niet winnen als je kans daartoe hebt?
Natuurlijk is het leuker om voor eigen publiek de titel te pakken, maar je speelt altijd om te winnen als sportman zijnde.
Als je dat niet doet mag ik hopen dat Tilburg nu alsnog alle wedstrijden wint...
Als je op dergelijke manier domineert, waarom zou je (als je het helemaal zelf in de hand hebt) dan geen gouden randje om je titel maken?

Ik zou het niet anders kunnen verklaren na als die PP goals
Guarddonderdag 24 maart 2011 @ 10:44
nou ja ik spreek voor mezelf natuurlijk, maar ik zou nooit een wedstrijd met opzet verliezen, omdat de volgende wedstrijd mooier wordt om te winnen.
Door te verliezen geef je tegenstander weer hoop, en voor hetzelfde geld gebeurt er de volgende wedstrijd iets waardoor je dominatie ineens weg is en het allemaal niet meer zo makkelijk gaat.
Tilburg heeft in de eerste pot al bewezen dat ze best meekunnen in DH, en dat winst helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Maar goed, als ze bij HIJS hebben besloten om thuis kampioen te worden en de wedstrijd van afgelopen dinsdag met opzet verloren hebben, prima, vooral doen ^O^
De_Slagertvrijdag 25 maart 2011 @ 14:57
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 10:44 schreef Guard het volgende:
nou ja ik spreek voor mezelf natuurlijk, maar ik zou nooit een wedstrijd met opzet verliezen, omdat de volgende wedstrijd mooier wordt om te winnen.
Door te verliezen geef je tegenstander weer hoop, en voor hetzelfde geld gebeurt er de volgende wedstrijd iets waardoor je dominatie ineens weg is en het allemaal niet meer zo makkelijk gaat.
Tilburg heeft in de eerste pot al bewezen dat ze best meekunnen in DH, en dat winst helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Maar goed, als ze bij HIJS hebben besloten om thuis kampioen te worden en de wedstrijd van afgelopen dinsdag met opzet verloren hebben, prima, vooral doen ^O^
Gezien de irritatie afgelopen wedstrijd zullen ze hem echt niet zomaar weggegeven hebben. Lijkt me ook niet dat je dat doet als je voor een bomvol uitvak speelt.
Guardvrijdag 25 maart 2011 @ 20:18
0-2 Tilburg :o
Guardvrijdag 25 maart 2011 @ 20:22
en 0-3, is de site van HIJS me aan het fucken of is dit echt?
Guardvrijdag 25 maart 2011 @ 20:23
1-3 levendige eerste periode
Guardvrijdag 25 maart 2011 @ 20:32
2-3, en nu voetbal kijken :)
nattermannvrijdag 25 maart 2011 @ 20:40
3-3 inmiddels, geen voetbal kijken :7
Guardvrijdag 25 maart 2011 @ 21:33
5-3 inmiddels dit moet wel heel raar lopen mocht DH vanavond geen kampioen worden
nattermannvrijdag 25 maart 2011 @ 21:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:33 schreef Guard het volgende:
5-3 inmiddels dit moet wel heel raar lopen mocht DH vanavond geen kampioen worden
Het is ze gegund. Zijn we daar ook weer vanaf :D
nattermannvrijdag 25 maart 2011 @ 21:36
IJshockeyforum ligt plat, de livefeed van HYS ligt plat, NIJB houdt geen sheet bij, lekker.
Guardvrijdag 25 maart 2011 @ 21:37
ze waren ook het beste over het hele seizoen genomen, dus onverdiend is het niet
nattermannvrijdag 25 maart 2011 @ 22:23
HYS kampioen.
Halconzaterdag 26 maart 2011 @ 14:45
Terecht. Met afstand het beste team. :)
Leatherfacezaterdag 26 maart 2011 @ 16:47
Liet aan duidelijkheid weinig te wensen over dit seizoen.

Proficiat HYS-fans.
Halconzaterdag 26 maart 2011 @ 17:19
quote:
De banden met de Belgische clubs worden komend jaar waarschijnlijk nauwer aangetrokken. Het is de bedoeling dat de huidige teams en de eventuele nieuwe Belgische deelnemers ook in de bekercompetitie zullen uitkomen. Daarbij plaatsen zich dan de vier beste Nederlandse teams voor de halve finales, terwijl de bovenste twee Belgische clubs de Belgische bekerfinale gaan spelen.

In de North Sea Cup gaan de Belgische teams volwaardig meedraaien. De hoogst gekwalificeerde Nederlandse club wordt dan uitgeroepen tot Nederlands kampioen. De halve finales moeten in best-of-seven worden gespeeld, terwijl de finale best-of-five kan worden. Binnenkort volgt definitieve besluitvorming.
en:

quote:
De clubs in de eredivisie willen voor komend seizoen gaan werken met een puntensysteem. Op die manier moet het aantal buitenlandse spelers in de competitie worden verlaagd.

Dat heeft IJshockey.com vernomen uit kringen rond het voorzittersoverleg. De afgelopen periode zijn de clubvoorzitters, inclusief vertegenwoordigers van de bond, de Belgische clubs en de Belgische bond, bij elkaar geweest om te praten over het komend seizoen. Daarbij wordt nu nadrukkelijk gekeken naar een systeem zoals dat in Oostenrijk geldt, waarbij verschillende categorieën spelers een puntwaarde krijgen toebedeeld.

In Oostenrijk is het systeem zeer uitgebreid, waarbij onder meer eigen opgeleide spelers, jeugdspelers, internationals en andere spelers allemaal een eigen puntenwaarde met zich meebrengen. In Nederland zouden de punten zijn gerelateerd aan het verleden van in het buitenland geboren spelers. Hoe beter de competitie waar een speler gespeeld heeft, des te hoger de puntwaarde. Daarbij moet dan een totaal aantal punten worden vastgesteld dat een team op de sheet mag zetten.

De clubs hebben ook gesproken over het wedstrijdschema voor komend seizoen. Daarbij wordt ingezet op een soortgelijke opzet van de competitie als afgelopen jaar, maar met veel minder midweekse wedstrijden. In principe wordt de eredivisie voortaan op vrijdag en zondag gespeeld. Gekeken wordt ook naar de mogelijkheid om alle clubs in de North Sea Cup te laten deelnemen aan de play-offs, waardoor de Belgische teams volwaardig deelnemer worden aan de competitie. Ook wordt erover gedacht de kwartfinales van de play-offs te laten vallen en de halve finales als een best-of-seven te spelen.
De komende weken moeten de voorstellen worden omgezet in besluitvorming
Bron: IJshockey.com
Gezichtzaterdag 26 maart 2011 @ 18:06
HYS verdiend gewonnen.
knnthmaandag 28 maart 2011 @ 21:34
Leuk terugkomen van vakantie zo :)
DiegoArmandoMaradonadinsdag 12 april 2011 @ 23:59
Liever gewoon max 7 imports en max 2 NC's die niet speelgerechtigd zijn voor Nederland
Gezichtdinsdag 19 april 2011 @ 19:53
Trappers maakt doorstart
Halcondinsdag 19 april 2011 @ 23:38
Triest hoor dat sommige clubs het nog steeds niet begrepen hebben.
DiegoArmandoMaradonavrijdag 22 april 2011 @ 11:56
“I think we should look at how the Swiss are doing it. They should be a model,” Helfer said. “They allow only four imports in their league and these are top players who can make a difference. That helps develop other players, and there’s more space for home-grown players on the rosters. In Italy we have eight imports that are not at such a high level. Money could be spent differently.”

bron: http://www.iihf.com/channels1011/wm-...ts-helper.html

Best een interessante discussie, het plan wat in Nederland doorgevoerd wordt is best goed. Het is alleen jammer dat veel clubs verplicht zullen worden om de nummer 16/18 tot 22 voor de sier op de sheet moeten zetten, terwijl dat die spelers veel beter in de eerste divisie kunnen spelen

Het zal wel ongetwijfeld leiden tot meer kansen voor keeperstalenten want als je een Nederlandse eredivisiewaardige keeper hebt dan ben je spekkoper. Verwacht ook wel dat 1 of 2 clubs nu hun geld wat ze voor hun importkeeper hebben gaan uitgeven aan een Nederlandse Canadees, al loop je wel het risico dat in het 3e jaar een ander ermee vandoor gaat.

Blijf vinden dat je beter kan gaan voor 7 imports en 2 NC's, dat moet voor iedereen haalbaar zijn
Halconvrijdag 22 april 2011 @ 12:18
Minder imports betekent nog meer Italiaanse-Canadezen. Vast goed voor het Italiaanse team. :Y

Om een strakke importlimiet te kunnen hanteren is de voorwaarde wel dat er voldoende nationale spelers van niveau zijn. Dat is in Nederland niet het geval. Spelers die het niveau niet aan kunnen op de sheet zetten om punten te compenseren heeft niemand iets aan. Ook die spelers zelf niet. Die kunnen beter op hun eigen niveau (1e divisie) wedstrijden spelen i.p.v. 60 minuten op de bank te zitten in de Eredivisie.

Het interessantst is een zelfopgeleide keeper van U23. Buiten dat kost het al snel meer punten. Probleem is gewoon dat er nauwelijks goede Nederlandse keepers zijn. Groeneveld gaat niet meer in de Eredivisie spelen en dan is Meierdres de enige keeper die het gewenste niveau haalt. Als je jongens als Idzenga in de goal zet, dan kun je voorin Ovechkin zetten, maar dan win je het nog niet.

Ik zou het simpel houden. Max. 7 of 8 spelers die geen NL paspoort hebben. Komt er wat meer Nederlands talent door, dan zou je dat kunnen verlagen naar bv. 6.
DiegoArmandoMaradonavrijdag 22 april 2011 @ 20:54
Italie gaat spelen met 7 punten, 1 punt voor een import, 0,5 voor een ItCa en als ze 2 jaar (achter elkaar, dus een uitstapje naar pak hem beet Australie kan niet) in Italie spelen 0 punten

Das bijna een kopie van mijn 7 plus 2 en met dit plan weet je eigenlijk wel zeker dat Italiaanse ploegen 2 of 4 Italiaanse Canadezen gaan halen
Halconzaterdag 23 april 2011 @ 11:41
Italiaans team zal er wel op vooruit gaan. Dit systeem is een stuk simpeler dan het Nederlandse systeem en het heeft geen zin om jongens voor spek en bonen op de sheet te zetten.
sjoemie_82donderdag 12 mei 2011 @ 14:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2011 11:56 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
“I think we should look at how the Swiss are doing it. They should be a model,” Helfer said. “They allow only four imports in their league and these are top players who can make a difference. That helps develop other players, and there’s more space for home-grown players on the rosters. In Italy we have eight imports that are not at such a high level. Money could be spent differently.”

bron: http://www.iihf.com/channels1011/wm-...ts-helper.html

Best een interessante discussie, het plan wat in Nederland doorgevoerd wordt is best goed. Het is alleen jammer dat veel clubs verplicht zullen worden om de nummer 16/18 tot 22 voor de sier op de sheet moeten zetten, terwijl dat die spelers veel beter in de eerste divisie kunnen spelen

Het zal wel ongetwijfeld leiden tot meer kansen voor keeperstalenten want als je een Nederlandse eredivisiewaardige keeper hebt dan ben je spekkoper. Verwacht ook wel dat 1 of 2 clubs nu hun geld wat ze voor hun importkeeper hebben gaan uitgeven aan een Nederlandse Canadees, al loop je wel het risico dat in het 3e jaar een ander ermee vandoor gaat.

Blijf vinden dat je beter kan gaan voor 7 imports en 2 NC's, dat moet voor iedereen haalbaar zijn
Als je bagger imports wil lukt dat wel ja en die nemen dan weer de plaats in van een nederlands talent. Dus nee niet 7 imports en 2 NC's. Maar de kogel is door de kerk : http://www.ijshockey.com/item/3734/akkoord-over-puntensysteem
Halconzondag 15 mei 2011 @ 09:53
Joly naar Tilburg Trappers en Houkes naar Eindhoven.

Overigens is Robb Ross van de White Caps gisteren overleden na een ongeval. :{
Gezichtzondag 15 mei 2011 @ 14:52
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 09:53 schreef Halcon het volgende:
Overigens is Robb Ross van de White Caps gisteren overleden na een ongeval. :{
Triest.

Ben benieuwd naar de nieuwe naam voor de Trappers trouwens.
Guardzondag 15 mei 2011 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 14:52 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Triest.

Ben benieuwd naar de nieuwe naam voor de Trappers trouwens.
Er komt geen nieuwe naam, ze hebben de naam teruggekocht van de curator.
Wel een nieuw logo.
Gezichtmaandag 16 mei 2011 @ 17:34
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 17:13 schreef Guard het volgende:

[..]

Er komt geen nieuwe naam, ze hebben de naam teruggekocht van de curator.
Wel een nieuw logo.
Ik weet niet hoeveel zoiets kost maar zijn ze nu weer met geld aan het smijten?

Willemse en Joly naar Tilburg trouwens, jammer.
Guardmaandag 16 mei 2011 @ 17:42
Er was eerst sprake van een bedrag van 10.000-en euro's, dat zouden ze nooit betaald hebben. Het is nu dus beduidend minder geworden, maar hoeveel precies, ik heb geen idee.....
Halconmaandag 16 mei 2011 @ 20:14
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:34 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel zoiets kost maar zijn ze nu weer met geld aan het smijten?

Willemse en Joly naar Tilburg trouwens, jammer.
Behalve de "Trappers" heeft niemand iets aan die naam en elk tientje in de failliete boedel is er eentje natuurlijk.
nattermannmaandag 16 mei 2011 @ 20:19
Tummers tekent bij in Geleen.
Halconmaandag 16 mei 2011 @ 20:33
226453_2012050776713_1107065490_4226616_670449_n.jpg
Halconmaandag 16 mei 2011 @ 20:34
Veel van de betere Nederlandse spelers hebben inmiddels al ergens getekend. Ik ben benieuwd hoe Den Haag, Nijmegen en Heerenveen dat op gaan lossen.
sjoemie_82vrijdag 20 mei 2011 @ 13:11
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 20:34 schreef Halcon het volgende:
Veel van de betere Nederlandse spelers hebben inmiddels al ergens getekend. Ik ben benieuwd hoe Den Haag, Nijmegen en Heerenveen dat op gaan lossen.
Dat zal wel los lopen genoeg 4e lijns spelers bij iedere club nadeel is wel dat deze gewoon weinig tot geen ijstijd gaan pakken.
sjoemie_82vrijdag 20 mei 2011 @ 13:17
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:34 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel zoiets kost maar zijn ze nu weer met geld aan het smijten?

Willemse en Joly naar Tilburg trouwens, jammer.
Hoe kom je erbij dat ze met geld smijten? Ze zijn gewoon een team aan het op bouwen en met het huidige punten systeem zijn ze dus goed bezig veel Nederlandse jongens die ook echt potentie hebben. Het is voor Eaters jammer dat ze Bjorn niet hebben kunnen houden maar wel mooi om te zien dat Tummers blijft. Is er al meer bekend over de rest van de nederlanders bij de Eaters?
Halconvrijdag 20 mei 2011 @ 13:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 13:11 schreef sjoemie_82 het volgende:

[..]

Dat zal wel los lopen genoeg 4e lijns spelers bij iedere club nadeel is wel dat deze gewoon weinig tot geen ijstijd gaan pakken.
Je wilt met 3 importlijnen gaan spelen?
Gezichtvrijdag 20 mei 2011 @ 16:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 13:17 schreef sjoemie_82 het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij dat ze met geld smijten? Ze zijn gewoon een team aan het op bouwen en met het huidige punten systeem zijn ze dus goed bezig veel Nederlandse jongens die ook echt potentie hebben. Het is voor Eaters jammer dat ze Bjorn niet hebben kunnen houden maar wel mooi om te zien dat Tummers blijft. Is er al meer bekend over de rest van de nederlanders bij de Eaters?
Zoals ik zei, ik weet niet hoeveel het heeft gekost om de naam Trappers terug te kopen, maar het wekt bij mij zo een beetje het vermoeden dat ze geld genoeg hebben.
Maandag om 17 uur meer spelersnieuws van de Eaters.
Guardvrijdag 20 mei 2011 @ 17:25
geld genoeg misschien wel, maar niet in kas van de (falliete) organisatie
Halconzaterdag 21 mei 2011 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 16:41 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Zoals ik zei, ik weet niet hoeveel het heeft gekost om de naam Trappers terug te kopen, maar het wekt bij mij zo een beetje het vermoeden dat ze geld genoeg hebben.
Maandag om 17 uur meer spelersnieuws van de Eaters.
Zal wel meevallen. Jongens als Liebenow, Ballan, Doucet en Yetman zijn duurder dan Joly, v/d Heuvel, WIllemse, etc...
sjoemie_82maandag 23 mei 2011 @ 08:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 16:41 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Zoals ik zei, ik weet niet hoeveel het heeft gekost om de naam Trappers terug te kopen, maar het wekt bij mij zo een beetje het vermoeden dat ze geld genoeg hebben.
Maandag om 17 uur meer spelersnieuws van de Eaters.
Vergeet niet dat de schulden die er waren uit het verleden komen en niet van gisteren zijn.
Er is nu een compleet nieuwe stichting geen schulden en rentes waar ze mee moeten rekenen. De teller staat gewoon op nul. Dus ze kunnen nu optimaal bouwen aan een nieuwe formatie.
Daarnaast is het voor Tilburg ideaal dat het punten systeem er is gekomen, Trappers kan al jaren op eigen jeugd bouwen.
Halconmaandag 23 mei 2011 @ 20:38
Zoveel geld zal dat terugkopen van die naam ook niet hebben gekost. Alsof andere partijen wat aan die naam hebben en er dus wat voor over zouden hebben.

Overigens: Amsterdam Capitals terug in de Eredivisie. :)
Gezichtmaandag 23 mei 2011 @ 21:39
Ten Bokkel blijft in Geleen.
sjoemie_82dinsdag 24 mei 2011 @ 20:38
Loginov trekt ook komend seizoen weer het shirt van Tilburg aan.
sjoemie_82dinsdag 24 mei 2011 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 20:38 schreef Halcon het volgende:
Zoveel geld zal dat terugkopen van die naam ook niet hebben gekost. Alsof andere partijen wat aan die naam hebben en er dus wat voor over zouden hebben.

Overigens: Amsterdam Capitals terug in de Eredivisie. :)
De locale fietserbond wilde de naam misschien wel kopen :P
Ben erg benieuwd wat Amsterdam gaat brengen door het nieuwe punten systeem kunnen ze aardig hogen ogen gooien en wie weet Pakt Swart zijn spullen terug uit de wilgen.
DiegoArmandoMaradonazaterdag 28 mei 2011 @ 12:03
Theo meteen bondscoach, die heeft toch vrijwel iedere speler die in Nederland speelt onder zijn hoede
Gezichtzaterdag 28 mei 2011 @ 14:53
Duo Eimers & Gallagher herenigd bij Eaters.
Halconzondag 29 mei 2011 @ 10:04
Tyler Mazzei naar de 3e divisie in Zweden.
Staats en Overweg hebben bijgetekend in Eindhoven en Pippo blijft nog 'n jaartje in Tilburg.
Leatherfacezondag 29 mei 2011 @ 10:28
Ik ben benieuwd naar de Kemphanen en Trappers volgend seizoen. :)
Guardzaterdag 11 juni 2011 @ 12:15
Jeffrey Melissant van Eindhoven naar Tilburg
Guardzaterdag 11 juni 2011 @ 12:16
The Deer Trappers :')

Halconzaterdag 11 juni 2011 @ 21:11
Nick de Jong naar de Kemphanen en Geleen heeft Kip Workman binnengehaald.
Gezichtdonderdag 16 juni 2011 @ 21:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 12:16 schreef Guard het volgende:
The Deer Trappers :')

Volgende thuiswedstrijd Eaters tegen Tilburg een spandoek met erop "Let's eat some deer". })

SPOILER
:')
DiegoArmandoMaradonadonderdag 16 juni 2011 @ 21:47
Volgend jaar is Oranje de selectie van Brabant en wat spelers in het buitenland
Guarddonderdag 16 juni 2011 @ 23:11
van Biezen toch een 1-jarig contract getekend bij de Trappers
Gezichtvrijdag 17 juni 2011 @ 16:40
Nijmegen blijft in de Eredivisie.
Halconzaterdag 18 juni 2011 @ 21:09
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 16:40 schreef Gezicht het volgende:
Nijmegen blijft in de Eredivisie.
Ik vraag me af met wat voor team. :X

Dordrecht heeft ambities om mee te doen in de Eredivisie. Vraag me af hoe je met het puntensysteem dan een representatief team kunt formeren.

Eindhoven heeft een nieuwe goalie: Kyle Moir. Benieuwd waar Anthony nu gaat tekenen.
sjoemie_82dinsdag 21 juni 2011 @ 09:46
Paul Vincent ook naar de Kemphanen volgens de wandel gangen.
Geweldige speler maar wel blessure gevoelig.

sjoemie_82dinsdag 21 juni 2011 @ 09:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 21:09 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik vraag me af met wat voor team. :X

Dordrecht heeft ambities om mee te doen in de Eredivisie. Vraag me af hoe je met het puntensysteem dan een representatief team kunt formeren.

Eindhoven heeft een nieuwe goalie: Kyle Moir. Benieuwd waar Anthony nu gaat tekenen.
Dat zul je niet meteen in het eerste seizoen hebben bij veel clubs. De NIJB moet dit systeem dan ook over een langere termijn de kans geven. Veel clubs hebben nog geen voldoende jeugd op deze manier zijn ze wel verplicht om daar naar te kijken. Echter gaat dat dus jaren duren voordat we daar de vruchten van gaan plukken.
DiegoArmandoMaradonadinsdag 21 juni 2011 @ 10:06
Ze hadden gewoon het systeem over moeten zetten dat in Italie gaat gelden, dan zouden de haalbare NC's ook daadwerkelijk komen en krijg je zo meer eredivisiespelers, krijgen jeugdspelers eerder een kans en kan daar op termijn oranje ook van profiteren

Zolang iedere ploeg 5 á 7 spelers op de sier zet schiet je doel voorbij omdat die spelers vervolgens wedstrijden missen in de eerste divisie waar ze meer zitten dan op de bank te zitten bij het eerste
sjoemie_82dinsdag 21 juni 2011 @ 10:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 10:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ze hadden gewoon het systeem over moeten zetten dat in Italie gaat gelden, dan zouden de haalbare NC's ook daadwerkelijk komen en krijg je zo meer eredivisiespelers, krijgen jeugdspelers eerder een kans en kan daar op termijn oranje ook van profiteren

Zolang iedere ploeg 5 á 7 spelers op de sier zet schiet je doel voorbij omdat die spelers vervolgens wedstrijden missen in de eerste divisie waar ze meer zitten dan op de bank te zitten bij het eerste
Spelers als bankzitters op de sheet zetten werkt niet want ze MOETEN spelen.
En laat het maar een straf zijn voor de teams die altijd maar de focus hebben gelegd op het eerste team.
Daarnaast verwacht ik niet dat NC ers zitten te wachten op het nationale team gezien de prestaties daar toch wat te laag voor zijn en ze verplicht eerst hier 2 volledige seizoenen moeten mee draaien alvorens ze in aanmerking komen.
Halcondinsdag 21 juni 2011 @ 12:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 09:49 schreef sjoemie_82 het volgende:

[..]

Dat zul je niet meteen in het eerste seizoen hebben bij veel clubs. De NIJB moet dit systeem dan ook over een langere termijn de kans geven. Veel clubs hebben nog geen voldoende jeugd op deze manier zijn ze wel verplicht om daar naar te kijken. Echter gaat dat dus jaren duren voordat we daar de vruchten van gaan plukken.
Ook over 20 jaar hebben clubs nog steeds niet voldoende jeugd. In Nederland is ijshockey gewoon een kleine sport. Er is weinig aanwas en slechts 'n beperkt deel van die aanwas heeft het talent en de mentaliteit om door te groeien naar het niveau van de Eredivisie.

Als je het moet doen met in Nederland geboren spelers die ook nog eens in Nederland actief zijn, dan is Nederland gewoon C-poule niveau.
sjoemie_82dinsdag 21 juni 2011 @ 22:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 12:04 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ook over 20 jaar hebben clubs nog steeds niet voldoende jeugd. In Nederland is ijshockey gewoon een kleine sport. Er is weinig aanwas en slechts 'n beperkt deel van die aanwas heeft het talent en de mentaliteit om door te groeien naar het niveau van de Eredivisie.

Als je het moet doen met in Nederland geboren spelers die ook nog eens in Nederland actief zijn, dan is Nederland gewoon C-poule niveau.
Niet mee eens zolang de NIJB dit systeem zal blijven doorvoeren zullen we er echt de vruchten van plukken. Teams moeten niet denken we "kopen"een team en worden wel even kampioen (Zoetermeer) en als de jeugd in nederland beter wordt begeleid zoals bijvoorbeeld met het CTO is er echt wel een beter nivo haalbaar.
Halcondinsdag 21 juni 2011 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 22:34 schreef sjoemie_82 het volgende:

[..]

Niet mee eens zolang de NIJB dit systeem zal blijven doorvoeren zullen we er echt de vruchten van plukken. Teams moeten niet denken we "kopen"een team en worden wel even kampioen (Zoetermeer) en als de jeugd in nederland beter wordt begeleid zoals bijvoorbeeld met het CTO is er echt wel een beter nivo haalbaar.
Er is maar één CTO. Met pakweg 10 Eredivisieclubs zou je 100 a 125 Nederlandse spelers van niveau moeten hebben. Die zijn er gewoonweg niet.
sjoemie_82dinsdag 21 juni 2011 @ 22:45
Het CTO is een voorbeeld hoe andere clubs het ook aan moeten pakken geef het wat
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 22:43 schreef Halcon het volgende:

[..]

Er is maar één CTO. Met pakweg 10 Eredivisieclubs zou je 100 a 125 Nederlandse spelers van niveau moeten hebben. Die zijn er gewoonweg niet.
jaren en het kan
DiegoArmandoMaradonadinsdag 21 juni 2011 @ 22:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 10:34 schreef sjoemie_82 het volgende:

[..]

Spelers als bankzitters op de sheet zetten werkt niet want ze MOETEN spelen.
En laat het maar een straf zijn voor de teams die altijd maar de focus hebben gelegd op het eerste team.
Daarnaast verwacht ik niet dat NC ers zitten te wachten op het nationale team gezien de prestaties daar toch wat te laag voor zijn en ze verplicht eerst hier 2 volledige seizoenen moeten mee draaien alvorens ze in aanmerking komen.
Nee ze moeten op de sheet staan en aangezien de meeste teams maar met 3 lijnen spelen kan je 6 spelers voor jan lul op de sheet zetten. En die zullen vervolgens hun wedstrijden missen bij het 2e(want het eerste wil niet een import langs de kant zetten) en zullen na een jaar bank warm er flink de pe in hebben
DiegoArmandoMaradonadinsdag 21 juni 2011 @ 22:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 10:34 schreef sjoemie_82 het volgende:

[..]

Spelers als bankzitters op de sheet zetten werkt niet want ze MOETEN spelen.
En laat het maar een straf zijn voor de teams die altijd maar de focus hebben gelegd op het eerste team.
Daarnaast verwacht ik niet dat NC ers zitten te wachten op het nationale team gezien de prestaties daar toch wat te laag voor zijn en ze verplicht eerst hier 2 volledige seizoenen moeten mee draaien alvorens ze in aanmerking komen.
Joly is een voorbeeld van een speler die maar wat graag voor Oranje wil spelen en dat geld ook bijvoorbeeld voor Harrisson. De meeste NC's zitten al een jaar of 8 in Nederland dus zullen het hier toch best uit te houden vinden

Nu gaat Nordhorn bijvoorbeeld een mogelijke NC's een contract aanbieden. Hij is van NCAA D1 niveau en dat soort spelers zou gewoon bij Amsterdam of Nijmegen moeten spelen
DiegoArmandoMaradonadinsdag 21 juni 2011 @ 22:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 22:45 schreef sjoemie_82 het volgende:
Het CTO is een voorbeeld hoe andere clubs het ook aan moeten pakken geef het wat

[..]

jaren en het kan
Je bent wereldvreemd, er zijn hooguit 40 eredivisiewaardige spelers in NL
Halcondinsdag 21 juni 2011 @ 22:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 22:45 schreef sjoemie_82 het volgende:
Het CTO is een voorbeeld hoe andere clubs het ook aan moeten pakken geef het wat

[..]

jaren en het kan
Bullshit. Uit het CTO ga je geen 125 Eredivisiewaardige ijshockeyers halen. Dan zou de jeugdige aanwas ongeveer moeten verdriedubbelen en vraag me af waarom je denkt dat dat gaat gebeuren.
DiegoArmandoMaradonadinsdag 21 juni 2011 @ 23:15
Het CTO zorgt er wel goed voor dat de grootste talenten van Nederland van pak hem beet 15 tot 19 veel samen kunnen gaan trainen en spelen.

Dat moet over 2,3 jaar ook duidelijk gaan worden bij oranje, maar veel meer eredivisiespelers zal het niet opleveren
DiegoArmandoMaradonavrijdag 24 juni 2011 @ 09:04
Heerenveen heeft echt een goede selectie gepresenteerd en op het moment dat er in december een importkeeper bijkomt zijn ze meteen kampioenskandidaat lijkt me

Jason Visser komt naar Nederland en ik geloof niet dat er de laatste 20 jaar een speler met een Nederlands paspoort naar Nederland is gekomen met meer dan 160 wedstrijden in de CHL. Jammer dat hij al rond de 30 is als hij speelgerechtigd is.
DiegoArmandoMaradonavrijdag 24 juni 2011 @ 09:06
Laat Nason ook maar een Nederlands paspoort aanvragen, die zou Oranje duidelijk versterken :)
DiegoArmandoMaradonavrijdag 24 juni 2011 @ 09:29
Laat Groenestege,Lutz,Van der Meer,Van der Veeken,Laurysen, Van der Meer, Langeraap, Hendrikx, Kwiet, Nolet, Van Oosten, Versteeg, Kremyr, Schinkelshoek, van den Belt, Olthuis, Van Vliet ook maar komen
MutedFaithvrijdag 24 juni 2011 @ 15:05
Als een dolle nedrlandse canadezen importeren om ijstijd van onze jeugd over te nemen staat een beetje haaks op 't puntensysteem..
DiegoArmandoMaradonavrijdag 24 juni 2011 @ 18:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 15:05 schreef MutedFaith het volgende:
Als een dolle nedrlandse canadezen importeren om ijstijd van onze jeugd over te nemen staat een beetje haaks op 't puntensysteem..
Dat soort spelers komen gewoon uit de CHL/ECHL vooral en zullen dus vooral de plek in nemen van een import en bij een NC hoef je niet naar de IND, kan die speler gewoon werken/studeren naast hockey en is de kans dat hij een 2e en/of 3e jaar blijft een stuk groter. De eerste 2 jaar kost hij ook gewoon min 4

Kijk maar eens hoe vaak het niet gebeurt dat een goede import van CHL/ECHL niveau niet een 2e jaar terugkeert in Nederland

Puntensysteem lost het gebrek aan ijstijd in elk geval niet op, maar dat heb ik al uitgelegd
Halconvrijdag 24 juni 2011 @ 19:06
Leuven dus definitief in de NSC. :)
DiegoArmandoMaradonavrijdag 24 juni 2011 @ 19:13
Kom eens op face, heb wel wat nieuws.

Voor Leuven moet het vrij makkelijk zijn om een eredivisiewaardig team neer te zetten
DiegoArmandoMaradonazondag 3 juli 2011 @ 02:17
Even weer wat nieuws.

Geleen heeft op het eerste gezicht een goede dman gehaald uit College. Hopelijk tekent Niko ook bij, leuke speler en speelt toch al 3 jaar in Nederland

Vincent gaat naar zijn 4e ploeg in Nederland Eindhoven en gaat daar ook de jeugd trainen. Hij is qua points per game veel beter dan bijvoorbeeld Nason, Bat, Bohac, Subr, allemaal aanvallers die al meer dan 4 seizoenen in Nederland spelen. Als hij fit is gaat hij denk ik rond de 2 punten per wedstrijd komen
MutedFaithzondag 3 juli 2011 @ 12:05
Hij is 't laatste seizoen wel regelmatig geblesseerd geweest, vooral tegen het einde..

Maar als jeugdtrainer heb je er een hele goeie aan denk ik. En als hij fit is is hij altijd erg waardevol voor 't team.
nattermannwoensdag 6 juli 2011 @ 00:36
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 02:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Even weer wat nieuws.

Geleen heeft op het eerste gezicht een goede dman gehaald uit College. Hopelijk tekent Niko ook bij, leuke speler en speelt toch al 3 jaar in Nederland

Chris Eimers heeft gereageerd op het Eatersforum, en zei dat Niko niet terug zal keren binnen de selectie van Geleen.

Casey Vanschagen vertrekt bij Tilburg.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 6 juli 2011 @ 02:45
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 00:36 schreef nattermann het volgende:

[..]

Chris Eimers heeft gereageerd op het Eatersforum, en zei dat Niko niet terug zal keren binnen de selectie van Geleen.

Casey Vanschagen vertrekt bij Tilburg.
Voor Niko wordt het dan nog moeilijk genoeg om een ploeg te vinden, Eindhoven misschien?

Keesey zal wel stoppen maar ik gun hem een leuke club in Italie of Engeland. Als hij niet terugkeert, zal ik hem missen
nattermannwoensdag 6 juli 2011 @ 10:27
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 02:45 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Voor Niko wordt het dan nog moeilijk genoeg om een ploeg te vinden, Eindhoven misschien?

Keesey zal wel stoppen maar ik gun hem een leuke club in Italie of Engeland. Als hij niet terugkeert, zal ik hem missen
IJshockeyforum schrijft dit:

quote:
Casey Vanschagen weg bij Trappers

Laatst gewijzigd: dinsdag 5 juli 2011 - 19:50 |

Auteur: Jesse van Kalmthout

TILBURG - Tilburg Trappers gaat niet verder met Casey Vanschagen. Het contract met de 31-jarige Nederlandse Canadees wordt niet verlengd.

Vanschagen speelde acht seizoen voor de Tilburgse ijshockeyclub en komt sinds drie jaar ook uit voor het Nederlandse nationale team.

Vanschagen speelde afgelopen seizoen, waarin Trappers de beker veroverde, 52 wedstrijden voor de Tilburgers. Daarin maakte hij 18 treffers.
Op zijn Facebookpagina zet hij dit:

quote:
To all...................... Casey will stay playing in Holland n by the end of the week my decision will be made!!!!! Its a hard thing to swallow but hey thats the business side of ijshockey n change is good!!!! Will miss u Tilburg 200%
Hij blijft dus wel spelen in Nederland.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 6 juli 2011 @ 10:29
Geleen of Eindhoven denk ik
nattermannwoensdag 6 juli 2011 @ 10:31
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 10:29 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Geleen of Eindhoven denk ik
Geleen maakt vandaag zo rond 17.00 uur een nieuwe speler bekend. Wie weet? Ik zou het niet erg vinden als Geleen-supporter :D
DiegoArmandoMaradonawoensdag 6 juli 2011 @ 10:34
Mizerek naar Hull, toch al de 2e verdediger van HYS die na 4 jaar in Nederland naar Engeland gaat
Lauuwtjewoensdag 6 juli 2011 @ 17:19
Geleen haalt leftwinger Matt Glasser, team genoot van Kip Workman afgelopen seizoen.
DiegoArmandoMaradonawoensdag 6 juli 2011 @ 20:58
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 17:19 schreef Lauuwtje het volgende:
Geleen haalt leftwinger Matt Glasser, team genoot van Kip Workman afgelopen seizoen.
Jammer dat Geleen vrijwel altijd college boys haalt, zou leuk zijn als ze een keer een aantal imports langer blijven. Al staan natuurlijk Heinonen en Burgess voor een 3e jaar en 2e jaar onder contract
DiegoArmandoMaradonazaterdag 9 juli 2011 @ 14:25
Stani stopt :'( . Geen idee hoe we nu aan 6 verdedigers komen van div1 niveau

Als ik Tilburg was zou ik Niko halen, goede verdediger met een verleden in Tilburg en vast goedkoper dan een CHL verdediger
Gezichtwoensdag 20 juli 2011 @ 23:59
Eaters team begint goed uit te zien moet ik zeggen.
Halconvrijdag 22 juli 2011 @ 19:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 14:25 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Stani stopt :'( . Geen idee hoe we nu aan 6 verdedigers komen van div1 niveau

Als ik Tilburg was zou ik Niko halen, goede verdediger met een verleden in Tilburg en vast goedkoper dan een CHL verdediger
Niet waarschijnlijk. Zo'n Willemse faalde bv. ook opzichtig het afgelopen WK en Hendriks komt tekort. Hopen dat Loginov er op termijn bij gaat komen. Dan heb je met Iron Mike en Loginov op termijn twee verdedigers van het niveau van de A poule.
Gezichtvrijdag 22 juli 2011 @ 21:47
Den Haag is een sterke speler kwijt nu Demelinne naar Zweden gaat.
Halconvrijdag 22 juli 2011 @ 22:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 21:47 schreef Gezicht het volgende:
Den Haag is een sterke speler kwijt nu Demelinne naar Zweden gaat.
En ze hebben het altijd lastig met het puntensysteem. Een betere dan Tony gaan ze niet vinden.
Gezichtdonderdag 25 augustus 2011 @ 21:28
Zo, over 2 weken eerste thuiswedstrijd Eaters tegen EHC Dortmund. Zinzinzinzin *O*

[ Bericht 3% gewijzigd door Gezicht op 25-08-2011 22:13:26 ]
Leatherfacedonderdag 25 augustus 2011 @ 21:49
Ah, de oefenwedstrijden staan weer voor de deur. Binnenkort maar weer eens naar Eindhoven en/of Tilburg.

Dit topic wordt trouwens 2011/2012.
Gezichtdonderdag 25 augustus 2011 @ 22:12
Iemand trouwens enig idee of het wedstrijdschema voor dit seizoen al bekend is of wanneer dat bekend gaat worden? Kan het nergens vinden...
Gezichtdonderdag 25 augustus 2011 @ 22:13
Dubbel
MutedFaithvrijdag 26 augustus 2011 @ 08:57
Nog niet bekend. Het conceptschema zou rond dit weekend door de bond en clubs besproken worden. Het zal dus nog wel een week of twee duren voor er echt iets naar buiten komt.

Over een weekje scheidsrechtersweekend. Ik heb er zin in!
Leatherfacevrijdag 26 augustus 2011 @ 09:30
Nou ja, we zullen tijdens de Ron Berteling Schaal wel voor het eerst zien waar HYS staat. :)
nattermannvrijdag 26 augustus 2011 @ 23:58
Gisteren mijn seizoenskaart opgehaald. Ik ben benieuwd wat Geleen dit seizoen gaat presteren. Ik kan in ieder geval niet meer wachten op de eerste wedstrijden!
Gezichtwoensdag 31 augustus 2011 @ 17:08
Pfff die 2 weken mogen wel wat sneller voorbij gaan.
nattermannwoensdag 31 augustus 2011 @ 17:15
quote:
Zwaard van Damocles boven Devils

devils_celebrate_1stplace_170210.jpg

Nijmegen Devils doet dit jaar niet mee in de eredivisie. De kans is echter ook groot dat er geen team in de eerste divisie wordt ingeschreven. Daarmee zou de ijshockeysport in Nijmegen voor een groot deel op zijn gat komen te liggen.

Twee seizoenen geleden stond de selectie van Nijmegen Devils nog met de kampioensbeker in de handen. Afgelopen jaar moest de club onder meer door talloze acties van supporters door het seizoen heen worden geholpen. Nadat eerder was besloten ook dit jaar op het hoogste niveau mee te doen, werd dit besluit recent teruggedraaid. Nu is de kans groot dat Devils zelfs geen team kan inschrijven in de eerste divisie.

Tijdens een bestuursbijeenkomst op dinsdagavond is besloten dat de club nog tot vrijdag de tijd neemt om te kijken wat er financieel mogelijk is. De schuldenlast van de club zou door nieuwe crediteuren in de afgelopen weken zijn verdrievoudigd. Daarmee komt het Nijmeegse ijshockey in de meest ernstige crisis in zijn bestaan terecht.

Als vrijdag de benodigde financiën niet rond zijn, is het voorbij met Nijmegen Devils. ‘Is dat geld er vrijdag niet, dan zal er van mij een negatief advies komen om nog langer verder te gaan met ijshockey', zegt interim-manager Bob Thomassen in dagblad De Gelderlander. ‘Wat de club met dat advies doet, weet ik niet. Er zijn in ieder geval nog afspraken met sponsoren. Maar vrijdag is de absolute deadline.'

Vooral de schuldenlast die is overgebleven uit het vorige seizoen is een tegenvaller. Marc Visschers is intussen uit het interim-bestuur gestapt. ‘Nijmegen is momenteel ongeneeslijk ziek. Er gebeuren te veel dingen waar ik niet achter sta. Er lopen te veel ongeloofwaardige mensen met eigen belangen rond. Ik wil mijn goede naam hier niet langer aan verbinden.' Volgens hem wordt de financiële situatie slechter en slechter. ‘Daarbij is er geen vertrouwen binnen het bestuur. Spelen in de eerste divisie lijkt me op dit moment absoluut geen haalbare kaart.'

Een bijkomende voorwaarde voor deelname aan de Eerste Divisie is het aflossen van de schuld bij de Nederlandse ijshockeybond.

Bron: http://www.ijshockey.com/(...)amocles-boven-devils
Slecht nieuws voor Nijmegen.
Leatherfacevrijdag 2 september 2011 @ 20:55
Jeetje, dat zou zeer slecht zijn voor het Nederlandse ijshockey. Nijmegen is een begrip in het Nederlandse ijshockey.
MutedFaithmaandag 5 september 2011 @ 09:00
http://www.ijshockey.com/item/3807/kars-verhuist-naar-kemphanen


Leuk team krijgen ze daar in Eindhoven..


Nijmegen zou 't misschien toch nog kunnen redden. Onderstaande staat op hun website:

quote:
Hoofdsponsor Romijnders van de Nijmegen Devils gaat in samenwerking met een derde partij een onderzoek starten naar de vorming van een nieuw bestuur. Daarmee wordt een beslissing over de deelname aan de Eerste Divisie van de NIJB uitgesteld.

Romijnders denkt 14 dagen nodig te hebben om te komen tot een oplossing van de huidige financiële en bestuurlijke problemen. Met de vorming van een nieuw daadkrachtig bestuur wordt getracht de lopende schulden uit het afgelopen seizoen weg te werken en een sluitende begroting voor het aanstaande seizoen te bewerkstelligen. Met de NIJB zal overleg gepleegd worden om enige ruimte te krijgen in de aanmeldingsprocedure voor de Eerste Divisie.
nattermannmaandag 5 september 2011 @ 09:05
Eindhoven is inderdaad verdomd goed bezig qua spelers. En natuurlijk hoop ik dat Nijmegen het redt! Zou dood- en doodzonde zijn als de Nederlandse Eredivisie en het ijshockey een club armer is. Ben benieuwd wat uit de gesprekken komt.

Iemand de oefenwedstrijden van Tilburg en Geleen gevolgd in Engeland? Had de wedstrijden graag gezien (online), maar was verhinderd ivm mijn werk.
Leatherfacemaandag 5 september 2011 @ 11:36
Eindhoven heeft ook en mooie mix tussen jonge spelers als Houkes en Overweg en ervaren krachten als Vincent, Vanschagen en nu dus Kars.
Gezichtmaandag 5 september 2011 @ 16:19
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 09:05 schreef nattermann het volgende:
Eindhoven is inderdaad verdomd goed bezig qua spelers. En natuurlijk hoop ik dat Nijmegen het redt! Zou dood- en doodzonde zijn als de Nederlandse Eredivisie en het ijshockey een club armer is. Ben benieuwd wat uit de gesprekken komt.

Iemand de oefenwedstrijden van Tilburg en Geleen gevolgd in Engeland? Had de wedstrijden graag gezien (online), maar was verhinderd ivm mijn werk.
Ook niet gezien, verhinderd ivm alcoholische versnaperingen. :') Maar wat ik allemaal hoor van die wedstrijden van Geleen zijn het felle potten geweest.
nattermannwoensdag 7 september 2011 @ 04:00
Misschien leuk om terug te kijken: de bekerfinale van 2010 tussen Ruijters Eaters Geleen en HYS Den Haag: http://www.silverlightstr(...)rfinale/index_SL.htm

Tevens minder leuk nieuws, "NIJB duwt Nijmegen Devils naar derde nivo": http://www.nijmegendevils(...)tid=1:laatste-nieuws

Vanavond ook even wezen kijken bij de training van de Eaters. Zag er goed uit. Kan niet wachten tot het begin van het seizoen. Vrijdag misschien even naar Dortmund voor een oefenwedstrijd tegen EHC Dortmund :D

[ Bericht 22% gewijzigd door nattermann op 07-09-2011 04:29:54 ]
nattermannvrijdag 9 september 2011 @ 16:08
Tim Knudsen weg bij HYS :{
MutedFaithvrijdag 9 september 2011 @ 16:55
Definitief nu? Ik zag de laatste tijd op Facebook al dat hij probeerde HYS zover te krijgen dat ze zijn contract respecteerden.. Of iets in die richting..

Ben benieuwd wie zijn vervanger wordt.
nattermannvrijdag 9 september 2011 @ 17:01
quote:
Tim Knudsen vertrekt alsnog bij HYS The Hague
vrijdag, 09 september 2011 08:00
Donderdag 2 september om 12.01 uur was er uiteindelijk duidelijkheid.
Tim Knudsen en HYS The Hague hebben helaas geen overeenstemming kunnen bereiken over een voortzetting van de samenwerking.

Ondanks het feit dat beide partijen ogenschijnlijk bereid waren tot elkaar te komen, bleek het wak uiteindelijk toch te groot. Vanuit het "Haagsche' kan oprecht gemeld worden dat er alles aan gedaan is om Tim te behouden maar, in het kader van ‘het beleid van de realiteit', ook daar de ‘tering naar de nering' gezet dient te worden. Dit beleid is reeds voor het zomerreces uitgestippeld en met alle mogelijk betrokken doorgenomen en afgestemd conform het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen.....'

Met pijn in ons hart nemen we afscheid, maar wensen Tim desalniettemin heel veel succes bij de voortzetting van zijn sportieve carrière!
Bron: http://www.hysthehague.co(...)-the-hague&Itemid=98
Gezichtvrijdag 9 september 2011 @ 17:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 16:08 schreef nattermann het volgende:
Tim Knudsen weg bij HYS :{
Is dat slecht nieuws voor niet-HYS supporters? Maar goed, toch weer een erg goede speler die de Nederlandse Eredivisie verlaat.
nattermannvrijdag 16 september 2011 @ 00:12
quote:
12s.gif Op vrijdag 9 september 2011 17:01 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Is dat slecht nieuws voor niet-HYS supporters? Maar goed, toch weer een erg goede speler die de Nederlandse Eredivisie verlaat.
Haha, of dat slecht nieuws is voor niet-HYS supporters weet ik niet :D Als HYS-supporter zou ik er in ieder geval stevig van balen.

Er is overigens nog hoop voor Knudsen:

quote:
Knudsen houdt hoop op Hijs

hys_knudsen_showcup_210309.jpg

Doelman Tim Knudsen hoopt nog altijd komend seizoen bij Hijs den Haag voor de lat te staan. De Canadees zegt recht te hebben op contractverlenging, maar de club is op zoek naar een vervanger.

De zaak rond Tim Knudsen kwam vorige week in de schijnwerpers te staan toen hij de clausule uit zijn contract waaruit zou blijken dat hij recht heeft op een nieuw contract publiceerde op Facebook. 'Het is een puinhoop', zegt Knudsen tegen IJshockey.com. 'Mijn contract van afgelopen jaar is glashelder: een kampioenschap van Den Haag zou voor mij automatisch een verlenging van mijn contract betekenen. Maar door de manier waarop de club hier nu mee omgaat, word ik misschien wel gedwongen om mijn carrière voortijdig te beëindigen.'

Knudsen werd in de zomer van 2007 door Amsterdam Tijgers naar Nederland gehaald. De toen 28-jarige goalie had Noord-Amerikaanse ervaring in de UHL en had in Europa al in Duitsland en Italië gespeeld. In de Nederlandse competitie maakte hij veel indruk en stapte tijdens het seizoen over naar de Duitse Tweede Bundesliga. In de drie seizoenen daarna won hij twee landstitels met Den Haag en speelde in twee bekerfinales.

Daarna was het lange tijd stil rond de Haagse club en stond het voortbestaan van de kampioen zelfs op het spel. Pas enkele weken geleden werd de knoop definitief doorgehakt om ook dit jaar op het hoogste niveau te spelen. Team-eigenaar Andre Janssen besloot zelf de touwtjes in handen te nemen en de organisatie werd volledig vernieuwd. Daarbij werd wel de begroting behoorlijk naar beneden bijgesteld, wat ook gevolgen heeft voor de selectie van de club.
Knudsen zegt in juli voor het eerst weer iets van de club te hebben gehoord. ' Ik kreeg opeens een berichtje dat ik weliswaar recht heb op een contractverlenging, maar dat we over de hoogte van het salaris moesten praten. Ik begreep er niets van, want ik zou gewoon hetzelfde contract krijgen. Maar niemand reageerde daarna meer op mijn berichten. Uiteindelijk heb ik de kosten van mijn vlucht naar Nederland maar zelf betaald, omdat ik in augustus de goalieschool had.'
Pas later in augustus kwam het tot een gesprek. 'Daar kreeg ik te horen dat ik geen goede goalie was en dat niemand me mocht. Ik werd echt aangevallen en ze probeerden onder hun verplichtingen uit te komen. Het gaat me niet eens zuiver om het geld. Ik heb zelfs voorgesteld om in salaris te zakken, maar het lijkt wel persoonlijk', zegt de Canadees. 'Ze boden me de helft van mijn salaris van afgelopen seizoen. Het maakt niet uit wat je verdient; de helft van je salaris af is voor niemand leuk.'

'Ik heb ook aangeboden om kantoorwerk voor HIJS te doen, om sponsoren voor de club te benaderen. Er waren zelfs sponsoren die bereid waren om mee te betalen aan mijn salaris, zodat ik toch kon spelen voor Den Haag. Maar het maakte allemaal niets uit. Het gaat hier echt om meer dan alleen de centen.'

'Met de investeringen die de afgelopen jaren gedaan zijn had Den Haag als organisatie gewoon al verder moeten zijn. Dus ik snap de frustratie bij team-eigenaar Andre Janssen wel. Maar die frustratie lijkt hij nu op mij af te reageren.'

Volgens Janssen waren maatregelen noodzakelijk om het voortbestaan van het Haagse ijshockey te waarborgen. ‘Ik heb geen zin om in te gaan op wat er de afgelopen jaren gebeurd is. We maken een nieuwe start, met een goede speler-coach, een spelersgroep die leuk ijshockey gaat spelen en een nieuwe general manager die ik als een geschenk uit de hemel zie.' Het contract van Knudsen was dusdanig dat daar binnen het nieuwe Hijs geen plaats meer voor was.

Knudsen en zijn Nederlandse vriendin hebben juist dit jaar een nieuw huis gekocht in Amsterdam. 'We hadden ook in Canada kunnen gaan wonen, maar hadden besloten om hier te blijven. Omdat ik hier een contract heb en ook aan het plannen ben voor mijn verdere loopbaan. Als ik eerder had geweten dat dit zou gaan spelen, dan had ik die beslissing misschien nog even uitgesteld.'
Op dit moment is Knudsen nog niet actief op zoek naar andere teams. 'Ik wil nog steeds vechten voor dit contract en ben ook gewoon bereid om voor Den Haag te spelen. En als ik dat doe, dan is dat voor de andere jongens in het team en voor de fans op de tribune.'
Zondag overigens de eerste wedstrijd die ik dit seizoen ga zien. Ruijters Eaters Geleen tegen de Hammer Eisbären. Oefenwedstrijd, maar dat mag de pret niet drukken. Enkele trainingen gezien van Geleen die er prima uitzagen, en er zijn al enkele wedstrijden geweest waar ze zich prima hebben laten zien.

Het kriebelt weer héél erg om te gaan kijken :D
Halconzaterdag 17 september 2011 @ 10:13
quote:
12s.gif Op vrijdag 9 september 2011 17:01 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Is dat slecht nieuws voor niet-HYS supporters? Maar goed, toch weer een erg goede speler die de Nederlandse Eredivisie verlaat.
En iemand die misschien op termijn voor het Nederlands team uit zou kunnen (en willen) komen.
Leatherfacezaterdag 17 september 2011 @ 11:05
Knudsen was ook echt voorbereid op een leven in Nederland, aangezien hij met zijn vriendin een huis in Amsterdam kocht. De situatie is niet goed voor HYS, niet voor Knudsen en niet voor het Nederlandse ijshockey.

Het bestuur van HYS spreekt veel uitlatingen van Knudsen tegen.
Halconzaterdag 17 september 2011 @ 11:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 11:05 schreef Leatherface het volgende:
Knudsen was ook echt voorbereid op een leven in Nederland, aangezien hij met zijn vriendin een huis in Amsterdam kocht. De situatie is niet goed voor HYS, niet voor Knudsen en niet voor het Nederlandse ijshockey.

Het bestuur van HYS spreekt veel uitlatingen van Knudsen tegen.
Een raar welles-nietes-spelletje. Afgaande op de woorden van Knudsen speelt er meer. Hij heeft een contract, is bereid in te leveren, maar toch zoeken ze een andere goalie.

Misschien dat Knudsen bij Amsterdam kan geen keepen? Weet niet of dat haalbaar is, maar zou goed zijn voor het Nederlandse ijshockey en goed voor Amsterdam. Op basis van wat ze tot nu toe hebben gehaald, gaan ze flink tekort komen en met een goede goalie blijft de schade dan wellicht beperkt.

Anthony is ook al weg. Twee potentiële Oranje-keepers weg... is echt zonde.
Leatherfacezaterdag 17 september 2011 @ 11:30
Nou ja, wat precies gezegd en beloofd is, weten we natuurlijk niet. Het is afgaan op woorden.

Maar Knudsen bij Capitals, dat schoot me ook te binnen. Hij woont toch al in Amsterdam.
Halconzaterdag 17 september 2011 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 11:30 schreef Leatherface het volgende:
Nou ja, wat precies gezegd en beloofd is, weten we natuurlijk niet. Het is afgaan op woorden.

Maar Knudsen bij Capitals, dat schoot me ook te binnen. Hij woont toch al in Amsterdam.
Een net gekocht huis verkopen kost wellicht meer geld dan een jaar tegen geringe vergoeding keepen bij Amsterdam. Zijn vriendin zal ook wel inkomen hebben. Hopelijk blijft hij behouden voor de Eredivisie.
Leatherfacezaterdag 17 september 2011 @ 11:35
Ik ben toch wel benieuwd naar HYS.

Demelinne keert niet terug uit Down Under, die gaat in Zweden spelen. Kars en Houkes naar Eindhoven. Aucoin ging naar Engeland of Schotland, dacht ik. En dan nu deze situatie met Knudsen.

Ze verliezen zo toch een groot deel van de eerste aanvalslijn van vorig seizoen + de goalie.
Halconzaterdag 17 september 2011 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 11:35 schreef Leatherface het volgende:
Ik ben toch wel benieuwd naar HYS.

Demelinne keert niet terug uit Down Under, die gaat in Zweden spelen. Kars en Houkes naar Eindhoven. Aucoin ging naar Engeland of Schotland, dacht ik. En dan nu deze situatie met Knudsen.

Ze verliezen zo toch een groot deel van de eerste aanvalslijn van vorig seizoen + de goalie.
Gordon, Bat en Mizerek ook weg.

Selivanon, Sochan, Smit, Smith, Natte, Postma en Bruinsma gehaald. Schotel hebben ze als goalie gehaald, maar ik mag hopen voor ze dat hij als back-up is gehaald. Ik vind Schotel echt een hele matige goalie.

Misschien dat Burgoyne nog blijft. Die heeft nog niets anders en is best een goede D voor de Eredivisie.
Leatherfacezaterdag 17 september 2011 @ 12:06
Wie verwacht jij als kanshebbers op de titel, Halcon?

Ik vind het een beetje vroeg voor conclusies. We moeten nog zien hoe dat puntensysteem uitpakt. Krijgen daardoor de Nederlanders echt een belangrijke rol, of staan ze voor de puntentelling op het roster en pakken alsnog de imports de meeste ijstijd?

Tot zover lijken Eindhoven, Heerenveen en toch ook wel Tilburg en Den Haag me redelijk goede teams te hebben. Bij Den Haag komen eventueel nog wat nieuwe aanvullingen en het is kijken of er een chemie ontstaat. Eindhoven en Tilburg hebben in ieder geval redelijk wat Nederlanders.
Halconzaterdag 17 september 2011 @ 12:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 12:06 schreef Leatherface het volgende:
Wie verwacht jij als kanshebbers op de titel, Halcon?

Ik vind het een beetje vroeg voor conclusies. We moeten nog zien hoe dat puntensysteem uitpakt. Krijgen daardoor de Nederlanders echt een belangrijke rol, of staan ze voor de puntentelling op het roster en pakken alsnog de imports de meeste ijstijd?

Tot zover lijken Eindhoven, Heerenveen en toch ook wel Tilburg en Den Haag me redelijk goede teams te hebben. Bij Den Haag komen eventueel nog wat nieuwe aanvullingen en het is kijken of er een chemie ontstaat. Eindhoven en Tilburg hebben in ieder geval redelijk wat Nederlanders.
Lastig te zeggen. Er zullen her en der nog wel wat spelers bij gaan komen. Mijn gevoel zegt nu Tilburg, maar bij HYS zullen er nog wel wat spelers bijkomen. Eindhoven lijkt ook een aardig team te hebben, maar dat leek vorig jaar ook het geval te zijn. Toen draaide het echter voor geen meter.

Denk dat er her en der wel wat jongens weinig ijstijd gaan krijgen. Heb wel het idee dat het algehele niveau wat gedaald is.

Tilburg en Den Haag zullen wel om de titel gaan strijden, daar achter Eindhoven, Heerenveen en Geleen. Stuk daar achter Amsterdam, Herentals, Leuven en Turnhout.
Leatherfacezondag 18 september 2011 @ 10:11
Ik was gisteren bij Kemphanen - Ratingen: 4-0.

De jonge Edward Noortman mocht de laatste periode op doel staan. Hij deed het in mijn optiek best aardig. Ik zag hem 1 of 2 aardige reddingen verrichten. Het is nog een jong ventje en je moet daar altijd voorzichtig mee zijn, maar hopelijk kan ie zich doorontwikkelen. Nederland zit verlegen om goede goalies.
MutedFaithzondag 18 september 2011 @ 14:42
Wat vond je van de wedstrijd?
Leatherfacezondag 18 september 2011 @ 15:14
Redelijk goed. Naar mijn idee gaf Kemphanen vrij weinig weg. Het team oogt ook wat fysieker dan vorig seizoen. Gasten als Houkes, Bruijsten en Vincent hebben guts. Doelman Moir had een paar aardige reddingen. Opbouwend en aanvallend kan het hier en daar misschien nog wat beter, maar het is niet voor niets de voorbereiding.
Halconzondag 18 september 2011 @ 17:36
Demelinne weer terug bij HIJS. :)
Leatherfacezondag 18 september 2011 @ 22:57
Da's goed nieuws voor HYS. Demelinne hoort als Hagenees ook wel bij dat team, uiteindelijk.

Aan de andere kant, jammer dat hij ging contract wist te versieren in Zweden. Was misschien een goede stap in zijn ontwikkeling geweest.
Leatherfacezaterdag 24 september 2011 @ 23:41
Kemphanen - Muskitos Essen 3-1.

Rommelige wedstrijd. Wel een mooi doelpunt van Ronald Wurm in de slotfase.

Ow, en de tune van Derrick wanneer een Duits team op bezoek komt. :')
Leatherfacezondag 25 september 2011 @ 23:43
De eerste prijs van het seizoen is alweer vergeven: Tilburg won de Ron Berteling Schaal.
Leatherfacemaandag 26 september 2011 @ 09:30
Larry Suarez is de nieuwe bondscoach.

De Amerikaan zette in Tilburg enkele uren voor de Ron Berteling Schaal zijn handtekening onder een eenjarig contract. Suarez had van 2006 tot 2009 al Tilburg onder zijn hoede.
Guardmaandag 26 september 2011 @ 09:35
Wat een penalty-regen in die wedstrijd om de Berteling schaal.
Leatherfacemaandag 26 september 2011 @ 09:37
Ik heb het helaas niet gezien. Was het wel een kwalitatief goede wedstrijd, even afgezien dan van domme of onnodige straffen?
Guardmaandag 26 september 2011 @ 09:41
ik heb hem zelf ook niet gezien, maar wat ik zo lees op ijshockey.com ging het lekker los...
Natuurlijk weer een partij bijzonder ontevreden over de arbitrage :P
Leatherfacevrijdag 30 september 2011 @ 23:58
Amsterdam - Den Haag 1-14.

De Capitals zullen vast nog wel vaker met ruime cijfers verliezen. Maar ik vind het toch prijzenswaardig dat ze ook gewoon met een voor 90% Nederlandse kern, al dan niet noodgedwongen, in de eredivisie willen spelen.

Respect voor Berteling en Schaafsma dat ze de uitdaging niet uit de weg gaan en ook de sport in het bredere plaatje willen bekijken.
Gezichtzaterdag 1 oktober 2011 @ 11:12
En Eaters begint het seizoen met een 4-3 overwinning op Flyers.