abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_91033603
quote:
Verdedigend landskampioen Nijmegen Devils heeft een turbulente zomer achter de rug. Met een grotendeels vernieuwde ploeg verschijnt de club aan de start van het nieuwe seizoen. IJshockey.com blikt vooruit.

Nieuw: Stephane Cesar, Jesse Baraniuk, Tyler Stitt, Marc Donders, Raphael Joly, Adam Krug, Tyler Mazzei, Jurryt Smid, Scott Thauwald, Harry Verdonschot.

Vertrokken: Christian Boucher, Julien Hernandez, Marty Dams, Max van Lieshout, Jeff Smith, Travis Wight, Phil Aucoin, Jason Baclig, Nick Deschenes, Levi Houkes, Marty Mjelelleli, Doug Orr, Marco Postma.

Goalies: Stephane Cesar komt over uit Heerenveen. De 22-jarige doelman uit Ottawa had afgelopen jaar een wisselvallig seizoen, waarin hij topwedstrijden afwisselde met mindere ontmoetingen. Krijgt in Nijmegen de kans door te groeien en zou een jaar ouder ook een jaar ervarener moeten zijn. Tomislav Hrelja is de andere doelman in de selectie en moet zijn waarde op eredivisieniveau nog bewijzen.

Defense: Verdedigend zet Nijmegen een combinatie neer van ervaring en talent. De solide Dan McGoff is de enige import uit het kampioensteam die terugkeert, international Nick de Jong is met zijn 29 jaar de oudste speler in de jeugdige ploeg, terwijl Jesse Baraniuk twee jaar geleden de harten van veel fans in Nijmegen stal. Interessante nieuwkomer is de 24-jarige Tyler Stitt, een speler met leiderschapscapaciteiten, die vier jaar college-ijshockey heeft gespeeld. Rick Wijnen hoopt na een jaar vol blessureleed te kunnen bewijzen wat hij in zijn mars heeft en Yordie Mater zal meer ijstijd krijgen dan vorig jaar.

Forwards: De complete topzes van vorig seizoen is vertrokken. Daarbij zullen vooral de 93 goals van Phil Aucoin, Nick Deschenes en Doug Orr worden gemist. Ook Marco Postma en Brad Smulders zijn er niet meer bij. Daar komen een aantal nieuwkomers voor terug, die zich nog helemaal moeten bewijzen in de Nederlandse competitie. Scott Thauwald had een matig seizoen op lager profniveau in de VS, Tyler Mazzei is een speler die op lager jeugdniveau in Canada veel scoorde en de afgelopen drie jaar voor de prima universiteit RIT uitkwam. Adam Krug heeft wat profervaring en scoorde veel punten op lager college-niveau, Raphaël Joly komt rechtstreeks uit de vechtliga LNAH, waar overigens heel behoorlijk ijshockey wordt gespeeld. De jonge Marc Donders krijgt bij Nijmegen de kans in de eredivisie en tenslotte keren ook de ijverige Jurryt Smid en Harry Verdonschot terug. Dylan Kost zal hopen op meer ijstijd, Timothy Gerritsen heeft zich ontwikkeld tot een solide eredivisiespeler, terwijl de makkelijk checkende Remo Speijers er ook weer bij is. Tenslotte is de Zweed Martin Persson nog op proef en komt er mogelijk nog een in Nijmegen studerende Slowaak bij.

Coach: Danny Cuomo is terug in de bank bij Nijmegen. De Canadees was in de jaren negentig en aan het begin van deze eeuw al meerder keren (speler-) coach bij de Nijmeegse club en won zowel op de bank als op het ijs prijzen. Hij is de vervanger van Chris Eimers. Zijn assistent is de ervaren Alex Andjelic, die overkomt uit Tilburg en ook al een lang verleden heeft bij Nijmegen. Met dit duo heeft Devils zonder meer de meeste routine in de bank staan van alle clubs in de eredivisie.

Sleutelspeler: Stephane Cesar wist afgelopen jaar niet alle fans in Heerenveen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Nijmegen Devils heeft een jonge ploeg, die het dit jaar in wedstrijden soms moeilijk kan krijgen. Dat betekent dat er veel druk kan komen te staan op de 22-jarige Canadees.

Talent om op te letten: Rick Wijnen is al 22 jaar en eerder in beeld geweest bij het Nederlands team. De verdediger had de afgelopen jaren meerdere keren pech met blessures, waardoor hij belangrijke delen van het seizoen moest missen. Dit jaar zal hij hopen op een fysiek fit seizoen, waarin hij steeds belangrijker wordt voor de Devils.

Voorspelling: Nijmegen Devils heeft aan talent en ervaring ingeleverd. Dat was gezien het lagere spelersbudget ook onvermijdelijk. De club heeft al jaren een goede neus voor talent en koos bij zijn buitenlandse spelers vooral jongens met een verleden als captain van hun teams. De club zal de nodige tegenstanders verrassen, maar niet gaan meedoen om de hoofdprijzen. Of komt de typisch Nijmeegse mentaliteit weer boven
quote:
Eaters Geleen kende vorig jaar een uiterst succesvol seizoen. Na lange tijd zonder prijzen wonnen de Limburgers de bekerfinale in Eindhoven. Met een nieuwe coach en veel nieuwe imports gaat Geleen proberen de successen van vorig jaar te evenaren.

Nieuwe spelers: Tom Maldonado, Bjorn Willemse, Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders.

Vertrokken spelers: Adam Blanchette, Lambert Keulen (gestopt), Ziga Svete, Brent Gauvreau, Mike Forgie, David Burgess, Joey Wilson en William den Ridder.

Goalies: Al in de loop van vorig seizoen kwam het nieuws dat Sami Heinonen de komende twee jaar de kleuren van Geleen zou verdedigen. De Fin kende een geweldig seizoen en was samen met Brent Gauvreau en Ziga Svete de belangrijkste speler van het team van Mike Pellegrims.

Enkele seizoenen geleden had Heinonen nog een grillig seizoen in dienst van Den Haag. Vorig jaar was Heinonen echter constant uitmuntend. Als back-up zullen de jonge Quention Cuypers en Rowan Delil in de bank staan. Vooral Delil wordt gezien als een talent voor de toekomst. De 17-jarige doelman zal daarom dit seizoen meer ervaring op moeten doen in de eredivisie.

Defense: Ziga Svete zal gemist worden in de Geleense defensie. De Sloveen behaalde terecht de Wil van Dommelen-trofee. Ook Adam Blanchette vertrok, maar met Tom Maldonado en Bjorn Willemse haalde de club interessante vervangers. Vooral de overstap van international Willemse is opmerkelijk. Willemse is al jarenlang één van de beste Nederlandse verdedigers.

De verdediging is verder hetzelfde gebleven. Glenn Bakx heeft weer een jaar ervaring erbij en zal proberen dit seizoen verder te groeien. Bakx zit dicht tegen Oranje aan en zal proberen om de aandacht van Tommie Hartogs te blijven houden. Verder zijn ook Erik Tummers, Jeffrey van Iersel en Niko Suoraniemi weer van de partij in Geleen. De verdediging lijkt dus prima in orde.

Forwards: De drie meest scorende aanvallers van vorig seizoen zijn niet langer te bewonderen in Geleen. De nieuwkomers Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders zullen dit seizoen voor de doelpunten moeten zorgen. Smulders is al jarenlang een veelscorende speler in Nederland. Afgelopen seizoenen speelde Smulders voor Nijmegen, waar hij zowel de beker als het kampioenschap won. Vooral onder Frank Gentges speelde Smulders uitstekend. De Nederlands-Canadees komt al een paar jaar niet meer uit voor Oranje, maar in 2007 was Smulders nog topscorer op het WK in China.

De andere drie nieuwkomers brengen een aardig cv mee. Lapoint en Ronan speelden vorig jaar al samen bij Flint Generals in IHL. Zij waren in Flint ploeggenoot van international Jamie Schaafsma. Ronan zat qua puntenaantal in de buurt van Schaafsma, dus dat belooft veel goeds. Jason Tejchma heeft ruime ervaring in de ECHL en begint bij Geleen aan zijn tweede jaar in Europa. Vorig jaar kwam Tejchma tot 54 punten voor Newcastle Vipers, dat uitkomt op het hoogste Engelse niveau.

De overige aanvallers komen allemaal uit Nederland, waarvan veel jeugd uit Geleen. Jeffrey Mens brak vorig jaar echt door en trok zich op aan het niveau van de sterke imports. Hopelijk kan de 21-jarige aanvaller de stijgende lijn doortrekken.

Lars van Sloun was vorig jaar de Nederlandse revelatie van het seizoen. Van Sloun kwam in een lijn met Burgess en Forgie tot 20 goals en 25 assists. De bekroning was een plek in het Nederlands team tijdens het WK in Tilburg. Ook op het WK wist van Sloun te scoren. De Nederlandse ijshockeyliefhebbers zullen de ontwikkeling van Lars van Sloun nauwlettend in de gaten houden.

Ook Dennis ten Bokkel, Kay Gielen, Lars Engwegen, Niels van Sloun en Hendrik Giesbers maken dit jaar deel uit van de selectie. Youri Penders is vanuit het tweede team overgehaald naar de hoofdmacht. Geleen nam afscheid van Lambert Keulen. Na vele jaren nam Keulen noodgedwongen afscheid van het ijshockey na de zware blessure die hij vorig seizoen opliep.

Coach: Mike Pellegrims kwam, zag en overwon. De Belg bleek de coach die Geleen al jaren zocht. Onder leiding van de oud-speler van Geleen waren er geen relletjes en tactisch bleek Pellegrims ook een gouden greep. De nieuwe coach Jamie Dumont krijgt de zware taak om Pellegrims te doen vergeten. De pas 36-jarige Dumont was eerder al actief als assistent bij Lewiston in de sterke jeudgcompetitie QMJHL in Quebec. Ook bij het Italiaanse Bolzano vervulde Dumont de rol van assistent.

Sleutelspeler: Sami Heinonen zal ook dit jaar weer de basis moeten vormen voor succes. De Fin was bij vlagen onpasseerbaar in zijn eerste seizoen. Heinonen bewees maar weer eens dat de goalie de belangrijkste positie in het ijshockey is.

Talent om op te letten: Kay Gielen beleefde vorig jaar al een prima debuutseizoen. De jeugdinternational zal dit jaar proberen om dezelfde stap te maken als Lars van Sloun en Jeffrey Mens. Gielen is met zijn 18 jaar de jongste aanvaller in de selectie van Jamie Dumont.

Voorspelling: Geleen was vorig jaar de sterkste en meest constante ploeg van Nederland. Door blessureleed ging Geleen in de halve finale onderuit tegen Nijmegen, dat later de titel pakte. Het zal voor de Limburgers een enorme uitdaging worden om het team van vorig jaar te doen vergeten.

De aankopen geven de burger echter moed in Geleen. De ploeg is in vergelijking met bijvoorbeeld Tilburg en Nijmegen zeker niet zwakker geworden. Toch is het afwachten of de klasse van Svete en Gauvreau niet een te groot gemis gaat vormen. Geleen is toch een zekerheidje voor de bovenste vier plekken. Zondag kan Geleen in eigen huis meteen al de eerste prijs pakken in de strijd om de Ron Berteling-schaal tegen Nijmegen.
Teams die meedoen aan de North Sea Cup:

- Eindhoven Kemphanen
- Tilburg Trappers
- Geleen Smoke Eaters
- Nijmegen Devils
- Heerenveen Flyers
- HYS The Hague
- Turnhout White Caps
- Herentals HYC
Flesje bier
pi_91061119
Vanavond komt Nijmegen op bezoek in Geleen. Ik ben erbij!
Flesje bier
  zondag 9 januari 2011 @ 15:05:25 #3
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_91066843
Ik ben benieuwd of ze het beter gaan doen dan de afgelopen keren..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_91074367
Tilburg wordt eerste?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 9 januari 2011 @ 22:58:41 #5
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_91094236
Yes, de Eaters winnen weer eens *O*
Tics van je petten.
pi_91184991
Herentals wint thuis van Nijmegen. _O_

Ik gun het onze zuiderburen van harte. :Y)
Flesje bier
pi_91186395
Wow, knap van Herentals. :)
pi_91324779
Vanavond HYS - Trappers, ben benieuwd!
Flesje bier
pi_91403202
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 17:26 schreef Gezicht het volgende:
Vanavond HYS - Trappers, ben benieuwd!
In Tilburg waren ze er niet blij mee, zo vlak voor de bekerfinale.

Gisteren was ik bij Kemphanen - Flyers (4-5). Slordige pot van de thuisploeg. Publieke belangstelling was dit keer aardig met circa 600 bezoekers.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:12:29 #10
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_91485841
Leuk, bekerfinale is live op RTL7. Goede zaak.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:26:59 #11
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_91486809
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:12 schreef popolon het volgende:
Leuk, bekerfinale is live op RTL7. Goede zaak.
Toch live? Ik dacht dat het vanaf 22.30 herhaald zou worden..
Tics van je petten.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:37:58 #12
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_91487505
Oh dat kan ook. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:42:51 #13
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_91487799
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:37 schreef popolon het volgende:
Oh dat kan ook. :P
Maakt ook niks uit. Proberen alles wat met ijshockey te maken heeft te mijden op woensdagavond, en met een bak bier op de bank naar de finale kijken.
Tics van je petten.
pi_91501312
i53.tinypic.com/2vud47o.jpg

Interessant stukje over de salarissen. Als deze een bedragen een beetje kloppen verdient een import in Den haag ergens tussen de 10 en 20k per jaar en in Nijmegen hooguit een derde of een vierde. Belasting zal er nog wel af moeten maar dat zal wel niet al te veel zijn. Huisvestiging en een eventuele auto zullen er ook wel buiten vallen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_91501405
Ik ben het eens met een importlimiet maar juist Den Haag mag dat natuurlijk niet eisen omdat ze nu al voor het 4e jaar op rij een groter budget hebben dan de rest waardoor ze de betere imports kunnen houden. Voor het komende seizoen of misschien het seizoen erna zullen er wel 2 á 3 imports een NL pas aanvragen. En Den Haag kan als ze te weinig spelers hebben makkelijk spelers als bijvoorbeeld Postma, Brown, Brandasu, Schaafsma, Smulders, Bruinsma of Natte halen als ze spelers nodig hebben

Als de importlimiet zou bestaan uit hooguit 6 spelers die niet in NL zijn opgeleidt zou het een heel ander verhaal zijn, maar dan zou je een wedloop creeeren voor de goede Nederlandse spelers.

Het budget verhaal is natuurlijk ook onzin, een club moet gewoon zelf verantwoordelijk zijn voor hun budget, als de budgetten dalen betekent het hooguit dat het voor de (her) intreders makkelijker is om toe te treden. Ook voor Leuven, Luik of Heist zou dat dan ook gelden
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_91501450
En ondanks dat Den Haag veel meer geld heeft dan de rest hebben ze toch maar 1 titel in 3 jaar gehaald en 6 van de 30 wedstrijden niet na 60 minuten gewonnen. Meer budget leidt nu eenmaal niet altijd tot prijzen, daarnaast zijn er op dit moment redelijk wat imports die graag in Nederland willen spelen, als de budgetten en het aantal importplekken omlaag gaan gaan de kosten ook vanzelf omlaag
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_91532695
Wat verwachten we van de bekerfinale?

Gokje: 4-3 Den Haag in over time.
  dinsdag 18 januari 2011 @ 20:36:05 #18
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_91532966
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 20:30 schreef Leatherface het volgende:
Wat verwachten we van de bekerfinale?

Gokje: 4-3 Den Haag in over time.
Ik vermoed winst voor Den Haag.

Eimers blijft trouwens de komende 2 jaar ook nog coach voor Ruijters Eaters :)
Tics van je petten.
pi_91533257
Is toch niet te voorspellen het is geen po
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_91540525
Ik vind het inderdaad lastig te voorspellen, twee erg sterke partijen dit seizoen. Toch gaat mijn vermoeden uit naar winst voor Den Haag.
Flesje bier
pi_91540568
quote:
Ruijters Eaters neemt afscheid van Huub Notten
Geschreven door Michel Ruipers
dinsdag, 18 januari 2011 21:23

Vandaag hebben we een gesprek gehad met Huub Notten.
Hierin kwam duidelijk naar voren dat we totaal uiteenlopende meningen en inzichten hebben wat ons beleid betreft. Aangezien hier niet uit te komen was, hebben we helaas moeten besluiten met onmiddellijke ingang afscheid van elkaar te nemen.
Met sportieve groet,
Bestuur Ruijters Eaters
Vraag me af hoe vaak hij nog opstapt en terug komt :')
  woensdag 19 januari 2011 @ 12:07:44 #22
199288 De_Slagert
Je weet zelluf
pi_91555804
Gaan er nog mensen naar de bekerfinale? Het bier staat hier al kou te lijen voor onderweg 8-)
Oi! Acóplese donde están los bitterbals de mierda?
pi_91556772
Ik had graag gegaan, maar helaas.
pi_91561174
Als het in het weekend was geweest was ik misschien wel gegaan.
Flesje bier
pi_91570992
Game on.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')