Niet doen, die hamerquote:Op dinsdag 14 december 2010 21:09 schreef Stokstaart het volgende:
Ben nog niet thuis maar ga hem sowieso op kamertemperatuur bakken en dan idd zoals BrandX zegt . En dan heb ik nog zo'n vleeshamer . Lomp ding . Mag je hem platslaan ? Of verneukt dat de structuur van het vlees alleen maar .
Zo dus!quote:Op dinsdag 14 december 2010 20:54 schreef BrandX het volgende:
[..]
alles in totaal.
Dus: pan heet laten worden, braadboter heet laten worden, biefstukkie er in, om het minuut draaien (2x1 minuut per kant) en klaar.
Zo doe ik het
En dan kruidenboter erbij en smullen maar
GMTAquote:Op dinsdag 14 december 2010 21:20 schreef Brawler het volgende:
[..]
Zo dus!
Ik krijg spontaan zin in een lekker biefstukje!
Zo doe ik het ook. Eventueel op laag vuur nog even nagaren voor de mensen die het niet bloody willen.quote:Op dinsdag 14 december 2010 21:20 schreef Brawler het volgende:
[..]
Zo dus!
Ik krijg spontaan zin in een lekker biefstukje!
inderdaad, boter/olie loei heet laten worden (kokend) dus vuur op vol gas, dan beide kanten snel dicht laten schroeien, dat je ze dus als ze in de pan gaat hoord sizzen/knetteren, daarna vuur zachter en niet te lang in de pan laten.quote:Op dinsdag 14 december 2010 21:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet doen, die hamer
Op kamertemperatuur laten komen.
Combinatie van (Arachide of olijf)olie met echte boter in de pan.
Heet laten worden.
Vlees op hoog vuur onder voortdurend bewegen (NIET met een vork erin prikken) snel aan beide kanten dichtschroeien.
Vervolgens vuur temperen en aan beide kanten nog 2 minuten braden.
Uit de pan nemen en in aluminiumfolie bewaren.
Jus maken van braadvet en na 3 minuten de biefstukken uit het aluminiumfolie halen.
Succes gegarandeerd, mits goede kwaliteit biefstuk.
Ha, heb ik ook ooit gedaan.quote:Op woensdag 15 december 2010 11:23 schreef seasushi het volgende:
Waar zag ik toch laatst dat je je biefstuk 20 minuten in gepureerde kiwi moest marineren, schoonvegen en dan snel aan 2 kanten moest bakken? scheen een truukje uit de moleculaire keuken te zijn.
Eens uitproberen binnenkort
Dan zou je opa het nooit met deze stap eens kunnen zijn.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 21:44 schreef BabyB het volgende:
* Laat het vlees op kamertemperatuur komen
* Doe zout en peper naar smaak op de biefstuk
* Verhit croma in de pan tot deze mooi bruin is en de meeste belletjes weg zijn
* Prik nooit in je vlees
* Leg dan het vlees in de hete pan en blijf, gedurende de baktijd, het vlees heen en weer bewegen in de pan (dit heb ik zo van mijn opa geleerd en deze was een zeer goede slager)
Voor de rest zijn alle goede tips en baktijden al genoemd
'Dit' sloeg ook alleen op het laatste stuk van je vlees blijven bewegen in de pan. Daarom staat het ook bij het laatste sterretje en niet gewoon helemaal boven of onderaan het berichtquote:Op zaterdag 15 januari 2011 00:00 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dan zou je opa het nooit met deze stap eens kunnen zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |