abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 22 maart 2011 @ 16:25:36 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94471062

Piperade van gerookte paprika's

Op de foto in een lief, klein ovenschaaltje wat ik nog nooit had gebruikt (en toch perse moest hebben ;-) ) en een kwarteleitje, maar normaal gesproken gewoon in een ovenschaal met een of twee kippeneitjes. Voor je 't eet roer je lekker alles door elkaar tot een stuk minder fotogeniek geheel, maar lekker!!!
pi_94504347
Oeh, piperade! Daar heb ik er op mijn balkonnetje vorig jaar in de zon heel wat van op. Ook lekker als ontbijt! :Y

Zojuist trouwens romesco-saus gemaakt, naar dit recept van choosy-beggars.com:



Deze romesco is een prutje op basis van geroosterde tomaten en knoflook, geroosterde hazelnoten en amandelen, olie, rode wijnazijn, anchopeper en wat oud brood. Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar jezus allemachtig - wat is dit een ontzettend geniale saus/dip/spread zeg! O+
Ik heb 'm zojuist met plakken stevig stokbrood en wat gebakken repen courgette op, maar volgens mij is het lekker op álles: pasta, vlees, vis, sandwiches..

Ik kan 'm iedereen van harte aanraden! Zeker als er straks in de zomer weer 'n beetje lekkere tomaten zijn. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_94504467
Er zijn in Nederland nooit echt lekkere tomaten vergeleken met veel andere landen :{

Maar ik ga het eens maken, ik hou wel van dat soort dipjes :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 23 maart 2011 @ 12:06:45 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94505456
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 11:37 schreef minilot het volgende:
Deze romesco is een prutje op basis van geroosterde tomaten en knoflook, geroosterde hazelnoten en amandelen, olie, rode wijnazijn, anchopeper en wat oud brood. Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar jezus allemachtig - wat is dit een ontzettend geniale saus/dip/spread zeg! O+
Ik at dat (denk ik) vorige week bij Ron Blaauw!Op een rond toastje. Inderdaad lekker! :Y
Dankjewel voor 't recept, ik ga het ook eens maken.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 maart 2011 @ 12:10:22 #280
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94549782


Broodje Meatball Marinara :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 25 maart 2011 @ 00:37:13 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94583788


Bami voor Mirjam!
(2 personen)

Week 3 gedroogde Chinese champignons voor tenminste 1 uur.
Knijp uit en snij in reepjes om de stengel heen. Gooi de stengel weg.

Marineer ongeveer 150g in reepjes/stukjes gesneden varkenshaas in:
0,5 EL lichte sojasaus
0,5 EL oestersaus
0,5 EL Shaoxing rijstwijn
Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar.
Kieper op bordje en zet apart.

Kook volgens instructies op de verpakking:
150g noedels (ik gebruikte Tai Ming dikke Chinese Wokmie, lekker is die!)
Giet ze af en spoel goed met koud water.
Besprenkel met een beetje (sesam)olie om plakken te voorkomen.
Zet even apart.

Roerbak 30-60 seconden:
1 EL gehakte knoflook
1 EL gehakte gember
0,5 EL gehakte chilipepers
5 sperziebonen in dunne schuine plakjes
in reepjes gesneden geweekte chinese champignons

Voeg de noedels toe.
Roerbak een minuutje of zo.
Voeg sausje toe:
1 EL lichte sojasaus
1 EL Shaoxing rijstwijn
0,5 EL oestersaus

Warm door.
Voeg roergebakken varkensvlees toe.
Warm ook door.
Proef en voeg sojasaus of zout naar smaak toe.
Op het laatst de ringetjes lente-ui en een scheutje sesamolie.
Voila!

Was heul niet slecht en al at ik nooit bami bij Nam Kee, deze zou zo op de kaart moeten! Haha.
Jammer dat je 'm niet kon proeven.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 10:34:38 #282
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94590211
:D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  FOK!fotograaf zondag 27 maart 2011 @ 13:49:51 #283
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_94671960
Tiramisu ^O^. Geen interessante foto dit keer.

pi_94814715
Ik ga al kwijlend door dit topic heen, vooral Robin's recepten :9~ :9~
pi_94819830
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 13:49 schreef Chemiu het volgende:
Tiramisu ^O^. Geen interessante foto dit keer.

[ afbeelding ]
Is dat lekker met kwark?
pi_94828923
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 19:00 schreef _Loki het volgende:

Is dat lekker met kwark?
Als ik even voor m'n beurt mag praten: mijn vriendin maakte het ook weleens en ik vind het echt niet zo'n wauze combi. Kwark is gewoon te zurig om een fatsoenlijke tiramisu-smaak te krijgen, en daarnaast ook nog eens niet romig genoeg.

Kun je beter gewoon een kleinere portie nemen :Y)
pi_94843790
Dat dacht ik al. :)
pi_94853876
He das toeval. Ik zocht afgelopen weekend dikke noodles en kwam ook bij die Tai Ming dikke Chinese Wokmie terecht. Lekker zijn ze zeg! Nooit meer die hollandse nestjes.
  donderdag 31 maart 2011 @ 16:27:31 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 4 april 2011 @ 23:06:45 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95051603

Draadjesvlees (gestoofde Runderriblap)

Jus zag er niet uit maar was wel erg lekker.
pi_95051748
Omg, ik zou hier zo m'n tanden in willen zetten. Maakt niet uit dat het 23:08 uur is.
pi_95061521
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 00:37 schreef RobinOok het volgende:

Bami voor Mirjam!

......

Deze van het weekend gemaakt. Erg lekker, makkelijk en snel. Blijvertje!
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 5 april 2011 @ 13:00:57 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95066101
Cool! Dat vind ik echt leuk! Want 't was echt helemaal zelf in elkaar gefröbeld. Had niet eens gegoogeld voor inspiratie of zo.
  dinsdag 5 april 2011 @ 14:42:25 #294
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_95070016
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 13:00 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Dat vind ik echt leuk! Want 't was echt helemaal zelf in elkaar gefröbeld. Had niet eens gegoogeld voor inspiratie of zo.
leuk he :D
ik heb zojuist boodschappen gedaan, eiermie (ik hou van dunne noodles, dikke vind ik héél vies. , biefstuk, bosui, gewone ui, champignons, en ik heb soyasaus, oestersaus en sesamolie, dus ik moet een eind komen lijkt me :7
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 5 april 2011 @ 14:49:24 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 10 april 2011 @ 22:20:27 #296
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_95322030


Voorgerechtje vandaag :9
pi_95346590
Kunstig opgemaakt hoor, kan zo in een restaurant geserveerd worden :)
  donderdag 21 april 2011 @ 23:39:18 #298
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95834131

Chinese, gemarmerde thee eieren

Ik maak ze alleen met Pasen. Vind ze niet superlekker, maar wel superleuk. :-)
  maandag 25 april 2011 @ 15:45:16 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95957108
Wordt er niet meer gekookt en kokkerelt hier?!
Ik dan maar weer, voordat het topic van de bladzijde afvalt. ;-)


Oesters van Nam Kee!

En iedereen die denkt dat rauwe oesters vies zijn, moet je ze echt eens zo proberen. Gestoomd met zwarte boontjes en een sojasausdressinkje. Echt zooooo lekker!
Bij veel Chinese restaurants gewoon per stuk te bestellen. Gewoon eens proberen!
pi_95966416
Dan zal ik mij ook maar eens opofferen:


Een tajine van diverse nutriënten, geur- en smaakstoffen die in mijn koelkast op een toepassing lagen te wachten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')