abonnement Unibet Coolblue
  zondag 6 maart 2011 @ 22:57:19 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  donderdag 10 maart 2011 @ 23:53:29 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93937547


Je koopt een pakje pangsit velletjes uit de diepvries van de toko. Laat die rustig ontdooien. (liefst een dag ervoor in de ijskast leggen, maar uurtje van tevoren met verpakking en al in bak water kan ook)

Maak een gehaktsmurrie van:
250g varkensgehak (of ander gehakt)
140g gemalen grote garnalen (kan je ook weglaten)
1 el gehakte gember
2 teentjes knoflook, geperst
1 lente-uitje, fijngehakt
1 el sojasaus
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
1/2 tl suiker
1/2 tl zout
Of nou ja, wat je maar wilt. Maak er een fijne, natte gehaktprut van, want hoe droger je smurrie, hoe droger het resultaat en je wilt juist een beetje sappige vulling.

Leg je wat pangsit velletjes op je werkblad/tafel/aanrecht.
Theelepeltje smurrie op elke velletje.
Velletje om de smurrie heen nat maken met water of losgeklopt ei.
Velletjes dubbelvouwen (driehoek vind ik 't leukst), goed dicht drukken en zorg dat er geen luchtbellen in zitten.

2 minuten frituren op 180C en voila!
Serveren met chilisaus. :9
pi_93948838
wat een idee! ik ga em vnv maken! thnx RobinOok voor het delen O+
hopelijk heeft de toko pangsit/wontonvellen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 11 maart 2011 @ 11:36:51 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93949653
Ja, pangsitvellen hebben de meeste toko's wel. :Y
Maar let op, er zijn dus 2 soorten. De gewone wonton is bedoeld om te stomen of koken en deze om te frituren. Dat staat er altijd duidelijk op: pangsit vellen of bijvoorbeeld "wonton pastry for deep fry".

Ik ben vorige keer vergeten 2 verschillende velletjes tegelijk in de frituur te gooien om het verschil te zien. Stom. Maar ik zou evengoed toch aanraden de juiste vellen te gebruiken. ;-)
pi_93950021
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 11:36 schreef RobinOok het volgende:
Ja, pangsitvellen hebben de meeste toko's wel. :Y
Maar let op, er zijn dus 2 soorten. De gewone wonton is bedoeld om te stomen of koken en deze om te frituren. Dat staat er altijd duidelijk op: pangsit vellen of bijvoorbeeld "wonton pastry for deep fry".

Ik ben vorige keer vergeten 2 verschillende velletjes tegelijk in de frituur te gooien om het verschil te zien. Stom. Maar ik zou evengoed toch aanraden de juiste vellen te gebruiken. ;-)
ok thnx ik ga t gewoon vragen aan een medewerker, dan komt het vast goed :) die vissaus en shaoxing rijstwijn kan ik hopelijk ook daar kopen en anders in de super
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94004166
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:



Hij is super lekker!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_94004426
zo ziet ie er ook uit! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94004768
:9 :9 @ Rt.
pi_94004954
ooh ja RobinOok; de pangsit was goe-hoed! ^O^
volgende keer doe ik er wel een (of 2) sambal doorheen, mocht wel ietsjes pittiger maar tis erg lekker :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94012389
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:

[ afbeelding ]

Hij is super lekker!
Oh my god, die ziet er echt hemels uit! :D
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 21:49:44 #261
251095 Purdey
Better off alone..
pi_94019104
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:

[ afbeelding ]

Hij is super lekker!
Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw' :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 21:51:27 #262
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94019177
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:

[ afbeelding ]

Hij is super lekker!
doe mij ook zo'n MR :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 12 maart 2011 @ 22:10:04 #263
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_94019961
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Oh, da's irritant als je iets niet kunt vinden. Die semi-zachte vellen zijn misschien iets moeilijker te vinden. Ik kocht ze bij Cheung Kong, die heeft ook de verse in de diepvries. Ik verwacht dat vegetarische toko Sie San ze ook wel heeft, of bedoelde je niet Chinatown in Den Haag?

Als je een smartphone hebt kun je ze de foto van 't product laten zien wat je zoekt. :-)
haha, precies de twee die ik heb overgeslagen. Ik was moe, en ben toen naar huis gegaan. De vegetarische daar kom ik echt vaak, dus dat komt wel goed! thnx!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:54:47 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94138557


Had een zoete, witte aardappel geschild om te fotograferen en vond 't zonde om die weg te gooien, dus ik denk "ik bak er een paar frietjes van, in een klein laagje olie". Daarna dacht ik "ha, ik bouw er zo'n toren van!". (kan normaal nooit, want ik eet nooit zo weinig frietjes)

En toen dacht ik: "beetje saaie kleuren, wacht, ik maak er een Japanse "Bataatje Speciaal" van!" *grin*



Bataatje speciaal met kewpie mayonaise, okonomiyaki saus, fijngehakt rood uitje, bonitovlokken en aonori.

Vond het nog lekker ook. :+
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:55:42 #265
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94138594
Waar af te halen? :D
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:56:49 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94138635
Ja, ik dacht serieus "dat kun je zo verkopen!". :s)
pi_94138847
Dat ziet er serieus uit als een gerecht in een sterrenrestaurant :D
pi_94149705
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 21:49 schreef Purdey het volgende:

[..]

Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw' :Y
Ja mooi he? :7

ik hou meer van hartige dingen dus maak uit mezelf niet snel iets zoets.. dus als er iets gebakken wordt dan is dat meer de mr zijn afdeling :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_94149952
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Had een zoete, witte aardappel geschild om te fotograferen en vond 't zonde om die weg te gooien, dus ik denk "ik bak er een paar frietjes van, in een klein laagje olie". Daarna dacht ik "ha, ik bouw er zo'n toren van!". (kan normaal nooit, want ik eet nooit zo weinig frietjes)

En toen dacht ik: "beetje saaie kleuren, wacht, ik maak er een Japanse "Bataatje Speciaal" van!" *grin*

[ link | afbeelding ]

Bataatje speciaal met kewpie mayonaise, okonomiyaki saus, fijngehakt rood uitje, bonitovlokken en aonori.

Vond het nog lekker ook. :+
Geweldig! :D
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_94152414
Jenga speciaal! :D

Ziet er prachtig uit Robin, erg creatief :Y
pi_94152569
Goed idee Robin!
  zaterdag 19 maart 2011 @ 22:14:58 #272
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94351001
RobinOok, jij hangt hioer ook rond en bent volgens mij expert op het gebied van de aziatische keuken, dus ik heb en vraag :9
ik ben gek op de gebakken bami van de authentieke chinees, zoals bijv. nam kee amsterdam enz., en dan een combi met vlees, groenten en soya-oestersaus. van de week at ik bij charlie chiu's een lekker gerecht met noodles, beef en groenten en soya/oestersaus, dus zoiets wil ik zelf wel maken.
hoe maak ik dit het beste klaar?
dunne noodles kopen, die koken, dan in de wok kwakken, en met groenten en vlees opbakken en dan een mengsel van soyasaus en oestersaus erop kwakken?
\of komt daar iets meer bij kijken? :') :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 20 maart 2011 @ 00:18:52 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94357170
Ojeeee, niet alleen maak ik nooit bami, ik eet het ook nooit. :@
Maar kan er wel wat over zeggen: volgens mij is de truc om dingen apart te wokken en pas op het laatst bij elkaar te kiepen.
1. Kook je noodles (ik hoor veel goeds over tai ming wokmie, ze staan ergens bovenaan mijn to-do-lijstje, als ik ze geprobeerd heb zal ik er nog op terug komen) en spoel ze meteen onder koud water af. Dan nog even onderdompelen in koud water zodat het kookproces echt is gestopt.
2. Bak het gemarineerde vlees op hoog vuur, lekker bruin. Hoeft bij biefstukreepjes nog niet 100% gaar, want 't gaart door. Haal uit de wok en zet apart.
3. Bak de groenten op hoog vuur.
4. Als je een sausje hebt (bijvoorbeeld oestersaus, sojasaus en rijstwijn) voeg je dat nu toe.
5. Voeg de noodles toe. Bak.
6. Voeg het vlees toe en warm nog even door.

Zoiets.

En oja, geheim van de Chinees is uiteraard een snufje ve-tsin.

PS Zijn we niet enorm off-topic hier? :P
  zondag 20 maart 2011 @ 00:20:51 #274
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94357249
ha, bedankt :D
moet het perse wokmie zijn, of kan ik het af met gewone dunne noodles uit de superomdehoek?

en ja, maar ik wist ff geen andere plek om het te vragen aan je :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 20 maart 2011 @ 01:50:32 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94360724
Nou, die Tai Ming ligt nu juist bij de supermarkt, dacht ik. ;)
Maar ja, uiteraard zijn er nog meer merken okay, al zou ik niet voor zoiets als honig gaan. Wel een beetje authentiek graag. En in ieder geval (eier) tarwenoodles. Maar jij weet zelf vast het beste welk soort noodles je wilt, dus dat merk je dan vanzelf wel, of het erop lijkt.

(en oja, eiernoedels zijn niet eens zozeer noodles met ei, maar meer gelig en wat elastischer, met meer byte en daarom goed geschikt om te bakken.)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')