Ik hou zelf erg van wat meer chewy caramel, daarvoor is dit recept echt een aanrader, vind ik.quote:Op maandag 13 december 2010 13:10 schreef minilot het volgende:
Dit, maar dan zonder de chocoladelaag:
http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/12/lias-butter-toffee/
(Recept mét instructiefoto's)
Vertel daar meer over! Meer!quote:
Ik heb dat laatst ook eens gemaakt, en hoewel het recept erg simpel, kort en makkelijk is, en zelfs de uitkomst erg lekker, vond ik toch iets wat een beetje lastig is. Want bij mij gingen de brokken honeycomb gigantisch plakken zodra ik ze in een schaaltje had gedaan en een half uurtje ofzo in de kamer had. Lijkt wel of ze vocht aantrekken, en suiker + vocht = plakzooi. Had jij dat ook? Enig idee hoe het te voorkomen?quote:Op maandag 13 december 2010 14:37 schreef ColdFeet het volgende:
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel.
Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit
Van deze webshop: http://www.dailydelisshop.nl/ (in de categorie 'Mexicaanse producten' uiteraard).quote:Op maandag 13 december 2010 16:56 schreef Ilse86 het volgende:
En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan?
Die tweede is een rotolo (pasta), gevuld met romige spinazie en rivierkreeftjes, op een botersaus met witte wijn. Het recept staat in het heel erg toffe boek 'Home Made' van Yvette van Boven, maar die heb ik momenteel niet bij de hand.quote:Op maandag 13 december 2010 17:21 schreef MoChe het volgende:
[..]
Wat zijn de recepten voor deze twee?
Oeps, te laat zeker? Sorry!quote:Op dinsdag 14 december 2010 11:52 schreef rhubarb het volgende:
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken.
Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo?
Wat ontzéttend tof!quote:Op dinsdag 14 december 2010 20:32 schreef ColdFeet het volgende:
Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan.
[ afbeelding ]
Superleuk, het smaakt echt naar spekkies
Ja, mijn antieke philips-handmixertje had het er nogal zwaar mee.quote:Op donderdag 16 december 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list".
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.quote:Op maandag 20 december 2010 15:13 schreef Aphrodyte het volgende:
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden.
Dankjequote:Op maandag 20 december 2010 15:19 schreef Gert het volgende:
[..]
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.
Iemand voelt zich aangesproken?quote:
Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshopquote:
Lijkt me ook, ik snap niet hoe ze het doet.quote:Op maandag 20 december 2010 15:36 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshop
quote:Op donderdag 16 december 2010 11:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Oeps, te laat zeker? Sorry!
Even uit mijn hoofd, want boek is nog niet terug van uitleenadres.. Fijngesneden sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie, hier rauwe spinazie in laten slinken. Dat laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken, fijnhakken en mengen met flink wat crème fraîche, wat nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Ik heb het al drie keer gemaakt, dus ik ben er vrij zeker van dat het klopt.
Onze Albert Heijn heeft trouwens volgens mij wel semolina/griesmeel, hoor. Al lukt het vast ook wel zonder.
Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!!quote:Op vrijdag 24 december 2010 21:16 schreef De_Taartjesfee het volgende:
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 24 december 2010 22:33 schreef DesertRose het volgende:
[..]
Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!!
Zo zeg... Dat ziet er niet onaardig uit!quote:Op zondag 2 januari 2011 18:22 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf, dat mini-peperkoekhuisje!
Tevens hongerigmakende mousse, en pita! Puik!
Hier een paar dagen griep gehad, dus een vitaminerijk hapje gemaakt vanmiddag:
[ afbeelding ]
Minneola met venkel (met vinaigrette), honing en zwarte peper.
Wat enig.quote:Op vrijdag 24 december 2010 21:16 schreef De_Taartjesfee het volgende:
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje
[ afbeelding ]
Nou, het koste precies drie minuten om te maken, dus laat dat je vooral niet tegenhouden.quote:
Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterkquote:Op zondag 2 januari 2011 23:43 schreef FutureFairytale het volgende:
en hoe smaakte die? was het deeg lekker?
Ik vind dat juist heerlijk, van dat zurige, gistachtige deeg van een paar dagen oud!quote:Op maandag 3 januari 2011 00:00 schreef LieLie het volgende:
[..]
Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterk
Ah, dank je... Is al gerepareerd, en de beveiliging van de ftp-server blijkt te werken...quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:03 schreef RobinOok het volgende:
"Enter username and password for ftp://www.wideweirdworld.com", zegt ie, Stavromulabeta.
Oesp.quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Hm, lijkt niet erg op veldsla. Ik zou eerder denken: winterpostelein.
Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt
Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken?
Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!
[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
Moet je zeker doen, want het was echt zooo ongelofelijk lekker.quote:Op donderdag 13 januari 2011 10:46 schreef n0a het volgende:
[..]
Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen.
Ziet er echt weer heerlijk uit .quote:Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt
Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken?
Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!
[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
lijkt op schnitzel! ziet er heerlijk uitquote:Op woensdag 19 januari 2011 21:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tonkatsu met Tonkatsu saus
Japans eten heeft de naam licht en gezond te zijn.
Yeah, sure. Behalve al die gefrituurde zut als tonkatsu of tempura. ;-)
Wel lekker! Dat wel.
nee de nagaimo ontbrak... en het werd ook tonkatsusaus ipv okonomiyaki saus, was naar de oriëntal market aan de amsterdamsestraatweg geweest in Utrecht maar hun Japanse assortiment viel een beetje tegen, ook geen aonori bijvoorbeeld, heb er maar kleine norivelletjes over verkuimeld Het was toch erg lekker gelukkig, maar in Japan kunnen ze het beter !quote:Op vrijdag 21 januari 2011 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Cool!!!!!
Inclusief de bonito vlokken, kewpie mayonaise, okonomiyaki, the works! Helemaal echt! Leuk!
En had je ook de nagaimo gevonden?
Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn?quote:Op maandag 24 januari 2011 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Vooral die rokerige sesamzaadjes deden het hem. Ik had ze door het ene burgertje gemixt en dat was een succes, maar op deze had ik het er overheen gestrooid (nadat de foto al gemaakt was) en dat was ook lekker. Dat ga ik echt onthouden en vaker doen. (zal er ook binnenkort eens over bloggen, over die sesamzaadjes met een smaakje)
Yum!quote:Op maandag 24 januari 2011 15:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met:
2 eetl fijngehaktje sjalot
2 eetl fijngehakte koriander
1 lenteuitje in ringetjes
1 knoflookje, geraspt
1 eierdooier
0,5 theel citroenrasp
0,5 theel shichimi togarashi
1 theel zout
1 theel grofgemalen peper
1 eetl sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien)
Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger
Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise
Was zomaar een experimentje, maar erg lekker.
Ziet er ook super uit!quote:Op maandag 24 januari 2011 16:31 schreef Chemiu het volgende:
Ik heb weer eens wat zoets gebakken: chocolade-caramel repen. Officieel met hazelnoten, maar daar had ik geen zin meer in. Recept staat erbij als je op de link klikt.
[ afbeelding ]
Ja, die! Heb er toch maar meteen even een blogpostje over geschreven ook. Valt toch niet veel over te zeggen en de foto's lagen eigenlijk al klaar, dus zo gepiept.quote:Op maandag 24 januari 2011 16:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn?
Ze komen hier zo vaak voorbij, ik ben om, ik ga ze ook een keer maken.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 16:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Niet zo'n mooie foto met mn telefoon, maar wel lekker: snickerdoodles!
ohhh wat is dit toch een verukkuluk topic! Ik had al zo'n honger.... Hmmm!quote:Op donderdag 3 februari 2011 18:52 schreef DarkElf het volgende:
Niet de mooiste foto ter wereld maar jammer dan even want amai wat was dit lekker!
Mijn zelfgebakken focaccia (doorgesneden en gegrild vandaar de grilmarks ) met Italian style tuna melt: bosuitje met kleine stukjes rode paprika en knoflook paar minuutjes zachtjes bakken. fijngesneden tomaat met een blikje tonijn en zwarte peper erbij, wat oregano erdoor... dat paar minuten bakken.
Op t brood, parmezaanse kaas erover en onder de grill. Kleine caprese erbij met buffelmozzarella en zelfgemaakte basilicumpesto.
[ afbeelding ]
hij was niet geschift hoor! dit is de gecarameliseerde bovenlaag, die gaat bubbelen bij t bakken en dan krijg je allemaal kleine belletjes erop die knappen en bruin worden... de binnenkant was silky smooth, als een ehhh ja, hele luxe boterkoek... ik blijf erbij dat t daar t meeste op leek.quote:Op donderdag 3 februari 2011 20:37 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! Ik had er vorig weekend ook 2 gebakken, alletwee mislukt, alletwee geprobeerd te redden, de tweede voordat ie de oven in ging (smurrie er weer uit en flink opgeklopt), de eerste nadat ie de oven al in was geweest, dus bodem en smurrie door elkaar, haha. En je raad het al, die compleet mislukte bleek het lekkerst.
Maar verder was ik er ook niet zo kapot van en ik vermoed dat als ik beter me best zou doen (nu snap ik tenminste wat de bedoeling is) en hij wel wordt zoals ie hoort ik er ook niet veel aan zal vinden.
In ieder geval zal ik een volgende keer echt wel de helft zoveel maken. Dat is me al teveel.
Trouwens, de jouwe ziet er ook wel enigzins geschift uit. Zoals wel meer crackpies die ik op google voorbij zag komen. Geen foto met dwarsdoorsnede gemaakt?
Ha, dat is het laatste zetje dat ik nodig had. Morgen crack pie maken dus! Ik was het al een poosje van plan..quote:Op donderdag 3 februari 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Nah, ik eet zonder emmeren een kwart banoffee pie, maar dit vond ik dus te zoetquote:Op donderdag 3 februari 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ik had ze gebakken en meegenomen naar een huis met pubers en daar achter gelaten.
Blij dat ik het zelf niet op hoefde te eten. ;-)
In het recept stond als laatste stap: "Gently whisk in the egg yolks, being careful not to add too much air."quote:Op donderdag 3 februari 2011 23:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Robin, wat ging er bij jou precies mis? Dan kan ik daar even rekening mee houden.
inderdaad gewoon te druk. met werk, opleiding, ziek zijn en vriendje. maar alles gaat op zich goed. (uitgebreidere update staat bij slank, maar daar kom je niet meer he?)quote:Op donderdag 3 februari 2011 23:06 schreef ColdFeet het volgende:
Ach, ik ben ook wel een pieperd misschien Op zich ben ik helemaal niet vies van eieren, maar ik proef ze gewoon altijd snel in zoete gerechten als cakes of ijs.
Hoe is het met je, trouwens? Ik heb je een tijd niet op fok gezien. Druk met werk/opleiding?
ik heb idd een potje completa gekocht en gebruikt. geen idee of dat hoort, maar t werkte prima.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 00:39 schreef minilot het volgende:
Goed om te weten!
Oh, en dames: er staat 'powdered milk' in het recept. Gewoon het spul dat mensen wel eens in hun koffie plachten te gooien?
ja, ik dacht ook dat t vies zou zijn, maar t smaakte niet vies. dat gelooft niemand natuurlijk meer nu maar toch.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gadver, dat lijkt me vies, completa. Dat is toch geen melk, dat is koffiemelk.
Ik heb een zak volle melkpoeder gekocht bij een de Waart op de Nieuwe binnenweg. Maar ik had eigenlijk ook zakjes in een doosje, zag ik later. Al eens eerder gekocht en ze zien eruit als dat dat gewoon bij appie te koop is?
Ha, bedankt. Maar het is voor vanavond! De broer van mijn lief komt op de koffie, vandaar.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Oh, je bent al begonnen. Anders had ik je wel wat over de post willen sturen. ;-)
"Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op."quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:13 schreef RobinOok het volgende:
Rauwe eieren? Huh?
Je bakt de taart toch?
Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker!quote:Op maandag 24 januari 2011 15:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding
Was zomaar een experimentje, maar erg lekker.
Cool! "Erg lekker" nog wel.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 10:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker!
Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 10:54 schreef minilot het volgende:
Zo! Was dát even een geniale taart!
Crack pie gisteren, na een paar uur koelen en inklinken:
[ afbeelding ]
Overigens: de recepten die overal online staan missen een ingredient dat in de Milk Bar wél wordt gebruikt, namelijk corn starch, ofwel maiszetmeel, ofwel maizena.
Ik heb een flinke theelepel door de vulling gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat -ie daardoor lekker stabiel en goed 'geset' werd.
Tip voor de volgende keer dus. Doe zoals Momofuku doet.
Kijk aan! Nou, daar had je dan dus helemaal gelijk in.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 11:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden.
Yup, daarom. Tenminste, dat zeggen ze er in Momofuku's Milk Bar van..quote:Op zaterdag 5 februari 2011 22:24 schreef Chemiu het volgende:
Waarom heet crack pie eigenlijk zo? Zo verslavend als crack?
Ik herken de vormpjes! (Action???) Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 5 februari 2011 22:24 schreef Chemiu het volgende:
Ziet er lekker uit allemaal! Waarom heet crack pie eigenlijk zo? Zo verslavend als crack? Aangezien er niet echt scheuren in de bovenkant zitten ...
Ik had behoefte aan zoet en alle ingredienten in huis ... slechte combi.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Welk recept gebruik je daarvoor?quote:Op zondag 6 februari 2011 14:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Yup, daarom. Tenminste, dat zeggen ze er in Momofuku's Milk Bar van..
En ik ben het er wel een béétje mee eens. Ik ga vandaag mijn derde taart bakken.
Deze: http://almostbourdain.blogspot.com/2010/03/momofuku-milk-bars-crack-pie.htmlquote:Op zondag 6 februari 2011 18:20 schreef Semafoor73 het volgende:
[..]
Welk recept gebruik je daarvoor?
ziet er heel goed uit maar een bord vol? het lijkt heel weinigquote:Op zondag 6 februari 2011 18:55 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Pappardelle met wildragú met konijn, hert, koolraap, wortel, verse rozemarijn en tijm, witte wijn, bouillon, beetje tomatenpuree... na het stoven in de oven afgewerkt met een klontje roomboter, sinaasappelrasp en parmezaanse kaas.. en op t bord nog wat van de laatste 2 erover en wat peterselie.
Het was echt super lekker
wederom geen fantastische foto, maar ik heb weinig geduld ervoor als er zo'n bord vol lekkers op mij staat te wachten
Ik rekende dat recept om, dus wie dat liever heeft: crack pie recept in grammen en milliliters enzoquote:Op zondag 6 februari 2011 18:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Deze: http://almostbourdain.blogspot.com/2010/03/momofuku-milk-bars-crack-pie.html
Is ook op heel veel andere blogs te vinden, het recept is in elk geval gepubliceerd in de LA Times.
Bij dit recept gooide ik dus nog een extra lepeltje maizena.
Ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 6 februari 2011 18:55 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Pappardelle met wildragú met konijn, hert, koolraap, wortel, verse rozemarijn en tijm, witte wijn, bouillon, beetje tomatenpuree... na het stoven in de oven afgewerkt met een klontje roomboter, sinaasappelrasp en parmezaanse kaas.. en op t bord nog wat van de laatste 2 erover en wat peterselie.
Het was echt super lekker
wederom geen fantastische foto, maar ik heb weinig geduld ervoor als er zo'n bord vol lekkers op mij staat te wachten
was er ook een beetje bang voor maar we vonden het allebei erg lekkerquote:Op zondag 6 februari 2011 19:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit.
Maar elke keer als ik zoiets in elkaar probeer te prutsen valt het tegen.
Papardelle is heel breed hè? Vertekent misschien een beetje!quote:Op zondag 6 februari 2011 19:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ziet er heel goed uit maar een bord vol? het lijkt heel weinig
als ontbijt?quote:Op maandag 7 februari 2011 10:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Papardelle is heel breed hè? Vertekent misschien een beetje!
DE, ik zou er zó een bord van opkunnen als ontbijt!
ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig maar ja, dat ben ik. als jij er genoeg aan hebt okquote:Op maandag 7 februari 2011 10:51 schreef DarkElf het volgende:
[..]
als ontbijt?
en t was genoeg hoor FF, je hoeft je bord niet helemaal vol te laden zoals sommige mensen doen om gewoon genoeg te eten gaat erom dat wat je eet voedzaam is en dat was het.
Het is papardelle! Dat neigt meer naar lasagneblad dan naar spaghetti!quote:Op maandag 7 februari 2011 10:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig
Klopt wel fijne smaken waren het, en pappardelle vult als een tierelier.quote:Op maandag 7 februari 2011 10:54 schreef minilot het volgende:
Bovendien kan ik me voorstellen dat die wildragú nogal heftig smaakt en dan is een bescheiden portie veel lekkerder dan een enorme berg.
5 lintjes pasta je overdrijft ook nooit he?quote:Op maandag 7 februari 2011 10:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig maar ja, dat ben ik. als jij er genoeg aan hebt ok
ooooh ja is idd vertekend beeld, lijkt op tagliatelle zo op de fotoquote:Op maandag 7 februari 2011 10:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Het is papardelle! Dat neigt meer naar lasagneblad dan naar spaghetti!
quote:Op maandag 7 februari 2011 10:57 schreef DarkElf het volgende:
[..]
5 lintjes pasta je overdrijft ook nooit he?
Hier nog eentjequote:Op maandag 7 februari 2011 13:06 schreef Sunnythesun het volgende:
die ga ik onthouden voor mijn verjaardag!! Wil iets maken voor mijn collega's en dit is lekker makkelijk en ziet er geweldig uit!
Oe! Ik zocht nog een taart extra voor m'n verjaardag! Dit is een kanshebberquote:Op maandag 7 februari 2011 12:43 schreef n0a het volgende:
Nog vergeten te plaatsen:
Chocolade truffeltaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Receptje met maar 4 ingrediënten.
Oooooh . Die ga ik ook een keer maken! Slagroom en chocolade, dat kán gewoon alleen maar lekker zijn .quote:Op maandag 7 februari 2011 12:43 schreef n0a het volgende:
Nog vergeten te plaatsen:
Chocolade truffeltaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Receptje met maar 4 ingrediënten.
Oehhh N0a! Me likequote:Op maandag 7 februari 2011 12:43 schreef n0a het volgende:
Nog vergeten te plaatsen:
Chocolade truffeltaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Receptje met maar 4 ingrediënten.
Bij mij wordt er van vrijwel elk 'bijzonder' voedsel een foto gemaakt, komt dus goedquote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:05 schreef n0a het volgende:
Wel allemaal laten weten hoe het is geworden heh?
Dat ziet er leuk en lekker uit. Die man van jou heeft maar geluk met zo'n vrouw in huis.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:04 schreef minilot het volgende:
Niet mooi, maar wél lollig.. Het bento-achtige meeneemavondeten voor mijn lief dat ik zojuist alvast voor morgen in een onschuldig ogend, onopvallend plastic doosje heb gestopt.
Weg stoere kantoorreputatie!
Het is puree van aardappel en romanesco-kool, met grove mosterd en flink wat roomboter. Daarnaast balletjes varkensgehakt uit de oven en een beetje chilisaus.
[ afbeelding ]
*voorpret*
Ha, ik vraag me af of mijn lief hetzelfde denkt als -ie dit prikkertjes ziet!quote:Op woensdag 9 februari 2011 10:20 schreef Riann het volgende:
Dat ziet er leuk en lekker uit. Die man van jou heeft maar geluk met zo'n vrouw in huis.
Het kan zijn dat ik een fout maak, hoor. Maar moet er niet 61 gram melkpoeder staan ipv 21 gram? 1/3 cup melkpoeder = 40 gram + 3/4 ounce melkpoeder (21 gram) = 61 gram?quote:Op zondag 6 februari 2011 19:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik rekende dat recept om, dus wie dat liever heeft: crack pie recept in grammen en milliliters enzo
Ow dat ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker een keer proberen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Lunch van vandaag: Omelet met Chinese bieslook.
[ link | afbeelding ]
In een kom door elkaar roeren:
3 eitjes, 1/2 tl oestersaus, 1/2 tl vissaus, 1/2 tl sesamolie, 1el Shaoxing rijstwijn en flinke snuf zout.
Daar roer je dan 60gr in stukjes gesneden Chinese bieslook door en bakt het in een beetje olie in een koekenpan.
Ik bakte maar 1 kant, vouwde 'm halverwege dubbel en wachtte totdat ik dacht dat de binnenkant niet meer rauw was.
Lekker met okonomiyakisaus. Of zoete chilisaus. Of wat je wilt.
!quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Lunch van vandaag: Omelet met Chinese bieslook.
[ link | afbeelding ]
In een kom door elkaar roeren:
3 eitjes, 1/2 tl oestersaus, 1/2 tl vissaus, 1/2 tl sesamolie, 1el Shaoxing rijstwijn en flinke snuf zout.
Daar roer je dan 60gr in stukjes gesneden Chinese bieslook door en bakt het in een beetje olie in een koekenpan.
Ik bakte maar 1 kant, vouwde 'm halverwege dubbel en wachtte totdat ik dacht dat de binnenkant niet meer rauw was.
Lekker met okonomiyakisaus. Of zoete chilisaus. Of wat je wilt.
Haha ja ik zag het later al. En inderdaad, erg irritant die Amerikaanse maten.quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Nee, het origineel recept spreekt van:
1/3 cup plus 1 teaspoon (3/4 ounce) milk powder
Dus mensen zonder weegschaal (iedereen in de VS, de sukkels) nemen 1/3 cup en een theelepel erbij. En mensen met een weegschaal wegen dus 0,75 ounce af.
0,75 x 28,3 gram = 21.2 gram
Oh wacht, je zag het al. :-)
Nou, ik werd er ook echt helemaal tuureluurs van hoor.
En ben blij dat ik de origenele maten erbij heb laten staan, dan kan ik (en jij) het nog terug rekenen.
Yup! Stom hè? Ik kwam vroeger alleen in aanraking met aziatisch als ergens chinees werd gehaald, en dat vond ik dan over het algemeen heel erg niet te vreten.. Toen ik een paar jaar geleden op mezelf ging wonen en leerde koken ben ik er nooit zo aan toegekomen om me in aziatische gerechten te verdiepen (traumaatje van vroeger dus, denk ik ) en in de loop der tijd heb ik me bekwaamd in allerlei keukens van de wereld en allerlei lastige gerechten, behalve dus alles dat in de aziatische hoek zit.quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:43 schreef RobinOok het volgende:
Heb jij een ikdurfgeenaziatischegerechtentekoken-issue!?!?!?!
Wegen doe ik alleen bij patisserie, want daar komt het vaak heel nauw bij, maar er gaan weken voorbij dat ik mijn keukenweegschaal niet gebruik. Mijn cups-maatbeker en maatscheppen voor hele, halve, 1/3 en kwart cups (en lepeltjes voor eet- en theelepel, halve theelepel en 1/4e theelepel) gebruik ik dagelijks! Veel sneller, veel makkelijker en aangezien ik negentig procent van mijn recepten van Engelstalige blogs pluk heb ik nooit gezeur met omrekenen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook irritant, die cups altijd maar. Maar moet zeggen dat het voor kleine gewichten juist wel handig is. Dan hoef je geen supernauwkeurige weegschaal te kopen. 'Echte' teaspoons(1/8, 1/4, 1/2,1) en een 'echte' tablespoon verkopen ze b.v. bij de Blokker bij elkaar aan een kettinkje.
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnoodquote:Op woensdag 9 februari 2011 12:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, ik vraag me af of mijn lief hetzelfde denkt als -ie dit prikkertjes ziet!
Hier nog even een foto + recept, omdat ik jullie allen het ontbijt gun dat mijn ochtenden tot één grote berg energieke blijheid maakt:
[ afbeelding ]
Men neme:
- 1 banaan
- handje havermout
- 150 ml melk
- eetlepeltje pindakaas
- eetlepeltje honing
Samen in de blender en je hebt een smoothie waar je uren mee vooruit kunt!
Nou, dat kun je proberen, maar ik vrees dat een geprakte banaan na een nachtje weken in melk niet zo smakelijk meer is, om nog maar te zwijgen over de havermoutvlokken die mogelijk gaan opzwellen tot snotterige kleddertjes.quote:Op donderdag 10 februari 2011 18:49 schreef Purdey het volgende:
[..]
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnood
150 ml melk, eetlepeltje pindakaas en eetlepeltje honing in de blenderkan in de ijskast zetten.quote:Op donderdag 10 februari 2011 18:49 schreef Purdey het volgende:
[..]
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnood
Oops . 50/50 moet ook nog wel lukken. Hopelijk heb je er nog wel zin in, als het bij mij mis gaat ben ik vaak te chagrijnig om nog echt te kunnen genieten.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 15:02 schreef Purdey het volgende:
Goed, de chocoladetaart truffeltaart staat (weer) in de koelkast.
Had me vergist in de afmetingen. Uiteindelijk had ik 400 ml room, en 200 gram chocolade. Het werd dus totaal niet hard. Vulling weer eruit gegoten, in een pannetje. Terug naar de supermarkt, paar repen chocolade gekocht, en weer smelten in de oude vulling. Soms maak ik het mezelf zo moeilijk
Nou, ik was wel een bit cranky toen ik terug moest naar de supermarkt. Maar die zit gelukkig om de hoek. Ik heb er nog steeds wel zin in hoorquote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Oops . 50/50 moet ook nog wel lukken. Hopelijk heb je er nog wel zin in, als het bij mij mis gaat ben ik vaak te chagrijnig om nog echt te kunnen genieten.
Zien er perfect uit!quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:01 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft vandaag lunch gemaakt en dat was wel een foto waard vond ik:
Zelfgemaakte Vietnamese loempia's !!
[ afbeelding ]
Het was erg lekker
Zou je het recept willen plaatsen ziet idd goed uit.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:01 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft vandaag lunch gemaakt en dat was wel een foto waard vond ik:
Zelfgemaakte Vietnamese loempia's !!
[ afbeelding ]
Het was erg lekker
Woah, die is echt hoog . Is het niet super machtig zo'n puntje?quote:Op zondag 13 februari 2011 11:56 schreef Purdey het volgende:
En zoals beloofd N0a en andere gawkers, mijn chocoladetruffeltaart!
[ afbeelding ]
Ja Het was ook niet de bedoeling dat ie zo hoog zou worden. Volgende keer de hoeveel room en chocolade halveren naar 250 Of de springvorm groter maken, kan ook. Ik ben altijd bang te weinig te hebben, of dat iemand uithongerdquote:Op zondag 13 februari 2011 12:12 schreef n0a het volgende:
[..]
Woah, die is echt hoog . Is het niet super machtig zo'n puntje?
Omg recept pleasequote:Op zaterdag 12 februari 2011 23:05 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Film kijken met de kindjes, daar moet iets te snacken bij
Chocolatecornflakes
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, wat is het recept?quote:Op zondag 13 februari 2011 15:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Lekker, een chocoladeoverschot hier! Looking good.
Ik ging voor hartig: kaas-uienbrood.
[ afbeelding ]
stoofvlees met mayonaise en frietjes.quote:Op maandag 14 februari 2011 10:25 schreef Nikos1986 het volgende:
Die choco taart
Gisteren heb ik vlaams stoofvlees gemaakt op de bbq. (lekker rooksmaakje door toevoeging van wat houtsnippers)
[ afbeelding ]
Die vult enorm zelfs. Gisteravond én uitgebreid Chinees gegeten, en daarna nog een enorm stuk van deze taart. Gevolg: Ontploft, en mezelf naar bed moeten rollen. M'n hele stofwisseling is nog niet wat hij moest zijn..quote:Op zondag 13 februari 2011 22:02 schreef DarkElf het volgende:
die taart, vult die niet enorm? ziet er mooi uit
Nope, van mij aan de hand van wat recepten die ik online heb gevonden over truffeltaart/ganache en wat experimenteren. Purdey deed daar weer een andere twist aan .quote:Op maandag 14 februari 2011 11:15 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.htmlquote:Op zondag 13 februari 2011 22:01 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, wat is het recept?
Joh, die vis ligt lang niet zo erg in puin als ik naar aanleiding van je post in het Wat eten we vandaag-topic had gedacht! Ik zou dit zó opeten! Ook om tien over negen 's morgens.quote:Op woensdag 16 februari 2011 21:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel
Nee, koken in water is altijd makkelijker dan stomen. Egaal gaar en ze plakken niet vast.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:19 schreef ColdFeet het volgende:
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.
Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
Oh cool, die ga ik ook proberen te maken. Al vind ik receptenEngels altijd best lastig, maar kom er wel uitquote:Op maandag 14 februari 2011 19:32 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
Ohhhh dat is lekker! Maakte oma ook altijdquote:Op zaterdag 19 februari 2011 15:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tempeh Kering
Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt.
Ja! had t serieus niet verwacht na mijn geklungel maar ze rijzen mooi doorquote:
nee tis even klungelen maar als je genoeg bloem gebruikt plakt het niet tijdens het knopenquote:Op donderdag 24 februari 2011 19:07 schreef Isabeau het volgende:
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
ik heb vandaag heel chinatown afgelopen, maar nergens tofuvellen gevonden. Waar haal jij ze?quote:Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt
Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken?
Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!
[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer!quote:Op zaterdag 5 maart 2011 09:42 schreef Erasmo het volgende:
Goed het was even zwoegen maar het resultaat is erg bevredigend:
[ afbeelding ]
Bouillon gemaakt van 4 soepkippenpoten, bleekselderij, wortel, ui en prei. 2 potjes afgevuld met half ingekookte bouillon en de rest nog verder ingekookt tot supergeconcentreerde drab.
Mhoah heb het recept niet 100% aangehouden, heb er 2 kleine winterwortels en 2 uien in gedaan. Edit: en ook nog een gedroogde peper bedenk ik me net.quote:Op zaterdag 5 maart 2011 10:45 schreef RobinOok het volgende:
Veel wortel in de recept. Ik heb ooit ontdekt/bedacht/geconcludeerd dat ik niet van wortel in de bouillon hou. Wordt ie zoetig van. Dus die laat ik er nu altijd gewoon uit. Maar dit is natuurlijk wel een traditioneel Hollands recept, dus hij hoort er wel in ja. Ik ga meestal meer de Aziatische kant op, met gember en shaoxing rijstwijn enzo. Niet zoveel groenten ook. En ja, dan trek je ook geen 3,5 liter bouillon van een halve soepkip. Had jij ook zoveel bouillon van je poten?
Ja, die ijsblokzakjes vind ik ook ideaal. Heb er een hele zooi in de vriezer liggen, met twee soorten bouillon, met kokosmelk, met zelfgemaakte oestersaus, met limoensap en met eiwit.
Valt makkelijk zelf te maken hoor De netto werktijd zal misschien een kwartiertje zijn en soepkip is super goedkoop als je weet waar je het moet halen.quote:Op zaterdag 5 maart 2011 10:55 schreef Gert het volgende:
[..]
Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer!
Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar . Denk dat het zeefje de truc is?quote:Op zondag 6 maart 2011 19:58 schreef _Loki het volgende:
maar die ziet er niet echt simpel uit, maar heeel lekker romig
Zoals het hoorquote:Op zondag 6 maart 2011 20:02 schreef Chemiu het volgende:
[..]
Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar . Denk dat het zeefje de truc is?
Voor het geval er een vel op de melk zit. Vel of klontjes in je chocolademelk .quote:Op zondag 6 maart 2011 20:20 schreef _Loki het volgende:
Melk door een zeefje in het kopje gieten? Dat klinkt vreemd.
Ik gooi het altijd allemaal in een pannetje en warm het zo op.
Waarom water?quote:Op zondag 6 maart 2011 20:02 schreef Chemiu het volgende:
[..]
Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar . Denk dat het zeefje de truc is?
Dat zijn maar een paar druppels om de cacao vloeibaar te maken. Als je daar melk op kamertemperatuur voor gebruikt en je doet er dan hete melk op dan heb je volgens mij kans op spontane velvorming bij de koude melk.quote:
ok thnx ik ga t gewoon vragen aan een medewerker, dan komt het vast goed die vissaus en shaoxing rijstwijn kan ik hopelijk ook daar kopen en anders in de superquote:Op vrijdag 11 maart 2011 11:36 schreef RobinOok het volgende:
Ja, pangsitvellen hebben de meeste toko's wel.
Maar let op, er zijn dus 2 soorten. De gewone wonton is bedoeld om te stomen of koken en deze om te frituren. Dat staat er altijd duidelijk op: pangsit vellen of bijvoorbeeld "wonton pastry for deep fry".
Ik ben vorige keer vergeten 2 verschillende velletjes tegelijk in de frituur te gooien om het verschil te zien. Stom. Maar ik zou evengoed toch aanraden de juiste vellen te gebruiken. ;-)
Oh my god, die ziet er echt hemels uit!quote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:
[ afbeelding ]
Hij is super lekker!
Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw'quote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:
[ afbeelding ]
Hij is super lekker!
doe mij ook zo'n MRquote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:
[ afbeelding ]
Hij is super lekker!
haha, precies de twee die ik heb overgeslagen. Ik was moe, en ben toen naar huis gegaan. De vegetarische daar kom ik echt vaak, dus dat komt wel goed! thnx!quote:Op vrijdag 4 maart 2011 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Oh, da's irritant als je iets niet kunt vinden. Die semi-zachte vellen zijn misschien iets moeilijker te vinden. Ik kocht ze bij Cheung Kong, die heeft ook de verse in de diepvries. Ik verwacht dat vegetarische toko Sie San ze ook wel heeft, of bedoelde je niet Chinatown in Den Haag?
Als je een smartphone hebt kun je ze de foto van 't product laten zien wat je zoekt. :-)
Ja mooi he?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 21:49 schreef Purdey het volgende:
[..]
Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw'
Geweldig!quote:Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Had een zoete, witte aardappel geschild om te fotograferen en vond 't zonde om die weg te gooien, dus ik denk "ik bak er een paar frietjes van, in een klein laagje olie". Daarna dacht ik "ha, ik bouw er zo'n toren van!". (kan normaal nooit, want ik eet nooit zo weinig frietjes)
En toen dacht ik: "beetje saaie kleuren, wacht, ik maak er een Japanse "Bataatje Speciaal" van!" *grin*
[ link | afbeelding ]
Bataatje speciaal met kewpie mayonaise, okonomiyaki saus, fijngehakt rood uitje, bonitovlokken en aonori.
Vond het nog lekker ook.
Ik at dat (denk ik) vorige week bij Ron Blaauw!Op een rond toastje. Inderdaad lekker!quote:Op woensdag 23 maart 2011 11:37 schreef minilot het volgende:
Deze romesco is een prutje op basis van geroosterde tomaten en knoflook, geroosterde hazelnoten en amandelen, olie, rode wijnazijn, anchopeper en wat oud brood. Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar jezus allemachtig - wat is dit een ontzettend geniale saus/dip/spread zeg!
Is dat lekker met kwark?quote:Op zondag 27 maart 2011 13:49 schreef Chemiu het volgende:
Tiramisu . Geen interessante foto dit keer.
[ afbeelding ]
Als ik even voor m'n beurt mag praten: mijn vriendin maakte het ook weleens en ik vind het echt niet zo'n wauze combi. Kwark is gewoon te zurig om een fatsoenlijke tiramisu-smaak te krijgen, en daarnaast ook nog eens niet romig genoeg.quote:
Deze van het weekend gemaakt. Erg lekker, makkelijk en snel. Blijvertje!quote:
leuk hequote:Op dinsdag 5 april 2011 13:00 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Dat vind ik echt leuk! Want 't was echt helemaal zelf in elkaar gefröbeld. Had niet eens gegoogeld voor inspiratie of zo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |