abonnement Unibet Coolblue
pi_89871529
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Een random greep uit het vorige topic!

Darkelf:


HAL9000S


Chemiu:


RobinOok:


Ikzelf >:) :


Game on!

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-12-2010 13:42:00 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89871897
Kan TS misschien in de OP er bij zetten wat het is?
Edit: Maar even in de edit er bij om het topic niet te zeer te vervuilen: Ik vraag ook niet op de TT te wijzigen maar de OP. Dit moet toch gaan want zie er net een nieuwe foto bij staan? In ieder geval wel lekker allemaal. Dat vlees?

[ Bericht 70% gewijzigd door Hydrogeny op 13-12-2010 13:55:28 ]
pi_89872012
Nope, TS kan topictitel helaas niet aanpassen. :)
Misschien wil een modje wel zo lief zijn om er even 'Fok-Foodgawkers Deel 6 - post hier foto's van je kookkunsten!' van te maken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_89872779
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 13:10 schreef minilot het volgende:
Dit, maar dan zonder de chocoladelaag:
http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/12/lias-butter-toffee/
(Recept mét instructiefoto's)
Ik hou zelf erg van wat meer chewy caramel, daarvoor is dit recept echt een aanrader, vind ik.

Ik ben dol op experimentjes met zelfgemaakt snoep, gister honeycomb gemaakt - leuk :D
pi_89873099
Wat zachtere karamel is natuurlijk óók heel lekker, ja. En dat recept is inderdada erg goed! Sowieso altijd goed, die recepten van David Lebovitz!

quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 14:09 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

gister honeycomb gemaakt - leuk :D
Vertel daar meer over! Meer! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89873925
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel.

Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit O+
pi_89874343
Ja, ik ken het principe wel ja, maar nog nooit zelf geprobeerd..Goed te horen dat het niet zo moeilijk was!

Suikerthermometer, die heb ik niet meer. Ging stuk. Maar wél handig om toch eens een nieuwe te halen... Steeds die druppels karamel op een koud bord om te kijken hoe ver het is, dat schiet niet op. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89874377
Edit: dubbel
Let me see you stripped down to the bone
pi_89874483
Ik heb ook nog niet de perfecte thermomenter, maar allez ;) Vanavond ga ik proberen marshmallow te maken met een recept van James Martin. Ik ben benieuwd!
pi_89876497
Oe, ik wilde eens rozenwatermarshallows maken! Mislukt. Niet goed opgelet, even de keuken uitgegaan en toen was de karamel te ver en het had de pan verlaten. Ben een avond bezig geweest om de donkerbruine suikerlaag van mijn gasformuis te krabben. :')

Ontopic, geen mooie foto, wél erg lekker: mijn lunch vandaag.



Eigengemaakte knoflooknaan met pittige chipotlehummus en wat zure room.

Naanrecept: http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html (maar dan met knoflook).
Voor hummus gewoon een blik kikkererwten, een schep chipotlesaus, een ui, knoflook, citroensap, tahin, komijn, zout en peper in de keukenmachine gegooid.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-12-2010 16:07:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89877199
Chipotlehummus. O+
pi_89879647
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 14:37 schreef ColdFeet het volgende:
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel.

Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit O+
Ik heb dat laatst ook eens gemaakt, en hoewel het recept erg simpel, kort en makkelijk is, en zelfs de uitkomst erg lekker, vond ik toch iets wat een beetje lastig is. Want bij mij gingen de brokken honeycomb gigantisch plakken zodra ik ze in een schaaltje had gedaan en een half uurtje ofzo in de kamer had. Lijkt wel of ze vocht aantrekken, en suiker + vocht = plakzooi. Had jij dat ook? Enig idee hoe het te voorkomen?

En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan? :)
pi_89879758
Dingen met suiker zijn altijd wat hygroscopisch ja (trekken dus water aan). Ik verpak dingen in boterhampapier om dat tegen te gaan. Of gewoon dooreten :P
pi_89880552
quote:
HAL9000S
[ afbeelding ]

Ikzelf >:) :
[ afbeelding ]

Wat zijn de recepten voor deze twee?
пусть всегда будет солнце
pi_89881211
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 16:56 schreef Ilse86 het volgende:

En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan? :)

Van deze webshop: http://www.dailydelisshop.nl/ (in de categorie 'Mexicaanse producten' uiteraard).
Ik heb ook wel gehoord dat heel ruim gesorteerde toko's ook chipotlesaus hebben, maar daar heb ik er geen van vlakbij. Wellicht kun je eens naar een toko bij je in de buurt bellen?
Ik zal binnenkort ook eens bij wat groothandels kijken, zodra ik daar een pasje van heb gevonden.. >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89881267
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 17:21 schreef MoChe het volgende:

[..]

Wat zijn de recepten voor deze twee?
Die tweede is een rotolo (pasta), gevuld met romige spinazie en rivierkreeftjes, op een botersaus met witte wijn. Het recept staat in het heel erg toffe boek 'Home Made' van Yvette van Boven, maar die heb ik momenteel niet bij de hand.
Let me see you stripped down to the bone
pi_89911991
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken.
Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo?

[ Bericht 18% gewijzigd door rhubarb op 14-12-2010 12:03:08 ]
pi_89932500
OK, ik heb weer een enorme suiker-experimenteerfase. Vooral dingen met caramel. Afgelopen weekend caramel pots de creme en honeycomb, gister marshmallows en vandaag creme caramel.

Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan.


Superleuk, het smaakt echt naar spekkies :D
pi_89992833
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 11:52 schreef rhubarb het volgende:
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken.
Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo?
Oeps, te laat zeker? Sorry!

Even uit mijn hoofd, want boek is nog niet terug van uitleenadres.. Fijngesneden sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie, hier rauwe spinazie in laten slinken. Dat laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken, fijnhakken en mengen met flink wat crème fraîche, wat nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Ik heb het al drie keer gemaakt, dus ik ben er vrij zeker van dat het klopt. :)

Onze Albert Heijn heeft trouwens volgens mij wel semolina/griesmeel, hoor. Al lukt het vast ook wel zonder.
Let me see you stripped down to the bone
pi_89992844
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 20:32 schreef ColdFeet het volgende:
Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan.
[ afbeelding ]

Superleuk, het smaakt echt naar spekkies :D
Wat ontzéttend tof! O+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 16 december 2010 @ 12:05:25 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89993722
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list". ;)
pi_90012095
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list". ;)
Ja, mijn antieke philips-handmixertje had het er nogal zwaar mee.

Maar denk je de mogelijkheden eens in wat betreft kleuren en vooral smaken!
  zondag 19 december 2010 @ 00:42:55 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90107111

Momofuku's ontbijtspek dashi met krieltjes in de schil en vongole

Het had wel wat, maar de aardappels deugden niet. Soms heb je aardappeltjes die gewoon zoooo lekker van zichzelf zijn en dat waren deze niet. En het waren nog wel "posh" aardappelen van de makro: Ratte. Pfff, de krietjes in de schil van appie zijn meestal nog lekkerder dan deze waren. Grrr.

Maar verder was het leuk om weer eens te koken uit het Momofuku kookboek
pi_90178914
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden.

Mijn eerste eigen zelfgebakken cake en brood ooit:


Bosbessen-Citroencake


Focaccia met feta, rode peper, rozemarijn en zwarte olijven.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Moderator maandag 20 december 2010 @ 15:19:06 #25
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_90179203
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 15:13 schreef Aphrodyte het volgende:
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden.
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')