abonnement Unibet Coolblue
  maandag 21 februari 2011 @ 22:36:41 #176
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_93128655
Deze week:

Ma: kipschnitzel met rosti en komkommersalade
Di: chop suey
Wo: zuurkoolschotel
Do: kip tandoori
Vrij: couscous
Za: macaroni
Zo: housewarming *O*
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_93223231
Het is alweer wiensdag maar mijn weekmenu was/is:

Ma: Roti
Di: broodjes Hamburger (zelfgemaakt, met ui, tomaat, sla, augurkjes en cheddar)
Wo: Mexicaanse bonenschotel (vegetarisch) met rijst
Do: Zuurkoolstampot
Vrij: Tagliatelle di Mare (foodies febr :Y) )
Za: waarschijnlijk bij schoonouders
Zo: ???
pi_93264907
Morgen weer eens boodschappen doen, ik heb t weekmenu weer op mijn vriezer inhoud gebaseerd dus hoef weinig te halen :)

Zat: Eten bij zus en zwager.
Zon: Stamppot (boerenkool of rauwe andijvie) met rookworst en jus
Maand: gevulde tomaten (ui, knoflook, pijnboompitten, broodkruim, kappertjes, olijven, tonijn en mozzarella)
Dins: tomatensoep met zelfgebakken broodjes en knoflookboter
Woens: Bifteki met griekse salade en aardappels met citroen uit de oven
Dond: gebakken vis met zelfgemaakte komkommersalade en knolselderijfrietjes uit de oven
Vrij: zelfgemaakte Maistortilla's met chilorio (varkensvleesstoof in een saus met véél spices) met pico de gallo (mengsel van rode ui, koriander, limoensap, tomaat olijfolie, z&p)

wrs gaan we vrijdag even uit eten :)

[ Bericht 7% gewijzigd door DarkElf op 27-02-2011 15:28:23 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93382697
Zo. Ook maar weer een weekmenu opgezet :9

Maandag: Pasta uit de diepvries
Dinsdag: Boeuf Bourguignon met aardappeltjes en sperziebonen (diepvries)
Woensdag: Zalm met pancetta, gebakken aardappeltjes, sugar snaps
Donderdag: Paella :9
Vrijdag: Noodles met kip en champignons
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_93391408
Weekmenutijd!

Maandag: fajita's
Dinsdag: hamburger met gebakken aardappeltjes en salade
Woensdag: falafel met pita's en wat salade/couscous
Donderdag: risotto met spinazie en paddestoelen en wat zalm uit de oven
Vrijdag: hapje eten bij Funkenstein (Funkyburger! Hebben nog een Groupon) en daarna een filmpje in 't filmhuis met 'n biertje
Zaterdag: kip ('n hele) uit de oven met gevulde paprika
Zondag: 's middags high-tea, dus 's avonds een kopje soep ofzo
Ja doei.
pi_93397543
Morgen boodschappen doen, waarschijnlijk wordt het dit:

Zondag: Frietjes
Maandag: Tagiatelle di Mare (eigenlijk afgelopen vrijdag gepland, maar toen hebben we pasta bolgnese gegeten)
Dinsdag: Bloemkoolcurry met pappadums
Woensdag: Indisch stoofvlees met rijst en gewokte kool
Donderdag: stukkie vlees voor vriendjelief/ groenteballetjes voor mij, sperziboontjes, komkommersalade en gekookte aardappeltjes
Vrijdag: Pasta Bolognese met salade
Zaterdag: Nog geen idee...
pi_93405940
Maandag: kippenpoten met prei en cashewnoten
Dinsdag: roergebakken spinazie met knof en feta en een lekkerbekje
Woensdag: andijviestamp met spekjes en mosterd
Donderdag: spaghetti carbonara met parmazaanse kaas en salade caprese
Vrijdag: carpaccio met pijnboompitten, rucula, verse parmazaanse kaas en zelfgemaakte dressing, quiche met cheddar, gruyere, geitenkaas, pancetta en tijm.
Zaterdag: pastaschotel met geitenkaas, honing, room en champignons
Zondag: bij vriend
pi_93406068
Die quiche klinkt lekker :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93406601
quote:
1s.gif Op zondag 27 februari 2011 20:03 schreef DarkElf het volgende:
Die quiche klinkt lekker :9
Ik kan je vertellen, dat is hij ook. Zeker een dag later!

VOOR HET DEEG: 170 g bloem, mespunt zout, 75 g harde roomboter in kleine klontjes
VOOR DE VULLING: 5 eieren (L),
3 dl slagroom, snufje versgemalen nootmuskaat, 75 g geraspte Cheddar, 75 g geraspte Gruyere, 1 bosje bieslook fijngesneden
VOOR DE AFWERKING: 150 g geitenkaas bijv. Bettine Blanc verkruimeld, 10 dunne plakjes pancetta, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el olijfolie

Hulpmiddelen
Quichevorm van +/- 28 cm liefst met losse bodem ingevet, bakpapier, steunvulling bijv. rijst of overjarige bonen

Voorbereiding
Voorbereiden: meng de bloem, het zout en de boter met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg 3-4 el koud water toe en kneed er snel een soepel daag van. Laat het deeg +/- 30 min. in de koelkast rusten. Rol het deeg op een dun met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap van +/- 32 cm en bekleed de vorm ermee.

Bereidingswijze
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Leg een royaal stuk bakpapier op het deeg en vul deze met de steunvulling. Bak de taart in het midden van de oven 20-25 min. voor. Meng intussen de ingredienten voor de vulling door elkaar. Neem de taart uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling en schenk de vulling in de voorgebakken bodem. Bestrooi het met de geitenkaas en beleg met de plakjes pancetta. Roer tijm en olijfolie door elkaar en sprenkel dit over de bovenkant van de taart. Bak de taart +/- 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar
pi_93406835
quote:
14s.gif Op zondag 27 februari 2011 20:11 schreef Xennia het volgende:

[..]

Ik kan je vertellen, dat is hij ook. Zeker een dag later!

VOOR HET DEEG: 170 g bloem, mespunt zout, 75 g harde roomboter in kleine klontjes
VOOR DE VULLING: 5 eieren (L),
3 dl slagroom, snufje versgemalen nootmuskaat, 75 g geraspte Cheddar, 75 g geraspte Gruyere, 1 bosje bieslook fijngesneden
VOOR DE AFWERKING: 150 g geitenkaas bijv. Bettine Blanc verkruimeld, 10 dunne plakjes pancetta, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el olijfolie

Hulpmiddelen
Quichevorm van +/- 28 cm liefst met losse bodem ingevet, bakpapier, steunvulling bijv. rijst of overjarige bonen

Voorbereiding
Voorbereiden: meng de bloem, het zout en de boter met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg 3-4 el koud water toe en kneed er snel een soepel daag van. Laat het deeg +/- 30 min. in de koelkast rusten. Rol het deeg op een dun met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap van +/- 32 cm en bekleed de vorm ermee.

Bereidingswijze
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Leg een royaal stuk bakpapier op het deeg en vul deze met de steunvulling. Bak de taart in het midden van de oven 20-25 min. voor. Meng intussen de ingredienten voor de vulling door elkaar. Neem de taart uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling en schenk de vulling in de voorgebakken bodem. Bestrooi het met de geitenkaas en beleg met de plakjes pancetta. Roer tijm en olijfolie door elkaar en sprenkel dit over de bovenkant van de taart. Bak de taart +/- 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar
Merci! Ik ben dol op kaas en quiche dus ik sla hem zeker op :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93440719
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 17:57 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen doen, ik heb t weekmenu weer op mijn vriezer inhoud gebaseerd dus hoef weinig te halen :)

Zat: Eten bij zus en zwager.
Zon: Stamppot (boerenkool of rauwe andijvie) met rookworst en jus
Maand: gevulde tomaten (ui, knoflook, pijnboompitten, broodkruim, kappertjes, olijven, tonijn en mozzarella)
Dins: tomatensoep met zelfgebakken broodjes en knoflookboter
Woens: Bifteki met griekse salade en aardappels met citroen uit de oven
Dond: gebakken vis met zelfgemaakte komkommersalade en knolselderijfrietjes uit de oven
Vrij: zelfgemaakte Maistortilla's met chilorio (varkensvleesstoof in een saus met véél spices) met pico de gallo (mengsel van rode ui, koriander, limoensap, tomaat olijfolie, z&p)

wrs gaan we vrijdag even uit eten :)
denk dat ik eea ga omgooien.

Morgen knolselderij soep met broodjes en knoflookboter.
Woens wel de bifteki en donderdag de chilorio met pico de gallo en vrijdag uit eten :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93629324
Morgen eens boodschappen doen dus nieuwe planning gemaakt:

Zat: pasta met Bolognesesaus (lag allebei nog in de vriezer)
Zon: Xennia's quiche met geitenkaas/cheddar/gruyère, pancetta en tijm
Maand: gerookte makreelsalade op roggebrood (makreel, komkommer, rode ui, kappertjes, gekookt eitje, bieslook en sla)
Dins: bietjessoep met zelfgebakken meergranenbroodjes met geitenkaas en geroosterde paprika & zwarte peper
Woens: Paprikastoofje (verschillende paprika's, bleekselder, olijven ...) met gegrilde biefstuk
Dond: Groentenrisotto (groene asperges, parijse worteltjes, doperwtjes, tuinboontjes) met basilicumpesto en pijnboompitten
Vrij: coq au vin
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93631000
Nou, het is me toch gelukt om wat te bedenken ondanks mijn ongeinspireerde bui :P

Zaterdag: Eten met kennis
Zondag: Tonijn & ansjoviscakes met salade
Maandag: Vergadering dus onderweg wat eten
Dinsdag: Penne met tomatensaus
Woensdag: Pizza
Donderdag: Warm french bean salad with mozzarella & garlic / gebakken aardappeltjes / lamskoteletje
Vrijdag: Noodles
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_93631182
ik ga ook weer meedoen vanaf maandag, had mijn vriezer openlaten staan dus die moet leeg. Een paar dagen de tijd dus nog om te bedenken wat ik ga maken :P
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_93631654
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 10:39 schreef mascara-klodder het volgende:
ik ga ook weer meedoen vanaf maandag, had mijn vriezer openlaten staan dus die moet leeg. Een paar dagen de tijd dus nog om te bedenken wat ik ga maken :P
Goddank hebben allebei mijn koelkasten een vriesvakje dus we hoeven niet heel de week op braadworsten, patat en pizza te leven :') Dit waarschijnlijk tot grote teleurstelling voor mijn dochter :+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_93640342
Ik moet dit ook absoluut weer gaan doen :Y
Alleen verzin ik meestal 5 gerechten voor een week, zodat je ook 'ik heb nu zin in x' kan invoegen :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_93647753
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 14:18 schreef Isabeau het volgende:
Ik moet dit ook absoluut weer gaan doen :Y
Alleen verzin ik meestal 5 gerechten voor een week, zodat je ook 'ik heb nu zin in x' kan invoegen :7
ik schuif wel eens met dingen hoor maar zo heb ik iig een plan en ik hou van plannen maken 8-)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93719440
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:56 schreef DarkElf het volgende:

[..]

ik schuif wel eens met dingen hoor maar zo heb ik iig een plan en ik hou van plannen maken 8-)
idem! :)

Maandag: lamsburger op portabello met venkelsalade
Dinsdag: groentensoep
Woensdag: wraps met rundvlees (gehakt of ?)
Donderdag: rijsttafel (zelfgemaakt)
Vrijdag: nacho's con todo
Zaterdag: pasta met tonijn
Zondag: uit eten met de schoonfamilie
Ja doei.
pi_93819207
Ik doe ook mee! Even bezuinigen ivm aankomende verhuizing dus zo goedkoop mogelijk inkopen gedaan waar ik de rest van de week van mag eten (courgette, brocolli, 2 prei, ruim 1kg wortel, appel, mandarijn, brood en cervelaat gekocht voor 5,83 euro :Y + in de kast nog oa mango en spinazie, peterselie, dille en wat vlees/vis in de vriezer):

di: gevulde kipfilet met gebakken aardappeltjes & broccoli
wo: pastasalade met spinazie, feta & zongedroogde tomaatjes (of iets anders met spinazie, quiche oid)
do: wortel-currysoep
vr: couscoussalade met gegrilde courgette, feta, verse peterselie en andere meuk
zat: zalm met dilleboter, geglaceerde worteltjes & aardappeltjes
zo: kikkererwtencurry met chapati en mangochutney

Had ook nog een preistamppot met mosterd en spekjes in gedachten, dus misschien wordt er nog wat verschoven.

Vandaag maar even mangochutney & dilleboter maken :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:48:32 #195
82136 Xennia
gekroond
pi_93835789
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 09:50 schreef DarkElf het volgende:
Zon: Xennia's quiche met geitenkaas/cheddar/gruyère, pancetta en tijm
Hey, wat leuk. Hoe heeft het gesmaakt? Het is trouwens niet mijn recept, maar van Jamie Oliver dacht ik.

Mijn weekmenu, deels met terugwerkende kracht:

maandag: uit eten, allerhande voorgerechten als zalm en tonijn met wasabi, carpaccio, tournedos met portsaus, witvis met een bijzonder sausje en aardappelpuree, romige broccolisoep. Toe warme afpelstrudel met vanille-ijs.
dinsdag: turkse pizza
woensdag: spaghetti bolognese met sla
donderdag: bij mijn ouders
vrijdag: bij vriend
zaterdag: bij een vriendin
zondag: biefstuk en roerbakschotel

Tsja.
pi_93836271
erg lekker :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 9 maart 2011 @ 14:58:44 #197
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_93860508
Hier ook nog steeds op de weekmenu's!
Ma: Aardappelwafeltjes, doperwten en vleesvervanger (Valess Toscane)
Di: Spinazie / blauwe kaas quiche van de AH (had ik gekocht als nachtvoer voor de carnaval maar is toen niet opgegaan)
Wo: Lasagne met tomaat en ricotta uit de vriezer
Do: Spinaziecurry uit de vriezer met pandanrijst
Vr: Soep uit de vriezer
Za: Nasi (wordt een grote pan waar weer een deel van de vriezer in gaat)
Zo: weet ik nog niet.

Lekker veel uit de vriezer want weinig tijd deze week :D
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_93944153
Vanmiddag eens boodschappen doen voor de komende week:

Zat: Eten bij vrienden.
Zon: Rundvleesstoofpot met bier en veel groenten met gekookte aardappels.
maand: Aardappel Venkelsoep met geitenkaas
Dins: Pasta met Bolognesesaus (vriezer)
Woens: Kip in zoetzure saus met rijst.
Dond: Gevulde flespompoen (oa ui, knof, paprika, tomaatjes, bosui, pijnboompitjes)
Vrij: Zelfgemaakte Tortilla's gevuld met chilorio (mexicaanse stoof met veel kruiden) en pico de gallo.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93960520
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 16:35 schreef cinnamon_M het volgende:
di: gevulde kipfilet met gebakken aardappeltjes & broccoli
wo: pastasalade met spinazie, feta & zongedroogde tomaatjes (of iets anders met spinazie, quiche oid)
do: wortel-currysoep
vr: couscoussalade met gegrilde courgette, feta, verse peterselie en andere meuk
zat: zalm met dilleboter, geglaceerde worteltjes & aardappeltjes
zo: kikkererwtencurry met chapati en mangochutney
Even wat verschoven:
di: gevulde kipfilet met gebakken aardappeltjes & broccoli
wo: pastasalade met spinazie, feta & zongedroogde tomaatjes (of iets anders met spinazie, quiche oid)
do: wortel-currysoep couscoussalade met gegrilde courgette, feta, verse peterselie en andere meuk
vr: couscoussalade met gegrilde courgette, feta, verse peterselie en andere meuk wortel-currysoep
zat: zalm met dilleboter, geglaceerde worteltjes & aardappeltjes
zo: kikkererwtencurry met chapati en mangochutney

En ik moet nog steeds die dilleboter maken voordat mijn dille officieel is overleden, ik was te lui :')
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_94023473
Zaterdag: Omelet
Zondag: Griekse hamburger met salade en gebakken krieltjes
Maandag: Pasta
Dinsdag: Boeuf Bourguignon
Woensdag: Sint Jakobsschelpen met peapuree en ham
Donderdag: Tonijncakes met paprikasalade
Vrijdag: Lamskoteletjes met knoflook, tijm en kappertjes
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')