Ik kan je vertellen, dat is hij ook. Zeker een dag later!quote:
Merci! Ik ben dol op kaas en quiche dus ik sla hem zeker opquote:Op zondag 27 februari 2011 20:11 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik kan je vertellen, dat is hij ook. Zeker een dag later!
VOOR HET DEEG: 170 g bloem, mespunt zout, 75 g harde roomboter in kleine klontjes
VOOR DE VULLING: 5 eieren (L),
3 dl slagroom, snufje versgemalen nootmuskaat, 75 g geraspte Cheddar, 75 g geraspte Gruyere, 1 bosje bieslook fijngesneden
VOOR DE AFWERKING: 150 g geitenkaas bijv. Bettine Blanc verkruimeld, 10 dunne plakjes pancetta, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el olijfolie
Hulpmiddelen
Quichevorm van +/- 28 cm liefst met losse bodem ingevet, bakpapier, steunvulling bijv. rijst of overjarige bonen
Voorbereiding
Voorbereiden: meng de bloem, het zout en de boter met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg 3-4 el koud water toe en kneed er snel een soepel daag van. Laat het deeg +/- 30 min. in de koelkast rusten. Rol het deeg op een dun met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap van +/- 32 cm en bekleed de vorm ermee.
Bereidingswijze
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Leg een royaal stuk bakpapier op het deeg en vul deze met de steunvulling. Bak de taart in het midden van de oven 20-25 min. voor. Meng intussen de ingredienten voor de vulling door elkaar. Neem de taart uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling en schenk de vulling in de voorgebakken bodem. Bestrooi het met de geitenkaas en beleg met de plakjes pancetta. Roer tijm en olijfolie door elkaar en sprenkel dit over de bovenkant van de taart. Bak de taart +/- 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar
denk dat ik eea ga omgooien.quote:Op donderdag 24 februari 2011 17:57 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen doen, ik heb t weekmenu weer op mijn vriezer inhoud gebaseerd dus hoef weinig te halen
Zat: Eten bij zus en zwager.
Zon: Stamppot (boerenkool of rauwe andijvie) met rookworst en jus
Maand: gevulde tomaten (ui, knoflook, pijnboompitten, broodkruim, kappertjes, olijven, tonijn en mozzarella)
Dins: tomatensoep met zelfgebakken broodjes en knoflookboter
Woens: Bifteki met griekse salade en aardappels met citroen uit de oven
Dond: gebakken vis met zelfgemaakte komkommersalade en knolselderijfrietjes uit de oven
Vrij: zelfgemaakte Maistortilla's met chilorio (varkensvleesstoof in een saus met véél spices) met pico de gallo (mengsel van rode ui, koriander, limoensap, tomaat olijfolie, z&p)
wrs gaan we vrijdag even uit eten
Goddank hebben allebei mijn koelkasten een vriesvakje dus we hoeven niet heel de week op braadworsten, patat en pizza te leven Dit waarschijnlijk tot grote teleurstelling voor mijn dochterquote:Op vrijdag 4 maart 2011 10:39 schreef mascara-klodder het volgende:
ik ga ook weer meedoen vanaf maandag, had mijn vriezer openlaten staan dus die moet leeg. Een paar dagen de tijd dus nog om te bedenken wat ik ga maken
ik schuif wel eens met dingen hoor maar zo heb ik iig een plan en ik hou van plannen makenquote:Op vrijdag 4 maart 2011 14:18 schreef Isabeau het volgende:
Ik moet dit ook absoluut weer gaan doen
Alleen verzin ik meestal 5 gerechten voor een week, zodat je ook 'ik heb nu zin in x' kan invoegen
idem!quote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:56 schreef DarkElf het volgende:
[..]
ik schuif wel eens met dingen hoor maar zo heb ik iig een plan en ik hou van plannen maken
Hey, wat leuk. Hoe heeft het gesmaakt? Het is trouwens niet mijn recept, maar van Jamie Oliver dacht ik.quote:Op vrijdag 4 maart 2011 09:50 schreef DarkElf het volgende:
Zon: Xennia's quiche met geitenkaas/cheddar/gruyère, pancetta en tijm
Even wat verschoven:quote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:35 schreef cinnamon_M het volgende:
di: gevulde kipfilet met gebakken aardappeltjes & broccoli
wo: pastasalade met spinazie, feta & zongedroogde tomaatjes (of iets anders met spinazie, quiche oid)
do: wortel-currysoep
vr: couscoussalade met gegrilde courgette, feta, verse peterselie en andere meuk
zat: zalm met dilleboter, geglaceerde worteltjes & aardappeltjes
zo: kikkererwtencurry met chapati en mangochutney
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |