abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 24 december 2010 @ 10:22:22 #76
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_90383185
quote:
De demo is toch te summier om overtuigend te zijn. Ik wil ook apps zien die gewoon volledig scherm zijn en vooral hoe snel de tablet reageert als je van portrait naar landscape en weer terug beweegt.

Mijn 63 euro ding ligt grotendeels ongebruikt hier, het drukgevoelige scherm is me toch te slecht in vergelijking tot het capacitieve scherm dat ik op mijn Hero gewend ben. Daarbij is de batterijduur behoorlijk slecht en de wifi valt me wat tegen, ik heb in mijn slaapkamer al nauwelijks signaal.
Life is what you make it.
  vrijdag 24 december 2010 @ 11:33:44 #77
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90385406
101224_195885_archos_101_7.png *O* Yay!

Nou, hij is dan eindelijk binnen hoor, al gelooft de DHL track 'n trace nog altijd dat de laatst bekende positie in Duitsland is geweest. :P Zat netjes in een doos met veel luchtkussentjes, factuur en zelfs een zakje gummybears (snoepjes dus)! :Y) Heeft het gisteren toch nog effect gehad een kaarsje aan te steken en een wens te doen. Hier een paar foto's:

101224_195885_archos_101_1.png 101224_195885_archos_101_2.png

101224_195885_archos_101_3.png 101224_195885_archos_101_4.png

101224_195885_archos_101_5.png 101224_195885_archos_101_6.png

› In de verpakking vindt men (naast de tablet) een stroomadapter met 3 verschillende opzetstukken voor de verschillende regionale aansluitingen en een miniUSB -> USB verloopsnoertje. Dat is het eigenlijk wat de accessoires betreft. In de documentatie zit een bon voor 35 gratis mp3s en een gratis audiobook van emusic.com. Een kaartje waarop staat dat de gehele handleiding is terug te vinden op het apparaat zelf. Garantie-informatie. Een boekje 'Legal and safety notices' en uiteraard de gebruikershandleiding in papierbooklet.

› De Archos 101 internet tablet beschikt over een 10,1" scherm met een resolutie van 1024x600 en een ingebouwde VGA-camera. Van deze laatste hoef je niet veel te verwachten, maar mocht je een keer willen videochatten, dan is het daar prima voor, ga 'em echter niet gebruiken om vakantiekiekjes mee te schieten. ;) Het scherm zelf is erg responsief en nauwkeurig en na er een beetje mee gespeeld te hebben valt me eigenlijk op dat ik met moeite vingerafdrukken kan zien (recht ervoor of onder een hoek zie je er niks van, kijk je recht van de zij- of bovenkant, dan wel). De bediening en poorten van de 101 zitten allen links van het scherm. Van boven naar onder: volumerocker, aan/uit-knop, headphonejack (3.5mm), full-sized USB-poort, miniUSB-poort, miniHDMI-poort en een ac-adapter-input. Een ingebouwde microfoon bevindt zich ter hoogte van deze laatste input en aan de linkervoorkant van het scherm. Twee ingebouwde speakers bevinden zich aan de achterkant van het apparaat. Ze produceren een vol en helder geluid, waar ik echt positief door verrast ben. _O_ Verder rest me het eigenlijk alleen nog over de kickstand te hebben, je merkt meteen al dat je niet meer zonder kunt. Je kunt de tablet onder de meest perfecte hoek instellen, erg fijn als je een film wilt kijken, of natuurlijk naar muziek wilt luisteren, de speakers zitten aan de achterkant, dus normaal neerleggen is niet erg handig en wil je natuurlijk vermijden het scherm face-down te leggen. Ook ideaal om met twee handen te typen moet ik zeggen. Verder beschikt de 101 intern over de connectiemogelijkheden: WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 2.1 EDR. Al met al voelt de tablet zeer solide en welgebouwd aan, rond het scherm een gestaalborstelde metalen lijst, hetzelfde voor de twee metalen panels op de achterkant. De rest is van een lichtgespikkeld zwart plastic, maar niet zo pianolak glossy. Het scherm is dat overigens wel, glossy bedoel ik dan. Vrij reflectief, maar ik heb inmiddels al een anti-glare screen protector besteld omdat ik daar al van uitging. Tablet voelt met nog geen 500 gram niet zwaar aan, maar ook niet te licht om als speelgoed aan te voelen. En de 12mm is natuurlijk een droom, het deksel met beeldscherm van mijn laptop is nog even dik!

› Tijdens de initiële opstart is het natuurlijk de bedoeling om het nodige in te stellen, ook wordt gevraagd of je een aantal applicaties wilt installeren. Ga je daarmee akkoord dan krijg je 12 apps: Aldiko, AppsLib, CineShowTime, eBuddy, fring, HUBkap, Touiteur, Quickpedia, Raging Thunder Lite, ColorNote, World Newspapers en Deezer.

› Ik heb een meegeïnstalleerd filmpje gekeken, zoals te zien is op de laatste foto. Erg fijne kleuren en het beeld is vloeiend zonder blokkerig te worden of te haperen. Daarnaast is het een genot om op zo'n breed scherm een film te kijken, door het gebrek aan (al te veel) zwarte balken boven en onder (ik denk dat je in origineel formaat boven en onder 10px zwartbalk hebt, nauwelijks merkbaar dus, maar je kunt eventueel de 'maximized view' gebruiken om de volle schermbreedte te gebruiken). Verder gaat het browsen over het internet lekker rap, maar dat zal eerder afhangen van je verbinding dan het apparaat. Touchscreen levert toch net even een andere gebruikservaring, i.p.v. met de muisklikken, hetgeen dat je wilt aanklikken gewoon aanraken, erg fijn. Pinch-to-zoom natuurlijk, de letters zijn erg goed leesbaar. Ook prettig lezen doen de eBooks van Aldiko. Waarschijnlijk wil je wel het helderheid van het scherm wat omlaag doen. In landscapemode vallen er rechts de laatste tekens van een zin weg. Er zijn geen android-hardware-knoppen om te navigeren tussen 'home', 'terug', 'instellingen' en 'zoeken', dus die worden virtueel aan de rechterkant weergegeven. Blader je om naar de volgende pagina begint het daar met de missende tekens waar het navigatiepanel die overlapte op de vorige bladzijde. Heel handig vind ik dat niet. Gelukkig ziet alles er perfect uit in portraitmode, waarbij het navigatiepanel aan de onderkant van de bladzijde niets in de weg zit. De overgangen verlopen erg soepel en snel.

Mja, dat is wel genoeg voor nu, niet? Ik ben gevraagd de firmware up te daten, dus leg 'em even aan het stroom en zal die doorvoeren. Ik ben erg blij! En dat zoeven voor kerst! ~:)
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 24 december 2010 @ 11:38:06 #78
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_90385546
Ik ben geen Androidfan, heb een iPad, maar ben geïnteresseerd in de discussie en moest even uit de lurk komen om dit te doen: _O_ .

Voor shiznuts dus. Wat een geweldige, uitgebreide, vriendelijke en ook voor een leek begrijpbare inhoudelijke posts zet jij hier neer! Hulde in veelvoud.

Ga ik nu je review lezen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  vrijdag 24 december 2010 @ 11:47:21 #79
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90385902
Thanks! :D
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 24 december 2010 @ 12:10:35 #80
178193 Juicyhil
Bekende FOK!ker
pi_90386692
Ziet er wel leuk uit. Maar ik ben nog niet echt overtuigd van Android :@
Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Ik hou zoveel van jou, ik doe alles voor je! O+
  vrijdag 24 december 2010 @ 12:46:31 #81
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90387974
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 12:10 schreef Juicyhil het volgende:
Ziet er wel leuk uit. Maar ik ben nog niet echt overtuigd van Android :@
Nadelen t.o.v. iPad
- uh.. eh.. het is niet van Apple en dus in de ogen van velen niet 'trendy'/'stylish' genoeg?
- Apple heeft de iPad uitgerust met een 9.7-inch LED-backlit scherm met IPS technology, 1024x768-pixel resolutie met 132 pixels per inch (ppi) in tegenstelling tot het 10,1" scherm met een resolutie van 1024x600 TFT LCD van de 101. Maar ik heb al vaak aangegeven dat ik onder de indruk ben van Apple's schermen, voornamelijk die van de iPhone 4.
- iPad heeft een Digital compass en een Ambient light sensor

Voordelen t.o.v. iPad
- Echt widescreen (iPad is in vergelijking maar vierkant)
- Open systeem met genoeg apps (200.000+) en booming market i.t.t. gesloten iOS (300.000+)
- Meerdere bureaubladen (vanaf 2.2) met widgets
- Stereo audio i.t.t. Mono audio
- Uitwisselbaar microSD(HC)-kaart geheugen
- USB (+miniUSB) en HDMI-aansluiting
- VGA weliswaar, maar het is en blijft een camera meer dan de iPad heeft
- Leg-/kickstand
- Gewicht en dikte. Zo'n 200gr lichter en 1.2mm dunner
- Prijs. Is ongeveer de helft goedkoper

Een beetje Apple's met Archosperen vergelijken natuurlijk. :9 Zijn twee hele verschillende apparaten voor eigenlijk twee hele verschillende doelgroepen. Bij mij sluit de Archos gewoon erg goed aan. En zeker nu ik een HTC (Desire Z) heb met Android en daar best onder de indruk van ben, verwacht ik eigenlijk ook veel plezier met de Archos 101 i.c.m. Android. :D De Android Market is booming, eerst wilde ik een iPhone, want dan kon je een virtueel bierglas leegdrinken en met een Zippo-aansteker spelen, het vlammetje uitblazen en zo. Maar precies datzelfde heb je op Android beschikbaar! Angrybirds, flight control, verzin het en je hebt het ook voor Android! Het is verder geen geheim dat Apple graag moeilijk doet met hun producten en graag de touwtjes in handen heeft (iTunes/Jailbreaking verhaal). Dit is wat er op de Archos te lezen valt...
quote:
Possibilities beyond Android with the Dual OS
Just like a PC, the ARCHOS 101 internet tablet can be freely programmed in alternative ways. This gives developers programming options in addition to the applications that can be created for the Android platform. To have total control of your Internet Tablet, ARCHOS has opened up this device, thus allowing creative minds to program their own tablet, or create what could be the tablet of the future.

ARCHOS has decided to « open » its ARCHOS 101 internet tablet by proposing to install and replace the system running Android originally installed on the machine.

Developers and programmers can choose for the operating system running under Linux distribution Ångström.

Developers can install this OS on an ARCHOS 101 internet tablet and join the Linux community which is developing a new interface, new icons, drivers, programs ... dedicated to this platform.

Skilled developers and programmers can now choose to switch over to a true standard Linux environment as offered by the Ångström Linux distribution. Developers can put this on their ARCHOS 101 internet tablet devices and join other enthusiasts who are experimenting with various ideas and interfaces based on the Linux operating system. Learn more
Ik kan er dus alle kanten mee op. Nu jij weer met je iOS... :P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 24 december 2010 @ 14:25:47 #82
104871 remlof
Europees federalist
pi_90392205
Volgens de Dixons folder hebben ze bijna de hele collectie Archos tablets in de winkel liggen, ik ga zo effe kijken :9
pi_90393593
Wow, voor maar 300 euro. :P
-|||---ლ(╹◡╹ლ)---|||-
pi_90393646
Ik vind de Archos er alleen niet zo sexy uitzien.
  vrijdag 24 december 2010 @ 15:00:39 #85
104871 remlof
Europees federalist
pi_90393747
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 14:58 schreef Oksel het volgende:
Ik vind de Archos er alleen niet zo sexy uitzien.
Ow dat vind ik juist wel:



Maar moet 'm eerst eens in m'n handen hebben natuurlijk.
pi_90395389
Ze hebben de Archos ook al bij de Media Markt volgens mijn neefje. Heb hem zelf ook al in mijn handen gehad en werkt perfect. Enigste wat ik niet handig vind werken is dat hij niet goed reageert wanneer je het scherm in je handen draait.
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:05:45 #87
104871 remlof
Europees federalist
pi_90396220
Net bij Dixons geweest. Ze hebben de Archos tablets nog niet in huis. De 70 komt maandag binnen en de 101 weten ze niet, daar is kennelijk zoveel vraag naar dat ie zelfs op internet bijna niet meer te krijgen is.

Maar ik ga die 70 maandag wel effe bekijken, die lijkt mij ook wel wat.
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:16:12 #88
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90396599
Ja, er is blijkbaar nogal een run op die dingen (de 8GB-versie vooral). Overal zie je eigenlijk dat ze er in januari (25.01.2011) pas weer zijn. Maar ja, ik zocht mijn heil dan dus maar over de grens. Een kortingscoupon (5 euro korting) bij gegoogled (altijd doen, 'nee' heb je, 'ja' kun je krijgen, toch?) dus uiteindelijk nu voor 304,97 (299 + verzendkosten - korting) vanuit Duitsland in huis. :)

Mocht je willen weten waar 'ie nog wel verkrijgbaar is, houdt dan de volgende linkjes in de gaten:
- Pricewatch
- Levertijden topic
- Geizhals
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:24:55 #89
104871 remlof
Europees federalist
pi_90396907
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 16:16 schreef shiznuts het volgende:
Ja, er is blijkbaar nogal een run op die dingen (de 8GB-versie vooral). Overal zie je eigenlijk dat ze er in januari (25.01.2011) pas weer zijn. Maar ja, ik zocht mijn heil dan dus maar over de grens. Een kortingscoupon (5 euro korting) bij gegoogled (altijd doen, 'nee' heb je, 'ja' kun je krijgen, toch?) dus uiteindelijk nu voor 304,97 (299 + verzendkosten - korting) vanuit Duitsland in huis. :)

Mocht je willen weten waar 'ie nog wel verkrijgbaar is, houdt dan de volgende linkjes in de gaten:
- Pricewatch
- Levertijden topic
- Geizhals
Ik ben volgende week een paar dagen in Düsseldorf, zal daar ook eens kijken.

Trouwens, als je zo'n tablet in Deutschland koopt en er staat een duitse versie van Android op, is dat dan makkelijk te veranderen in Engels of Nederlands? Want zeker zo'n onscreen duitse tastatur moet ik natuurlijk niet :P
  vrijdag 24 december 2010 @ 17:05:47 #90
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90398891
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 december 2010 16:24 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik ben volgende week een paar dagen in Düsseldorf, zal daar ook eens kijken.

Trouwens, als je zo'n tablet in Deutschland koopt en er staat een duitse versie van Android op, is dat dan makkelijk te veranderen in Engels of Nederlands? Want zeker zo'n onscreen duitse tastatur moet ik natuurlijk niet :P
Strak plan. ;)

:P Je merkt nergens aan dat 'ie in Duitsland besteld is. Het is de EU/US universele versie (vandaar waarschijnlijk ook die verschillende opzetstukjes voor de lader). Bij de initiële opstart wordt gevraagd in welke taal je de tablet wil hebben. Met 'Nederlands' krijg je dus gewoon een Qwerty-tobo tot je beschikking. Plaatje nummer 1 in mijn post trouwens is nog de out-of-the-box Android 2.1, inmiddels is het d.m.v. de update 2.2 geworden waardoor ook de interface er anders uit ziet. Verschillende bureaubladen zijn te kiezen en een aantal ronde balletjes rechts op je scherm geven aan op welk bureaublad je momenteel zit. Elk bureaublad is vervolgens uit te rusten met widgets e.d.. Ook is de tab rechts die je uitschuift met apps er niet meer, dat is nu een enkele knop en dan krijg je op volledig scherm al je apps te zien. Ik heb even via de AppsLib Angry Birds de kerstversie geïnstalleerd, spreekt voor zich hoe dat werkt, is erg gemakkelijk te doen. Waar ik ook achter ben gekomen is dat in Aldiko (eReader), wanneer je met je vinger links op het scherm omhoog of omlaag schuift je de eReaderhelderheid kan instellen, erg fijn. :) Verder zijn de Video, Muziek, Galerij en Fotokader-apps die voorgeïnstalleerd zijn erg goed. Ik vraag me alleen af of die standaard met Android meekomen, of dat Archos hier verantwoordelijk voor is.

Deze video's geven wel een goede impressie:

-edit- Een welkome ontdekking trouwens! Ik heb een 2.5" 640GB Samsung externe hardeschijf en nu kan ik 'em op m'n laptop wel aansluiten op m'n USB-poorten, maar niet via een USB-hub. Ik ging er eigenlijk al vanuit dat de USB-poort op de 101 een lower power output zou hebben en hem eigenlijk niet zou verbinden, maar gelukkig werkt mijn externe hardeschijf er prima op. O+ Ik = blij.

[ Bericht 4% gewijzigd door shiz op 24-12-2010 18:03:56 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_90413776
quote:
Leip ding. Wat kost die?
If not now, then when.
  vrijdag 24 december 2010 @ 22:00:17 #92
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90413874
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 21:58 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Leip ding. Wat kost die?
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 19:31 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Prijzen? Ah.. 375,33 (286,56 eur) en 549,99 dollar (419,90 eur).
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_90414098
Iemand nog tips voor een tablet onder de 100 euro? Gewoon om een beetje mee te internetten en te klooien? Als het maar een beetje vloeind gaat.
  vrijdag 24 december 2010 @ 22:28:47 #94
327191 RobertNL
For your gear.
pi_90415045
De tablet die ik heb gekocht Zt-180 heeft nu een price drop gehad en zit op 180 dollar, -15% = $153/$1.27 (ruime paypal koers) = 120 euro. weet niet als dat te duur is :)

anders is er altijd nog het 63 euro dingetje
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
pi_90415326
En er zit niet iets tussenin? :P
  vrijdag 24 december 2010 @ 22:48:27 #96
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_90415653
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 december 2010 12:46 schreef shiznuts het volgende:

[..]
-
Allemaal leuk en aardig, maar de Android-tablets het voordeel van de twijfel geven bij de apps gaat natuurlijk nergens over...

Voor de iPad zijn veel meer en veel betere apps beschikbaar dan voor welke Android-tablet dan ook. 99% van alle Android-apps zijn gewoon apps voor op je telefoon maar dan groter, terwijl de iPad-apps echt daadwerkelijk gebruik maken van het grotere scherm.

Dat is een cruciaal verschil. Als een app zowel op je tablet als je op smartphone draait is je tablet dus overbodig, even grof gezegd.
Ten percent faster with a sturdier frame
pi_90415952
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 22:48 schreef TC03 het volgende:

[..]

Allemaal leuk en aardig, maar de Android-tablets het voordeel van de twijfel geven bij de apps gaat natuurlijk nergens over...

Voor de iPad zijn veel meer en veel betere apps beschikbaar dan voor welke Android-tablet dan ook. 99% van alle Android-apps zijn gewoon apps voor op je telefoon maar dan groter, terwijl de iPad-apps echt daadwerkelijk gebruik maken van het grotere scherm.

Dat is een cruciaal verschil. Als een app zowel op je tablet als je op smartphone draait is je tablet dus overbodig, even grof gezegd.
vandaar zeker dus ook dat er steeds meer android high-ress apps komen?
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
  vrijdag 24 december 2010 @ 22:59:47 #98
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90416051
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 22:48 schreef TC03 het volgende:

[..]

Allemaal leuk en aardig, maar de Android-tablets het voordeel van de twijfel geven bij de apps gaat natuurlijk nergens over...

Voor de iPad zijn veel meer en veel betere apps beschikbaar dan voor welke Android-tablet dan ook. 99% van alle Android-apps zijn gewoon apps voor op je telefoon maar dan groter, terwijl de iPad-apps echt daadwerkelijk gebruik maken van het grotere scherm.
Eh, het open systeem/OS was het punt daar en het feit dat het aantal apps het meest booming is, ik heb erbij gezet dat Apple momenteel inderdaad meer apps biedt :Y , maar het OS geeft niet mee. Verder zijn er natuurlijk genoeg apps, ook voor Android die nu daadwerkelijk gebruikmaken van het grotere scherm en daar komen er steeds meer van natuurlijk, aangezien de vraag daarnaar ook toeneemt. :)

Er zijn dan, als voorbeeld, inderdaad magazines die speciale deals en programmatuur exclusief uitbrengen voor de iPad. Maar ik zit gelukkig niet te wachten op een digitale Sports Illustrated voor m'n tablet of van die flashy populaire dingen. Als ik full screen video's kan kijken, games als Angry bird spelen kan, mijn pdf'jes en excelbestanden op volle grootte kan lezen en lekker kan browsen, dan ben ik in mijn nopjes. Ik kan alles aanpassen naar wens en de tablet continu vernieuwen. Maar zoals gezegd, ik spreek mijn mening uit en geef mijn voorkeuren. Daar kun je het best mee oneens zijn, dat zijn Apple-mensen toch wel, maar dat vind ik dan ook prima. :P Ieder z'n ding. ^O^
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_90416351
Got nothing to add to that, behalve dan dat ik het volledig met je eens ben. :)
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
  vrijdag 24 december 2010 @ 23:08:30 #100
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_90416363
Dat voorbeeld van Sports Illustrated kan ook in de prullenbak bij nader inzien. Polar Mobile doet o.a. zaken met Sports Illustrated en Time om hun producten op diverse smartphonesystemen te krijgen. :P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')