Gans is duurder dan eend, eend kan je bij de hanos kopen voor een 25 euro de kilo en gans tegen de 40 de kilo als ik me goed herinner (Ex BTW)quote:Op woensdag 26 januari 2011 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb foie gras tot nog toe alleen in pâtévorm aangeschaft. Wat kost onbewerkte foie gras ongeveer?
Dus even tot het een kleurtje heeft?quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.
Jepquote:Op donderdag 27 januari 2011 05:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dus even tot het een kleurtje heeft?
voor vier personenquote:Op donderdag 27 januari 2011 18:53 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Piet, mijn schoonmams kwam met een pakje thuis voor een stroganoff maaltijd. Nou waren we het gelukkig over eens dat het veel te zout is en dat het vast vele malen lekkerder is om zelf te maken. Heb je nog een goed recept?
Verder dan paprikapoeder, tomatenpuree en creme fraiche kom ik eigenlijk niet...
Altijd grappig, die verhalen over schoorsteenbrand tijdens het flamberenquote:Op donderdag 27 januari 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook
Misschien geen schoorsteenbrand, maar een bijna aan vervanging toe zijnd vet filter in je afzuigkap in combinatie met een grote vlam en een afzuiging lijkt me toch inderdaad geen heel tof plan... Kost je als je pech hebt toch een afzuigkap.quote:Op donderdag 27 januari 2011 19:25 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Altijd grappig, die verhalen over schoorsteenbrand tijdens het flamberen
Stoffige televisies zijn verantwoordelijk voor meer woningbranden, maar ik weet zeker 2 restaurants die afgefikt zijn door een schoorsteenbrand na vlammen een vette afzuigkap in.quote:Op donderdag 27 januari 2011 21:49 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Misschien geen schoorsteenbrand, maar een bijna aan vervanging toe zijnd vet filter in je afzuigkap in combinatie met een grote vlam en een afzuiging lijkt me toch inderdaad geen heel tof plan... Kost je als je pech hebt toch een afzuigkap.
Glutamaat, je kan bijvoorbeeld wat Ve-tsin gebruiken, of maggi aromat of Vegeta.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 04:50 schreef AcidFay het volgende:
Hoi Piet,
mijn eerste post op het forum maak ik in jouw topic
Misschien niet helemaal jouw ding, maar ik ben benieuwd wat jij aanraad als smaakvervanger voor ansjovis in Italiaanse recepten.
Ik ben zelf vegetariër, maar als ik bezoek krijg die mee-eet dan maak ik met liefde vlees of vis voor hun klaar. Eten gaat dan om de smaak en plezier. Maar voor mijzelf en de andere vega wil ik de maaltijd natuurlijk net zo lekker maken.
Ik vermoed dat anjovis vooral zilt en ietswat vettig is. Maar ik kan er niet echt een smaakvervanger voor verzinnen. Wat is jouw advies om deze smaak toch een beetje in mijn recepten op te nemen?
Harde wener deegquote:Op vrijdag 28 januari 2011 23:23 schreef McGilles het volgende:
Piet!
Hoe maak ik nou het lekkerste deeg voor een appeltaart?
Morgenochtend ga ik weer eens een lekkere maken
Thnx! Ga ik binnenkort eens uitproberen! Klinkt erg lekker!quote:Op donderdag 27 januari 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
s
[..]
voor vier personen
de Saus.
6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.
Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.
Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.
Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.
Dankje voor je snelle reactie.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Harde wener deeg
Bloem 600 gram
Boter (en dat is BOTER, geen margarine) 400 gram
Witte basterd suiker 200 gram
Eieren, 1 stuk (groot)
Citroen rasp 1 citroen geraspt gram
Zout snuf
Hoe is het bevallen?quote:Op donderdag 27 januari 2011 05:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dus even tot het een kleurtje heeft?
Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelenquote:Op zaterdag 29 januari 2011 12:47 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb jij wel eens vijfschaft gemaakt en zoja wat zijn je verhoudingen?
Tussen de producthoeveelheden bedoel ik dan he
Ook nog nooit van gehoord, maar ga het volgende week eens maken, hou wel van die stevige maaltijden met grove productenquote:Op zaterdag 29 januari 2011 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
Lijkt me prima winterkost voor na een stevige wandeling, alleen de recepten die ik tegenkom verschillen nogal onderling...quote:Op zaterdag 29 januari 2011 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
Bij dit soort gerechten zijn er net zoveel recepten als koksquote:Op zaterdag 29 januari 2011 23:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lijkt me prima winterkost voor na een stevige wandeling, alleen de recepten die ik tegenkom verschillen nogal onderling...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |