abonnement Unibet Coolblue
  maandag 24 januari 2011 @ 17:51:19 #176
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_91808408
Nootmuskaat is ook gevaarlijk :)
pi_91808441
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.

edit: wat ErkendFokker zegt dus
  maandag 24 januari 2011 @ 17:52:14 #178
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_91808453
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tonkabonen bedoel je?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkaboon
Vind de paniek daarover zeer overdreven, Roken (van tabak) is veeeeel gevaarlijker, en Saffraan is ook giftig. Eigenlijk is alles giftig, water ook, drink 10 liter en je gaat dood.
Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 januari 2011 @ 18:01:31 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91808849
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?
Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 januari 2011 @ 21:36:55 #180
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_91821067
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/
Ok! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_91823932
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:51 schreef loecje het volgende:
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.

edit: wat ErkendFokker zegt dus
Huh, maar je kunt toch gewoon 100-gramspakjes ofzo van die ballen kopen?
  maandag 24 januari 2011 @ 22:21:28 #182
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_91824350
Ja hoor. :Y Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. :') Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood (al lijkt dat niet te kloppen nu ik wat rondlees op onderstaande link).

http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_91824508
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor. :Y Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. :') Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood.

http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( :9 :@ ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
  maandag 24 januari 2011 @ 22:24:57 #184
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_91824571
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 22:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( :9 :@ ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
Zie edit; ik heb eens gehoord dat je van één bol al doodgaat, maar dat klopt geloof ik niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_91887134
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91887664
hehe, nood me skaat

Shoarmarol
Hoor ik die Griekse melodie...
  woensdag 26 januari 2011 @ 15:00:47 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91895553
quote:
Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
pi_91896187
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 15:00 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
Ik serveer het aan mezelf :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  † In Memoriam † woensdag 26 januari 2011 @ 15:40:23 #189
91830 MaximusTG
pi_91897295
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte ;) .
pi_91897342
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte ;) .
Dat, en inderdaad: de eerste keer eerst oefenen ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 16:15:05 #191
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_91899015
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Is het pure fois gras?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_91900972
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 16:15 schreef Chielus het volgende:

[..]

Is het pure fois gras?
Zo ver ik weet wel.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 17:17:54 #193
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_91901967
Een Fok!-user gaat mij een paar tonkabonen toesturen. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 26 januari 2011 @ 19:27:10 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91907684
Een korte ronde door de kelder leert mij dat ik nog heb pompoen, knolselderij, tomaten, prei, aardappels en Turkse worstjes heb die nodig op moeten... Zat zelf te denken aan een madiwodosoep met als basis linzen maar gaan die smaken wel passen?
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:06:12 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91913076
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91913403
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:17:28 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91913877
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:10 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91914340
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop :) Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:30:33 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91914754
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:24 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop :) Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:20:42 #200
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_91918146
Ik heb foie gras tot nog toe alleen in pâtévorm aangeschaft. Wat kost onbewerkte foie gras ongeveer?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')