Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tonkabonen bedoel je?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkaboon
Vind de paniek daarover zeer overdreven, Roken (van tabak) is veeeeel gevaarlijker, en Saffraan is ook giftig. Eigenlijk is alles giftig, water ook, drink 10 liter en je gaat dood.
Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/quote:Op maandag 24 januari 2011 17:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?
Ok!quote:Op maandag 24 januari 2011 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/
Huh, maar je kunt toch gewoon 100-gramspakjes ofzo van die ballen kopen?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:51 schreef loecje het volgende:
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.
edit: wat ErkendFokker zegt dus
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!quote:Op maandag 24 januari 2011 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor. Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood.
http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
Zie edit; ik heb eens gehoord dat je van één bol al doodgaat, maar dat klopt geloof ik niet.quote:Op maandag 24 januari 2011 22:24 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.quote:Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,
Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Ik serveer het aan mezelfquote:Op woensdag 26 januari 2011 15:00 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
Dat, en inderdaad: de eerste keer eerst oefenenquote:Op woensdag 26 januari 2011 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte .
Is het pure fois gras?quote:Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,
Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Zo ver ik weet wel.quote:
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:10 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop Hoe lang moet ik hem braden/bakken?quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |