Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?quote:Op vrijdag 24 december 2010 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Twee weken terug gemaakt, stukkie van 600 gram, vacuum verpakt met wat eendenvet, peper, zout en een knoflookkie. Toen 65 minuten op 50C in een waterbad, daarna goed droog gedept en in 4 minuten rondom gebraden. Werkt perfect, want dit stuk vlees was driehoekig, maar overal was het mooi rose, ook in het puntje.
Of ben ik nu aan het opscheppen?
Het is bij gebrek aan madeira (en gebrek aan zin om het te gaan halen) tong met de tomatensaus uit deel 2 van Julia Child geworden.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Lever, kan je ook gewoon bakken, aan plakken snijden, zouten en peperen en dan door de bloem halen.
Of wat dacht je van een paté? Terriene maken ermee (J. Child heeft daar mooie recepten voor)
Wat de Lamstong betreft, koken, pellen en dan aan plakken snijden, met een madeirasaus?
Zou een elektrische wekketel voor +- 100 euro niet voldoen?quote:Op zondag 23 januari 2011 17:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?
¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek.
In mijn "poor man's Roner".quote:Op zondag 23 januari 2011 17:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?
¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek.
Volgens mij kan je daar ook bier in brouwen.. tenminste.. zo'n soort ketel hebben vrienden van me ook en die gebruiken 'm daarvoor.quote:Op zondag 23 januari 2011 22:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In mijn "poor man's Roner".
[ link | afbeelding ]
Cooking Sous-Vide at home
Af en toe in de aanbieding bij de Lidl, iets van 40-50 euro of zo. Werkt prima, je moet er alleen wel plaats voor hebben.
Ik ben lid van de Lidl-nieuwsbrief, dus ga erop letten.quote:Op maandag 24 januari 2011 15:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, alleen vin'k 85 euro niet goedkoop voor zoiets. Die van de Lidl kostte laatste keer slechts 30 euro.
dat is een term die ik niet met vacuum zou combineren.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:24 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar die kan ik je niet aanbevelen. Da's kut kiezen.
Tonkabonen bedoel je?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:33 schreef Isegrim het volgende:
Met de nadruk op 'slappe'?
Piet, jij had het een keer over een bepaalde specerij of kruid o.i.d. die eigenlijk niet verkocht mocht worden omdat 'ie in grotere hoeveelheden giftig zou zijn. Jij gebruikte het wel eens. Wat was dat ook alweer? Ik had het er laatst over met LHO en we konden niet meer bedenken wat dat ook weer was.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |