abonnement Unibet Coolblue
pi_90255292
Welk recept ga jij dan gebruiken Robin? O-)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  dinsdag 21 december 2010 @ 21:24:46 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90255373
Ja, dat weet ik dus nog niet!
Een lekker vet, calorierijk recept.
Hopelijk me hier dadelijk in de schoot geworpen. :P
(anders moet ik alsnog gaan zoeken)
  dinsdag 21 december 2010 @ 22:17:29 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90258809
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 21:15 schreef Miss_Isis het volgende:
Hoi Piet (en eventuele andere meelezende kook-guru's). Vorig jaar met kerst heb ik een heerlijke chocolademousse gemaakt die zeer goed gelukt was. Ik zou dat graag dit jaar weer doen, maar ben het recept kwijtgeraakt ;(

De ingrediėnten waren pure chocolade, eiwit, suiker, scheutje grand marnier voor de smaak en misschien (weet dit dus niet meer zeker) roomboter en eidooiers (als het er in zat zeker minder dan de eiwitten). Er zat zeker weten geen (slag)room in het recept dat ik gebruikte. Mijn vraag is nu, weet jij misschien een recept dat hier op lijkt en dat heerlijke chocomousse oplevert? Mijn dank is groot :)
Heb je het recept geprobeerd dat ik gepost heb?
Ik wil voor de kerst nog sowieso wat gaan experimenteren met chocolademouse
Gewoon omdat het kan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90259685
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 december 2010 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je het recept geprobeerd dat ik gepost heb?
Ik wil voor de kerst nog sowieso wat gaan experimenteren met chocolademouse
Gewoon omdat het kan
Heb het gezien, maar hoopte dat je misschien een recept wist zonder room dat op 'mijn' recept van vorig jaar zou lijken. Heb trouwens inmiddels na een avondje google twee recepten gevonden die me wel wat lijken. Makkelijk, hopelijk lekker, en goed klaar te maken naast alle andere kerstdesserts :)

* 4 eieren
* 200 g pure chocolade
* 60 g suiker

Bereidingswijze

1. Eigeel van het eiwit scheiden
2. Eidooiers met de suiker tot een ruban kloppen.
3. Eiwitten stijfkloppen.
4. De chocola au bain-marie smelten.
5. De chocola met de ruban mengen.
6. Het chocolademengsel voorzichtig door het eiwit spatelen.
7. In bakjes gieten en op laten stijven in de koelkast.

Misschien dat ik er nog wat meer chocolade in doe dan hier staat.. Ik kan nog wel even experimenteren wat het beste bevalt, ik moet 2e kerstdag pas 'presteren' voor de familie :P
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  woensdag 22 december 2010 @ 22:13:52 #80
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_90312591
Ik heb voor 5 euro een Fissler pan op de kop getikt:



Niet die van het plaatje maar wel met een vergelijkbare bodem. Wat is nou het doel van die ruitjes?
  woensdag 22 december 2010 @ 22:26:29 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90313507
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 22:13 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb voor 5 euro een Fissler pan op de kop getikt:

[ afbeelding ]

Niet die van het plaatje maar wel met een vergelijkbare bodem. Wat is nou het doel van die ruitjes?
Het idee is dat daar vet in blijft onder het vlees, en dat het dan niet aan het RVS plakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 december 2010 @ 22:56:16 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_90315631
Ok dank je wel. Erg prettig aangezien mijn fornuis niet 100% horizontaal is. Heb er vandaag een eendenborst in gebakken en hij bevalt me prima :)
  woensdag 22 december 2010 @ 23:13:36 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90316764
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 22:56 schreef Erasmo het volgende:
Ok dank je wel. Erg prettig aangezien mijn fornuis niet 100% horizontaal is. Heb er vandaag een eendenborst in gebakken en hij bevalt me prima :)
Op de vetzijde ingesneden in wiebertjesvorm en dan langzaam uitgebakken zodat de huid heerlijk knapperig wordt en het vet langzaam uitsmelt?
:Y) :Y) :Y)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 december 2010 @ 23:17:26 #84
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_90316992
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 23:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op de vetzijde ingesneden in wiebertjesvorm en dan langzaam uitgebakken zodat de huid heerlijk knapperig wordt en het vet langzaam uitsmelt?
:Y) :Y) :Y)
Yup :D Daarna wat aardappels in het vet wat achterbleef gebakken :9~

Had ook een mooie sinaasappelwijnsaus gemaakt maar die is helaas op het laatste moment mislukt omdat ik uitschoot met het bindmiddel ;(

De pan bevalt iig wel, als ik zo de nieuwprijs zie dan heb ik volgens mij wel goede deal gescoord :)
  donderdag 23 december 2010 @ 22:21:38 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_90364964
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hoeft geen echte weckglazen te gebruiken, maar het is wel verstandig om de potten in een pan kokend water te zetten voor een half uurtje, dan gebeurt er niets meer mee.
Kickje; ik zat net een biertje te drinken toen ik een ingeving kreeg...



Beugelflessen! Goed af te sluiten en met iets minder dan een halve liter de juiste inhoud.
Volgende pan bouillon gaat hier waarschijnlijk in :)
pi_90371882
Hoi Piet,

Ik ga binnenkort een grote pan uiensoep maken, 7 liter moet het worden. Ik heb 8 kilo uien, geschild dus zo ongeveer 7. Die ga ik een uur lekker zacht opzetten voor een goddelijke smaak, en dan groentebouillon (moet vegetarisch) erbij. Verder wil ik er graag wat rode port in gooien. Hoeveel moet ik ongeveer hebben bij zeven liter soep? Nog tips voor andere ingrediėnten?
Alvast bedankt en een fijne kerst!
Ik weet het ook niet
  vrijdag 24 december 2010 @ 00:32:55 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90372687
Steranijsje of twee. :Y
pi_90373446
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 00:32 schreef RobinOok het volgende:
Steranijsje of twee. :Y
In de uiensoep? Verrassend, wordt die smaak overheersend of valt het mee? Toevallig ook een idee over de port?
Ik weet het ook niet
  vrijdag 24 december 2010 @ 00:56:26 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90373939
Ooit gedaan in recept van Heston Blumenthal, voor perfecte bolognesesaus. Daarin ging ook een batch gecarameliseerde uien:



Dat was 1 steranijsje op 500g gesneden ui en nee, dat was niet overheersend. Het geeft je saus/jus/bouillon/whatever een hartigere, vleesachtigere smaak, maar je proeft niet echt steranijs.

Ik zou alleen op die 7 kilo uien van je geen 14 steranijsjes doen. Hooguit 3 of zo.

Over die port heb ik geen idee. Misschien een leuk schenkkannetje op tafel zetten dat iedereen zelf port kan toevoegen? Zou madeira niet lekkerder zijn? Nou ja, weet ik ook niet, ik heb geen verstand van uiensoep, maar van die steranijs, daar sta ik wel erg achter.
pi_90380080
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 22:13 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb voor 5 euro een Fissler pan op de kop getikt:

[ afbeelding ]

Niet die van het plaatje maar wel met een vergelijkbare bodem. Wat is nou het doel van die ruitjes?
Het plakt juist wel even in die pan. En pas omdraaien als het niet meer plakt. Heb hem onlangs nieuw gekocht, vandaar dat ik dat schrijf: het staat in de gebruiksaanwijzing. En dat je hem eerst heet moet laten worden voordat je er het vet inwerpt stond er ook in: is beter voor alles zegt men. Ik volg het maar braaf op, aangezien hij nieuw vrij duur was.

[ Bericht 3% gewijzigd door NoCigar op 24-12-2010 05:02:12 ]
anonieme razernist
pi_90381706
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 00:56 schreef RobinOok het volgende:
Ooit gedaan in recept van Heston Blumenthal, voor perfecte bolognesesaus. Daarin ging ook een batch gecarameliseerde uien:

[ link | afbeelding ]

Dat was 1 steranijsje op 500g gesneden ui en nee, dat was niet overheersend. Het geeft je saus/jus/bouillon/whatever een hartigere, vleesachtigere smaak, maar je proeft niet echt steranijs.

Ik zou alleen op die 7 kilo uien van je geen 14 steranijsjes doen. Hooguit 3 of zo.

Over die port heb ik geen idee. Misschien een leuk schenkkannetje op tafel zetten dat iedereen zelf port kan toevoegen? Zou madeira niet lekkerder zijn? Nou ja, weet ik ook niet, ik heb geen verstand van uiensoep, maar van die steranijs, daar sta ik wel erg achter.
Bedankt RobinOok, een hele leuke tip, ik ga het zeker proberen.

En dan wacht ik nog even op Piet (of iemand anders die het weet) over de port.
Ik weet het ook niet
  vrijdag 24 december 2010 @ 09:31:42 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90381968
Zou bij de uiensoep geen port doen, maar een straffe rode wijn om een tegenhanger te hebben tegen de zoete gecarameliseerde uien. Als je de uien langzaam gaar stooft worden ze heerlijk bruin, aromatisch en zoet. Op zeven kilo, makkelijk een flesje. Als je port gebuikt mis je de wat rinsige van de wijn en wordt het te zoet.
Goed laten koken daarna, en dan de (hopelijk zelfgemaakte) bouillon erdoor.
Serveren met soldaatjes of croutons. Niet gaan lopen ellenden met brood erop en kaas en dan gratineren, dat is zo bliksoep-bistro-druipkaars-vreten-van-houten-planken-jaren-70 fout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90382968
Piet,

Van roomboter en verse kruiden en wat knoflook heb ik kruidenboter gemaakt voor op een stokbroodje.
Nou heb ik nog heeeel veel verse kruiden liggen, maar geen basilicum. Wilde een soort van pesto maken.
Er ligt nog wel tijm, rozemarijn, peterselie en bieslook.

Heb jij ideeen voor een lekker stokbroodsmeerseltje?
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 24 december 2010 @ 10:25:24 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90383276
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 10:14 schreef Lonaa het volgende:
Piet,

Van roomboter en verse kruiden en wat knoflook heb ik kruidenboter gemaakt voor op een stokbroodje.
Nou heb ik nog heeeel veel verse kruiden liggen, maar geen basilicum. Wilde een soort van pesto maken.
Er ligt nog wel tijm, rozemarijn, peterselie en bieslook.

Heb jij ideeen voor een lekker stokbroodsmeerseltje?
Sla een teen of 2, 3 knoflook fijn met zout, peper en groene kruiden in een vijzel, roer hier een kopje olijfolie doorheen en giet dit uit op een bord. Brood er in dippen
Heerlijk pittig en lekker.
Heb dit liever dan kruidenboter
Tonijndip
Neem een blikje tonijn (goed uitknijpen), paar lepels mayonaise, groene kruiden, peper zout, teentje knof. In een hoge mengbeker en even de staafmixer er op en sla het tot een dip.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90385305
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou bij de uiensoep geen port doen, maar een straffe rode wijn om een tegenhanger te hebben tegen de zoete gecarameliseerde uien. Als je de uien langzaam gaar stooft worden ze heerlijk bruin, aromatisch en zoet. Op zeven kilo, makkelijk een flesje. Als je port gebuikt mis je de wat rinsige van de wijn en wordt het te zoet.
Goed laten koken daarna, en dan de (hopelijk zelfgemaakte) bouillon erdoor.
Serveren met soldaatjes of croutons. Niet gaan lopen ellenden met brood erop en kaas en dan gratineren, dat is zo bliksoep-bistro-druipkaars-vreten-van-houten-planken-jaren-70 fout
Thnx Piet!
Ik weet het ook niet
pi_90387714
wat voor soort draad moet je gebruiken voor als je een stuk vlees wil inbinden?
"Those unforgettable days, for them I live"
  vrijdag 24 december 2010 @ 12:49:54 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90388102
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 12:39 schreef zquing het volgende:
wat voor soort draad moet je gebruiken voor als je een stuk vlees wil inbinden?

Er is speciaal keukentouw voor, maar je kan gewoon katoen, hennep of vlas gebruiken. Let wel op dat het geen kunsstoffen bevat die kunnen gaan smelten en verbranden in de oven
http://www.kooktoppers.nl(...)ntouwrolladetouw.php
http://www.cordage.be/ret(...)-43.html?language=nl
Keukentouw is levensmiddelkwaliteit, dus je zal er geen resten bestrijdingsmiddelen in vinden, maar je gaat echt niet dood aan het katoenen draad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90388160
Ik kan gewoon een rolletje katoendraad van de hema halen? Zal anders ook even bij de slager kijken of ze wat hebben
"Those unforgettable days, for them I live"
  vrijdag 24 december 2010 @ 12:53:52 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90388265
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 12:51 schreef zquing het volgende:
Ik kan gewoon een rolletje katoendraad van de hema halen? Zal anders ook even bij de slager kijken of ze wat hebben
vraag idd even je slager om een paar meter.
Ik heb jaren geleden (weet geeneens meer waar) een potje keukentouw gekocht en bind daar mijn kippen en rollades mee op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90389937
Is er een handige manier om meerdere eieren tegelijk te pocheren? Ik kan wel 1 ei tegelijk pocheren. Maar ik zou er graag meerdere tegelijk pocheren zodat ze tegelijk klaar zijn en iedereen een even warem gepocheerd ei krijgt.

Weet je misschien een manier hoe je dat doet pietverdriet?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')