Check.quote:Op vrijdag 10 december 2010 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je jampotjes met metalen deksel?
Dan kan je na het inkoken de potjes kokend heet vullen en dan even wecken.
Je hoeft geen echte weckglazen te gebruiken, maar het is wel verstandig om de potten in een pan kokend water te zetten voor een half uurtje, dan gebeurt er niets meer mee.quote:Op vrijdag 10 december 2010 21:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Check.
Echt wecken met beugel en wekpan of volstaat het om de warme inhoud in warme potten te doen zodat dat dingetje op de deksel naar beneden gaat.
Chocola chantilly:quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Een recept.
Ik wil als dessert met kerst gevulde sinaasappel maken. Daarbij wil ik een lekkere pure chocolademousse maken.
Tevens ook op zoek naar echt lekkere pure chocola.
Waarom weet ik het bestaan van deze methode niet?!?quote:Op vrijdag 10 december 2010 21:39 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Chocola chantilly:
Pure chocola smelten met water. Daarna snel afkoelen en flink opkloppen.. Krijg je een mousseachtige massa met alleen de smaak van pure chocola (want geen room of iets dergelijks toegevoegd). Werkt trouwens alleen goed met pure chocola.
http://en.molecularcuisine.org/forum/showthread.php?tid=67
Nee, valt reuze mee, en persoonlijk vind ik het zonde om een hele haas te stoven, doe dat met de poten en braad de rug gewoon, zonde om de rug te stoven.quote:Op zaterdag 11 december 2010 09:46 schreef FigureBirdStars het volgende:
Vorige week zag ik bij DWDD een stukje over Lièvre à la royale. Heeft u dit weleens gemaakt en is het echt zo'n moeilijk gerecht om goed klaar te maken?
Geen idee, heb de aflevering niet gezien, maar klassiek is de hele haas.quote:Op zaterdag 11 december 2010 12:55 schreef RobinOok het volgende:
Dat deden ze gelukkig ook daar, bij DWDD.
Lonaa, ben je niet vergeten, heb een recept in mijn hoofd maar dat wil ik vanavond eerst proberen. Is een klassieke met room en eiwit.quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Een recept.
Ik wil als dessert met kerst gevulde sinaasappel maken. Daarbij wil ik een lekkere pure chocolademousse maken.
Tevens ook op zoek naar echt lekkere pure chocola.
Mooi. Ik wacht rustig af.quote:Op zaterdag 11 december 2010 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lonaa, ben je niet vergeten, heb een recept in mijn hoofd maar dat wil ik vanavond eerst proberen. Is een klassieke met room en eiwit.
Moet ik eens uitproberen.quote:Op zaterdag 11 december 2010 15:27 schreef Prego het volgende:
Piet,
ik het al vele malen geprobeerd maar ik rijg het niet voor elkaar: macarons! de vulling is het probleem niet maar de rest... welk recept ik ook volg, wanneer ik de 'koekjes' uit de oven haal zijn ze of de nat, te droog, te hard, ze kleven.. heb je nog een goede tip? welke temperatuur raad je aan? ik heb een oven die werkt op electriciteit.
alvast bedankt
Heb net 2 flinke bollen op, van ijscobal grote zeg maar, en het is verstandig niet teveel ervan te serveren, hij smaakt zéér intensief naar chocolade. Bombastisch gewoon.quote:Op zaterdag 11 december 2010 18:50 schreef Lonaa het volgende:
Dankje Piet!
Ik ga het van de week een keer proberen.
De sinaasappels die ik erbij maak:
Voor 4 personen:
Week 6 blaadjes gellatine. Snij 4 grote sinaasappels door midden en pers ze uit. Pers 2 citroenen uit. Het sap van de sinaasappels en citroenen aanvullen met water tot 4 dl. Een beetje suiker er doorheen en de gellatine er doorheen. In de 4 sinaasappelhelften gieten en laten opstijven in de koelkast.
En ooh, als je dat goed doet is het hemels.
Ik wil er een klein bolletje chocolademousse op/bij serveren, van jouw recept.
Ik wil die schaal wel op komen halen.quote:Op zaterdag 11 december 2010 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb net 2 flinke bollen op, van ijscobal grote zeg maar, en het is verstandig niet teveel ervan te serveren, hij smaakt zéér intensief naar chocolade. Bombastisch gewoon.
En ik heb nog een hele schaal staan, verdomme, die moet ik nog opeten ook.
Ik heb het ook maar besteld en binnen. Wat opbouw en inhoud betreft vind ik het sterk lijken op het eerste boek, maar dan met net andere recepten (en dat terwijl ik 95% van de recepten uit deel 1 nog nooit heb klaargemaakt . Ik heb wel de indruk dat de recepten gemiddeld genomen net iets lastiger zijn of dequote:Ik wist niet dat er een tweede deel was, maar ik begrijp uit de beschrijvingen dat het originele manuscript niet compleet uitgegeven is, en dat dit de dingen bevat die er uit waren gehaald. Bedankt dat je het onder de aandacht brengt. Heb hem in pre-order staan.
Grappig weetje trouwens, het boek is nooit in Duitsland verschenen, en zover ik weet, ook nooit in Frankrijk (in het Duits en Frans). De film wel, wat de vraag opwerpt, als er zoveel troep verschijnt op de kookboekenmarkt ze het boek niet na de Film alsnog uitbrengen.
Welke? Kikkoman?quote:Op zondag 12 december 2010 16:51 schreef morgane het volgende:
Piet, ik heb hier nog een fles sojasaus staan. Ooit gebruikt om japanse noodlesoep mee te maken. Waarvoor kan ik het nog meer gebruiken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |