abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:59:54 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92333712
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 februari 2011 @ 18:41:56 #277
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_92335616
Blauwrier? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 4 februari 2011 @ 18:42:57 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92335669
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 18:41 schreef Isegrim het volgende:
Blauwrier? :P
10 Laadjes
Familiegebrek, hebben het thuis ook altijd over ZeeThakjes, Slaatjes Bla
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92337439
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Dát klinkt goed! :Y
En waar ga ik daar aanstaande zondag naast eten, Piet?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 19:41:40 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92338755
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 19:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Dát klinkt goed! :Y
En waar ga ik daar aanstaande zondag naast eten, Piet?
Een zelfgemaakte kalfsschnitzel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 februari 2011 @ 19:43:39 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92424063
Ik heb wat Tonkabonen gevonden en wil ze volgend weekend uitproberen in een baksel. Heb je een suggestie en hoeveel van die dingen moet ik gebruiken?
  zondag 6 februari 2011 @ 20:09:45 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92425635
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken! :)

Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek. :@ :')

Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Oh, zie je vraag nu pas. Euh, ik hou meestal niet zo van rettich. *grin*
Hoewel deze salade nog wel ging:


Daikon salad

Daikon met rode chilipeper, zwarte sesamzaadjes en een dressing van:
2el zoete, zwarte rijstazijn
1el lichte sojasaus
1tl sesamolie

of deze vergelijkbare:


Daikon salad

Rettich met rode chilipeper, zwarte sesamzaadjes, lente-ui, verse koriander, nashi peer en een dressing van:
2el zoete, zwarte rijstazijn
1el lichte sojasaus
1el Sichuan Chili Olie
1tl sesamolie

Maar ja, als je zo'n hele rettich hebt kun je misschien beter rettich-cake maken. Wel veel werk. En 't recept heb ik nog niet online staan.

  zondag 6 februari 2011 @ 20:32:02 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92427097
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 19:43 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb wat Tonkabonen gevonden en wil ze volgend weekend uitproberen in een baksel. Heb je een suggestie en hoeveel van die dingen moet ik gebruiken?
Ja, gebruik er niet een paar van, maar rasp een beetje van 1 af, zoals je bij nootmuskaat doet.
Je kan er bijvoorbeeld flan mee maken, of ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 februari 2011 @ 20:35:59 #284
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92427399
Flan is wel een goed idee ja. Ze ruiken heerlijk btw.
pi_92502562
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Dit wordt het vandaag! :) Rettich rauw, neem ik aan?
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 februari 2011 @ 15:07:17 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92502784
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit wordt het vandaag! :) Rettich rauw, neem ik aan?
Alles rauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92502898
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

10 Laadjes
Familiegebrek, hebben het thuis ook altijd over ZeeThakjes, Slaatjes Bla
Ik geef zelf de voorkeur aan ZeeTheefjes.
pi_92549221
Piet (en anderen),
Mijn vriend is op zoek naar een lobbige (ongeveer even dik als mayonaise) groenepepersaus die voor koud gebruik bedoeld is, ongeveer zoals die van Wijko:

Helaas hebben we bij de Makro die van Wijko niet kunnen vinden, evenmin als andere koude groenepepersauzen. Ook in de supermarkt komen we niet verder: ondanks dat het een grote Appie is, is er zelfs geen Calvé-flesje groenepepersaus te vinden (hoewel dat eigenlijk niet is wat hij zoekt, want te dun en niet de goede volle smaak).
Heb jij een recept voor een lekkere, lobbige, koude groenepepersaus?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92549416
De ingredienten staan er al bij, daar moet je toch een eindje mee kunnen komen lijkt me? :)
  woensdag 9 februari 2011 @ 16:08:36 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92549753
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 15:57 schreef Pandora73 het volgende:
Piet (en anderen),
Mijn vriend is op zoek naar een lobbige (ongeveer even dik als mayonaise) groenepepersaus die voor koud gebruik bedoeld is, ongeveer zoals die van Wijko:
[ afbeelding ]
Helaas hebben we bij de Makro die van Wijko niet kunnen vinden, evenmin als andere koude groenepepersauzen. Ook in de supermarkt komen we niet verder: ondanks dat het een grote Appie is, is er zelfs geen Calvé-flesje groenepepersaus te vinden (hoewel dat eigenlijk niet is wat hij zoekt, want te dun en niet de goede volle smaak).
Heb jij een recept voor een lekkere, lobbige, koude groenepepersaus?
Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...
Ik zou denken, begin met een lekker mayo en voeg er gekneusde groene pepers aan toe, eventueel nog wat andere smaakmakers als wat worcestersaus, gembersiroop, beetje sambal.

Of anders schrijf je Wijko een mailtje en vraagt hun waar de saus te koop is bij jou in de buurt
http://www.wijkofoodservice.nl/producten.php

Ik weet niet waar je woont, maar als je er op goegelt vind je genoeg verkopers
http://www.berendhaus.nl/ bijvoorbeeld of http://www.leijtensgvb.nl/script/P_contact.asp in eindhoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92552688
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...
Ik zou denken, begin met een lekker mayo en voeg er gekneusde groene pepers aan toe, eventueel nog wat andere smaakmakers als wat worcestersaus, gembersiroop, beetje sambal.

Of anders schrijf je Wijko een mailtje en vraagt hun waar de saus te koop is bij jou in de buurt
http://www.wijkofoodservice.nl/producten.php

Ik weet niet waar je woont, maar als je er op goegelt vind je genoeg verkopers
http://www.berendhaus.nl/ bijvoorbeeld of http://www.leijtensgvb.nl/script/P_contact.asp in eindhoven
Kopen gaan we zeker naar kijken, maar zelf maken is natuurlijk altijd lekkerder ;)
We gaan eens wat uitproberen dan!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92552977
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 16:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De ingredienten staan er al bij, daar moet je toch een eindje mee kunnen komen lijkt me? :)
Mwoah, ik vond "specerijen" en "kruiden" nog een beetje vaag ;) . Plus dat je met een ingrediëntenlijst op zich nog niet weet hoeveel je erin moet doen.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zondag 13 februari 2011 @ 19:06:48 #293
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_92728864
Piet, we zijn O+ Ossobuco alla Milanese O+ aan het maken. Wat is het nu van het in de bloem wentelen van de schenkels?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_92729222
Ik ben dan wel Piet niet, maar ik denk het antwoord gevonden te hebben :s)
Vlees door bloem halen , waarom?
  zondag 13 februari 2011 @ 19:16:23 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_92729311
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 19:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben dan wel Piet niet, maar ik denk het antwoord gevonden te hebben :s)
Vlees door bloem halen , waarom?
^O^ :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 14 februari 2011 @ 10:25:35 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92758453
Goeie vraag, ik doe het bij vlees nooit, wel bij een visje, geeft een lekker korstje. Heb bij vlees nooit echt ingezien waarom je het zou moeten doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 februari 2011 @ 13:10:40 #297
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92764734
Alleen voor het bind-effect zou je het kunnen doen, maar daar heb je ook 101 andere mogelijkheden voor. Het snel dichtschroeien van vlees kan ook prima zonder bloem.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 14 februari 2011 @ 13:30:30 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_92765539
Het stond in elk ossobuco-recept dat ik vond, dus ik heb maar aangenomen dat het nodig was. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 14 februari 2011 @ 14:47:55 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92768704
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 13:10 schreef Chielus het volgende:
Alleen voor het bind-effect zou je het kunnen doen, maar daar heb je ook 101 andere mogelijkheden voor. Het snel dichtschroeien van vlees kan ook prima zonder bloem.
Dichtschroeien is een fabeltje, je schroeit vlees niet dicht en het sap blijft er niet door bewaard. Reden om bv stoofvlees aan te braden is voor de smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92810123
Ik heb onlangs in Duitsland een zakje "Marmorbohnen" gekocht, eigenlijk omdat ze er zo leuk uitzagen.
Wat kan ik hier allemaal voor lekkers mee maken?
En hebben deze bonen ook een Nederlandse naam?



:)
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')