10 Laadjesquote:
Dát klinkt goed!quote:Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Een zelfgemaakte kalfsschnitzel?quote:Op vrijdag 4 februari 2011 19:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Dát klinkt goed!
En waar ga ik daar aanstaande zondag naast eten, Piet?
Oh, zie je vraag nu pas. Euh, ik hou meestal niet zo van rettich. *grin*quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken!
Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek.
Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Ja, gebruik er niet een paar van, maar rasp een beetje van 1 af, zoals je bij nootmuskaat doet.quote:Op zondag 6 februari 2011 19:43 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb wat Tonkabonen gevonden en wil ze volgend weekend uitproberen in een baksel. Heb je een suggestie en hoeveel van die dingen moet ik gebruiken?
Dit wordt het vandaag! Rettich rauw, neem ik aan?quote:Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Alles rauw.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit wordt het vandaag! Rettich rauw, neem ik aan?
Ik geef zelf de voorkeur aan ZeeTheefjes.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
10 Laadjes
Familiegebrek, hebben het thuis ook altijd over ZeeThakjes, Slaatjes Bla
Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...quote:Op woensdag 9 februari 2011 15:57 schreef Pandora73 het volgende:
Piet (en anderen),
Mijn vriend is op zoek naar een lobbige (ongeveer even dik als mayonaise) groenepepersaus die voor koud gebruik bedoeld is, ongeveer zoals die van Wijko:
[ afbeelding ]
Helaas hebben we bij de Makro die van Wijko niet kunnen vinden, evenmin als andere koude groenepepersauzen. Ook in de supermarkt komen we niet verder: ondanks dat het een grote Appie is, is er zelfs geen Calvé-flesje groenepepersaus te vinden (hoewel dat eigenlijk niet is wat hij zoekt, want te dun en niet de goede volle smaak).
Heb jij een recept voor een lekkere, lobbige, koude groenepepersaus?
Kopen gaan we zeker naar kijken, maar zelf maken is natuurlijk altijd lekkerderquote:Op woensdag 9 februari 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...
Ik zou denken, begin met een lekker mayo en voeg er gekneusde groene pepers aan toe, eventueel nog wat andere smaakmakers als wat worcestersaus, gembersiroop, beetje sambal.
Of anders schrijf je Wijko een mailtje en vraagt hun waar de saus te koop is bij jou in de buurt
http://www.wijkofoodservice.nl/producten.php
Ik weet niet waar je woont, maar als je er op goegelt vind je genoeg verkopers
http://www.berendhaus.nl/ bijvoorbeeld of http://www.leijtensgvb.nl/script/P_contact.asp in eindhoven
Mwoah, ik vond "specerijen" en "kruiden" nog een beetje vaag . Plus dat je met een ingrediëntenlijst op zich nog niet weet hoeveel je erin moet doen.quote:Op woensdag 9 februari 2011 16:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De ingredienten staan er al bij, daar moet je toch een eindje mee kunnen komen lijkt me?
quote:Op zondag 13 februari 2011 19:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben dan wel Piet niet, maar ik denk het antwoord gevonden te hebben
Vlees door bloem halen , waarom?
Dichtschroeien is een fabeltje, je schroeit vlees niet dicht en het sap blijft er niet door bewaard. Reden om bv stoofvlees aan te braden is voor de smaak.quote:Op maandag 14 februari 2011 13:10 schreef Chielus het volgende:
Alleen voor het bind-effect zou je het kunnen doen, maar daar heb je ook 101 andere mogelijkheden voor. Het snel dichtschroeien van vlees kan ook prima zonder bloem.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |