abonnement Unibet Coolblue
pi_107741602
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 23:27 schreef Gripper het volgende:
Vreeswijk update!
Er wordt nu even niet volop geklust, we gaan pas na de vorst met de badkamer aan de slag, maart ofzo. Maar toch even een leuk plaatje: Dit is het effect van sedum + (heel normale, niks fancy) isolatie op je dak vs. het niet geïsoleerde dak van de buurvrouw....

[ afbeelding ]
Aardig minder warmteverlies naar buiten toe dus :)
pi_108583502
Update!

Er gebeurt ineens weer heel veel in Vreeswijk: we zijn aan de badkamer begonnen. Vorige week waren we op vakantie, en de buurman/aannemer is alvast begonnen met de brekerij en voorbereiding. Op die manier hebben wijzelf er geen last van dat we een paar weken zonder badkamer + stofbende zitten.

Maandagavond was ik weer thuis, en a.s. zondag komt ook mn meisje thuis, die heeft de vakantie nog wat verlengd. En als ze er is, is het alweer bijna af.

Dus een snel verslag, waar ik niet heel veel inhoudelijk over kan vertellen, ik was zelf tenslotte in de sneeuw aan het spelen in Finland. Ik bouw sinds deze week natuurlijk wel weer zelf mee, maar omdat ze al zo goed gewerkt hebben blijft mijn aandeel beperkt tot verlichting & elektra, aftimmeren en het plafond erin zetten.

Zo was het:
een kleine badkamer, 2.70 x 1.70 met douche, wastafel en wc. In 1 hoek van de badkamer hebben we een groot blok (Het Blok, er is zelfs een klusprogramma aan gewijd ;) )
Daaronder zit de trapopgang, weghalen kan dus niet.



Het voorstel:
De wastafel verplaatsen vanaf huidige positie naar op/in het blok. Er gaat dan een klein stukje ruimte in het trapgat verloren, maar zolang je niet met een lange ladder boven je hoofd omhoog loopt is dat geen probleem.


Hier zie je de positie van de wasbak. een hardstenen bak, net zo breed als het huidige blok, ongeveer 1 meter.
De trapopgang wordt dan weer betimmerd en gestukadoord.

En zo begonnen ze vorige week maandag toen wij weg waren:



Binnenwanden wegbreken, dit is in de achtermuur waar de vorige eigenaren heel simpel een kozijn van een oude slaapkamer tot badkamer hebben omgetoverd, door er schrootjes in te zetten. De achterkant van de schrotenwand is hier al te zien. En daarmee ook de reden waarom we daar echt mee aan de slag móesten: de schroten zitten vol kieren, en we hadden tijdens het stormgeweld in december al wat lekkage binnen.


Het blok afbreken


Binnenwanden al bijna weg





8 cm dikke betonplak die als oude vloer diende weggebroken. Niks met lewisplaten ofzo, het beton was gewoon direct op de oude verdiepingsvloer gestort. En t is niet eens nodig voor de afvoeren: in de balkenlaag is daarvoor voldoende ruimte. Dus doordat we die dikke laag nu kwijt zijn, en er een veel dunner materiaal wordt gebruikt, gaan we omlaag, en krijgen we meer hoofdruimte.
Veel puin dus.

Nadat de houten vloer weer schoongeschraapt en eruit was, is de riolering omgelegd. De WC blijft waar ie nu stond, maar voor de douche komt er een drain, en ook de wastafel afvoer moest naar het blok toe.





het blok nu helemaal weg.





Het nieuwe blok, we krijgen een piano in de badkamer. De wastafel komt op het blok te staan, en inbouwkranen in de muur.

Met een raggelwerk tegen de oude buitenmuur (daar zat vroeger 8 cm rockwool tussen) komen er Kerdi-platen van Schluter. Dat is een bouwsysteem met isolatie ineen, waar je direct tegenaan kunt tegelen. Mits de vloer en wand platen op de juiste manier (profielen en tape) met elkaar verbonden worden is de badkamer al waterdicht zonder dat je m tegelt. We zouden dus ook deze mooie oranje vloer en wanden kunnen houden :)
Bijkomend voordeel: het Schluter systeem is dunner dan rockwool matten, met een beter isolatie effect. Dus de badkamer wordt ook ruimer door deze verbouwing.


Het oude kozijn eruit: een outdoor-douche! past helemaal bij ons.


En een muur opgemetseld + raam erin, zodat je tijdens het douchen naar buiten kunt kijken. Onze achtergevel is wit gepleisterd, dus dat wordt zometeen gestukadoord en gewit aan de buitenkant.


De nieuwe binnenwanden rondom het kozijn.


De bodemplaat voor de douche. Ik heb er even met paint in getekend: het gele ding is een driehoekige rvs zuil (moet nog ingemeten en gebouwd worden) met daarin de waterleidingen en de douchekolom. Deze komt strak tussen vloer en plafond te staan. blauw zijn de glazen wanden. Rood is de drain. De douche ligt 1 tegeldikte lager dan de rest van de badkamer, maar de drain voorkomt uiteraard dat het een waterballet wordt, en als je dweilt kun je ook alles zo de drain in vegen.



Vanuit het trapgat gezien:
Waterleidingen naar de wasbak toe, inmiddels heb ik hier een raggelwerk voor zitten, waar straks 1 schuin lopende stucplaat tegenaan komt.


En de kranen.

Gisteren hebben we ook een exacte houten mal gemaakt van de wastafel + plaats sifon, en die is nu naar de steenhouwer zodat ie de bak kan maken.

Dat was allemaal vorige week en de eerste helft van deze week.

Nog te doen: vandaag legt de aannemer de elektrische vloerverwarming (Danfoss)
Mooi systeem, er zit een digitale thermostaat bij die past in een normale inbouwdoos. Dus die kan naast de lichtschakelaar worden geplaatst. Die vloerverwarming is ook wel nodig, want de oude -lelijke- radiator hebben we ook van de muur gerukt.

Daarna een laag egaline eroverheen, en dan gaan we morgen tegelen. Daarna is het klaar met de stoffige werkzaamheden, en kan ik zelf verder met het lichtplan, plafondplaten, betimmering van de lichtkoepel, en zodra de rvs zuil + de wasbak toekomen kunnen die geplaatst worden.
Eind volgende week zijn we waarschijnlijk klaar, als alles zo volgens plan blijft lopen. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Gripper op 01-03-2012 13:54:41 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_108586350
Ik weet het niet Gripper, ik kan er geen goed beeld bij krijgen. Benieuwd hoe het wordt, de eindfoto's zijn vast duidelijker voor me :)
pi_108591265
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 14:50 schreef Freddeh het volgende:
Ik weet het niet Gripper, ik kan er geen goed beeld bij krijgen. Benieuwd hoe het wordt, de eindfoto's zijn vast duidelijker voor me :)
Zo duidelijker? (klikbaar)

Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_108591317
Oh, zo zit het. Nu snap ik het blok ook :)
  maandag 12 maart 2012 @ 22:26:56 #81
130803 Gripper
Get a grip
pi_109032340
Intussen is er getegeld, en komt de rvs-zuil waarschijnlijk donderdag. Dus als het meezit, dit weekend mn eigen douche weer proberen!




Op de "piano" komt straks een stenen wasbak, dus de horizontale & schuine rij tegels zie je dan niet
meer.

De glaswanden kunnen pas worden ingemeten als de zuil staat, en productie duurt 2 weken. Dus, 2 weken waterballet (of even een simpel douchegordijn ophangen met wat tape)
-de wasbak laat nog wat langer op zich wachten (maar beneden in de keuken is er ook 1)

Dan is er nog wel veel afwerking:
-plafond + lampen inbouwen + aftimmeren koepel + plafond stukadoren
-buitenmuur pleisteren en witten
-kozijn schilderen
-trapgat afwerken en stucadoren
-opruimen en stof uit alle hoeken en gaten weghalen

Maar het begint vorm aan te nemen :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 15 maart 2012 @ 18:00:07 #82
285093 Pruikmans
Bob Ross schopt kont!
pi_109137016
Goed bezig Piet!
Een hele verbetering om tocht-vrij te kunnen douchen, en je bent gelijk van je ductape aan de buitenkant af :-)

[ Bericht 78% gewijzigd door Pruikmans op 15-03-2012 18:11:30 ]
  maandag 2 april 2012 @ 23:50:00 #83
130803 Gripper
Get a grip
pi_109832617
Inmiddels is de badkamer bijna af!

Dit staat er allemaal alweer bijna 2 weken, en de laatste onderdelen komen een dezer dagen. Ik was helemaal vergeten om het hier te melden, en t is nog wel zo de moeite van het melden waard allemaal :@

na tegelen+ voegen kwam de douchezuil. Hier open te zien, met binnenin een stevige plaat hout voor de montage van de thermostaatkraan, en als houvast voor de douchestang die eraan komt.


Montage zuil: een driehoekig voetstuk op de vloer vastgeschroefd, en bovenaan eenzelfde plafondstuk. De zuil bestaat uit twee helften die in elkaar vallen, en die om het voet en plafondstuk heen passen.




Daarna stukadoren, lampjes (led) en douchen maar! De omtimmering van de lichtkoepel is erg mooi geworden, en apart: met 1 rechte zijde, omdat daar de zuil staat, en 3 schuine zijden.







De glaswanden konden we pas opmeten als de zuil er stond, en die hebben een productietijd van 2 weken. Ik verwacht ze eind deze of begin volgende week. Tot die tijd is het nog elke keer als je doucht een waterballet (maar wordt de badkamer wel lekker vaak gedweild.)
Die trekker op de grond is dus geen overbodige luxe.
Rechts van de zuil (naast de wc) komt een complete wand. Links een halve, met open instap.

Ook hopelijk snel in aantocht: de wasbak. Nu is dat nog tijdelijk een emmer die we elke keer als ie vol is in de wc leeggooien. Nu zie je pas hoeveel water je verbruikt bij even tandenpoetsen en je kop wassen. Een volle emmer van 10 liter. Best confronterend...


En dan nog een keer een spiegel+lamp uitzoeken, plafond & kozijn schilderen, en een klein onderdeeltje voor de wc zoeken om de spoelknop weer te kunnen monteren.

maar t is nu in ieder geval weer een echte bruikbare badkamer :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 18 oktober 2012 @ 19:48:55 #84
357438 Bananenvlaflip
eerherstel voor de pisang
pi_118139703
Wat raar eigenlijk dat er na zo'n flitsende badkamer-verbouwing nooit meer is gereageerd. Zijn er sindsdien nog dingen veranderd?
pi_118461029
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 19:48 schreef Bananenvlaflip het volgende:
Wat raar eigenlijk dat er na zo'n flitsende badkamer-verbouwing nooit meer is gereageerd. Zijn er sindsdien nog dingen veranderd?
Nee, de spanning is er voor de meesten misschien een beetje vanaf...
Er komt nu ook weinig grote verbouwing meer. Alleen nog een keer de WC opnieuw betegelen + vloer bijkeuken beneden.

We hebben er wel vorige week een nieuwe achterdeur ingezet. De oude was al niet heel best meer, beetje kromgetrokken en naar deze zomer bleek ook nog eens niet al te veilig: er is een keer 's nachts bij ons ingebroken en mn laptop + tas van mn vriendin gejat. Dus dat was het laatste zetje voor een nieuwe deur, met 3 puntssluiting en dievenklauwen.
Daar hebben ze in ieder geval wat meer uitdaging aan, mochten ze het nog eens willen proberen. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:42:25 #86
357438 Bananenvlaflip
eerherstel voor de pisang
pi_118466383
Ah leuk, reactie. En die mooie kachel, is die al weer aan geweest ondertussen?
Ik heb me eerder nooit zo in het topic gemengd, maar wel altijd meegelezen en ik vind het vooral frappant hoe gezellig jullie het huis gemaakt lijken te hebben, en de tuin trouwens ook, met buitenkachel :)
  zaterdag 27 oktober 2012 @ 13:33:14 #87
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_118494412
Heb je die drukknop al op de inbouw wc gezet intussen Gripper?
pi_129509706
Volgens mij staan Gripper z'n werkzaamheden net zo stil als die van mij ;)
pi_130168697
Ben wel benieuwd naar een foto van het eindresultaat (incl stenen wasbak) :)
pi_155269570
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 13:33 schreef kaasplankje het volgende:
Heb je die drukknop al op de inbouw wc gezet intussen Gripper?
Er is eindelijk weer eens een klusupdate van enig formaat te melden, en daarmee is project Vreeswijk nu eigenlijk wel klaar. Nou ja, er moeten nog wat plintjes op de muur beneden, en er wordt nog wel eens een kozijn geschilderd natuurlijk. Maar alle grote klussen zijn af!

Ik had mn WC nog steeds niet afgemaakt. Nadat er een nieuwe riolering + inbouw reservoir kwam is er 3 jaar op een open wc gepoept. Compleet met de knaloranje tegeltjes waar iedereen op mocht schrijven. En aangezien er nogal eens wat fokkers (fietsmaatjes) bij me op bezoek komen waaronder kaasplankje hierboven, is de terugkerende vraag elke keer: is die wc nou al eens af?

Maar dat is verleden tijd, afgelopen week toen mn vriendin op vakantie was hebben we als verrassing de wc en bijkeuken afgebouwd. Omdat daarbij toch alles van de muur en plafond moest, hebben we ook meteen de elektra en cvleidingen verlegd tot boven het plafond, en leidingen in de muren ingefreesd. Dus de hele aanblik van dat toch wel kleine bijkeukentje (slechts 1 x 4 meter) is ook een stuk cleaner nu.

Zo was het:





Tegels weggesloopt, en een ombouw gemaakt met in de rechterkoof de afvoer, en in de linkerkoof plek voor een ventilator en buis.

We hebben op de wanden in de WC tot halve hoogte getegeld, en in de bijkeuken tot dezelfde hoogte witte beton ciré gedaan. Dat gaan we vandeweek nog schuren en waxen als t droog is.

T is net koken. Een paar gram van dit, een litertje van dat, zoveel ml pigment erbij, en roeren maar. Je maakt t aan in vrij kleine hoeveelheden, want t was die dag erg warm, en de laagdikte is maar 2 mm.


De vloer van de bijkeuken en WC lag altijd een cm of 4 lager dan de keuken. De pot hing echter wel op de referentiehoogte van de keukenvloer, en dus bungelden korte mensen met hun beentjes van de grond af. We hebben 6 kruiwagens zandcement erin gereden om de vloer te egaliseren, en als dat zandcement vloertje droog is (kan nog wel 3 weken duren met zo'n laagdikte) dan gaan we kijken of we die mooi kunnen opschuren en waterglas erop leggen, en of dat zo'n leuke industriële betonlook geeft. Als alternatief kunnen we ook de vloer nog met een laag grijze beton cire afwerken.



Kleine tegenslagjes waren er uiteraard ook nog. We vonden een oude leiding die toch nog wel in gebruik bleek te zijn, dus dat was een waterballet en een hoop werk om t weer dicht te krijgen.



En op de laatste dag tijdens het weer vullen van de CV installatie bleek dat 1 van de knelkoppelingen lekte, precies boven de WC. Dus er zat niks anders op dan daar een gat in het plafond te zagen waar net mooie led spotjes in zaten.



Maar het eindresultaat is er dus, en mn vriendin zag een leuke verrassing toen ze gisteravond thuiskwam. Die had verwacht dat ik met dat lekkere weer van de afgelopen week alleen maar op de fiets zou zitten en zo min mogelijk klusjes ging doen. :)



Zodra de vloer af is nog even een berichtje van het eindresultaat.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:10:01 #91
545 dop
:copyright: dop
pi_155270305
volgens mij moeten een Foto van je schatje na het zien van dit alles echt price less zijn.

Liep ze niet eerst weer naar buiten om te kijken of ze zich wel in het goede huis bevond ^O^
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
pi_155271914
Kerel, prachtig! Ik heb jaren geleden al eens mee gelezen maar top dat je weer post!!!
Laat die handjes wapperen!
pi_155276562
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 19:17 schreef Gieliovd het volgende:
Kerel, prachtig! Ik heb jaren geleden al eens mee gelezen maar top dat je weer post!!!
Gelukkig, toch nog iemand die dit niet uit z'n myat heeft gehaald ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_155276777
Hier nog éen :D

Leuke verrassing als je thuiskomt: een echte play ^O^
  maandag 17 augustus 2015 @ 09:54:29 #95
62913 Blik
The one and Only!
pi_155286229
Jammer dat die wc eindelijk af is ;)
pi_155286870
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 09:54 schreef Blik het volgende:
Jammer dat die wc eindelijk af is ;)
Ja, dat vind ik zelf eigenlijk ook wel. :'(
het was gewoon een lekker maf kakhok, en nu is het ineens een echt net toilet.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 17 augustus 2015 @ 12:03:54 #97
545 dop
:copyright: dop
pi_155288536
Niks jammer , het was best grappig , maar je kan niet je hele leven op een tokkie wc blijven kakken in een huisje wat er verder top uit ziet.
enige voordeel was eigenlijk dat die plee voor mij juist lekker op hoogte was :)

Wat is de volgende klus / wens, of zijn jullie nu helemaal tevreden
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
  maandag 17 augustus 2015 @ 12:28:41 #98
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_155289118
Haha, eindelijk kan de housewarmingparty starten! :P
pi_155291636
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 12:03 schreef dop het volgende:
Niks jammer , het was best grappig , maar je kan niet je hele leven op een tokkie wc blijven kakken in een huisje wat er verder top uit ziet.
enige voordeel was eigenlijk dat die plee voor mij juist lekker op hoogte was :)

Wat is de volgende klus / wens, of zijn jullie nu helemaal tevreden
Ja, nu zit je 4 cm lager, of eigenlijk is de vloer dichterbij gekomen. :)

paar kleine dingetjes nog:

- Eigenlijk moet nog een keer het dak van de schuur aangepakt, zitten wat rotte planken in het dakbeschot, vooral onderaan. En voor winters klussen in de schuur zou het eigenlijk wel lekker zijn als ie geisoleerd is.
- Dubbel glas nog in de 2 kamers aan de voorkant.
- Nieuwe voordeur

En sinds kort heeft 1 van de ruiten in het keukenraam condens erin, dus die is lek. Eens kijken of de glasverzekering dat dekt en dan moeten we die liefst voor de winter nog vervangen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 17 augustus 2015 @ 17:49:35 #100
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_155298889
Ik zou wel even een bordje ophangen dat er nu niet meer op de muur geschreven mag worden.....
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')