abonnement Unibet Coolblue
pi_89319446
Welkom terug in Vreeswijk, waar we inmiddels al heerlijk gesetteld zijn!

In oktober 2009 kochten we een oud huisje in Vreeswijk, het oude Schippersdorp waaruit Nieuwegein is ontstaan. Hoe het klussen allemaal begon en zonder veel grote tegenslagen vorderde, kun je zien in De parel van Vreeswijk

En nu verder, met afronden en verfraaien.
De klusplanning van toen is inmiddels al flink geslonken: een nieuw pannendak, goed geïsoleerd, en nieuwe dakbedekking op de platte daken. Nieuwe keuken, cv, de vloer geschuurd, en de hele paarse buitenboel overgeschilder met een iets beschaafdere tint groen. Naarmate de zomer vorderde moesten we langzaam aan eens gaan nadenken over onze eerste winter in dit huis, dus de houtkachel goed aangesloten, en begonnen met de bouw van een groter houthok. We willen namelijk proberen om de hele winter door alleen maar op hout te stoken.

Vandaag is de eerste sneeuw gevallen, en is Vreeswijk echt zo'n Anton Pieck dorpje geworden.


De tochtstrips op strategische plekken houden de kou nu al goed buiten, en als we nog meer koude plekken voelen, dan plakken we er nog wat meer.

Voor het voorjaar hebben we ook alweer ideeën:
-We gaan een veranda bouwen, die aan de schuur vast komt te staan. Zo kun je altijd buiten zitten.
-De zitkuil op het eerste terras is toch niet zo praktisch, je kunt er nooit met meerdere mensen allemaal tegelijk op hetzelfde niveau zitten. Dus, daar komt een nieuw terras
-De badkamer boven: de buitenwand moet nog, en we moeten nog iets bedenken voor een nieuwe douchebak, andere wastafel, en misschien nieuwe tegels.
-De wc beneden: nu nog oranje geschilderde wandtegels, bruine vloertegels. Ook daar ligt nog een mooi klusje te wachten.
-Plintjes!

Laatste klus uit het vorige topic: het kappen, zagen en hakken van 2 kuub eikenhout, ons eerste voorraadje in het nieuwe hok.

quote:
11s.gif Op maandag 29 november 2010 18:26 schreef Gripper het volgende:
We hebben ergens wat stukken boom bemachtigd, dus dit weekend is er flink gezaagd en gehakt. De eerste 2 van ons 8-kuub houthok liggen vol met eikenhout :)

Eerst onze nieuwe zaag aangezwengeld en alles in mootjes van 30 cm
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En uiteindelijk alles kloven en opstapelen (nog net te zien, rechtsachter in beeld)
[ afbeelding ]

Nou is deze voorraad toch pas over tenminste een jaar te stoken, maar het ligt er alvast :)
We leggen er nog een blokje op ~:)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_89324044
Leuk huis en mooie locatie :) ...Hopelijk ligt de sneeuw er nog op 15 december...Kaarsjesavond in Vreeswijk!!
Dansen is leuker dan lopen..
pi_89331808
Ik ga dit weer volgen, al wat beslist over je pannendak van de schuur en de folie eronder?
pi_89347402
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 09:04 schreef Gurb het volgende:
Ik ga dit weer volgen, al wat beslist over je pannendak van de schuur en de folie eronder?
Toch maar wel een nette dampdoorlatende folie leggen denk ik. Een rot dakbeschot vervangen is duurder dan nu even geld uitgeven aan een rolletje folie. Onze fijne aannemer levert ons de spuillen gewoon tegen inkoopprijs, dus het is 1,50 / m2. Het dak van de schuur+houthok zal bij elkaar zo'n 40 m2 zijn.

Hij gebruikt trouwens geen mifoil, maar Tyvek.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_90120202
Even wat winterpracht laten zien hoor!

Onze sedumpjes houden winterslaap onder 30 cm sneeuw:


vanuit ons slaapkamerraam naar rechts, de aanbouw van de buren: Je ziet nu al dat de sneeuw bij de buurvrouw (rondom de schoorsteentjes als eerste) al veel meer weggesmolten is.
Vorige week lag er minder sneeuw, maar toen bij haar alles al weg was, lag het bij ons nog 2 dagen. Dus de isolatie is prima!


En ook op het pannendak: bij ons egaal wit, bij hun begint het al te smelten.


We gaan geld terugkrijgen van Eneco straks in het voorjaar, niet te weinig! Nu betalen we 180 ¤ /maand, en mn vriendin heeft ze onlangs gebeld: "Wij zijn maar met zn tweeën, zijn overdag nooit thuis, en we laten het dan gewoon afkoelen tot 10 graden binnen. We stoken op een houtkachel, dus we betalen nu veel te veel." Wilden ze nog maar tot 150¤ gaan, terwijl wij denken dat we nog geen 100 ¤ in de maand kwijt zullen zijn aan gas+elektra. Nou ja, dat geld komt dus wel weer terug straks.

Binnen een leuk nieuw gadget: een ecofan. Dit ding draait door de warmte van de houtkachel, en verspreidt de warme lucht beter door de kamer. Hierdoor heb je niet alleen stralingswarmte, maar ook circulatie. Als het goed is zou dat minder hout moeten kosten, maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk.


Dan is mn meisje ook nog eens heel blij, want ze heeft eindelijk dr piano. In ons oude appartement was dat niet zo handig, maar nu kon het dan eindelijk. Ze mocht m van dr ouders uitzoeken als kado voor het nieuwe huis.


t houthok is af, en half vol: er zijn 4 vakken, het achterste ligt vol met 2 kuub supervers eikenhout, de 3e is leeg, en de 1e en 2e liggen allebei halfvol met goed droog hout. Da's voor deze winter wel genoeg. Maar de zoektocht naar nieuw hout is natuurlijk nooit ten einde :)


En naast de schuur staat mn mountainbike te trappelen om zometeen lekker buiten te gaan spelen! *O*
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_91152787
Haha, weer een mooi hout-mazzeltje. Op de hoek van de straat staan een paar hele grote eiken, en daar hebben ze gisteren flink aan gesnoeid. Mn vriendin kwam er langs uit dr werk, en ik moest meteen het eten uitzetten, en met d'r mee de achterbak volladen "voordat andere kachel-eigenaren erachter komen"
Gisteravond alvast een paar flinke stammen meegenomen, en vanavond nog maar even goed kijken wat er verder nog ligt. Dus dat wordt zaterdag weer zagen en hakken!

Ik ben dol op winter, wandelen en kamperen in de sneeuw, dus wat dat betreft mag de kou en de sneeuw wel weer terugkomen. Maar voor het eerst zit ik klustechnisch wel een beetje te hopen op een vroeg voorjaar, zodat ik lekker mn kozijnen en boeiboorden kan gaan schilderen, en we kunnen gaan bouwen aan de veranda en het terras. :)
Er zijn voldoende ideeën om ook in 2011 lekker bezig te zijn.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_91152891
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 13:24 schreef Gripper het volgende:
Binnen een leuk nieuw gadget: een ecofan. Dit ding draait door de warmte van de houtkachel, en verspreidt de warme lucht beter door de kamer. Hierdoor heb je niet alleen stralingswarmte, maar ook circulatie. Als het goed is zou dat minder hout moeten kosten, maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk.
[ afbeelding ]

Werkt het goed?
pi_91154417
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 10:40 schreef Gurb het volgende:

[..]

Werkt het goed?
Ja, heel goed! Normaal is het alleen dicht bij de kachel lekker warm, en als je er 4 meter vandaan op de bank zit al veel minder. Omdat de lucht in de kamer nu in beweging wordt gebracht, is de warmte veel gelijkmatiger. De uitdaging is elke dag weer om m zo hard mogelijk te laten draaien, en het stoken zo uit te kienen dat ongeveer rond 23 uur de kachel leeggebrand is en de fan stopt. Als ie niet meer draait, moeten we naar boven :D

Onze keuken is normaal veel koeler, doordat de achterdeur nog altijd een beetje tocht, en de ijskoude bijkeuken ernaast zit. Als het in de woonkamer lekker 20 graden is, is het in de keuken 16 ofzo. Als je nu de ventilator naar de keuken richt, is het daar ook in een mum van tijd 18. En de afscheiding tussen keuken en woonkamer, met dat muurtje en de koof (zie deze foto ) zorgt toch voor 2 verschillende klimaatjes.

Doordat de warmte zo aangenaam verspreid wordt, zou je in theorie ook minder hout moeten verstoken, maar omdat we nog geen volledige winter zonder ventilator hebben gestookt, kunnen we dat niet vergelijken.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_91156742
Interessant die ecofan, ik ga 'm ook eens aan mijn lief laten zien.

Wat hebben jullie het toch knus gemaakt daar in Vreeswijk!
  maandag 21 maart 2011 @ 15:13:17 #10
130803 Gripper
Get a grip
pi_94421163
Ik was mn eigen topic niet vergeten hoor, maar er was gewoon even niet zoveel te melden. Kluswinterslaap :)

We wilden nu het voorjaar wordt wel weer eens aan de klus, we hebben tenslotte aardig wat plannen voor dit jaar: veranda, tuin, badkamer en wc renoveren. In die volgorde. Maar de werkelijkheid haalde ons dit weekend even in: riool verstopt, net zoals vorig jaar in het eerste weekend dat we in ons pareltje woonden, en we op zondag voor een hoop geld zo'n ontstoppingsdienst moesten bellen ( De parel van Vreeswijk )

Van de week trok de wc al een keer moeizaam door, en liep na een douchebeurt het water in de wc beneden bijna over. Ook het putje in de tuin (waar de keukenafvoer erbij komt) liep ineens over. Kortom, stront aan de knikker, en dus spoedig ook aan mijn handen }:|

Zaterdagmiddag dan maar in de poort naast het huis het ontstoppingsstuk (B) opgegraven. Met heel veel spuiten in het putje in de tuin (A), in de wc beneden, en in dat ontstoppingsstuk kwam er wel wat klein spul, toiletpapier en een enkele rijstkorrel voorbij, en het putje stroomde over in de tuin. Maar niks groots.
Gek was dat hoeveel we ook in putje a of in de wc gooiden, er kwam niks uit de buis bij put B. Dus op basis van hoe ik denk dat de boel in elkaar zit, deze tekening gemaakt, van alleen de uitbouw van ons huis:



Die put C die ter hoogte van de wc zit is trouwens een loze put, de oude gresbuis die daar aan zit is loos, en was waarschijnlijk vroeger de keukenafvoer, toen de aanbouw er nog niet stond

Toen een foto in put B gemaakt, richting de straat niks aan de hand, alles loopt netjes door. Maar wat zien we richting het huis (dus onder de bijkeuken) :


Een volledige verstopping, ongeveer 85 cm diep de buis in vanuit de put. En je ziet prima wat er aan de hand is. Toen de voorgangers van de vorige bewoners deze aanbouw hebben gezet, hebben ze een pvc afvoer van badkamer, wc en wasmachine allemaal onder de vloer van de bijkeuken (geen kruipruimte, dus in het beton) allemaal ineens aangesloten op de gresbuis die er al lag. De PVC buis is te diep in de gresbuis gestoken, waardoor er makkelijk ophopingen ontstaan, en dan is het wachten op een te grote prop om weg te spoelen. We waren ook net 2 weken op vakantie geweest, dus dan kan alles lekker opdrogen tot 1 grote stevige klont...
Helaas was dit ook pas zaterdagmiddag heel laat, dus we hebben het poortje afgezet met wat pallets en roodwit lint, zodat niemand die na het stappen thuiskwam zo het gat in zou fietsen :P

Zondagochtend, na het ontbijt lekker harken! Lang stuk hout met wat spijkers erin als weerhaakje, en maar pulken. Intussen alle mogelijke wc's, gootstenen en grote emmers water ineens doorspoelen om de boel los te duwen. En ja hoor, na een uur of 2 graven in onze eigen stront is het weer schoon:


Dit geintje gaat natuurlijk binnen een halfjaar weer gebeuren, dus we hebben alvast een van onze buren, Ben the Plumber ingeschakeld. Handig dat onze straat vol zit met vaklui. Als we zelf het graafwerk doen en de oude gresbuis eruit halen, heeft hij samen met een maat van m binnen een half dagje een nieuwe PVC buis van het huis naar de erfgrens mét een goed lopend afschot. En alle items worden dan een stuk rechtstreekser aangesloten, allemaal met hun eigen leiding vanuit het huis direct naar de buis toe. Dat gaat binnen een paar weken gebeuren.

Dus, het was weer een lekker fris lenteweekend! :')

Omdat we nu zometeen toch de bijkeuken vloer hebben openliggen, gaan we 1 item uit onze 2011-planning alvast naar voren halen: het nieuwe toilet beneden komt als eerste aan de beurt.

En wat ook wel interessant is, we kregen vorige week een brief van de gemeente, ze hebben een nieuw subsidie project voor spouwmuur isolatie. Ook al is alleen onze uitbouw voorzien van een niet-geïsoleerde spouw, de prijs is nu aantrekkelijk. morgenavond een informatieavond op een school vlakbij, daar gaan we maar eens kijken. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_94457093
Jummie :X gelukkig kan het wel goed opgelost worden :Y

En welcome back ;)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_95175147
Vandaag vieren we ons 1-jarig jubileum: vorig jaar op 7 april kregen we de sleutel!

De rioleringsklus is inmiddels besproken met een van onze buren, Ben the Plumber
Bekend van beroemde filmquotes als "Hi, I'm the plumber. Ýou called to have your... pipes... checked? "

Op 9 mei gaat het gebeuren. Als wij nou zelf het poortje uitgraven en de oude buis blootleggen, dan ketst hij er in 1 dag samen met een collega nieuwe afvoeren in. Dat betekent ook gaten boren/beitelen in de vloer van de bijkeuken en alles, dus dat zal dan ook wel meteen opnieuw tegelen worden....
Tevens zet ie dan ook alvast een reservoir voor een nieuwe hangende pot neer. Moeten we nog wel zelf een potje uitzoeken.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 7 april 2011 @ 23:08:35 #13
331499 Hallie
Klusser in wording
pi_95197252
Gefeliciteerd met jullie 1-jarig jubileum.
Net jullie vorige topic doorgelezen. Jullie hebben knap wat werk verzet, ziet er goed uit allemaal!
Ik ben erg nieuwsgierig naar de toekomstige klussen vooral naar de badkamer want daar moeten wij over een tijdje ook aan beginnen. Al plannen/tekeningen gemaakt?

Succes met de afvoer!
Ik hoop voor jullie dat die klus snel geklaard is.
  vrijdag 8 april 2011 @ 09:09:18 #14
130803 Gripper
Get a grip
pi_95206328
Nee, de badkamer schuiven we nog heel even op, naar later deze zomer/najaar. We hebben al wel wat ideeën, maar de indeling van douche, wastafel en wc blijven zoals ze nu zijn. Er komt alleen een grotere douchecel, en we gaan m bouwen met muurtjes, niet met glazen wanden zoals nu.
In onze badkamer hebben we een raar borsthoog blok, betegeld en wel. Daaronder zit de trapopgang, en dat blok gebruiken we nu als badkamerkastje. Door die vorm zijn we helaas wel gebonden aan de plekken voor de diverse apparaten.
Qua betegeling: iets met een mooie grijze/antraciet vloertegel en niet al te heftig glanzende witte wandtegels.

En, dat was ik helemaal vergeten te vertellen: we kregen een paar weken geleden onze afrekening van Eneco, en dat was om te huilen (van het lachen :D ) Zie de foto:


Ze wilden niet geloven dat wij in zo'n strenge winter minder zouden verbruiken... Nu hebben we 1200 ¤ teruggekregen, en is ons maandbedrag van 170 ¤ naar 50 ¤ *O*

Nu eerst mn veranda compleet uittekenen, en laten zien aan de buurman. Als ie vanavond onder het genot van een lekker biertje laat weten dat ie er geen moeite mee heeft, kunnen we ons de moeite van een vergunning besparen, het bouwwerk blijft sowieso onder de 2,5 meter (vergunning grens)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 8 april 2011 @ 13:29:52 #15
331499 Hallie
Klusser in wording
pi_95215289
Zo dat is een leuk bedrag om terug te krijgen! Hallo zeg..
En ook een knap verschil wat jullie nu per maand gaan betalen.

Die veranda ga ik ook zeker volgen. Voor ons gaat die hopelijk nog dit jaar komen maar we gaan eerst de badkamer en andere noodzakelijke klussen doen. Die willen we gedaan hebben voordat we in ons nieuwe huis gaan wonen. En omdat wij beginnende klussers zijn schat ik zo in dat de veranda pas volgend jaar ergens komt. Kan ik mooi van jullie de kunst afkijken :P
Lijkt mij heel mooi antraciet met wit voor de badkamer!
  vrijdag 8 april 2011 @ 15:26:25 #16
130803 Gripper
Get a grip
pi_95219515
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 13:29 schreef Hallie het volgende:
Zo dat is een leuk bedrag om terug te krijgen! Hallo zeg..
En ook een knap verschil wat jullie nu per maand gaan betalen.

Die veranda ga ik ook zeker volgen. Voor ons gaat die hopelijk nog dit jaar komen maar we gaan eerst de badkamer en andere noodzakelijke klussen doen. Die willen we gedaan hebben voordat we in ons nieuwe huis gaan wonen. En omdat wij beginnende klussers zijn schat ik zo in dat de veranda pas volgend jaar ergens komt. Kan ik mooi van jullie de kunst afkijken :P
Lijkt mij heel mooi antraciet met wit voor de badkamer!
Wel lekker inderdaad. En eindelijk de bevestiging dat we groene, zuunige, geitenwollensokken dragende natuurhippies zijn. Met onze sedumplantjes, houtkachel, en overal in huis de radiatoren dichtdoen omdat we die kamers toch niet hoeven te verwarmen als we er niet zijn :)

Voor de veranda kijk ik de kunst weer een beetje af bij Twentemeisje ( TM's jaren dertig woning #6, waar de veranda vorm krijgt! )
Zo helpen we mekaar allemaal !
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 8 april 2011 @ 23:10:33 #17
331499 Hallie
Klusser in wording
pi_95242649
Jullie zijn in ieder geval wel uniek met een eigen stijl als die
"groene, zuunige, geitenwollensokken dragende natuurhippies. Met jullie sedumplantjes, houtkachel, en overal in huis de radiatoren dichtdoen omdat jullie die kamers toch niet hoeven te verwarmen als jullie er niet zijn"
en het levert nog geld op ook. Geweldig toch!

Bedankt voor de tip, die veranda van Twentemeisje was ik inderdaad ook al aan het volgen.
Ik lees me suf hier. Er zijn zoveel leuke topics.
Daar ben ik voorlopig wel even zoet mee :P
pi_95244815
:D hippies, wel goed zeg! Dat gaan wij niet redden :@ *koukleum meld.
Ga je ook nog bijzondere opties in de badkamer toepassen?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 11 april 2011 @ 12:22:59 #19
130803 Gripper
Get a grip
pi_95337773
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 23:52 schreef Ml-etje het volgende:
:D hippies, wel goed zeg! Dat gaan wij niet redden :@ *koukleum meld.
Ga je ook nog bijzondere opties in de badkamer toepassen?
Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

En ik ben me toch een partij chagerijnig op mezelf.... Zaterdag met mn stomme kop dè beginnersfout bij schilderen gemaakt. Begonnen met de boeiboorden schilderen, in de volle zon :')
Dat zit nu vol blaasjes, en kan dus overnieuw.

Er zijn trouwens zaterdag ook 3 wagenladingen puin vanuit de tuin afgevoerd, voorbereidend werk voor de veranda-bouw.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 11 april 2011 @ 21:46:24 #20
21865 WaVe
WaVe detected
pi_95364621
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:22 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

Ik heb er een van bries geplaatst (huis is nog in opbouw, dus nog niet kunnen testen). Als je onder de badkamer in de meterkast of in een koof ruimte hebt, kun je er 1 plaatsen.

De mijne heb ik direct bij Dutch Solar systems besteld. Deze was door Olino als de beste getest bij een test van het rendement van douche WTW's. Ik zal kijken of ik die link nog kan vinden.

(Wil straks ook zo'n rekening als jij hebt ;))
pi_95377712
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:22 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

En ik ben me toch een partij chagerijnig op mezelf.... Zaterdag met mn stomme kop dè beginnersfout bij schilderen gemaakt. Begonnen met de boeiboorden schilderen, in de volle zon :')
Dat zit nu vol blaasjes, en kan dus overnieuw.

Er zijn trouwens zaterdag ook 3 wagenladingen puin vanuit de tuin afgevoerd, voorbereidend werk voor de veranda-bouw.
Oh balen!! Ziet er wel goed uit die warmte terugwinning :Y En het scheiden van het water zodat je het in de tuin kunt gebruiken of voor het toilet ofzo?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 12 april 2011 @ 23:00:57 #22
331499 Hallie
Klusser in wording
pi_95422239
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:22 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

En ik ben me toch een partij chagerijnig op mezelf.... Zaterdag met mn stomme kop dè beginnersfout bij schilderen gemaakt. Begonnen met de boeiboorden schilderen, in de volle zon :')
Dat zit nu vol blaasjes, en kan dus overnieuw.

Er zijn trouwens zaterdag ook 3 wagenladingen puin vanuit de tuin afgevoerd, voorbereidend werk voor de veranda-bouw.
Nooit geweten van het bestaan van zo'n warmtekoppeling. Ik leer echt behoorlijk bij hier!

Ook van je beginnersfoutje met schilderen die staat nu ook mijn lijstje van hopelijk niet te maken fouten. Bedankt voor de tip. Ik had niet verwacht dat met het lentezonnetje zich al blaasjes zouden vormen. Wel balen voor je zeg, zonde van het werk.
  dinsdag 3 mei 2011 @ 00:02:40 #23
130803 Gripper
Get a grip
pi_96279111
Jaaaa, we hebben onze favoriete hobby weer kunnen uitoefenen: slopen, rammen, beuken!!! >:)
Het oude terras in en om de zitkuil gaat aan gruzelementen, en dat vullen we op met gruis en zand van het terras bij de schuur.

Komend weekend graaf ik het poortje open, maandag gaan we de riolering vervangen. En 2 weken daarna gaan we met een team klusvriendjes beginnen aan de verandabouw.
We hebben ze helaas wel moeten paaien met een BBQ achteraf...

Het eerste kiertje zoeken is even moeilijk...


Maar dan gaat het snel :)


Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 3 mei 2011 @ 08:00:13 #24
331499 Hallie
Klusser in wording
pi_96283594
Jullie zijn lekker bezig met jullie favoriete hobby: slopen, rammen, beuken!
Daar worden weer meters gemaakt!

Mochten jullie nog een gaatje over hebben in de agenda wij kunnen ook wel wat slopers gebruiken ;)
  zondag 8 mei 2011 @ 23:22:17 #25
130803 Gripper
Get a grip
pi_96529723
Weer genoeg gebeurd dit weekend, want morgen komt de nieuwe riolering!

De hele poort naast het huis is over 10 meter open, lekkere harde kleigrond met veel puin erin.
Gelukkig hadden we graafhulp op beide dagen :)


En zo veilig als het kan achtergelaten ('s avonds is het verlicht, zodat niemand er in valt)


De wc is van zn plek, want daar komen morgen de nieuwe standleiding van boven en een wandreservoir.


En na 4 weken droogte hebben we onze sedumpjes toch maar eens een sproeibeurt gegeven, ze zien er nu onderhand wel heel zielig uit..


Terras2, bij de schuur, wordt langzaam aan ontmanteld om plaats te maken voor de veranda. Veel stenen en de bielzen zijn al weg.


En er liggen al een paar staanders voor de veranda klaar, in de lijnolie.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')