Paul | donderdag 25 november 2010 @ 00:18 |
Ik vraag me altijd zo af he, is appelmoes wel zo gezond? Er zit volgens mij ook veel suiker in. Kan je appelmoes nemen ipv een appel? | |
Loontjah | donderdag 25 november 2010 @ 00:20 |
hele goeie vraag, naar mijn idee is het ook niet echt gezond. in ieder geval geen vervanger voor een gewone appel | |
dandybleu | donderdag 25 november 2010 @ 00:20 |
ja of het gezond is weet ik ook niet maar wel heel erg lekker kut nu heb ik ook opeens trek alleen ik heb het niet in huis dus | |
LudoSanders | donderdag 25 november 2010 @ 00:20 |
|----|----| ^ Zo gezond op de schaal van gezonheid. | |
Mirjam | donderdag 25 november 2010 @ 00:21 |
maak het zelf. als ik het zelf maak, smaakt het minstens 10 keer lekkerder, en zit er helemaal geen suiker in, appelmoes hoeft heul geen mierzoete troep te zijn | |
pfefferkatze | donderdag 25 november 2010 @ 00:24 |
De appels die er in zitten zijn gekookt dus hebben wel aardig wat vitaminen verloren, en er zit suiker aan toegevoegd. Gezond, weet niet, niet gezond niet ongezond. Je hebt er overigens niks aan, op calorieën na. | |
Boudibou | donderdag 25 november 2010 @ 00:25 |
Gezond? Was da? Patat, kip, appelmoes..lekkerr | |
Paul | donderdag 25 november 2010 @ 00:25 |
Misschien moet ik de keuringsdienst van waarde inschakelen | |
Tinos85 | donderdag 25 november 2010 @ 01:09 |
Zelfgemaakte appelmoes | |
stoeltafel | donderdag 25 november 2010 @ 01:13 |
Productnaam Appelmoes Eenheid 100 gr. Kcal 80 kcal kJoule 333 kjoule Eiwit 0,2 gr. • Koolhydraten 19,2 gr. • Vet 0,1 gr. • Voedingsvezel - gr. • Natrium - mg. Productgroep Fruit en vruchten | |
Stokstaart | donderdag 25 november 2010 @ 03:13 |
Het scheelt nogal of je verse neemt of uit zo'n potje idd | |
RabbitHeart | donderdag 25 november 2010 @ 03:43 |
Ik heb hier een zak kookappels liggen. Heeft iemand toevallig het appelmoes recept? Ik heb er nu een uit het Margriet Kookboek: 1kg appels, 100 gram suiker en kaneel. | |
Zana | donderdag 25 november 2010 @ 05:00 |
Moet je daar een recept voor hebben? Gewoon appels schillen met weinig water aan de kook brengen en paar minuten later met stamppotstamper stampen en eventueel nog door zeef als je het echt fijn wilt hebben. Kan je ook in porties invriezen als je dat wilt. (vanille)suiker, kaneel, citroensap naar smaak toevoegen | |
Stokstaart | donderdag 25 november 2010 @ 05:17 |
Citroensap is inderdaad wel makkelijk ivm verkleuring . Welke appels gebruiken jullie trouwens ? | |
loecje | donderdag 25 november 2010 @ 08:29 |
van de boom gevallen appels. maar helaas dit jaar amper appels aan de boom:( | |
popolon | donderdag 25 november 2010 @ 09:12 |
Ongezond voedsel bestaat niet. 't gaat om de hoeveelheid. | |
ColdFeet | donderdag 25 november 2010 @ 11:38 |
Ja dat. Zoete appelmoes is vies! Ook lekker: verschillende soorten appels mengen. Of een handje diepvriesframbozen meekoken | |
Chilled | donderdag 25 november 2010 @ 11:42 |
Zelfgemaakte appelmoes; doe er ook een beetje Stroh Rum bij | |
Kabolter | donderdag 25 november 2010 @ 11:47 |
En die appelmoes/compote met stukjes dan? Vind zelfgemaakte appelmoes niet lekker overigens. Maar die Hak-zooi vind ik wel oké. Overigens ook erg lekker in een croissantje met wat rozijntjes erbij. | |
Zana | donderdag 25 november 2010 @ 11:49 |
die die weg moeten...de smaak is wel afhankelijk van het soort, als je niet de luxe hebt van een eigen appelboom, gewoon (zure) appels in de reclame/ op de markt kopen, je moet natuurlijk geen kilo appels voor 2 ¤ of meer kopen, dan kun je beter een glas appelmoes halen, minder werk en goedkoper, voordeel van zelfs maken: er zitten geen vliegenbeentjes in | |
Applemooz | donderdag 25 november 2010 @ 11:49 |
Applemooz is altijd goed... | |
L-ascorbinezuur | donderdag 25 november 2010 @ 11:51 |
Maar die stukjes insect maken het juist gezond! | |
_Ophelia_ | donderdag 25 november 2010 @ 17:49 |
Appelmoes Niets mis met zelfgemaakte appelmoes, die uit de winkel zit teveel suiker bij. Appels zijn al suikerrijk genoeg van zichzelf. | |
_Ophelia_ | donderdag 25 november 2010 @ 17:50 |
Gratis proteïne, wormen zijn nog beter hoor | |
Adames | donderdag 25 november 2010 @ 17:55 |
Uit een potje? Appels zijn niet zo gezond als mensen denken, erg veel suiker. Maar de vezels, anti-oxidanten en vitamine C die er in zitten wil nog wel eens fijn zijn. Echter de vezels worden zacht gekookt, net zoals die anti-oxidanten en de vitamines vervliegen ook vrij snel. Daar komt dan nog een lading suiker bij vanwege conservering en smaak, met een aantal andere additieven. Zelf gemaakte appelmoes heeft die laatste rotzooi niet, dus is het alleen zoet/zuur, niet echt gezond, maar zeker beter dan andere sauzen. Maar die uit een potje is helemaal niks. | |
FOKkû | dinsdag 30 november 2010 @ 02:57 |
Vuistregel: alles wat zelfgemaakt is, is beter! | |
2cv | dinsdag 30 november 2010 @ 03:22 |
Appelmoes met een snufje cyaankali ... | |
P8 | dinsdag 30 november 2010 @ 03:29 |
Zijn dat serieus die zwarte stukjes? Gelukkig eet ik die potmeuk nooit | |
trovey | dinsdag 30 november 2010 @ 04:00 |
Appelmoes of nog beter appelcompote en alles is ongezond als ik sommige users mag geloven dus ik eet (uiteraard met mate) gewoon lekker door. | |
trovey | dinsdag 30 november 2010 @ 04:01 |
Jij laat je ook alles aanpraten. | |
P8 | dinsdag 30 november 2010 @ 04:56 |
Weet ik veel in welke mate dat spul erin zit De laatste pot appelmoes die ik heb aangeraakt is 10 jaar geleden oid. Ok ik faalde | |
trovey | dinsdag 30 november 2010 @ 05:21 |
| |
McGilles | dinsdag 30 november 2010 @ 19:24 |
Gewoon lekker zelf maken met een beetje citroensap en kaneel, zonder suiker. Het lekkerst vind ik kleine stukjes snijden en niet stampen maar gewoon verwarmen totdat je nog 50% stukjes hebt en 50% moes. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 19:39 |
Zelfgemaakte appelmoes is alleen lekkerder als je hem niet door een zeef haalt, doe je dat wel, dan smaakt ie net als uit een potje. | |
ColdFeet | dinsdag 30 november 2010 @ 20:24 |
Voor de vitamine C hoef je het echt niet te doen, zoveel zit er nl niet in appels. Vitamines vervliegen? Bepaalde vitamines worden 'afgebroken' bij langdurige verhitting, maar het is niet alsof het allemaal direct verdampt... | |
stavromulabeta | dinsdag 30 november 2010 @ 20:30 |
Volgens mij moet je anno 2010 ook wel een erg onevenwichtig dieet hebben, wil je een tekort aan vitamine C krijgen.... | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 20:37 |
Klopt, maar voor de vitamine c hoef je appels niet te eten. | |
ColdFeet | dinsdag 30 november 2010 @ 20:41 |
Wel grappig dat iedereen zo 'focust' op vitamine C, terwijl de andere vitamines net zo goed heel belangrijk zijn. 'k Had het er vandaag nog over met mijn net-weer-single-en-alleen-wonende collega; hij eet zowat iedere dag pizza, maar 'wel genoeg vitamine, want bij het ontbijt een kiwi en sap van twee appelsienen' | |
pumpkin_Ruby | dinsdag 30 november 2010 @ 20:41 |
Veel suiker is natuurlijk niet supergezond, maar er zitten blijkbaar nog wel goede stoffen in appelmoes: http://www.nu.nl/gezondheid/2381311/groente-pot-wel-gezond.html
| |
Barcaconia | dinsdag 30 november 2010 @ 20:43 |
Goede uitspraak voor een echte Amerikaan. | |
ColdFeet | dinsdag 30 november 2010 @ 20:44 |
Mijn moeder beweerde overigens altijd dat er veel ijzer in appels zitten, maar zo even wiki'end kom ik er achter dat dat ook wel meevalt In appelstroop zit wel veel ijzer, toch? | |
MinderMutsig | dinsdag 30 november 2010 @ 20:47 |
Is heel erg afhankelijk van welke je neemt. Heb laatst wat potjes vergeleken en dat gaat ongeveer van 4-16 mg per 100 gram. Etiketten lezen dus. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 20:48 |
Nee, als je veel ijzer wilt binnemkrijgen moet je rood vlees of lever eten | |
ColdFeet | dinsdag 30 november 2010 @ 21:09 |
Of broccoli | |
stavromulabeta | dinsdag 30 november 2010 @ 21:18 |
Heb je ook wel eens gekeken hoeveel appel er in die 'appel'stroop zit. De meeste in de supermarkt bestaat grotendeels uit suikerbiet. maar dat heeft natuurlijk niets met appelmoes te maken | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 21:24 |
Er zit veel ijzen in broccoli, maar probleem daarbij is dat als je hem lekker beetgaar stoomt je het ook weer uitpoept omdat plantencellen een celwand hebben die veel steviger is dan dierlijke cellen en niet zo gemakkelijk verteren. | |
shintek | dinsdag 30 november 2010 @ 21:24 |
van appelmoes ga je shag kotsen, niet doen dus | |
MinderMutsig | woensdag 1 december 2010 @ 16:30 |
Daarom lees ik dus ook altijd etiketten. | |
McGilles | woensdag 1 december 2010 @ 17:28 |
Ik snap ook niet dat er nog steeds zo ongelooflijk veel mensen rondlopen die geen idee hebben wat in de voedingsmiddelen zit die zij nuttigen. | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2010 @ 17:35 |
Mensen willen niet goed eten, mensen willen een bepaalde levensstijl. Ze geloven de reclame dat eten iets is van een pakje aanroeren met iets anders. Saus is een pakje of fles, niet iets dat je maakt. Soep, daar komt uit een blik of pak, of voor het goede gevoel, een beetje van jezelf en een beetje van maggie. Baggerbrood dan met moutcaramel chocoladebruin gemaakt is moet wel gezond zijn, want het is bruin, en daar smeert men dan de "gezonde" margarine op uit de reclame. | |
2cv | woensdag 1 december 2010 @ 17:40 |
Als ik de verpakking lees van wat voor voedsel; ook, dan kan ik aan de hand van de ingrediënten of de voedingswaarden echt niet beoordelen of iets gezond is hoor. Meervoudig verzadigd vet = leuk, want meer voor minder ! | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2010 @ 17:41 |
Vuistregels voor gezond eten 1. Eet gevarieerd en matig 2. Eet niets wat je oma niet als eten zou herkennen | |
2cv | woensdag 1 december 2010 @ 17:45 |
Matig als in elke dag honger hebben ? | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2010 @ 18:00 |
Nee, als in niet teveel eten, zodat je intake gelijk is aan je verbruik en je niet aankomt. | |
stavromulabeta | woensdag 1 december 2010 @ 19:04 |
Ik zou er nog aan toevoegen: Kijk even naar de lengte van de ingrediëntenlijst. Van 4 ingrediënten kun je al geweldig brood bakken, maar brood waar 21 verschillende ingrediënten zitten, kun je nauwelijks brood noemen. | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2010 @ 19:09 |
Zolang het granen zijn... | |
stavromulabeta | woensdag 1 december 2010 @ 19:22 |
Daarvoor zou de naam 'meergranenbrood' een understatement zijn. Helaas kan ik geen 21 granen opnoemen. En ook geen 21 Baden-badener Badeseen. Maar dat is uiteraard geheel off-topic, want het ging om de voedingswaarde van appelmoes. Conclusie: Appelmoes met meer dan 4 ingrediënten zou ik niet vertrouwen, behalve als de ingrediënten bestaan uit James Grieve, Elstar, Sterappel, Notarisappel, Reine des Reinettes, dubbele Bellefleur, Karmijn de Sonnevilla, Glockenapfel, Geheimrat Oldenburg, Ingrid Marie, Jasappel, Dijkmanszoet, Winteramboer, Horneburger Pfannkuchen, Eijsdener Klumpke, Gronsvelder Klumpke, Gravesteiner, Gloster, Bramleys Seedling, Lunterse Pippeling en Beauty of Bath. | |
2cv | donderdag 2 december 2010 @ 03:28 |
Appelvrije appelmoes |