abonnement Unibet Coolblue
pi_89049616


Sneeuwverwachting woensdag - Zaterdag


Sneeuwverwachting Dinsdag - Woensdag


vorig deel:
Sneeuw op komst!

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2010 13:28:49 ]
pi_89049645


*;
  dinsdag 23 november 2010 @ 13:23:54 #3
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_89049657
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 13:23 schreef friekin_ het volgende:
[ afbeelding ]

*;
Weinig sneeuw. -O-
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_89049663
Laat maar komen *O*
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_89049672
Laat maar weer komen :)
pi_89049750
Veel sneeuw in Zweden en de rest van Europa. Komt dichterbij...
http://winter.buienradar.nl/winterweersverwachting.aspx:

quote:
Winter weerbericht voor Europa, de VS en Canada

Een nog verder in betekenis toenemende depressie boven Polen dumpt grote hoeveelheden sneeuw in delen van Zuid-Zweden (Götaland). Met name aan de westkant van het Vättern, één van de grootste meren van Noord-Europa, sneeuwt het intensief. Vanochtend lag er in Tidaholm 28, in Mullsjö 35 centimeter. In en rond Kalmar is hoofdzakelijk regen gevallen. In de stad zelf viel 36, in Nybro zowaar 41 mm. De komende dagen gaat het ook daar sneeuwen want van het noorden uit stroomt zeer koude lucht naar het zuiden. Wat opvalt, is dat Noorwegen grotendeels buiten schot blijft. Het wordt ook daar weliswaar zeer koud maar sneeuwen doet het niet of nauwelijks. In de provincie Troms is maandag wel plaatselijk sneeuw gevallen. In Nordreisa lag gisterochtend 20, vanochtend 30 cm.

Veel sneeuw viel de afgelopen 24 uur opnieuw in delen van Zwitserland en woensdag wordt het aan de noordzijde van de Alpen overal wit: ook in steden als Basel, Bern en Zürich. In de Duitse Harz is het sneeuwdek op de Brocken gestegen van 21 cm maandagochtend naar 44 cm vanochtend. Verder veel regen in het noorden van Spanje. In San Sebastian is in 72 uur tijd 90 mm gevallen. Ook in het zuidwesten van Frankrijk regen en in de Pyreneeën wederom sneeuw van betekenis. Op IJsland bepalen hogedrukgebieden het weer. Het komt daar in het binnenland tot plaatselijk strenge vorst (Grimsstadir vanochtend -13,3ē) en Akureyri heeft een sneeuwdek van 19 centimeter.

Temperaturen boven 20 graden worden vooral gemeten op Sicilië en in Griekenland.
pi_89049751
quote:
Winterweer: weerkaarten lange termijn
Een kleine, maar actieve storing zal donderdag in Frankrijk sneeuw geven. Vrijdag en zaterdag krijgen ook delen van de Alpen en Italië te maken met sneeuwval.

Rondom een depressie boven het Oostzeegebied en een hogedrukgebied dat zich vanaf Groenland tot de Noorse kust uitstrekt stroomt met een noord tot noordoostelijke stroming deze dagen geleidelijk aan koudere lucht ons land binnen.

De komende 5 dagen zijn de meeste computermodellen het wel eens over dit (licht) winterse scenario.
Het weerbeeld bestaat uit soms eens wat zon maar ook geregeld een bui waarvan het karakter meer en meer winters wordt naarmate de koude luchtlaag steeds dikker wordt.

Vrijdag en zaterdag zijn dagen om in de gaten te houden wanneer een kleine storing vanaf de Noorse kust uitzakt richting ons land. De meeste berekeningen gaan uit van een route net westelijk van ons land. In dat geval best kans op een paar winterse buien, vooral in het westen en noorden van het land. Mocht dit kleine systeempje recht over ons land trekken dan kan het hele land op perioden met sneeuw rekenen.

Deze kleine lagedrukgebiedjes staan bekend om hun grillige koers en vaak bepalen ze die pas last minute. Een sneeuwdek heeft niet alleen grote gevolgen voor het verkeer, ook het temperatuurverloop wordt door een sneeuwdek enorm beīnvloed. Klaart het flink op dan kan het bij weinig wind boven een sneeuwdek bijvoorbeeld wel 6 tot 10 graden vriezen. In een zelfde situatie zonder sneeuwdek kan het gemakkelijk 5 graden minder koud zijn.

Het worden dagen die voor winter- en weerliefhebbers buitengewoon interessant zijn.
Al voor de winter is gearriveerd willen we ook graag weten hoelang Koning Winter op bezoek blijft.
Daarom een blik op de weerkaart om te zien wat de diverse modellen berekenen.

Allereerst Offenbach. De Duitsers laten een depressie zien die zaterdag voor de Marrokaanse kust ontstaat. Na het weekend gaat het systeem activeren, wanneer deze in aanraking komt met de koude lucht boven het Europese continent. Op dinsdag zal deze depressie boven het Alpengebied en Duitsland liggen en frontensystemen bereiken dan ons land met (winterse) neerslag en veel wind. Dit lagedrukgebied bindt de strijd aan met hogedrukgebieden en de koude vrieslucht noordelijk van ons land. In deze visie wordt de koude vrieslucht halverwege volgende week iets in noordelijke richting terug gedrongen, maar laat de mogelijkheid open voor nieuwe kou-impulsen de tweede weekhelft.

Eigenlijk zien we dat het Amerikaanse GFS rekening houdt met een soort gelijke situatie. Natuurlijk verschillen de details. Het windveld komt bijvoorbeeld wat noordelijker te liggen. Ook de Amerikanen laten de zachte lucht terrein winnen maar doen dat wat duidelijker dat de Duitsers. De tweede weekhelft steekt er een westenwind op en wordt het zachter.
De kou en hogedruk ten noorden van ons land laten het er niet bij zitten en zullen na een korte periode van westenwinden opnieuw proberen de oost-stroming terug te brengen.

Dan het model van de gezamenlijke Europese lidstaten, het ECMWF. Dit model houdt de kou in elk geval tot en met volgende week donderdag binnenboord. Pas dan een niet al te sterk ogende depressieaanval, maar die trekt zuidelijk van ons land naar Midden Europa waardoor de kou niet niet al te zeer onder druk komt.

De Canadeze lange termijn berekeningen ondersteunen in grote lijnen de visie van het ECMWF.
Kortom: het beloven spannende dagen te worden. Ik houd u op de hoogte!

Piet Paulusma
quote:
Natuurijs: reken je nog niet rijk
Hoewel het kouder wordt in ons land ben ik voorlopig voorzichtig met het aankondigen van natuurijs. Daarvoor zijn de omstandigheden te veel afhankelijk van opklaringen.

Vorige week donderdag heb ik het winterweer voor later deze week aangekondigd. En het wordt ook winter. Vanaf morgenavond, in ieder geval tot en met begin volgende week blijft het winter. Maar, we moeten ons niet rijk rekenen als het om natuurijs gaat. Allereerst komen wij vanuit een warme novembermaand en een natte periode (water moet nog afkoelen, warme ondergrond). Ten tweede zullen de temperaturen overdag rond 1 ā 2 graden in de plus liggen.

Verder valt er geregeld sneeuw met een buiig karakter en is vrij veel bewolking. De vorst zal zich in de nachten vaak beperken tot lichte vorst doordat het onvoldoende opklaart. Als er sneeuw ligt en het klaart in de nacht flink en langdurig op, dan is het raak en zal er sprake zijn van matige vorst. IJsgroei heeft echter tijd nodig en één nacht met strenge vorst is niet voldoende.

Verder wil ik waarschuwen dat het deze periode gevaarlijk en verraderlijk weer zal zijn, dit met het oog op het verkeer. Veel gladheid en overlast. Voor de lange termijn wil ik alvast wijzen op de ontwikkelingen voor begin volgende week, Het kan van maandag op dinsdag en dinsdag wel eens uitdraaien op storm, met veel sneeuw en ijzel en/of regen. Ik houd jullie op de hoogte. Waarschuwing verkeer: vanaf morgenavond is er doorlopend kans op gladheid.

Piet Paulusma
quote:
De luchtdrukverdeling die volgende week de weerkaarten siert is wel heel opmerkelijk. Een werkelijk zeer omvangrijke Europese hoogtetrog wordt in zuidwestelijke richting helemaal tot voorbij de Azoren uitgerekt. Daardoor zakt de meanderende windrivier in de vrije atmosfeer, de straalstroom, helemaal weg naar mediterrane oorden. Ondertussen bouwt de standvastige hoogterug (blokkade) op het noordwestelijk deel van de Oceaan en de regio Groenland/IJsland vrolijk voort aan Scandinavische filialen.
Bij ons komt medio volgende week een sterke oost- tot noordoostelijke stroming op gang waarmee koude continentale vrieslucht wordt aangevoerd. Het gevolg is lichte tot matige vorst (kans op schaatsijs neemt toe). Rond de maandwisseling trekt een stormdepressie over het Iberisch schiereiland (komend vanaf het zeegebied ten zuiden van de Azoren!!) naar het noordoosten. Het is niet onmogelijk dat het uitgestrekte neerslaggebied onze streken weet te bereiken. In dat geval moet met significante sneeuwval rekening worden gehouden. In een latere fase (rond 5 december) kan het, afhankelijk van de atmosferische condities, in sneeuwgebieden streng vriezen.

Jan Visser
pi_89050030
Tis dus weer uitgesteld naar zondag-maandag-dinsdag? -O-
pi_89050159
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 13:35 schreef Frutsel het volgende:
Tis dus weer uitgesteld naar zondag-maandag-dinsdag? -O-
Vooral dinsdag lijkt nu het meeste te vallen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 13:56:13 #11
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_89050848
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 november 2010 13:38 schreef aloa het volgende:

[..]

Vooral dinsdag lijkt nu het meeste te vallen.
ik hoop zo snel mogelijk eigenlijk.
alleen morgen nog niet, moet nog naar belgie :P
pi_89050998
Oorlogswinter van 1939-1940 begon net zoals nu

Het advies voor komende week luidt... "Kleed je warm aan!". De winter komt met grote stappen dichterbij en laat zich goed van de ijzige kant zien. Er worden temperaturen verwacht, die we normaal kunnen verwachten als het hoog winter is, dat zeggen de meteorologen van de Duitse weerdienst wetter.net. Een polaire hogedrukgebied laat koude lucht vanuit Scandinavië naar Centraal-Europa stromen. Voor vandaag en morgen liggen de temperaturen ongeveer rond de 5 ā 6 graden, maar vanaf donderdag wordt het voelbaar kouder. In en na het weekend kunnen er een aantal ijsdagen voor gaan komen, maar ook de kansen op sneeuw nemen aanzienlijk toe. In het Beierse Woud (Dld) worden temperaturen verwacht van -5 ā -6 graden overdag tot zo'n -15 graden in de nacht en mogelijk zelfs nog iets lager.

De winter begint maar heel zelden aan zo'n heftig begin. "Het weer is momenteel in een extreme fase aanbeland". Men moet een lange tijd terug kijken om een dergelijke start van de winter te vinden. Dergelijke en gelijkaardige weersomstandigheden hebben bijvoorbeeld 1939/1940 tot een extreme winter geleid, ook wel bekend als de oorlogswinter. De eerste winter van de oorlog was negatief met record temperaturen. Of sneeuw en vorst een voorbode zijn van een lange winter dit jaar valt momenteel nog niet te zeggen, maar alles wijst erop dat de winter van 2010/2011 dezelfde tekens geeft als de oorlogswinter van 1939/1940.

Tot en met het tweede weekend van december lijkt de koude polaire lucht zich te handhaven, aldus de meteorologen van wetter.net. Niet alleen koude zal een rol gaan spelen, ook vanaf het aankomend weekend neemt de kans op serieuze sneeuwval toe

onweer-online
  dinsdag 23 november 2010 @ 14:07:25 #13
105393 IkWilbert
-Tukker 4 life-
pi_89051248
Behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst ;)
* I intend to live forever, so far so good! *
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 23 november 2010 @ 14:51:58 #14
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_89052851
Sneeuw *O*
pi_89054743
Van uitstel komt afstel :{
Knapen die storneren willen moeten mannen met automatische incasso's zijn
  Moderator dinsdag 23 november 2010 @ 16:42:07 #16
8781 crew  Frutsel
pi_89057073
Bild:" Polar Express ruckt auf Deutschland: WinterTief Gundula bringt minus 25 grad"

:P
pi_89059807
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:42 schreef Frutsel het volgende:
Bild:" Polar Express ruckt auf Deutschland: WinterTief Gundula bringt minus 25 grad"

:P
Ik woon 300 meter bij de duitse grens vandaan. telt dat ook?
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_89060088
Op marktplaats aan het rond kijken voor een setje winterbanden :D
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:14:40 #19
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_89060443
Binnenkort een sneeuwschuiver halen. ~:)
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_89060643
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:14 schreef tomaat52 het volgende:
Binnenkort een sneeuwschuiver halen. ~:)
http://aldi.nl/OFFER_NL_MI/OFFER_47/OFF22.SHTML koopje!
dag
pi_89060799
Ik zie voor donderdag juist veel sneeuw nu. (over ver weg gesproken :P
  Moderator dinsdag 23 november 2010 @ 18:26:06 #22
8781 crew  Frutsel
pi_89060853
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:55 schreef seasushi het volgende:

[..]



Ik woon 300 meter bij de duitse grens vandaan. telt dat ook?
damn en ik dacht dat ik dichtbij woonde :P
en nee, dat telt niet :P
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:27:01 #23
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_89060885
quote:
^O^
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:38:15 #24
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_89061278
Badaboom komop met dat weer!
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_89061597
* -CRASH-Wacht geduldig op de witte pracht
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')