quote:Op donderdag 18 november 2010 17:07 schreef SiGNe het volgende:
..Groenten, en als je die roestende mesjes gewend bent: http://www.knifeandcookin(...)wijk-N_grp_30-1.html
ook in koksmes uitvoering te krijgen
Je kan prima zo hakken als je je vrije hand plat en dwars op de rug van het mes legt. Heel veel controle heb je dan en je kan je nooit snijden.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:15 schreef sigme het volgende:
En dat "onder de knie krijgen" baart me zorgen, zo makkelijk lijkt me dat niet, dat hakken met de punt van het lemmet op de snijplank.
Ook aardappels met een kaasschaaf? Lange rechte dingen doe ik wel met een kaasschaaf: wortels en komkommers zijn dat.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:20 schreef Resistor het volgende:
Ik heb juist die kleine mesjes afgezworen. Schillen doe ik met de korte kaasschaaf (als ik schil met een schilmesje krijg ik verschrikkelijke kramp in mijn vingers, ik weet dat ik iets verkeerd doe, maar de kaasschaaf werkt zo lekker)
En dan gebruik je zulke mesjes? Koop dan tenminste iets met een goed handvat.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:31 schreef sigme het volgende:
Dat van die kramp en het niet in je vingers snijden met de juiste haktechniek zijn wel goeie argumenten, voor mij. Ik ben onhandig, krampgevoelig en gezegend met slappe en pijnlijke handen.
Ik weet niet welk probleem jij je voorstelt bij het heft?quote:Op donderdag 18 november 2010 17:32 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
En dan gebruik je zulke mesjes? Koop dan tenminste iets met een goed handvat.
Gebruikte ze vroeger dus hele dagen in de tuin, dat was echt geen pretje. Op een gegeven moment gingen we messen van kunststof en met wat meer vorm in het handvat gebruiken en dat ging stukken beter.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:36 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik weet niet welk probleem jij je voorstelt bij het heft?
Dat hout geeft goed grip, het zijn fijne mesjes in de hand .
Ik heb dat mes waar SiGNe naar linkt (het Wouter Klootwijkmes). Begin er niet aan als je onhandig bent. Dat kost je zo een vingerkootje.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:31 schreef sigme het volgende:
[..]
Ook aardappels met een kaasschaaf? Lange rechte dingen doe ik wel met een kaasschaaf: wortels en komkommers zijn dat.
Dat van die kramp en het niet in je vingers snijden met de juiste haktechniek zijn wel goeie argumenten, voor mij. Ik ben onhandig, krampgevoelig en gezegend met slappe en pijnlijke handen.
Ow. Ik ben net de losse onderdelen na een aanvaring (meerdere, eigenlijk) met de koolschaaf weer aan het bijgroeienquote:Op donderdag 18 november 2010 17:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb dat mes waar SiGNe naar linkt (het Wouter Klootwijkmes). Begin er niet aan als je onhandig bent. Dat kost je zo een vingerkootje.
Alles kan met een koksmes. Je hebt er alleen een snijplank bij nodig.quote:Zojuist stond ik een stuk santen af te snijden. Dat kan zeker niet met een koksmes?
Ik snap dat een koksmes santen kan snijden. Maar dan moet ik het wel helemaal uit z'n plastic halen lijkt me. Snijd je zo'n plastic waar santen inzit ook los met je koksmes? (Natuurlijk kán het, dat is de vraag niet.) Doe je het of gebruik je er een klein mesje naast?quote:Op donderdag 18 november 2010 18:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Alles kan met een koksmes. Je hebt er alleen een snijplank bij nodig.
Het lijkt me niet onmogelijk dat ik niet weet wat ik mis.quote:Op donderdag 18 november 2010 18:39 schreef Stali het volgende:
Voel me niet geroepen om te gaan overtuigen, als het werkt voor jou waarom zou je anders willen?
Maar wat kan je dan met die lengte (beter) doen? Sneller, ok, neem ik aan (indien techniek in orde). Maar verder?quote:Hier ligt ook nog ergens een klein formaat molenmesje in de la. Moet er niet aan denken om daar alles mee te moeten doen. Je mist dan echt de lengte. Tenminste ik.
Zelfs een sinaasappel halveren gaat al veel beter dan met een klein mesje.quote:Op donderdag 18 november 2010 18:44 schreef sigme het volgende:
[..]
Het lijkt me niet onmogelijk dat ik niet weet wat ik mis.
[..]
Maar wat kan je dan met die lengte (beter) doen? Sneller, ok, neem ik aan (indien techniek in orde). Maar verder?
Hij is goed, heb hem ookquote:Op donderdag 18 november 2010 18:23 schreef golfer het volgende:
Zweer tegenwoordig bij de grote maat molenmes van Robert Herder, gewoon als koksmes dus:
[ afbeelding ]
Zie OP - ik ken niemand die wél een koksmes heeft. Tenminste, niet dat ik weet. Anders was dat inderdaad een betere optie geweest dan zo vragen, denk ik.quote:Op donderdag 18 november 2010 18:46 schreef Stali het volgende:
[..]
Zelfs een sinaasappel halveren gaat al veel beter dan met een klein mesje.
Waarom leen je niet van iemand zon groot mes? Of probeer het eens bij iemand uit?
Nee malle, die beesten slacht ik niet zelf (nou ja, de haantjes wel).quote:Op donderdag 18 november 2010 18:54 schreef Stali het volgende:
Sig, nu ik daar zo even wat langer over nadenk. Het is maar net wat je gewend bent.
Ik heb jarenlang alles met een scherp groentenmes gedaan. Dat is een wat langer formaat dan het schilmesje. Heb alleen lopen vloeken bij het snijden van lappen vlees.
Denk niet dat je iets ernstig mist in je keuken. Wel heb ik gelezen dat je zelf je dieren slacht en met de bewerking ervan lijkt het me wel weer een gemis. Zou het gewoon eens proberen bij iemand of voor je verjaardag vragen.
Precies, en dat kan niet met zo'n aardappelschilmesje uit de OP.quote:
Oei.quote:
quote:Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Laten koks nou vaak wel onder tijdsdruk moeten koken.quote:Op donderdag 18 november 2010 17:15 schreef sigme het volgende:
[..]
Kijk, nu nog de overtuiging dat ik zo'n ding moet - en dan neem ik natuurlijk zo een!
Dat je met zo'n koksmes kan hakken, dat snap ik. Dat gaat sneller - vermits je het onder de knie hebt. Maar ik heb geen haast bij het koken.
En dat "onder de knie krijgen" baart me zorgen, zo makkelijk lijkt me dat niet, dat hakken met de punt van het lemmet op de snijplank.
Wat is dat? Ik vind 't wel leuke filmpjes.quote:Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Men moet hier niet zo overdrijven hoor.quote:Op vrijdag 19 november 2010 01:40 schreef popolon het volgende:
[..]
Wat is dat? Ik vind 't wel leuke filmpjes.
Je moet je ook niet gek laten maken, voordat je het weet zit je met een veel te duur messenset waarvan je de meeste niet zal gebruiken.quote:Op vrijdag 19 november 2010 01:51 schreef popolon het volgende:
Oh is dat het.
Ben nog wel op zoek naar echt een paar goede messen voor op een houten snijplank. Als je je er in verdiept wordt je eigenlijk ook van het kastje naar de muur gestuurf.
Haalt hij het mes nou in de verkeerde richting van het aanzetstaal of doe ik het altijd fout? En kraakt die wortel van de kracht die hij moet zetten omdat dat mes zo extreem bot is?quote:Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Plastic is nog altijd beter dan glas, het beste is natuurlijk hout (kopse-kant naar boven) maar plastic kan ook nog wel.quote:Op vrijdag 19 november 2010 01:58 schreef Stali het volgende:
[..]
Je moet je ook niet gek laten maken, voordat je het weet zit je met een veel te duur messenset waarvan je de meeste niet zal gebruiken.
Begin met het kopen van 1 goed multifunctioneel mes. Daarna kom je vanzelf tegen dat je denkt dat het vervelend is dat je zus of zo er niet goed mee kunt en dan koop je nog een mes waarmee je dat klusje wel kunt.
Neem in ieder geval geen plastic snijplank want die zijn slecht voor je messen.
Dat neem ik op de koop toe. Beetje bacteriën hoort erbij, 't is persoonlijk, ik vind snijden op een stuk kunststof gewoon niet fijn.quote:Op vrijdag 19 november 2010 02:23 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Plastic is nog altijd beter dan glas, het beste is natuurlijk hout (kopse-kant naar boven) maar plastic kan ook nog wel.
Je mes sloop je er niet mee maar qua bacteriën is plastic wel minder dan hout (groeven blijven open staan waar vuil in kan blijven zitten)
Ik heb jou ook wel eens complete onzin zien uitslaan. Het kost wat moeite, maar niettemin ben ik toch je posts blijven lezen.quote:Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Bij mijn weten houdt die meneer zijn vingers ook niet krom genoeg; hij loopt zo het risico toch in z'n klauwen te snijden. Zelf zorg ik dat het puntje van m'n vingers verder weg is bij het mes dan m'n knokkens en het middelste kootje. Daarmee heb ik een geleiding voor het mes die meeschuift met het opschuiven van m'n hand.quote:Op donderdag 18 november 2010 19:26 schreef sigme het volgende:
Oei.
Die eerste meneer kost mij 5 vingers.
Die tweede plaatst z'n vrije hand veiliger, maar dat vergt goede techniek.
Hmm. Ik denk toch dat het mij meer vingers kost dan groente oplevert.
Is van zichzelf al een stuk scherper dan andere fabrieksmessen en blijft bij goed gebruik vlijmscherp.quote:Op vrijdag 19 november 2010 17:10 schreef -Mellow- het volgende:
Zo'n groot molenmes hierboven he, wat kost dat nou en wat is het voordeel t.o.v. een koksmes? Blijft beter scherp?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |