Het is een heel ander product, niet vergelijkbaar met elkaar. Wilde eend smaakt en ruikt sterk naar wild en de poelier had gelijk, veel mensen zullen het helemaal niet lekker vinden.quote:Op donderdag 11 november 2010 20:53 schreef golfer het volgende:
Was weer leuk.
AH noemt tamme gekweekte e4end dus doodleuk premium wild, terwijl die beesten nog nooit buiten zijn geweest.
Structuur en kleur en smaak van wild is heel anders dan van plofeenden,.
Alles voor de kijkcijfersquote:Op donderdag 11 november 2010 21:07 schreef k_man het volgende:
Marijn parkeerde op de invalidenplaats.
Zat net even Jimmy's food factory te kijken, daar hoorde ik in de rijstfabriek de soundtrack van Blake's 7quote:Op donderdag 11 november 2010 21:40 schreef DoorgestokenKaart het volgende:
Zelfs een kwaliteitsprogramm als KvW gebruikt Dexter muziek. Niet te geloven hoe vaak je dat tegenkomt
Zag er uit als een groothandel..quote:Op donderdag 11 november 2010 21:32 schreef ddx het volgende:
Van welke winkel was die poelier eigenlijk ?
Was De Kweker in Amsterdamquote:Op donderdag 11 november 2010 21:57 schreef henkde_j het volgende:
Zag er uit als een groothandel..
Ah. dankjewel, zag er iig goed uitquote:Op donderdag 11 november 2010 21:58 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Was De Kweker in Amsterdam
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien.quote:Op donderdag 11 november 2010 22:05 schreef deepart het volgende:
Is deze aflevering het waard om het terug te kijken?
Yep, een van de beste programmas van de NL TVquote:Op donderdag 11 november 2010 23:37 schreef golfer het volgende:
[..]
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien.
Daar heb je gelijk inquote:Op donderdag 11 november 2010 23:37 schreef golfer het volgende:
[..]
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien.
Whehe, ja iddquote:Op donderdag 11 november 2010 23:46 schreef deepart het volgende:
Dat programma geeft mij altijd hetzelfde gevoel als toen ik op mijn 10 naar klokhuis zat te kijken
Die zijn er toch? Die hilarische telefoongesprekken. Monty Python gewoon.quote:Op vrijdag 12 november 2010 08:27 schreef Piles het volgende:
[..]
Whehe, ja idd
Ik mis dan alleen de sketches tussendoor
was net bij de Hanos, niet gekeken wat de eend kost, maar zeker geen 4, 5 euro het stuk voor een wilde schiet eend filtet.quote:Op vrijdag 12 november 2010 09:13 schreef DeeBee het volgende:
Tsja, het is vooral 'misbruik' maken van de gedachtegang van de consument ook. Een hoop zien kip, varken en koe als 'vlees' en hele 'exotische' dieren zoals eend, lam, everzwijn al überhaupt als 'wild' dus... Dat zei die vrouw aan de telefoon ook nog eens letterlijk zo'n beetje, dat die beesten dan vervolgens ook gewoon gefokt worden zal de consument amper uitmaken, want die vinden het alleen 'wild' omdat het gewoon een exotischere keuze is dan wat ze normaal eten...
Dat het niet onder de definitie valt van echt wild en het eigenlijk gewoon ook 'vlees' is klopt wel, maar blijkbaar is 'wild' wat dat betreft niet zooo beschermd qua term en gebruikt de Appie het lekker als verzamelnaam voor wat exotischere producten en de consument vindt het wel duidelijk en stelt geen vragen.
Plus dat het alleen op deze manier een beetje betaalbaar is natuurlijk, geschoten Nederlandse eendenborsten zal je niet voor 4/5 euro per stuk kunnen krijgen.
Nee, dat bedoel ik...quote:Op vrijdag 12 november 2010 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
was net bij de Hanos, niet gekeken wat de eend kost, maar zeker geen 4, 5 euro het stuk voor een wilde schiet eend filtet.
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn.quote:Op zaterdag 13 november 2010 10:49 schreef Stefan het volgende:
Wild is misschien tegenwoordig meer een soortnaam voor eend, konijn en hert.
En het boost de prijs omhoog.quote:
Ik weet niet wat AH voor de eend vraagt (op de webshop vind ik alleen WC Eend) maar ik betaal bij de supermarkt 10,99 de kilo voor barbarie eendeborst van prima kwaliteit.quote:
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:11 schreef Stefan het volgende:
AH vraagt voor premium vlees best wel veel. Ik gok 21 euro de kilo ofzo.
Bestaat dat, een tam hert?quote:Op zaterdag 13 november 2010 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn.
Een heel belangrijk exportproduct van Nieuw Zeeland. Is geen slecht product hoor, en lopen gewoon in de wei, maar niet in de bossen afgeschoten zeg maar, hoewel dat ook bestaat, er is een Hertenplaag in NZquote:
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.quote:
Ik zal straks even kijken wat t kost.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan.
Zou daar mijn hand niet voor in het vuur willen steken, weet alleen dat Haas niet te fokken is, maar zou me niets verbazen als dat ook al gebeurd.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:55 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde?quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:55 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.
In deze bedoeld hij gefokt. Een beest wat zelf in de natuur zijn vreten bij elkaar moet zoeken heeft ander vlees, dat is veel donkerder en heeft een sterkere wildsmaak.quote:Op zondag 14 november 2010 14:20 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde?
* Pandora73 heeft geen zin om te googlen
Goeie docu.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:06 schreef Roel_Jewel het volgende:
NU op BBC2 soort van Engelse KvW. Over bottled water. Interessant!
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00w8cll
Leuk. Die ga ik weer opnemen.quote:Op woensdag 24 november 2010 20:41 schreef Erasmo het volgende:
De BBC heeft wel vaker van zulke goede dingen. Straks om 9 uur Jimmy's food factory op BBC1.
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zinquote:Op dinsdag 30 november 2010 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
In Duitsland is veel of bijna alle verse melk langer houdbaar. Hoe ze het doen, ik vermoed hoger verhitten omdat de smaak van de melk erg naar de houdbare melk neigt. Je proeft de gedenatureerde eiwitten. Ik koop in Duitsland dus geen melk meer.
Microfiltratie kan toegepast zijn op de Melk van de Lidl, dat gebeurt ook met wijn, maar ook daar is een bezwaar dat het de smaak geen goed doet.
Ik drink graag rauwe melk, die is het lekkerst, maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft kom ik daar niet meer aan.
In de aflevering van de KVW was sprake dat de consument het wil, dit is onzin, ik wil geen verse melk die wekenlang buiten de koelkast houdbaar is, ik wil gezonde en lekkere melk. Als ik melk wil die lang houdbaar is koop ik wel UHT melk.
Ik drink graag rauwe melk.quote:Op dinsdag 30 november 2010 18:58 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zin
Nee, seizoen is weer voorbijquote:
Ja, dit ben ik met je eens hoor.quote:Op dinsdag 30 november 2010 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
In Duitsland is veel of bijna alle verse melk langer houdbaar. Hoe ze het doen, ik vermoed hoger verhitten omdat de smaak van de melk erg naar de houdbare melk neigt. Je proeft de gedenatureerde eiwitten. Ik koop in Duitsland dus geen melk meer.
Microfiltratie kan toegepast zijn op de Melk van de Lidl, dat gebeurt ook met wijn, maar ook daar is een bezwaar dat het de smaak geen goed doet.
Ik drink graag rauwe melk, die is het lekkerst, maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft kom ik daar niet meer aan.
In de aflevering van de KVW was sprake dat de consument het wil, dit is onzin, ik wil geen verse melk die wekenlang buiten de koelkast houdbaar is, ik wil gezonde en lekkere melk. Als ik melk wil die lang houdbaar is koop ik wel UHT melk.
Het zou me niets verbazen.quote:Op dinsdag 30 november 2010 21:16 schreef n0ir het volgende:
[..]
Ja, dit ben ik met je eens hoor.
Maar waarom werd de melk van Arla niet aan een streng verhoor onderworpen terwijl deze dezelfde 'kwaliteiten' bezat als de melk van Milbona. Waarom kreeg Arla zelfs een paar minuten gratis reclametijd? De naam Milbona door de gehaktmolen, de bips van Arla een veer rijker.
Moet ik mijn alu-hoedje opzetten als ik hierbij ook bedenk dat het geen geheim is dat biologisch en duurzaam de favoriete woorden van de Keuringsdienst-redacteuren zijn?
Goede tip, even kijken of ik bbc2 hebquote:Op dinsdag 30 november 2010 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, seizoen is weer voorbij
Maar vanavond om 22:00
The foods that make billions op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wk8gd
Over granen
En om 20:40 Plat prefere over Louis Neefs op canvas (Belgie 2)
http://platprefere.canvas.be/
Ik kijk het elke keer en het begint wel heel erg een trucje te worden met al die apparaten van hem.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En morgen om 21:00 uur
Jimmy's food factory
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmlnp
Kut gemist en mijn proxies doen het niet meerquote:Op dinsdag 7 december 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond om 22:00
The foods that make billions op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmvck
Over Joghurt
Klopt, maar het is erg grappig om te zien en de research is erg goed. Moest erg lachen om de light mayo.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik kijk het elke keer en het begint wel heel erg een trucje te worden met al die apparaten van hem.
Het jammere van dat programma vind ik dat het wel heel erg alleen maar over marketing gaat van producten uit het VK. Het is bijvoorbeeld wel typerend dat in deze hele aflevering over 'yoghurt' er niet meer over yoghurt an sich is gezegd dan, tussen neus en lippen door, dat het zuur smaakt.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond om 22:00
The foods that make billions op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmvck
Over Joghurt
Kickquote:Op dinsdag 7 december 2010 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En Nu om 21:00 uur
Jimmy's food factory
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmlnp
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt.quote:Op dinsdag 7 december 2010 23:29 schreef Igen het volgende:
[..]
Het jammere van dat programma vind ik dat het wel heel erg alleen maar over marketing gaat van producten uit het VK. Het is bijvoorbeeld wel typerend dat in deze hele aflevering over 'yoghurt' er niet meer over yoghurt an sich is gezegd dan, tussen neus en lippen door, dat het zuur smaakt.
Added Value heet dat.quote:Op woensdag 8 december 2010 21:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt.
Jaja, dat begrijp ik, maar helemaal aan het begin van het programma begonnen ze eigenlijk meteen met van die vruchtenyoghurts, terwijl dat ook al een behoorlijke stap verder in dat proces van waarde toevoegen is ten opzichte van de pure originele stevige Bulgaarse yoghurt.quote:Op woensdag 8 december 2010 21:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt.
Klopt, maar echte Yoghurt kende ze ook niet in de UK. Dat was die korrelige zure troep die buitenlanders eten.quote:Op woensdag 8 december 2010 21:35 schreef Igen het volgende:
[..]
Jaja, dat begrijp ik, maar helemaal aan het begin van het programma begonnen ze eigenlijk meteen met van die vruchtenyoghurts, terwijl dat ook al een behoorlijke stap verder in dat proces van waarde toevoegen is ten opzichte van de pure originele stevige Bulgaarse yoghurt.
Wanneer zijn de nieuwe afleveringen?quote:
Ook als je het verbrandt, dan nog heb je in principe een kringloop en verspil je geen fossiele olie en heb je netto ook geen CO2-uitstoot.quote:Op donderdag 10 maart 2011 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Het kan wel gecomposteerd worden, maar het wordt verbrand...
Speciaal mais aanbouwen
Levensmiddelen tot verpakking verwerken
Loeiduur certificeren
En dan HUP de oven in
SCHATER
Ja, briljant hoe daar weer doorheen geprikt werd.quote:Op donderdag 10 maart 2011 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Het kan wel gecomposteerd worden, maar het wordt verbrand...
Speciaal mais aanbouwen
Levensmiddelen tot verpakking verwerken
Loeiduur certificeren
En dan HUP de oven in
SCHATER
Nee. Daar hadden ze het ook over. Die zijn al verpakt: in hun eigen schil meestal.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Opzich wel knap dat ze plastic weten te maken van mais, maar ik zie überhaupt het nut van plastic verpakkingen om groenten en fruit niet in.
Tja, "wij" (consumenten) willen nou eenmaal onbrispelijk uitziende groenten en fruit. Daarom zijn er alleen nog maar rechte komkommers, in plastic verpakt. En alle groenten die "beschadigd" zijn (dus: ergens een blutsje of een deukje of een verkleuring hebben), die blieven wij niet meer.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 12:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Daar hadden ze het ook over. Die zijn al verpakt: in hun eigen schil meestal.
Haal het direct bij de kweker.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Een butsje maakt me niet uit, ik wil wel weer eens een keer rijp fruit
Wordt lastig voor perzikken.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 20:28 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Haal het direct bij de kweker.
Kennen mensen hier trouwens al de smaakplaatsenkaart?
Het kan net in Nederland, maar dan heb je niet ieder seizoen opbrengst...quote:
En legale bomen natuurlijk, gelukkig maar anders ging de PVV kamervragen stellen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 21:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso
Ecologisch wc papier, van onbespoten bomen zeker...
quote:Op donderdag 17 maart 2011 21:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso
Ecologisch wc papier, van onbespoten bomen zeker...
En dan ook nog eens duurder dan het zou moeten zijn.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:49 schreef n0ir het volgende:
Er zit echt een steekje los bij de mensen die dat WC-papier kopen.
Risico voor die fabriek is dus wel dat de Appie nu het contract met hun verbreekt en op zoek gaat naar een nieuwe leverancier.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 00:26 schreef UncleSam het volgende:
Mooie aflevering weer
Aan het einde.. vertel AH niet dat ik dit heb gezegd.. nee zal ik niet doen. Haha het wordt alleen landelijk uitgezonden
Je moet als woordvoerder dan ook niet gaan liegen op de televisie..quote:Op vrijdag 18 maart 2011 00:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Risico voor die fabriek is dus wel dat de Appie nu het contract met hun verbreekt en op zoek gaat naar een nieuwe leverancier.
Die woordvoerder zal dit misschien wel met ontslag moeten bekopen.
Mijn oma :pquote:Op vrijdag 18 maart 2011 11:31 schreef abdalfawaz het volgende:
Leuke aflevering gister..
Ik vraag me inderdaad ook af welke debiel het dubbele gaat betalen voor "ecologisch" toiletpapier?
In de voormalige DDR zijn de fabrieken of dicht, of de modernstequote:Op zaterdag 19 maart 2011 10:57 schreef Igen het volgende:
Heb 'm net terug gekeken, mooie aflevering!
Valt me alleen wel tegen van die fabriek. Ik dacht dat ze in Duitsland zo voorop lopen met het milieu enzo. Deze geheimzinnigdoenerij over het bleken is dan toch wat raar.
Of... aan het landschap te zien zou die fabriek wel eens in Oost-Duitsland kunnen staan? Misschien zijn ze daar nog niet zo ver.
Ik dacht: man wat zeur je, maar wel terecht dat hij door bleef vragen.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 10:57 schreef Igen het volgende:
Heb 'm net terug gekeken, mooie aflevering!
Valt me alleen wel tegen van die fabriek. Ik dacht dat ze in Duitsland zo voorop lopen met het milieu enzo. Deze geheimzinnigdoenerij over het bleken is dan toch wat raar.
Of... aan het landschap te zien zou die fabriek wel eens in Oost-Duitsland kunnen staan? Misschien zijn ze daar nog niet zo ver.
Heb even zitten puzzelen, zo te zien inderdaad een Westduits bedrijf, namelijk WEPA, waarvan ze de fabriek in Giershagen (Sauerland) hebben bezocht. Dus inderdaad, ik zat er helemaal naast.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 13:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de voormalige DDR zijn de fabrieken of dicht, of de modernste
genoeg mensen die er intrappen. Dat hele ecologische label / duurzaam van AH is gewoon een grote marketing trucquote:Op vrijdag 18 maart 2011 11:31 schreef abdalfawaz het volgende:
Leuke aflevering gister..
Ik vraag me inderdaad ook af welke debiel het dubbele gaat betalen voor "ecologisch" toiletpapier?
Een vetbaronquote:Op donderdag 24 maart 2011 14:22 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Het maakt ons dik en krijgt van het hart de schuld van zijn falen: vet. Wat de gezondheidsjongens echter vergeten, is dat we het meeste vet niet eens eten. Wat lekt of stinkt, gaat in een grote ton.
Vetrecycling, noemen ze dat. Maar waar wordt dat vet eigenlijk in gerecycled? De Keuringsdienst kreeg een brief van een poelier met een grill en een lekbak. Hij heeft druipvet over van de kip en wordt daarvoor betaald.
Het vet dat de kip onder vuur uitzweet blijkt handel. Om nog maar te zwijgen over het frituur. De Keuringsdienst van Waarde neemt een duik in de afgewerkte olieplas van Nederland en ontmoet een ware vetbaron.
Die meneer was heel erg op z'n hoede.quote:Op donderdag 24 maart 2011 20:45 schreef InTrePidIvity het volgende:
De meneer van Remia heeft zich niet heel denderend voorbereid...
Lol idd. Terwijl er niets aan het handje was.quote:Op donderdag 24 maart 2011 20:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Die meneer was heel erg op z'n hoede.
Klopt, maar als woordvoerder moet je natuurlijk wel een mooi verhaal kunnen ophangen. Dat ging hem niet echt soepel af.quote:Op donderdag 24 maart 2011 20:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Die meneer was heel erg op z'n hoede.
De toon mocht wel iets positiever idd.quote:Op donderdag 24 maart 2011 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vond het een interessante maar erg verkeerde aflevering. Er gebeurd iets moois, er wordt van afval iets nuttigs gemaakt, biodiesel. En dan zien ze bij de KVW als iets waar ze toch over moeten zeiken. Niet dat ze een reden hebben, maar toch worden woorden als tovertruuk van stal gehaald. Ik zou van afgewerkte KVW redacteuren schoonmaak azijn maken, kwestie van voldoende verdunnen.
Ja idd.quote:Op donderdag 24 maart 2011 21:01 schreef Toad het volgende:
[..]
De toon mocht wel iets positiever idd.
Inderdaad. Je kon dat ook mooi zien in die aflevering over mandarijnenpartjes uit blik. Die werden bewerkt met loog wat dan geneutraliseerd werd met zuur - slim bedacht en helemaal niks aan de hand. Maar dan toch blijven doorhameren op het feit dat er 'chemicaliën' worden gebruikt, puur omdat het dan eng klinkt.quote:Op donderdag 24 maart 2011 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vond het een interessante maar erg verkeerde aflevering. Er gebeurd iets moois, er wordt van afval iets nuttigs gemaakt, biodiesel. En dan zien ze bij de KVW als iets waar ze toch over moeten zeiken. Niet dat ze een reden hebben, maar toch worden woorden als tovertruuk van stal gehaald. Ik zou van afgewerkte KVW redacteuren schoonmaak azijn maken, kwestie van voldoende verdunnen.
Ik vind dat juist een voorbeeld dat ze nooit harde conclusies zullen trekken. Ze hebben juist niet gezegd dat dat slecht is, die chemische behandeling. Alleen ze hebben het wel op tafel weten te krijgen, want dat verzwijgen die fabrikanten vaak in het rondje door de fabriek.quote:Op donderdag 24 maart 2011 21:22 schreef Igen het volgende:
[..]
Inderdaad. Je kon dat ook mooi zien in die aflevering over mandarijnenpartjes uit blik. Die werden bewerkt met loog wat dan geneutraliseerd werd met zuur - helemaal niks aan de hand. Maar dan toch blijven doorhameren op het feit dat er 'chemicaliën' worden gebruikt, puur omdat het dan eng klinkt.
Blijkbaar vinden ze dat ze per se iets aan de kaak moeten stellen, ook als er gewoon een prachtig product wordt geleverd.
Die fabriek was juist heel open en eerlijk over het loog en zuur. Maar van KvW bleven ze maar eindeloos doorzagen tot de man van de rondleiding wilde zeggen dat loog en zuur 'chemicaliën' waren.quote:Op donderdag 24 maart 2011 21:24 schreef thettes het volgende:
[..]
Ik vind dat juist een voorbeeld dat ze nooit harde conclusies zullen trekken. Ze hebben juist niet gezegd dat dat slecht is, die chemische behandeling. Alleen ze hebben het wel op tafel weten te krijgen, want dat verzwijgen die fabrikanten vaak in het rondje door de fabriek.
Dat is dan echt een verschil in perceptie, want zo zag ik het niet.quote:Op donderdag 24 maart 2011 21:56 schreef Igen het volgende:
[..]
Die fabriek was juist heel open en eerlijk over het loog en zuur. Maar van KvW bleven ze maar eindeloos doorzagen tot de man van de rondleiding wilde zeggen dat loog en zuur 'chemicaliën' waren.
Daarmee wekt de KvW ten eerste de indruk dat die fabriek iets te verbergen had en ten tweede dat er allerlei enge chemische troep in een blikje mandarijnenpartjes zit, terwijl iedereen die op school bij scheikunde een beetje heeft opgelet weet dat dat allebei absolute nonsens is. Dus of bij de KvW hebben ze totáál geen idee waar ze het nou eigenlijk over hebben, of ze misleiden bewust de TV-kijker.
En dat is dan wel een beetje wrang voor een TV-programma dat pretendeert juist de waarheid boven tafel te krijgen.
Remia verdient natuurlijk leuk aan die inzamelactie, want maakt er biobrandstof van.quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:39 schreef n0ir het volgende:
Ik had het idee alsof ze het een soort van uitbuiting vonden dat de consument geen geld krijgt voor z'n vetten. Alsof het een list is dat ze ons van onze olie afhelpen.
Remia verdient volgens mij er geen geld aan, het frituurvet komt in bezit van 'hergebruikfrituurvet.nl'. Maar Remia zorgt dat ze aan die reclame verbonden zijn met logo zodat zij als milieuvriendelijk bij de consument bekend staan.quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Remia verdient natuurlijk leuk aan die inzamelactie, want maakt er biobrandstof van.
Die voorlichter deed het voorkomen alsof Remia het puur uit altruïstische en duurzaamheid-overwegingen doet.
En van wie, denk je, is het merk 'hergebruiktfrituurvet.nl' ?quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:48 schreef n0ir het volgende:
Remia verdient volgens mij er geen geld aan, het frituurvet komt in bezit van 'hergebruikfrituurvet.nl'. Maar Remia zorgt dat ze aan die reclame verbonden zijn met logo zodat zij als milieuvriendelijk bij de consument bekend staan.
Benelux Vet BVquote:Op donderdag 24 maart 2011 22:51 schreef golfer het volgende:
[..]
En van wie, denk je, is het merk 'hergebruiktfrituurvet.nl' ?
Zou de chef daar zelf vet smelten?quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:58 schreef golfer het volgende:
Oké, dus geen ondermerk van Remia, zo te zien.
Nee, die heeft alleen zijn naam er aan verbonden en doet de regie.quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou de chef daar zelf vet smelten?
quote:Op donderdag 24 maart 2011 23:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, die heeft alleen zijn naam er aan verbonden en doet de regie.
Remia krijgt ook gewoon geld voor het vet hoor.quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:48 schreef n0ir het volgende:
[..]
Remia verdient volgens mij er geen geld aan, het frituurvet komt in bezit van 'hergebruikfrituurvet.nl'. Maar Remia zorgt dat ze aan die reclame verbonden zijn met logo zodat zij als milieuvriendelijk bij de consument bekend staan.
Vind je? Waar dan? Had eerder de indruk dat Meisje Frank maar wat raaskalde en hij wat verbaasd was over zoveel vooroordelen en domheidquote:
Vertelquote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:19 schreef Stefan het volgende:
[..]
Remia krijgt ook gewoon geld voor het vet hoor.
Hij deed alsof Remia de wereld wilde redden. Met zijn ingegraven frituurvet. Terwijl ie aan het eind gewoon moest toegeven dat het big business is.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind je? Waar dan? Had eerder de indruk dat Meisje Frank maar wat raaskalde en hij wat verbaasd was over zoveel vooroordelen en domheid
Blijft een feit dan mensen de meest gekke dingen doen met oud frituurvet.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:21 schreef Stefan het volgende:
[..]
Hij deed alsof Remia de wereld wilde redden. Met zijn ingegraven frituurvet.
Oud vet inzamelen is goed het riool, voor het milieu, er gebeurd wat nuttigs mee en je kan er wat mee verdienen, dus wat loop jij nou te azijnzeiken?quote:Terwijl ie aan het eind gewoon moest toegeven dat het big business is.
Nou, hij heeft zo'n ingestudeerd riedeltje dat bij de KvW niet erg goed werkt. Ze kunnen heerlijk zuigenquote:Op donderdag 24 maart 2011 20:45 schreef InTrePidIvity het volgende:
De meneer van Remia heeft zich niet heel denderend voorbereid...
Die Remia dude deed alleen alsof Remia de Ghandi van Frituurland was, terwijl ie dat had moeten zeggen, dat het big business is. Als afvalvet niks zou opleveren zou niemand het inzamelen.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Oud vet inzamelen is goed het riool, voor het milieu, er gebeurd wat nuttigs mee en je kan er wat mee verdienen, dus wat loop jij nou te azijnzeiken?
Dat deed ie niet, hij wees op het probleem van oud frituurvet en dat ze daar wat mee wilden doen. En Remia zamelt niets in, ze promoten de aktie.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:33 schreef Stefan het volgende:
[..]
Die Remia dude deed alleen alsof Remia de Ghandi van Frituurland was, terwijl ie dat had moeten zeggen, dat het big business is.
Zoals oude batterijen en spaarlampen, huishoudelijk chemisch afval etc?quote:Als afvalvet niks zou opleveren zou niemand het inzamelen.
Nee, ze zijn de aktie alleen al omdat ze de naam Remia er voor gebruiken. Die PR man werd wel degelijk klemgeluld met zn prietpraat.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat deed ie niet, hij wees op het probleem van oud frituurvet en dat ze daar wat mee wilden doen. En Remia zamelt niets in, ze promoten de aktie.
Selectief waarnemen,quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:39 schreef Stefan het volgende:
[..]
Nee, ze zijn de aktie alleen al omdat ze de naam Remia er voor gebruiken. Die PR man werd wel degelijk klemgeluld met zn prietpraat.
In de introductie naar het Remia-stukje zei de voice-over volgens mij zelf zoiets als "En ook Remia ziet dat er flink geld verdiend kan worden aan het inzamelen van oud frituurvet.", waarmee ze dus flink insinueren. Ik weet niet zeker of ik het me goed herinner, maar ik ging dat gesprek dus in met het idee dat Remia zelf ook verdient aan het inzamelen van het frituurvet.quote:
Terwijl remia niet inzamelt, maar medewerking verleent aan een inzamelactie voor thuisgebruikers.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:57 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
In de introductie naar het Remia-stukje zei de voice-over volgens mij zelf zoiets als "En ook Remia ziet dat er flink geld verdiend kan worden aan het inzamelen van oud frituurvet.", waarmee ze dus flink insinueren. Ik weet niet zeker of ik het me goed herinner, maar ik ging dat gesprek dus in met het idee dat Remia zelf ook verdient aan het inzamelen van het frituurvet.
quote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl remia niet inzamelt, maar medewerking verleent aan een inzamelactie voor thuisgebruikers.
Het was allemaal een fraai stukje insinueerde hoernalistiek waar ze niet de feiten op een rijtje zetten maar bleven hangen in insinueren, conclusies in voice overs zetten die ze niet hard maakten en azijnzeiken over iets wat eigenlijk best okay is, namelijk het gebruiken van oud vet voor transportbrandstof.
Ik vond het eigenlijk in deze aflevering nog best meevallen, dat negatieve. Uiteraard is het een mooi initiatief en helemaal niet erg dat er geld aan verdiend wordt, maar ik heb nog steeds m'n twijfels of Remia het puur uit nobele overwegingen doet. Als dat niet zo is, prima, maar kom er dan ook gewoon voor uit.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl remia niet inzamelt, maar medewerking verleent aan een inzamelactie voor thuisgebruikers.
Het was allemaal een fraai stukje insinueerde hoernalistiek waar ze niet de feiten op een rijtje zetten maar bleven hangen in insinueren, conclusies in voice overs zetten die ze niet hard maakten en azijnzeiken over iets wat eigenlijk best okay is, namelijk het gebruiken van oud vet voor transportbrandstof.
BTW, je kan oud frituurvet ook gewoon met het restafval meegeven, het meeste daarvan wordt verbrand en stroom mee gemaakt, op sommige plaatsen in NL ook stadsverwarming,
Dat was marketing technisch inderdaad niet heel handig.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:10 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Leukste stukje vond ik nog bij het proberen van die verschillende sauzen, waarbij de woordvoerder zei dat het niet uitmaakte welke je nam, als je het maar met mate gebruikt.
"Dus ik kan net zo goed de gewone nemen in plaats die van met 5% vet?"
Mooi lesje 'Hoe haal ik m'n eigen product onderuit?'
Dan moet Remia gewoon 1 friessaus maken ipv 10 met diverse gradaties vet.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:19 schreef Lastpost het volgende:
[..]
Dat was marketing technisch inderdaad niet heel handig.
Al had ie in essentie wel gewoon gelijk natuurlijk.
Wouter Klootwijk zou inderdaad in zijn eigen keuken/werkplaats diesel gaan makenquote:Op vrijdag 25 maart 2011 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
De aflevering was een stuk beter geweest als de medewerkers gewoon neutraal of wat positiever waren geweest, en iemand hadden laten zien die thuis zijn eigen biodiesel maakt.
Een paar jaar geleden hadden ze die vrachtwagen op kippenvet, toen kon het wel positief.
Nee anders haalt hij zijn normale fritessaus onderuit, de achterliggende essentie is perfect, geniet maar saus met mate.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:10 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ik vond het eigenlijk in deze aflevering nog best meevallen, dat negatieve. Uiteraard is het een mooi initiatief en helemaal niet erg dat er geld aan verdiend wordt, maar ik heb nog steeds m'n twijfels of Remia het puur uit nobele overwegingen doet. Als dat niet zo is, prima, maar kom er dan ook gewoon voor uit.
Leukste stukje vond ik nog bij het proberen van die verschillende sauzen, waarbij de woordvoerder zei dat het niet uitmaakte welke je nam, als je het maar met mate gebruikt.
"Dus ik kan net zo goed de gewone nemen in plaats die van met 5% vet?"
Mooi lesje 'Hoe haal ik m'n eigen product onderuit?'
Neuh want er is nog steeds een markt voor mensen die het liefst liters saus over de patat gooien.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 11:16 schreef Stefan het volgende:
[..]
Dan moet Remia gewoon 1 friessaus maken ipv 10 met diverse gradaties vet.
Wat net zo slecht is als je de zogenaamde vetarme saus gebuikt.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 17:24 schreef Erasmo het volgende:
Neuh want er is nog steeds een markt voor mensen die het liefst liters saus over de patat gooien.
Dat is toch zijn product, of heb ik het mis?quote:Op zaterdag 26 maart 2011 17:24 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nee anders haalt hij zijn normale fritessaus onderuit, de achterliggende essentie is perfect, geniet maar saus met mate.
Flauwquote:Op donderdag 31 maart 2011 17:56 schreef n0ir het volgende:
Ik ben toch benieuwd hoeveel bomen ze moeten planten als ze voor 5 minuten tv in een oude eend naar Frankrijk rijden of een cameraploeg op het vliegtuig naar Spanje sturen
Ik dacht oprecht dat ze het op die manier gingen berekenen, maar ze gaan voor ons compenseren en niet voor zichzelfquote:
Ja dat idee had ik ook al...quote:Op donderdag 31 maart 2011 20:51 schreef golfer het volgende:
Ik heb het idee dat meneer Michael Green (.....what's in a name) in Brazilië de boel belazerd.
Ben benieuwd naar volgende week.
Wellicht is het weer sluw montagewerk van de KVW! Niets is wat het lijkt...quote:Op donderdag 31 maart 2011 20:51 schreef golfer het volgende:
Ik heb het idee dat meneer Michael Green (.....what's in a name) in Brazilië de boel belazerd.
Ben benieuwd naar volgende week.
meneer kwam wat gladjes over.quote:Op donderdag 31 maart 2011 20:53 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..
Wellicht is het weer sluw montagewerk van de KVW! Niets is wat het lijkt...
Alsof je daar ooit kunt gaan wonen of een hotel kan neerzetten. Het is gewoon een scam, dat weten ze bij de KvW ook wel. Betalen voor grond die nooit van jou zal zijn.quote:Op donderdag 31 maart 2011 20:56 schreef golfer het volgende:
43 hectare voor een jaar kijken tegen 113 euro per hectare is niet echt duur.
Gebakken lucht?quote:Op donderdag 7 april 2011 13:05 schreef golfer het volgende:
Vanavond de ontknoping van de handel in lucht.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 7 april 2011 17:20 schreef zoem het volgende:in het begin zeiden ze al: er komen twee afleveringen over CO2SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
Klopt, maar vorige week was deel 1 en ik neem aan dat dit filmpje deel 2 moet zijn. Daarom snapte ik de aftiteling niet.quote:Op donderdag 7 april 2011 17:27 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
in het begin zeiden ze al: er komen twee afleveringen over CO2
Anders werd het gekapt ofzo.quote:Op donderdag 7 april 2011 18:24 schreef Frag_adder het volgende:
Vorige week wilden ze dat bos kopen, maar dan compenseer je toch niets? Pas als ze een lege lap grond kopen en die volbouwen gebeurt dat toch?
Beetje jammer terwijl ik ze normaal zo consequent vind
Ja maar dan haal je geen CO2 weg, want of je het nou wel of niet koopt er veranderd niets. Zelfde bij producten waarop staat dat ze CO2 neutraal zijn. Die liggen in de winkel, zijn er al dus zou de CO2 al gecompenseerd moeten zijn. Dan maakt dat 1ne pakje wat ik wel of niet koop bijna niets meer uitquote:
Heb je niet opgelet want dit was ook de vraag van KvW namelijk. Ze tonen in 2 afleveriingen dat dat compensateverhaal bullshit is.quote:Op donderdag 7 april 2011 18:24 schreef Frag_adder het volgende:
Vorige week wilden ze dat bos kopen, maar dan compenseer je toch niets? Pas als ze een lege lap grond kopen en die volbouwen gebeurt dat toch?
Beetje jammer terwijl ik ze normaal zo consequent vind
aflevering 2 heb ik nog niet gezien sorry hoorquote:Op donderdag 7 april 2011 18:30 schreef Stefan het volgende:
[..]
Heb je niet opgelet want dit was ook de vraag van KvW namelijk. Ze tonen in 2 afleveriingen dat dat compensateverhaal bullshit is.
In aflvering 1 vroeg KvW al aan zon greengast: het bos staat er toch al, het is wat anders als je bomen plant. En toen kwam die gast met dat anders wordt het gekapt verhaal.quote:Op donderdag 7 april 2011 18:36 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
aflevering 2 heb ik nog niet gezien sorry hoor
daar reageerde ik dan ook op dat dat argument echt nergens op sloeg maar ze er niet tegen in leken te gaanquote:Op donderdag 7 april 2011 18:38 schreef Stefan het volgende:
[..]
In aflvering 1 vroeg KvW al aan zon greengast: het bos staat er toch al, het is wat anders als je bomen plant. En toen kwam die gast met dat anders wordt het gekapt verhaal.
Zoveel zendtijd hebben ze niet bij de RVU.quote:Op donderdag 7 april 2011 21:17 schreef ddx het volgende:
Beetje jammer dat ze niet gewoon even thema avond met 2 uur uitzending doen ofzo.
NTRquote:Op donderdag 7 april 2011 21:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Zoveel zendtijd hebben ze niet bij de RVU.
Oh ja, tegenwoordig NTRquote:
Hij corrigeerde het naar minder geloof ikquote:Op donderdag 7 april 2011 22:30 schreef Erasmo het volgende:
Liep die Fair-hubbahubba man nou met droge ogen te beweren dat er bij de verbranding van biogas geen koolstofdioxide vrijkomt?
Nee, wordt vervolgd.quote:Op donderdag 7 april 2011 23:25 schreef InTrePidIvity het volgende:
Hoe zit het nou met het aangekochte bos, werd dat al duidelijk?
Bastaquote:Op vrijdag 8 april 2011 17:40 schreef Tourniquet het volgende:
Basta had ook een goed item over de emissiehandel. Een deel van dat item:
Ben wel benieuwd hoe het afloopt. Ergens moeten ze die CO2 uitstoot van het kijken naar hun programma mee compenseren. Immers het is allemaal al lang en breed opgenomen voordat het uitgezonden wordt en op het eind claimen ze nog steeds dat het programma CO2 neutraal is. Als ze in de loop van de volgende aflevering zouden ontdekken dat ze opgelicht zijn, dan zouden ze die tekst er toch niet plaatsen lijkt me, tenzij ze natuurlijk op een van de andere manieren compenseren.quote:
Inderdaad, KLM pakt het eigenlijk briljant aan.quote:
Vandaag! 20:25 uur.quote:
Zou er nog een derde aflevering komen dan? Volgens mij was het al afgesloten.quote:Op donderdag 28 april 2011 16:22 schreef Walter81 het volgende:
Wanneer wordt de aflevering van 7 april ( CO2 (2) ) nou vervolgd? Heb niks meer voorbij zien komen, en nu gaat het over wijn...
Nouja, het is wel een kwalijke zaak als je iets denkt te kopen wat helemaal niet is wat je mag verwachten.quote:Op donderdag 28 april 2011 20:51 schreef Palomar het volgende:
Eigenlijk vind ik bij zulk soort dingen, als het niet schadelijk is en je het verschil niet proeft dan zou het me echt weinig interesseren of de wijn aangemengd is of niet... Bij DKVW doen ze altijd net of er een werelds schandaal ontdekt is waarbij de wereldgezondheid in gevaar is
Je loopt toch wijn die je lekker vindt? Wat maakt het dan uit hoe het precies gemaakt is?quote:Op donderdag 28 april 2011 20:52 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Nouja, het is wel een kwalijke zaak als je iets denkt te kopen wat helemaal niet is wat je mag verwachten.
Dan komt de prijskwestie wat mij betreft in het spel. Je betaalt teveel voor iets wat pretendeert iets anders te zijn.quote:Op donderdag 28 april 2011 20:53 schreef Palomar het volgende:
[..]
Je loopt toch wijn die je lekker vindt? Wat maakt het dan uit hoe het precies gemaakt is?
Het is zwendel, Wijn hoort wijn te zijn, niet aanlengmost.quote:Op donderdag 28 april 2011 20:51 schreef Palomar het volgende:
Eigenlijk vind ik bij zulk soort dingen, als het niet schadelijk is en je het verschil niet proeft dan zou het me echt weinig interesseren of de wijn aangemengd is of niet... Bij DKVW doen ze altijd net of er een werelds schandaal ontdekt is waarbij de wereldgezondheid in gevaar is
Net als bij dat analoogkaas paar jaar geleden. Al is het wel leuk om te weten
Dan is het idd wel kwalijk, al gaat het hier volgens mij vooral om die hele goedkope wijn in pakken (wie koopt dat in godsnaam, alcoholisten?) of goedkope huiswijnen uit vreemde landen. Dan kun je al een beetje weten dat het niet de beste kwaliteit is.quote:Op donderdag 28 april 2011 20:55 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Dan komt de prijskwestie wat mij betreft in het spel. Je betaalt teveel voor iets wat pretendeert iets anders te zijn.
En volgens mij de huiswijn van de Ahquote:Op donderdag 28 april 2011 20:57 schreef Palomar het volgende:
[..]
Dan is het idd wel kwalijk, al gaat het hier volgens mij vooral om die hele goedkope wijn in pakken (wie koopt dat in godsnaam, alcoholisten?) of goedkope huiswijnen uit vreemde landen. Dan kun je al een beetje weten dat het niet de beste kwaliteit is.
Knap stukje onderzoeksjournalistiek. Vraag me af hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen, de handelaren vinden, de vrachtbrieven, hoe ze mensen aan het praten krijgen.quote:Op donderdag 28 april 2011 21:09 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Toch ook mooi om te zien dat een aflevering van alleen maar bellende mensen enorm spannend kan zijn!
Zit een heel redactie en productieteam achter om het allemaal eerst voor uit te zoeken.quote:Op donderdag 28 april 2011 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Knap stukje onderzoeksjournalistiek. Vraag me af hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen, de handelaren vinden, de vrachtbrieven, hoe ze mensen aan het praten krijgen.
Dat is een hoeveelheid mensen, maar ik vraag me af hoe ze het doen. Google? Bellen Bellen Bellen?quote:Op donderdag 28 april 2011 21:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Zit een heel redactie en productieteam achter om het allemaal eerst voor uit te zoeken.
Maar AH werd constant gebliept, behalve in het gesprek met die bottelaar uit zaandam. "per ongeluk" vergeten te bliepen daar?quote:Op donderdag 28 april 2011 20:58 schreef henkde_j het volgende:
[..]
En volgens mij de huiswijn van de Ah
Die blauwe spikkel in het geblurde gedeelte van die fles wijn op tafel is natuurlijk het AH logo.quote:Op donderdag 28 april 2011 22:16 schreef thettes het volgende:
[..]
Maar AH werd constant gebliept, behalve in het gesprek met die bottelaar uit zaandam. "per ongeluk" vergeten te bliepen daar?
't is in ieder geval blijkbaar in strijd met EU regels. Terwijl de kvw meestal enkel dingen aantoont die wettelijk wel mogen, maar niet stroken met het beeld van een product dat de consument heeft. Dus zou wel leuk zijn als die man van de VWA van z'n luie stoel afkomt en eens écht in zn auto stapt en wat onderneemtquote:Op donderdag 28 april 2011 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou dit net zo een internationale rel worden als Analoog Kaas?
Aanlengen is verboden in de EU als ik de uitzending mag geloven, dus ze hebben een behoorlijke beerput open getrokken. Ben benieuwd hoe de wijnschappen van de AH er morgen bij liggen.quote:Op donderdag 28 april 2011 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou dit net zo een internationale rel worden als Analoog Kaas?
De suggestie werd wel gewekt, maar het werd niet aantoonbaar bewezen dat die huismerk wijn van AH aangelengde most is.quote:Op donderdag 28 april 2011 22:34 schreef Erasmo het volgende:
Aanlengen is verboden in de EU als ik de uitzending mag geloven, dus ze hebben een behoorlijke beerput open getrokken. Ben benieuwd hoe de wijnschappen van de AH er morgen bij liggen.
Bij die aflevering over melk hadden ze ook een universiteit ingeschakeld om de meest kleine deeltjes te analyseren, hadden ze nu niet wat testen kunnen doen ofzo?quote:Op donderdag 28 april 2011 22:40 schreef golfer het volgende:
[..]
De suggestie werd wel gewekt, maar het werd niet aantoonbaar bewezen dat die huismerk wijn van AH aangelengde most is.
Dat moet dus maar de de VWA verder onderzocht worden.
Ja. Hoeveelheid mensen valt denk ik wel mee.quote:Op donderdag 28 april 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is een hoeveelheid mensen, maar ik vraag me af hoe ze het doen. Google? Bellen Bellen Bellen?
Ja en als ie dan teruggebeld wordt klinkt ie geschrokken en moet hij bekennen dat ie er nog geen moeite in heeft gestoken .quote:Op vrijdag 29 april 2011 01:06 schreef Toad het volgende:
[..]
Ja. Hoeveelheid mensen valt denk ik wel mee.
Trouwens, leuk hoe die ambtenaar van de Voedsel en Warenautoriteit reageerde. Hij wilde er echt achteraan.
Hij kon ook niet zoveel met het 1ste belletje.quote:Op vrijdag 29 april 2011 01:32 schreef n0ir het volgende:
[..]
Ja en als ie dan teruggebeld wordt klinkt ie geschrokken en moet hij bekennen dat ie er nog geen moeite in heeft gestoken .
Aan het einde van aflevering 2 stond er toch iets van 'wordt vervolgd'? Of niet?quote:Op donderdag 28 april 2011 20:36 schreef Felagund het volgende:
[..]
Zou er nog een derde aflevering komen dan? Volgens mij was het al afgesloten.
Maakt ook niks uit.. maar het gaat er om dat er dan niet op moet staan dat het Wijn is.quote:Op donderdag 28 april 2011 20:53 schreef Palomar het volgende:
[..]
Je loopt toch wijn die je lekker vindt? Wat maakt het dan uit hoe het precies gemaakt is?
Ik hoop nog steeds dat ze mij eens belt en dat vraagtquote:Op vrijdag 29 april 2011 01:00 schreef Toad het volgende:
LOL @ "wellicht dat we dan samen in de auto springen?"
Leuke scoop.
Vragen naar de bekende weg. Alsof de wijnleveranciers toe gaan geven dat ze water gebruiken, laat staan dat ze het publiekelijk makenquote:Bijeen, de inkooporganisatie van C1000 en Jumbo, heeft een mail naar zijn toeleveranciers gestuurd met de vraag een verklaring te ondertekenen dat bij de productie van de geleverde wijn geen gebruik wordt gemaakt van water en/of geconcentreerde most.
Op deze manier kan de supermarkt niks verweten worden. Zij kopen te goeder trouw de wijn in.quote:Op vrijdag 29 april 2011 21:46 schreef zoem het volgende:
Geniale aflevering weer. Zo zie je maar weer dat je bedonderd wordt waar je bij staat. Dit moet gewoon dik afgestraft worden. Je hoort te krijgen wat er op het etiket staat en niet één of andere surrogaat
Paniek bij supermarkten rond uitzending Keuringsdienst van Waarde
[..]
Vragen naar de bekende weg. Alsof de wijnleveranciers toe gaan geven dat ze water gebruiken, laat staan dat ze het publiekelijk maken
Als alle wijn 5 euro per fles is, drinken wij met zijn allen weer minder wijn .quote:Op dinsdag 3 mei 2011 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil geen goedkope wijn, ik wil goede wijn. Het leven is te kort voor foezel
Ik drink nooit goedkope foezelquote:Op dinsdag 3 mei 2011 22:23 schreef Brembo het volgende:
[..]
Als alle wijn 5 euro per fles is, drinken wij met zijn allen weer minder wijn .
Nee, maar de persoon die bij de Aldi en een pak wijn haalt wel .quote:
Dat klinkt niet bestquote:Op donderdag 5 mei 2011 08:13 schreef Walter81 het volgende:
In een goed gevulde aflevering onthult de Keuringsdienst van Waarde de verassing van de tortellini.
Zeker, ook wanneer het vlees een langs een varken gevlogen hompje vet isquote:
Ik had het gekopiëerd, maar heb het maar even aangepastquote:
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil geen goedkope wijn, ik wil goede wijn.
Gokje, separatorvlees.quote:Op donderdag 5 mei 2011 09:52 schreef Igen het volgende:
Leuk. Volgens de ingredientenlijst valt de hoeveelheid 'prosciutto' in ieder geval nogal tegen, om nog maar niet te spreken over de gewone vleestortellini. Dus ik ben benieuwd wat er nou echt in zit.
Klinkt vies, maar als je zegt: stukjes frikandel, klinkt het ineens heel andersquote:
Waar ze uiteraard wel briljant in zijnquote:Op donderdag 5 mei 2011 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Is ook een onzin merk, marketing, reclame, reclame.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |