Het is een heel ander product, niet vergelijkbaar met elkaar. Wilde eend smaakt en ruikt sterk naar wild en de poelier had gelijk, veel mensen zullen het helemaal niet lekker vinden.quote:Op donderdag 11 november 2010 20:53 schreef golfer het volgende:
Was weer leuk.
AH noemt tamme gekweekte e4end dus doodleuk premium wild, terwijl die beesten nog nooit buiten zijn geweest.
Structuur en kleur en smaak van wild is heel anders dan van plofeenden,.
Alles voor de kijkcijfersquote:Op donderdag 11 november 2010 21:07 schreef k_man het volgende:
Marijn parkeerde op de invalidenplaats.
Zat net even Jimmy's food factory te kijken, daar hoorde ik in de rijstfabriek de soundtrack van Blake's 7quote:Op donderdag 11 november 2010 21:40 schreef DoorgestokenKaart het volgende:
Zelfs een kwaliteitsprogramm als KvW gebruikt Dexter muziek. Niet te geloven hoe vaak je dat tegenkomt
Zag er uit als een groothandel..quote:Op donderdag 11 november 2010 21:32 schreef ddx het volgende:
Van welke winkel was die poelier eigenlijk ?
Was De Kweker in Amsterdamquote:Op donderdag 11 november 2010 21:57 schreef henkde_j het volgende:
Zag er uit als een groothandel..
Ah. dankjewel, zag er iig goed uitquote:Op donderdag 11 november 2010 21:58 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Was De Kweker in Amsterdam
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien.quote:Op donderdag 11 november 2010 22:05 schreef deepart het volgende:
Is deze aflevering het waard om het terug te kijken?
Yep, een van de beste programmas van de NL TVquote:Op donderdag 11 november 2010 23:37 schreef golfer het volgende:
[..]
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien.
Daar heb je gelijk inquote:Op donderdag 11 november 2010 23:37 schreef golfer het volgende:
[..]
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien.
Whehe, ja iddquote:Op donderdag 11 november 2010 23:46 schreef deepart het volgende:
Dat programma geeft mij altijd hetzelfde gevoel als toen ik op mijn 10 naar klokhuis zat te kijken
Die zijn er toch? Die hilarische telefoongesprekken. Monty Python gewoon.quote:Op vrijdag 12 november 2010 08:27 schreef Piles het volgende:
[..]
Whehe, ja idd
Ik mis dan alleen de sketches tussendoor
was net bij de Hanos, niet gekeken wat de eend kost, maar zeker geen 4, 5 euro het stuk voor een wilde schiet eend filtet.quote:Op vrijdag 12 november 2010 09:13 schreef DeeBee het volgende:
Tsja, het is vooral 'misbruik' maken van de gedachtegang van de consument ook. Een hoop zien kip, varken en koe als 'vlees' en hele 'exotische' dieren zoals eend, lam, everzwijn al überhaupt als 'wild' dus... Dat zei die vrouw aan de telefoon ook nog eens letterlijk zo'n beetje, dat die beesten dan vervolgens ook gewoon gefokt worden zal de consument amper uitmaken, want die vinden het alleen 'wild' omdat het gewoon een exotischere keuze is dan wat ze normaal eten...
Dat het niet onder de definitie valt van echt wild en het eigenlijk gewoon ook 'vlees' is klopt wel, maar blijkbaar is 'wild' wat dat betreft niet zooo beschermd qua term en gebruikt de Appie het lekker als verzamelnaam voor wat exotischere producten en de consument vindt het wel duidelijk en stelt geen vragen.
Plus dat het alleen op deze manier een beetje betaalbaar is natuurlijk, geschoten Nederlandse eendenborsten zal je niet voor 4/5 euro per stuk kunnen krijgen.
Nee, dat bedoel ik...quote:Op vrijdag 12 november 2010 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
was net bij de Hanos, niet gekeken wat de eend kost, maar zeker geen 4, 5 euro het stuk voor een wilde schiet eend filtet.
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn.quote:Op zaterdag 13 november 2010 10:49 schreef Stefan het volgende:
Wild is misschien tegenwoordig meer een soortnaam voor eend, konijn en hert.
En het boost de prijs omhoog.quote:
Ik weet niet wat AH voor de eend vraagt (op de webshop vind ik alleen WC Eend) maar ik betaal bij de supermarkt 10,99 de kilo voor barbarie eendeborst van prima kwaliteit.quote:
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:11 schreef Stefan het volgende:
AH vraagt voor premium vlees best wel veel. Ik gok 21 euro de kilo ofzo.
Bestaat dat, een tam hert?quote:Op zaterdag 13 november 2010 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn.
Een heel belangrijk exportproduct van Nieuw Zeeland. Is geen slecht product hoor, en lopen gewoon in de wei, maar niet in de bossen afgeschoten zeg maar, hoewel dat ook bestaat, er is een Hertenplaag in NZquote:
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.quote:
Ik zal straks even kijken wat t kost.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan.
Zou daar mijn hand niet voor in het vuur willen steken, weet alleen dat Haas niet te fokken is, maar zou me niets verbazen als dat ook al gebeurd.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:55 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde?quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:55 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.
In deze bedoeld hij gefokt. Een beest wat zelf in de natuur zijn vreten bij elkaar moet zoeken heeft ander vlees, dat is veel donkerder en heeft een sterkere wildsmaak.quote:Op zondag 14 november 2010 14:20 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde?
* Pandora73 heeft geen zin om te googlen
Goeie docu.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:06 schreef Roel_Jewel het volgende:
NU op BBC2 soort van Engelse KvW. Over bottled water. Interessant!
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00w8cll
Leuk. Die ga ik weer opnemen.quote:Op woensdag 24 november 2010 20:41 schreef Erasmo het volgende:
De BBC heeft wel vaker van zulke goede dingen. Straks om 9 uur Jimmy's food factory op BBC1.
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zinquote:Op dinsdag 30 november 2010 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
In Duitsland is veel of bijna alle verse melk langer houdbaar. Hoe ze het doen, ik vermoed hoger verhitten omdat de smaak van de melk erg naar de houdbare melk neigt. Je proeft de gedenatureerde eiwitten. Ik koop in Duitsland dus geen melk meer.
Microfiltratie kan toegepast zijn op de Melk van de Lidl, dat gebeurt ook met wijn, maar ook daar is een bezwaar dat het de smaak geen goed doet.
Ik drink graag rauwe melk, die is het lekkerst, maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft kom ik daar niet meer aan.
In de aflevering van de KVW was sprake dat de consument het wil, dit is onzin, ik wil geen verse melk die wekenlang buiten de koelkast houdbaar is, ik wil gezonde en lekkere melk. Als ik melk wil die lang houdbaar is koop ik wel UHT melk.
Ik drink graag rauwe melk.quote:Op dinsdag 30 november 2010 18:58 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zin
Nee, seizoen is weer voorbijquote:
Ja, dit ben ik met je eens hoor.quote:Op dinsdag 30 november 2010 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
In Duitsland is veel of bijna alle verse melk langer houdbaar. Hoe ze het doen, ik vermoed hoger verhitten omdat de smaak van de melk erg naar de houdbare melk neigt. Je proeft de gedenatureerde eiwitten. Ik koop in Duitsland dus geen melk meer.
Microfiltratie kan toegepast zijn op de Melk van de Lidl, dat gebeurt ook met wijn, maar ook daar is een bezwaar dat het de smaak geen goed doet.
Ik drink graag rauwe melk, die is het lekkerst, maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft kom ik daar niet meer aan.
In de aflevering van de KVW was sprake dat de consument het wil, dit is onzin, ik wil geen verse melk die wekenlang buiten de koelkast houdbaar is, ik wil gezonde en lekkere melk. Als ik melk wil die lang houdbaar is koop ik wel UHT melk.
Het zou me niets verbazen.quote:Op dinsdag 30 november 2010 21:16 schreef n0ir het volgende:
[..]
Ja, dit ben ik met je eens hoor.
Maar waarom werd de melk van Arla niet aan een streng verhoor onderworpen terwijl deze dezelfde 'kwaliteiten' bezat als de melk van Milbona. Waarom kreeg Arla zelfs een paar minuten gratis reclametijd? De naam Milbona door de gehaktmolen, de bips van Arla een veer rijker.
Moet ik mijn alu-hoedje opzetten als ik hierbij ook bedenk dat het geen geheim is dat biologisch en duurzaam de favoriete woorden van de Keuringsdienst-redacteuren zijn?
Goede tip, even kijken of ik bbc2 hebquote:Op dinsdag 30 november 2010 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, seizoen is weer voorbij
Maar vanavond om 22:00
The foods that make billions op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wk8gd
Over granen
En om 20:40 Plat prefere over Louis Neefs op canvas (Belgie 2)
http://platprefere.canvas.be/
Ik kijk het elke keer en het begint wel heel erg een trucje te worden met al die apparaten van hem.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En morgen om 21:00 uur
Jimmy's food factory
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmlnp
Kut gemist en mijn proxies doen het niet meerquote:Op dinsdag 7 december 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond om 22:00
The foods that make billions op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmvck
Over Joghurt
Klopt, maar het is erg grappig om te zien en de research is erg goed. Moest erg lachen om de light mayo.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik kijk het elke keer en het begint wel heel erg een trucje te worden met al die apparaten van hem.
Het jammere van dat programma vind ik dat het wel heel erg alleen maar over marketing gaat van producten uit het VK. Het is bijvoorbeeld wel typerend dat in deze hele aflevering over 'yoghurt' er niet meer over yoghurt an sich is gezegd dan, tussen neus en lippen door, dat het zuur smaakt.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond om 22:00
The foods that make billions op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmvck
Over Joghurt
Kickquote:Op dinsdag 7 december 2010 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En Nu om 21:00 uur
Jimmy's food factory
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmlnp
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt.quote:Op dinsdag 7 december 2010 23:29 schreef Igen het volgende:
[..]
Het jammere van dat programma vind ik dat het wel heel erg alleen maar over marketing gaat van producten uit het VK. Het is bijvoorbeeld wel typerend dat in deze hele aflevering over 'yoghurt' er niet meer over yoghurt an sich is gezegd dan, tussen neus en lippen door, dat het zuur smaakt.
Added Value heet dat.quote:Op woensdag 8 december 2010 21:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt.
Jaja, dat begrijp ik, maar helemaal aan het begin van het programma begonnen ze eigenlijk meteen met van die vruchtenyoghurts, terwijl dat ook al een behoorlijke stap verder in dat proces van waarde toevoegen is ten opzichte van de pure originele stevige Bulgaarse yoghurt.quote:Op woensdag 8 december 2010 21:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt.
Klopt, maar echte Yoghurt kende ze ook niet in de UK. Dat was die korrelige zure troep die buitenlanders eten.quote:Op woensdag 8 december 2010 21:35 schreef Igen het volgende:
[..]
Jaja, dat begrijp ik, maar helemaal aan het begin van het programma begonnen ze eigenlijk meteen met van die vruchtenyoghurts, terwijl dat ook al een behoorlijke stap verder in dat proces van waarde toevoegen is ten opzichte van de pure originele stevige Bulgaarse yoghurt.
Wanneer zijn de nieuwe afleveringen?quote:
Ook als je het verbrandt, dan nog heb je in principe een kringloop en verspil je geen fossiele olie en heb je netto ook geen CO2-uitstoot.quote:Op donderdag 10 maart 2011 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Het kan wel gecomposteerd worden, maar het wordt verbrand...
Speciaal mais aanbouwen
Levensmiddelen tot verpakking verwerken
Loeiduur certificeren
En dan HUP de oven in
SCHATER
Ja, briljant hoe daar weer doorheen geprikt werd.quote:Op donderdag 10 maart 2011 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Het kan wel gecomposteerd worden, maar het wordt verbrand...
Speciaal mais aanbouwen
Levensmiddelen tot verpakking verwerken
Loeiduur certificeren
En dan HUP de oven in
SCHATER
Nee. Daar hadden ze het ook over. Die zijn al verpakt: in hun eigen schil meestal.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Opzich wel knap dat ze plastic weten te maken van mais, maar ik zie überhaupt het nut van plastic verpakkingen om groenten en fruit niet in.
Tja, "wij" (consumenten) willen nou eenmaal onbrispelijk uitziende groenten en fruit. Daarom zijn er alleen nog maar rechte komkommers, in plastic verpakt. En alle groenten die "beschadigd" zijn (dus: ergens een blutsje of een deukje of een verkleuring hebben), die blieven wij niet meer.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 12:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Daar hadden ze het ook over. Die zijn al verpakt: in hun eigen schil meestal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |