abonnement Unibet Coolblue
pi_89222547
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:17 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijn
Nee, ik ben daar wel eens geweest. Meen me te herinneren dat ze toen ook niets hadden. Er zijn er 2 in Overvecht, daar schiet ik af en toe even naar binnen als ik er met de auto langskom.
  zaterdag 27 november 2010 @ 15:17:06 #102
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89225680
vraagje: kan ik de pizza ook bakken op de steen van mijn steengrill in de oven?
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89225894
Die steen wordt normaliter voorverwarmd tot 400 graden. Dan moet de maximale warmte van een reguliere oven geen punt zijn. Kan dus.
  zaterdag 27 november 2010 @ 15:33:48 #104
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89226077
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 15:26 schreef Yvesss het volgende:
Die steen wordt normaliter voorverwarmd tot 400 graden. Dan moet de maximale warmte van een reguliere oven geen punt zijn. Kan dus.
mijn oven gaat niet verder dan 220gr, dan maar in het bakblik dus gewoon? * SeaOfLove heeft geen bakplaat meer
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89226883
Maar dan kun je de steen nog wel gebruiken. Het gaat om de opgeslagen hiite in de steen, ook al is dat 220 graden. Je moet wel erg lang voorverwarmen en ik kan me voorstellen dat een bakblik makkelijker is in het gebruik. De pizza moet wel soepel op de steen terechtkomen.
  zaterdag 27 november 2010 @ 16:17:00 #106
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89227051
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 16:09 schreef Yvesss het volgende:
Maar dan kun je de steen nog wel gebruiken. Het gaat om de opgeslagen hiite in de steen, ook al is dat 220 graden. Je moet wel erg lang voorverwarmen en ik kan me voorstellen dat een bakblik makkelijker is in het gebruik. De pizza moet wel soepel op de steen terechtkomen.
oké, werkt dat zo. Ik ben nu niet bepaald van het makkelijke ofzo, maar als ik me bedenk dat ik het deeg op die hete steen moet leggen word ik niet erg enthousiast. Dan laat ik het nu gewoon even bij het bakblik. Tnx voor je info :*
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89227635
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:

Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
pi_89227846
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 00:19 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.
Pureren zou je wel kunnen doen, heb ik uit luiheid niet gedaan. Heb de saus ook koud op het deeg gedaan, en heul erg weinig (rest bewaar ik gewoon, doe ik wel keer door de pasta of zo.)

Binnenkort ga ik het op deze manier dan maar eens proberen.
  zaterdag 27 november 2010 @ 16:47:43 #109
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89227900
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij :P)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89228357
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 16:47 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij :P)
70+ euro volgens de kieskeurig link in de TS
  zaterdag 27 november 2010 @ 17:04:43 #111
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89228543
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 17:00 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

70+ euro volgens de kieskeurig link in de TS
kan geen linkjes kijken met foon :P Tnx. 70e is me te veel, zal eens op MP kijken als ik achter een comp zit :)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89229989
Dan zijn de bestrons fors duurder geworden. En een heel klein aanbod van winkels.
Nog een pizzaatje dat ik niet voor mezelf maakte:
  zondag 28 november 2010 @ 10:12:32 #113
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89249412
ziet er lekker uit :9 die van mij gister was ook goed gelukt, vanochtend het laatste stuk als ontbijt gehad :9
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89251639
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
Ik heb er één van G3, die is nog een tikje duurder. Maar werkt inderdaad ^O^
pi_89252642
Ik bak er ook wat van (op beginners niveau):



een basic pizza met tomatensaus, kaas en salami. Erg smakelijk!

alleen wil mijn korst/deeg beter kunnen maken. Nu doe ik het nog met broodbakmix :')

[ Bericht 11% gewijzigd door AlexanderC op 28-11-2010 12:59:16 ]
Nosce te ipsum.
  zondag 28 november 2010 @ 19:34:02 #116
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89266918
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:

Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
Ik gebruik geraspte kaas, en mozzarella (wat sowieso al snel smelt)... in een gewone elektrische oven op 250 graden (of 260? er zit nog een stipje naast de 250 graden namelijk.. :') ).
pi_89267209
Zorg dat je kaas lekker vet is. Absoluut geen lightkazen of kaas uit zakjes. Zelf even raspen van het blok. Uitgeharde kazen doen het niet echt, dat zit vaak in die zakjes. Geoxideerd of zoiets, ik weet het niet precies.
pi_89271128
En nog een plaatje van een vriendje. Uit de reguliere oven zonder steen.
Dit moet voor iedereen dus haalbaar zijn. Hij heeft ze wel eens mooier gemaakt.
pi_89271974
wij zouden pizza eten.. deeg staat nu erg lang te rijzen thuis, want zijn toch maar op verjaardag blijven eten... dus zo nog door kneden en dan in de koelkast en morgen maar pizza maken :9
Ja doei.
pi_89272143
dat hele pizza rijsverhaal. Nu rijst het weer voor geen meter. Met de biergist. Wel een beetje hoor. Maar conventionele gist rijst makkelijker.
pi_89272513
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
pi_89272675
bodem op bakpapier rond uitrollen en dan met bakpapier en al op de bakplaat schuiven ;)
Ja doei.
pi_89272687
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
20 minuten?? Hoe dat zo?
pi_89272803
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:14 schreef LieLie het volgende:

[..]

20 minuten?? Hoe dat zo?
omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)
pi_89272869
ja, en hoe hoog stond je oven? Hier zijn ze op 270 graden in 10 minuten klaar! Wel de bodem voor beleggen even 3 minuutjes op 170gr voorbakken :)
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')