abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 15:24:31 #226
91830 MaximusTG
pi_89634176
Ja, wat wil je anders, met zelfrijzend bakmeel.. Dan hoeft ie natuurlijk niet te rijzen.
pi_89638451
Ik heb maar gewoon tarwebloem gehaald, dalijk deeg maken en morgen pizza maken :)
pi_89640967
Vandaag mijn nieuwe keukenmachine het deeg laten kneden. Ook perfect voor kaas raspen. O+ De saus heb ik nu zelfgemaakt, gebruikte de laatste keren toch altijd die uit blik. Nu alleen tomaat, zout en oregano en ik moet zeggen dat het me nog beter smaakt dan voorheen.
  dinsdag 7 december 2010 @ 19:29:07 #229
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89644032
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 17:08 schreef _Loki het volgende:
Ik heb maar gewoon tarwebloem gehaald, dalijk deeg maken en morgen pizza maken :)
Denk dat het ook wel kan als je gewoon hetzelfde recept aanhoudt. Dus met gist e.d. Maarrrr heb dat nog niet geprobeerd, dus kan het niet met zekerheid zeggen.

Met verse tomaten klinkt wel beter inderdaad Terpentin07!

Ik ga zo ook weer pizza maken. Saus moet op.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 21:02:51 #230
91830 MaximusTG
pi_89649417
Oke, ik heb een poging gedaan een filmpje te maken van mn pizzakunsten:

  dinsdag 7 december 2010 @ 21:07:11 #231
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89649751
Geheimzinnig filmpje hoor, je ziet 't bijna niet :D.

--
Oh halverwege wel, nice :)! 't Leek ook even of je de pizzabodem in de gootsteen gooide.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 21:22:07 #232
91830 MaximusTG
pi_89650650
Eerste helft is vormen bodem, daarna beleggen. Heb niet echt een camera met statief, dus had mn telefoon, Galaxy S vastgetaped op een ikea staande lamp met buigbare bovenkant. Vervolgens kon ik de "camera" bedienen via de vncserver op de telefoon. Niet echt praktisch ;).
pi_89651109
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 december 2010 21:02 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik heb een poging gedaan een filmpje te maken van mn pizzakunsten:

Leuk man, maar eigenlijk had je ook het resultaat nog moeten laten zien. :9 Ben ook verrast hoe elastisch jouw deeg is. Ik denk als ik mijn deeg zo zou vormen dan was ie allang gescheurd. :')
pi_89654127
Nou het deeg is gemaakt en ligt nu in de koelkast te rusten. En het blijft maar rijzen, niet normaal :{
Ben heel benieuwd hoe het smaakt!
  † In Memoriam † vrijdag 10 december 2010 @ 11:31:07 #235
91830 MaximusTG
pi_89756577
Gisteren dit pakketje aan iemand kado gedaan :)

What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_89756919
Net weer een absoluut lekkere pizza als "avondeten" gehad. :P Ga het deeg zeker niet meer anders gaan maken. :9 Alleen welke kaas nou beter is ben ik er niet over uit.

pi_89757413
Hij was serieus lékker!
Ga ik echt vaker doen.
Hij was wel gigantisch dik geworden, hoe kan dat? :{ Upload zo even foto's.
pi_89757467
Zo dat ziet er goed uit! Wat is je precieze deegrecept en hoe maak je het dan als ik het vragen mag?
pi_89757905
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 11:49 schreef Terpentin07 het volgende:
Net weer een absoluut lekkere pizza als "avondeten" gehad. :P Ga het deeg zeker niet meer anders gaan maken. :9 Alleen welke kaas nou beter is ben ik er niet over uit.

[ afbeelding ]
Die ziet er erg goed uit zeg. Wat iemand91 zegt. Posten dat recept ;)
pi_89780443
Handig zo'n printer.
  † In Memoriam † woensdag 15 december 2010 @ 15:20:42 #242
91830 MaximusTG
pi_89959885
En, waar blijven die foto's Loki? ;)
pi_89960306
waarom heb je verwijderd Terpentin? -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_89984845
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 15:31 schreef FutureFairytale het volgende:
waarom heb je verwijderd Terpentin? -O-
Oeps foutje :P Had de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.

Nu ik die foto zie krijg ik weer ontzettend trek. Ik denk dat ik zo direct weer deeg ga maken. :D Kan toch lekker uitslapen. :P

Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.

pi_89986817
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 00:06 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Oeps foutje :P Had de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.

Nu ik die foto zie krijg ik weer ontzettend trek. Ik denk dat ik zo direct weer deeg ga maken. :D Kan toch lekker uitslapen. :P

Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.

[ afbeelding ]
`

Nogmaals, recept? O-)
pi_89987190
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 01:26 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

`

Nogmaals, recept? O-)
Oh ja :D

500 gram bloem (tipo 00 of normale bloem, beter geen patentbloem, die is volgens mij minder geschikt voor een gistdeeg)
1 pakje (bier)gist
Meerzout, één eetlepel doe ik meestal
Lauw water 280-290ml

Eerst het zout en de gist in het water oplossen en dan de bloem bijmengen. Ik doe het sinds kort met en keukenmachine. Dan laat ik de machine ca 20 minuten het deeg op een lage snelheid kneden. Hierna nog twee uur op kamertemperatuur afgedekt laten rijzen en dan porties maken van het deeg en in plastic zakjes de koelkast in waar het verder kan gaan rijzen. De lekkerste pizzas krijg ik van deeg dat zo twee/drie dagen in de koelkast heeft gelegen.
  † In Memoriam † donderdag 16 december 2010 @ 09:42:45 #247
91830 MaximusTG
pi_89989673
Als je ze toch in de keukenmachine maakt, probeer dan eens de wet-kneading techniek; 3/4 van je bloem + zout en gist en al je water (dat mag dan wel wat meer zijn dan 290 ml, richting de 340). Dan ff mengen en laten rusten (+-20 minuten voor de autolyse). Vervolgens keukenmachine laten kneden, en na een paar minuten langzaam de rest van de bloem toevoegen, tot het deeg een bal vormt die (semi-) van de wand afkomt. Storten op bebloemd werkblad, en stukken snijden, en met bebloemde handen tot ballen vormen (plakt wel). Dan krijg je soepeler deeg, zoals in mn filmpje bijvoorbeeld.
Niet zo geschikt om uit te rollen alleen.
pi_89998471
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 09:42 schreef MaximusTG het volgende:
Als je ze toch in de keukenmachine maakt, probeer dan eens de wet-kneading techniek; 3/4 van je bloem + zout en gist en al je water (dat mag dan wel wat meer zijn dan 290 ml, richting de 340). Dan ff mengen en laten rusten (+-20 minuten voor de autolyse). Vervolgens keukenmachine laten kneden, en na een paar minuten langzaam de rest van de bloem toevoegen, tot het deeg een bal vormt die (semi-) van de wand afkomt. Storten op bebloemd werkblad, en stukken snijden, en met bebloemde handen tot ballen vormen (plakt wel). Dan krijg je soepeler deeg, zoals in mn filmpje bijvoorbeeld.
Niet zo geschikt om uit te rollen alleen.
Ik zal dat ook eens proberen. Bedankt voor de tip.
  vrijdag 17 december 2010 @ 22:50:34 #249
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90066416
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor ;).
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
Oh lees het nu pas. Maar ik had inderdaad al zo'n vermoeden, omdat de 2 zo dicht bij de 1 zit op het toetsenbord :P
1,5 eetlepel oregano klinkt best veel. Ik doe zoiets op 3 pizza's. En je gebruikt 1 blik tomaten per pizza? Of 2 pizza's misschien... Als je al het vocht eruit haalt blijft er best weinig over namelijk (naar wat ik zo inschat).
  † In Memoriam † vrijdag 17 december 2010 @ 23:06:50 #250
91830 MaximusTG
pi_90067292
Ja, tikfoutje zit in een klein hoekje. Had mezelf er lelijk mee vorig jaar. Met groep vrienden weg, man of 15, ik zou pizzas maken. Was huis in de ardennen, mooie grote oven. Ik mn eigen recept volgen, bloem in bak, zout en gist erbij, en toen het water :p. Veels teveel natuurlijk. Maar gelukkig wou ik het deeg in twee keer maken :D. Dat werd dus toch 1 keer..
Wat betreft die saus; ik bedoelde 1,5 eetl. van de complete saus per pizza. En slechts ong. 1 theelepel oregano. Zout naar smaak. Daar komen dus heel wat pizzas uit ;). Staat er idd wat verwarrend.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')