abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 februari 2011 @ 11:38:47 #209
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92452496
Waar: Wok restaurant bij Achilles te Assen.
Wanneer: Gisteren.
Impressie:
Ik weet dat veel wokrestaurants een beetje hetzelfde zijn en vaak qua aanbod weinig verschillen. Zo ook deze. Ik vond de sausjes die ze gebruikten bij het wokken een beetje flauw, of het lag er aan dat ze gewoon net iets te weinig gebruiken. De Chinese garnalen met knoflooksaus waren in ieder geval vrij weinig aan qua smaak. De mini-hapjes van deeg en kip waren lauw.

De service was goed, al leek het soms net of mevrouw de bediende de tafels zo in de gaten hield dat zodra je je vork had neergelegd en je laatste hap had doorgeslikt ze meteen naar de tafel sprintte om te vragen of ze de borden mocht meenemen. Nou ja, beter als vieze borden stapelen omdat ze niet opschieten.

Het was goed druk en de indeling van de wok/hete plaat en het buffet was goed, in ieder geval niet irritant zoals bijvoorbeeld de Euroborg in Groningen (waar je half in de garderobe staat als het een beetje druk is).

Natuurlijk niet echt een culinair hoogstandje maar toch wel oké gegeten. Moet zeggen dat het wel een wereld van verschil is met bijvoorbeeld het wokrestaurant in het stadspark in Groningen. Het dessertbuffet bestond hier uit appelkruimeltaart, cake, wat vruchtjes, lauwe kersen/chocoladesaus en 5 bakken ijs. In het stadspark hebben ze het halve restaurant (oké overdreven) gewijd aan de desserts.

Cijfer: 6.5.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92452721
Vrijdag bij "Indian Way" in Nijmegen gegeten, een 'traditioneel Indiaas restaurant'.
Wilden hier al eerder eten, maar toen we er aan kwamen zaten ze al vol -O- dus nu maar gereserveerd, want Mr.Mo wilde er voor zijn verjaardag eten.

We hebben een menu genomen wat bestond uit:

tandori mix: erg lekker mals vlees, niet te overdadig gekruid, precies goed.
soep: keuze uit linzensoep en mulligatawny. Niet heel 'bijzonder', maar gewoon goed en smakelijk
schotel (per persoon) met kleine bakjes met: rijst, groente, curry's met lam en kip, kokos-muntsausje, wat salade en naan. Hoeveelheid was precies goed, smaak van de curries subliem en ook hier was het vlees weer erg mals. De naan was perfect!
ijs: 3 bollen; mangoijs, kokosijs en volgens mij gewoon vanilleijs. Vooral de mango-variant sprong er uit.
thee of koffie: thee genomen, fijn aroma, maar geen keus :P

kosten: 65,50 (inclusief 2 Cobra biertjes per persoon)

Oordeel: erg smakelijk, komen hier als we indiaas willen eten zeker terug. Bediening is ook zeer vriendelijk, en ze houden nette pauzes tussen de gangen! :)
Ja doei.
  maandag 7 februari 2011 @ 12:55:15 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92455188
Klinkt allemaal erg lekker wat je gegeten hebt, LieLie. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92455474
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 11:22 schreef LieLie het volgende:
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie
Kasteel Coevorden
Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92458257
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

[..]

Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.

En ik vond de prijs/kwaliteit verhouding ook goed! Al kan ik het nog niet erg goed vergelijken ;)
pi_92458419
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2011 14:17:08 ]
pi_92458613
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:16 schreef k_man het volgende:

[..]

Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P
Nou, in dat programma speelt zoveel meer mee dan alleen het eten, dat zegt niet zo veel ;)
Hier moet ie gewoon koken, en dat doet ie goed!
pi_92459331
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92459573
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:38 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Vorig jaar zomer zijn ze open gegaan voor feesten en partijen inderdaad. Sinds september ongeveer kun je er ook terecht voor lunch, en sinds oktober of november ook voor het diner.
Wij zaten nu beneden, in het a la carte restaurant. Dat is even voorbij het halletje met de trappen, achter de bar. Misschien heb je de grote kasten met wijnflessen daar toen gezien?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 februari 2011 @ 19:17:23 #218
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92601075
Waar? Cafe Middeloo te Driehuis (http://www.middeloo.nl/)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Schnitzel Schotel
Impressie? Een grote Schnitzel met patat en salade
Kosten? 28,80 voor 2 schotels, 2 wijn en 2 speciaalbier
Cijfer? 8

Cafe Middeloo is prettig om eens een keer snel een hap te halen. Ze hebben een daghap en ook verschillende dingen die niet op de kaart staan die dagelijks wisselen. Culinair niet zo hoogstaand natuurlijk maar ik kreeg wel een goede Schnitzel, patat was goed en dan krijg je gewoon een acht. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_92633171
Waar? In onze eigen bedrijfskantine
Wanneer? Half uurtje geleden
Wat at je? Frietje waterfiets
Impressie? Een goeie portie goudgele aardappelreepjes, aan beide zijden geflankeerd door een frikandel.
Kosten? 5, 50 ¤
Cijfer? 7

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.

Nu zit ik vol, dus ik vrees dat de vrijdagmiddag verder niet meer zo heel productief wordt...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 februari 2011 @ 13:16:25 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92633671
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.


Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92634138
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
We hadden het er net toevallig over tijdens de lunch! Ik zat wat te mekkeren over mn speciaalsaus met raar bijsmaakje, en een collega vond dat ik dat niet kon verwachten van een restaurant wat niet in de Lekker staat. Dus ik opperde dat ze misschien hun mayo met stikstof moeten bevriezen tot kleine pareltjes, die een smaakexplosie in je mond veroorzaken :-)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92647097
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_92745950
Waar? Villa Nova in Breda.
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Het 3 gangen menu. Waarbij je steeds kon kiezen uit 2 gerechten.

We kregen eerst onze amuze. Zalm met een puntje saus op een amuzelepeltje. Daarnaast ook zalm, maar dan in wrapje met wat groene kruiden. Een leuk binnenkomertje.

Bij het wachten was er ook nog wit en bruin brood in een schattig mandje. Met roomboter. Die hebben we helemaal opgegeten. Doch niets bijzonders over te melden.

Voorgerecht:
Zalm in een terrine met rozeval en gruyere, omwikkeld met pancetta en piccalilly

Wat me ten eerste opviel: simpele en leuke opmaak. Dit gerecht was netjes op verschillende gedeeltes van het bord verspreidt. Niet alles op een hoopje, bijvoorbeeld.
Het gerecht was koud. De pancetta had een lekker smaakje gekregen door de gruyere. De piccalilly werkte er ook goed bij. Vreemde smakencombo, maar hij werkte dus wel. Hierbij kregen we trouwens wat sla en dressing in 10 cent toefjes.

Hoofdgerecht:
Tournedos en kalfssucade met compote van gekarameliseerde rode ui en pommes pont neuf

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven. Maar ik vond hem zo lekker dat ik hem niet meer wilde afgeven. Samen met de compote van rode ui was dit erg lekker. Ook de kalfssucade was heel lekker zacht.
Het vlees lag links. In het midden de groenten, als een soort schuine streep. Dat waren een aantal kleine, groene asperges. Met schattige, lichtbruine paddestoeltjes (geen idee welke. ik ben geen paddestoelenkenner). Die waren doormidden gesneden. Rechts lagen de 3 pommes, als mikado op elkaar.
Het was een mooi, puur gerecht (behalve de compote dan). Zonder overbodige kruiden of sausjes. Gewoon lekkere smaken.

Dessert:
Creme brulee met chocolade noten ijs

Oh, die zag er zo schattig uit. Op een rond diep bord lag het dunne laagje creme brulee. In het midden een bolletje chocolade ijs. Daarin zat een chocolaatje met noten. Op de creme brulee lagen nonchalant een stuk of 4 rode besjes en 1 mintblaadje.
We hebben er allebei van zitten genieten. Het was een tijd geleden dat ik creme brulee gegeten had, en ik had het blijkbaar dus gemist. De donkere chocolade en de besjes waren er lekker bij.

Impressie?
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen. Onze jassen werden aangenomen en we mochten zelf een plaats kiezen. Uiteraard zijn we aan het raam gaan zitten. Dan hadden we zowel binnen als buiten veel om te kijken.
Het serveren werd door 3 jonge dames gedaan. Die allemaal even vriendelijk waren en gewoon netjes gekleed. We hebben net iets langer dan 2 uur over ons menu gedaan. Zonder natafelen. Dus ook voor mensen die graag opschieten is dit wel een idee. Maar let op: het was in niets afgeraffeld.
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.

Kosten?
37 Euro nog wat voor het menu. Daarnaast heb ik nog wat fris gedronken, want ik moest nog rijden. Ik was in totaal 42 Euro kwijt.

Cijfer?
Ik zit even na te denken, maar ik heb dus niet echt minpunten kunnen noemen. Vooral veel plussen. Ik vind dat je voor dit geld hier goed kan eten. Met prima service.
Ruim voldoende tot goed. Want voor de zevende hemel kan altijd nog meer gegeven worden.
pi_92746203
quote:
Het ziet er eerlijk gezegd ook niet uit! Spaghetti met tomaat.
Facts don't care about your feelings
pi_92746340
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
Facts don't care about your feelings
pi_92747940
Ik vind dat een goed gebaar, dat je zelf mag kiezen waar je wil zitten ^O^ Verder klinkt het prima.
pi_92748052
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
pi_92748393
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

[..]

He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
Je vriendin geeft jou cash en jij pint het volle bedrag.
pi_92748742
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven.
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Facts don't care about your feelings
pi_92749445
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Klinkt als een restauranttrauma.
pi_92749756
Hehehe hihihihihi
Facts don't care about your feelings
  zondag 13 februari 2011 @ 23:52:05 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92750052
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92758706
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker als je voor 46 euro gaat eten. Kom op zeg, het is maar een biefstukje, als je dat op de kaart zet dan moet je dat kunnen bakken en menig eetcafe kan dat ook. Het is geen haute cuisine. Als je er niet van houdt is te doorbakken gewoon niet lekker, dan had je beter wat anders kunnen nemen. Je moet de kok wel een beetje marge gunnen, maar sommigen kunnen het gewoon niet en zetten het dan toch op de kaart. Dan mogen ze het dan nog even leren. Ik vraag ook meestal of het kan, ipv eerst te bestellen en dan te zeggen hoe die moet. Subtiel verschil misschien, maar ik hoop dat de boodschap op een of andere manier de keuken bereikt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92759917
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
pi_92761551
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 14 februari 2011 @ 11:51:07 #236
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92761714
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762291
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Facts don't care about your feelings
  maandag 14 februari 2011 @ 12:08:43 #238
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92762339
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

[..]

Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762470
quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:08 schreef Emery het volgende:

Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
Ja, dat dus. Het is niet echt gastvrij van een restaurant als ze er maar direct van uit zouden gaan dat er 'kwade opzat' oid was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92768940
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)
Wel teveel geld om met tegenzin je vlees naar binnen te werken.

quote:
Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Daar zit wel wat in, vooral ook omdat de normen niet absoluut zijn, wat een rare noemt is voor de ander weer erg rare, en hier ging het om iets er tussenin. Je moet ze wel wat marge gunnen tov je precieze eigen voorkeur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 14 februari 2011 @ 15:11:42 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92769791
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92769922
quote:
Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Rofl....it still got a pulse :)
Quinn Dexter
pi_92770406
Ik heb er in Portugal, waarvan ik de taal niet machtig ben, wel eens eentje bestelt door 'tsssj, tsssj' te roepen terwijl ik mijn vlakke hand omdraaide. Dat was daar duidelijk genoeg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92771096
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92775007
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
Waarschijnlijk omdat hij eventjes wat anders gaat doen en dan is het gewoon al te lang. Ik vind dat je best mag klagen over je eten: het klopt immers niet. Hoeveel moet er dan fout zijn voordat je geklaag gerechtvaardigd is? Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw bord te krijgen of een nieuwe biefstuk, dat ligt er natuurlijk aan hoe slecht het is.

Toen wij bij een steakhouse zaten durfde mijn moeder niet te zeggen dat haar lamsvlees veel te gaar was (niet te eten!). Pas toen m'n schoonmoeder klaagde dat een deel van haar kip rauw was (fout fout fout!), wilde ze ook wat zeggen. Ze kreeg netjes een nieuw stuk (en het stuk van m'n schoonmoeder werd ff extra gegrild). :Y
pi_92915482
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
37 Euro is niet de hoofdprijs, maar ook niet de categorie 'budget'. Dat vind ik alles rond de 25 Euro. Voor die prijs verwacht ik, zoals anderen al gezegd hebben, een prima biefstukje.

quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:51 schreef Emery het volgende:

[..]

Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
Aangezien jij ober bent en 'echt' reden hebt tot klagen over hoe anderen betalen wil ik er nog wel over kwijt dat ik mijn manier van betalen niet ga verantwoorden tegen een paar fokkers. :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
_O-
  dinsdag 22 februari 2011 @ 10:38:37 #247
62913 Blik
The one and Only!
pi_93141759
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:53:07 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93173416
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 10:38 schreef Blik het volgende:
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
We wachten gewoon verder (on)geduldig af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93301985
Terwijl we wachten op het verslagje van Oud Sluis..

Ik at enkele dagen geleden zowaar buiten de deur! Dat gebeurt zelden, doorgaans ben ik te blut voor een extreem goed restaurant-met-ster, en ik kan zelf inmiddels dusdanig goed koken dat ik het meestal onzin vind om geld uit te geven aan eten dat in het middensegment wordt geserveerd. :+

Niettemin: er moest deze week nu eenmaal vlug iets gegeten worden tussen werkdag en een bezoek aan een voorstelling van het Scapino Ballet, en aangezien dat laatste ter ere was van honderdmiljoenmiljard jaar verkering met mijn lief kozen we nu maar eens niet voor broodjes falafel op een bankje in de kou. :)



Waar?
De Smaak van Afrika, op de Goudsesingel in Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen dinsdagavond. Al om 18:15, want we moesten op tijd in de schouwburg zijn

Wat at je?
Geen voorgerechten, wel een hoofdgerecht.
Ik at: Zuid-Afrikaans krokodilgerecht met milde kerrie.
Liefje at: Gored Gored, pikant rundvlees, gebakken in Afrikaanse boter en geflambeerd met whisky.
We bestelden er nog spinazie en linzen naast, en er hoorde natuurlijk enjera bij (ethiopische pannenkoeken).
Toe had ik yoghurt met couscous, slagroom en druiven. Mijn lief had kardemomthee.

Het eten:
Allereerst: de Smaak van Afrika maakt er een gewoonte van om de hoofd- en bijgerechten allemaal samen op één reusachtige schaal te gooien, en dat eet natuurlijk hartstikke gezellig. Je scheurt een stukje van je enjera af, en daarmee pak je een vlees- of groentenprutje op. Hoewel ik doorgaans graag mes en vork hanteer, hou ik wél van deze manier van met je handen eten. Traditioneel gezien is het trouwens de bedoeling dat je de enjera en de rest van het eten alleen met de rechterhand naar de mond brengt, aangezien men in verre contreien van oorsprong de billen afveegt met links.

De krokodil in roze kerriesaus was erg lekker! Ik had nooit eerder krokodil gegeten en ik was blij verrast: wat een heerlijke structuur! Ik heb van een aantal stukjes eerst de saus weggepoetst met een stukje enjera om de krokodit neutraal te kunnen proeven, en het vlees bleek een heel fijne subtiele, bijna zoetige smaak te hebben. Een beetje neigend naar krab, maar zonder het visachtige daarvan. Een succes dus!
De Gored Gored veroorzaakte wat minder gehieperdepiep dan de krokodil, maar was evenwel prima te eten. Het vlees was een klein beetje droog, maar dat combineerde eigenlijk wel fijn met alle kledderige substanties eromheen. Fijne whiskysmaak ook!
De linzen en de spinazie waren erg lekker, hoogstens jammer dat de porties hiervan wat aan de kleine kant waren.

Minieme minpuntjes waren de bergjes ijsbergsla met stukjes koude tomaat. Mijns inziens was het nergens voor nodig geweest om zo'n hoopje schamele rauwkost te serveren op een schaal waarop allerlei smakelijke pepers, aardappelen, wortelen en interessantere groentenbereidingen te vinden zijn. Maar ja.
Ook leek het me dat de enjera niet van teff-meel was gemaakt, maar gewoon van een zuurdesempje van tarwebloem. Nou ja, voor mij geen punt: misschien minder authentiek, maar minstens net zo lekker.

Eén echt kritiekpunt: de dessertkaart. Die bestond vooral uit treurige ijscoupes met slagroom. Liever geen dessertkaart dan zo'n lullige. :) Ik koos de enige optie die nog een beetje exotisch klonk, en hoewel de couscous met yoghurt en ongeslagen slagroom in principe best lekker had kunnen zijn zat er een schep smerige, chemische aardbeiensaus overheen.

Sfeer:
Erg vrolijk. :) Elke vierkante centimeter is onstuimig gethematiseerd: overal panterprint, schilderingen van plaggenhutten en donkerbruine kindjes, nepzebrahuid op de barkrukken, gekleurde lampjes en ongeveer vijfhonderd giraffen en olifanten. Bananenbier wordt geserveerd in uitgeholde kalebassen. Kitsch, kitsch, kitsch, maar met zóveel enthousiasme gebracht dat het niet storend is. Verder prachtige, exotische meisjes in de bediening en een keur aan zwoele muziek op de achtergrond. 's Zomers vast een smaakloos, maar lekker paradijsje! *)

Kosten?
Hoofd- en bijgerechten, enkele tropische biertjes, vier frisdranken, één toetje en thee kostten ons in totaal 56 euro. Goed te doen dus.

Cijfer?
Een 8!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-02-2011 15:01:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_93305848
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 12:27 schreef minilot het volgende:
De Smaak van Afrika
Leuk!
En Ethiopisch eten is lekker inderdaad, gezellig met wat vrienden in een grote schaal rommelen. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:31:43 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_93306987
ik beloof jullie dat ik na volgende week een verslagje zal maken. Komende week ben ik op wintersport :)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:39:52 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93307360
Gaan binnenkort hier weer eens eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93346839
Klinkt goed,zorg voor een mooie verslag met bijbehorende foto's aub... :s)
Laatst dit gegeten :9~ op het welbekende adresje. :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_93394347
Waar? Sjiek in Eindhoven.
Wanneer? gisteren, met familie

Wat at je?
Het 3 gangen keuzemenu:
Salade Caprese met buffelmozzarella, tomaat en een pestodressing
Niets bijzonders, maar smaakte goed. Ik had dit ook kunnen maken. Net als ik de opmaak had kunnen verzinnen. De pestodressing had vat mij betreft wat pittiger/meer mogen zijn.

Thaise gamba's met roerbakgroenten
Dit was heel erg lekker. De gamba's, de dikke, pittige saus en de rijst gingen heel goed samen. De roerbakgroenten waren enkele champignons die ook in de saus lagen.
Iedereen kreeg er een puntzak friet bij (geserveerd in zo'n standaard), en een bakje salade. Ook werd er wat mayo op tafel gezet. De friet was prima. Ook niet veel van die dunne, drooggebakken, gevonden. Van de salade was het topje het lekkerste. Waar de dressing het meest opzat.

Foute Dame Blanche: chocolade-ijs met vanillesaus en slagroom
Het ijs en de slagroom waren prima. Vanillesaus was niet te vinden of te proeven.

Impressie?
Je kan hier prima eten voor een lage prijs, op een centraal gelegen locatie en met een leuke bediening.
Bij binnenkomst zagen we veel bordjes gereserveerd staan. Maar aan de achterste tafel bleken de baas en zijn vrienden (?) te zitten, die binnen mum van tijd verhuisden naar de bar en ons daar lieten zitten. Dat ging op een hele vriendelijke, joviale manier. Misschien moeilijk om zo uit te leggen. We werden geholpen door een vriendelijk en relaxt Aziatisch vrouwtje en een Nederlandse studente (ik gok tenminste dat ze dat was). Bediening ging snel en goed.
Tijdens het hoofdgerecht kwam de kok nog langs om te vragen wat we ervan vonden. Aangezien we toen van onze garnaaltjes enzo smulden, konden we alleen maar beaamen dat het lekker was.
De inrichting was leuk. Niet te, maar zeer uitnodigend te noemen voor deze prijs. De stoelen zaten heerlijk. Die zou ik in principe mee willen nemen voor thuis.

Kosten?
19,75 Euro voor het menu. Daarnaast heb ik nog 2 zoete witte wijn op en de anderen 2x wijn, 2x bier, 1x spa blauw. We waren onder de 100 Euro klaar met zijn vieren. Ik weet niet meer precies de prijs. De prijzen van de drankjes zijn op de site te vinden.

Cijfer?
Voor deze prijs is wat je krijgt bijna belachelijk goed te noemen. Ik zit ergens tussen zeer goed en goed.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 20:47:52 #255
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93700697
Waar?
De Pastineack te Amersfoort

Wanneer?
Lunch, eind februari.

Wat at je?
Soep van de dag en gemengde salade met Livar coppa, ei, tomaat, radijs,
Blauwe dame en grove croutons

Impressie
Soep van de dag, witlofsoep met spekjes en halfgedroogde cherrytomaatjes. Werd geserveerd met 3 sneetjes verschillende soorten brood en boter.
Soep was goed te doen, beetje bitter maar dat is nou eenmaal inherent aan witlof. Cherrytomaatjes waren kleine smaakbommetjes erg lekker, helaas moest je de spekjes met een vergrootglas zoeken. Brood was erg goed, lekkere dikke knapperige korst.

In de salade waren de smaken goed in balans, de Livar Coppa blijkt gepekelde en gedroogde procureur te zijn, mooi doorregen en smaakvol stukje vlees. De blauwe dame is een blauwschimmelkaas, ik kan helaas verder niks over de herkomst vinden.
Jammer genoeg wel te zuinig met de dressing. Ook hier werd brood bij geserveerd.

Kosten?
¤5,50 voor de soep en ¤6,75 voor de salade. Redelijke prijzen imho.

Cijfer?
Op een paar kleine puntjes na een smakelijke lunch voor een goede prijs dus;
:Y) :Y) :Y) :Y)
pi_93710189
Waren die meiden er nog de eigenaren?
  zondag 6 maart 2011 @ 08:52:59 #257
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93717928
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
Ehm geen idee eigenlijk, heb er alleen even snel geluncht.
  Moderator / Redactie Sport zondag 6 maart 2011 @ 09:26:15 #258
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_93718203
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y. Althans hun namen staan op de website :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_93718232
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Ja doei.
pi_93719045
quote:
Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y
Hebben ze beide aan onze tafel gehad toen we er vorige week aten, leuke meiden!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')