abonnement Unibet Coolblue
pi_92280279
Waar?
http://www.de-rechtbank.nl/
De rechtbank, restaurant in Utrecht.

Wanneer?:
Vandaag

Wat?:
1 salade met geitenkaas, rode biet, veldsla, cashewnoten en alfalfa. Met zuurdesembrood en zoute boter.
1 lemon meringue pie

Impressie?:
Snelle en goede service, goede kwaliteit eten. Prima mogelijkheden, weliswaar was er maar 1 vega salade (die met geitenkaas en biet) en één vega broodje, maar het is echt een aanrader want de salade is absoluut niet fantasieloos en écht heel erg lekker En ze hebben bij alles in ieder geval één vega optie. De meringue pie was lekker, had van mij een beetje zuurder gemogen maar dat mocht de pret niet drukken. En voor maar 10 euro totaal vond ik het ook niet duur.

Kosten?
10 euro voor mij alleen.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_92329130
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag

Voor: Uiensoep en Tomatensoep

Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.

Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.

Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.

Schade:

Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.

Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 05:22:30 #203
165237 Leef
Sunny side up!
pi_92360598
schaam me er voor om me te zeggen.
Maar de Bijenkorf in A'dam
Allerbovenste verdieping.
Noedels met kip met hitsige saus, en een bak met een kop erop van alle verschillende groenten.
Dat schep je zelf op en dan wordt het a la minute voor je klaargemaakt voor 9 euro.
Zo lekker had ik al lang niet meer gegeten.
Tip, neem zelf een doggiebag mee, want de porties zijn groot, en bij den Bijenkorf voelt men zich te chique om die te verstrekken :-)
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:10:34 #204
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92363655
quote:
Op vrijdag 4 februari 2011 16:11 schreef bear87 het volgende:
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag

Voor: Uiensoep en Tomatensoep

Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.

Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.

Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.

Schade:

Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.

Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.

hmm, ook maar eens kijken dan. Ik ga altijd naar il palio, die is ook prima. En ook 5 euro
pi_92376754
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 12:16 schreef Gripper het volgende:

[..]

En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :

Wij waren bij Gonzales in Ede, op een mooi plekje midden op de Ginkelse Heide. Met een man of 12 collega's.

Ik ben zelf een fervent BBQ-er, dus ik vond het ergens wel een beetje jammer dat je alleen maar kon kiezen voor de spiezen: de BBQ's waren niet voorzien van een grillrooster, alleen maar frames om de prikkers in te hangen. Maar goed, thuis BBQ ik wel op mn eigen manier.

Het was allemaal lekker, prima verzorgd. Goede aanvulling van lege bakjes bij het buffet, en vlees van goede kwaliteit. Alleen, alles is voorzien van kant&klare marinades, en die zijn steevast te zout. Dat vond ik jammer.
Dat snap ik. Toch vind ik marinades altijd wel lekker.

quote:
Varkenshaas was smakelijk, en ze hadden ernstig malse kalkoenfilet. Die 2 raad ik aan. Spareribs aan een spies zijn geen succes, zag ik bij collega's...
Salades, wat birdy al zei, kant & klaar uit bakken van de Makro/Sligro/Hanos.
Maar dat smaakt evengoed. Eventueel kun je met sla, tomaat, komkommer en een olijfje zelf een salade in elkaar knutselen.
Haha, die spareribs waren ook veel te snel zwart. Die salades vond ik toch echt wel een minpunt.

quote:
Het geeft toch wel altijd een beetje zo'n vreetschuur gevoel, we waren er op woensdagavond, dus erg druk was het ook niet. Nog een ander groepje (bejaarden die al na 1 spies vol zaten) en een verliefd stelletje. Lekker romantisch :')

Kosten: 21,95 ¤ voor het BBQ-en, drankjes apart afgerekend. Zal uiteindelijk wel ergens rond de 30 ¤ zijn uitgekomen. De baas betaalde :)

Cijfer:
eten 7 / entourage 6,5 (want plastic bloemen en BBQ-en op gas, wat toch nep blijft)
Lucky you!

Bedankt voor je review. Altijd leuk om te lezen over een restaurant (van een keten) waar je zelf net bent geweest. :)
pi_92451889
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie

Kasteel Coevorden is een klein kasteeltje dat de laatste jaren enigszins in verval begon te raken. Het was in gebruik door de gemeente, dat er wel eens gasten ontving, maar zowel het exterieur als het interieur gaven nog weinig 'kasteelsfeer'. De huidige eigenaar Jos Wijland (ook van de Havixhorst) heeft het volledig gerestaureerd en er een prachtig pand van gemaakt. Buiten is het weer echt een mooi kasteel geworden, binnen is het prachtig ingericht in een stoere, robuuste en toch sfeervolle stijl. Bij aankomst loop je richting het kasteel dat sfeervol verlicht is, buiten staat een vuurkorf voor nog een beetje extra kasteelgevoel.

Onze jassen werden aangenomen en we werden naar de tafel begeleid. We begonnen met een huisaperitief. Ik weet niet precies meer wat dit was, maar het was iets met kaneel, anijs en nog iets, opgeschonken met (?). Het was in elk geval een heerlijk drankje!

We besloten te kiezen voor het vijf-gangen-kasteelmenu. Het kasteel-menu is een dagelijks wisselend menu, waarbij je kunt kiezen tussen drie, vier, vijf of zes gangen. Voor vier van ons gezelschap was er ook het bijbehorende wijn-arrangement, ik en mijn vriend moesten nog rijden (en drinken sowieso eigenlijk niet of nauwelijks alcohol, wat ik op zo'n moment heel jammer vind! Moeten we eens wat aan doen ;))

Voor dat het menu begon kregen we nog een drietal amuses. Eerst werden twee koude amuses geserveerd: Pastrami van rund met uiencompote en knoflookcrème, en een marshmellow van ponzu met dungesneden gamba. De pastrami was heel erg lekker, met de wat zoetige uien. De smaak van de citrusvrucht ponzu haalden we niet heel erg uit de tweede amuse, maar ook dit was een lekker hapje. Na de koude amuse volgde nog een warme amuse, een romig soepje van pastinaak. Dit was heel eenvoudig maar héél erg lekker.

Na de amuses kwam er ook een schaal met kleine broodjes op tafel, met gezouten boter. Dit werd tot twee keer toe vervangen, dus bij de eerste vier gangen was er telkens brood op tafel.

De eerste gang van het menu was: Mabré van eendenlever en rostbief van hert, verse mango met een poeder van sambal. Dit was een heel lekker gerecht, de combinatie van de mabré met frisse en zoete mango was heel verrassend en lekker. Het poeder van sambal paste er goed bij, al haalde ik de sambal er niet echt uit.

De tweede gang was: Op de huid gebakken snoekbaars met kikkererwtenpuree, zwarte knoflook, romige jus van peterselie en een krokantje van gerookte paprika. Dit was voor iedereen één van de favorieten, de kikkererwtenpuree was ook heerlijk.

De derde gang: Tongfilet met puree van truffelaardappelen, schuim van dragon en in sushi-azijn gemarineerde venkel. Waar de tweede gang voor iedereen een favoriet was, was dit de minst favoriete gang. Hoewel het lekker was, zat het tegen de zure kant aan, en viel het een beetje uit de toon bij de rest.

De vierde gang was vervolgens: Runderbavette (van Black Angus rund) met koolrabi en knolselderij, aardappeltaartjes en een jus van rode kool. Het vlees was echt heerlijk, heel mals en smaakvol, en de jus van rode kool paste er heel goed bij. De aardappeltaartjes waren gewoon cilindertjes van aardappel, niet zo bijzonder, maar smaakte prima.

Voordat het toetje geserveerd werd, kregen we nog een 'dessertamuse', dit was een glaasje met drie bereidingen van sinaasappel: gelei, schuim en Grand Marnier. Heel lekker fris, goed 'tussendoortje'.

Het toetje was: Parfait van pure chocolade met een kern van romig karamel-ijs en afgebrand eiwit-schuim. Absoluut een heerlijk toetje! Iedereen heeft zitten genieten!

Hierna namen we nog koffie en thee, daarbij kregen we nog een plateau met verschillende bonbons en koekjes. Een balletje met kokos en citroen, een stukje brownie, een soort gelei van bessen met suiker, een koekje met amandel en een bonbon met heerlijke chocoladevulling.

Wij hebben echt een heerlijke avond gehad, en heerlijk gegeten! Het was voor ons alle zes voor het eerst dat we zo luxe uit eten zijn geweest, dus dat maakt alles natuurlijk extra bijzonder ;) De bediening was heel vriendelijk en de sfeer heel aangenaam. Ik had aangegeven allergisch te zijn voor noten, en daar werd waar nodig perfect rekening mee gehouden.

Kosten?
We hadden al met al voor zes personen een vijf-gangen-diner, voor vier mensen een wijnarrangement, een huisaperitief, koffie/thee met friandises, een aantal flessen water en waren zo halverwege de vijfhonderd euro kwijt.

Cijfer?
Hoog, in elk geval! Het was voor ons een eerste keer op dit niveau, dus erg objectief is het niet ;) Maar wat mij betreft een dikke 9!
pi_92452243
Lekkere gerechten, goeie recensie ^O^
Black angus rund :9
pi_92452353
wat een lekker eten allemaal LieLie! en iets met azijn word al gauw zuur helaas, moet je van houden :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 februari 2011 @ 11:38:47 #209
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92452496
Waar: Wok restaurant bij Achilles te Assen.
Wanneer: Gisteren.
Impressie:
Ik weet dat veel wokrestaurants een beetje hetzelfde zijn en vaak qua aanbod weinig verschillen. Zo ook deze. Ik vond de sausjes die ze gebruikten bij het wokken een beetje flauw, of het lag er aan dat ze gewoon net iets te weinig gebruiken. De Chinese garnalen met knoflooksaus waren in ieder geval vrij weinig aan qua smaak. De mini-hapjes van deeg en kip waren lauw.

De service was goed, al leek het soms net of mevrouw de bediende de tafels zo in de gaten hield dat zodra je je vork had neergelegd en je laatste hap had doorgeslikt ze meteen naar de tafel sprintte om te vragen of ze de borden mocht meenemen. Nou ja, beter als vieze borden stapelen omdat ze niet opschieten.

Het was goed druk en de indeling van de wok/hete plaat en het buffet was goed, in ieder geval niet irritant zoals bijvoorbeeld de Euroborg in Groningen (waar je half in de garderobe staat als het een beetje druk is).

Natuurlijk niet echt een culinair hoogstandje maar toch wel oké gegeten. Moet zeggen dat het wel een wereld van verschil is met bijvoorbeeld het wokrestaurant in het stadspark in Groningen. Het dessertbuffet bestond hier uit appelkruimeltaart, cake, wat vruchtjes, lauwe kersen/chocoladesaus en 5 bakken ijs. In het stadspark hebben ze het halve restaurant (oké overdreven) gewijd aan de desserts.

Cijfer: 6.5.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92452721
Vrijdag bij "Indian Way" in Nijmegen gegeten, een 'traditioneel Indiaas restaurant'.
Wilden hier al eerder eten, maar toen we er aan kwamen zaten ze al vol -O- dus nu maar gereserveerd, want Mr.Mo wilde er voor zijn verjaardag eten.

We hebben een menu genomen wat bestond uit:

tandori mix: erg lekker mals vlees, niet te overdadig gekruid, precies goed.
soep: keuze uit linzensoep en mulligatawny. Niet heel 'bijzonder', maar gewoon goed en smakelijk
schotel (per persoon) met kleine bakjes met: rijst, groente, curry's met lam en kip, kokos-muntsausje, wat salade en naan. Hoeveelheid was precies goed, smaak van de curries subliem en ook hier was het vlees weer erg mals. De naan was perfect!
ijs: 3 bollen; mangoijs, kokosijs en volgens mij gewoon vanilleijs. Vooral de mango-variant sprong er uit.
thee of koffie: thee genomen, fijn aroma, maar geen keus :P

kosten: 65,50 (inclusief 2 Cobra biertjes per persoon)

Oordeel: erg smakelijk, komen hier als we indiaas willen eten zeker terug. Bediening is ook zeer vriendelijk, en ze houden nette pauzes tussen de gangen! :)
Ja doei.
  maandag 7 februari 2011 @ 12:55:15 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92455188
Klinkt allemaal erg lekker wat je gegeten hebt, LieLie. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92455474
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 11:22 schreef LieLie het volgende:
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie
Kasteel Coevorden
Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92458257
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

[..]

Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.

En ik vond de prijs/kwaliteit verhouding ook goed! Al kan ik het nog niet erg goed vergelijken ;)
pi_92458419
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2011 14:17:08 ]
pi_92458613
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:16 schreef k_man het volgende:

[..]

Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P
Nou, in dat programma speelt zoveel meer mee dan alleen het eten, dat zegt niet zo veel ;)
Hier moet ie gewoon koken, en dat doet ie goed!
pi_92459331
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92459573
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:38 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Vorig jaar zomer zijn ze open gegaan voor feesten en partijen inderdaad. Sinds september ongeveer kun je er ook terecht voor lunch, en sinds oktober of november ook voor het diner.
Wij zaten nu beneden, in het a la carte restaurant. Dat is even voorbij het halletje met de trappen, achter de bar. Misschien heb je de grote kasten met wijnflessen daar toen gezien?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 februari 2011 @ 19:17:23 #218
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92601075
Waar? Cafe Middeloo te Driehuis (http://www.middeloo.nl/)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Schnitzel Schotel
Impressie? Een grote Schnitzel met patat en salade
Kosten? 28,80 voor 2 schotels, 2 wijn en 2 speciaalbier
Cijfer? 8

Cafe Middeloo is prettig om eens een keer snel een hap te halen. Ze hebben een daghap en ook verschillende dingen die niet op de kaart staan die dagelijks wisselen. Culinair niet zo hoogstaand natuurlijk maar ik kreeg wel een goede Schnitzel, patat was goed en dan krijg je gewoon een acht. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_92633171
Waar? In onze eigen bedrijfskantine
Wanneer? Half uurtje geleden
Wat at je? Frietje waterfiets
Impressie? Een goeie portie goudgele aardappelreepjes, aan beide zijden geflankeerd door een frikandel.
Kosten? 5, 50 ¤
Cijfer? 7

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.

Nu zit ik vol, dus ik vrees dat de vrijdagmiddag verder niet meer zo heel productief wordt...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 februari 2011 @ 13:16:25 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92633671
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.


Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92634138
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
We hadden het er net toevallig over tijdens de lunch! Ik zat wat te mekkeren over mn speciaalsaus met raar bijsmaakje, en een collega vond dat ik dat niet kon verwachten van een restaurant wat niet in de Lekker staat. Dus ik opperde dat ze misschien hun mayo met stikstof moeten bevriezen tot kleine pareltjes, die een smaakexplosie in je mond veroorzaken :-)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92647097
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_92745950
Waar? Villa Nova in Breda.
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Het 3 gangen menu. Waarbij je steeds kon kiezen uit 2 gerechten.

We kregen eerst onze amuze. Zalm met een puntje saus op een amuzelepeltje. Daarnaast ook zalm, maar dan in wrapje met wat groene kruiden. Een leuk binnenkomertje.

Bij het wachten was er ook nog wit en bruin brood in een schattig mandje. Met roomboter. Die hebben we helemaal opgegeten. Doch niets bijzonders over te melden.

Voorgerecht:
Zalm in een terrine met rozeval en gruyere, omwikkeld met pancetta en piccalilly

Wat me ten eerste opviel: simpele en leuke opmaak. Dit gerecht was netjes op verschillende gedeeltes van het bord verspreidt. Niet alles op een hoopje, bijvoorbeeld.
Het gerecht was koud. De pancetta had een lekker smaakje gekregen door de gruyere. De piccalilly werkte er ook goed bij. Vreemde smakencombo, maar hij werkte dus wel. Hierbij kregen we trouwens wat sla en dressing in 10 cent toefjes.

Hoofdgerecht:
Tournedos en kalfssucade met compote van gekarameliseerde rode ui en pommes pont neuf

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven. Maar ik vond hem zo lekker dat ik hem niet meer wilde afgeven. Samen met de compote van rode ui was dit erg lekker. Ook de kalfssucade was heel lekker zacht.
Het vlees lag links. In het midden de groenten, als een soort schuine streep. Dat waren een aantal kleine, groene asperges. Met schattige, lichtbruine paddestoeltjes (geen idee welke. ik ben geen paddestoelenkenner). Die waren doormidden gesneden. Rechts lagen de 3 pommes, als mikado op elkaar.
Het was een mooi, puur gerecht (behalve de compote dan). Zonder overbodige kruiden of sausjes. Gewoon lekkere smaken.

Dessert:
Creme brulee met chocolade noten ijs

Oh, die zag er zo schattig uit. Op een rond diep bord lag het dunne laagje creme brulee. In het midden een bolletje chocolade ijs. Daarin zat een chocolaatje met noten. Op de creme brulee lagen nonchalant een stuk of 4 rode besjes en 1 mintblaadje.
We hebben er allebei van zitten genieten. Het was een tijd geleden dat ik creme brulee gegeten had, en ik had het blijkbaar dus gemist. De donkere chocolade en de besjes waren er lekker bij.

Impressie?
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen. Onze jassen werden aangenomen en we mochten zelf een plaats kiezen. Uiteraard zijn we aan het raam gaan zitten. Dan hadden we zowel binnen als buiten veel om te kijken.
Het serveren werd door 3 jonge dames gedaan. Die allemaal even vriendelijk waren en gewoon netjes gekleed. We hebben net iets langer dan 2 uur over ons menu gedaan. Zonder natafelen. Dus ook voor mensen die graag opschieten is dit wel een idee. Maar let op: het was in niets afgeraffeld.
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.

Kosten?
37 Euro nog wat voor het menu. Daarnaast heb ik nog wat fris gedronken, want ik moest nog rijden. Ik was in totaal 42 Euro kwijt.

Cijfer?
Ik zit even na te denken, maar ik heb dus niet echt minpunten kunnen noemen. Vooral veel plussen. Ik vind dat je voor dit geld hier goed kan eten. Met prima service.
Ruim voldoende tot goed. Want voor de zevende hemel kan altijd nog meer gegeven worden.
pi_92746203
quote:
Het ziet er eerlijk gezegd ook niet uit! Spaghetti met tomaat.
Facts don't care about your feelings
pi_92746340
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
Facts don't care about your feelings
pi_92747940
Ik vind dat een goed gebaar, dat je zelf mag kiezen waar je wil zitten ^O^ Verder klinkt het prima.
pi_92748052
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
pi_92748393
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

[..]

He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
Je vriendin geeft jou cash en jij pint het volle bedrag.
pi_92748742
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven.
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Facts don't care about your feelings
pi_92749445
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Klinkt als een restauranttrauma.
pi_92749756
Hehehe hihihihihi
Facts don't care about your feelings
  zondag 13 februari 2011 @ 23:52:05 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92750052
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92758706
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker als je voor 46 euro gaat eten. Kom op zeg, het is maar een biefstukje, als je dat op de kaart zet dan moet je dat kunnen bakken en menig eetcafe kan dat ook. Het is geen haute cuisine. Als je er niet van houdt is te doorbakken gewoon niet lekker, dan had je beter wat anders kunnen nemen. Je moet de kok wel een beetje marge gunnen, maar sommigen kunnen het gewoon niet en zetten het dan toch op de kaart. Dan mogen ze het dan nog even leren. Ik vraag ook meestal of het kan, ipv eerst te bestellen en dan te zeggen hoe die moet. Subtiel verschil misschien, maar ik hoop dat de boodschap op een of andere manier de keuken bereikt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92759917
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
pi_92761551
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 14 februari 2011 @ 11:51:07 #236
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92761714
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762291
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Facts don't care about your feelings
  maandag 14 februari 2011 @ 12:08:43 #238
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92762339
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

[..]

Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762470
quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:08 schreef Emery het volgende:

Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
Ja, dat dus. Het is niet echt gastvrij van een restaurant als ze er maar direct van uit zouden gaan dat er 'kwade opzat' oid was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92768940
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)
Wel teveel geld om met tegenzin je vlees naar binnen te werken.

quote:
Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Daar zit wel wat in, vooral ook omdat de normen niet absoluut zijn, wat een rare noemt is voor de ander weer erg rare, en hier ging het om iets er tussenin. Je moet ze wel wat marge gunnen tov je precieze eigen voorkeur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 14 februari 2011 @ 15:11:42 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92769791
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92769922
quote:
Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Rofl....it still got a pulse :)
Quinn Dexter
pi_92770406
Ik heb er in Portugal, waarvan ik de taal niet machtig ben, wel eens eentje bestelt door 'tsssj, tsssj' te roepen terwijl ik mijn vlakke hand omdraaide. Dat was daar duidelijk genoeg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92771096
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92775007
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
Waarschijnlijk omdat hij eventjes wat anders gaat doen en dan is het gewoon al te lang. Ik vind dat je best mag klagen over je eten: het klopt immers niet. Hoeveel moet er dan fout zijn voordat je geklaag gerechtvaardigd is? Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw bord te krijgen of een nieuwe biefstuk, dat ligt er natuurlijk aan hoe slecht het is.

Toen wij bij een steakhouse zaten durfde mijn moeder niet te zeggen dat haar lamsvlees veel te gaar was (niet te eten!). Pas toen m'n schoonmoeder klaagde dat een deel van haar kip rauw was (fout fout fout!), wilde ze ook wat zeggen. Ze kreeg netjes een nieuw stuk (en het stuk van m'n schoonmoeder werd ff extra gegrild). :Y
pi_92915482
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
37 Euro is niet de hoofdprijs, maar ook niet de categorie 'budget'. Dat vind ik alles rond de 25 Euro. Voor die prijs verwacht ik, zoals anderen al gezegd hebben, een prima biefstukje.

quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:51 schreef Emery het volgende:

[..]

Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
Aangezien jij ober bent en 'echt' reden hebt tot klagen over hoe anderen betalen wil ik er nog wel over kwijt dat ik mijn manier van betalen niet ga verantwoorden tegen een paar fokkers. :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
_O-
  dinsdag 22 februari 2011 @ 10:38:37 #247
62913 Blik
The one and Only!
pi_93141759
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:53:07 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93173416
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 10:38 schreef Blik het volgende:
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
We wachten gewoon verder (on)geduldig af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93301985
Terwijl we wachten op het verslagje van Oud Sluis..

Ik at enkele dagen geleden zowaar buiten de deur! Dat gebeurt zelden, doorgaans ben ik te blut voor een extreem goed restaurant-met-ster, en ik kan zelf inmiddels dusdanig goed koken dat ik het meestal onzin vind om geld uit te geven aan eten dat in het middensegment wordt geserveerd. :+

Niettemin: er moest deze week nu eenmaal vlug iets gegeten worden tussen werkdag en een bezoek aan een voorstelling van het Scapino Ballet, en aangezien dat laatste ter ere was van honderdmiljoenmiljard jaar verkering met mijn lief kozen we nu maar eens niet voor broodjes falafel op een bankje in de kou. :)



Waar?
De Smaak van Afrika, op de Goudsesingel in Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen dinsdagavond. Al om 18:15, want we moesten op tijd in de schouwburg zijn

Wat at je?
Geen voorgerechten, wel een hoofdgerecht.
Ik at: Zuid-Afrikaans krokodilgerecht met milde kerrie.
Liefje at: Gored Gored, pikant rundvlees, gebakken in Afrikaanse boter en geflambeerd met whisky.
We bestelden er nog spinazie en linzen naast, en er hoorde natuurlijk enjera bij (ethiopische pannenkoeken).
Toe had ik yoghurt met couscous, slagroom en druiven. Mijn lief had kardemomthee.

Het eten:
Allereerst: de Smaak van Afrika maakt er een gewoonte van om de hoofd- en bijgerechten allemaal samen op één reusachtige schaal te gooien, en dat eet natuurlijk hartstikke gezellig. Je scheurt een stukje van je enjera af, en daarmee pak je een vlees- of groentenprutje op. Hoewel ik doorgaans graag mes en vork hanteer, hou ik wél van deze manier van met je handen eten. Traditioneel gezien is het trouwens de bedoeling dat je de enjera en de rest van het eten alleen met de rechterhand naar de mond brengt, aangezien men in verre contreien van oorsprong de billen afveegt met links.

De krokodil in roze kerriesaus was erg lekker! Ik had nooit eerder krokodil gegeten en ik was blij verrast: wat een heerlijke structuur! Ik heb van een aantal stukjes eerst de saus weggepoetst met een stukje enjera om de krokodit neutraal te kunnen proeven, en het vlees bleek een heel fijne subtiele, bijna zoetige smaak te hebben. Een beetje neigend naar krab, maar zonder het visachtige daarvan. Een succes dus!
De Gored Gored veroorzaakte wat minder gehieperdepiep dan de krokodil, maar was evenwel prima te eten. Het vlees was een klein beetje droog, maar dat combineerde eigenlijk wel fijn met alle kledderige substanties eromheen. Fijne whiskysmaak ook!
De linzen en de spinazie waren erg lekker, hoogstens jammer dat de porties hiervan wat aan de kleine kant waren.

Minieme minpuntjes waren de bergjes ijsbergsla met stukjes koude tomaat. Mijns inziens was het nergens voor nodig geweest om zo'n hoopje schamele rauwkost te serveren op een schaal waarop allerlei smakelijke pepers, aardappelen, wortelen en interessantere groentenbereidingen te vinden zijn. Maar ja.
Ook leek het me dat de enjera niet van teff-meel was gemaakt, maar gewoon van een zuurdesempje van tarwebloem. Nou ja, voor mij geen punt: misschien minder authentiek, maar minstens net zo lekker.

Eén echt kritiekpunt: de dessertkaart. Die bestond vooral uit treurige ijscoupes met slagroom. Liever geen dessertkaart dan zo'n lullige. :) Ik koos de enige optie die nog een beetje exotisch klonk, en hoewel de couscous met yoghurt en ongeslagen slagroom in principe best lekker had kunnen zijn zat er een schep smerige, chemische aardbeiensaus overheen.

Sfeer:
Erg vrolijk. :) Elke vierkante centimeter is onstuimig gethematiseerd: overal panterprint, schilderingen van plaggenhutten en donkerbruine kindjes, nepzebrahuid op de barkrukken, gekleurde lampjes en ongeveer vijfhonderd giraffen en olifanten. Bananenbier wordt geserveerd in uitgeholde kalebassen. Kitsch, kitsch, kitsch, maar met zóveel enthousiasme gebracht dat het niet storend is. Verder prachtige, exotische meisjes in de bediening en een keur aan zwoele muziek op de achtergrond. 's Zomers vast een smaakloos, maar lekker paradijsje! *)

Kosten?
Hoofd- en bijgerechten, enkele tropische biertjes, vier frisdranken, één toetje en thee kostten ons in totaal 56 euro. Goed te doen dus.

Cijfer?
Een 8!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-02-2011 15:01:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_93305848
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 12:27 schreef minilot het volgende:
De Smaak van Afrika
Leuk!
En Ethiopisch eten is lekker inderdaad, gezellig met wat vrienden in een grote schaal rommelen. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:31:43 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_93306987
ik beloof jullie dat ik na volgende week een verslagje zal maken. Komende week ben ik op wintersport :)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:39:52 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93307360
Gaan binnenkort hier weer eens eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93346839
Klinkt goed,zorg voor een mooie verslag met bijbehorende foto's aub... :s)
Laatst dit gegeten :9~ op het welbekende adresje. :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_93394347
Waar? Sjiek in Eindhoven.
Wanneer? gisteren, met familie

Wat at je?
Het 3 gangen keuzemenu:
Salade Caprese met buffelmozzarella, tomaat en een pestodressing
Niets bijzonders, maar smaakte goed. Ik had dit ook kunnen maken. Net als ik de opmaak had kunnen verzinnen. De pestodressing had vat mij betreft wat pittiger/meer mogen zijn.

Thaise gamba's met roerbakgroenten
Dit was heel erg lekker. De gamba's, de dikke, pittige saus en de rijst gingen heel goed samen. De roerbakgroenten waren enkele champignons die ook in de saus lagen.
Iedereen kreeg er een puntzak friet bij (geserveerd in zo'n standaard), en een bakje salade. Ook werd er wat mayo op tafel gezet. De friet was prima. Ook niet veel van die dunne, drooggebakken, gevonden. Van de salade was het topje het lekkerste. Waar de dressing het meest opzat.

Foute Dame Blanche: chocolade-ijs met vanillesaus en slagroom
Het ijs en de slagroom waren prima. Vanillesaus was niet te vinden of te proeven.

Impressie?
Je kan hier prima eten voor een lage prijs, op een centraal gelegen locatie en met een leuke bediening.
Bij binnenkomst zagen we veel bordjes gereserveerd staan. Maar aan de achterste tafel bleken de baas en zijn vrienden (?) te zitten, die binnen mum van tijd verhuisden naar de bar en ons daar lieten zitten. Dat ging op een hele vriendelijke, joviale manier. Misschien moeilijk om zo uit te leggen. We werden geholpen door een vriendelijk en relaxt Aziatisch vrouwtje en een Nederlandse studente (ik gok tenminste dat ze dat was). Bediening ging snel en goed.
Tijdens het hoofdgerecht kwam de kok nog langs om te vragen wat we ervan vonden. Aangezien we toen van onze garnaaltjes enzo smulden, konden we alleen maar beaamen dat het lekker was.
De inrichting was leuk. Niet te, maar zeer uitnodigend te noemen voor deze prijs. De stoelen zaten heerlijk. Die zou ik in principe mee willen nemen voor thuis.

Kosten?
19,75 Euro voor het menu. Daarnaast heb ik nog 2 zoete witte wijn op en de anderen 2x wijn, 2x bier, 1x spa blauw. We waren onder de 100 Euro klaar met zijn vieren. Ik weet niet meer precies de prijs. De prijzen van de drankjes zijn op de site te vinden.

Cijfer?
Voor deze prijs is wat je krijgt bijna belachelijk goed te noemen. Ik zit ergens tussen zeer goed en goed.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 20:47:52 #255
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93700697
Waar?
De Pastineack te Amersfoort

Wanneer?
Lunch, eind februari.

Wat at je?
Soep van de dag en gemengde salade met Livar coppa, ei, tomaat, radijs,
Blauwe dame en grove croutons

Impressie
Soep van de dag, witlofsoep met spekjes en halfgedroogde cherrytomaatjes. Werd geserveerd met 3 sneetjes verschillende soorten brood en boter.
Soep was goed te doen, beetje bitter maar dat is nou eenmaal inherent aan witlof. Cherrytomaatjes waren kleine smaakbommetjes erg lekker, helaas moest je de spekjes met een vergrootglas zoeken. Brood was erg goed, lekkere dikke knapperige korst.

In de salade waren de smaken goed in balans, de Livar Coppa blijkt gepekelde en gedroogde procureur te zijn, mooi doorregen en smaakvol stukje vlees. De blauwe dame is een blauwschimmelkaas, ik kan helaas verder niks over de herkomst vinden.
Jammer genoeg wel te zuinig met de dressing. Ook hier werd brood bij geserveerd.

Kosten?
¤5,50 voor de soep en ¤6,75 voor de salade. Redelijke prijzen imho.

Cijfer?
Op een paar kleine puntjes na een smakelijke lunch voor een goede prijs dus;
:Y) :Y) :Y) :Y)
pi_93710189
Waren die meiden er nog de eigenaren?
  zondag 6 maart 2011 @ 08:52:59 #257
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93717928
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
Ehm geen idee eigenlijk, heb er alleen even snel geluncht.
  Moderator / Redactie Sport zondag 6 maart 2011 @ 09:26:15 #258
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_93718203
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y. Althans hun namen staan op de website :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_93718232
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Ja doei.
pi_93719045
quote:
Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y
Hebben ze beide aan onze tafel gehad toen we er vorige week aten, leuke meiden!
pi_93719260
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster :P

Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten. :)
Facts don't care about your feelings
  zondag 6 maart 2011 @ 10:42:43 #262
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93719382
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 10:36 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster :P

Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten. :)
Wagyu buiten Japan is toch eigenlijk niet raszuiver?
pi_93719526
Ja zoiets stond laatst in de krant. Tja, ik ga er ook niet vanuit dat dit de echte Wagyu was, alhoewel je bij een Japanse tent toch wel de Japanse Wagyu verwacht. Kan net zo goed van een boerderij hier in NL zijn. Ach, het was in ieder geval heel erg mals :P
Facts don't care about your feelings
pi_93719607
Daarom heet het in het buitenland ook wagyu, in japan noemen ze het gewoon kobe en dat mag niet worden geexporteerd.
pi_93719818
Oke zal ook wel :P los was het ¤45 per 100 gram... als vervanging van vlees in je menu ¤25 per 100 gram. Niet goedkoop :')
Facts don't care about your feelings
  maandag 7 maart 2011 @ 10:52:46 #266
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_93761254
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Was het wat? :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 7 maart 2011 @ 11:24:21 #267
92686 crew  borisz
Keurmeester
  maandag 7 maart 2011 @ 12:27:24 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93764477
Top weer, Borisz. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93811473
Dit weekend gedineerd bij snackbar het Bassin in Weert. :)
Dit etablissement bestaat uit een frituur (wegens carnaval afgeladen vol met mensen in diverse uitdossingen) en een cafetaria. Waar je lekker kunt zitten en kunt kiezen uit een eenvoudige kaart. Gezien de drukte in de frituur en onze vermoeide voeten was de keuze voor het cafetaria gauw gemaakt.

Ik had kipsaté. Lekker romige satésaus en 3 royale spiezen. Daarbij voldoende friet en een frisse salade. De bediening was snel, ondanks de drukte aan de andere kant (waar wij verder geen last van hadden). Mijn tafelgenoten hadden een schnitzel die er ook prima uitzag met royaal champignonsaus. De inrichting is eenvoudig, net als de happen die je er krijgt, maar voor een tientje (saté en een drankje) was ik dik tevreden.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 10 maart 2011 @ 10:56:26 #270
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_93897150
Leuk topic! :) Binnen de familie hebben pa, ma, broertje en ik een aantal jaren geleden afgesproken om kerst- en verjaardagskado's af te schaffen en in plaats daarvan 1x per jaar schandalig luxe uit eten te gaan. Helaas heb ik niet alle gegevens of foto's binnen handbereik, maar ik kan even in mijn geheugen graven om kleine impressies te geven :)

2006: De Lindehof, Nuenen. Soenil knalde dat jaar binnen in de Lekker Top-100 en het leek ons een mooi punt om de traditie te starten. Een heerlijke avond, Soenil maakte twee keer een rondje door het restaurant en maakte met iedereen een praatje. Toen hij hoorde dat mijn broertje en ik een horeca achtergrond hadden, wilde hij graag een extra 'visitekaartje' afgeven. Na de dessert-amuse (shotglaasje met afwisselende laagjes caramel en slagroommmmmm) stond daar plotseling de patissier aan tafel met twee kommen, waarvan één gevuld met vloeibaar stikstof! Er werd iets in de stikstof gedompeld, en daarna in onze geopende monden gelegd met de instructie "Laten smelten op je tong, vooral niet kauwen!". En na een seconde of tien was het buitenste laagje van de 'bonbon' gesmolten en vloeide er iets uit. Boem! ZOET! En toen werd ons uitgelegd dat we net een bommetje van hangop gevuld met rabarbersiroop hadden gekregen. Geweldig :D

2007: Oud Sluis, Sluis. Wat een end rijden! Maar goed, we zijn vijf uur lang in de watten gelegd, met hordes proeverijtjes, een bijzonder tussengerecht waarin alle ingrediënten voor een paella zaten maar alles met een andere bereidingswijze! Bediening was zeer correct, maar toch miste ik een stukje vriendelijkheid, het was allemaal net iets te stijf.

2008: Da Vinci, Maasbracht. Beste adres tot nu toe! Margo (beste Lady-chef van Nederland) aan tafel gehad, die ons persoonlijk kwam bedanken dat we haar aspergemenu hadden gereserveerd en dat ze er iets moois van ging maken. En inderdaad, dat deed ze. Zalm met asperge, lamsvlees met asperge, aspergesoep met truffel, wat een genot. Het dessert was gelukkig aspergevrij, maar ook dat was super: Gemarineerde Limburgse aardbeitjes met kletskop en Szechuan-peper-roomijs (!!!). Na het eten nog een persoonlijke rondleiding door de keuken (met foto, gesigneerde menukaart) en langs de wijnkelder om tenslotte in de lounge neer te ploffen met koffie, een parade aan friandises en zelfs Cointreau-marshmellows. Ik moet echt snel weer eens terug. Wat een feest, wat een gastvrijheid.

2009: Cordial, Oss. Lekker gegeten en gedronken, maar als je weinig meer van het eten kan herinneren behalve de Ethiopische koffie en het feit dat we naast Nick en Simon zaten die snel in een uurtje 'even kwamen eten', kan ik toch niet anders dan concluderen dat er geen wauw-momenten bij zaten. Nou vooruit, ééntje dan: miniatuurflesjes Canadese ijswijn bij het dessert.

2010: Avant-Garde Van Groeninge, Eindhoven. Het is een geweldige locatie als je van voetbal houdt. We waren er op een rustige zaterdagavond, alle tafels zaten op het terras, binnen bleef het helemaal leeg. Het uitzicht bestond uit de bouwploeg van Guus Meeuwis die druk bezig waren om het podium te bouwen op het veld van PSV. Chef van Groeninge zelf had een vrije dag en ik vrees dat dat zijn effect had op het keukenteam. Tot twee keer toe waren de gerechten niet gelijk aan elkaar en kon er een bord terug naar de keuken om er een vergeten ingrediënt aan toe te voegen. Uiteindelijk hetzelfde oordeel als Cordial: Lekker gegeten en gedronken, maar geen ervaringen die er ZO uitsprongen dat ik ze zonder foto's te kijken kan navertellen.

2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!
Het tweede adres staat nog niet vast, maar aangezien ik tegenwoordig in Schiedam woon is het wel heel verleidelijk om de familie hiernaartoe te halen en richting Ivy of Zwethheul te gaan......
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:13:15 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93899854
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 10:56 schreef robdriessen het volgende:
-knip- leuke tenten!

2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!

Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:17:35 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93900013
quote:
3s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
Daar frituren ze geen mars-bars maar Valhorona repen
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 maart 2011 @ 11:02:39 #273
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_94412152
Waar?

Het Wapen van Egmond

Wanneer?
Afgelopen zondag

Wat at je?
Voor:
Ambachtelijk brood met tapenade en kruidenboter
Hoofd:
Gegrilde varkenshaas gevuld met een bonbon van brie en Serranoham geserveerd met peper- Madeirasaus.
Partner: Kipsate met frisse salade, atjar, kroepoek en keuze uit frites of stokbrood.
Na:
Suikerwafel
Warme suikerwafel met kaneelijs, vanillesaus en slagroom.
Partner:
Cheese cake
Met een bolletje aardbeiensorbetijs en rode Port siroop.
Impressie?
Het was gezellig druk na een zonnige dag op het strand.
Het voorgerecht was gewoon standaard wat je er van kan verwachten.
Vooral de vleesgerechten worden mooi met aandacht voor het uiterlijk gepresenteerd. De kipsate was groot en alles behalve de friet en groente op 1 bord geserveerd. In plaats van de standaard salade werd bij de salade ook huzarensalade geserveerd. De halve schijf ananas met schil die erbij geserveerd werd mocht wel wat rijper zijn. Verder was het volgens mijn partner zeer smakelijk.
De varkenshaas met brie was erg smakelijk. Ook de groente, aardappelen en friet die erbij geserveerd was was goed. Als je een minpuntje kan aanmerken was het enorme bord waarop het vlees geserveerd werd. Zag er erg smakelijk en verzorgd uit, maar door het enorme ronde bord leek het net een klein stukje vlees terwijl het best meeviel.
De nagerechten waren ook heerlijk en mooi gepresenteerd. Vooral de warme suikerwafel met koude kaneelijs smaakten samen zeer goed.

De thee met een etagiere met chocolade bonbons en pepermunt waren een succesvolle afsluiting.

Kosten?
70 euro inclusief beide 2 drankjes en 2 keer thee (met een een etagiere van chocolade en pepermuntjes die er standaard bij geserveerd wordt)
Cijfer?
8

Conclusie
Heerlijk gegeten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De bediening was professioneel, gezellig en erg vriendelijk. Dat de gerechten van de dag (buiten de kaart om) opgelezen werd zag er minder professioneel uit, maar de moeite die het meisje ervoor deed was erg aandoenlijk :)

Dit is een restaurant waar we zeker nog terug gaan komen :Y
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 maart 2011 @ 18:51:47 #275
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94564669
Half uurtje per topic :+. Nu kan er in volgende topics gewoon snel gelinkt worden naar oude verslagen :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94593489
Wie gaat er mee? :P Aftrekbaar als gift neem ik aan... :')

quote:
Eenieder heeft met verbijstering de ontwikkelingen in Japan gevolgd sinds de aardbeving en daaropvolgende tsunami. Om Japan bij te staan, organiseren Okura's chefs en Rode Kruis Ambassadeur Humberto Tan een culinaire benefietavond.

Op 8 april om 19:00 uur vindt in samenwerking met Stichting Nederland Helpt Japan en Rode Kruis Nederland dit speciale evenement in Hotel Okura Amsterdam plaats. Tijdens deze avond werken de chefs uit al onze keukens, waaronder de sterrenrestaurants Ciel Bleu en Yamazato, samen om voor u een bijzonder viergangenmenu te serveren. Zij leggen in de zaal de laatste hand aan de gerechten waardoor u de unieke mogelijkheid krijgt de chefs op de vingers te kijken. Uiteraard verzorgen wij passend entertainment. Een Rode Kruis-ambassadeur en een veilingmeester van Christies praten de avond aan elkaar.

Wilt u door uw aanwezigheid een bijdrage leveren aan dit project? Reserveer dan een tafel tijdens deze memorabele avond. Toegangsprijs per persoon bedraagt ¤ 300,-. Een tafel voor tien personen kost ¤ 2500,-. De opbrengst is ten behoeve van de Stichting Nederland Helpt Japan. Reserveren kan via japan@okura.nl.

Dress code: tenue de ville
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 25 maart 2011 @ 12:05:26 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94593563
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Wie gaat er mee? :P Aftrekbaar als gift neem ik aan... :')

Dress code: tenue de ville

Wellicht verstandig om uit te leggen wat tenue de ville is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94593695
Oh gewoon in pak :P Officieel: Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs, met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 25 maart 2011 @ 12:19:39 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94594002
Ik sla een rampje over. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 maart 2011 @ 12:23:43 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94594151
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:09 schreef YoshiBignose het volgende:
Oh gewoon in pak :P Officieel: Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs, met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
99% van Fok valt nu af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94595850
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Wie gaat er mee? :P Aftrekbaar als gift neem ik aan... :')

[..]

Hmmm, kan voor die 300 euro beter bij hun normaal eten.
pi_94596167
Natuurlijk kan dat, sloeber, maar bij die arme mensen in Japan zijn hun eettafel en kussentjes weggedreven dus die kunnen niet eens fatsoenlijk eten. Je moet het natuurlijk ook zien als een deel donatie.

quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

99% van Fok valt nu af
Ja maar ik denk dat dat eerder door de prijs komt :')
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:28:10 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94596536
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:14 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Hmmm, kan voor die 300 euro beter bij hun normaal eten.
The lights are on but there is no-one home
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:29:12 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94596591
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:21 schreef YoshiBignose het volgende:
Natuurlijk kan dat, sloeber, maar bij die arme mensen in Japan zijn hun eettafel en kussentjes weggedreven dus die kunnen niet eens fatsoenlijk eten. Je moet het natuurlijk ook zien als een deel donatie.

[..]

Ja maar ik denk dat dat eerder door de prijs komt :')
Fokkers verdienen toch minstens 50.000 per jaar en hebben een piemel van 20 Cm?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:34:26 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94596843
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

Fokkers verdienen toch minstens 50.000 per jaar en hebben een piemel van 20 Cm?
:Y
Ben jij dan die ene uitzondering? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:36:55 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94596959
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:34 schreef golfer het volgende:

[..]

:Y
Ben jij dan die ene uitzondering? :')
Jep, daarom ben ik ook homo geworden, met mijn knoestige derde arm doe ik de meisjes alleen maar pijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:37:53 #287
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_94597001
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, daarom ben ik ook homo geworden, met mijn knoestige derde arm doe ik de meisjes alleen maar pijn
_O-
  zaterdag 26 maart 2011 @ 21:54:01 #288
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94655049
Vandaag onze eerste Indiase Restaurant-ervaring.

Naar aanleiding van lovende kritieken op Iens besloten we om Jai Bharat te bezoeken. Gesitueerd in een wat pijpenlade-achtige ruimte aan de Groenmarkt.

De buitenkant:


Het interieur:


We worden op een vlotte en bijzonder gastvrije wijze ontvangen en bediend.
Voordat we ons voorgerecht kregen namen we wat Papadum met diverse sauzen en chutneys:


Voorgerechten.


Bluezz had gekozen voor Paneer Pakora (huisgemaakte kaas gefrituurd in een beslag van kikkererwtenmeel)


En voor mij waren de Hot King Prawns in een scherp sausje:


Hoofdgerechten:

Voor Bluezz een klassieke curry: de Saag Chicken (stukjes kipfilet met een romige spinazie) en voor mij een Tandoorgerecht: Tandoori Lamb Tikka (kruidige stukjes lamsfilet uit de tandoor-oven)

Bij de hoofdgerechten kregen we groente curry, nan (linzen), salade , basmati rijst , naanbrood en sauzen (o.a. raita) geserveerd:


Allemaal heel lekker smakelijk gekruid.

Omdat we na deze gerechten wel aan onze tax zaten besloten we geen nagerecht te nemen en te besluiten met een dubbele expresso voor mij en een thee voor Bluezz, vergezeld door een glaasje Sambuca.

Al met al een prima eerste kennismaking met de Indiase keuken. Geen fine-dining, maar smaakvol en simpel opgediend door erg aardige bediening.

Inclusief 2 glazen witte wijn, een fles plat Spawater, de koffie en thee en sambuca waren we samen 79,50 euro kwijt.

Entourage: 7
Kwaliteit eten: 8
Bediening: 9
Prijs: 9


Prijs-kwaliteitverhouding: prima. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 26 maart 2011 @ 21:57:45 #289
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_94655186
Indiaas, oh zo lekker. Ziet er prima uit.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 26 maart 2011 @ 22:32:55 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94656551
golfer, een bon vivant als jij had ik toch wat groter ingeschat, jij haalt de 80 kilo niet zo te zien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 maart 2011 @ 22:49:10 #291
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94657160
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 21:57 schreef popolon het volgende:
Indiaas, oh zo lekker. Ziet er prima uit.
Ziet er zeker lekker uit, maar waarom zulke grote borden bij het voorgerecht? Zo lijkt het of er amper wat op ligt...
pi_94657211
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 22:49 schreef Erasmo het volgende:

Ziet er zeker lekker uit, maar waarom zulke grote borden bij het voorgerecht? Zo lijkt het of er amper wat op ligt...
:Y vooral het voorgerecht van Bluezz ligt er wat verloren bij zo

en ik houd niet van Indiaas eten, dus van mij verder geen commentaar O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_94657267
Bij mijn kaas/voorgerecht hoorde nog iets van een korianderdip.
Maar dat zag ik pas later bij de buren liggen :+ Vond het ook wat minder opgediend, maar de smaak was goed.

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 26-03-2011 23:00:45 ]
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:02:48 #294
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94657661
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
golfer, een bon vivant als jij had ik toch wat groter ingeschat, jij haalt de 80 kilo niet zo te zien
Die haal ik tegenwoordig helaas wel. 81,2 kg. zelfs om precies te zijn en dat is 8 kilo te veel voor mijn geringe lengte van 1.75 m.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:05:21 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94657756
quote:
12s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Die haal ik tegenwoordig helaas wel. 81,2 kg. zelfs om precies te zijn en dat is 8 kilo te veel voor mijn geringe lengte van 1.75 m.
Ik ben een 7cm groter maar een 15 kilo zwaarder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:08:12 #296
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_94657863
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben een 7cm groter maar een 15 kilo zwaarder
Ik ben 8 kilo zwaarder dan jij Piet. Maar dat 'mag' ook met 2.01 meter. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_94657869
Ik ben 15 cm groter en 15 kg lichter :') nadeel is dat luxe eten vaak ook gezonder is dan junk food. Ik moet meer junk food :P
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:21:00 #298
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94658381
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:08 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik ben 15 cm groter en 15 kg lichter :') nadeel is dat luxe eten vaak ook gezonder is dan junk food. Ik moet meer junk food :P
Ik schat je ook een jaar of 30 jonger in dan mijzelf. Dus je hebt nog even de tijd om wat gewicht erbij te kweken. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94658470
Als je werkelijk bejaard ben dan kan dat best kloppen ;) ik ben 23 :P
Facts don't care about your feelings
pi_94658529
Dit is niet het 'hoe lang, oud, zwaar ben jij' topic }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')