abonnement Unibet Coolblue
pi_88436401
Hier werkt het prima (IE).
pi_88436431
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_88436438
quote:
14s.gif Op zondag 7 november 2010 16:12 schreef k_man het volgende:
Hier werkt het prima (IE).
Wat gek, ik heb het ook in al mijn browsers geprobeerd, maar het werkt niet.
pi_88436472
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:13 schreef Mirjam het volgende:

[..]

klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
pi_88436503
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:14 schreef LieLie het volgende:

[..]



Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
geen flauw idee
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 16:18:08 #31
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88436634
Bij mij werkt het prima zowel Chrome als IE.

Ik ga zo maar eens een topic openen in FB
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 17:08:59 #32
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88438292
Nieuwe linkjes :) Heb linkjes oude stijl gebruikt en zou het wel moeten lukken. Wel met de instelling op alle posts in 1 topic.

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 17:09:52 #33
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88438318
Vervolg

Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda

Recensies Deel II :)

Acquarello in Muenchen
Alhambra te Weesp
Appels & Peren, Nijmegen
Appeltjes, Bergen op Zoom
Boerderij, Voorburg
Bienvenue, Utrecht
Bistro t Kannetje, Amersfoort
The Boath House, Nairn Schotland
Buitenlust, Amerongen
Brussels Lof, Groningen
Callas, Den Haag
Capri, Almelo
Da Carlo, Groningen
CTaste, Amsterdam
Cest ca, Utrecht
Cucina Scappi, Houten
China, Capelle ad Ijssel
Delta Terras, Amsterdam
Delano, Utrecht
Deventer Schouwburg
Dokwest, Hellevoetsluis
Drechthuis, Loosdrecht
Elzenduin Beach, Heijde aan Zee
L'Esprit de Sel Brasserie, Brussel
Au Gestronome, Paliseul
Grand Cafe La Belle
Guliano, Rotterdam
Hans & Grietje, Deventer
Hofnar, Rotterdam
Irodion, Geldrop
Ivy, Rotterdam
Jean-Georges
Jills, Den Haag
Karmeliet, Brussel
Kiraku, Den Haag
de Lamme Goedzak, Noordwijk aan Zee
Im Schiffchen, Duesseldorf Kaiserwerth
Lambermons, Haarlem
Lekker, Noordwijk aan zee
Lof Der Zotheid, Rotterdam
Grill-Steakhouse Maya Amsterdam
Machinist, Rotterdam
Manana Manana in Delft
Mauresque, Amsterdam
Maurya, Amsterdam
Mayur, Amsterdam
Mr Wok, Rotterdam
Mijn Keuken, Wouw
Mythos, Bocholt
Nam Kee, Amsterdam
Nieuwe Mulderij, Leeuwarden
Nolet - Het Reymerswale in Yerseke
Oishii, Aachen (Dld)
Olijf, Nuenen
De Open keuken, Hilversum
Oporto in Nijmegen
De Oude school, Ter Aar
Oude Spoorhuis, Uithoorn
Pacific, Groningen
Perron Zee, IJmuiden
La Promendade, Baarn
Portugalia, Amsterdam
Proeverij De open keuken, Hilversum
Puur, Hellevoetsluis
Rancho VI, Amsterdam
Rubens, Weesp
Satellite Sports cafe, Amsterdam
Sense of Asia
Shiva, Amsterdam
Schulten Hues, Zutphen
La Stalla, Oss
Soho, Amsterdam
De Struisvogel, Amsterdam
Spaans restaurant in Ekeren, Vlaanderen
Steakhouse Dinos, Rotterdam
Swarte Ruiter, Holten
La Tasca, Delft
Taperita, Delft
Terra, Bloemendaal
Tempo Doeloe, Amsterdam
Tia Piri Piri, Rotterdam
Tres Simple, Leuven
Truffels, Haarlem
vd Valk, Nuland
De Vliegende Hollander, Leeuwarden
De Visscher, Amersfoort
De Volle Buick, Nijkerk
Westerhout, Beverwijk
Wok 4 you, Ijmuiden
Wijnbar, Rotterdam
Zinc, Rotterdam
Zwethheul, De Zweth

[ Bericht 41% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:15:05 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 november 2010 @ 17:12:42 #34
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_88438426
Leuke recensies van de Zwethheul. Het is ook mijn favoriete plek. Helaas ben ik niet zo heel belezen op culinair gebied, en ik onthoud het allemaal ook niet goed genoeg om er een stukje over te schrijven.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  zondag 7 november 2010 @ 17:37:35 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88439255
Nu werken ze ook hier, Borisz.
Top hoor. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88439887
Gisteren heerlijk gegeten! *O*

Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november

Wat at je?
We hebben ervoor gekozen ons te laten verrassen, voor 5 gangen :) Daarbij een wijnarrangement.

Knabbels
Allereerst begonnen met een glaasje medium sherry. Heerlijke, zachte, toegankelijke sherry. Kregen verder een bordje met dunne kaasstengels, gezouten amandelen, plakjes worst (ik weet niet meer waarvan) en witlof in een dip waar volgens mij o.a. mierikswortel in zat. Niet heel spannend allemaal, maar de dip icm de witlof was heerlijk.

Vervolgens de eerste amuse: gekonfijt tomaatje met caramel, sojasaus en sesam. Het idee van de crunchy buitenkant met dan de openspringende tomaat erin was tof, ik vond zelf alleen de caramelsmaak te overheersend. Vriendlief was het daar niet mee eens.

De tweede amuse was een bladerdeeghapje gevuld met aardappel(?), met daarop een drup mangopuree en een stukje pittige paprika. De pittige paprika icm mango was erg lekker!

Eerste gang
Hert als pastrami, licht gerookt, rode biet, wortelsalade, appel, knolselderijbeignets en vinaigrette van paddenstoelen. Wij hadden hier ook nog een mousse van ganzenlever bij. Ik vond het heerlijk! Ieder hapje weer wat anders, lekker stuiteren, op de goede manier want het sloot allemaal goed op elkaar aan. Ik werd helemaal blij van de babyvijgjes die erbij zaten, ik hou van vijgen en smaakte goed bij de pastrami. De mousse van ganzenlever vond ik niet geweldig, iets te laf van smaak. Anderzijds, een sterke ganzenleversmaak had hier niet bij gepast. Een van de beste gerechten van alle gangen.

Tweede gang
Snoekbaars met Elzasser zuurkool, Ratte aardappelpuree, spruitblaadjes, buikspek en vleesjus met Amontillado sherry. De jus was heerlijk diep van smaak, maar ik vond het geheel te overheersend hartig. De sterke smaken van de huid waarop de vis gebakken was, en de vleesjus overheersten voor mijn gevoel de zachte vissmaak. Er had wat meer van de puree op het bord gemogen van mij, om het harde en zoute van de jus te compenseren. De zuurkool vond ik heerlijk, ik heb nog gevraagd of ze een tipje van de sluier op wilden lichten en me wilden vertellen welke kruiden daar toch inzaten. Kummel zat er iig in. De wijn die we hierbij hadden was al wat aan de zoete kant, wat door het gerecht nog extra benadrukt werd. Vond ik er dus niet zo goed bij passen.

Derde gang
Ossenstaart in een open ravioli met gegrilde kalfstong, fijne augurk en crème van gevogelte. Dit was heerlijk! De ossenstaart was hoog op smaak, de crème was heel mooi vol en zacht van smaak. Als ik het me goed herinner hadden we hier een pinot noir (uit 2004, houtgelagerd) bij, die ik érg lekker vond en ook goed bij het gerecht vond passen.

Vierde gang
Wilde Bosduif met gestoofde linzen, peterseliewortel, trompette la mort, spinazie en eigen jus met Banyuls azijn. Dit vond ik denk ik, met de eerste gang, het beste gerecht. Ik had nog nooit eerder duif op, maar :9 De jus met banyuls was top. En de spinazie was heerlijk! De wijn die we bij dit gerecht dronken vond ik echt goddelijk, ik ben helaas vergeten welke wijn het was... Vol, diep, die typische smaak van een wijn die even gelegen heeft, maar dan subtiel aanwezig, niet zo overheersend als vaak in wat krachtige wijnen die even gelegen hebben. Misschien nog even aan de disgenoot (ergo, vriendlief) vragen welke wijn het ook alweer was. ;)

Vijfde gang
Vijgen geglaceerd met rode port reductie, limoen, romige Carnaroli rijst en sorbet van sinaasappel. Risotto was perfect, korrel had bite zonder ongaar te zijn; gesmuld! Enige minpuntje was misschien dat ik de risotto iets aan de zoete kant vond.

Koffie
De avond afgesloten met een esspresso, waarbij we een bord met pattisserie geserveerd kregen. Daar was ik op zijn zachtst gezegd niet van onder de indruk. Ik heb van het hele menu echt genoten, maar achteraf had ik spijt dat ik de pattisserieën ook gegeten heb, deed afbreuk aan het geheel. Niet spannend, saai zelfs en hier en daar weinig smaak. Verder een glas cognac erbij gehad (vriendlief stiekem voor mij besteld - ik ben even vergeten welke). Vond hem wat scherp, de alcoholdamp die in mijn supersize-cognacglas bleef zitten was ook een beetje bedwelmend. Wel een lekkere cognac, maar niet de meer dan 10 euro die we voor 1 glas moesten betalen waard.

Impressie?
Ik moest even wennen aan het enorm diffuse licht (het gevoel dat je niet echt je eigen 'hoekje' hebt met zijn tweetjes), maar afgezien daarvan was het erg prettig ingericht. Bij binnenkomst loop je meteen tegen de open keuken aan, erg gaaf! Goed ontvangen, tegen de tijd dat we 5 minuten aan tafel zaten was er al 5 keer iemand bij ons geweest. De bediening was goed, niet briljant maar ook niet echt iets op aan te merken. Het eten én alles daaromheen was over het geheel genomen goed, met momenten van briljantie en wat mindere momenten. De hoeveelheden waren trouwens perfect! Al met al: heerlijke avond gehad :) Grappig: de mensen achter ons schrokken nogal van de rekening.... :+

Kosten?

225 euro voor 2 personen

Cijfer?

8-

[ Bericht 4% gewijzigd door cinnamon_M op 07-11-2010 18:11:30 ]
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88466238
quote:
14s.gif Op zondag 7 november 2010 17:37 schreef golfer het volgende:
Nu werken ze ook hier, Borisz.
Top hoor. ^O^
Eens!

Maar nogmaals, is het niet leuk om er iets centraals van te maken?
pi_88466254
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 18:00 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten! *O*

Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november

Leuke review, en het klinkt goed!
pi_88468098
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.

Wat at je?

Het Beste Binnenstad menu

Aanbevolen door Hoefsloot
Groene asperges in olijfolie met waterkers, sinaasappel, rode ui, maanzaad
en geitenkaas ( vegetarisch )

Niet mijn favoriete gerecht van de avond. Een van de asperges was nog wit aan de onderkant. Waarschijnlijk dus nog niet rijp. Ik vond het niet een smaakvol gerecht. Erg droog, alsof ik rouwkost at. Ik was blij dat er sinaasappel bij zat. Hoewel ik een pit in een van de partjes vond. Maanzaad heb ik niet gezien. Rode ui wel. Mij zelfs wat te veel.

De Vangst van Akinci
Visstoofpotje van zalm, mosselen, scampis en witvis, gegratineerd met Old Amsterdam

Dit was dan weer wel lekker. Aan de onderkant een wit sausje met verschillende groenten. Ik heb niet van alles kunnen ontdekken wat het was, maar in ieder geval wortel, kool en ui. Daar bovenop lag flink wat vis. Goed op smaak en vulde ook goed. Dat was maar goed ook, na mijn konijnen-voorgerecht. Mosselen heb ik niet gevonden. Ik heb het idee dat dit is goedgemaakt met een extra stuk zalm. Bovenop zat een lekker knapperig korstje. Zoals je die ook ongeveer vindt op de Viscuisine.

De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom

Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.

Impressie?
Het was nog vrij leeg toen we binnenkwamen. Een tafel was bezet. Want het was ook nog vroeg. Toen we vertrokken was het bijna vol. Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.

Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.

Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
  maandag 8 november 2010 @ 12:19:45 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88468245
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.

Impressie?
Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.

Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.

Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88469038
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 11:15 schreef LieLie het volgende:

[..]



Leuke review, en het klinkt goed!
Was het ook! Heb heerlijk gegeten :) En het smaakte naar meer, dus stiekem zijn we alweer aan het rondkijken waar we nog meer willen eten... ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88474277
Leuke reviews weer, en vlg keer mss foto's erbij? *O*
pi_88498780
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn. Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
pi_88499127
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.

[...]

De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom

Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.

Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom *) Nico was vast ook student :Y
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter :*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_88499535
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:59 schreef Isabeau het volgende:
Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom *) Nico was vast ook student :Y
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter :*
Inderdaad, volgende keer beter. Slechter zal moeilijk worden :D
pi_88499740
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:50 schreef Phoenixbirdy het volgende:


Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn.
Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje ;)
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is :)

ik heb het ook moeten leren, maar het geeft echt meer effect om gericht kritiek te leveren dan alleen maar boos wat te roepen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 00:17:11 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88499895
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 00:13 schreef Bluezz het volgende:

Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje ;)
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is :)

Klagen hoeft ook niet echt. Je kunt het ook zien als leerzame kritiek geven in de trant van: wat mij betreft had dat of dat beter doorgebakken mogen zijn of juist iets minder. Of ik vond het nogal vlak van smaak, misschien volgende keer wat beter proeven in de keuken?
Of: jammer dat het garnituur niet gaar was.
Gewoon concreet benoemen wat je er niet lekker/goed aan vond.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88500303
Hmmm, misschien zie ik mezelf nog te veel als 1 van de vele klanten. In plaats van de klant is koning. Ik heb tijdens een gezellige avond uit ook meestal zin om het gezellig te houden. Dus niet om een halve discussie te gaan houden aan tafel. Ook al is het maar 1 zin, het is toch even de sfeer die tijdelijk kaduk is.

Maar wij hebben het dus wel gezellig gehad hoor. Al zitten wij in de saaiste tent aller tijden, wij maken er wel wat van.
  dinsdag 9 november 2010 @ 01:36:22 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88502157
Klant=gast, als het goed is in de horeca-gelegenheid.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88518919
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Broertje en zijn vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Daarbij bestond de mogelijkheid om het menu uit te breiden met twee extra gangen. Het wijnarrangement was eveneens uit te breiden van vijf naar zeven glazen. We hebben ervoor gekozen de zeven gangen te eten, maar het bij vijf keer wijn te houden (met een half wijnarrangement voor de BOB).

Het kaartje met de zeven gerechten en de wijnen heb ik meegevraagd. Voor de amuses en andere extraatjes moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Over de wijn zal ik weinig zeggen; een glas wijn bij het eten is heerlijk, maar ik moet mijn beperkingen kennen: daar proef ik nou eenmaal weinig verschil in.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. In dit geval een drankje op basis van Kir Royal, met appellikeur en nog wat andere toevoegingen. Lekker hoor, maar uiteindelijk smaakt het toch vooral naar de Kir.

Amuses
Een serie van vier amuses, waarvan ik eerlijk gezegd grotendeels vergeten ben wat het nou precies allemaal was. Het bijzonderst was een klein schaaltje met een koud soepje van :? en een stukje stooflapjesijs. Nogal vreemd (maar wel lekker) om een intense vleessmaak ijskoud te ervaren. Verder een marshmellow van soja en shiitake, een macaron van rode biet en een hoorntje met aubergine en :?

Vervolgens twee amuses: een koekje van :? en een warme coquille met witte chocolade. Werkt erg goed samen. :)

Eerste gerecht
"Ravioli van tonijn en mierikswortel met een salade van noordzeekrab, gepekelde licht gerookte zalm, crème van avocado en dressing van kokos".
De wijn "Cucao PX 2009 - Elqui Valley".
Een heel mooi opgemaakt bord, met allemaal kleurige blokjes en bolletjes. Vooral ook een erg lekker bordje.

Tweede gerecht
"Gegrilde zeebaars met pompoen, gegrilde coquille Saint-Jacques, inktvis gevuld met diverse groenten, pesto van notensla en saus van kardemom".
De wijn: "Famillie Ernst Grüner Veltliner Alte reben - Wagram".
Nu ik dit intik dringt eigenlijk pas door dat we niet gehad hebben wat er op het kaartje stond, of dat de bediening het verkeerd heeft uitgelegd. Er werd namelijk verteld dat het sliptong was (en ik geloof ook dat het dat was). Een bordje vis dus, dat heel goed smaakte, maar waarvan we niet direct van smaaksensatie van onze stoelen vielen. Overigens bepaald geen kleine portie voor een voorgerechtje.

Derde gerecht
"Bouillon van "Kombu" zeewier met gepekelde grietfilet, kreeft, lotuswortel en gerookte paling".
De wijn: "Columela 2009 - Verdejo, Rueda".
Het gerecht geserveerd in een soort whiskeyglas, maar dan twee keer zo groot. De bouillon wordt aan tafel ingeschonken. De opvatting aan onze tafel was dat de paling (in een pakketje met een beetje taugé) heel lekker was (en nogmaals; ik hou eigenlijk helemaal niet van paling), maar dat de griet niet zo bijzonder is. Een beetje saaie vis, misschien ook omdat we in het vorige gerecht ook al voornamelijk witte vis hadden.

Vierde gerecht (supplement)
"Boven houtskool geroosterde kalfszwezerik, gekonfijte kalfsmuis met kruidensla, brunoise van kalfsniertjes met piccalilly appel".
Bij de supplementen hadden we geen wijn besteld, maar dat vond onze wijnadviseur zo zonde, dat-ie toch maar een bodempje inschonk: "Hautes-Côtes de Beaune 2007 - J. Fery, Bourgogne".
Ik had nog nooit zwezerik gegeten en denk niet dat ik het snel nog eens zal bestellen. Hoewel ik van mijn tafelgenoten hoorde dat-ie heerlijk was, is het gewoon mijn smaak niet. Ik hou niet van die melige, bittere smaken. Dat gaat dus ook op voor de niertjes en de levertjes op de zwezerik. Dit was niet mijn gerechtje...

Vijfde gerecht
"Gebraden hertenkalfsfilet, gestoofde hertenkalfssukade met pastinaak en hazelnoot, knolselderij mt koffie, jus van hert met augurk".
De wijn: "Tenuta Sant Antonio, Monte Garbi Ripasso 2008 - Valpolicella".
De jus wordt aan tafel opgeschept. Verder op het bord nog een pakketje met hertenstoofvlees in deeg. Het hert is heerlijk. Vooral het stoofvlees en de filet. De sukkade nét ietsje minder.

Zesde gerecht (supplement)
"Keuze van de kaaswagen".
De wijn: de vriendin van mijn broertje wilde graag haar dessertwijn inleveren tengunste van een glas wijn bij de kaas. Dit werd de huiswijn: "Chateau Musar 2002 - Bekaa Valley, Libanon".
We konden alledrie ons eigen bordje samenstellen van vijf soorten kaas. Geserveerd met drie soorten brood. Ik hou niet van blauwe kaas, dus ik had een geitenkaasje, een twee jaar oude Reypenaer, iets brie-achtigs en nog twee andere dingen. Alles uitsluitend aangepakt met wit gehandschoende handen uit de goed gesorteerde wagen.

Zevende gerecht
Mousse van drie soorten chocolade met roomijs van vanille, griesmeel met flensjes, coulis van duindoornbessen, cranberries en soft-ice van griesmeel".
De wijn: "Domaine Sarda-Malet 2000 - Le Serrat, Rivesaltes".
Twee borden met een helehoop dingen. Ook hier weer allerlei kleurige blokjes en bolletjes. Met name het griesmeelijs vonden we en hoogtepuntje.

Tenslotte
Een dubbele espresso voor mij en een gewone koffie voor mijn broertje. Geserveerd met een schaaltje zoetigheden: diverse bonbons, kletskoppen en koekjes. Dit alles in drievoud, ondanks dat de dame de koffie overslaat.

Entourage?
We waren niet zo onder de indruk van het pand, de ligging en de inrichting. We hadden wel een goede tafel: een ruime ronde tafel achterin de hoek, met een mooi uitzicht over de hele zaak. Geen fraai uitzicht: een boom pal voor het raam en verder duisternis. Makkelijke stoelen, maar persoonlijk vond ik ze niet zo lekker zitten in combinatie met de tafel. Er klopte iets niet met de hoogtes. De rest van het gezelschap had daar echter geen last van, dus ik ben gewoon raar.

Bediening?
Professioneel, gastvrij en lekker ontspannen, met af en toe een grapje. Wel met een paar foutjes: het eerste gerecht kwam eerder op tafel dan de tweede serie amuses en de jus bij het hert werd nog een tweede keer opgeschept, omdat ze de eerste keer de flintertjes augurk vergeten waren. Geen drama, maar ook geen perfectie.

Verder uiterst sympathiek. Zoals al gezegd kregen we bij het eerste supplement toch een bodempje wijn, werd er niet moeilijk gedaan over de ruil in het wijnarrangement (zie bij de kaas) en werd er nog wat bijgeschonken om het laatste hapje kaas te begeleiden. Ook alle zoetigheden bij de koffie kwamen in drievoud, terwijl slechts twee mensen koffie besteld hadden.

Toen we uiteindelijk vroegen of we het menukaartje op tafel mee mochten nemen, was dat geen probleem. Sterker: er werden snel drie kaartjes bijgeprint, met daarop extra toegevoegd de naam van de Lbanese huiswijn (zie bij de kaas).

Conclusie?
Het was erg goed. Afgelopen donderdag heb ik bij de Zwethheul gegeten, eveneens met twee sterren. Je gaat dan toch automatisch vergelijken tussen de één en de ander. Ik denk dat ik het eten bij de Zwethheul uiteindelijk toch net ietsje lekkerder vond, hoewel het hoofdgerecht bij de Bokkedoorns wel lekkerder was dan het hoofdgerecht bij de Zwethheul. Ook qua ambiance is de Zwethheul mooier. De Bokkedoorns wint het onderdeel bediening; ondanks de foutjes heb ik liever de wat lossere bediening - de Zwethheul was ietsje stijver, ietsje meer routine.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. De beide supplementen waren 12,50 per stuk. Het wijnarrangement was 30 euro voor vijf gangen. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 420 euro voor drie personen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')