abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:31:43 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_93306987
ik beloof jullie dat ik na volgende week een verslagje zal maken. Komende week ben ik op wintersport :)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:39:52 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93307360
Gaan binnenkort hier weer eens eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93346839
Klinkt goed,zorg voor een mooie verslag met bijbehorende foto's aub... :s)
Laatst dit gegeten :9~ op het welbekende adresje. :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_93394347
Waar? Sjiek in Eindhoven.
Wanneer? gisteren, met familie

Wat at je?
Het 3 gangen keuzemenu:
Salade Caprese met buffelmozzarella, tomaat en een pestodressing
Niets bijzonders, maar smaakte goed. Ik had dit ook kunnen maken. Net als ik de opmaak had kunnen verzinnen. De pestodressing had vat mij betreft wat pittiger/meer mogen zijn.

Thaise gamba's met roerbakgroenten
Dit was heel erg lekker. De gamba's, de dikke, pittige saus en de rijst gingen heel goed samen. De roerbakgroenten waren enkele champignons die ook in de saus lagen.
Iedereen kreeg er een puntzak friet bij (geserveerd in zo'n standaard), en een bakje salade. Ook werd er wat mayo op tafel gezet. De friet was prima. Ook niet veel van die dunne, drooggebakken, gevonden. Van de salade was het topje het lekkerste. Waar de dressing het meest opzat.

Foute Dame Blanche: chocolade-ijs met vanillesaus en slagroom
Het ijs en de slagroom waren prima. Vanillesaus was niet te vinden of te proeven.

Impressie?
Je kan hier prima eten voor een lage prijs, op een centraal gelegen locatie en met een leuke bediening.
Bij binnenkomst zagen we veel bordjes gereserveerd staan. Maar aan de achterste tafel bleken de baas en zijn vrienden (?) te zitten, die binnen mum van tijd verhuisden naar de bar en ons daar lieten zitten. Dat ging op een hele vriendelijke, joviale manier. Misschien moeilijk om zo uit te leggen. We werden geholpen door een vriendelijk en relaxt Aziatisch vrouwtje en een Nederlandse studente (ik gok tenminste dat ze dat was). Bediening ging snel en goed.
Tijdens het hoofdgerecht kwam de kok nog langs om te vragen wat we ervan vonden. Aangezien we toen van onze garnaaltjes enzo smulden, konden we alleen maar beaamen dat het lekker was.
De inrichting was leuk. Niet te, maar zeer uitnodigend te noemen voor deze prijs. De stoelen zaten heerlijk. Die zou ik in principe mee willen nemen voor thuis.

Kosten?
19,75 Euro voor het menu. Daarnaast heb ik nog 2 zoete witte wijn op en de anderen 2x wijn, 2x bier, 1x spa blauw. We waren onder de 100 Euro klaar met zijn vieren. Ik weet niet meer precies de prijs. De prijzen van de drankjes zijn op de site te vinden.

Cijfer?
Voor deze prijs is wat je krijgt bijna belachelijk goed te noemen. Ik zit ergens tussen zeer goed en goed.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 20:47:52 #255
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93700697
Waar?
De Pastineack te Amersfoort

Wanneer?
Lunch, eind februari.

Wat at je?
Soep van de dag en gemengde salade met Livar coppa, ei, tomaat, radijs,
Blauwe dame en grove croutons

Impressie
Soep van de dag, witlofsoep met spekjes en halfgedroogde cherrytomaatjes. Werd geserveerd met 3 sneetjes verschillende soorten brood en boter.
Soep was goed te doen, beetje bitter maar dat is nou eenmaal inherent aan witlof. Cherrytomaatjes waren kleine smaakbommetjes erg lekker, helaas moest je de spekjes met een vergrootglas zoeken. Brood was erg goed, lekkere dikke knapperige korst.

In de salade waren de smaken goed in balans, de Livar Coppa blijkt gepekelde en gedroogde procureur te zijn, mooi doorregen en smaakvol stukje vlees. De blauwe dame is een blauwschimmelkaas, ik kan helaas verder niks over de herkomst vinden.
Jammer genoeg wel te zuinig met de dressing. Ook hier werd brood bij geserveerd.

Kosten?
¤5,50 voor de soep en ¤6,75 voor de salade. Redelijke prijzen imho.

Cijfer?
Op een paar kleine puntjes na een smakelijke lunch voor een goede prijs dus;
:Y) :Y) :Y) :Y)
pi_93710189
Waren die meiden er nog de eigenaren?
  zondag 6 maart 2011 @ 08:52:59 #257
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93717928
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
Ehm geen idee eigenlijk, heb er alleen even snel geluncht.
  Moderator / Redactie Sport zondag 6 maart 2011 @ 09:26:15 #258
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_93718203
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y. Althans hun namen staan op de website :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_93718232
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Ja doei.
pi_93719045
quote:
Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y
Hebben ze beide aan onze tafel gehad toen we er vorige week aten, leuke meiden!
pi_93719260
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster :P

Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten. :)
Facts don't care about your feelings
  zondag 6 maart 2011 @ 10:42:43 #262
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93719382
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 10:36 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster :P

Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten. :)
Wagyu buiten Japan is toch eigenlijk niet raszuiver?
pi_93719526
Ja zoiets stond laatst in de krant. Tja, ik ga er ook niet vanuit dat dit de echte Wagyu was, alhoewel je bij een Japanse tent toch wel de Japanse Wagyu verwacht. Kan net zo goed van een boerderij hier in NL zijn. Ach, het was in ieder geval heel erg mals :P
Facts don't care about your feelings
pi_93719607
Daarom heet het in het buitenland ook wagyu, in japan noemen ze het gewoon kobe en dat mag niet worden geexporteerd.
pi_93719818
Oke zal ook wel :P los was het ¤45 per 100 gram... als vervanging van vlees in je menu ¤25 per 100 gram. Niet goedkoop :')
Facts don't care about your feelings
  maandag 7 maart 2011 @ 10:52:46 #266
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_93761254
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Was het wat? :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 7 maart 2011 @ 11:24:21 #267
92686 crew  borisz
Keurmeester
  maandag 7 maart 2011 @ 12:27:24 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93764477
Top weer, Borisz. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93811473
Dit weekend gedineerd bij snackbar het Bassin in Weert. :)
Dit etablissement bestaat uit een frituur (wegens carnaval afgeladen vol met mensen in diverse uitdossingen) en een cafetaria. Waar je lekker kunt zitten en kunt kiezen uit een eenvoudige kaart. Gezien de drukte in de frituur en onze vermoeide voeten was de keuze voor het cafetaria gauw gemaakt.

Ik had kipsaté. Lekker romige satésaus en 3 royale spiezen. Daarbij voldoende friet en een frisse salade. De bediening was snel, ondanks de drukte aan de andere kant (waar wij verder geen last van hadden). Mijn tafelgenoten hadden een schnitzel die er ook prima uitzag met royaal champignonsaus. De inrichting is eenvoudig, net als de happen die je er krijgt, maar voor een tientje (saté en een drankje) was ik dik tevreden.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 10 maart 2011 @ 10:56:26 #270
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_93897150
Leuk topic! :) Binnen de familie hebben pa, ma, broertje en ik een aantal jaren geleden afgesproken om kerst- en verjaardagskado's af te schaffen en in plaats daarvan 1x per jaar schandalig luxe uit eten te gaan. Helaas heb ik niet alle gegevens of foto's binnen handbereik, maar ik kan even in mijn geheugen graven om kleine impressies te geven :)

2006: De Lindehof, Nuenen. Soenil knalde dat jaar binnen in de Lekker Top-100 en het leek ons een mooi punt om de traditie te starten. Een heerlijke avond, Soenil maakte twee keer een rondje door het restaurant en maakte met iedereen een praatje. Toen hij hoorde dat mijn broertje en ik een horeca achtergrond hadden, wilde hij graag een extra 'visitekaartje' afgeven. Na de dessert-amuse (shotglaasje met afwisselende laagjes caramel en slagroommmmmm) stond daar plotseling de patissier aan tafel met twee kommen, waarvan één gevuld met vloeibaar stikstof! Er werd iets in de stikstof gedompeld, en daarna in onze geopende monden gelegd met de instructie "Laten smelten op je tong, vooral niet kauwen!". En na een seconde of tien was het buitenste laagje van de 'bonbon' gesmolten en vloeide er iets uit. Boem! ZOET! En toen werd ons uitgelegd dat we net een bommetje van hangop gevuld met rabarbersiroop hadden gekregen. Geweldig :D

2007: Oud Sluis, Sluis. Wat een end rijden! Maar goed, we zijn vijf uur lang in de watten gelegd, met hordes proeverijtjes, een bijzonder tussengerecht waarin alle ingrediënten voor een paella zaten maar alles met een andere bereidingswijze! Bediening was zeer correct, maar toch miste ik een stukje vriendelijkheid, het was allemaal net iets te stijf.

2008: Da Vinci, Maasbracht. Beste adres tot nu toe! Margo (beste Lady-chef van Nederland) aan tafel gehad, die ons persoonlijk kwam bedanken dat we haar aspergemenu hadden gereserveerd en dat ze er iets moois van ging maken. En inderdaad, dat deed ze. Zalm met asperge, lamsvlees met asperge, aspergesoep met truffel, wat een genot. Het dessert was gelukkig aspergevrij, maar ook dat was super: Gemarineerde Limburgse aardbeitjes met kletskop en Szechuan-peper-roomijs (!!!). Na het eten nog een persoonlijke rondleiding door de keuken (met foto, gesigneerde menukaart) en langs de wijnkelder om tenslotte in de lounge neer te ploffen met koffie, een parade aan friandises en zelfs Cointreau-marshmellows. Ik moet echt snel weer eens terug. Wat een feest, wat een gastvrijheid.

2009: Cordial, Oss. Lekker gegeten en gedronken, maar als je weinig meer van het eten kan herinneren behalve de Ethiopische koffie en het feit dat we naast Nick en Simon zaten die snel in een uurtje 'even kwamen eten', kan ik toch niet anders dan concluderen dat er geen wauw-momenten bij zaten. Nou vooruit, ééntje dan: miniatuurflesjes Canadese ijswijn bij het dessert.

2010: Avant-Garde Van Groeninge, Eindhoven. Het is een geweldige locatie als je van voetbal houdt. We waren er op een rustige zaterdagavond, alle tafels zaten op het terras, binnen bleef het helemaal leeg. Het uitzicht bestond uit de bouwploeg van Guus Meeuwis die druk bezig waren om het podium te bouwen op het veld van PSV. Chef van Groeninge zelf had een vrije dag en ik vrees dat dat zijn effect had op het keukenteam. Tot twee keer toe waren de gerechten niet gelijk aan elkaar en kon er een bord terug naar de keuken om er een vergeten ingrediënt aan toe te voegen. Uiteindelijk hetzelfde oordeel als Cordial: Lekker gegeten en gedronken, maar geen ervaringen die er ZO uitsprongen dat ik ze zonder foto's te kijken kan navertellen.

2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!
Het tweede adres staat nog niet vast, maar aangezien ik tegenwoordig in Schiedam woon is het wel heel verleidelijk om de familie hiernaartoe te halen en richting Ivy of Zwethheul te gaan......
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:13:15 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93899854
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 10:56 schreef robdriessen het volgende:
-knip- leuke tenten!

2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!

Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:17:35 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93900013
quote:
3s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
Daar frituren ze geen mars-bars maar Valhorona repen
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 maart 2011 @ 11:02:39 #273
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_94412152
Waar?

Het Wapen van Egmond

Wanneer?
Afgelopen zondag

Wat at je?
Voor:
Ambachtelijk brood met tapenade en kruidenboter
Hoofd:
Gegrilde varkenshaas gevuld met een bonbon van brie en Serranoham geserveerd met peper- Madeirasaus.
Partner: Kipsate met frisse salade, atjar, kroepoek en keuze uit frites of stokbrood.
Na:
Suikerwafel
Warme suikerwafel met kaneelijs, vanillesaus en slagroom.
Partner:
Cheese cake
Met een bolletje aardbeiensorbetijs en rode Port siroop.
Impressie?
Het was gezellig druk na een zonnige dag op het strand.
Het voorgerecht was gewoon standaard wat je er van kan verwachten.
Vooral de vleesgerechten worden mooi met aandacht voor het uiterlijk gepresenteerd. De kipsate was groot en alles behalve de friet en groente op 1 bord geserveerd. In plaats van de standaard salade werd bij de salade ook huzarensalade geserveerd. De halve schijf ananas met schil die erbij geserveerd werd mocht wel wat rijper zijn. Verder was het volgens mijn partner zeer smakelijk.
De varkenshaas met brie was erg smakelijk. Ook de groente, aardappelen en friet die erbij geserveerd was was goed. Als je een minpuntje kan aanmerken was het enorme bord waarop het vlees geserveerd werd. Zag er erg smakelijk en verzorgd uit, maar door het enorme ronde bord leek het net een klein stukje vlees terwijl het best meeviel.
De nagerechten waren ook heerlijk en mooi gepresenteerd. Vooral de warme suikerwafel met koude kaneelijs smaakten samen zeer goed.

De thee met een etagiere met chocolade bonbons en pepermunt waren een succesvolle afsluiting.

Kosten?
70 euro inclusief beide 2 drankjes en 2 keer thee (met een een etagiere van chocolade en pepermuntjes die er standaard bij geserveerd wordt)
Cijfer?
8

Conclusie
Heerlijk gegeten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De bediening was professioneel, gezellig en erg vriendelijk. Dat de gerechten van de dag (buiten de kaart om) opgelezen werd zag er minder professioneel uit, maar de moeite die het meisje ervoor deed was erg aandoenlijk :)

Dit is een restaurant waar we zeker nog terug gaan komen :Y
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 maart 2011 @ 18:51:47 #275
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94564669
Half uurtje per topic :+. Nu kan er in volgende topics gewoon snel gelinkt worden naar oude verslagen :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')