abonnement Unibet Coolblue
pi_92747940
Ik vind dat een goed gebaar, dat je zelf mag kiezen waar je wil zitten ^O^ Verder klinkt het prima.
pi_92748052
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
pi_92748393
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

[..]

He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
Je vriendin geeft jou cash en jij pint het volle bedrag.
pi_92748742
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven.
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Facts don't care about your feelings
pi_92749445
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Klinkt als een restauranttrauma.
pi_92749756
Hehehe hihihihihi
Facts don't care about your feelings
  zondag 13 februari 2011 @ 23:52:05 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92750052
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92758706
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker als je voor 46 euro gaat eten. Kom op zeg, het is maar een biefstukje, als je dat op de kaart zet dan moet je dat kunnen bakken en menig eetcafe kan dat ook. Het is geen haute cuisine. Als je er niet van houdt is te doorbakken gewoon niet lekker, dan had je beter wat anders kunnen nemen. Je moet de kok wel een beetje marge gunnen, maar sommigen kunnen het gewoon niet en zetten het dan toch op de kaart. Dan mogen ze het dan nog even leren. Ik vraag ook meestal of het kan, ipv eerst te bestellen en dan te zeggen hoe die moet. Subtiel verschil misschien, maar ik hoop dat de boodschap op een of andere manier de keuken bereikt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92759917
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
pi_92761551
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 14 februari 2011 @ 11:51:07 #236
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92761714
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762291
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Facts don't care about your feelings
  maandag 14 februari 2011 @ 12:08:43 #238
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92762339
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

[..]

Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762470
quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:08 schreef Emery het volgende:

Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
Ja, dat dus. Het is niet echt gastvrij van een restaurant als ze er maar direct van uit zouden gaan dat er 'kwade opzat' oid was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92768940
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)
Wel teveel geld om met tegenzin je vlees naar binnen te werken.

quote:
Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Daar zit wel wat in, vooral ook omdat de normen niet absoluut zijn, wat een rare noemt is voor de ander weer erg rare, en hier ging het om iets er tussenin. Je moet ze wel wat marge gunnen tov je precieze eigen voorkeur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 14 februari 2011 @ 15:11:42 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92769791
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92769922
quote:
Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Rofl....it still got a pulse :)
Quinn Dexter
pi_92770406
Ik heb er in Portugal, waarvan ik de taal niet machtig ben, wel eens eentje bestelt door 'tsssj, tsssj' te roepen terwijl ik mijn vlakke hand omdraaide. Dat was daar duidelijk genoeg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92771096
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92775007
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
Waarschijnlijk omdat hij eventjes wat anders gaat doen en dan is het gewoon al te lang. Ik vind dat je best mag klagen over je eten: het klopt immers niet. Hoeveel moet er dan fout zijn voordat je geklaag gerechtvaardigd is? Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw bord te krijgen of een nieuwe biefstuk, dat ligt er natuurlijk aan hoe slecht het is.

Toen wij bij een steakhouse zaten durfde mijn moeder niet te zeggen dat haar lamsvlees veel te gaar was (niet te eten!). Pas toen m'n schoonmoeder klaagde dat een deel van haar kip rauw was (fout fout fout!), wilde ze ook wat zeggen. Ze kreeg netjes een nieuw stuk (en het stuk van m'n schoonmoeder werd ff extra gegrild). :Y
pi_92915482
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
37 Euro is niet de hoofdprijs, maar ook niet de categorie 'budget'. Dat vind ik alles rond de 25 Euro. Voor die prijs verwacht ik, zoals anderen al gezegd hebben, een prima biefstukje.

quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:51 schreef Emery het volgende:

[..]

Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
Aangezien jij ober bent en 'echt' reden hebt tot klagen over hoe anderen betalen wil ik er nog wel over kwijt dat ik mijn manier van betalen niet ga verantwoorden tegen een paar fokkers. :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
_O-
  dinsdag 22 februari 2011 @ 10:38:37 #247
62913 Blik
The one and Only!
pi_93141759
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:53:07 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93173416
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 10:38 schreef Blik het volgende:
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
We wachten gewoon verder (on)geduldig af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93301985
Terwijl we wachten op het verslagje van Oud Sluis..

Ik at enkele dagen geleden zowaar buiten de deur! Dat gebeurt zelden, doorgaans ben ik te blut voor een extreem goed restaurant-met-ster, en ik kan zelf inmiddels dusdanig goed koken dat ik het meestal onzin vind om geld uit te geven aan eten dat in het middensegment wordt geserveerd. :+

Niettemin: er moest deze week nu eenmaal vlug iets gegeten worden tussen werkdag en een bezoek aan een voorstelling van het Scapino Ballet, en aangezien dat laatste ter ere was van honderdmiljoenmiljard jaar verkering met mijn lief kozen we nu maar eens niet voor broodjes falafel op een bankje in de kou. :)



Waar?
De Smaak van Afrika, op de Goudsesingel in Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen dinsdagavond. Al om 18:15, want we moesten op tijd in de schouwburg zijn

Wat at je?
Geen voorgerechten, wel een hoofdgerecht.
Ik at: Zuid-Afrikaans krokodilgerecht met milde kerrie.
Liefje at: Gored Gored, pikant rundvlees, gebakken in Afrikaanse boter en geflambeerd met whisky.
We bestelden er nog spinazie en linzen naast, en er hoorde natuurlijk enjera bij (ethiopische pannenkoeken).
Toe had ik yoghurt met couscous, slagroom en druiven. Mijn lief had kardemomthee.

Het eten:
Allereerst: de Smaak van Afrika maakt er een gewoonte van om de hoofd- en bijgerechten allemaal samen op één reusachtige schaal te gooien, en dat eet natuurlijk hartstikke gezellig. Je scheurt een stukje van je enjera af, en daarmee pak je een vlees- of groentenprutje op. Hoewel ik doorgaans graag mes en vork hanteer, hou ik wél van deze manier van met je handen eten. Traditioneel gezien is het trouwens de bedoeling dat je de enjera en de rest van het eten alleen met de rechterhand naar de mond brengt, aangezien men in verre contreien van oorsprong de billen afveegt met links.

De krokodil in roze kerriesaus was erg lekker! Ik had nooit eerder krokodil gegeten en ik was blij verrast: wat een heerlijke structuur! Ik heb van een aantal stukjes eerst de saus weggepoetst met een stukje enjera om de krokodit neutraal te kunnen proeven, en het vlees bleek een heel fijne subtiele, bijna zoetige smaak te hebben. Een beetje neigend naar krab, maar zonder het visachtige daarvan. Een succes dus!
De Gored Gored veroorzaakte wat minder gehieperdepiep dan de krokodil, maar was evenwel prima te eten. Het vlees was een klein beetje droog, maar dat combineerde eigenlijk wel fijn met alle kledderige substanties eromheen. Fijne whiskysmaak ook!
De linzen en de spinazie waren erg lekker, hoogstens jammer dat de porties hiervan wat aan de kleine kant waren.

Minieme minpuntjes waren de bergjes ijsbergsla met stukjes koude tomaat. Mijns inziens was het nergens voor nodig geweest om zo'n hoopje schamele rauwkost te serveren op een schaal waarop allerlei smakelijke pepers, aardappelen, wortelen en interessantere groentenbereidingen te vinden zijn. Maar ja.
Ook leek het me dat de enjera niet van teff-meel was gemaakt, maar gewoon van een zuurdesempje van tarwebloem. Nou ja, voor mij geen punt: misschien minder authentiek, maar minstens net zo lekker.

Eén echt kritiekpunt: de dessertkaart. Die bestond vooral uit treurige ijscoupes met slagroom. Liever geen dessertkaart dan zo'n lullige. :) Ik koos de enige optie die nog een beetje exotisch klonk, en hoewel de couscous met yoghurt en ongeslagen slagroom in principe best lekker had kunnen zijn zat er een schep smerige, chemische aardbeiensaus overheen.

Sfeer:
Erg vrolijk. :) Elke vierkante centimeter is onstuimig gethematiseerd: overal panterprint, schilderingen van plaggenhutten en donkerbruine kindjes, nepzebrahuid op de barkrukken, gekleurde lampjes en ongeveer vijfhonderd giraffen en olifanten. Bananenbier wordt geserveerd in uitgeholde kalebassen. Kitsch, kitsch, kitsch, maar met zóveel enthousiasme gebracht dat het niet storend is. Verder prachtige, exotische meisjes in de bediening en een keur aan zwoele muziek op de achtergrond. 's Zomers vast een smaakloos, maar lekker paradijsje! *)

Kosten?
Hoofd- en bijgerechten, enkele tropische biertjes, vier frisdranken, één toetje en thee kostten ons in totaal 56 euro. Goed te doen dus.

Cijfer?
Een 8!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-02-2011 15:01:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_93305848
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 12:27 schreef minilot het volgende:
De Smaak van Afrika
Leuk!
En Ethiopisch eten is lekker inderdaad, gezellig met wat vrienden in een grote schaal rommelen. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')