abonnement Unibet Coolblue
pi_88405137
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De laatste culinaire 'topper' die geplaatst werd was:

quote:
14s.gif Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; we hebben geen dieetwensen, zijn geen vegetariërs en lusten (bijna) alles.

Het kaartje met de vijf gerechten heb ik meegevraagd. Voor de amuses, tussengerechten, drank e.d. moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Drank was er trouwens nauwelijks; we moesten nog rijden (waarom zit er geen hotelletje op kruipafstand?). Het bebrek aan wijnen maakt én dat ik minder hoef te onthouden én dat hetgeen ik wel moet onthouden makkelijker lukt.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. Afijn, hier niet: het antwoord was champagne, in drie varianten te bestellen. Dat werd het dus niet. In plaats daarvan een glas witte wijn: Walnut Block Sauvignon Blanc.

De eerste serie van drie amuses bestond uit een marshmellow van mosterd (lekker, maar lastig te eten - glibberig, plakkerig ding, dat je geacht werd met je vingers op te pakken), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (mwah, was ik niet erg van onder de indruk, weinig smaak), en chips met kummel (lekker, maar erg wisselend van smaak - het ene chipje veel zouter dan het andere).

Aan tafel!
Van de aperitiefruimte verhuisd naar de tafel. Hier de tweede serie van drie amuses. Een zachtgegaard eitje met hollandse garnaaltjes (smaakte goed, maar niet super bijzonder), een soepje van :? en een mosseltje in een laagje van :?

Eerste gerecht
Ha, hier kan ik citeren vanaf de kaart: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar". Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Héérlijk!

Dit is het enige gerecht dat we gehad hebben, dat ook op de à la cartekaart staat. Het is veruit het duurste voorgerecht op de kaart en benadert haast het bedrag dat wij moesten afrekenen voor het hele menu. Erg tof dat je dus voor de budgetprijs zeker geen uitgekleed budgetmenuutje krijgt. Dat blijkt overigens ook wel uit de zes amuses en het tussengerechtje. :)

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook". Dit is het gerecht dat de kandidaten bij Topchef een aantal weken geleden moesten nakoken en dat Mario Ridder toen aanduidde als signature dish. Het enige nadeel hiervan is dat het maar een klein gerechtje is. Het is véél te snel op. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van paling, maar dit was super.

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf". Heerlijk stukje vlees. Van linzen ben ik niet zo'n fan (smaakt zo gronderige), nu ook niet. Verder ook weer erg lekker. Hierbij een goed glas pinot noir uit het noorden van Chili (de naam is me ontschoten).

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos". Een hartige crème brûlee, wie bedenkt dat? Lekker én origineel.

Tussengerechtje
Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met een prutje van appel, limoen en :? (het tussengerechtje stond niet omschreven op het menu). Lekker, fris, origineel - vooral het ijs.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse". Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet en een krokant passievruchtkoekje. Vooral de chocoladesorbet was goddelijk - de smaak zó intens. Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerder chocoladebereiding heb mogen proeven. Puntje van kritiek: ik wil er meer, meer, meer van!

Tenslotte
Een espresso en een thee voor mijn tafeldame. Voor de thee kan een keuze gemaakt worden uit de thee, waar bij elke thee een omschrijving staat van herkomst, smaak en andere wetenswaardigheden - doet niet onder voor een wijnkaart. Bij de koffie en thee elk een viertal zoetigheden (andere bij de thee dan bij de koffie).

Entourage?
Het pand ligt mooi, aan het water, in een klein dorpje, bij een ophaalbrug. Binnen is er eerst de strakke, moderne aperitiefruimte. Het restaurantgedeelte is niet heel bijzonder ingericht. Wel leuk is het uitzicht op de voorbij varende binnenvaartschepen. Die varen zo dicht langs dat je mee kunt kijken op de TV in de hut. In de zomer is het waarschijnlijk leuker; nu keken we uit op een donker kanaal.

Bediening?
Professioneel, klantvriendelijk en gastvrij. Wel een klein beetje stijf en soms de indruk gevend dat ze meer handelen uit routine dan uit oprechte gastvrijheid. De uitleg bij de gerechten werd bijvoorbeeld vrij snel en staccato afgeraffeld "op uw bord vindt u van links naar rechts ratatatata, alstublieft."

We hadden ook het idee dat de gerechten elkaar behoorlijk snel opvolgden, dat ze er een beetje tempo in wilden houden - overigens zonder dat we ons opgejaagd voelden ofzo. Uiteindelijk bleek dat ook erg mee te vallen. We waren er om 19:45 en vertrokken om 23:00.

Verder de kleine dingen die maken dat je voelt dat ze je het naar de zin willen maken. De voordeur die al open gedaan wordt voor je zelf naar de klink kunt reiken. De bediening die je in de aperitiefruimte een krant aanreikt (nou ja krant... de Telegraaf) als je even op je tafeldame moet wachten.

Conclusie?
Het was fantastisch. Ik heb niet zo heel veel ervaring met eten op dit niveau. Ik heb één keer eerder bij een sterrenzaak gegeten (Calla's, één ster) en twee keer bij restaurants die kort daarna een ster kregen, maar dit was toch wel echt een stapje hoger. Ik snap die tweede ster wel.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
pi_88405172
En mijn laatste post uit het vorige topic (@k_man):

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:08 schreef LieLie het volgende:

[..]



Leuke uitgebreide review!
En het klinkt heerlijk!
pi_88405370
Tvp voor later
  zaterdag 6 november 2010 @ 17:25:48 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_88405708
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:16 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Tvp voor later
daar heb je een ' volg topic' knop voor :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_88405949
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
pi_88406030
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
Naast de knop voor een nieuw topic. Hij is nu waarschijnlijk licht groen.
pi_88406063
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
pi_88406127
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Omdat je het topic al volgt nu.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_88406188
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Reageer? Dat staat bij mijn nergens :?

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:37 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

Omdat je het topic al volgt nu.
Oja, dan is ie licht rood.
pi_88406251
Als ik de topic hieronder pak, zie ik hetzelfde. Had ik ook al bedacht.
Kan de culi mod me misschien even een pm sturen? Zo wordt dit topic zo saai.

Edit: Laat maar, al gevonden. :P
  zondag 7 november 2010 @ 07:19:28 #11
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88424675
Waar:
Buster Crabb, Invercargill Nieuw Zeeland
Buster Crabb is vernoemt naar de beroemde spion Lionel Crabb en eigendom van de zelfde man die van Cafe-Restaurant Ziffs een van de meest popualire eetgelegenheden in invercargill heeft gemaakt...Ziffs is ook populair bij mijn vrouw en ik dus we waagden ons er aan Buster eens te proberen voor lunch.
Buster is nu ongeveer 1.5 jaar open en profileert zich iets meer up market dan Ziffs en ik heb wisselende reacties gehoord over dit restaurant...dus vol verwachting gingen we er op af.

Wanneer:
zondagmiddag voor lunch samen met mijn vrouw

Wat:
lunch was redelijk laat en beiden hadden we flinke trek dus we begonnen met garlic bread, heerlijk licht en luchtig brood met niet te veel knoflookboter zodat het overwelmend is.

Vrouwlief had een seafood salade en ik een Ceasar salade.
Seafood salade had met name zalm, battered calamari, garnaaltjes en gerookte mosselen. Vooral de calamari was boterzacht (kan m.i. vaak snel tot rubber gekookt worden) en de zalm was prima van smaak. Kortom, een tevreden tafelgenote.

Ikzelf bestelde een Ceasar salade met grookte kip, dit oude werkpaard op culinair gebied is voor mij nog vaak een favoriet, maar....hoe vaak kan zo iets eenvoudigs geruineerd worden? als je de poched eggs open snij dan moet het geel er zacht romig uitdruipen en moet je geen stuiterbal te hoeven doorboren...maar jawel hoor, de poched eggs were cooked to perfection verder was de salade goed gevuld met parmasaanse kaas, ansjovis, en uitgebakken spek overgoten met een zachte home made dressing

Verder hadden we een schaaltje home made chuncky chips, goudgeel en prima van smaak.

als drankje had ik een central Otago Pinot Gris (Three Miners) gekozen (ben niet echt een Pinot Gris fan maar onder het nom van laten we eens heerlijk gewaagd doen op de zondagmiddag en dit pakte goed uit..) en de overkant een glas ananassap (sober driver)

Impressie
het eten was goed, niet overweldigend maar verder niets te klagen, beide lekker gegeten.
De wijn werd (zoals m.i. in vele restaurants) te koud geserveerd., maar kwam later prima tot zijn recht.
Ook enigzins storend was het feit er bij binnenkomst niemand ons begroette zodat je daar als een dork midden in de zaak sta te wachten.
Het was niet echt druk, een ongeveer 50% bezetting en daardoor niet te luid (alhoewel ik kan genieten van het geroesemoes in een restaurant, net luid genoeg om aan te tonen dat alle gasten zich vermaken) en er trad een acoestisch duo op welke een genre bracht wat prima bij de zondagmiddag paste.
Lekker gegeten maar ik zou niet zo snel terug gaan voor diner, daarvoor dan toch maar naar grote broer Ziffs.
Met name de prijs/kwaliteit verhouding lag iets te ver uit elkaar om het echt een goede review te geven.
Goed te doen maar zeker niet het omrijden waard.

Kosten:
$78.- (37 euro) wat voor NZ'se begrippen niet goedkoop is

Cijfer: 7-

[ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 07-11-2010 07:29:11 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_88424692
Alhoewel k_man al een prachtige review had geschreven ga ik er ook nog een plaatsen aangezien ik beloofd had dat hij er zou komen.

Waar? (Ook) De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Vriend (partner)

Wat?
Wij hadden ook het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; het menu zag er interessant uit en tafelgenoot had beloofd om alles te proberen i.p.v. te roepen dat hij geen vis lust en de hele reutemeteut aan andere dingen die hij niet lekker vindt.

Dit was zijn eerste ster-restaurant ervaring en ik vertelde hem dat het anders klaargemaakt wordt dan dat hij gewend was en dat ik het anders wel zou opeten als hij het niet lekker vond ;)

Kleding, Trip & Binnenkomst:
Tafelgenoot was in pak en ik was ook netjes gekleed in mijn paars zijden corset met bijpassende gouden rok. Onze afspraak was heen met de bus, terug met de taxi, zodat wij beiden konden genieten van het wijnarrangement. Bus vond tafelgenoot niet zo'n succes. Hij komt 1x in het uur dus ik wilde op tijd bij de halte staan en de route was ook nog half opgebroken inclusief andere tijdelijke haltes. De trip is slechts en ruim kwartier, maar tafelgenoot stond te kleumen. Je kan wel echter precies voor de deur bijna uitstappen.

De deur werd netjes voor ons opengehouden en de gastvrouw vroeg of ze onze jassen kon aannemen. Daarna ging tafelgenoot z'n neus snuiten op het toilet en ging ik op de loungebank zitten om te overleggen wat het huisaperitief was. Er zijn zowel loungebanken met tafels, als een hoge bar achtige tafel als normale tafels om in de hal te zitten. Ik was erg gecharmeerd van deze combinatie.

Aperitief & knabbels
In tegenstelling tot k_man was er bij ons wel een huis-aperitief toen ik er naar vroeg. Een whisky sour. Normaal drink ik mijn whisky zelfs nog zonder ijs om de smaak niet te bederven, maar ik was wel benieuwd naar wat ze er van zouden maken. Het was een whisky waar ik de naam helaas niet van kon lezen (glen .... maar ik zou de fles nog wel herkennen). Er zou whisky, ginger ale en limoen in zitten. Het werd geserveerd in een whisky glas, met een schotel en een rietje erin. De ijsklontjes waren helemaal kleingeslagen en ik vond hem heerlijk! Tafelgenoot nam de brut champagne, die lekker rook, maar absoluut niet aan mij besteed was. Hij vond hem heerlijk.

Bij ons aperitief kregen ook wij 3 kabbeltjes: een marshmellow van mosterd (lekker, maar tafelgenoot kreeg hem niet netjes van het papieren onderzettertje, iets te kleverig), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (romig en zeer mild van smaak, onze eerste ganzenlever ervaring), en chips die nagezouten was met zeezout. (heel heeel heeeeel erg zout, maar wel lekker. Bij ons was de smaakervaring wel goed verdeeld over alle chipjes i.t.t. bij k_man). Combinaties vond ik goed gekozen voor een aperitief: vanwege de zuur/zout pit ben je gelijk wakker!

Om ons heen zagen we dat andere mensen al de signature dish amuse kregen in de hal, dus ik vroeg me af of wij dat ook zouden krijgen of dat ze het voor ons aangepast zouden hebben. Ons werd netjes gevraagd of we al aan tafel wilden. (Hiervoor was al geinformeerd of wij een fles mineraal water wilden dan konden ze dat neerzetten)

Aan tafel & amuses
Fles water was nergens te bekennen, maar werd later gebracht. Wij hadden al eerder aangegeven elk voor het wijnarrangement te gaan met de optie naar 5 gangen. Beiden houden wij niet van dessertwijn (te zoet!) en daar zou naar gekeken worden.

De witte wijn van de eerste gang werd ingeschonken en de nieuwste drie amuses werden gebracht: een gefrituurd mosseltje (met een spinaziedipje denk ik), een zachtgegaard eitje met spek en daarboven op komkommerschuim en een soepje van linzen met slagroom en amandel.

Wij waren erg gecharmeerd van deze amuses (meer nog dan van de knabbels). Apart om eens mossel zo te eten (prima, maar niet mijn favo) en het soepje was in tegen stelling tot het normale gronderige linzengevoel heel erg prettig, met slechts een licht tipje daarvan aangezien de slagroom/amandel dit ophaalde. Het eitje was mijn favoriet: vooral omdat ei/spek heel erg normaal is als combinatie, maar zo langzaam gegaard (yum yum) en met een fris schuim wordt het toch heel bijzonder. Tafelgenoot houdt niet van komkommer maar vond dit wel 'ok', beetje zurig mompelde hij.

Eerste gerecht: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar".
Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Erg mooi en origineel geserveerd en prachtig van smaak en textuur. Zeker wel een 8 of zelfs 9 als je van deze smaakcombinatie houdt. Ik ben niet zo'n fan van de melige smaak van avocado (sorry!) dus voor mij was het slechts een 7, maar in combinatie met de wijn, zeker wel een 8 of anders natuurlijk 10 ;).

Helaas moet ik k_man uit de droom helpen: ja, dit gerecht staat voor een flinke prijs op de a-la-carte kaart, maar dan krijgen mensen andere kaviaar (geen haring, maar steur). (Wij hebben nogal wat aan de sommelier gevraagd over de gerechten en dit heeft hij aangegeven)

De bijpassende wijn had een mineraal-achtige tint met een licht zurige afdronk. Een erg zware wijn qua smaakgevoel die je echt niet overal bij kan serveren maar dit gerecht erg ophaalt zodat het frisser en prettiger smaakt.

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook".


Dit gerecht heeft op de oude kaart gestaan, maar staat helaas niet op de nieuwe. Heeerlijk gerecht, waarin de zachte noordzeetong prachtig combineert met de gerookte smaak van de paling en daarin een frisje van de tomaat. Overgoten met ook een vorm van 'hollandaise saus' dus ook voor de niet visliefhebber prachtig.

Tafelgenoot moest *eindelijk* beamen dat dit heerlijk was en dat hij dus toch wel visgerechten lust.

Bijpassende witte wijn was fris en fruitig waardoor het romige smaak opgehaald werd en rijker van textuur werd. Dit was zeker mijn favoriet van de avond en een flinke 10 krijg hij dus ook van mij, zeker in combinatie met de wijn.

De opmaak van het bord was iets minder: een diep bord gevuld met de vis en daarop de saus.

Gesprek met de kok
Mario komt nog even kijken bij ons om zich voor te stellen en te vragen of wij het naar ons zin hebben. Ik vind het zeer persoonlijk en hij is ook oprecht geinteresseerd. Ik bedank hem voor de heerlijke gerechten en het feit dat tafelgenoot toe heeft gegeven dat hij vis best lust :D

Mario moet lachen en zegt: als je vis slecht klaargemaakt hebt gegeten kom je daar (bijna) nooit meer vanaf. Net zoals verkeerd klaargemaakte duif (heb ik nooit op, dus geen flauw idee van, maar ik geloof hem graag)

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf".


Grappige combinatie: linzen & spek is natuurlijk erg bekend, maar dan als armeluisvoedsel, maar Mario maakt hier echt iets bijzonders van. Het is ook gelijk duidelijk dat Mario niet van misselijke kleine porties houdt: wij krijgen zeker wel een stuk van 80-120 gram vlees schat ik zo en dan is enkel het geporceerde stukje kalfshaas, daarnaast krijgen wij nog een stuk merg met daarin sjalotten en een stukje kalfswang met daarop het spekje.

De schuimige saus van Kalf vind ik helaas weinig toevoegen, al is het gerecht echt ontzettend lekker en goed gemaakt. Het spekje is prachtig en lekker (niet te zout), de textuur en smaak van het kalf is prachtig (echte kalfssmaak maar zeker niet overheersend, mooie rose kleur) en de gevulde merg is heerlijk. Dit is tafelgenoots favoriet, en hij krijgt bij mij zeker vanwege de subtiele smaken en het harmonieuze geheel een 8+

Samen met een pinot noir is dit absoluut ook een toppertje, al vind ik de wijn zelf deze keer minder toevoegen. Onze glazen worden nog extra afgetopt en wij genieten ervan.

Het bord is mooi opgemaakt met 3 verschillende porties (merg/kalfshaas/kalfswang) en het schuim wordt aan tafel over je merg gegoten.

Ook dit gerecht heeft op de oude ala-carte kaart gestaan.

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos".

Ook dit gerecht heeft op de oude kaart gestaan en is veelvuldig gemaakt en dat proef je. Het eerste wat je ruikt is de koffie, want zij hebben arabica koffie er over heen gestrooid. De combinatie van de pittige kaas, de romige hartige ganzenlever en de zoete abrikoos en daarna bij nog de koffie is mij teveel!

Alhoewel het heerlijk is, zeker met de Portugeese wijn die we er bij krijgen (zoet zoet zoet, maar wel lekker, ruikt bijna als port!) krijg ik het echt niet op. Mijn maag protesteert van al dit geweld. Hij wordt ook geserveerd in een whisky glas met een flinke laag. Heel mooi opgemaakt dus.

Ik kies ervoor om het gerecht verder te laten voor wat het is en tafelgenoot krijgt het nipt op. De sommelier geeft aan dat er meer mensen moeite hebben gehad met dit gerecht, vanwege de zwaarte van de smakencombinatie. Ik ben blij dat ik niet de enige ben! :@

Voor mij is dit gerecht qua smaak toch echt wel een 8 of 9, maar in deze hoeveelheid zou ik het nooit opkunnen. Dit is voor mij meer een amuse gerecht qua hoeveelheid, alhoewel het daar te zwaar voor is qua smakensensatie (vind ik).

Vervolgens krijgen wij een smaakverfrissertje
Heerlijk om even voor het zoet de mond weer te spoelen met iets wat zuurder is en dus onze tong weer opfrist. Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met schuim van basilicum en daarbij stukjes granny smith appel en limoen.

Heel fris met daarbij het romige van de basmati. Heel goed en origineel en mooi opgemaakt en dit blijkt het gerecht te zijn van Mario's protege. Wij geven aan dat wij het fantastisch vinden en dat onze complimenten zeker door gegeven moeten worden.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse".

Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet van vahrona chocolade (spelling?) en een passievrucht schuimpje dat knapperig is.

Mee geserveerd werd inderdaad mierzoete dessert-wijn wat er uitstekend bij past maar zeker niet mijn smaak is. Wij mochten even proeven en kijken of wij dat wilde ontvangen. Beiden kiezen wij voor even niets erbij. Je doet ons geen plezier met dessert wijn.

Ik vind dit niet echt een origineel gerecht, hoewel het erg lekker smaakt en fantastisch is opgemaakt. Iemand is met een kwast tot de rand van het bord gegaan, daarbij ligt van buiten naar binnen: chocoladepoeder/korrels, kokosschaafsel met dotjes passievruchtjam en in het midden dan de taart van passievrucht.

Tafelgenoot krijgt de chocoladesorbet, want die is er net zoals k_man gek van, terwijl ik niet zo van de pure chocolade smaak hou (sorry, slechte vrouw, eet zelf nauwelijks chocolade en dan liever nootachtige romige varianten of met noga)

Dit gerecht krijgt ook zeker een 8+ alhoewel ik liever een spannender toetje had gekregen, want tja, ik ben een toetjes mens en ik vind kokos/chocolade/passievrucht en bekende combinatie.

Koffie met friandises
Na gevraagd te hebben welke espresso zij serveren (ooit slechte ervaring gehad), blijkt dit Ily te zijn. Nou, geef ons dan maar een dubbele! Wij krijgen daarbij een glaasje cappucino met daarin roomijs, een aantal friandises en een hoog cocktailglas vol met gesuikerde gechocolateerde macadamia's.

Deze keer loopt de bediening al weg en wij vragen of we ook nog even uitleg kunnen krijgen ;) Dat mag natuurlijk, al geeft de sommelier aan dat de informatie ook onder de friandises beschreven is, al vond ik die informatie summier. (Bijv. "noot").

Er blijkt chocolade ganache, een franse madaleine met vanille en noot, een spekje met amandel en een kletskopje.

Bediening
Amicaal, professioneel, super klantvriendelijk en gastvrij. Heerlijk met verschillende mensen gekletst, informatie uitgewisseld en gevraagd naar bepaalde gerechten. Het was best druk (zaak zat vol al hadden ze 1 annulering gehad). Wij zaten op het rechte stuk zodat je het kanaal kon zien en dan heb je ook nog een rond voorstuk (waar volgens mij de ala-carte klanten zaten).

Grote complimenten voor de sommelier die alles wel wilde uitleggen, de rest van de bediening die de gangen prima op elkaar lieten overlopen. Genoeg tijd om te kletsen, niet teveel om honger te lijden of je onprettig te voelen. Wij hebben van 19.00 tot iets van 22.45 gegeten. 3 uur over 5 gangen is echt prima.

Zwethheul hoeft niet mee te doen aan zoiets, maar ze doen het wel! En dan eet je dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Zij hebben gekozen voor maar liefst 4! gerechten van de 5 gangen die ook op de ala-carte kaart hebben gestaan of staan, waarvan 3 in dezelfde vorm en 1 iets aangepast. In tegenstelling tot andere restaurants in de restaurantweken vind ik dit echt *top* en grote klasse. Je wordt niet afgescheept met iets goedkopers, maar merkt echt hoe Mario kan koken!

Bovendien hoorde wij dat vanwege problemen met de reserveringen Zwethheul sommige mensen zelfs volgende week dit menu nog gaat aanbieden! Grote Grote klasse!

Afloop
Onze taxi was besteld en wij zijn uiteindelijk even in de lounge gaan zitten. Daar kon je ook de keuken zien toen de deur open ging en dus kon ik even spieken. Mario zag me turen en heeft me uitgenodigd om even te kijken! Harstikke lief! Keuken is prachtig en heel mooi roestvrij staal, prachtige ovens en ze koken op volgens mij inductie (kookplaten dus kan ook wat anders zijn, maar geen gas) en een enooooorm espresso apparaat.

Conclusie
Het was werkelijk fantastisch. Als ik hiervoor de normale prijs had moeten betalen (200 euro p.p.) dan had ik dit het absoluut waard gevonden.

Mario kookt op de manier waar ik van hou: harmonieus, maar toch verassend. Goede porties en niet altijd maar kleine liflafjes. Pit in de gerechten door een zuurtje (limoen e.d.) of een zoutje (sjalotjes, linzen) of een zoetje (chocolade, passievrucht, romige saus). Absoluut duidelijk waarom deze man 2 sterren verdient! En hij is ook nog harstikke lief!

De bediening is heel erg lief en bereid alles uit te leggen en je op je gemak te laten voelen. Soms ratelen ze dingen iets te snel, maar als je vraagt of ze het opnieuw willen zeggen dan wordt er in een wat langzaam tempo netjes verteld wat het is :)

De zaak is prachtig ingericht met voldoende ruimte tussen de tafels en een mooi uitzicht en vlakbij mij. De taxi-chauffeur zei dat we vast wel ontzettend verwend waren bij de Zwethheul en dat is echt helemaal waar! Ik hoef niet meer naar Niven of Paul van Waarden (sorry jongens!), maar spaar wel door voor Zwethheul!

Schade
De menuprijs was 65 euro. Het wijnarrangement was 28 euro voor 4 wijnen of 35 euro voor 5. Harstikke netjes binnen budget gehouden van mensen die wat minder te besteden hebben en toch zo ontzettend passend bij de gerechten! Ook de champagne viel mij mee (13,50) en de whisky sour (9,50). Totale schade zonder fooi 228 euro. Zij hebben van mij 10% fooi gekregen omdat ze het absoluut hebben verdiend, dus mooi afgerond op 250 euro. Wat een heerlijke manier om mijn jubileum te vieren! En wat een koopje!

Cijfer
8,5 neigend naar 9

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 07-11-2010 08:55:11 ]
pi_88425028
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 08:54 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]


dacht ik al, heb ik ook wel eens.
Vroeg he?
Voor mij niet, ik was al sinds 6.00 wakker. Tafelgenoot zei: "Ik pas wel even de review aan met de 4de Friandise". Ik: "OK". Tafelgenoot: "OOPS, ging iets mis" 3x Ik: "Wil ik weten wat je hebt lopen kloten onder mijn account?" ;)
pi_88425434
Ah, leuk. Dank ook voor het invullen van de vraagtekens. Weet ik ook weer wat meer. :)
pi_88425997
Leuke review, Kahlie :9 Ik zou er spontaan zin van krijgen om een keer te gaan eten daar :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 11:10:19 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88426695
Post mag u als niet gepost beschouwen :+

[ Bericht 19% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:07:17 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88428506
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1 :P

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Respect!!
Quinn Dexter
  zondag 7 november 2010 @ 14:06:09 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88431837
Mooi recensies van Zwetheul. Lijkt mij zeker de moeite waard om eens te proberen.

Ben benieuwd wat je vandaag van de Bokkedoorns vindt, k_man.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88431961
Allereerst Boris, wat goed ^O^

En heel fijn al die uitgebreide verslagen, erg leuk om te lezen *O* :9
pi_88432033
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1 :P

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 14:19:13 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88432214
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:13 schreef LieLie het volgende:

[..]



Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.

Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88432318
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:19 schreef borisz het volgende:

[..]


In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.

Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken :).
Gek, hier doet ie het niet..
Zal wel aan mij liggen ;)

Is wel een goeie voor naast het Kookboek eigenlijk, of niet?
Een vast topic met reviews?
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 15:44:58 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88435197
Deze post kan men als niet gepsot beschouwen :+

[ Bericht 99% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:39:31 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 november 2010 @ 16:09:45 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88436277
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88436318
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
Ik gebruik Chrome, maar bij mij werkt het ook niet...
pi_88436401
Hier werkt het prima (IE).
pi_88436431
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_88436438
quote:
14s.gif Op zondag 7 november 2010 16:12 schreef k_man het volgende:
Hier werkt het prima (IE).
Wat gek, ik heb het ook in al mijn browsers geprobeerd, maar het werkt niet.
pi_88436472
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:13 schreef Mirjam het volgende:

[..]

klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
pi_88436503
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:14 schreef LieLie het volgende:

[..]



Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
geen flauw idee
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 16:18:08 #31
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88436634
Bij mij werkt het prima zowel Chrome als IE.

Ik ga zo maar eens een topic openen in FB
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 17:08:59 #32
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88438292
Nieuwe linkjes :) Heb linkjes oude stijl gebruikt en zou het wel moeten lukken. Wel met de instelling op alle posts in 1 topic.

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 17:09:52 #33
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88438318
Vervolg

Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda

Recensies Deel II :)

Acquarello in Muenchen
Alhambra te Weesp
Appels & Peren, Nijmegen
Appeltjes, Bergen op Zoom
Boerderij, Voorburg
Bienvenue, Utrecht
Bistro t Kannetje, Amersfoort
The Boath House, Nairn Schotland
Buitenlust, Amerongen
Brussels Lof, Groningen
Callas, Den Haag
Capri, Almelo
Da Carlo, Groningen
CTaste, Amsterdam
Cest ca, Utrecht
Cucina Scappi, Houten
China, Capelle ad Ijssel
Delta Terras, Amsterdam
Delano, Utrecht
Deventer Schouwburg
Dokwest, Hellevoetsluis
Drechthuis, Loosdrecht
Elzenduin Beach, Heijde aan Zee
L'Esprit de Sel Brasserie, Brussel
Au Gestronome, Paliseul
Grand Cafe La Belle
Guliano, Rotterdam
Hans & Grietje, Deventer
Hofnar, Rotterdam
Irodion, Geldrop
Ivy, Rotterdam
Jean-Georges
Jills, Den Haag
Karmeliet, Brussel
Kiraku, Den Haag
de Lamme Goedzak, Noordwijk aan Zee
Im Schiffchen, Duesseldorf Kaiserwerth
Lambermons, Haarlem
Lekker, Noordwijk aan zee
Lof Der Zotheid, Rotterdam
Grill-Steakhouse Maya Amsterdam
Machinist, Rotterdam
Manana Manana in Delft
Mauresque, Amsterdam
Maurya, Amsterdam
Mayur, Amsterdam
Mr Wok, Rotterdam
Mijn Keuken, Wouw
Mythos, Bocholt
Nam Kee, Amsterdam
Nieuwe Mulderij, Leeuwarden
Nolet - Het Reymerswale in Yerseke
Oishii, Aachen (Dld)
Olijf, Nuenen
De Open keuken, Hilversum
Oporto in Nijmegen
De Oude school, Ter Aar
Oude Spoorhuis, Uithoorn
Pacific, Groningen
Perron Zee, IJmuiden
La Promendade, Baarn
Portugalia, Amsterdam
Proeverij De open keuken, Hilversum
Puur, Hellevoetsluis
Rancho VI, Amsterdam
Rubens, Weesp
Satellite Sports cafe, Amsterdam
Sense of Asia
Shiva, Amsterdam
Schulten Hues, Zutphen
La Stalla, Oss
Soho, Amsterdam
De Struisvogel, Amsterdam
Spaans restaurant in Ekeren, Vlaanderen
Steakhouse Dinos, Rotterdam
Swarte Ruiter, Holten
La Tasca, Delft
Taperita, Delft
Terra, Bloemendaal
Tempo Doeloe, Amsterdam
Tia Piri Piri, Rotterdam
Tres Simple, Leuven
Truffels, Haarlem
vd Valk, Nuland
De Vliegende Hollander, Leeuwarden
De Visscher, Amersfoort
De Volle Buick, Nijkerk
Westerhout, Beverwijk
Wok 4 you, Ijmuiden
Wijnbar, Rotterdam
Zinc, Rotterdam
Zwethheul, De Zweth

[ Bericht 41% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:15:05 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 november 2010 @ 17:12:42 #34
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_88438426
Leuke recensies van de Zwethheul. Het is ook mijn favoriete plek. Helaas ben ik niet zo heel belezen op culinair gebied, en ik onthoud het allemaal ook niet goed genoeg om er een stukje over te schrijven.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  zondag 7 november 2010 @ 17:37:35 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88439255
Nu werken ze ook hier, Borisz.
Top hoor. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88439887
Gisteren heerlijk gegeten! *O*

Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november

Wat at je?
We hebben ervoor gekozen ons te laten verrassen, voor 5 gangen :) Daarbij een wijnarrangement.

Knabbels
Allereerst begonnen met een glaasje medium sherry. Heerlijke, zachte, toegankelijke sherry. Kregen verder een bordje met dunne kaasstengels, gezouten amandelen, plakjes worst (ik weet niet meer waarvan) en witlof in een dip waar volgens mij o.a. mierikswortel in zat. Niet heel spannend allemaal, maar de dip icm de witlof was heerlijk.

Vervolgens de eerste amuse: gekonfijt tomaatje met caramel, sojasaus en sesam. Het idee van de crunchy buitenkant met dan de openspringende tomaat erin was tof, ik vond zelf alleen de caramelsmaak te overheersend. Vriendlief was het daar niet mee eens.

De tweede amuse was een bladerdeeghapje gevuld met aardappel(?), met daarop een drup mangopuree en een stukje pittige paprika. De pittige paprika icm mango was erg lekker!

Eerste gang
Hert als pastrami, licht gerookt, rode biet, wortelsalade, appel, knolselderijbeignets en vinaigrette van paddenstoelen. Wij hadden hier ook nog een mousse van ganzenlever bij. Ik vond het heerlijk! Ieder hapje weer wat anders, lekker stuiteren, op de goede manier want het sloot allemaal goed op elkaar aan. Ik werd helemaal blij van de babyvijgjes die erbij zaten, ik hou van vijgen en smaakte goed bij de pastrami. De mousse van ganzenlever vond ik niet geweldig, iets te laf van smaak. Anderzijds, een sterke ganzenleversmaak had hier niet bij gepast. Een van de beste gerechten van alle gangen.

Tweede gang
Snoekbaars met Elzasser zuurkool, Ratte aardappelpuree, spruitblaadjes, buikspek en vleesjus met Amontillado sherry. De jus was heerlijk diep van smaak, maar ik vond het geheel te overheersend hartig. De sterke smaken van de huid waarop de vis gebakken was, en de vleesjus overheersten voor mijn gevoel de zachte vissmaak. Er had wat meer van de puree op het bord gemogen van mij, om het harde en zoute van de jus te compenseren. De zuurkool vond ik heerlijk, ik heb nog gevraagd of ze een tipje van de sluier op wilden lichten en me wilden vertellen welke kruiden daar toch inzaten. Kummel zat er iig in. De wijn die we hierbij hadden was al wat aan de zoete kant, wat door het gerecht nog extra benadrukt werd. Vond ik er dus niet zo goed bij passen.

Derde gang
Ossenstaart in een open ravioli met gegrilde kalfstong, fijne augurk en crème van gevogelte. Dit was heerlijk! De ossenstaart was hoog op smaak, de crème was heel mooi vol en zacht van smaak. Als ik het me goed herinner hadden we hier een pinot noir (uit 2004, houtgelagerd) bij, die ik érg lekker vond en ook goed bij het gerecht vond passen.

Vierde gang
Wilde Bosduif met gestoofde linzen, peterseliewortel, trompette la mort, spinazie en eigen jus met Banyuls azijn. Dit vond ik denk ik, met de eerste gang, het beste gerecht. Ik had nog nooit eerder duif op, maar :9 De jus met banyuls was top. En de spinazie was heerlijk! De wijn die we bij dit gerecht dronken vond ik echt goddelijk, ik ben helaas vergeten welke wijn het was... Vol, diep, die typische smaak van een wijn die even gelegen heeft, maar dan subtiel aanwezig, niet zo overheersend als vaak in wat krachtige wijnen die even gelegen hebben. Misschien nog even aan de disgenoot (ergo, vriendlief) vragen welke wijn het ook alweer was. ;)

Vijfde gang
Vijgen geglaceerd met rode port reductie, limoen, romige Carnaroli rijst en sorbet van sinaasappel. Risotto was perfect, korrel had bite zonder ongaar te zijn; gesmuld! Enige minpuntje was misschien dat ik de risotto iets aan de zoete kant vond.

Koffie
De avond afgesloten met een esspresso, waarbij we een bord met pattisserie geserveerd kregen. Daar was ik op zijn zachtst gezegd niet van onder de indruk. Ik heb van het hele menu echt genoten, maar achteraf had ik spijt dat ik de pattisserieën ook gegeten heb, deed afbreuk aan het geheel. Niet spannend, saai zelfs en hier en daar weinig smaak. Verder een glas cognac erbij gehad (vriendlief stiekem voor mij besteld - ik ben even vergeten welke). Vond hem wat scherp, de alcoholdamp die in mijn supersize-cognacglas bleef zitten was ook een beetje bedwelmend. Wel een lekkere cognac, maar niet de meer dan 10 euro die we voor 1 glas moesten betalen waard.

Impressie?
Ik moest even wennen aan het enorm diffuse licht (het gevoel dat je niet echt je eigen 'hoekje' hebt met zijn tweetjes), maar afgezien daarvan was het erg prettig ingericht. Bij binnenkomst loop je meteen tegen de open keuken aan, erg gaaf! Goed ontvangen, tegen de tijd dat we 5 minuten aan tafel zaten was er al 5 keer iemand bij ons geweest. De bediening was goed, niet briljant maar ook niet echt iets op aan te merken. Het eten én alles daaromheen was over het geheel genomen goed, met momenten van briljantie en wat mindere momenten. De hoeveelheden waren trouwens perfect! Al met al: heerlijke avond gehad :) Grappig: de mensen achter ons schrokken nogal van de rekening.... :+

Kosten?

225 euro voor 2 personen

Cijfer?

8-

[ Bericht 4% gewijzigd door cinnamon_M op 07-11-2010 18:11:30 ]
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88466238
quote:
14s.gif Op zondag 7 november 2010 17:37 schreef golfer het volgende:
Nu werken ze ook hier, Borisz.
Top hoor. ^O^
Eens!

Maar nogmaals, is het niet leuk om er iets centraals van te maken?
pi_88466254
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 18:00 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten! *O*

Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november

Leuke review, en het klinkt goed!
pi_88468098
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.

Wat at je?

Het Beste Binnenstad menu

Aanbevolen door Hoefsloot
Groene asperges in olijfolie met waterkers, sinaasappel, rode ui, maanzaad
en geitenkaas ( vegetarisch )

Niet mijn favoriete gerecht van de avond. Een van de asperges was nog wit aan de onderkant. Waarschijnlijk dus nog niet rijp. Ik vond het niet een smaakvol gerecht. Erg droog, alsof ik rouwkost at. Ik was blij dat er sinaasappel bij zat. Hoewel ik een pit in een van de partjes vond. Maanzaad heb ik niet gezien. Rode ui wel. Mij zelfs wat te veel.

De Vangst van Akinci
Visstoofpotje van zalm, mosselen, scampis en witvis, gegratineerd met Old Amsterdam

Dit was dan weer wel lekker. Aan de onderkant een wit sausje met verschillende groenten. Ik heb niet van alles kunnen ontdekken wat het was, maar in ieder geval wortel, kool en ui. Daar bovenop lag flink wat vis. Goed op smaak en vulde ook goed. Dat was maar goed ook, na mijn konijnen-voorgerecht. Mosselen heb ik niet gevonden. Ik heb het idee dat dit is goedgemaakt met een extra stuk zalm. Bovenop zat een lekker knapperig korstje. Zoals je die ook ongeveer vindt op de Viscuisine.

De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom

Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.

Impressie?
Het was nog vrij leeg toen we binnenkwamen. Een tafel was bezet. Want het was ook nog vroeg. Toen we vertrokken was het bijna vol. Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.

Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.

Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
  maandag 8 november 2010 @ 12:19:45 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88468245
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.

Impressie?
Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.

Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.

Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88469038
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 11:15 schreef LieLie het volgende:

[..]



Leuke review, en het klinkt goed!
Was het ook! Heb heerlijk gegeten :) En het smaakte naar meer, dus stiekem zijn we alweer aan het rondkijken waar we nog meer willen eten... ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88474277
Leuke reviews weer, en vlg keer mss foto's erbij? *O*
pi_88498780
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn. Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
pi_88499127
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.

[...]

De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom

Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.

Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom *) Nico was vast ook student :Y
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter :*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_88499535
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:59 schreef Isabeau het volgende:
Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom *) Nico was vast ook student :Y
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter :*
Inderdaad, volgende keer beter. Slechter zal moeilijk worden :D
pi_88499740
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:50 schreef Phoenixbirdy het volgende:


Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn.
Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje ;)
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is :)

ik heb het ook moeten leren, maar het geeft echt meer effect om gericht kritiek te leveren dan alleen maar boos wat te roepen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 00:17:11 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88499895
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 00:13 schreef Bluezz het volgende:

Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje ;)
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is :)

Klagen hoeft ook niet echt. Je kunt het ook zien als leerzame kritiek geven in de trant van: wat mij betreft had dat of dat beter doorgebakken mogen zijn of juist iets minder. Of ik vond het nogal vlak van smaak, misschien volgende keer wat beter proeven in de keuken?
Of: jammer dat het garnituur niet gaar was.
Gewoon concreet benoemen wat je er niet lekker/goed aan vond.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88500303
Hmmm, misschien zie ik mezelf nog te veel als 1 van de vele klanten. In plaats van de klant is koning. Ik heb tijdens een gezellige avond uit ook meestal zin om het gezellig te houden. Dus niet om een halve discussie te gaan houden aan tafel. Ook al is het maar 1 zin, het is toch even de sfeer die tijdelijk kaduk is.

Maar wij hebben het dus wel gezellig gehad hoor. Al zitten wij in de saaiste tent aller tijden, wij maken er wel wat van.
  dinsdag 9 november 2010 @ 01:36:22 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88502157
Klant=gast, als het goed is in de horeca-gelegenheid.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88518919
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Broertje en zijn vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Daarbij bestond de mogelijkheid om het menu uit te breiden met twee extra gangen. Het wijnarrangement was eveneens uit te breiden van vijf naar zeven glazen. We hebben ervoor gekozen de zeven gangen te eten, maar het bij vijf keer wijn te houden (met een half wijnarrangement voor de BOB).

Het kaartje met de zeven gerechten en de wijnen heb ik meegevraagd. Voor de amuses en andere extraatjes moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Over de wijn zal ik weinig zeggen; een glas wijn bij het eten is heerlijk, maar ik moet mijn beperkingen kennen: daar proef ik nou eenmaal weinig verschil in.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. In dit geval een drankje op basis van Kir Royal, met appellikeur en nog wat andere toevoegingen. Lekker hoor, maar uiteindelijk smaakt het toch vooral naar de Kir.

Amuses
Een serie van vier amuses, waarvan ik eerlijk gezegd grotendeels vergeten ben wat het nou precies allemaal was. Het bijzonderst was een klein schaaltje met een koud soepje van :? en een stukje stooflapjesijs. Nogal vreemd (maar wel lekker) om een intense vleessmaak ijskoud te ervaren. Verder een marshmellow van soja en shiitake, een macaron van rode biet en een hoorntje met aubergine en :?

Vervolgens twee amuses: een koekje van :? en een warme coquille met witte chocolade. Werkt erg goed samen. :)

Eerste gerecht
"Ravioli van tonijn en mierikswortel met een salade van noordzeekrab, gepekelde licht gerookte zalm, crème van avocado en dressing van kokos".
De wijn "Cucao PX 2009 - Elqui Valley".
Een heel mooi opgemaakt bord, met allemaal kleurige blokjes en bolletjes. Vooral ook een erg lekker bordje.

Tweede gerecht
"Gegrilde zeebaars met pompoen, gegrilde coquille Saint-Jacques, inktvis gevuld met diverse groenten, pesto van notensla en saus van kardemom".
De wijn: "Famillie Ernst Grüner Veltliner Alte reben - Wagram".
Nu ik dit intik dringt eigenlijk pas door dat we niet gehad hebben wat er op het kaartje stond, of dat de bediening het verkeerd heeft uitgelegd. Er werd namelijk verteld dat het sliptong was (en ik geloof ook dat het dat was). Een bordje vis dus, dat heel goed smaakte, maar waarvan we niet direct van smaaksensatie van onze stoelen vielen. Overigens bepaald geen kleine portie voor een voorgerechtje.

Derde gerecht
"Bouillon van "Kombu" zeewier met gepekelde grietfilet, kreeft, lotuswortel en gerookte paling".
De wijn: "Columela 2009 - Verdejo, Rueda".
Het gerecht geserveerd in een soort whiskeyglas, maar dan twee keer zo groot. De bouillon wordt aan tafel ingeschonken. De opvatting aan onze tafel was dat de paling (in een pakketje met een beetje taugé) heel lekker was (en nogmaals; ik hou eigenlijk helemaal niet van paling), maar dat de griet niet zo bijzonder is. Een beetje saaie vis, misschien ook omdat we in het vorige gerecht ook al voornamelijk witte vis hadden.

Vierde gerecht (supplement)
"Boven houtskool geroosterde kalfszwezerik, gekonfijte kalfsmuis met kruidensla, brunoise van kalfsniertjes met piccalilly appel".
Bij de supplementen hadden we geen wijn besteld, maar dat vond onze wijnadviseur zo zonde, dat-ie toch maar een bodempje inschonk: "Hautes-Côtes de Beaune 2007 - J. Fery, Bourgogne".
Ik had nog nooit zwezerik gegeten en denk niet dat ik het snel nog eens zal bestellen. Hoewel ik van mijn tafelgenoten hoorde dat-ie heerlijk was, is het gewoon mijn smaak niet. Ik hou niet van die melige, bittere smaken. Dat gaat dus ook op voor de niertjes en de levertjes op de zwezerik. Dit was niet mijn gerechtje...

Vijfde gerecht
"Gebraden hertenkalfsfilet, gestoofde hertenkalfssukade met pastinaak en hazelnoot, knolselderij mt koffie, jus van hert met augurk".
De wijn: "Tenuta Sant Antonio, Monte Garbi Ripasso 2008 - Valpolicella".
De jus wordt aan tafel opgeschept. Verder op het bord nog een pakketje met hertenstoofvlees in deeg. Het hert is heerlijk. Vooral het stoofvlees en de filet. De sukkade nét ietsje minder.

Zesde gerecht (supplement)
"Keuze van de kaaswagen".
De wijn: de vriendin van mijn broertje wilde graag haar dessertwijn inleveren tengunste van een glas wijn bij de kaas. Dit werd de huiswijn: "Chateau Musar 2002 - Bekaa Valley, Libanon".
We konden alledrie ons eigen bordje samenstellen van vijf soorten kaas. Geserveerd met drie soorten brood. Ik hou niet van blauwe kaas, dus ik had een geitenkaasje, een twee jaar oude Reypenaer, iets brie-achtigs en nog twee andere dingen. Alles uitsluitend aangepakt met wit gehandschoende handen uit de goed gesorteerde wagen.

Zevende gerecht
Mousse van drie soorten chocolade met roomijs van vanille, griesmeel met flensjes, coulis van duindoornbessen, cranberries en soft-ice van griesmeel".
De wijn: "Domaine Sarda-Malet 2000 - Le Serrat, Rivesaltes".
Twee borden met een helehoop dingen. Ook hier weer allerlei kleurige blokjes en bolletjes. Met name het griesmeelijs vonden we en hoogtepuntje.

Tenslotte
Een dubbele espresso voor mij en een gewone koffie voor mijn broertje. Geserveerd met een schaaltje zoetigheden: diverse bonbons, kletskoppen en koekjes. Dit alles in drievoud, ondanks dat de dame de koffie overslaat.

Entourage?
We waren niet zo onder de indruk van het pand, de ligging en de inrichting. We hadden wel een goede tafel: een ruime ronde tafel achterin de hoek, met een mooi uitzicht over de hele zaak. Geen fraai uitzicht: een boom pal voor het raam en verder duisternis. Makkelijke stoelen, maar persoonlijk vond ik ze niet zo lekker zitten in combinatie met de tafel. Er klopte iets niet met de hoogtes. De rest van het gezelschap had daar echter geen last van, dus ik ben gewoon raar.

Bediening?
Professioneel, gastvrij en lekker ontspannen, met af en toe een grapje. Wel met een paar foutjes: het eerste gerecht kwam eerder op tafel dan de tweede serie amuses en de jus bij het hert werd nog een tweede keer opgeschept, omdat ze de eerste keer de flintertjes augurk vergeten waren. Geen drama, maar ook geen perfectie.

Verder uiterst sympathiek. Zoals al gezegd kregen we bij het eerste supplement toch een bodempje wijn, werd er niet moeilijk gedaan over de ruil in het wijnarrangement (zie bij de kaas) en werd er nog wat bijgeschonken om het laatste hapje kaas te begeleiden. Ook alle zoetigheden bij de koffie kwamen in drievoud, terwijl slechts twee mensen koffie besteld hadden.

Toen we uiteindelijk vroegen of we het menukaartje op tafel mee mochten nemen, was dat geen probleem. Sterker: er werden snel drie kaartjes bijgeprint, met daarop extra toegevoegd de naam van de Lbanese huiswijn (zie bij de kaas).

Conclusie?
Het was erg goed. Afgelopen donderdag heb ik bij de Zwethheul gegeten, eveneens met twee sterren. Je gaat dan toch automatisch vergelijken tussen de één en de ander. Ik denk dat ik het eten bij de Zwethheul uiteindelijk toch net ietsje lekkerder vond, hoewel het hoofdgerecht bij de Bokkedoorns wel lekkerder was dan het hoofdgerecht bij de Zwethheul. Ook qua ambiance is de Zwethheul mooier. De Bokkedoorns wint het onderdeel bediening; ondanks de foutjes heb ik liever de wat lossere bediening - de Zwethheul was ietsje stijver, ietsje meer routine.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. De beide supplementen waren 12,50 per stuk. Het wijnarrangement was 30 euro voor vijf gangen. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 420 euro voor drie personen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 16:57:31 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88521302
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 15:52 schreef k_man het volgende:
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)

Het water loopt mij weer in de mond bij het lezen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')