abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_88332674
registreer om deze reclame te verbergen
30jpjip.jpg
Play
1217deg.png
Farmville is hét spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten én ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.

50nz88.png
XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 37 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 30.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost je (vooralsnog) niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaalds aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.

11lr2wj.png
De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm.

De Chicken Coop - Deze opslag is bedoeld voor kippen, en heeft ruimte voor 20 kippen.
Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 60 kippen. Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categoriën:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categoriën:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren óf bij het oogsten van bloemen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestuivde zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt dat je meer bushels bij het oogsten van die crops vind.

De Pigpen - Sinds kort is het mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categoriën:
- Brick
- Nail
- Wooden board

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem één keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grote dat je je voertuig kan laten ploegen is 9x9. Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!

o5nmg1.png
FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?

256651w.png
Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer

54yk5f.png
Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Buurvrouw_Rietman
Cat22
DjFrodo
Gateway
Hara
just me
koei
Krioro
liesje1979
Maranelloot
Morrisz
NelisZ
Nizno
Lienzz
Lorteti
Peekies
Pindanoot
Pisces29
ry4life
sbientje
Sjowhan
Solique
TJV
Tombolafan
Trainfreak

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.

13zr2ah.png
Deze OP is hier te vinden.
  donderdag 4 november 2010 @ 17:21:47 #2
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_88332719
FilterFail. ;(
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_88332730
oeps, probeerde het ook keer goed te doen, maar mislukte een beetje ;)
  donderdag 4 november 2010 @ 17:22:25 #4
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_88332739
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
12s.gif Op donderdag 4 november 2010 17:21 schreef Xebber het volgende:
FilterFail. ;(
Say whut?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  donderdag 4 november 2010 @ 17:23:03 #5
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_88332760
quote:
10s.gif Op donderdag 4 november 2010 17:22 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Say whut?
Hij stond net niet in Online. Toch? TOCH!?
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_88332770
Ik ga die megagrow gebruiken als ik voor al mn gewassen nog maaar 25 stuks hoef voor mn 3e mastery en dan ze zaaien, megagrow, oogsten en KLABAM *O*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_88332842
registreer om deze reclame te verbergen
dat megagrow is vet handig,

ik had n veld vol met yelow melons gezaaid, megagrow, en gelijk alle 3 de masteries eruit gehaald ;D
  donderdag 4 november 2010 @ 18:02:13 #8
161918 NelisZ
Boemerangkind
pi_88334214
Lack of planning on your part does not constitute an emergency on my part!
Zeetakje: "Smiles per gallon is more important than miles per gallon"
Hattrick: Raging Bulls United (764020)
HT jeugd: Dolle Stiertjes (1449195)
pi_88334283
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:02 schreef NelisZ het volgende:
Mijn eerste rainbow egg :o :)

http://apps.facebook.com/(...)ey%3D%7B%2Akey%2A%7D
dank u :D
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
pi_88334443
Knoooooorrr
app_full_proxy.php?app=102452128776&v=1&size=z&cksum=dba3130752b6f93accfcffcdc63330e6&src=http%3A%2F%2Fstatic-0.farmville.com%2Fprod%2Fhashed%2Fassets%2Fanimals%2F7de5530903d53996f38206fe342295f7.png
Als iets niet gaat zoals het moet, moet het zoals het gaat...
pi_88334972
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:09 schreef ry4life het volgende:
Knoooooorrr
[ link | afbeelding ]
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
37: irregulier, uniek én kubisch priemgetal, tevens gecentreerd hexagonaal getal en stergetal.
pi_88335009
Ik heb de mensen uit de OP toegevoegd :D
Nu maar hopen dat ze me ook als buur willen hebben :P
pi_88335259
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:26 schreef Lauuwtje het volgende:
Ik heb de mensen uit de OP toegevoegd :D
Nu maar hopen dat ze me ook als buur willen hebben :P
Je kunt mij even zoeken op Greys Fok en me dan toevoegen :Y
pi_88335372
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:34 schreef Greys het volgende:

[..]Je kunt mij even zoeken op Greys Fok en me dan toevoegen :Y
Gedaan :)
pi_88335411
je kan mij ook zoeken zelfde naam als in fok... alleen dan 1988
  donderdag 4 november 2010 @ 18:43:32 #16
158713 Maranelloot
Je voelt je lekkerder...
pi_88335572
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:26 schreef Lauuwtje het volgende:
Ik heb de mensen uit de OP toegevoegd :D
Nu maar hopen dat ze me ook als buur willen hebben :P
Nou vooruit dan maar ;)
Rallye.NL - Dé Nederlandse Peugeot Rallye Site!
pi_88337947
Ik sta ook niet in de op, maar voeg me gerust toe als je wilt; http://www.facebook.com/profile.php?id=1340269723
pi_88338002
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 19:44 schreef Sientje_ het volgende:
Ik sta ook niet in de op, maar voeg me gerust toe als je wilt; http://www.facebook.com/profile.php?id=1340269723
Gedaan :)
pi_88348496
weer een leveltje omhoog ^O^ heb even bushels ingeslagen van gewassen die ik nog moet masteren. De gladiolen schieten al aardig op, over de helft met mijn 3e ster *O*
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  vrijdag 5 november 2010 @ 00:04:14 #20
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_88349551
Ik heb echt ff een fertilize all nodig :)
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_88349823
quote:
8s.gif Op vrijdag 5 november 2010 00:04 schreef Dagoduck het volgende:
Ik heb echt ff een fertilize all nodig :)
kopen?
Heb er nog 60 :)
37: irregulier, uniek én kubisch priemgetal, tevens gecentreerd hexagonaal getal en stergetal.
pi_88349835
quote:
8s.gif Op vrijdag 5 november 2010 00:04 schreef Dagoduck het volgende:
Ik heb echt ff een fertilize all nodig :)
ga je buren langs, dan krijg je er altijd wel een
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  vrijdag 5 november 2010 @ 07:20:24 #23
158713 Maranelloot
Je voelt je lekkerder...
pi_88352522
Woei, je kunt weer truffles terug sharen :D
Rallye.NL - Dé Nederlandse Peugeot Rallye Site!
  vrijdag 5 november 2010 @ 09:18:00 #24
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_88353847
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  vrijdag 5 november 2010 @ 09:19:19 #25
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_88353876
quote:
Bedankt voor de xp ^O^
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')