abonnement Unibet Coolblue
pi_88318591
Sowieso al plaats van handelen geweest van 2 roemruchte aanslag de laatste jaren:

quote:
Delft: Chicago aan de Schie?

In de nacht van vrijdag op zaterdag is café Het Bliekkie aan de Multatuliweg in Delft opgeblazen. Door de aanslag, die kort na sluitingstijd werd gepleegd en een enorme klap veroorzaakte, vlogen alle ramen van het pand, dat vroeger de stamkroeg was van de doodgeschoten kickbokser Peter 'Hurricane' Smit.

De bomaanslag lijkt verband te houden met een vechtpartij waarbij twee gasten in het café zwaar mishandeld werden met een biljartkeu. Betrokken bij deze vechtpartij was de Delftse crimineel Piet Pronk, bij wie begin dit jaar een bom werd aangetroffen onder zijn auto. Gelukkig voor Pronk kon het explosief onschadelijk worden gemaakt voordat het afging. Minder geluk had even later Jerry Rigters, een Surinaamse drugshandelaar uit Den Haag. Zijn Peugeot werd opgeblazen (foto rechts) terwijl hij op de A13 bij Delft reed. Wonder boven wonder wist Rigters de aanslag te overleven.

Een andere Delftenaar die ervaring heeft met opgeblazen auto's is vastgoedbaron Jos van der Meer. Begin 2007 werd zijn Bentley beschadigd met een lawinepijl, in mei volgde zijn Rolls Royce, die geparkeerd stond bij een hotel in Delft, en een maand later was de Mercedes SL 500, geparkeerd in Den Haag, van Van der Meer aan de beurt. Volgens een woordvoerder van de politie 'zou het wel heel toevallig zijn als de aanslagen niets met elkaar te maken hebben.'

In een van de horecagelegenheden van Van der Meer werkte niemand minder dan Piet Pronk een tijdlang als uitsmijter. Familie van Piet Pronk is de onlangs vrijgekomen Karel Pronk, wiens naam in verband wordt gebracht met twee liquidaties: die van Koos Drevijn (september 2007) en Friedrich Friebel (oktober 2007). Karel zat bijna 20 jaar aaneengesloten in de gevangenis wegens overvallen, drugshandel en moord en kwam in augustus 2007 weer vrij.

De 50-jarige Drevijn werd met een kogel in zijn buik door een jogger bloedend aangetroffen naast zijn nog draaiende auto. Drevijn, een echte paardenliefhebber en eigenaar van diverse coffeeshops in Delft, zou vroeger voor de in 2004 geliquideerde drugsbaron Marco Eijk uit Delft te hebben gewerkt. Friebel werd doodgeschoten op zijn Haagse woonboot. Karel Pronk ontkent tijdens een interview met het Algemeen Dagblad iets met deze moorden te maken te hebben: "Ze redeneren: Karel is vrij, er vallen weer doden. Maar Koos Drevijn was een heel goede vriend die ik al 43 jaar kende."

Over Friebel heeft Pronk (foto links) het volgende te zeggen: "Mijn ex-zwager (Friebel, red.) heeft zoveel anderen benadeeld, dat het volkomen onterecht is dat dat alleen de naam Pronk zo vaak in de media valt in verband met de moord." De manier waarop Friebel mensen benadeelde, was via zijn vermeende rol als burgerinfiltrant. Eén van de slachtoffers van Friebels samenwerking met politie en justitie was Karel Pronk zelf. Mede dankzij verklaringen van Friebel werd Pronk begin jaren '90 tot 20 jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij de moord op Rijswijkse tuinder G. de Graaf, die in januari 1991 werd doodgeschoten. De Graaf zou een conflict hebben gehad met Marco Eijk.

Maar even terug naar Het Bliekkie. Een voormalige uitsmijter van de kroeg was de Surinamer Wilgo Noslin. Op dinsdagnacht 13 november 2007 werd er door de politie pal voor cafetaria 't Puntje een met bloed besmeurde standaard gevonden. Ook trof men bloedsporen aan op een buitenbankje. Van de boomlange Noslin, die na een eerder gepleegde inbraak 's nachts sliep in de snackbar, ontbrak ieder spoor totdat hij de vrijdag erna op enkele tientallen meters afstand van 't Puntje in een sloot werd gevonden. Zijn handen waren met een riem vastgebonden.
Bomauto op de A13 gericht aan Jerry R. (die hiermee zijn vierde aanslag overleefde), en het opblazen van een cafe, wat weer samenhangt met het volgende bericht eerder dit jaar;

quote:
EOD al uren zoet met pakje Delft
De explosieve opruimingsdienst (EOD) is al uren bezig met het verwijderen van een verdacht pakketje onder een auto in Delft. De EOD heeft al meerdere pogingen gedaan, maar krijgt het pakketje niet los.

Om half zes vanmorgen kwam het bericht binnen dat er “iets” onder de Renault Megane zat en sindsdien zorgt het verdachte pakje voor veel overlast. Het gebied rond de Syriësingel is afgezet en 22 woningen zijn ontruimd. Ook het tramverkeer in de omgeving is stilgelegd. In de loop van de middag hoopt de politie te ontdekken wat er in het pakje zit en of Delft aan een ramp is ontsnapt.
Dit pakketje was dus bedoelt voor Piet Pronk, die weer een grote rol had in het opblazen van cafe 't Bliekkie aan de Multatuliweg, en met deze bom zijn tweede liquidatiepoging overleeft.

quote:
Afpersing mogelijk motief aanslag

DELFT - De toenmalige eigenaar van buurtcafé 't Bliekie aan de Multatuliweg in Delft had de plaatselijke crimineel Pieter P. (44) in juli vorig jaar hé-le-maal in elkaar gerost met een biljartkeu. Gevraagd naar het waarom van zoveel geweld, sprak de voor poging tot doodslag terechtstaande man eerder dit jaar woorden die menig Delftenaar zal herkennen. De strekking: Het was hij of ik.

Ik ken Pieter al 32 jaar. Echt: Daar valt niet mee te praten,'' verduidelijkte hij vervolgens tijdens zijn rechtszaak in februari. Als Pieter niet op de grond ligt, lig je namelijk zelf. En die horizontale escapade kan dan heel goed in het ziekenhuis eindigen. Het zal niet de eerste keer zijn.

De woensdag opgepakte Pieter P. wordt dan ook gevreesd en gehaat in de Delftse horeca. Niet voor niets stond hij naar men zegt ooit op een zwarte lijst die in de Delftse kroegen circuleerde. De lijst is van tafel, maar Pieter mocht vorig jaar zomer nog steeds niet in café 't Bliekie komen. Hij ging toch en eindigde voor de verandering zelf op de grond.

De vechtpartij zou zijn begonnen toen een vriend van de toenmalig kroegeigenaar Arnold S. vanwege een ruzie om een vrouw klappen kreeg van P. Die lezing lijkt echter alles behalve betrouwbaar, aangezien P. eind vorig jaar toch echt terechtstond voor poging tot afpersing van 50.000 euro. ,,Die S. gaat nu betalen, anders gaat hij eraan,'' zou 'Pietje' rond de tijd van de vechtpartij hebben gezegd.

Bewezen werd het niet, en ook kroegeigenaar Arnold S. ontkende dat scenario, na aanvankelijk zelf tegenover de politie te hebben gesuggereerd dat hij werd afgeperst. Toch beweren boze tongen al langer dat de Delftse crimineel zich met dergelijke praktijken inlaat. Afpersing. Het zou - mede gelet op de wisseling van eigenaar - een motief kunnen zijn voor de actie een maand na de veroordeling van ex-kroegeigenaar S. Hij kreeg 44 dagen celstraf.

Omwonenden van 't Bliekie schrikten in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 maart van dit jaar op van een harde klap. Pieter P., of een handlanger, had vlak daarvoor een handgranaat door de ruit van café 't Bliekie gegooid. Wat volgde was een grote ravage. Slachtoffers vielen er niet, omdat het café leeg was.

De politie formeerde een Team Grootschalige Opsporing en ging aan de slag. Het duurde vijf maanden voor de eerste arrestatie een feit was. Woensdag 27 augustus werd P. in Den Haag opgepakt, samen met een maat. Gelijktijdig werden huiszoekingen gedaan op twee andere plekken in de regio.

De vriend werd donderdag op vrije voeten gesteld. Pieter verscheen gisteren voor de rechter-commissaris. Die besliste dat P. in verband met het onderzoek veertien dagen mag worden vastgehouden. Een bekende van P. noemt hem 'geen onaardige jongen', een man die zijn oren te veel naar anderen laat hangen. "Hij is te meegaand, laat zich door anderen gebruiken.''

Zijn conduitestaat geeft echter geen beeld van een meeloper. Zo was P. lange tijd bodyguard van de Delftse bordeelhouder en vastgoedmagnaat Jos van der Meer (58). De twee zouden met ruzie uit elkaar zijn gegaan, waarbij Van der Meer bij herhaling duidelijk heeft aangegeven niets met de criminele praktijken van zijn voormalige bodyguard te maken te hebben.

Dankzij zijn vriendschap met drugscrimineel Arie Z. werkte P. zich op in het drugsmilieu, hoewel hij nooit tot de echt grote jongens behoorde.

Dat hij bepaald geen kleine jongen was, bewees de lange celstraf die hij in 2001 kreeg voor zijn aandeel in een voor Delftse begrippen uit de kluiten gewassen drugsnetwerk. In een operatie die 'Soap' (foto) werd genoemd, infiltreerde een opsporingsteam van de politie eind jaren negentig in de drugsbende. Via het toenmalige café Dubbel Drie op de Beestenmarkt bleken op internationaal niveau enorme hoeveelheden xtc te worden verhandeld. De undercover operatie werd een groot succes. 115 verdachten werden voor de rechter gesleept, onder wie Pieter P.

P. kreeg acht jaar cel. Ter illustratie: een van de grote roergangers van de Delftse xtc-bende - de in 2004 geliquideerde Marco Eijk - had negen jaar achter de tralies gemoeten voor zijn aandeel in de xtc- handel. Hij werd bij verstek veroordeeld, want hij was inmiddels gevlucht.

Na zijn vrijlating liet P. het er niet bij zitten. Bronnen uit de Delftse scene stellen dat hij ook wel eens degene zou kunnen zijn die achter de aanslagen op de peperdure bolides van Jos van der Meer zit. In mei 2007 werd diens Rolls-Royce Corniche voor het Campanille Hotel met een lawinepijl vernield. Een maand later werd in de auto van een van zijn zoons een handgranaat gegooid. Ook hier zou het gaan om afpersing.
quote:
Piet P. is niet kapot te krijgen
De autobom die er gisteren voor zorgde dat de Delftse wijk Tanthof bijna een dag lang werd afgesloten, lijkt te zijn bestemd voor de bekende Delfse topcrimineel Piet P.

Het is niet de eerste keer dat P. aan een terreuraanslag ontsnapt. In 2008 mislukte ook een poging om de crimineel met auto en al tot ontploffing te brengen. Net als gisteren kon het gevaar op tijd worden verwijderd door de Explosieve Opruimings Dienst.
Buurtbewoners vertellen dat P. gevlucht is. Zijn kinderen waren gisterochtend gewoon thuis toen de politie groot uitrukte naar het huis in een rustige aan de rand van Delft.
Piet P. is familie van Karel P., een andere beruchte Delfse crimineel. Beiden zouden actief zijn in de drugshandel.

Vanwege mogelijk explosiegevaar moesten 22 bewoners hun huis verlaten. Zij zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Het tramverkeer lag tijdelijk op zijn gat. Drie basisscholen hebben uit voorzorg alle leerlingen binnengehouden.

De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) is gistermiddag uren bezig geweest om de vermoedelijke autobom te verwijderen. „Het pakketje zat op een lastige plek, daarom duurde het ontmantelen extra lang”, vertelt een politiewoordvoerster. De auto en het verdachte pakketje zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het hoofdkwartier van de EOD. De politie bevestigt dat de eigenaar van de auto in de straat des onheils woont. Of de aanslag tegen P. is gericht kon de politie gisteren niet bevestigen.
Het wachten lijkt dus op de volgende (poging tot) liqiudatie. Opmerkelijk dat er zo'n grote vete lijkt te zijn in een betrekkelijk klein stadje, wat ook nog eens grotendeels door studenten wordt bevolkt. Maar de ligging precies tussen Den Haag en Rotterdam en de betrekkelijke luwte doen de stad geen goed schijnbaar :)

[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 04-11-2010 10:59:53 ]
pi_88318613
De Chicago van Nederland _O-
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_88320114
Ja hey, ik heb het niet bedacht :') :D
Maar goed, als je kijkt naar bewonersaantal en samenstelling van de bevolking is het natuurlijk wel opmerkelijk dat er in een aantal jaren zulke zware criminaliteit daar voorkomt
pi_88320261
quote:
Op donderdag 4 november 2010 10:53 schreef Seam het volgende:
De Chicago van Nederland _O-
alleen dan met meer jonge mannelijke maagden.
Roses are grey. Violets are grey. I am a dog.
pi_88320468
Ik dacht even dat het over die zogeheten 'rappers' uit 015 ging, maar dit zijn pas echt zware jongens.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_88320656
quote:
11s.gif Op donderdag 4 november 2010 11:49 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Ik dacht even dat het over die zogeheten 'rappers' uit 015 ging, maar dit zijn pas echt zware jongens.
Het komische is dat ik er ten tijde van die aanslagen heb gewoond maar toen eigenlijk weinig van heb meegekregen. Nu zoek ik weer een huis in Delft en kwam ik dus uit bij een appartement wat betrekkelijk goedkoop was, al vrij lang te koop stond en ook nog eens >20.000 in prijs is gezakt.

Dit blijkt dus de woning boven het beruchte cafe te zijn :D
http://www.funda.nl/koop/(...)albert-verweylaan-5/

En als je het interieur bekijkt en je checkt dan Google Maps is het echt de woning er recht boven :+


roze/grijze gordijnen

Google Maps


Het Café in mindere tijden;


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 04-11-2010 11:57:17 ]
pi_88322563
Genoeg afleiding in de buurt, in ieder geval. :').
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_88322614
De buurt is verder prima, maar gezien het feit dat er 2 a 3 maanden terug bij die Piet Pronk weer een bom onder z'n auto lag en dat cafe nogal een trefpunt voor al die lui was zou ik er niet boven willen wonen _O-
  zondag 7 november 2010 @ 15:02:24 #9
283085 TWP
kassalade
pi_88433607
Ik ben erg benieuwd wat de volgende aanslag zal zijn. Hopelijk dit keer op een grotere afstand van mijn huis, ik hoef er geen last van te hebben :P
:)
pi_88433783
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 15:02 schreef TWP het volgende:
Ik ben erg benieuwd wat de volgende aanslag zal zijn. Hopelijk dit keer op een grotere afstand van mijn huis, ik hoef er geen last van te hebben :P
Tanthof-bewoner?
  zondag 7 november 2010 @ 15:10:55 #11
283085 TWP
kassalade
pi_88433908
quote:
11s.gif Op zondag 7 november 2010 15:07 schreef Loveless85 het volgende:

[..]



Tanthof-bewoner?
Ja, je komt ze overal tegen.
:)
pi_88506958
quote:
14s.gif Op donderdag 4 november 2010 11:55 schreef Loveless85 het volgende:

Het komische is dat ik er ten tijde van die aanslagen heb gewoond maar toen eigenlijk weinig van heb meegekregen. Nu zoek ik weer een huis in Delft en kwam ik dus uit bij een appartement wat betrekkelijk goedkoop was, al vrij lang te koop stond en ook nog eens >20.000 in prijs is gezakt.

Dit blijkt dus de woning boven het beruchte cafe te zijn :D
http://www.funda.nl/koop/(...)albert-verweylaan-5/

En als je het interieur bekijkt en je checkt dan Google Maps is het echt de woning er recht boven :+

[ afbeelding ]
roze/grijze gordijnen

Google Maps
[ afbeelding ]

Het Café in mindere tijden;
[ http://94.100.121.132/341350001-341400000/341354401-341354500/341354427_5_NfR9.jpeg&t=1]afbeelding ]
Nah,dit laat dus andermaal zien waarom je nooit boven een dancing of cafe moet wonen. :Y })
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  vrijdag 12 november 2010 @ 18:40:55 #13
311254 YouKnowItsMe
Is it me you're looking f
pi_88643000
Delft is de nederlandse versie van The Bronx :)
  maandag 22 november 2010 @ 16:17:55 #14
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89016450
quote:
Op donderdag 4 november 2010 11:49 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Ik dacht even dat het over die zogeheten 'rappers' uit 015 ging, maar dit zijn pas echt zware jongens.
scheme 015 :P Dat is kleuterwerk in vergelijking met de Pronkjes en alles wat daarbij hoort :)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89018925
Ben er laatst langsgereden, het betreffende café zit er niet meer, ruimte staat vrij...

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2010 17:19:20 ]
pi_89019558
quote:
11s.gif Op donderdag 4 november 2010 11:49 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Ik dacht even dat het over die zogeheten 'rappers' uit 015 ging, maar dit zijn pas echt zware jongens.
01115... meisje mag ik even met mn hand over je dij, met mn hand over je dij, met mn hand over je dij, met mn hand over je dij, met mn hand over je dij.
pi_89019941
Toch juist mooi als die criminelen elkaar opruimen. Scheelt weer politiewerk en rechtzaken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')