abonnement Unibet Coolblue
  maandag 25 april 2011 @ 09:35:32 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95946820
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 23:48 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

^O^
ik vind eigenlijk alles van attenborough de moeite waard.
IDD
Zit er aan te kijken alles van hem op BluRay aan te schaffen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95953827
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

IDD
Zit er aan te kijken alles van hem op BluRay aan te schaffen
Goed idee ^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_95953874
Aangezien we op een nieuwe pagina zitten, nogmaals de gids

Zondag (24-04-2011)
Nat Geo (18:00): Great Migrations: afl. Feast of Famine
Van microscopisch plankton tot reusachtige olifanten: alle levende wezens moeten zich verplaatsen op zoek naar voedsel.
Ned 2 (18 :50) : De Magie van ons Zonnestelsel: afl. Orde uit Chaos
Ontdek hoe schoonheid en orde in de kosmische achtertuin van de aarde zijn ontstaan uit niets meer dan een chaotische gaswolk
Animal Planet (20:05): Life in the Undergrowth: afl. Intimate Relations
De kleinste schepsels in het kreupelhout vormen al sinds eeuwen verbonden en vennootschappen met elkaar en met planten. Soms hebben beide partijen daar profijt van, soms ook niet. Zo gebruiken dazen kleinere vliegen om hun eitjes naar koeien te brengen waar ze zich nestelen in hun huid
Nat Geo (21:00): Vatican: Life Within
Slechts enkelen hebben toegang tot het Vaticaan, een eeuwenoud machtscentrum. Voor het eerst vertellen acht werknemers over hun taken
Nat Geo (23:00): Drug Inc.: afl. Cannabis
Cannabis is een van de meest wijdverbreide verboden middelen ter wereld. Als medicijn staat het centraal in een deels legale miljoenenindustrie.

Maandag (25-04-2011)
Ned 2 (20:55): Teledoc: Nederwiet
De Nederlandse coffeeshop is een potsierlijk fenomeen. De voorkant heeft een gewone winkeldeur, daar mag je wiet kopen en gebruiken. Maar het verbouwen van wiet en het aanleveren daarvan is verboden.
Animal Planet (21:00): Planet Earth: afl. Fresh Water
Slechts 3% van het water op Aarde is zoet, maar het is essentieel voor het leven op onze planeet. Deze aflevering toont rivieren, watervallen en meren in alle vormen en groottes, en laat ons kennismaken met de dieren die er leven. De reis begint op de Tepuis, hoge plateaus in het zuiden van Venezuela, waar tropische stortbuien dagelijks voor een overvloed aan water zorgen. Dat zoekt zijn uitweg over de rand van de plateaus, onder meer langs de Angel-waterval, met 979 meter de hoogste ter wereld. De breedste waterval is dan weer de Iguaçu in Brazilië. En daar bevindt zich ook het grootste moeras ter wereld: de Pantanal. De kracht van water wordt nergens duidelijker dan in de Grand Canyon: een kloof van tientallen kilometer breed en anderhalve kilometer diep, in de loop der tijden uitgeschuurd door de Colorado.

Dinsdag (26-04-2011)
Canvas (21:10): The Battle of Chernobyl (slot)
Op 26 april 1986 ontplofte de vierde reactor van de nucleaire centrale van Tsjernobyl in de toenmalige Sovjet-staat Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. De explosie leidde tot een kettingreactie die nog een tweede ontploffing dreigde te veroorzaken. Acht maanden lang werkten 800.000 soldaten, mijnwerkers en burgers rond de klok om de radioactiviteit te 'stoppen' door een 'sarcofaag' rond de verwoeste reactor te bouwen. Het waren acht maanden in de hel en de betrokkenen zullen die beproeving nooit vergeten. Deze documentaire brengt het relaas van twintig jaar strijd tegen een dodelijke en onzichtbare vijand. Die strijd begon in de totale chaos van de eerste dagen na de ramp: de verwarring, het ongeloof, de beperkte en inaccurate communicatie van de autoriteiten, zowel in de Sovjet-Unie als in het Westen.
Ned 2 (21:25): Breingeheim: afl. Het Babybrein
De genen die we van vader en moeder gekregen hebben zijn erg bepalend voor de vorming van onze hersenen in de baarmoeder. Maar niet alleen de genen.
België 1 (21:35): Koppen XL: afl. De kinderen van de kernramp
Deze aangrijpende documentaire vertelt het verhaal van de dramatische gevolgen van een kernramp en radioactieve straling, gevolgen die tot op de dag van vandaag nog blijven opduiken. De kernramp in Tsjernobyl is precies een kwarteeuw geleden. En nog steeds worden mensen ziek. De grootste slachtoffers zijn de kinderen. Kinderen met kanker, lichamelijke afwijkingen en gruwelijke misvormingen, dodelijke ziektes. Hele gebieden tot ver buiten de reactor zijn onbewoonbaar. De gevolgen van de vreselijke kernramp in Japan laten zich nu al raden. De Ierse Adi Roche trekt zich al jaren het lot aan van de Tsjernobyl kinderen. Zij leidt ons rond in de ziekenhuizen en de weeshuizen. Het zijn gruwelijke, vaak harde beelden.
BBC 2 (22:00): A History of Celtic Britain: afl. Age of Romans
Neil Oliver beëindigt zijn historische reis door duizenden jaren Britse geschiedenis met een blik op het Romeinse tijdperk
Canvas (22:00): Louis Theroux: Law and Disorder in Lagos
Lagos is een van de snelst groeiende steden ter wereld. De officiële veiligheidsinstanties kunnen dat tempo niet volgen. Nieuwe machtsgroepen zijn in het gat van de wetteloosheid gesprongen en zorgen voor een controversieel soort ordehandhaving: jeugdbendes en paramilitaire groepen. De 'Area Boys' controleren alle districten van de stad door plaatselijke handelszaken af te persen in ruil voor 'veiligheid'. De KAI (Kick Against Indiscipline) is dan weer een paramilitaire regeringsorganisatie die met veel machtsvertoon hele illegale wijken platgooit en zonder bewijs honderden mensen arresteert die ze ervan verdenken de wet te overtreden. Louis gaat met beide groepen 'ordehandhavers' op stap en wordt geconfronteerd met een wereld die nu eens wetteloos en corrupt lijkt en dan weer merkwaardig ordelijk en gereglementeerd.
Ned 2 (23:00): Close Up: Antoni Gaudi: De Sagrada Familia
De Catalaanse architect Antoni Gaudi begon in de negentiende eeuw aan zijn meest ambitieuze project: de Sagrada Familia kerk in Barcelona.

Woensdag (27-04-2011)
Animal Planet (20:05): Life in the Undergrowth: afl. Super Societies
Als je de ongewervelde dieren beter bestudeert, gaat er een intrigerende wereld voor je open.
Nat Geo (21:00): Hitlers Secret Weapon
Een fascinerende blik op de nieuwe wapens waarmee Hitler WW II hoopte te winnen. Had hij daarin kunnen slagen, of deugden de ontwerpen niet?
Canvas (22:40): Lavocat de la Terreur
Als jonge advocaat in Frans Algerije in de jaren 50 koos Vergès de kant van het antikolonialistische verzet. Hij verdedigde de revolutionaire activiste Djamila Bouhired, alias La Pasionaria. Hij wist haar niet alleen van de doodstraf te redden, maar trouwde zelfs met haar. In 1970 verdween Vergès spoorloos; pas in 1978 dook hij weer op. Waar hij al die tijd verbleef, heeft hij nooit willen zeggen. Na zijn terugkeer begon hij opnieuw controversiële processen te voeren. Zo verdedigde hij onder meer de Palestijnse FPLP, de Rode Khmer, de terrorist Carlos en de oorlogsbeul Klaus Barbie.
BBC 2 (23:00): The Victorians (slot): afl. Dreams and Nightmares
Jeremy Paxman ontdekt hoe in de laatste jaren van Victoria's beleid sommige artiesten een opstand leidden tegen de Victoriaanse waarden in verband met geld en moraal. Ze willen liever een wereld creëren vol met middeleeuwse ridders en jonkvrouwen, dromen en sproojes, seks en dood. Hij ontmoet enkele spirituele mediums, bezoekt een tentoonstelling van naakten uit de tijd en krijgt de toestemming om het Broadmoorziekenhuis te bezoeken waar hij op zoek gaat naar de dolgedraaide artiest Richard Dadd
Ned 2 (23:00): Profiel: afl. Hans Achterhuis-De achterkant van het kwaad
de achterkant van het kwaad" Hans Achterhuis, een van de meest vooraanstaande filosofen van dit moment, werkte jarenlang aan zijn magnum opus Met alle geweld, waarin hij de ontwikkeling van het denken over geweld beschrijft.
Ned 2 (23:35): Import: Tsjernobyl 4 Ever
26 april is het 25 jaar geleden dat de kernramp in Tsjernobyl plaatsvond. Nog zeker 100 jaar zullen de verstrekkende gevolgen van deze ramp op de agenda staan van de internationale gemeenschap
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96250698
Maandag (02-05-2011)
Ned 2 (20 :55) : Tegenlicht : De Arabische Lente en Wij
Na Oost-Europa in de jaren negentig lijkt nu ook de Arabische wereld af te willen rekenen met 'oude politiek'. Hoewel de uitkomst nog zeer onduidelijk is en de omstandigheden per land verschillen, lijkt de wens tot politieke en economische hervormingen in de hele Maghreb gedeeld.
Animal Planet (21:00): Planet Earth: Caves
Deer Cave in Borneo biedt onderdak aan zo'n vijf miljoen vleermuizen die op hun beurt met hun uitwerpselen weer andere dieren onderhouden. De Lechuguilla Cave in de Verenigde Staten is op een paar fanatieke basejumpers na bij niemand bekend. Toch vind je er de prachtigste kristallen.
Ned 2 (23:00): Dokument: Zwarte Soldaten
In de Tweede Wereldoorlog hebben zo'n 25.000 Nederlanders zich vrijwillig aangemeld voor de Duitse Waffen-SS. Voor het eerst vertellen zes van hen over hun (wan)daden.
Canvas (23:35): Comic Books go to War
Stripverhalen zijn het stadium van kinderboekjes allang ontgroeid, maar de laatste decennia heeft zich in het medium toch wel een specifiek genre ontwikkeld: de oorlogsstrip. De auteurs en tekenaars gebruiken het genre om de gruwel van oorlogen of de politieke en militaire achtergronden ervan op een directe en aanschouwelijke manier over te brengen, bijvoorbeeld voor mensen die nooit een echt boek over het onderwerp zouden lezen, maar via dit medium wel te bereiken zijn.

Dinsdag (03-05-2011)
Canvas (21:20): World War 2: Behind closed doors
We ontdekken het bestaan van een aantal geheime overeenkomsten tussen de Sovjet-Unie en de nazi's: afspraken die Stalin liever verborgen hield toen hij zich later aansloot bij het geallieerde front van Churchill en Roosevelt. In 1939, twee weken voor WO II uitbrak, reisde Joachim von Ribbentrop, de minister van Buitenlandse Zaken van nazi-Duitsland, naar de Sovjet-Unie om er met Stalin een overeenkomst te sluiten. Dat pact tussen de communisten en de fascisten verbaasde de wereld, al deden beide partijen hun best om het belang ervan te minimaliseren. Maar enkele weken later vielen zowel Duitsland als de Sovjet-Unie Polen binnen, dat netjes in twee werd gedeeld.
Ned 2 (21 :25) : Breingeheim
De genen die we van vader en moeder gekregen hebben zijn erg bepalend voor de vorming van onze hersenen in de baarmoeder. Maar niet alleen de genen.
Canvas (22:10): Louis Theroux: The Ultra Zionists
In deze aflevering laat Louis Theroux ons kennismaken met de kleine, maar bijzonder radicale subcultuur van ultranationalistische Joodse kolonisten op de westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. Louis probeert uit te zoeken wat deze mensen bezielt om hun eigen leven en dat van hun familie op het spel te zetten door ten koste van de Palestijnen telkens nieuwe stukjes grond in te palmen voor het grote Israël.
Ned 2 (23 :00) : Omdat hun hart sprak
In de crèche 'Kindjeshaven' werden in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen verborgen gehouden voor de Duitsers.

Woensdag (04-05-2011)
RTL 7 (19:00 tot 19:58, vervolg om 23:25 tot 00:25): The Great Escape: The Reckoning
Het verhaal van de beroemde ontsnappingspoging van 78 geallieerde piloten in de Tweede Wereldoorlog, en de daaropvolgende represailles. In maart 1944 ontsnapten 76 geallieerde piloten uit Stalag Luft III, een gevangenenkamp in centraal Duitsland. Hun verhaal werd beroemd door de film The Great Escape (1963), met Steve McQueen en Richard Attenborough. Maar het dramatische vervolg van hun ontsnapping is veel minder bekend: 73 van de 76 piloten werden weer opgepakt en 50 van hen werden op bevel van een wraakzuchtige Hitler door de Gestapo vermoord.
Nat Geo (20:00): Nazi scrapbooks: The Auschwitz Albums
Bekijk foto's uit het album van een SS-officier in Auschwitz, die aan het Holocaust-museum in de Verenigde Staten werden geschonken.
Ned 2 (20:40): Kamp, Westerbork, de film
De Duits-Joodse kampgevangene Rudolf Breslauer maakte de film in opdracht van kampcommandant Gemmeker. De filmbeelden van Breslauer vormen de rode draad van het programma. De film zou een totaalbeeld van het dagelijks leven in Westerbork moeten geven. Een eindmontage werd nooit gemaakt, maar veel ruw materiaal is bewaard gebleven. Teksten uit het ooggetuigenverslag In Depot van journalist Philip Mechanicus plaatsen de beelden van het modelkamp Westerbork in perspectief. Rob Trip praat met Ursula Moses-Breslauer, de dochter van de filmmaker die zich tegenwoordig Chanita noemt. Zij vertelt over het leven voor, tijdens en na Westerbork. Chanita overleefde als enige van haar familie de oorlog. Verder sprak Rob Trip met de directeur van het herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder en met Westerbork-overlevende Henny Dormits, die ook op de filmbeelden van Breslauer te zien is
Discovery (21:00): Surviving D-Day
Documentaire over een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis. Volg het boeiende verhaal van de moedige soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van West-Europa.
Nat Geo (21:00): Sinking Hitlers Supership
De Wilhelm Gustloff werd in 1945 door een Russische onderzeeër getorpedeerd, wat aan meer dan 9.000 Duitse vluchtelingen het leven kostte
Nat Geo (22:00): Nazi Hunters: Mengele
In 1985 slaagden de Israëli's er eindelijk in de kamparts van Auschwitz, Joseph Mengele, in Zuid-Amerika op te sporen. Maar was het echt Mengele?
Ned 2 (23:35): Import: Pizza in Auschwitz
Dani Hanoch (74) overleefde verschillende concentratiekampen. Zonder zijn gevoel voor humor te verliezen bezoekt hij met zijn kinderen de plekken van toen.

Donderdag (05-05-2011)
BBC 2 (20:00): The Great Estate: The rise and fall of the council house
Journalist and author Michael Collins explores the history of council housing, meeting people whose lives were shaped by the social experiment that began with a bang at the start of the 20th century, but ended with a whimper 80 years later. He visits groundbreaking flats in Liverpool and a high-rise structure in Sheffield that has become the largest listed building in the world, as well as an estate on the banks of the Thames that was billed as the `town of the 21st century'.
BBC 1 (22:00): Inside the Human Body: creation
Aan de hand van grafische beelden vertelt Michael Mosley hoe een geboorte in zijn werk gaat.

[ Bericht 30% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 03-05-2011 09:23:19 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96329827
Even een update voor vanavond

quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 15:16 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Woensdag (04-05-2011)
RTL 7 (19:00 tot 19:58, vervolg om 23:25 tot 00:25): The Great Escape: The Reckoning
Het verhaal van de beroemde ontsnappingspoging van 78 geallieerde piloten in de Tweede Wereldoorlog, en de daaropvolgende represailles. In maart 1944 ontsnapten 76 geallieerde piloten uit Stalag Luft III, een gevangenenkamp in centraal Duitsland. Hun verhaal werd beroemd door de film The Great Escape (1963), met Steve McQueen en Richard Attenborough. Maar het dramatische vervolg van hun ontsnapping is veel minder bekend: 73 van de 76 piloten werden weer opgepakt en 50 van hen werden op bevel van een wraakzuchtige Hitler door de Gestapo vermoord.
Nat Geo (20:00): Nazi scrapbooks: The Auschwitz Albums
Bekijk foto's uit het album van een SS-officier in Auschwitz, die aan het Holocaust-museum in de Verenigde Staten werden geschonken.
Ned 2 (20:40): Kamp, Westerbork, de film
De Duits-Joodse kampgevangene Rudolf Breslauer maakte de film in opdracht van kampcommandant Gemmeker. De filmbeelden van Breslauer vormen de rode draad van het programma. De film zou een totaalbeeld van het dagelijks leven in Westerbork moeten geven. Een eindmontage werd nooit gemaakt, maar veel ruw materiaal is bewaard gebleven. Teksten uit het ooggetuigenverslag In Depot van journalist Philip Mechanicus plaatsen de beelden van het modelkamp Westerbork in perspectief. Rob Trip praat met Ursula Moses-Breslauer, de dochter van de filmmaker die zich tegenwoordig Chanita noemt. Zij vertelt over het leven voor, tijdens en na Westerbork. Chanita overleefde als enige van haar familie de oorlog. Verder sprak Rob Trip met de directeur van het herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder en met Westerbork-overlevende Henny Dormits, die ook op de filmbeelden van Breslauer te zien is
Discovery (21:00): Surviving D-Day
Documentaire over een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis. Volg het boeiende verhaal van de moedige soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van West-Europa.
Nat Geo (21:00): Sinking Hitlers Supership
De Wilhelm Gustloff werd in 1945 door een Russische onderzeeër getorpedeerd, wat aan meer dan 9.000 Duitse vluchtelingen het leven kostte
Nat Geo (22:00): Nazi Hunters: Mengele
In 1985 slaagden de Israëli's er eindelijk in de kamparts van Auschwitz, Joseph Mengele, in Zuid-Amerika op te sporen. Maar was het echt Mengele?
Ned 2 (23:35): Import: Pizza in Auschwitz
Dani Hanoch (74) overleefde verschillende concentratiekampen. Zonder zijn gevoel voor humor te verliezen bezoekt hij met zijn kinderen de plekken van toen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96329980
Dit topic moet ik vaker bezoeken. Ik kijk heel vaak docu's, Thx
pi_96359274
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96360047
Mên, er is te veel wat ik wil zien vandaag. Nazi Hunters ga ik in ieder geval mee proberen te pikken.
pi_96361033
Deze wás op TV, maar is zeker het vermelden waard:

http://www.publiekeomroep(...)an-rene-van-der-gijp
pi_96403633
Ik heb Digitenne en daar zit geen BBC 1 en BBC 2 bij. En dat is jammer, aangezien zij best vaak interessante docu's uitzenden.

Echter kreeg ik van de klantenservice een mail dat zij hun zenderpakket per 1 juni uitbreiden met o.a. BBC 1 en 2 *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_96404250
Cool!
pi_96414165
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:47 schreef StateOfMind het volgende:
Ik heb Digitenne en daar zit geen BBC 1 en BBC 2 bij. En dat is jammer, aangezien zij best vaak interessante docu's uitzenden.

Echter kreeg ik van de klantenservice een mail dat zij hun zenderpakket per 1 juni uitbreiden met o.a. BBC 1 en 2 *O*
Lucky you, Ziggo is van plan om BBC 2 weg te halen :(
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96466609
Zaterdag (07-05-2011)
Ned 2 (20 :40 – 21:10) : Andere Tijden : de oorlog niet voorbij
Veel NSB-gezinnen sloegen op Dolle Dinsdag op de vlucht, richting Duitsland. Kinderen gingen mee. Een groot aantal zonen (vaak nog geen zestien jaar) werden losgerukt van hun familie en vonden zichzelf, tot hun eigen verwondering, in het laatste jaar van de oorlog terug aan het front. Na veel omzwervingen keerden ze pas na de bevrijding weer terug naar Nederland. Voor het leven getekend
BBC 2 (21:00 – 22:00): Versailles: the dream of a king
Dramadocumentaire over het leven en de liefdes van Lodewijk XIV
De zonnekoning veroverde de helft van Europa, kende talloze liefdesaffaires en verblufte zijn tijdsgenoten met zijn gulle feesten. Deze documentaire werd gefilmd in zijn Kasteel van Versailles dat erkend werd als UNESCO-werelderfgoed.
Nat Geo (21:00 – 22:00): World’s Wildest Encounters (2, slot)
Het afsluitende deel van een documentaire waarin Andreas Kieling de meest bedreigde diersoorten ter wereld voor de lens probeert te krijgen.
Discovery (22:00 tot 00:00): Surviving D-Day
Documentaire over een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis. Volg het boeiende verhaal van de moedige soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van West-Europa

Zondag (08-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): De Magie van ons Zonnestelsel: afl. Dood of Levend
De werelden die onze planeet omringen, bestaan allemaal uit steen. Maar daar houdt de vergelijking op. Sommige hebben een kloppend geologisch hart, andere zijn bevroren in de tijd. Professor Brian Cox reist naar de de vulkaan Mauna Kea op Hawaii, om te laten zien hoe iets fundamenteels als de grootte van een planeet het verschil kan maken tussen leven en dood.
Nat Geo (21:00 – 22:00): In the Womb: Fight for Life
Elke pasgeboren baby is een wonder. Sommige bevallingen zijn wel heel opmerkelijk: van een zesling tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap
BBC 2 (21:00 – 22:00): Britain’s Secret Seas: afl. Giants of the West
Het team gaat op zoek naar de reuzen van onze Westerse oceanen. Enkele kilometers van de kust van Cornwall bestudeert het team de op één na grootste vis van de oceanen, de reuzenhaai, en enkele gigantische spinkrabben
Nat Geo (22:00 – 23:00): Human Footprint
Heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als je leven al voor je was uitgestippeld? Ontdek vanuit deze eenvoudige gedachte hoe een gemiddeld mensenleven er tegenwoordig uitziet.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Atlantis
Het verhaal van een van de grootste natuurrampen ooit die verantwoordelijk was voor de verdwijning van een hele beschaving en waarop een legende is gebaseerd.

Maandag (09-05-2011)
BBC 2 (20:00): Atlantis: The evidence – A Timewatch special
In deze Timewatch Special probeert historicus Bettany Hughes een van de meest intrigerende mysteries ooit op te helderen. Aan de hand van geologische, archeologische en historische aanwijzingen probeert ze aan te tonen dat de legende van Atlantis gebaseerd is op een historische gebeurtenis, de grootste natuurramp van de oudheid
Animal Planet (21:00 – 21:55): Planet Earth: afl. Deserts
Speciale camera's filmen het leven in de Atacama-woestijn, Chili, waar guanaco's dauwdruppels van een cactus likken. De olifanten van de Namibische woestijn zoeken naar voedsel.
Canvas (23:35 – 00:50): At the Edge of Russia
De 19-jarige Alexei wordt overgevlogen naar een legerpost in het uiterste noorden van Rusland, aan de rand van de Noordelijke IJszee. Hij wordt er opgevangen en opgeleid door vijf veteranen die er al lang verblijven. Te lang misschien. Ieder van hen heeft zo zijn eigen verhaal en zijn persoonlijke geheim over de reden waarom hij hier bijna letterlijk aan het einde van de wereld is komen wonen. Ze kunnen zich niet voorstellen dat ze ooit nog naar de gewone maatschappij zouden terugkeren. Ze vinden het beter of gemakkelijker om in hun witte sneeuwwoestenij te blijven, op honderden kilometer van de dichtste nederzetting. Met harde hand maar ook met veel gevoel voor humor leren ze Alexei overleven in deze ijzige omstandigheden. En passant krijgt hij ook een enkele belangrijke levenslessen.

Dinsdag (10-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is it Real? Afl. UFO’s
Bestaan vliegende schotels en buitenaardse wezens echt of hebben we teveel sf-films bekeken? We analyseren de beweringen en ontleden het bewijs met astronomen, psychologen en zelfs een schimmelexpert.
Canvas (21:10 – 22:05): World War II: Behind Closed Doors (2/6)
Deze tweede aflevering focust op de onwaarschijnlijke alliantie van Stalin met Churchill na de invasie van de Sovjet-Unie door Nazi-Duitsland in juni 1941. Aanvankelijk was het Rode Leger geen partij voor de geöliede oorlogsmachine van de Duitsers. De soldaten waren slecht getraind en nog slechter uitgerust. Tijdens de eerste week van de inval, verloor het Sovjet-leger meer dan 100.000 soldaten. Stalin stond nu op zijn zwakst, maar van zijn nieuwe bondgenoot, de Britten, kon hij niet direct veel concrete steun verwachten. Churchill van zijn kant had gemengde gevoelens over de Sovjet Unie: hij had een afkeer van het communisme, maar elke vijand van zijn vijanden de nazi's was zijn vriend.
Ned 2 (21:25 – 22:00): BreinGeheim
De genen die we van vader en moeder gekregen hebben zijn erg bepalend voor de vorming van onze hersenen in de baarmoeder. Maar niet alleen de genen.
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: afl. America’s Most Hated Family
Topeka, in de staat Kansas, is de thuisbasis van de familie Phelps. Met haar 71 leden vormt ze de Westboro Baptist Church, een conservatieve christengemeenschap die fel gekant is tegen homoseksualiteit en 'andere seksuele afwijkingen'. Ze zijn ervan overtuigd dat God de Amerikaanse samenleving straft om haar zondig gedrag en lakse morele houding. Rampen als 9/11, de tsunami in Zuid-Oost Azië en de oorlog in Irak passen allemaal in dit goddelijke wraakplan. Louis Theroux bracht drie weken bij de familie door, die hij beschrijft als verbazingwekkend 'All-American'.

Woensdag (11-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Churchill’s German Army
Het vergeten verhaal van de 10.000 Duitsers en Oostenrijkers die alles opgaven om samen met de geallieerden tegen Hitler te vechten
Ned 2 (23:00 – 23:35): Profiel: afl. Huub Oosterhuis
In deze aflevering van Profiel een portret van de 77-jarige priester en dichter Huub Oosterhuis. Kind in de oorlog, opgeleid bij de Jezuïeten in de jaren 60, maakte hij van binnenuit de veranderingen in de Rooms Katholieke Kerk mee en richtte hij in 1969 de Studentenecclesia op in Amsterdam, los van Rome. Hij trouwde en werd vader van twee muzikale kinderen, Trijntje en Tjeerd. Oosterhuis gaf bijbelteksten een nieuw leven met honderden gedichten die, op muziek gezet, in vele kerken over de hele wereld worden gezongen. Dit gebeurt zonder toestemming van het Vaticaan. De relatie van Oosterhuis met de moederkerk is gecompliceerd. In vrijzinnig katholieke en protestantse kring is hij echter bijzonder geliefd
Rode draad in het leven van Oosterhuis is zijn maatschappijkritische instelling. Steeds weer opnieuw zet hij zich in voor een rechtvaardiger wereld. Woede is wat hem drijft, met name over de manier waarop Nederland omgaat met minderheden.
Waar haalt Oosterhuis de kracht vandaan om steeds weer opnieuw te beginnen? Wat is de invloed geweest van zijn vorming door de Jezuïeten? Kortom: uit welke bron put priester en dichter Huub Oosterhuis zelf?
Ned 2 (23:35 – 00:51): Import: Hafners paradijs
Een reis door de verborgen wereld van Nazi Spanje, een wereld waarin slachtoffer en beul uiteindelijk met elkaar worden geconfronteerd

Donderdag (12-05-2011)
Canvas (20:40 – 21:30): Human Planet: afl. Arctic: Life in the deep Freeze
Het poolgebied is de meest onherbergzame omgeving op aarde: er groeit nauwelijks iets eetbaars, het blijft er maanden na elkaar donker en de temperaturen liggen gedurende het grootste deel van het jaar onder het vriespunt. Toch slagen zo'n vier miljoen mensen erin om hier te overleven. Human Planet vertelt opmerkelijke verhalen van deze buitengewone mensen die in de diepgevroren natuur hun thuis hebben gemaakt. In de lente trekken Amos en Karl-Frederik met hun honden over het pakijs om een echt zeemonster te vangen: de Groenlandse haai! De Inuit gaan op mosselvangst en wagen zich daarvoor bij eb tot onder het zee-ijs in een gevaarlijke race tegen de tijd.
Canvas (21:30 – 22:20): Miracle Cure: a decade of the human genome
Tien jaar geleden begonnen wetenschappers aan een immens complex en duur onderzoek: het 'Menselijk Genoomproject'. Het was de bedoeling om zes miljard types van genetisch materiaal in kaart te brengen en zo een geheel nieuwe, gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk te maken. Deze documentaire gaat na hoe ver men daarmee staat aan de hand van het concrete voorbeeld van drie mensen die hopen dat de ontsluiting van het genoom hun leven zal veranderen.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human Body: afl. First to Last
Michael Mosley onthult hoe het menselijk lichaam, van de eerste ademhap tot de laatste, voor kleine mirakels zorgt. Tijdens een onderwatergeboorte zien we hoe de eerste ademhaling ervoor zorgt dat het volledige bloedvatenstelsel wordt geactiveerd. Bijzondere mensen tonen tot wat het lichaam in staat is. Herbert kan zijn adem negen minuten inhouden, Wim kan in extreem koud water zwemmen en Debbie heeft tien jaar lang niets anders dan chips gegeten.
Ned 2 (00:00 – 00:24): Labyrint: afl. Alles is maakbaar
Met nieuwe technologieën als de 3D-printer kan iedereen (bijna) alles zelf maken en dat heeft flinke gevolgen.
Voortaan bepalen consumenten wat ze nodig hebben en ze maken dat zelf. Ook het lichaam lijkt maakbaarder dan we dachten. Organen worden in het lab ontworpen en ontwikkeld en defecte lichaamsonderdelen worden vervangen met organische nieuwe onderdelen. Wat zijn de mogelijkheden nu en in de toekomst?
.
.
.
.
.

Ik zie dat de documentaire van Louis Theroux: America's Most Hated Family weer op tv komt (dinsdag).
Onlangs is het tweede deel uitgekomen. Voor degenen die de eerste gezien hebben, bij deze.
De opvolger van een van Louis Theroux zijn meest besproken documentaires ‘The Most Hated Family In America’ uit 2007. Nu vier jaar later gaat Louis weer terug naar Topeka, Kansas om de familie opnieuw op te zoeken, en inmiddels gaat het niet zo goed meer met de familie Phelps. Door de jaren heen zijn steeds meer volgelingen vertrokken, vele hiervan stonden niet meer achter de extreme homo haat van de Westboro Baptist Church. Ook hebben meerdere nabestaande van dode soldaten die lastig gevallen werden rechtzaken tegen de familie Phelps gewonnen.

Inmiddels hebben de leden van de kerk natuurlijk ook zijn Louis zijn vorige documentaire gezien, en het moge duidelijk zijn dat niet iedereen zo blij is dat hij weer op de koffie komt. Ook de huidige president, Obama komt nog te sprake, blijkbaar was zijn komst al lang aangekondigd in de bijbel.





Die lui zijn echt harstikke gek 8)7 8)7 8)7

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-05-2011 10:12:28 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  maandag 9 mei 2011 @ 18:56:17 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96558554
Vanavond op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00sl29f
Timewatch over de ondergang van de Minoïsche beschaving door de explosie van de Vulkaanuitbarsting op Santorini die waarschijnlijk de inspiratie was voor de legende van Atlantis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96785531
Zaterdag (14-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Wild Russia: The Secret Forest
Dit is het sprookjesachtige Ussuriland-woud. Er leven allerlei fascinerende dieren, zoals twee zeer zeldzame en bedreigde soorten wilde katten.

Zondag (15-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): De Magie van ons Zonnestelsel (slot): afl. Buitenaards Leven
Professor Brian Cox daalt in een onderzeeër af naar de bodem van de Stille Zuidzee, om de bijzondere levensvormen te bestuderen die standhouden in het koude, zwarte water. Het leven op aarde kan niet zonder water. Daarom zoeken we buitenaards leven in het heelal vooral op plaatsen waar we ook naar water zoeken
Nat Geo (21:00 – 22:00): Witness: Japan Disaster
Op 11 maart 2011 werd Japan opgeschrikt door een grote aardbeving, gevolgd door een enorme tsunami
Nat Geo (22:00 – 23:00): Volcanic Ash Chaos: Inside the eruption
De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull veroorzaakte de grootste luchtvaartproblemen sinds 9/11.
BBC 2 (22:00 – 23:00): WWII: Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje toegevoegd worden. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's te elimineren alvoor ze Engeland konden verwoesten. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.

Maandag (16-05-2011)
Animal Planet (21:00 – 22:00): Planet Earth: afl. Ice Worlds
IJswerelden ondergaan ongelooflijke transformaties: van totale duisternis tijdens de poolwinter naar de zomer, wanneer de zon nooit ondergaat. PLANET EARTH laat zien welk effect deze extreme seizoenen hebben op o.a. walvissen, pinguïns en de moeder-ijsbeer en haar jongen uit de eerste aflevering.
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Invaders from the Sea
David Attenborough betreedt de wereld van de ongewervelden, de meest succesvolle diergroep op aarde. Voor elke mens op aarde telt de natuur 200 miljoen ongewervelde dieren
Canvas (23:35 – 01:05): A Film Unfinished
Na WO II ontdekten Oost-Duitse archivarissen een film die de nazi's in mei 1942 maakten in het getto van Warschau, kort voor de deportaties naar Treblinka begonnen. Decennia lang werd 'Das Ghetto' door historici en andere wetenschappers gebruikt als een bedenkelijke, maar toch authentieke bron van informatie over het leven in het getto. In 'A Film Unfinished' maakt de Israëlische cineaste Yael Hersonski een kritische analyse van 'Das Ghetto'. Ze onderzoekt de manipulaties sequentie na sequentie en plaatst ze in perspectief door ze aan te vullen met rapporten van een Duitse getto-bestuurder, dagboekfragmenten van het hoofd van de Joodse Raad in het getto, een interview met één van de cameramannen van destijds en getuigenissen van Joden die zelf in het getto hebben gezeten

Dinsdag (17-05-2011)
Canvas (21:10 – 22:05): World War II: Behind Closed Doors (3/6)
In deze aflevering gaat het over de eerste ontmoeting tussen Churchill en Stalin, hun alliantie tegen wil en dank, hun wederzijds wantrouwen en de dubbelzinnige houding van Stalin in verband met Polen. Op 12 augustus 1942 kwam er een eerste ontmoeting, in Moskou, tussen Stalin en zijn oorlogsbondgenoot Churchill. Het was niet direct een hartelijk onderonsje.
Ned 2 (21:25 – 22:00): Breingeheim: Het volwassen brein
Bij chronische stress kan depressie ontstaan. Steeds meer mensen krijgen het. Belangrijk voor het brein is om goed te slapen
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Conspiracies: afl. The Romanovs
Heeft Anastasia Romanov de executie van de laatste tsarenfamilie overleefd
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: America’s Most Hated Family in Crisis
De opvolger van een van Louis Theroux zijn meest besproken documentaires The Most Hated Family In America uit 2007. Nu vier jaar later gaat Louis weer terug naar Topeka, Kansas om de familie opnieuw op te zoeken, en inmiddels gaat het niet zo goed meer met de familie Phelps. Door de jaren heen zijn steeds meer volgelingen vertrokken, vele hiervan stonden niet meer achter de extreme homo haat van de Westboro Baptist Church. Ook hebben meerdere nabestaande van dode soldaten die lastig gevallen werden rechtzaken tegen de familie Phelps gewonnen.
Inmiddels hebben de leden van de kerk natuurlijk ook zijn Louis zijn vorige documentaire gezien, en het moge duidelijk zijn dat niet iedereen zo blij is dat hij weer op de koffie komt. Ook de huidige president, Obama komt nog te sprake, blijkbaar was zijn komst al lang aangekondigd in de bijbel.
Animal Planet (22:50): Life in the Undergrowth: afl. Taking to the Air
Slow motion-camera's volgen gevleugelde insecten zoals libellen die hun prooien vangen en bromvliegen die ondersteboven vliegen. Van waterjuffers tot pijlstaartvlinders, in hun vlucht gaan ze allemaal op zoek naar voedsel en nieuwe territoria.

Woensdag (18-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Nazi art theft
Documentaire over de systematische diefstal, opzettelijke vernieling en onverwachte redding van Europese kunstschatten tijdens WO II.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Nazi Hunters: afl. Touvier
Paul Touvier leidde de Franse militaire politiemacht die met de nazi's collaboreerde. Hij stond bekend als de 'beul van Lyon'
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. The Silk Spinners
Tussen het kreupelhout is zijde een geliefd materiaal. Diverse insecten gebruiken het op verschillende manieren. Spinnen steken daar natuurlijk met kop en schouder bovenuit. Zelfs arachnofoben moeten onder de indruk zijn van de manier waarop de wolfsspin delicate capsules maakt waarin ze haar eitjes draagt. Mannelijke wolfsspinnen gebruiken zelfs zijde om hun serenades op te tokkelen.
Ned 2 (23:40 – 00:38): Import: Beroep: Uitvinder
Trots, ijdel, humoristisch, eigenwijs en een beetje eigenaardig is hij wel, de eenentachtigjarige Dr. Yoshiro Nakamats, uitvinder van 3.357 uitvindingen

Donderdag (19-05-2011)
Canvas (20:40 – 23:30): Human Planet: afl. Jungles: People of the Trees
De Matis in Brazilië hebben hun jaagtechnieken aangepast aan dieren die op de grond leven, of juist hoog in de bomen. Hun prachtige blaaspijpen, die soms wel drieënhalve meter lang zijn en versierd met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen ze alleen recht omhoog richten naar apen en vogels die hoog in de bomen zitten. In een heilig bos op de grens van Ghana en Togo komen eens in de drie jaar duizenden volgelingen bijeen voor Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. Een voodoo-danser die in trance verkeert, kan zijn tong aanraken met een gloeiendhete machete, een brandende tak inslikken of op zijn kop langs een boomtak lopen.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Killer Punch
Serie over supermensen, zoals 's werelds snelste schutter, de winnaar van het WK sauna, een wereldkampioen stuntduiken en een man die de dodelijke 'one inch punch' zou beheersen
Canvas (21:30 – 22:25): Immortal
Docu over de ontdekking van het 'geheim van het eeuwige leven' en de keerzijde daarvan.
Gezichtscrèmes, botox en plastische chirurgie: het zijn allemaal lapmiddeltjes tegen het verouderingsproces. Maar de 'real thing' werd enkele jaren geleden ontdekt in het DNA van een eenvoudig schepseltje in een doodgewone vijver. Eén van de ontdekkers was de Australische wetenschapper prof. Elizabeth Blackburn. Ze toonde aan dat de 'telomeren', de enzymen op de uiteinden van chromosomen, ervoor zorgen dat cellen niet afsterven. Het leverde haar in 2009 de Nobelprijs voor Geneeskunde op. De telomeren zijn met andere woorden de enzymen van de eeuwige jeugd. Maar er zit een addertje onder het gras: de
stoffen zijn ook kankerverwekkend. Deze documentaire onderzoekt die biologische paradox en de merkwaardige gevolgen ervan voor ouderdomsverschijnselen, stress, ziekte en kanker.
[b]BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human

[ Bericht 9% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 14-05-2011 09:52:43 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:00:16 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96785782
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:46 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

BBC 2 (22:00 – 23:00): WWII: Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje toegevoegd worden. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's te elimineren alvoor ze Engeland konden verwoesten. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.

Een van de slimmeren zaken die men deed tegen de V2 was de Duitser te voorzien van desinformatie. De locaties van de inslagen werden door dubbelagenten (oa agent Zigzag) verschoven doorgegeven, daardoor leken de inslagen gemiddeld teveel naar het noordwesten plaats te vinden en door de koerscorrecties van de Duitsers verschoven de daadwerkelijke inslagen zich naar het zuid oosten van london.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 11:09:54 #217
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_96787049
Voor de natuurliefhebber tip ik Wild Russia.
Fantastische rauwe natuur.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_96851374
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 11:09 schreef No-P het volgende:
Voor de natuurliefhebber tip ik Wild Russia.
Fantastische rauwe natuur.
Gezien gisteren. Was erg mooi idd.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_96924935
Morgenvanavond op Nederland 2, 23:00 - 00:20 uur.

Het uur van de wolf: Ray Charles - Het genie
quote:
Ray verenigt wit en zwart
Het leven van Ray Charles Robinson wordt gedomineerd door vrouwen, geld en drugs. Door drugs vliegt hij zelfs een tijdje de bak in. Desondanks groeit de blinde Amerikaanse zanger uit tot één van de grootste artiesten in de popgeschiedenis. Met zijn stem en charme weet hij twee rivaliserende volken bij elkaar te brengen.

Wit en zwart
Ray Charles brengt met zijn vernieuwende bluesmuziek het strijdende wit en zwart onder één dak, een bijzondere prestatie voor de roerige jaren ’50 en ‘60. Aan de hand van interviews, historische opnames en concertfragmenten schetst Het uur van de wolf een beeld van Charles zelfbewustzijn van de zwarte bevolking. Ook is er aandacht voor de bijdrage die de grensoverschrijdende artiest heeft geleverd aan de ontwikkeling van blanke muzikanten.

Jamie Foxx
Ray Charles Robinson overleed in 2004 op 73-jarige leeftijd, ten gevolge van leverkanker. Over het bewogen leven van de bluesmuzikant is een film gemaakt, genaamd Ray, met Jamie Foxx in de hoofdrol.
pi_96929145
Dat "Life in the undergrowth" die deze week elke avond op Animal Planet te zien is, is trouwens zeer aan te raden ^O^
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_97013318
...

[ Bericht 15% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 18-05-2011 23:36:48 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97014284
Ik zie dat er iets is foutgegaan met het posten. De gids is onvolledig.
Bij deze het ontbrekende gedeelte

[quote]0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:46 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zaterdag (14-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Wild Russia: The Secret Forest
Dit is het sprookjesachtige Ussuriland-woud. Er leven allerlei fascinerende dieren, zoals twee zeer zeldzame en bedreigde soorten wilde katten.

Zondag (15-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): De Magie van ons Zonnestelsel (slot): afl. Buitenaards Leven
Professor Brian Cox daalt in een onderzeeër af naar de bodem van de Stille Zuidzee, om de bijzondere levensvormen te bestuderen die standhouden in het koude, zwarte water. Het leven op aarde kan niet zonder water. Daarom zoeken we buitenaards leven in het heelal vooral op plaatsen waar we ook naar water zoeken
Nat Geo (21:00 – 22:00): Witness: Japan Disaster
Op 11 maart 2011 werd Japan opgeschrikt door een grote aardbeving, gevolgd door een enorme tsunami
Nat Geo (22:00 – 23:00): Volcanic Ash Chaos: Inside the eruption
De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull veroorzaakte de grootste luchtvaartproblemen sinds 9/11.
BBC 2 (22:00 – 23:00): WWII: Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje toegevoegd worden. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's te elimineren alvoor ze Engeland konden verwoesten. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.

Maandag (16-05-2011)
Animal Planet (21:00 – 22:00): Planet Earth: afl. Ice Worlds
IJswerelden ondergaan ongelooflijke transformaties: van totale duisternis tijdens de poolwinter naar de zomer, wanneer de zon nooit ondergaat. PLANET EARTH laat zien welk effect deze extreme seizoenen hebben op o.a. walvissen, pinguïns en de moeder-ijsbeer en haar jongen uit de eerste aflevering.
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Invaders from the Sea
David Attenborough betreedt de wereld van de ongewervelden, de meest succesvolle diergroep op aarde. Voor elke mens op aarde telt de natuur 200 miljoen ongewervelde dieren
Canvas (23:35 – 01:05): A Film Unfinished
Na WO II ontdekten Oost-Duitse archivarissen een film die de nazi's in mei 1942 maakten in het getto van Warschau, kort voor de deportaties naar Treblinka begonnen. Decennia lang werd 'Das Ghetto' door historici en andere wetenschappers gebruikt als een bedenkelijke, maar toch authentieke bron van informatie over het leven in het getto. In 'A Film Unfinished' maakt de Israëlische cineaste Yael Hersonski een kritische analyse van 'Das Ghetto'. Ze onderzoekt de manipulaties sequentie na sequentie en plaatst ze in perspectief door ze aan te vullen met rapporten van een Duitse getto-bestuurder, dagboekfragmenten van het hoofd van de Joodse Raad in het getto, een interview met één van de cameramannen van destijds en getuigenissen van Joden die zelf in het getto hebben gezeten

Dinsdag (17-05-2011)
Canvas (21:10 – 22:05): World War II: Behind Closed Doors (3/6)
In deze aflevering gaat het over de eerste ontmoeting tussen Churchill en Stalin, hun alliantie tegen wil en dank, hun wederzijds wantrouwen en de dubbelzinnige houding van Stalin in verband met Polen. Op 12 augustus 1942 kwam er een eerste ontmoeting, in Moskou, tussen Stalin en zijn oorlogsbondgenoot Churchill. Het was niet direct een hartelijk onderonsje.
Ned 2 (21:25 – 22:00): Breingeheim: Het volwassen brein
Bij chronische stress kan depressie ontstaan. Steeds meer mensen krijgen het. Belangrijk voor het brein is om goed te slapen
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Conspiracies: afl. The Romanovs
Heeft Anastasia Romanov de executie van de laatste tsarenfamilie overleefd
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: America’s Most Hated Family in Crisis
De opvolger van een van Louis Theroux zijn meest besproken documentaires The Most Hated Family In America uit 2007. Nu vier jaar later gaat Louis weer terug naar Topeka, Kansas om de familie opnieuw op te zoeken, en inmiddels gaat het niet zo goed meer met de familie Phelps. Door de jaren heen zijn steeds meer volgelingen vertrokken, vele hiervan stonden niet meer achter de extreme homo haat van de Westboro Baptist Church. Ook hebben meerdere nabestaande van dode soldaten die lastig gevallen werden rechtzaken tegen de familie Phelps gewonnen.
Inmiddels hebben de leden van de kerk natuurlijk ook zijn Louis zijn vorige documentaire gezien, en het moge duidelijk zijn dat niet iedereen zo blij is dat hij weer op de koffie komt. Ook de huidige president, Obama komt nog te sprake, blijkbaar was zijn komst al lang aangekondigd in de bijbel.
Animal Planet (22:50): Life in the Undergrowth: afl. Taking to the Air
Slow motion-camera's volgen gevleugelde insecten zoals libellen die hun prooien vangen en bromvliegen die ondersteboven vliegen. Van waterjuffers tot pijlstaartvlinders, in hun vlucht gaan ze allemaal op zoek naar voedsel en nieuwe territoria.

Woensdag (18-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Nazi art theft
Documentaire over de systematische diefstal, opzettelijke vernieling en onverwachte redding van Europese kunstschatten tijdens WO II.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Nazi Hunters: afl. Touvier
Paul Touvier leidde de Franse militaire politiemacht die met de nazi's collaboreerde. Hij stond bekend als de 'beul van Lyon'
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. The Silk Spinners
Tussen het kreupelhout is zijde een geliefd materiaal. Diverse insecten gebruiken het op verschillende manieren. Spinnen steken daar natuurlijk met kop en schouder bovenuit. Zelfs arachnofoben moeten onder de indruk zijn van de manier waarop de wolfsspin delicate capsules maakt waarin ze haar eitjes draagt. Mannelijke wolfsspinnen gebruiken zelfs zijde om hun serenades op te tokkelen.
Ned 2 (23:40 – 00:38): Import: Beroep: Uitvinder
Trots, ijdel, humoristisch, eigenwijs en een beetje eigenaardig is hij wel, de eenentachtigjarige Dr. Yoshiro Nakamats, uitvinder van 3.357 uitvindingen

Donderdag (19-05-2011)
Canvas (20:40 – 23:30): Human Planet: afl. Jungles: People of the Trees
De Matis in Brazilië hebben hun jaagtechnieken aangepast aan dieren die op de grond leven, of juist hoog in de bomen. Hun prachtige blaaspijpen, die soms wel drieënhalve meter lang zijn en versierd met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen ze alleen recht omhoog richten naar apen en vogels die hoog in de bomen zitten. In een heilig bos op de grens van Ghana en Togo komen eens in de drie jaar duizenden volgelingen bijeen voor Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. Een voodoo-danser die in trance verkeert, kan zijn tong aanraken met een gloeiendhete machete, een brandende tak inslikken of op zijn kop langs een boomtak lopen.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Killer Punch
Serie over supermensen, zoals 's werelds snelste schutter, de winnaar van het WK sauna, een wereldkampioen stuntduiken en een man die de dodelijke 'one inch punch' zou beheersen
Canvas (21:30 – 22:25): Immortal
Docu over de ontdekking van het 'geheim van het eeuwige leven' en de keerzijde daarvan.
Gezichtscrèmes, botox en plastische chirurgie: het zijn allemaal lapmiddeltjes tegen het verouderingsproces. Maar de 'real thing' werd enkele jaren geleden ontdekt in het DNA van een eenvoudig schepseltje in een doodgewone vijver. Eén van de ontdekkers was de Australische wetenschapper prof. Elizabeth Blackburn. Ze toonde aan dat de 'telomeren', de enzymen op de uiteinden van chromosomen, ervoor zorgen dat cellen niet afsterven. Het leverde haar in 2009 de Nobelprijs voor Geneeskunde op. De telomeren zijn met andere woorden de enzymen van de eeuwige jeugd. Maar er zit een addertje onder het gras: de
stoffen zijn ook kankerverwekkend. Deze documentaire onderzoekt die biologische paradox en de merkwaardige gevolgen ervan voor ouderdomsverschijnselen, stress, ziekte en kanker.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human
[/quote]

[b][b]BBC 1 (22:00 - 23:00): Inside the Human Body: afl. First to Last

Michael Mosley onthult hoe het menselijk lichaam, van de eerste ademhap tot de laatste, voor kleine mirakels zorgt. Tijdens een onderwatergeboorte zien we hoe de eerste ademhaling ervoor zorgt dat het volledige bloedvatenstelsel wordt geactiveerd. Bijzondere mensen tonen tot wat het lichaam in staat is. Herbert kan zijn adem negen minuten inhouden, Wim kan in extreem koud water zwemmen en Debbie heeft tien jaar lang niets anders dan chips gegeten
Animal Planet (22:50 - 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Intimate Relations
De kleinste schepsels in het kreupelhout vormen al sinds eeuwen verbonden en vennootschappen met elkaar en met planten. Soms hebben beide partijen daar profijt van, soms ook niet. Zo gebruiken dazen kleinere vliegen om hun eitjes naar koeien te brengen waar ze zich nestelen in hun huid
Ned 2 (23:50 - 00:25): Labyrint: afl. Slimme Pillen
Steeds vaker wordt Ritalin gebruikt als doping voor het gezonde brein. Voor een betere concentratie en prestatie. De vraag is of dit soort medicijnen werkelijk in staat is hersenfuncties tijdelijk op te krikken.

Vrijdag (20-05-2011)
Animal Planet (22:50 - 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Super Societies
Als je de ongewervelde dieren beter bestudeert, gaat er een intrigerende wereld voor je open
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97110000
Zaterdag (21-05-2011)
BBC 2 (21 :00 – 22:00) : Operation Mincemeat
Aan de hand van getuigen vertelt Ben Macintyre hoe een briljant team en een dode zwerver zorgden dat Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog effectief misleid werd over de Geallieerde invasieplannen. Deze operatie had ook verregaande gevolgen voor het verdere verloop van de oorlog.
Nat Geo (21 :00 – 22:00) : Wild Russia (afl 2): afl. Arctic
De wilde dieren hebben het niet gemakkelijk in het Russische poolgebied, vanwege de extreme temperaturen en de immer hongerige roofdieren.

Zondag (22-05-2011
Ned 2 (18:45 – 19:40): Focus
Mede dankzij onze kookunst zijn wij mensen met grote hersenen en kleine magen geworden. Waar leidt die ontwsikkeling toe? Worden we echt steeds dikker?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Wicked Pirate City
Maak kennis met de echte "Pirates Of The Carribean". National Geographic onthult het ware verhaal over een piratenstad die onder de golven verdween. De documentaire Wicked Pirate City volgt een team marine-wetenschappers dat is samengekomen om de legendarische piratenstad Port Royal in Jamaica te onderzoeken. Hun doel is om van het Caribische gebied met behulp van computeranimatie een historisch accuraat 3D-model te ontwerpen. Echter de teams komen verschillende obstakels tegen: het vinden van de exacte locatie, het beperkte zicht in de baai en de lagen gesteente dat de gezonken stad bedekt.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Britain’s Secret Seas afl. 3: The Power of the East
Deze keer trekt het team naar de oostkust van Groot-Brittannië. Ze brengen een bezoek aan de Farne-eilanden voor de kust van Northumberland. Daar maken ze kennis met de grootste kolonie grijze zeehonden van Engeland. Ze ontdekken dat de grijze zeehonden er beter in slagen om te overleven dan hun gewone soortgenoten.

Maandag (23-05-2011)
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. The Age of Conquest
Fergal Keane onderzoekt welke impact belangrijke kantelmomenten in middeleeuws Europa hadden op Ierland
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched Over by Machines of Loving Grace: afl. Love and Power
In de jaren 90 geloofden mensen dat computers voor een nieuwe stabiele wereld konden zorgen. Volgens de aanhangers konden ze zelfs een nieuw soort kapitalisme creëren, zonder de ups-and-downs uit het verleden, en konden ze een nieuw soort democratie ontwerpen in een wereld waarin miljoenen mensen met elkaar in contact staan, zondere enige vorm van hiërarchie
Canvas (22:10 – 23:10): When They Are All Free
In mei 2011 bestaat Amnesty International vijftig jaar. Medewerkers, vrijgelaten gevangenen, oud-presidenten en beroemdheden getuigen in de film hoe Amnesty in de afgelopen vijftig jaar de wereld heeft veranderd, maar ook hoe de wereld Amnesty heeft veranderd. Van een 'brievenschrijforganisatie' groeide Amnesty uit tot een van de meest invloedrijke ngo's ter wereld. Vandaag is Amnesty International een multinational die zich staande probeert te houden in een wereld van kapitalisme, opkomend conservatisme en de 'war on terror'.

Dinsdag (24-05-2011)
Ned 2 (21:25 – 22:00): Breingeheim: afl. Het rijpe brein
Vanaf een zekere leeftijd begint het brein onherroepelijk af te takelen. Wanneer dat gebeurt, hoe snel het gaat, welke functies achteruit gaan is allemaal afhankelijk van persoon tot persoon
Canvas (21:25 – 21:15): World War II: Behind Closed Doors (afl. 4)
Deze vierde aflevering toont hoe Stalin en het Westen onderhandelden over het lot van Polen na de herovering door het Sovjet-leger in 1944: een voorafspiegeling van de latere opdeling van Europa. In 1944 begon het Rode Leger grondgebied te heroveren in Oost-Polen: terrein dat ze ook al in 1939 hadden veroverd, maar later weer hadden moeten prijsgeven aan de Duitsers. Het was een cruciale evolutie en een belangrijke test voor de alliantie tussen Oost en West. Stalin wou Polen inlijven, maar het was precies de verdediging van de Poolse soevereiniteit waarvoor Groot-Brittannië in 1940 ten strijde was getrokken
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Conspiracies: afl. Ameila Earhart
Is Amelia Earhart echt gestorven tijdens haar laatste vlucht? Er bestaat een groot aantal complottheorieën die stellen dat ze nog leeft. Wat is er werkelijk gebeurd met de luchtvaartpionier?

Woendag (25-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Nazi Art Theft (afl. 3)
Documentaire over de systematische diefstal, opzettelijke vernieling en onverwachte redding van Europese kunstschatten tijdens WO II.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Nazi Hunters: afl. Stangl/Wagner
Na een tip werd massamoordenaar Franz Stangl in Brazilië aangehouden. Op zijn beurt leidde hij de detectives naar medecrimineel Gustav Wagner.
Ned 2 (23:45 – 00:36): Import: Robotliefde
Hoe menselijk kunnen robots worden? Die vraag voert de Deense regisseur Phie Ambo naar verschillende landen waaronder Japan, waar professor Hiroshi Ishiguro onderzoek doet met robots.

Donderdag (26-05-2011)
Canvas (20:40 – 21:30): Beagle, in het kielzog van darwin
We maken kennis met het schip en de belangrijkste opvarenden: Sarah Darwin (achterachterkleindochter van Charles Darwin en bioloog), Dirk Draulans (bioloog en Darwin-kenner) en Lex Runderkamp (journalist, gastheer en verteller van de reeks). Voor ze vertrekken, gaan Sarah en Dirk in Groot-Brittannië op zoek naar Darwins motieven voor zijn wereldreis, bijna 180 jaar geleden. Op de klipper Stad Amsterdam wordt ondertussen hard gewerkt om het schip helemaal op punt te stellen voor zijn wetenschappelijke missie, de televisie-uitzendingen en de interactieve internetverbindingen
Discovery (21:0 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Hammer Head
Maak kennis met superhelden, zoals een geboren marathonloper, een man met een keiharde schedel, één van 's werelds beste beatboxers en een man die voorspellende dromen zou hebben.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human Body (slot): afl. Hostile World
Michael Mosley onthult de ingenieuze wijze waarop het lichaam zich verdedigt tegen vijandige wereld waar het zonlicht het DNA kan verwoesten en elke hap lucht microben bevat waar we kunnen door sterven.
Ned 2 (23:55 – 00:26): Labyrint: afl. Onsterfelijk door nano
De Nieuwe Mens komt eraan. Wereldwijd vinden er experimenten plaats om met nanotechnologie nieuwe medicijnen te maken die de menselijke levensduur en levenskwaliteit verbeteren. De vraag is: wat zijn de gevolgen van deze nanorevolutie?
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97169860
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 10:00 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zaterdag (21-05-2011)
Zondag (22-05-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Focus
Mede dankzij onze kookunst zijn wij mensen met grote hersenen en kleine magen geworden. Waar leidt die ontwsikkeling toe? Worden we echt steeds dikker?
Gezien! Was interessant.

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 10:00 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

Donderdag (26-05-2011)
Canvas (20:40 – 21:30): Beagle, in het kielzog van darwin
We maken kennis met het schip en de belangrijkste opvarenden: Sarah Darwin (achterachterkleindochter van Charles Darwin en bioloog), Dirk Draulans (bioloog en Darwin-kenner) en Lex Runderkamp (journalist, gastheer en verteller van de reeks). Voor ze vertrekken, gaan Sarah en Dirk in Groot-Brittannië op zoek naar Darwins motieven voor zijn wereldreis, bijna 180 jaar geleden. Op de klipper Stad Amsterdam wordt ondertussen hard gewerkt om het schip helemaal op punt te stellen voor zijn wetenschappelijke missie, de televisie-uitzendingen en de interactieve internetverbindingen.
Jeej! Is dit de eerste aflevering? Die heb ik vorig jaar namelijk gemist.
pi_97248800
@ExpirimentalFrentalMental
Ik had het al eens eerder gezegd, maar de docu's van Lichtpunt worden niet goed vermeld in de programmeringen. Ik krijg persberichten van de programmamakers. Als ik die nou voortaan hier post, zorg jij dan dat ze in jouw overzicht terechtkomen? Enige nadeel is wel dat de aankondigingen ver van tevoren worden verstuurd, waardoor, als ik ze hier post jij ze misschien tegen die tijd vergeet bij te voegen.

quote:
TV-uitzendingen Lichtpunt – zondag 12 juni 2011

Om 9u00 op één - herhaling omstreeks 23u op Canvas

DOCUMENTAIRE: OP ZOEK NAAR GELUK (A la poursuite du bonheur)



Gelukkig zijn, dat wil iedereen. Maar hoe doe je dat ?

Talloze tijdschriften, beurzen, boeken met handleidingen willen ons de weg wijzen naar het geluk.

In de Franse documentaire “A la poursuite du bonheur “ gaan Sylvain Bergère & Stéphane Osmont over de hele wereld op zoek naar mensen die hun kunnen uitleggen wat geluk is en hoe je het kan vinden.

Ze belanden bij psychologen, neuropsychiaters, neurobiologen, sociologen, schrijvers,… die elk hun idee geven over ‘gelukkig zijn’.

Een boeiende documentaire over een actueel onderwerp.

Productie : no one / C+ / RTBF / BETV / Lichtpunt / YLE

Na de documentaire sluiten we af met een kort item over Prof. dr. Etienne Vermeersch, die op 21 juni e.k. de Prijs Vrijzinnig Humanisme 2011 ontvangt.

Zie ook http://www.h-vv.be/Prijs-Vrijzinnig-Humanisme-2011
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')