abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_93627811
Audio slideshow: Human Planet

From the icy Arctic to Africa's dense jungles - and the mountain tops of Mongolia to the deep waters of the Pacific - the BBC series Human Planet has explored mankind's incredible relationship with nature.

Accompanying the film crews was photographer Timothy Allen. His stunning still images captured unique glimpses of people living in the world's most extreme environments. Take a look at some of them, and listen to him explain how he snapped the most arresting shots.

http://www.bbc.co.uk/news/world-12618167

_O_
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_93627814
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 23:57 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks, die over de FBI op canvas wil ik wel gaan zien. Vind ik altijd wel interessant.
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 4 maart 2011 @ 09:20:22 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93628414
BBC2, Canvas en NL2 zijn eigenlijk de enige zenders waar ik docus kijk, soms op een derde duitse net, maar eigenlijk zijn die meestal naadje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93630917
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
BBC2, Canvas en NL2 zijn eigenlijk de enige zenders waar ik docus kijk, soms op een derde duitse net, maar eigenlijk zijn die meestal naadje
BBC Canvas en Ned 2 zijn ook mijn favorieten, die Duitse dan weer niet :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_93630954
Zaterdag (05-03-2011)
Animal Planet (13 :40 tot 18 :15) : Journey of Life
5 afl. Seas of Life/Land Grab/Airborne/Living Together/Human Life

Zondag (06-03-2011)
BBC 2 (18:20): Attenborough and the Giant Egg
In de zestiger jaren maakte David Attenborough als een van de eersten documentaires over de natuur. Hij bezocht het eiland Madagascar en nam een ei van de uitgestorven olifantsvogel mee. Nu keert hij terug om te zien in hoeverre Madagascar veranderd is. In de Universtiteit van Oxford wordt ondertussen onderzocht wat het ei over de geschiedenis en de eigenschappen van de olifantsvogel kan vertellen.
Ned 2 (18:50): Human Planet: afl. De Noordpool
De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke manier om op robben te jagen. Een persoon hult zich in een robbenpels en voert een soort dans uit , terwijl hij de geluiden en bewegingen van robben nabootst. Op die manier besluipen ze hun prooi. De Nenet verweiden hun gigantische kuddes rendieren in een bijna eeuwigdurende migratiecirkel over de Siberische toendra. Het is hard werken, en op een dag in mei kan er een gevaarlijke en spannende dimensie bij komen. Dat gebeurt als de Nenet bij de zuidelijke oever van de Yuribei rivierdelta aankomen, en via het snel dooiende zee-ijs de rivier omzeilen die inmiddels alweer stroomt.
Nat Geo (21:00): Vampires in Venice
Tegenwoordig zien we vampiers als mythische wezens die populair zijn geworden door boeken, films en televisieseries. Echter 500 jaar geleden in Venetië leek de dreigende schaduw van de bloedzuiger levensecht te zijn. Door de pest, die maandelijks honderden slachtoffers maakte, geloofde de lokale bevolking dat het kwaad was begonnen en dat deze ziekte het einde van de wereld betekende.
Venetië wordt nu druk bezocht door toeristen, maar dit donkere geheim schuilt achter deze romantische Italiaanse stad. Historici proberen het gruwelijke verleden te achterhalen. Ga mee met onderzoekers wanneer zij oude graven opgraven en een opmerkelijke ontdekking doen: een skelet dat de kenmerken heeft van een religieus ritueel om een 'ondood' lijk te doden.
Nat Geo (22:00): Witch Hunters Bible
In deze betoverende documentaire zien we hoe onze voorouders een gedetailleerd handboek gebruikten om mensen die verdacht werden van hekserij op te sporen. Het Malleus Maleficarum ook wel bekend als de Heksenhamer, heeft een groot effect gehad op de publieke opinie over hekserij. Het beruchte middeleeuwse handboek werd in 1486 geschreven en beschrijft hoe heksen vervolgd moeten worden.Duik in de griezelige wereld van de heksenjacht en zie hoe een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers voor het eerst een diepgaande blik neemt in dit angstaanjagende boek om de choquerende foltermethodes te onthullen.
BBC 2 (22:00): Wonders of the Universe (1)
Vorig jaar maart verkende Professor Brian Cox nog de wonderen van het zonnestelsel, maar nu betreedt hij dapper een nog groter podium het Universum.
Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Duizenden jaren lang heeft de mensheid zich tot religie en mythes gericht op zoek naar antwoorden op deze aloude vragen. Maar in deze nieuwe reeks presenteert Brian een andere set van antwoorden wetenschappelijke antwoorden en ze zijn mooier en dieper dan ooit gedacht.
In de eerste aflevering wil Brian tijd leren begrijpen en de rol van tijd bij het creëren van zowel het universum en onszelf. Van een buitengewone kalender ingebouwd in het landschap van Peru tot aan de stranden van Costa Rica verkent Brian de tijdcycli die onze ervaring van het leven op aarde bepalen. Maar zelfs de meest epische levenscycli kunnen niet vergeleken worden met de enorme uitgestrektheid van de kosmische tijd. Bijvoorbeeld, net als de aarde om de zon draait, draait het zonnestelsel om de gehele Melkweg. Deze baan duurt maar liefst 250 miljoen jaar om te voltooien.
Wonders of the Universes is een serie in 4 afleveringen, met iedere week een nieuw centraal onderwerp. In de eerste week dus tijd. De serie wordt simultaan uitgezonden op BBC HD, deze zender zal bij steeds meer aanbieders beschikbaar komen.

Maandag (07-03-2011)
Ned 2 (20:55): Tegenlicht: Wat denkt China?
In Tegenlicht een verkennend gesprek met filosoof, historicus en Confucianist Tu Weiming over de toekomst van China: Wat denkt China?
Dit wordt de eeuw van China. Daar zijn veel economische en geo-politieke waarzeggers het over eens. Maar wat weten we nu echt over China? Ontstaat er een 'nieuwe Chinees', zijn er grenzen aan de groei, komt economische hoogmoed voor de politieke val? En zijn we op weg naar een globale, gedeelde vooruitgang, of juist naar nieuwe machtsblokken met scherp tegengestelde belangen? In Tegenlicht verrassende antwoorden op grote vragen.
Animal Planet (21:00): Planet Earth: afl. From Pole to Pole
In deze eerste aflevering krijgen we meteen een stevig voorsmaakje van al het moois dat ons nog te wachten staat. We maken een reis om de wereld op het ritme van de seizoenen en zien hoe die cyclus van zon en regen, warmte en kou het leven op aarde bepaalt. In Antarctica overleven keizerspinguïns de poolwinter: vier maanden duisternis bij temperaturen tot -70 graden. Wanneer de lente komt, zetten ijsbeerjongen hun eerste stapjes in hun gladde wereld. In Canada beginnen drie miljoen kariboes aan hun jaarlijkse trek, op de hielen gezeten door roedels wolven. In de wouden van Oost-Rusland leeft de uiterst zeldzame Amur-luipaard.
Canvas (23:00): 100 Years Inside the FBI: afl. "Copyright FBI"
Wat we weten over de FBI is grotendeels gebaseerd op een mythe, ontworpen door de organisatie zelf. In de eerste aflevering krijgen we te zien hoe de FBI gestalte gaf aan de geheime agent en zijn imago. Hoe hij evolueerde van spionnenjager tot bendebestrijder en de confrontatie aanging met de maffia, seriemoordenaars en zelfs buitenaardse wezens. We krijgen ook te zien hoe de FBI-bonzen omgaan met de media en hoe ze een meester zijn in het manipuleren van die media. Een belangrijke rol daarbij werd gespeeld door J. Edgar Hoover, de man die bijna een halve eeuw lang de baas was van de FBI. Zijn 'constructie' van de FBI wordt geïllustreerd met fragmenten uit films, televisieseries, radioshows en stripverhalen, en met commentaar van de FBI-agenten zelf
Animal Planet (23:45): Galapagos (1/3)
Ga mee op expeditie naar de kleurrijke Galápagos-eilanden. Ontdek hoe ze zijn ontstaan en waarom zich juist op deze eilanden zo'n grote soortenrijkdom heeft ontwikkeld.

Dinsdag (08-03-2011)
BBC 2 (20:00): Wonders of the Universe (herh)
Nat Geo (21:00): A Travellers Guide to the Planets: afl. Pluto and Beyond (herh. Om 23:00)
Pluto is zo ver weg van de aarde dat het een minuscuul puntje van licht is in onze telescopen. Kleiner nog dan onze maan, deze planeet heeft nog nooit een bezoek gehad van een aardbewoner. We weten niet hoe Pluto eruit ziet, en recent besloten astrologen dat het niet eens telt als een planeet. Maar Pluto is niet alleen. Samen met zijn grootste maan Charon is deze bevroren buitenpost het eerst ontdekte lichaam in een onzichtbare zwerm van ijzige werelden. Kan het ijs van daar de bron zijn van het water op aarde? Ontdek wat noodzakelijk is om te kunnen reizen naar de onbekende grenzen van ons zonnestelsel en wat NASA-wetenschappers denken aan te treffen als we daar aankomen.
Canvas (21:10): The Rape of Nanking
In 1937 valt het imperialistische Japan het verzwakte China binnen om er een kolonie te stichten. Shanghai, de grootste stad in China, probeert eind 1937 stand te houden tegen het Japanse keizerlijke leger. Wanneer Shanghai dan toch door de knieën gaat, is de (toenmalige) hoofdstad Nanking het volgende doelwit. Nanking ligt 300 kilometer ten westen van Shanghai. Tijdens hun opmars trekken de Japanse soldaten een spoor van vernieling door de streken waar zij passeren: er wordt geplunderd, gemoord en platgebrand. Op 13 december 1937 nemen de Japanners de stad Nanking in. Gedurende weken worden burgers, wiens enige 'misdaad' het is Chinees te zijn, geterroriseerd, mishandeld en vermoord.
Ned 2 (21:25): Labyrint: afl. De zoektocht naar de ware sekse
Transgenders worstelen met de allesoverheersende gedachte dat ze tot het andere geslacht behoren.
Nat Geo (22:00): Earth Investigated: afl. Planets from Hell (herh om 00:00)
Ooit is de technologie misschien zo ver gevorderd dat we naar andere planeten kunnen verhuizen. Een ontdekkingsreis door ons zonnestelsel.
BBC 2 (22:00): Horizon
Roofdieren zijn op verschillende plekken op aarde uitgezet in de nabijheid van mensen
Canvas (22:05): Taboe: afl. Dikke Vrienden
Een documentaire van Marc Didden over 'dik zijn' en over de historische, sociale en culturele aspecten van overgewicht.
Canvas (23:00): 100 Years Inside the FBI: afl. An American Nightmare
hoe schuldig is de FBI aan de dood van Martin Luther King?
Animal Planet (23:45): Galapagos (2/3)
De reis van Charles Darwin naar de Galápagos-eilanden betekende een ommekeer in het denken over het leven op aarde. De eilanden groeiden uit tot het laboratorium van de evolutie

Woensdag (09-03-2011)
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden: Task Force Uruzgan/In Memoriam
Van routineklussen tot risicovolle patrouilles buiten de poort. Bekijk de dagelijkse realiteit van het leven als militair op missie in Afghanistan door de militairen zelf gefilmd. Door de ogen van de militairen zien we het dagelijks leven van de Nederlandse deelnemers aan de ISAF-missie. De serie geeft een realistisch beeld van het werk en leven van de Nederlandse militairen en burgers op missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.
Nat Geo (22:00): Ground Warfare: afl. Warrior Weapons
Een serie over de evolutie van de krijgskunst, van het oude Egypte tot het huidige Afghanistan: een overzicht van 3500 jaar menselijk conflict.
Ned 2 (23:40): Import: Flipping Out
Het extreme drugsgebruik van Israëlische soldaten in India. Flipping Out laat zien hoe Israëlische jongeren na hun diensttijd vertrekken naar India en daar grote hoeveelheden drugs gebruiken.
Animal Planet (23:45): Galapagos (slot)
De Galápagos-eilanden behoren geologisch gezien tot de meest onvoorspelbare plekken op aarde. Toch hebben talrijke diersoorten zich met succes aan de omstandigheden aangepast.

Donderdag (10-03-2011)
Canvas (20:40): Arctic With Bruce Parry (slot): afl. Noord-Europa
Canvas (21:30): Alles voor de Wetenschap: afl. Willy Verstraete
Dat vandaag de Vlaamse milieutechnologie op de wereldkaart staat is in belangrijke mate de verdienste van Willy Verstraete, professor microbiële ecologie en technologie aan de RUGent. Hij introduceerde de MRM-theorie: Microbial Resource Management. Door verschillende soorten microben te laten samenwerken in een vennootschap, kan je ze iets laten doen dat één soort op zichzelf niet voor elkaar krijgt. Als hoofd van het Laboratorium voor Microbiële Ecologie en Technologie ontwikkelde hij het revolutionaire groene afvalverwerkings-systeem Dranco. En ook de beroemde Cloaca van Wim Delvoye is eigenlijk een uitvinding van Prof. Verstraete
Canvas (22:55): 100 Years inside the FBI: afl. Attacking the Mafia
De Amerikanen vroegen zich jarenlang af waarom de mythische FBI de georganiseerde misdaad in hun land niet aanpakte. Wanneer ze dat uiteindelijk toch deed, onder druk van de gebroeders Kennedy, hanteerde ze daarbij nieuwe en vaak omstreden methodes.
Ned 2 (22:55): Holland Doc: Scena del crime
Documentaire van Walter Stokman over de invloed van de onderwereld op Napels. De film toont in zeven scènes, vanuit verschillende perspectieven, de gevolgen van het geweld. De bloederige politiefotos, beelden van bewakingscameras en noodoproepen naar de politie, laten zien hoe het Napolitaanse leven wordt beïnvloed door de Comorra. Scena del crimine schept een beklemmend beeld van een onderwereld die even ongrijpbaar als dichtbij is.

Vrijdag (11-03-2011)
BBC 2 (22:00): Hidden Treasures of Indian Art
Griff Rhys Jones gaat in India op zoek naar exclusieve stoffen. Hij onderzoekt hoe een Indiaas tapijt uit Hardwick Hall, Derbyshire, al meer dan driehonderd jaar bewaard is kunnen blijven. Door wie werd het gemaakt en kan zo'n tapijt nu nog geproduceerd worden?
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 4 maart 2011 @ 11:54:53 #156
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_93634260
Galapagos en Attenborough and the giant egg zijn goed.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_93683200
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 10:34 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zaterdag (05-03-2011)
Animal Planet (13 :40 tot 18 :15) : Journey of Life
5 afl. Seas of Life/Land Grab/Airborne/Living Together/Human Life

Zondag (06-03-2011)
BBC 2 (18:20): Attenborough and the Giant Egg
In de zestiger jaren maakte David Attenborough als een van de eersten documentaires over de natuur. Hij bezocht het eiland Madagascar en nam een ei van de uitgestorven olifantsvogel mee. Nu keert hij terug om te zien in hoeverre Madagascar veranderd is. In de Universtiteit van Oxford wordt ondertussen onderzocht wat het ei over de geschiedenis en de eigenschappen van de olifantsvogel kan vertellen.
Ned 2 (18:50): Human Planet: afl. De Noordpool
De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke manier om op robben te jagen. Een persoon hult zich in een robbenpels en voert een soort dans uit , terwijl hij de geluiden en bewegingen van robben nabootst. Op die manier besluipen ze hun prooi. De Nenet verweiden hun gigantische kuddes rendieren in een bijna eeuwigdurende migratiecirkel over de Siberische toendra. Het is hard werken, en op een dag in mei kan er een gevaarlijke en spannende dimensie bij komen. Dat gebeurt als de Nenet bij de zuidelijke oever van de Yuribei rivierdelta aankomen, en via het snel dooiende zee-ijs de rivier omzeilen die inmiddels alweer stroomt.
Nat Geo (21:00): Vampires in Venice
Tegenwoordig zien we vampiers als mythische wezens die populair zijn geworden door boeken, films en televisieseries. Echter 500 jaar geleden in Venetië leek de dreigende schaduw van de bloedzuiger levensecht te zijn. Door de pest, die maandelijks honderden slachtoffers maakte, geloofde de lokale bevolking dat het kwaad was begonnen en dat deze ziekte het einde van de wereld betekende.
Venetië wordt nu druk bezocht door toeristen, maar dit donkere geheim schuilt achter deze romantische Italiaanse stad. Historici proberen het gruwelijke verleden te achterhalen. Ga mee met onderzoekers wanneer zij oude graven opgraven en een opmerkelijke ontdekking doen: een skelet dat de kenmerken heeft van een religieus ritueel om een 'ondood' lijk te doden.
Nat Geo (22:00): Witch Hunters Bible
In deze betoverende documentaire zien we hoe onze voorouders een gedetailleerd handboek gebruikten om mensen die verdacht werden van hekserij op te sporen. Het Malleus Maleficarum ook wel bekend als de Heksenhamer, heeft een groot effect gehad op de publieke opinie over hekserij. Het beruchte middeleeuwse handboek werd in 1486 geschreven en beschrijft hoe heksen vervolgd moeten worden.Duik in de griezelige wereld van de heksenjacht en zie hoe een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers voor het eerst een diepgaande blik neemt in dit angstaanjagende boek om de choquerende foltermethodes te onthullen.
BBC 2 (22:00): Wonders of the Universe (1)
Vorig jaar maart verkende Professor Brian Cox nog de wonderen van het zonnestelsel, maar nu betreedt hij dapper een nog groter podium het Universum.
Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Duizenden jaren lang heeft de mensheid zich tot religie en mythes gericht op zoek naar antwoorden op deze aloude vragen. Maar in deze nieuwe reeks presenteert Brian een andere set van antwoorden wetenschappelijke antwoorden en ze zijn mooier en dieper dan ooit gedacht.
In de eerste aflevering wil Brian tijd leren begrijpen en de rol van tijd bij het creëren van zowel het universum en onszelf. Van een buitengewone kalender ingebouwd in het landschap van Peru tot aan de stranden van Costa Rica verkent Brian de tijdcycli die onze ervaring van het leven op aarde bepalen. Maar zelfs de meest epische levenscycli kunnen niet vergeleken worden met de enorme uitgestrektheid van de kosmische tijd. Bijvoorbeeld, net als de aarde om de zon draait, draait het zonnestelsel om de gehele Melkweg. Deze baan duurt maar liefst 250 miljoen jaar om te voltooien.
Wonders of the Universes is een serie in 4 afleveringen, met iedere week een nieuw centraal onderwerp. In de eerste week dus tijd. De serie wordt simultaan uitgezonden op BBC HD, deze zender zal bij steeds meer aanbieders beschikbaar komen.

Maandag (07-03-2011)
Ned 2 (20:55): Tegenlicht: Wat denkt China?
In Tegenlicht een verkennend gesprek met filosoof, historicus en Confucianist Tu Weiming over de toekomst van China: Wat denkt China?
Dit wordt de eeuw van China. Daar zijn veel economische en geo-politieke waarzeggers het over eens. Maar wat weten we nu echt over China? Ontstaat er een 'nieuwe Chinees', zijn er grenzen aan de groei, komt economische hoogmoed voor de politieke val? En zijn we op weg naar een globale, gedeelde vooruitgang, of juist naar nieuwe machtsblokken met scherp tegengestelde belangen? In Tegenlicht verrassende antwoorden op grote vragen.
Animal Planet (21:00): Planet Earth: afl. From Pole to Pole
In deze eerste aflevering krijgen we meteen een stevig voorsmaakje van al het moois dat ons nog te wachten staat. We maken een reis om de wereld op het ritme van de seizoenen en zien hoe die cyclus van zon en regen, warmte en kou het leven op aarde bepaalt. In Antarctica overleven keizerspinguïns de poolwinter: vier maanden duisternis bij temperaturen tot -70 graden. Wanneer de lente komt, zetten ijsbeerjongen hun eerste stapjes in hun gladde wereld. In Canada beginnen drie miljoen kariboes aan hun jaarlijkse trek, op de hielen gezeten door roedels wolven. In de wouden van Oost-Rusland leeft de uiterst zeldzame Amur-luipaard.
Canvas (23:00): 100 Years Inside the FBI: afl. "Copyright FBI"
Wat we weten over de FBI is grotendeels gebaseerd op een mythe, ontworpen door de organisatie zelf. In de eerste aflevering krijgen we te zien hoe de FBI gestalte gaf aan de geheime agent en zijn imago. Hoe hij evolueerde van spionnenjager tot bendebestrijder en de confrontatie aanging met de maffia, seriemoordenaars en zelfs buitenaardse wezens. We krijgen ook te zien hoe de FBI-bonzen omgaan met de media en hoe ze een meester zijn in het manipuleren van die media. Een belangrijke rol daarbij werd gespeeld door J. Edgar Hoover, de man die bijna een halve eeuw lang de baas was van de FBI. Zijn 'constructie' van de FBI wordt geïllustreerd met fragmenten uit films, televisieseries, radioshows en stripverhalen, en met commentaar van de FBI-agenten zelf
Animal Planet (23:45): Galapagos (1/3)
Ga mee op expeditie naar de kleurrijke Galápagos-eilanden. Ontdek hoe ze zijn ontstaan en waarom zich juist op deze eilanden zo'n grote soortenrijkdom heeft ontwikkeld.

Dinsdag (08-03-2011)
BBC 2 (20:00): Wonders of the Universe (herh)
Nat Geo (21:00): A Travellers Guide to the Planets: afl. Pluto and Beyond (herh. Om 23:00)
Pluto is zo ver weg van de aarde dat het een minuscuul puntje van licht is in onze telescopen. Kleiner nog dan onze maan, deze planeet heeft nog nooit een bezoek gehad van een aardbewoner. We weten niet hoe Pluto eruit ziet, en recent besloten astrologen dat het niet eens telt als een planeet. Maar Pluto is niet alleen. Samen met zijn grootste maan Charon is deze bevroren buitenpost het eerst ontdekte lichaam in een onzichtbare zwerm van ijzige werelden. Kan het ijs van daar de bron zijn van het water op aarde? Ontdek wat noodzakelijk is om te kunnen reizen naar de onbekende grenzen van ons zonnestelsel en wat NASA-wetenschappers denken aan te treffen als we daar aankomen.
Canvas (21:10): The Rape of Nanking
In 1937 valt het imperialistische Japan het verzwakte China binnen om er een kolonie te stichten. Shanghai, de grootste stad in China, probeert eind 1937 stand te houden tegen het Japanse keizerlijke leger. Wanneer Shanghai dan toch door de knieën gaat, is de (toenmalige) hoofdstad Nanking het volgende doelwit. Nanking ligt 300 kilometer ten westen van Shanghai. Tijdens hun opmars trekken de Japanse soldaten een spoor van vernieling door de streken waar zij passeren: er wordt geplunderd, gemoord en platgebrand. Op 13 december 1937 nemen de Japanners de stad Nanking in. Gedurende weken worden burgers, wiens enige 'misdaad' het is Chinees te zijn, geterroriseerd, mishandeld en vermoord.
Ned 2 (21:25): Labyrint: afl. De zoektocht naar de ware sekse
Transgenders worstelen met de allesoverheersende gedachte dat ze tot het andere geslacht behoren.
Nat Geo (22:00): Earth Investigated: afl. Planets from Hell (herh om 00:00)
Ooit is de technologie misschien zo ver gevorderd dat we naar andere planeten kunnen verhuizen. Een ontdekkingsreis door ons zonnestelsel.
BBC 2 (22:00): Horizon
Roofdieren zijn op verschillende plekken op aarde uitgezet in de nabijheid van mensen
Canvas (22:05): Taboe: afl. Dikke Vrienden
Een documentaire van Marc Didden over 'dik zijn' en over de historische, sociale en culturele aspecten van overgewicht.
Canvas (23:00): 100 Years Inside the FBI: afl. An American Nightmare
hoe schuldig is de FBI aan de dood van Martin Luther King?
Animal Planet (23:45): Galapagos (2/3)
De reis van Charles Darwin naar de Galápagos-eilanden betekende een ommekeer in het denken over het leven op aarde. De eilanden groeiden uit tot het laboratorium van de evolutie

Woensdag (09-03-2011)
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden: Task Force Uruzgan/In Memoriam
Van routineklussen tot risicovolle patrouilles buiten de poort. Bekijk de dagelijkse realiteit van het leven als militair op missie in Afghanistan door de militairen zelf gefilmd. Door de ogen van de militairen zien we het dagelijks leven van de Nederlandse deelnemers aan de ISAF-missie. De serie geeft een realistisch beeld van het werk en leven van de Nederlandse militairen en burgers op missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.
Nat Geo (22:00): Ground Warfare: afl. Warrior Weapons
Een serie over de evolutie van de krijgskunst, van het oude Egypte tot het huidige Afghanistan: een overzicht van 3500 jaar menselijk conflict.
Ned 2 (23:40): Import: Flipping Out
Het extreme drugsgebruik van Israëlische soldaten in India. Flipping Out laat zien hoe Israëlische jongeren na hun diensttijd vertrekken naar India en daar grote hoeveelheden drugs gebruiken.
Animal Planet (23:45): Galapagos (slot)
De Galápagos-eilanden behoren geologisch gezien tot de meest onvoorspelbare plekken op aarde. Toch hebben talrijke diersoorten zich met succes aan de omstandigheden aangepast.

Donderdag (10-03-2011)
Canvas (20:40): Arctic With Bruce Parry (slot): afl. Noord-Europa
Canvas (21:30): Alles voor de Wetenschap: afl. Willy Verstraete
Dat vandaag de Vlaamse milieutechnologie op de wereldkaart staat is in belangrijke mate de verdienste van Willy Verstraete, professor microbiële ecologie en technologie aan de RUGent. Hij introduceerde de MRM-theorie: Microbial Resource Management. Door verschillende soorten microben te laten samenwerken in een vennootschap, kan je ze iets laten doen dat één soort op zichzelf niet voor elkaar krijgt. Als hoofd van het Laboratorium voor Microbiële Ecologie en Technologie ontwikkelde hij het revolutionaire groene afvalverwerkings-systeem Dranco. En ook de beroemde Cloaca van Wim Delvoye is eigenlijk een uitvinding van Prof. Verstraete
Canvas (22:55): 100 Years inside the FBI: afl. Attacking the Mafia
De Amerikanen vroegen zich jarenlang af waarom de mythische FBI de georganiseerde misdaad in hun land niet aanpakte. Wanneer ze dat uiteindelijk toch deed, onder druk van de gebroeders Kennedy, hanteerde ze daarbij nieuwe en vaak omstreden methodes.
Ned 2 (22:55): Holland Doc: Scena del crime
Documentaire van Walter Stokman over de invloed van de onderwereld op Napels. De film toont in zeven scènes, vanuit verschillende perspectieven, de gevolgen van het geweld. De bloederige politiefotos, beelden van bewakingscameras en noodoproepen naar de politie, laten zien hoe het Napolitaanse leven wordt beïnvloed door de Comorra. Scena del crimine schept een beklemmend beeld van een onderwereld die even ongrijpbaar als dichtbij is.

Vrijdag (11-03-2011)
BBC 2 (22:00): Hidden Treasures of Indian Art
Griff Rhys Jones gaat in India op zoek naar exclusieve stoffen. Hij onderzoekt hoe een Indiaas tapijt uit Hardwick Hall, Derbyshire, al meer dan driehonderd jaar bewaard is kunnen blijven. Door wie werd het gemaakt en kan zo'n tapijt nu nog geproduceerd worden?
Kijk... ^O^ zo ben je in 1 keer helemaal bij inzake wat niet te missen is. :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_93685930
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 08:52 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Audio slideshow: Human Planet

From the icy Arctic to Africa's dense jungles - and the mountain tops of Mongolia to the deep waters of the Pacific - the BBC series Human Planet has explored mankind's incredible relationship with nature.

Accompanying the film crews was photographer Timothy Allen. His stunning still images captured unique glimpses of people living in the world's most extreme environments. Take a look at some of them, and listen to him explain how he snapped the most arresting shots.

http://www.bbc.co.uk/news/world-12618167

_O_
Bedankt voor de link, heb geregeld met open mond van bewondering gekeken.
pi_93994006
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 14:44 schreef Ebbao het volgende:

[..]

Bedankt voor de link, heb geregeld met open mond van bewondering gekeken.
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_93994080
Zaterdag (12-03-2011)
Animal Planet (13:40): Jungle (3 afl.)
Animal Planet (16:25): Galapagos (3 afl)
BBC 2 (21:00): The King James Bible: the book that changed the world
Melvyn Bragg is ervan overtuigd dat de King James Version van de Bijbel de afgelopen 400 jaar de drijvende kracht is geweest achter de Engels-sprekende wereld.
Ned 2 (22:35): Zembla: Massale Bijensterfte
De massale en wereldwijde bijensterfte is een grote bedreiging voor onze voedselvoorziening. Zonder bijen geen groenten, geen noten, geen chocolade, geen koffie en geen fruit. De honingbij is als bestuiver een onmisbare schakel in de voedselketen. Met de komst van zeer agressief landbouwgif, dat werd ingezet tegen allerlei ziektes en schimmels, verdwenen ook de bijen. Kritische wetenschappers en imkers zien een relatie tussen het gif en de bijensterfte. De industrie, die miljarden verdient met de verkoop van het landbouwgif, ontkent dat. Van alle Europese landen heeft Nederland de grootste bijensterfte. Zembla over de controverses rond de bedreigde honingbij

Zondag (13-03-2011)
Ned 2 (18:50): Human Planet: afl. Jungles
In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. Talrijke rituelen en ceremonies zijn gericht op een succesvolle jacht en op manieren om affiniteit te krijgen met de prooi
Nat Geo (21:00): Inside Solitary Confinement
Momenteel zijn er maar liefst 80.000 veroordeelden in Amerika hun tijd aan het uitzitten in eenzame opsluiting. Maar is dit een noodzakelijk laatste redmiddel of een onaanvaardbare en achterhaalde vorm van psychologische marteling? In een baanbrekende poging om het antwoord te vinden op deze vraag, doet Colorado een jaar lang onderzoek in de gevangenis, waar 756 gevangenen 23 uur per dag helemaal alleen spenderen.In deze documentaire wordt de vraag beantwoord wat er met mensen gebeurt wanneer zij geïsoleerd of eenzaam zijn. De ervaringen van mensen komen naar voren en er wordt gekeken naar het verschil van isolatie door toeval, eigen keus, en gedwongen isolatie.
BBC 2 (22:00): Wonders of the Universe: afl. Stardust
Professor Brian Cox zoekt een antwoord op de belangrijkste vraag ooit: wie of wat zijn wij? En waar komen we vandaan?

Maandag (14-03-2011)
Animal Planet (21:00): Planet Earth: Mountains
We krijgen een spectaculair overzicht van de belangrijkste bergmassieven op aarde en de dieren die er in moeilijke omstandigheden proberen te overleven. We reizen daarbij van een van de laagste plaatsen ter wereld - waar een nieuw gebergte in de maak is - naar de hoogste toppen van de Himalaya. De bergtocht begint in Ethiopië, waar een lavameer al honderd jaar lang een nieuw gebergte aan het opstuwen is. Op de flanken van dat Erta Ale-massief wonen troepen van wel 800 gelada's: de enige primatensoort die alleen van grassen leeft. In de Andes zien we hoe groep guanacos (een soort lama's) door een sneeuwstorm overvallen wordt en hoe de solitaire poema's soms toch ook in groep opereren.
Canvas (23:35): Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul
De Turks-Duitse regisseur Fatih Akin, bekend van de succesvolle langspeelfilm 'Gegen die Wand', dompelt ons in deze documentaire onder in de wereld van de Turkse muziek. De film opent met een wijsheid van de Chinese filosoof Confucius, die zei dat je een cultuur pas kan begrijpen wanneer je haar muziek begrijpt. Precies op die manier probeert de Duitse muzikant Alexander Hacke via de Turkse muziek de Turkse cultuur te ontdekken. Via zijn reis door Istanboel leren we een breed scala aan muziek kennen: van klassiek over rock en hiphop tot straatmuziek

Dinsdag (15-03-2011)
BBC 2 (20:00): Wonders of the Universe (h)
Nat Geo (21:00): Earth: the making of a planet
laat het verhaal zien van het ontstaan van de aarde en de turbulente miljoenen jaren van ziedende temperaturen, ijstijdperken en 's werelds omvangrijkste massa-extinctie. Kijk naar de meest meeslepende en dramatische momenten in de 4,5 miljard jaar lange geschiedenis van de aarde.
Canvas (21:10): Malcolm X, Murder in New York
Documentaire. Malcolm X kwam op voor de rechten van de zwarte bevolking in de VS. Hij nam de X aan als achternaam als verwijzing naar het slavenverleden. Op 21 februari 1965 werd hij in New York neergeschoten door leden van The Nation of the Islam. Deze documentaire toont de impact van de controverse die deze opmerkelijke man teweegbracht en gaat in op de redenen waarom hij vermoord werd
Ned 2 (21:25): Labyrint: afl. Ontdekking van de Hemel
Ter ere van alles wat er tot nu toe is bereikt, van de eerste raketlancering 85 jaar geleden tot het losbarsten van de commerciële ruimtevaart, voegt Labyrint een nieuwe mijlpaal toe.
BBC 2 (22:00): Bibles Buried Secrets
Dit baanbrekende archeologische en literaire onderzoek naar de Hebreeuwse Bijbel wordt gepresenteerd door de bekroonde NOVA Science Unit.
"Did King David's Empire Exist?" In deze eerste aflevering treedt dr. Francesca Stavrakopoulou in de voetsporen van de Bijbelse koning David en zijn mytische rijk.

Woensdag (16-03-2011)
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden
Winning Hearts and Minds/Incoming (dubbele aflevering)
Nat Geo (22:00): Ground Warfare: afl. Battle Machines
Een serie over de evolutie van de krijgskunst, van het oude Egypte tot het huidige Afghanistan: een overzicht van 3500 jaar menselijk conflict.

Donderdag (17:03-2011)
BBC 2 (20:00): Decade of Discovery
Chris Packham presenteert zijn top tien met de vreemdste dier- en plantensoorten die de laatste tien jaar werden ontdekt. Daaronder bevinden zich o.a. een zeldzame Pygmeeluiaard en een reuzenorchidee.
Canvas (20:40): Arctic With Bruce Parry: afl. Noord Europa
Het is midzomer in Siberië: een tijd van onafgebroken daglicht en uitbundige feesten voor de plaatselijke bevolking. Bruce Parry gaat op bezoek bij de Sakha, een ruitervolk, en bij de Eveny, rendierherders in de afgelegen Verkhojansk-bergen. De natuur is er wild en ongerept, maar de mensen worstelen er toch met de uitdagingen van het veranderende klimaat: letterlijk maar ook op politiek gebied, in het Rusland van na de Sovjet-Unie. Voor Bruce wordt het bovendien een persoonlijke ontdekkingsreis, want hij dompelt zich onder in het aloude sjamanengeloof van het hoge noorden.
Canvas (21:30): Alles voor de Wetenschap: afl. Willy Verstraete
In deze documentaire vertelt Willy Verstraete, een jaar voor zijn emeritaat, over de lange weg naar algemeen respect die de Vlaamse milieutechnologie heeft afgelegd, van het prille begin tot nu. Die weg is mooi en moeilijk geweest, bevestigt zijn echtgenote Angèle Roets. Ook Willys zuster Bea Verstraete volgt het wetenschappelijke parcours van haar broer al sinds het prille begin. Philippe Naert, een collega-student in Amerika, getuigt over het beloofde land, of toch voor wetenschappers. Ook César Bartholomees komt aan het woord, de eerste technieker van LabMET en de rechterhand van Verstraete in zijn beginjaren. We gaan kijken naar een Dranco-installatie in Kempten, Duitsland een land dat wereldleider is op vlak van afvalverwerking en horen van Luc Debaere en Jan Smis hoe hun spin-off OWS steeds groter wordt. Robin Temmerman van zeepfabriek Chrisal en Koen Van Landeghem, hygiënespecialist van het AZ Lokeren, vertellen over het gebruik van probiotische zeep in de strijd tegen de ziekenhuisbacterie.

[ Bericht 37% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-03-2011 21:59:36 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_94152502
Even een update voor vanavond

België 1 (21:25) Koppen XL - Japan: de apocalyps en daarna

Wat vrijdag begon met een aardbeving met een momentmagnitude van 9, resulteerde in een zondvloed zonder weerga. De beelden waren, zijn en blijven apocalyptisch. In het noordoosten van Japan, in de buurt van Sendai, worden volledige dorpen gewoon weggespoeld. Koppen zet de indrukwekkende (satelliet)beelden van de laatste dagen op een rij en geeft een tijdslijn van wat precies is gebeurd. Koppen praat ook met zijn reporter ter plaatse, Tom Van de Weghe, over de gevolgen; een dodental dat alleen maar oploopt, tot zevenhonderdduizend mensen die moesten worden geëvacueerd en de angst voor naschokken. Maar ook de nucleaire dreiging blijft. Maandag nog deed zich een nieuwe explosie voor in de kerncentrale van Fukushima. Redenen genoeg voor ongerustheid bij Vlamingen in Japan en de Japanse bevolking hier.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_94319599
Zondag (20-03-2011)
Ned 2 (18:50): Human Planet: afl. Bergen
De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake, een ritueel gevecht dat voortkomt uit de Inca-traditie. De Q'eros-stam in de Andes verlaat zelden de besloten dalen waar ze wonen. Maar één keer per jaar ondernemen 30.000 pelgrims een tocht naar een heilige gletsjer op 4500 meter hoogte, om deel te nemen aan de Q'oyullr Riti, het sneeuwster-festival.
BBC 2 (22:00): Wonders of the Universe: afl. Falling
Professor Brian Cox onderzoekt in deze derde aflevering de kracht die ons universum vormt geeft: de zwaartekracht. Deze klinkt zo vertrouwd in de oren, maar toch is het een van de vreemdste en meest verrassende krachten uit het universum.

Maandag (21-03-2011)
Ned 2 (20:55): Tegenlicht: Onze Dierbare Dictators
Elke dag zien we ze in het nieuws. Onze eigen Europese leiders die o zo blij zijn met de volksopstanden in Noord Afrika, en over elkaar heen buitelen om de vallende woestijndictators daarginds te veroordelen.
Maar hoeveel jaar bouwt Europa al op deze regimes voor olie en gas, en voor het vooral toch maar gesloten houden van Fort Europa? Hoeveel angst wordt er gekweekt voor de islamistische inborst van deze volken? En waren Europa en Noord-Afrika (en niet te vergeten de VS en Israël) eigenlijk niet heel tevreden met deze status quo? Wie profiteerden van deze machtsconstructies over de hoofden van de bevolkingen heen? Tegenlicht over het pact met de duivel: handige deals, win win situaties en niet zelden perverse connecties tussen de twee kusten van 'onze' Middellandse Zee. Kortom: hoeveel boter heeft Europa op z’n hoofd?
Noord Afrika is voor Europa vooral een producent van olie en gas, een afzetmarkt voor wapens, een broedplaats voor islamisme en een thuisland van een teveel aan asiel- en gelukszoekers. Dat heeft dan ook de onderlinge relaties bepaald: na de koloniale tijd heeft Europa bepaald niet bijgedragen aan de modernisering van Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte. Nu de oude tirannen wankelen wordt steeds meer duidelijk hoe en waarmee Europa ze in het zadel hield: hoe Khadaffi en Berlusconi elkaar vonden over de olie van hun maatschappijen ENI en NOC, hoe Nicolas Sarkozy uitgerekend met Hosni Mubarak een ‘Union pour la Mediterrannee’ wilde bouwen, en hoe Tony Blair en de London School of Economics de dynastie Khadaffi weer salonfahig maakten. En onze eigen premier Rutte sprak zijn verontwaardiging uit terwijl een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven op tournee was langs Arabische ‘rulers’. Tegenlicht over de beboterde hoofden van de politieke top in Londen, Parijs, Rome en Den Haag.
Midden-Oosten kenner Joris Luyendijk (‘Het zijn net mensen’ en ‘Je hebt het niet van mij, maar…’), islamkenner Tariq Ramadan (Oxford), politicoloog Luis Martinez (Rabat) en voormalig buitenlandminister Gianni de Michelis (Rome) ontleden onze relaties met de autoritaire leiders ‘aan de overkant’
Animal Planet (21:00): Planet Earth: afl. Fresh Water
Slechts 3% van het water op Aarde is zoet, maar het is essentieel voor het leven op onze planeet. Deze aflevering toont rivieren, watervallen en meren in alle vormen en groottes, en laat ons kennismaken met de dieren die er leven. De reis begint op de Tepuis, hoge plateaus in het zuiden van Venezuela, waar tropische stortbuien dagelijks voor een overvloed aan water zorgen. Dat zoekt zijn uitweg over de rand van de plateaus, onder meer langs de Angel-waterval, met 979 meter de hoogste ter wereld. De breedste waterval is dan weer de Iguaçu in Brazilië. En daar bevindt zich ook het grootste moeras ter wereld: de Pantanal. De kracht van water wordt nergens duidelijker dan in de Grand Canyon: een kloof van tientallen kilometer breed en anderhalve kilometer diep, in de loop der tijden uitgeschuurd door de Colorado.
BBC 2 (22:00): The Secret War on Terror (1/2)
Peter Taylor probeert te achterhalen of het Westen veiliger is geworden, sinds er na 9/11 extreme veiligheidsmaatregelen van kracht gingen. Hij bekijkt controversiële ondervragingstechnieken, luistert naar verhalen over martelingen en verijdelde aanslagen. Taylor kon als eerste oud-directeur-generaal van MI5, barones Manningham-Buller, spreken en had een uitgebreid gesprek met het hoofd van de CIA, generaal Michael Hayden.
Canvas (23:45): We Feed The World
Deze documentaire is een aanklacht tegen de manier waarop de voedingsindustrie overal ter wereld te werk gaat. Boeren verdwijnen, kostbare natuur eveneens, om de onverzadigbare honger van de voedingsbedrijven te kunnen stillen.

Dinsdag (22-03-2011)
BBC 2 (20:00): Wonders of the Universe (h)
Canvas (21:15): Hitler’s Managers: Ferdinand Porsche, the Engeneer
Toen hij in de jaren 30 voor Hitler ging werken, was de Oostenrijker Ferdinand Porsche een autoconstructeur met naam en faam. Maar veel van zijn ideeën en plannen werden als te duur en onuitvoerbaar beschouwd. Daarom wendde Porsche zich tot de machtigste man van de Duitse staat: Adolf Hitler. De bouw van de Volkswagen werd hun gemeenschappelijke project, en later - toen de oorlog en de dictatuur voorbij waren - werd het ook een echt succesverhaal. Voor Hitler moesten de Duitsers een autovolk worden. Elke Duitser zou over een eigen wagen moeten kunnen beschikken. En heel Duitsland moest doorkruist worden door autobanen.
Ned 2 (21:25): Labyrint: afl. De Kracht van Massa
'De massa' is dom en hysterisch. Althans, die reputatie heeft ze. Maar onder de juiste omstandigheden is zij slim. Intelligenter dan de besten uit haar midden. De vraag is alleen: wanneer en hoe?
BBC 2 (22:00): Bible’s Burried Secrets
Dr. Francesca Stavrakopoulou onderzoekt of de vroegere Israëlieten effectief in één enkele God geloofden, zoals de Bijbel beweert. Ze onderwerpt de Bijbelse tekst aan een grondig onderzoek en brengt een bezoek aan de archeologische sites van Syria en Sinaï

Woensdag (23:03:2011)
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden: afl Field Hospital Tarin Kowt/Home, Sweet Home
Dubbele aflevering
Nat Geo (22:00): Ground Warfare: afl. Firepower
Een serie over de evolutie van de krijgskunst, van het oude Egypte tot het huidige Afghanistan: een overzicht van 3500 jaar menselijk conflict.

Donderdag (24-03-2011)
Canvas (20:40): Human Planet: afl. Oceans
Op het eiland Lembata in Indonesië jagen de vissers van Lamalera van oudsher op potvissen van bijna 25 meter lang. Het is een gevaarlijke klus, maar één enkele potvis kan het hele dorp van eten voorzien. Het eiland Anuta is een vlekje in de Stille Zuidzee, minder dan 750 meter breed en op ruim honderd kilometer afstand van zijn dichtstbijzijnde buur. Er wordt voornamelijk vis en yam gegeten. Maar een of twee keer per jaar, als de passaatwinden van richting veranderen, zeilen de eilandbewoners over de verraderlijke zee naar het rotsachtige eiland Fatutaka, waar ze honderden zeevogels vangen.
Nat Geo (21:00): Megafactories: afl. Heineken
Ga op bezoek bij de grootste brouwerij van Europa en begeef je achter de schermen van vijftien andere wereldbekende iconen, die de grootste, sterkste en snelste machines bouwen op hun gebied. Computerbeelden illustreren de wetenschap achter deze machines en filmopnames van de fabrieken tonen de productie van de meest legendarische merken ter wereld, zoals het succes van 's werelds populairste bier: Heineken. De nieuwe reeks afleveringen van Megafactories onthult de wetenschap, technologie en verhalen van zestien internationale iconen, waaronder Heineken, LEGO, Bugatti, Coca Cola, Maserati, Jaguar XJ en Jack Daniels
Canvas (21:30): Horizon: What on Earth is Wrong With Gravity
Particle physicist and ex D:Ream keyboard player Dr Brian Cox wants to know why the Universe is built the way it is. He believes the answers lie in the force of gravity. But Newton thought gravity was powered by God, and even Einstein failed to completely solve it. Heading out with his film crew on a road trip across the USA, Brian fires lasers at the moon in Texas, goes mad in the desert in Arizona, encounters the bending of space and time at a maximum security military base, tries to detect ripples in our reality in the swamps of Louisiana and searches for hidden dimensions just outside Chicago.
Ned 2 (22:55): Tibet in Song
Een Tibetaan keert terug naar zijn geboorteland. Op tweejarige leeftijd vluchtte hij naar India en nu is hij terug in Tibet om de muziek van zijn land vast te leggen. Muziek die in de maalstroom van de tijd verloren dreigt te gaan
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_94378421
Vanavond op National Geographic (21:00 - 22:00 uur):

quote:
White House through the lens
Naast zijn vrouw Michelle en zijn kinderen, komt er waarschijnlijk niemand zo dicht in de buurt bij Barack Obama als Pete Souza. Hij is zijn officiële fotograaf. Souza volgt Obama overal waar hij gaat. In zijn werk, bij staatsbezoeken, maar ook thuis in het Witte Huis. Dat levert per maand twintig- tot tachtigduizend kiekjes op van de machtigste man ter wereld.

Door de ogen van Souza
National Geographic volgt Souza zondag in de documentaire White House through the lens. Door zijn ogen is te zien wat Obama meemaakt in de zakelijke sfeer, maar ook als hij thuis in de weer is met de al vaak besproken presidentiële hond Bo.

'Onzichtbaar'
Voor Obama zelf is het allang geen probleem meer dat alles wat hij doet wordt vastgelegd. “Je went eraan. Pete verstaat de kunst om te verdwijnen in de achtergrond, om zich onzichtbaar te maken. Daarbij kennen we elkaar door en door. Hij hoort bij de familie; ik vertrouw hem volkomen.”

Reagan
Barack Obama is niet de eerste president die door Pete Souza wordt vastgelegd. Souza was ook persoonlijke fotograaf van president Reagan van 1983 tot 1989.
pi_94435671
Vanavond op Canvas (23:45 - 01:15 uur):

quote:
We feed the world
over de internationale voedselindustrie en het verband tussen overconsumptie in rijke landen en ondervoeding in arme landen. We kijken naar de reis die ons voedsel maakt voordat het in de supermarkt terechtkomt.
pi_94483509
Vanavond op BBC2 (00:20 - 03:00 uur):
quote:
American idol: Reagan
Portret
van de Amerikaanse filmster en president Ronald Reagan, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag. Hij wordt geroemd als één van de architecten van de moderne wereld, maar critici wijzen op de voortdurende negatieve gevolgen van zijn economische en buitenlandse beleid.
Die van fotograaf Pete Souza in het Witte Huis was trouwens wel erg interessant. Zie je het op een heel andere manier. Mooi beroep lijkt me dat ook wel. :Y
pi_94559596
Dank voor de updates beste Iemand91
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_94560205
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 16:32 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Dank voor de updates beste Iemand91
Danku. :) Iets van gezien?
pi_94560892
Nee helaas niet.
Zondag was ik de hele dag weg.
Maandag en Dinsdag lag ik er al vroeg in, ziek
Maar evengoed bedankt ^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_94561190
Dit topic maar aan MyAt toegevoegd :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_94563899
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 16:49 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Danku. :) Iets van gezien?
van de doc. ' we feed the world' heb ik een deel gezien over de belgische kippenfabriek, daar zag je hoe kippen vanaf het ei eigenlijk als dingen behandeld worden en eindigen in een automatische slachtfabriek :N , nee doe mij dan maar een biologische kip die een goed leven heeft gehad, daar zit tenminste nog smaak aan
pi_94630665
Zondag (27-03-2011)
Ned 2 (18 :50) : Human Planet : afl. Grasland
Het leven op de vlaktes en het grasland in de wereld draait om beweging, vrijheid en vee. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op deze vlaktes, maar zijn volledig afhankelijk van bronnen.
BBC 2 (21:00): Japan Earthquake: A Horizon Special Iain Stewart
Professor Iain Stewart onderzoekt de krachtige geologische krachten die de verwoestende aardbeving in Japan veroorzaakten en het land op de rand van een nucleaire ramp plaatste.
BBC 2 (22:00): Wonders of the Universe (slot)
Professor Cox laat zien dat licht de sleutel vormt tot ons begrip van het universum
Nat Geo (22:00): The Lost Ships of Rome
Een team mariene archeologen onderzoekt vijf Romeinse scheepswrakken, 100 m onder het oppervlak van de Middellandse Zee.
Ned 2 (23 :35) : Het evangelie van Caesar
De theorie van de Italiaans-Duitse taalkundige, filosoof en schrijver Francesco Carotta, dat het Evangelie van het Nieuwe Testament gebaseerd is op de bronnen over het leven van Julius Caesar

Maandag (28-03-2011)
Ned 2 (20:55): Tegenlicht: Wat Denkt China?
een verkennend gesprek met filosoof, historicus en Confucianist Tu Weiming over de toekomst van China.
'I think that from a Confucian perspective those who are more powerful, more influential, more endowed with resources, ideas and information ought to feel more obligated for the wellbeing of society.' Tu Weiming
Inmiddels is het een vertrouwd beeld: de Chinese overname van een Westerse multinational of van de complete Afrikaanse infrastructuur, in ruil voor grondstoffen. En als we de deskundigen moeten geloven dan komt aan de Chinese groei voorlopig geen einde.
De stormachtige economische groei van China doet ons vergeten dat er misschien meer wordt gedaan dan geld verdienen. China is ook het land van grote filosofische tradities, één van de oudste beschavingen en heeft een geheel eigen opvatting over hoe je de samenleving moet inrichten. Daarom moeten we ons de vraag stellen hoe China denkt, want alleen zo kunnen we de huidige ontwikkeling van het land begrijpen. Leidt economische vooruitgang wel tot meer politieke vrijheid?
Olaf Oudheusden spreekt voor Tegenlicht met professor Tu Weiming. Hij is een van de meest vooraanstaande filosofen en kenners van het Confucianisme en verklaart het moderne China vanuit die oude traditie. Daarnaast kijken we naar de televisieshows van Yu Dan, de Chinese Oprah Winfrey. Zij koppelt in haar programma’s emotie en populisme aan een herontdekking van het culturele verleden. In Tegenlicht een ontmoeting met het Confucianisme, via de hoge en lage cultuur, en aanzet tot een antwoord op de vraag 'Wat denkt China'?
Animal Planet (21:00): Planet Earth: afl. Caves
Deer Cave in Borneo biedt onderdak aan zo'n vijf miljoen vleermuizen die op hun beurt met hun uitwerpselen weer andere dieren onderhouden. De Lechuguilla Cave in de Verenigde Staten is op een paar fanatieke basejumpers na bij niemand bekend. Toch vind je er de prachtigste kristallen.
BBC 1 (21:30): Panorama: afl. Libya’s Lost Revolution
Panorama onthult de echte reden waarom de revolutie in Libië geen succesvol eind kan kennen.
Canvas (22:00): The Great Olympic Drug Scandal
Britse documentaire over het systematische door de overheid georganiseerde dopinggebruik in de vroegere DDR.
In de jaren '70 en '80 domineerden vrouwelijke Oost-Duitse atleten de internationale sport. Voor een relatief klein land als de DDR was dat een formidabele prestatie. Maar wat toen al werd vermoed, werd later bevestigd en in deze documentaire op onthutsende manier aangetoond: de Oost-Duitse atleten dankten hun prestaties vooral aan een doorgedreven dopinggebruik, dat niet alleen schandelijk en schaamteloos was, maar ook uiterst schadelijk voor de betrokken sportlui
Canvas (23:35): The Gulag Archipelago
De Goelag Archipel gaat over de strafkampen voor dissidenten die na WO II werden opgericht onder het Sovjet-bewind en die naar schatting 2.7 miljoen doden hebben geëist. Solzjenitsyn beschrijft in het boek de mensonterende omstandigheden waarin hij zelf vanaf 1945 acht jaar heeft vastgezeten in Siberië: volle cellen die op springen stonden, dwangarbeid bij -30°C enz. Maar de manier waarop het boek tot stand kwam, is haast even opmerkelijk als het inhoud ervan. Solzjenitsyn schreef in de jaren 50 en 60 tien jaar lang aan het boek. Uit angst om gearresteerd te worden door de geheime dienst van de Sovjet-Unie deed hij dat op verschillende geheime locaties waarbij hij geregeld van schuilplaats veranderde. Elk deel van het boek lag op een andere plaats verborgen.
BBC 2 (00:20): The Brain: A Secret History: afl. Mind Control
Michael Mosley werpt een blik op enkele sinistere technieken die de wetenschap toepast om onze hersenen te controleren en stuit daarbij op enkele gruwelijke experimenten.

Dinsdag (29:03-2011)
BBC 2 (20:00): Wonders of the Universe (slot) (h)
Ned 2 (21:25): Labyrint: afl. Herrie
Zeedieren kunnen last hebben van lawaai dat door mensen veroorzaakt wordt, terwijl mensen last kunnen hebben van geluid dat helemaal niet bestaat
BBC 2 (22:00): Bible’s Buried Secrets (slot): afl. The Great Garden of Eden
Dr. Francesca Stavrakopoulou weerlegt in deze aflevering de traditionele interpretatie van het Hof van Eden. Ze brengt hiervoor een bezoek aan de plaats waarvan zij beweert dat het de exacte locatie van het Hof van Eden was.

Woensdag (30-03-2011)
Nat Geo (22:00): Ground Warfare: afl. Command and Control
Een serie over de evolutie van de krijgskunst, van het oude Egypte tot het huidige Afghanistan: een overzicht van 3500 jaar menselijk conflict.
Ned 2 (23:35): Import: Bloed aan je Mobieltje
Mobiele telefoons financieren de oorlog in Congo. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon en het aanbod van verschillende modellen is nog nooit zo groot geweest. Toch heeft de productie van onze mobieltjes een donkere, bloederige kant. De meeste mineralen die worden gebruikt bij de productie van onze mobieltjes zijn afkomstig uit de mijnen van Oost-Congo. Het Westen koopt deze mineralen en financieert daarmee een burgeroorlog. De laatste vijftien jaar zijn er in deze oorlog meer dan vijf miljoen mensen om het leven gekomen en zijn er meer dan 300.000 vrouwen verkracht. Een einde van het conflict is niet in zicht zolang er wapens kunnen worden gefinancieerd door de verkooop van mineralen. Telefoonfabrikanten kunnen niet garanderen dat de mineralen die zij gebruiken niet uit Congo afkomstig zijn. Blood in the Mobile laat het verband zien tussen onze mobieltjes en de burgeroorlog in Congo. De Deense regisseur Frank Poulsen reist naar Congo om getuige te zijn van de illegale mijnindustrie. Hij krijgt toegang tot de Bisie-mijn, een van de grootste tinmijnen, die wordt beheerd door verschillende bewapende groepen. Kinderen werken er in de nauwe mijnschachten om kassiteriet (tinsteen) te delven dat in onze mobieltjes wordt gebruikt. Na zijn bezoek aan de mijn probeert Frank Poulsen iemand te spreken te krijgen van Nokia, de grootste telefoonfabrikant van de wereld. Hij wil een garantie van Nokia dat zij geen 'bloedmineralen' kopen uit Congo. Maar Nokia kan dit niet garanderen.

donderdag (31-03-2011)
Canvas (20:40): Human Planet: afl. Oceans- Into the Blue
We maken kennis met 'haaienfluisteraars' in de Stille Oceaan en met Braziliaanse vissers die met de hulp van dolfijnen op poon vissen. Galicische waaghalzen tarten de dood door langs de klippen eendenmossels te verzamelen die meer dan 200 euro per kilo opleveren. In Indonesië zijn we getuige van een heroïsche walvisvangst met tradtionele bootjes en harpoenen.
De zeezigeuners van de Suluzee leven op het water en worden 'landziek' wanneer ze te lang aan wal verblijven. In de Filippijnen duiken vissers tot 40 meter diep en daarbij gebruiken ze een complex systeem van pijpjes om te ademen. We zien hoe het surfen is ontstaan in Polynesië en hoe sommige mannen voor de kusten van Borneo tot 20 meter onder water met een speer op zoek gaan naar een avondmaal.
Canvas (21:30): Horizon: What on Earth is Wrong With Gravity?
In deze documentaire van Paul Oding uit de BBC-reeks Horizon gaat de deeltjesfysicus en voormalige rockmuzikant Dr. Brian Cox na waarom het heelal is wat het is. Het antwoord moet volgens hem gezocht worden in de zwaartekracht. Dat dacht Newton ook al, maar hij keek verder vooral naar God. Ook Einstein geraakte er niet helemaal uit. Op zoek naar het geheim van het heelal neemt Dr. Cox ons mee voor een spectaculaire 'road trip' doorheen Amerika, waarbij hij lasers afvuurt naar de maan, volledig uit zijn dak gaat in de woestijn van Arizona, de beweging van tijd en ruimte ondervindt in een maximaal beveiligde legerbasis, golven probeert op te sporen in de moerassen van Louisiana en verborgen dimensies zoekt juist buiten Chicago.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 26-03-2011 09:17:01 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_94630705
Even voor de goede orde. "Canvas: Horizon: what on Earth is Wrong with Gravity?" is afgelopen donderdag niet geweest, toen was de aflevering "Alles voor de Wetenschap: Willy Verstraete" erop. Ik vermoed dat vorige week een extra reportage is geweest over Japan of Libië, vandaar dat het een weekje opgeschoven is
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 26 maart 2011 @ 16:48:53 #173
8369 speknek
Another day another slay
pi_94643189
Even geheel tussendoor een bedankje voor al het puike werk EFM ^O^.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_94645654
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 16:48 schreef speknek het volgende:
Even geheel tussendoor een bedankje voor al het puike werk EFM ^O^.
:Y Ook een bedankje van mijn kant! Kijk graag in dit topic.
pi_94645897
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 16:48 schreef speknek het volgende:
Even geheel tussendoor een bedankje voor al het puike werk EFM ^O^.
Word inderdaad zeer gewaardeerd ^O^
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')