abonnement Unibet Coolblue
  maandag 25 april 2011 @ 09:35:32 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95946820
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 23:48 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

^O^
ik vind eigenlijk alles van attenborough de moeite waard.
IDD
Zit er aan te kijken alles van hem op BluRay aan te schaffen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95953827
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 09:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

IDD
Zit er aan te kijken alles van hem op BluRay aan te schaffen
Goed idee ^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_95953874
Aangezien we op een nieuwe pagina zitten, nogmaals de gids

Zondag (24-04-2011)
Nat Geo (18:00): Great Migrations: afl. Feast of Famine
Van microscopisch plankton tot reusachtige olifanten: alle levende wezens moeten zich verplaatsen op zoek naar voedsel.
Ned 2 (18 :50) : De Magie van ons Zonnestelsel: afl. Orde uit Chaos
Ontdek hoe schoonheid en orde in de kosmische achtertuin van de aarde zijn ontstaan uit niets meer dan een chaotische gaswolk
Animal Planet (20:05): Life in the Undergrowth: afl. Intimate Relations
De kleinste schepsels in het kreupelhout vormen al sinds eeuwen verbonden en vennootschappen met elkaar en met planten. Soms hebben beide partijen daar profijt van, soms ook niet. Zo gebruiken dazen kleinere vliegen om hun eitjes naar koeien te brengen waar ze zich nestelen in hun huid
Nat Geo (21:00): Vatican: Life Within
Slechts enkelen hebben toegang tot het Vaticaan, een eeuwenoud machtscentrum. Voor het eerst vertellen acht werknemers over hun taken
Nat Geo (23:00): Drug Inc.: afl. Cannabis
Cannabis is een van de meest wijdverbreide verboden middelen ter wereld. Als medicijn staat het centraal in een deels legale miljoenenindustrie.

Maandag (25-04-2011)
Ned 2 (20:55): Teledoc: Nederwiet
De Nederlandse coffeeshop is een potsierlijk fenomeen. De voorkant heeft een gewone winkeldeur, daar mag je wiet kopen en gebruiken. Maar het verbouwen van wiet en het aanleveren daarvan is verboden.
Animal Planet (21:00): Planet Earth: afl. Fresh Water
Slechts 3% van het water op Aarde is zoet, maar het is essentieel voor het leven op onze planeet. Deze aflevering toont rivieren, watervallen en meren in alle vormen en groottes, en laat ons kennismaken met de dieren die er leven. De reis begint op de Tepuis, hoge plateaus in het zuiden van Venezuela, waar tropische stortbuien dagelijks voor een overvloed aan water zorgen. Dat zoekt zijn uitweg over de rand van de plateaus, onder meer langs de Angel-waterval, met 979 meter de hoogste ter wereld. De breedste waterval is dan weer de Iguaçu in Brazilië. En daar bevindt zich ook het grootste moeras ter wereld: de Pantanal. De kracht van water wordt nergens duidelijker dan in de Grand Canyon: een kloof van tientallen kilometer breed en anderhalve kilometer diep, in de loop der tijden uitgeschuurd door de Colorado.

Dinsdag (26-04-2011)
Canvas (21:10): The Battle of Chernobyl (slot)
Op 26 april 1986 ontplofte de vierde reactor van de nucleaire centrale van Tsjernobyl in de toenmalige Sovjet-staat Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. De explosie leidde tot een kettingreactie die nog een tweede ontploffing dreigde te veroorzaken. Acht maanden lang werkten 800.000 soldaten, mijnwerkers en burgers rond de klok om de radioactiviteit te 'stoppen' door een 'sarcofaag' rond de verwoeste reactor te bouwen. Het waren acht maanden in de hel en de betrokkenen zullen die beproeving nooit vergeten. Deze documentaire brengt het relaas van twintig jaar strijd tegen een dodelijke en onzichtbare vijand. Die strijd begon in de totale chaos van de eerste dagen na de ramp: de verwarring, het ongeloof, de beperkte en inaccurate communicatie van de autoriteiten, zowel in de Sovjet-Unie als in het Westen.
Ned 2 (21:25): Breingeheim: afl. Het Babybrein
De genen die we van vader en moeder gekregen hebben zijn erg bepalend voor de vorming van onze hersenen in de baarmoeder. Maar niet alleen de genen.
België 1 (21:35): Koppen XL: afl. De kinderen van de kernramp
Deze aangrijpende documentaire vertelt het verhaal van de dramatische gevolgen van een kernramp en radioactieve straling, gevolgen die tot op de dag van vandaag nog blijven opduiken. De kernramp in Tsjernobyl is precies een kwarteeuw geleden. En nog steeds worden mensen ziek. De grootste slachtoffers zijn de kinderen. Kinderen met kanker, lichamelijke afwijkingen en gruwelijke misvormingen, dodelijke ziektes. Hele gebieden tot ver buiten de reactor zijn onbewoonbaar. De gevolgen van de vreselijke kernramp in Japan laten zich nu al raden. De Ierse Adi Roche trekt zich al jaren het lot aan van de Tsjernobyl kinderen. Zij leidt ons rond in de ziekenhuizen en de weeshuizen. Het zijn gruwelijke, vaak harde beelden.
BBC 2 (22:00): A History of Celtic Britain: afl. Age of Romans
Neil Oliver beëindigt zijn historische reis door duizenden jaren Britse geschiedenis met een blik op het Romeinse tijdperk
Canvas (22:00): Louis Theroux: Law and Disorder in Lagos
Lagos is een van de snelst groeiende steden ter wereld. De officiële veiligheidsinstanties kunnen dat tempo niet volgen. Nieuwe machtsgroepen zijn in het gat van de wetteloosheid gesprongen en zorgen voor een controversieel soort ordehandhaving: jeugdbendes en paramilitaire groepen. De 'Area Boys' controleren alle districten van de stad door plaatselijke handelszaken af te persen in ruil voor 'veiligheid'. De KAI (Kick Against Indiscipline) is dan weer een paramilitaire regeringsorganisatie die met veel machtsvertoon hele illegale wijken platgooit en zonder bewijs honderden mensen arresteert die ze ervan verdenken de wet te overtreden. Louis gaat met beide groepen 'ordehandhavers' op stap en wordt geconfronteerd met een wereld die nu eens wetteloos en corrupt lijkt en dan weer merkwaardig ordelijk en gereglementeerd.
Ned 2 (23:00): Close Up: Antoni Gaudi: De Sagrada Familia
De Catalaanse architect Antoni Gaudi begon in de negentiende eeuw aan zijn meest ambitieuze project: de Sagrada Familia kerk in Barcelona.

Woensdag (27-04-2011)
Animal Planet (20:05): Life in the Undergrowth: afl. Super Societies
Als je de ongewervelde dieren beter bestudeert, gaat er een intrigerende wereld voor je open.
Nat Geo (21:00): Hitlers Secret Weapon
Een fascinerende blik op de nieuwe wapens waarmee Hitler WW II hoopte te winnen. Had hij daarin kunnen slagen, of deugden de ontwerpen niet?
Canvas (22:40): Lavocat de la Terreur
Als jonge advocaat in Frans Algerije in de jaren 50 koos Vergès de kant van het antikolonialistische verzet. Hij verdedigde de revolutionaire activiste Djamila Bouhired, alias La Pasionaria. Hij wist haar niet alleen van de doodstraf te redden, maar trouwde zelfs met haar. In 1970 verdween Vergès spoorloos; pas in 1978 dook hij weer op. Waar hij al die tijd verbleef, heeft hij nooit willen zeggen. Na zijn terugkeer begon hij opnieuw controversiële processen te voeren. Zo verdedigde hij onder meer de Palestijnse FPLP, de Rode Khmer, de terrorist Carlos en de oorlogsbeul Klaus Barbie.
BBC 2 (23:00): The Victorians (slot): afl. Dreams and Nightmares
Jeremy Paxman ontdekt hoe in de laatste jaren van Victoria's beleid sommige artiesten een opstand leidden tegen de Victoriaanse waarden in verband met geld en moraal. Ze willen liever een wereld creëren vol met middeleeuwse ridders en jonkvrouwen, dromen en sproojes, seks en dood. Hij ontmoet enkele spirituele mediums, bezoekt een tentoonstelling van naakten uit de tijd en krijgt de toestemming om het Broadmoorziekenhuis te bezoeken waar hij op zoek gaat naar de dolgedraaide artiest Richard Dadd
Ned 2 (23:00): Profiel: afl. Hans Achterhuis-De achterkant van het kwaad
de achterkant van het kwaad" Hans Achterhuis, een van de meest vooraanstaande filosofen van dit moment, werkte jarenlang aan zijn magnum opus Met alle geweld, waarin hij de ontwikkeling van het denken over geweld beschrijft.
Ned 2 (23:35): Import: Tsjernobyl 4 Ever
26 april is het 25 jaar geleden dat de kernramp in Tsjernobyl plaatsvond. Nog zeker 100 jaar zullen de verstrekkende gevolgen van deze ramp op de agenda staan van de internationale gemeenschap
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96250698
Maandag (02-05-2011)
Ned 2 (20 :55) : Tegenlicht : De Arabische Lente en Wij
Na Oost-Europa in de jaren negentig lijkt nu ook de Arabische wereld af te willen rekenen met 'oude politiek'. Hoewel de uitkomst nog zeer onduidelijk is en de omstandigheden per land verschillen, lijkt de wens tot politieke en economische hervormingen in de hele Maghreb gedeeld.
Animal Planet (21:00): Planet Earth: Caves
Deer Cave in Borneo biedt onderdak aan zo'n vijf miljoen vleermuizen die op hun beurt met hun uitwerpselen weer andere dieren onderhouden. De Lechuguilla Cave in de Verenigde Staten is op een paar fanatieke basejumpers na bij niemand bekend. Toch vind je er de prachtigste kristallen.
Ned 2 (23:00): Dokument: Zwarte Soldaten
In de Tweede Wereldoorlog hebben zo'n 25.000 Nederlanders zich vrijwillig aangemeld voor de Duitse Waffen-SS. Voor het eerst vertellen zes van hen over hun (wan)daden.
Canvas (23:35): Comic Books go to War
Stripverhalen zijn het stadium van kinderboekjes allang ontgroeid, maar de laatste decennia heeft zich in het medium toch wel een specifiek genre ontwikkeld: de oorlogsstrip. De auteurs en tekenaars gebruiken het genre om de gruwel van oorlogen of de politieke en militaire achtergronden ervan op een directe en aanschouwelijke manier over te brengen, bijvoorbeeld voor mensen die nooit een echt boek over het onderwerp zouden lezen, maar via dit medium wel te bereiken zijn.

Dinsdag (03-05-2011)
Canvas (21:20): World War 2: Behind closed doors
We ontdekken het bestaan van een aantal geheime overeenkomsten tussen de Sovjet-Unie en de nazi's: afspraken die Stalin liever verborgen hield toen hij zich later aansloot bij het geallieerde front van Churchill en Roosevelt. In 1939, twee weken voor WO II uitbrak, reisde Joachim von Ribbentrop, de minister van Buitenlandse Zaken van nazi-Duitsland, naar de Sovjet-Unie om er met Stalin een overeenkomst te sluiten. Dat pact tussen de communisten en de fascisten verbaasde de wereld, al deden beide partijen hun best om het belang ervan te minimaliseren. Maar enkele weken later vielen zowel Duitsland als de Sovjet-Unie Polen binnen, dat netjes in twee werd gedeeld.
Ned 2 (21 :25) : Breingeheim
De genen die we van vader en moeder gekregen hebben zijn erg bepalend voor de vorming van onze hersenen in de baarmoeder. Maar niet alleen de genen.
Canvas (22:10): Louis Theroux: The Ultra Zionists
In deze aflevering laat Louis Theroux ons kennismaken met de kleine, maar bijzonder radicale subcultuur van ultranationalistische Joodse kolonisten op de westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. Louis probeert uit te zoeken wat deze mensen bezielt om hun eigen leven en dat van hun familie op het spel te zetten door ten koste van de Palestijnen telkens nieuwe stukjes grond in te palmen voor het grote Israël.
Ned 2 (23 :00) : Omdat hun hart sprak
In de crèche 'Kindjeshaven' werden in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen verborgen gehouden voor de Duitsers.

Woensdag (04-05-2011)
RTL 7 (19:00 tot 19:58, vervolg om 23:25 tot 00:25): The Great Escape: The Reckoning
Het verhaal van de beroemde ontsnappingspoging van 78 geallieerde piloten in de Tweede Wereldoorlog, en de daaropvolgende represailles. In maart 1944 ontsnapten 76 geallieerde piloten uit Stalag Luft III, een gevangenenkamp in centraal Duitsland. Hun verhaal werd beroemd door de film The Great Escape (1963), met Steve McQueen en Richard Attenborough. Maar het dramatische vervolg van hun ontsnapping is veel minder bekend: 73 van de 76 piloten werden weer opgepakt en 50 van hen werden op bevel van een wraakzuchtige Hitler door de Gestapo vermoord.
Nat Geo (20:00): Nazi scrapbooks: The Auschwitz Albums
Bekijk foto's uit het album van een SS-officier in Auschwitz, die aan het Holocaust-museum in de Verenigde Staten werden geschonken.
Ned 2 (20:40): Kamp, Westerbork, de film
De Duits-Joodse kampgevangene Rudolf Breslauer maakte de film in opdracht van kampcommandant Gemmeker. De filmbeelden van Breslauer vormen de rode draad van het programma. De film zou een totaalbeeld van het dagelijks leven in Westerbork moeten geven. Een eindmontage werd nooit gemaakt, maar veel ruw materiaal is bewaard gebleven. Teksten uit het ooggetuigenverslag In Depot van journalist Philip Mechanicus plaatsen de beelden van het modelkamp Westerbork in perspectief. Rob Trip praat met Ursula Moses-Breslauer, de dochter van de filmmaker die zich tegenwoordig Chanita noemt. Zij vertelt over het leven voor, tijdens en na Westerbork. Chanita overleefde als enige van haar familie de oorlog. Verder sprak Rob Trip met de directeur van het herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder en met Westerbork-overlevende Henny Dormits, die ook op de filmbeelden van Breslauer te zien is
Discovery (21:00): Surviving D-Day
Documentaire over een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis. Volg het boeiende verhaal van de moedige soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van West-Europa.
Nat Geo (21:00): Sinking Hitlers Supership
De Wilhelm Gustloff werd in 1945 door een Russische onderzeeër getorpedeerd, wat aan meer dan 9.000 Duitse vluchtelingen het leven kostte
Nat Geo (22:00): Nazi Hunters: Mengele
In 1985 slaagden de Israëli's er eindelijk in de kamparts van Auschwitz, Joseph Mengele, in Zuid-Amerika op te sporen. Maar was het echt Mengele?
Ned 2 (23:35): Import: Pizza in Auschwitz
Dani Hanoch (74) overleefde verschillende concentratiekampen. Zonder zijn gevoel voor humor te verliezen bezoekt hij met zijn kinderen de plekken van toen.

Donderdag (05-05-2011)
BBC 2 (20:00): The Great Estate: The rise and fall of the council house
Journalist and author Michael Collins explores the history of council housing, meeting people whose lives were shaped by the social experiment that began with a bang at the start of the 20th century, but ended with a whimper 80 years later. He visits groundbreaking flats in Liverpool and a high-rise structure in Sheffield that has become the largest listed building in the world, as well as an estate on the banks of the Thames that was billed as the `town of the 21st century'.
BBC 1 (22:00): Inside the Human Body: creation
Aan de hand van grafische beelden vertelt Michael Mosley hoe een geboorte in zijn werk gaat.

[ Bericht 30% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 03-05-2011 09:23:19 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96329827
Even een update voor vanavond

quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 15:16 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Woensdag (04-05-2011)
RTL 7 (19:00 tot 19:58, vervolg om 23:25 tot 00:25): The Great Escape: The Reckoning
Het verhaal van de beroemde ontsnappingspoging van 78 geallieerde piloten in de Tweede Wereldoorlog, en de daaropvolgende represailles. In maart 1944 ontsnapten 76 geallieerde piloten uit Stalag Luft III, een gevangenenkamp in centraal Duitsland. Hun verhaal werd beroemd door de film The Great Escape (1963), met Steve McQueen en Richard Attenborough. Maar het dramatische vervolg van hun ontsnapping is veel minder bekend: 73 van de 76 piloten werden weer opgepakt en 50 van hen werden op bevel van een wraakzuchtige Hitler door de Gestapo vermoord.
Nat Geo (20:00): Nazi scrapbooks: The Auschwitz Albums
Bekijk foto's uit het album van een SS-officier in Auschwitz, die aan het Holocaust-museum in de Verenigde Staten werden geschonken.
Ned 2 (20:40): Kamp, Westerbork, de film
De Duits-Joodse kampgevangene Rudolf Breslauer maakte de film in opdracht van kampcommandant Gemmeker. De filmbeelden van Breslauer vormen de rode draad van het programma. De film zou een totaalbeeld van het dagelijks leven in Westerbork moeten geven. Een eindmontage werd nooit gemaakt, maar veel ruw materiaal is bewaard gebleven. Teksten uit het ooggetuigenverslag In Depot van journalist Philip Mechanicus plaatsen de beelden van het modelkamp Westerbork in perspectief. Rob Trip praat met Ursula Moses-Breslauer, de dochter van de filmmaker die zich tegenwoordig Chanita noemt. Zij vertelt over het leven voor, tijdens en na Westerbork. Chanita overleefde als enige van haar familie de oorlog. Verder sprak Rob Trip met de directeur van het herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder en met Westerbork-overlevende Henny Dormits, die ook op de filmbeelden van Breslauer te zien is
Discovery (21:00): Surviving D-Day
Documentaire over een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis. Volg het boeiende verhaal van de moedige soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van West-Europa.
Nat Geo (21:00): Sinking Hitlers Supership
De Wilhelm Gustloff werd in 1945 door een Russische onderzeeër getorpedeerd, wat aan meer dan 9.000 Duitse vluchtelingen het leven kostte
Nat Geo (22:00): Nazi Hunters: Mengele
In 1985 slaagden de Israëli's er eindelijk in de kamparts van Auschwitz, Joseph Mengele, in Zuid-Amerika op te sporen. Maar was het echt Mengele?
Ned 2 (23:35): Import: Pizza in Auschwitz
Dani Hanoch (74) overleefde verschillende concentratiekampen. Zonder zijn gevoel voor humor te verliezen bezoekt hij met zijn kinderen de plekken van toen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96329980
Dit topic moet ik vaker bezoeken. Ik kijk heel vaak docu's, Thx
pi_96359274
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96360047
Mên, er is te veel wat ik wil zien vandaag. Nazi Hunters ga ik in ieder geval mee proberen te pikken.
pi_96361033
Deze wás op TV, maar is zeker het vermelden waard:

http://www.publiekeomroep(...)an-rene-van-der-gijp
pi_96403633
Ik heb Digitenne en daar zit geen BBC 1 en BBC 2 bij. En dat is jammer, aangezien zij best vaak interessante docu's uitzenden.

Echter kreeg ik van de klantenservice een mail dat zij hun zenderpakket per 1 juni uitbreiden met o.a. BBC 1 en 2 *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_96404250
Cool!
pi_96414165
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:47 schreef StateOfMind het volgende:
Ik heb Digitenne en daar zit geen BBC 1 en BBC 2 bij. En dat is jammer, aangezien zij best vaak interessante docu's uitzenden.

Echter kreeg ik van de klantenservice een mail dat zij hun zenderpakket per 1 juni uitbreiden met o.a. BBC 1 en 2 *O*
Lucky you, Ziggo is van plan om BBC 2 weg te halen :(
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_96466609
Zaterdag (07-05-2011)
Ned 2 (20 :40 – 21:10) : Andere Tijden : de oorlog niet voorbij
Veel NSB-gezinnen sloegen op Dolle Dinsdag op de vlucht, richting Duitsland. Kinderen gingen mee. Een groot aantal zonen (vaak nog geen zestien jaar) werden losgerukt van hun familie en vonden zichzelf, tot hun eigen verwondering, in het laatste jaar van de oorlog terug aan het front. Na veel omzwervingen keerden ze pas na de bevrijding weer terug naar Nederland. Voor het leven getekend
BBC 2 (21:00 – 22:00): Versailles: the dream of a king
Dramadocumentaire over het leven en de liefdes van Lodewijk XIV
De zonnekoning veroverde de helft van Europa, kende talloze liefdesaffaires en verblufte zijn tijdsgenoten met zijn gulle feesten. Deze documentaire werd gefilmd in zijn Kasteel van Versailles dat erkend werd als UNESCO-werelderfgoed.
Nat Geo (21:00 – 22:00): World’s Wildest Encounters (2, slot)
Het afsluitende deel van een documentaire waarin Andreas Kieling de meest bedreigde diersoorten ter wereld voor de lens probeert te krijgen.
Discovery (22:00 tot 00:00): Surviving D-Day
Documentaire over een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis. Volg het boeiende verhaal van de moedige soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van West-Europa

Zondag (08-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): De Magie van ons Zonnestelsel: afl. Dood of Levend
De werelden die onze planeet omringen, bestaan allemaal uit steen. Maar daar houdt de vergelijking op. Sommige hebben een kloppend geologisch hart, andere zijn bevroren in de tijd. Professor Brian Cox reist naar de de vulkaan Mauna Kea op Hawaii, om te laten zien hoe iets fundamenteels als de grootte van een planeet het verschil kan maken tussen leven en dood.
Nat Geo (21:00 – 22:00): In the Womb: Fight for Life
Elke pasgeboren baby is een wonder. Sommige bevallingen zijn wel heel opmerkelijk: van een zesling tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap
BBC 2 (21:00 – 22:00): Britain’s Secret Seas: afl. Giants of the West
Het team gaat op zoek naar de reuzen van onze Westerse oceanen. Enkele kilometers van de kust van Cornwall bestudeert het team de op één na grootste vis van de oceanen, de reuzenhaai, en enkele gigantische spinkrabben
Nat Geo (22:00 – 23:00): Human Footprint
Heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als je leven al voor je was uitgestippeld? Ontdek vanuit deze eenvoudige gedachte hoe een gemiddeld mensenleven er tegenwoordig uitziet.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Atlantis
Het verhaal van een van de grootste natuurrampen ooit die verantwoordelijk was voor de verdwijning van een hele beschaving en waarop een legende is gebaseerd.

Maandag (09-05-2011)
BBC 2 (20:00): Atlantis: The evidence – A Timewatch special
In deze Timewatch Special probeert historicus Bettany Hughes een van de meest intrigerende mysteries ooit op te helderen. Aan de hand van geologische, archeologische en historische aanwijzingen probeert ze aan te tonen dat de legende van Atlantis gebaseerd is op een historische gebeurtenis, de grootste natuurramp van de oudheid
Animal Planet (21:00 – 21:55): Planet Earth: afl. Deserts
Speciale camera's filmen het leven in de Atacama-woestijn, Chili, waar guanaco's dauwdruppels van een cactus likken. De olifanten van de Namibische woestijn zoeken naar voedsel.
Canvas (23:35 – 00:50): At the Edge of Russia
De 19-jarige Alexei wordt overgevlogen naar een legerpost in het uiterste noorden van Rusland, aan de rand van de Noordelijke IJszee. Hij wordt er opgevangen en opgeleid door vijf veteranen die er al lang verblijven. Te lang misschien. Ieder van hen heeft zo zijn eigen verhaal en zijn persoonlijke geheim over de reden waarom hij hier bijna letterlijk aan het einde van de wereld is komen wonen. Ze kunnen zich niet voorstellen dat ze ooit nog naar de gewone maatschappij zouden terugkeren. Ze vinden het beter of gemakkelijker om in hun witte sneeuwwoestenij te blijven, op honderden kilometer van de dichtste nederzetting. Met harde hand maar ook met veel gevoel voor humor leren ze Alexei overleven in deze ijzige omstandigheden. En passant krijgt hij ook een enkele belangrijke levenslessen.

Dinsdag (10-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is it Real? Afl. UFO’s
Bestaan vliegende schotels en buitenaardse wezens echt of hebben we teveel sf-films bekeken? We analyseren de beweringen en ontleden het bewijs met astronomen, psychologen en zelfs een schimmelexpert.
Canvas (21:10 – 22:05): World War II: Behind Closed Doors (2/6)
Deze tweede aflevering focust op de onwaarschijnlijke alliantie van Stalin met Churchill na de invasie van de Sovjet-Unie door Nazi-Duitsland in juni 1941. Aanvankelijk was het Rode Leger geen partij voor de geöliede oorlogsmachine van de Duitsers. De soldaten waren slecht getraind en nog slechter uitgerust. Tijdens de eerste week van de inval, verloor het Sovjet-leger meer dan 100.000 soldaten. Stalin stond nu op zijn zwakst, maar van zijn nieuwe bondgenoot, de Britten, kon hij niet direct veel concrete steun verwachten. Churchill van zijn kant had gemengde gevoelens over de Sovjet Unie: hij had een afkeer van het communisme, maar elke vijand van zijn vijanden de nazi's was zijn vriend.
Ned 2 (21:25 – 22:00): BreinGeheim
De genen die we van vader en moeder gekregen hebben zijn erg bepalend voor de vorming van onze hersenen in de baarmoeder. Maar niet alleen de genen.
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: afl. America’s Most Hated Family
Topeka, in de staat Kansas, is de thuisbasis van de familie Phelps. Met haar 71 leden vormt ze de Westboro Baptist Church, een conservatieve christengemeenschap die fel gekant is tegen homoseksualiteit en 'andere seksuele afwijkingen'. Ze zijn ervan overtuigd dat God de Amerikaanse samenleving straft om haar zondig gedrag en lakse morele houding. Rampen als 9/11, de tsunami in Zuid-Oost Azië en de oorlog in Irak passen allemaal in dit goddelijke wraakplan. Louis Theroux bracht drie weken bij de familie door, die hij beschrijft als verbazingwekkend 'All-American'.

Woensdag (11-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Churchill’s German Army
Het vergeten verhaal van de 10.000 Duitsers en Oostenrijkers die alles opgaven om samen met de geallieerden tegen Hitler te vechten
Ned 2 (23:00 – 23:35): Profiel: afl. Huub Oosterhuis
In deze aflevering van Profiel een portret van de 77-jarige priester en dichter Huub Oosterhuis. Kind in de oorlog, opgeleid bij de Jezuïeten in de jaren 60, maakte hij van binnenuit de veranderingen in de Rooms Katholieke Kerk mee en richtte hij in 1969 de Studentenecclesia op in Amsterdam, los van Rome. Hij trouwde en werd vader van twee muzikale kinderen, Trijntje en Tjeerd. Oosterhuis gaf bijbelteksten een nieuw leven met honderden gedichten die, op muziek gezet, in vele kerken over de hele wereld worden gezongen. Dit gebeurt zonder toestemming van het Vaticaan. De relatie van Oosterhuis met de moederkerk is gecompliceerd. In vrijzinnig katholieke en protestantse kring is hij echter bijzonder geliefd
Rode draad in het leven van Oosterhuis is zijn maatschappijkritische instelling. Steeds weer opnieuw zet hij zich in voor een rechtvaardiger wereld. Woede is wat hem drijft, met name over de manier waarop Nederland omgaat met minderheden.
Waar haalt Oosterhuis de kracht vandaan om steeds weer opnieuw te beginnen? Wat is de invloed geweest van zijn vorming door de Jezuïeten? Kortom: uit welke bron put priester en dichter Huub Oosterhuis zelf?
Ned 2 (23:35 – 00:51): Import: Hafners paradijs
Een reis door de verborgen wereld van Nazi Spanje, een wereld waarin slachtoffer en beul uiteindelijk met elkaar worden geconfronteerd

Donderdag (12-05-2011)
Canvas (20:40 – 21:30): Human Planet: afl. Arctic: Life in the deep Freeze
Het poolgebied is de meest onherbergzame omgeving op aarde: er groeit nauwelijks iets eetbaars, het blijft er maanden na elkaar donker en de temperaturen liggen gedurende het grootste deel van het jaar onder het vriespunt. Toch slagen zo'n vier miljoen mensen erin om hier te overleven. Human Planet vertelt opmerkelijke verhalen van deze buitengewone mensen die in de diepgevroren natuur hun thuis hebben gemaakt. In de lente trekken Amos en Karl-Frederik met hun honden over het pakijs om een echt zeemonster te vangen: de Groenlandse haai! De Inuit gaan op mosselvangst en wagen zich daarvoor bij eb tot onder het zee-ijs in een gevaarlijke race tegen de tijd.
Canvas (21:30 – 22:20): Miracle Cure: a decade of the human genome
Tien jaar geleden begonnen wetenschappers aan een immens complex en duur onderzoek: het 'Menselijk Genoomproject'. Het was de bedoeling om zes miljard types van genetisch materiaal in kaart te brengen en zo een geheel nieuwe, gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk te maken. Deze documentaire gaat na hoe ver men daarmee staat aan de hand van het concrete voorbeeld van drie mensen die hopen dat de ontsluiting van het genoom hun leven zal veranderen.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human Body: afl. First to Last
Michael Mosley onthult hoe het menselijk lichaam, van de eerste ademhap tot de laatste, voor kleine mirakels zorgt. Tijdens een onderwatergeboorte zien we hoe de eerste ademhaling ervoor zorgt dat het volledige bloedvatenstelsel wordt geactiveerd. Bijzondere mensen tonen tot wat het lichaam in staat is. Herbert kan zijn adem negen minuten inhouden, Wim kan in extreem koud water zwemmen en Debbie heeft tien jaar lang niets anders dan chips gegeten.
Ned 2 (00:00 – 00:24): Labyrint: afl. Alles is maakbaar
Met nieuwe technologieën als de 3D-printer kan iedereen (bijna) alles zelf maken en dat heeft flinke gevolgen.
Voortaan bepalen consumenten wat ze nodig hebben en ze maken dat zelf. Ook het lichaam lijkt maakbaarder dan we dachten. Organen worden in het lab ontworpen en ontwikkeld en defecte lichaamsonderdelen worden vervangen met organische nieuwe onderdelen. Wat zijn de mogelijkheden nu en in de toekomst?
.
.
.
.
.

Ik zie dat de documentaire van Louis Theroux: America's Most Hated Family weer op tv komt (dinsdag).
Onlangs is het tweede deel uitgekomen. Voor degenen die de eerste gezien hebben, bij deze.
De opvolger van een van Louis Theroux zijn meest besproken documentaires ‘The Most Hated Family In America’ uit 2007. Nu vier jaar later gaat Louis weer terug naar Topeka, Kansas om de familie opnieuw op te zoeken, en inmiddels gaat het niet zo goed meer met de familie Phelps. Door de jaren heen zijn steeds meer volgelingen vertrokken, vele hiervan stonden niet meer achter de extreme homo haat van de Westboro Baptist Church. Ook hebben meerdere nabestaande van dode soldaten die lastig gevallen werden rechtzaken tegen de familie Phelps gewonnen.

Inmiddels hebben de leden van de kerk natuurlijk ook zijn Louis zijn vorige documentaire gezien, en het moge duidelijk zijn dat niet iedereen zo blij is dat hij weer op de koffie komt. Ook de huidige president, Obama komt nog te sprake, blijkbaar was zijn komst al lang aangekondigd in de bijbel.





Die lui zijn echt harstikke gek 8)7 8)7 8)7

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-05-2011 10:12:28 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  maandag 9 mei 2011 @ 18:56:17 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96558554
Vanavond op BBC 2
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00sl29f
Timewatch over de ondergang van de Minoïsche beschaving door de explosie van de Vulkaanuitbarsting op Santorini die waarschijnlijk de inspiratie was voor de legende van Atlantis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96785531
Zaterdag (14-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Wild Russia: The Secret Forest
Dit is het sprookjesachtige Ussuriland-woud. Er leven allerlei fascinerende dieren, zoals twee zeer zeldzame en bedreigde soorten wilde katten.

Zondag (15-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): De Magie van ons Zonnestelsel (slot): afl. Buitenaards Leven
Professor Brian Cox daalt in een onderzeeër af naar de bodem van de Stille Zuidzee, om de bijzondere levensvormen te bestuderen die standhouden in het koude, zwarte water. Het leven op aarde kan niet zonder water. Daarom zoeken we buitenaards leven in het heelal vooral op plaatsen waar we ook naar water zoeken
Nat Geo (21:00 – 22:00): Witness: Japan Disaster
Op 11 maart 2011 werd Japan opgeschrikt door een grote aardbeving, gevolgd door een enorme tsunami
Nat Geo (22:00 – 23:00): Volcanic Ash Chaos: Inside the eruption
De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull veroorzaakte de grootste luchtvaartproblemen sinds 9/11.
BBC 2 (22:00 – 23:00): WWII: Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje toegevoegd worden. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's te elimineren alvoor ze Engeland konden verwoesten. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.

Maandag (16-05-2011)
Animal Planet (21:00 – 22:00): Planet Earth: afl. Ice Worlds
IJswerelden ondergaan ongelooflijke transformaties: van totale duisternis tijdens de poolwinter naar de zomer, wanneer de zon nooit ondergaat. PLANET EARTH laat zien welk effect deze extreme seizoenen hebben op o.a. walvissen, pinguïns en de moeder-ijsbeer en haar jongen uit de eerste aflevering.
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Invaders from the Sea
David Attenborough betreedt de wereld van de ongewervelden, de meest succesvolle diergroep op aarde. Voor elke mens op aarde telt de natuur 200 miljoen ongewervelde dieren
Canvas (23:35 – 01:05): A Film Unfinished
Na WO II ontdekten Oost-Duitse archivarissen een film die de nazi's in mei 1942 maakten in het getto van Warschau, kort voor de deportaties naar Treblinka begonnen. Decennia lang werd 'Das Ghetto' door historici en andere wetenschappers gebruikt als een bedenkelijke, maar toch authentieke bron van informatie over het leven in het getto. In 'A Film Unfinished' maakt de Israëlische cineaste Yael Hersonski een kritische analyse van 'Das Ghetto'. Ze onderzoekt de manipulaties sequentie na sequentie en plaatst ze in perspectief door ze aan te vullen met rapporten van een Duitse getto-bestuurder, dagboekfragmenten van het hoofd van de Joodse Raad in het getto, een interview met één van de cameramannen van destijds en getuigenissen van Joden die zelf in het getto hebben gezeten

Dinsdag (17-05-2011)
Canvas (21:10 – 22:05): World War II: Behind Closed Doors (3/6)
In deze aflevering gaat het over de eerste ontmoeting tussen Churchill en Stalin, hun alliantie tegen wil en dank, hun wederzijds wantrouwen en de dubbelzinnige houding van Stalin in verband met Polen. Op 12 augustus 1942 kwam er een eerste ontmoeting, in Moskou, tussen Stalin en zijn oorlogsbondgenoot Churchill. Het was niet direct een hartelijk onderonsje.
Ned 2 (21:25 – 22:00): Breingeheim: Het volwassen brein
Bij chronische stress kan depressie ontstaan. Steeds meer mensen krijgen het. Belangrijk voor het brein is om goed te slapen
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Conspiracies: afl. The Romanovs
Heeft Anastasia Romanov de executie van de laatste tsarenfamilie overleefd
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: America’s Most Hated Family in Crisis
De opvolger van een van Louis Theroux zijn meest besproken documentaires The Most Hated Family In America uit 2007. Nu vier jaar later gaat Louis weer terug naar Topeka, Kansas om de familie opnieuw op te zoeken, en inmiddels gaat het niet zo goed meer met de familie Phelps. Door de jaren heen zijn steeds meer volgelingen vertrokken, vele hiervan stonden niet meer achter de extreme homo haat van de Westboro Baptist Church. Ook hebben meerdere nabestaande van dode soldaten die lastig gevallen werden rechtzaken tegen de familie Phelps gewonnen.
Inmiddels hebben de leden van de kerk natuurlijk ook zijn Louis zijn vorige documentaire gezien, en het moge duidelijk zijn dat niet iedereen zo blij is dat hij weer op de koffie komt. Ook de huidige president, Obama komt nog te sprake, blijkbaar was zijn komst al lang aangekondigd in de bijbel.
Animal Planet (22:50): Life in the Undergrowth: afl. Taking to the Air
Slow motion-camera's volgen gevleugelde insecten zoals libellen die hun prooien vangen en bromvliegen die ondersteboven vliegen. Van waterjuffers tot pijlstaartvlinders, in hun vlucht gaan ze allemaal op zoek naar voedsel en nieuwe territoria.

Woensdag (18-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Nazi art theft
Documentaire over de systematische diefstal, opzettelijke vernieling en onverwachte redding van Europese kunstschatten tijdens WO II.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Nazi Hunters: afl. Touvier
Paul Touvier leidde de Franse militaire politiemacht die met de nazi's collaboreerde. Hij stond bekend als de 'beul van Lyon'
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. The Silk Spinners
Tussen het kreupelhout is zijde een geliefd materiaal. Diverse insecten gebruiken het op verschillende manieren. Spinnen steken daar natuurlijk met kop en schouder bovenuit. Zelfs arachnofoben moeten onder de indruk zijn van de manier waarop de wolfsspin delicate capsules maakt waarin ze haar eitjes draagt. Mannelijke wolfsspinnen gebruiken zelfs zijde om hun serenades op te tokkelen.
Ned 2 (23:40 – 00:38): Import: Beroep: Uitvinder
Trots, ijdel, humoristisch, eigenwijs en een beetje eigenaardig is hij wel, de eenentachtigjarige Dr. Yoshiro Nakamats, uitvinder van 3.357 uitvindingen

Donderdag (19-05-2011)
Canvas (20:40 – 23:30): Human Planet: afl. Jungles: People of the Trees
De Matis in Brazilië hebben hun jaagtechnieken aangepast aan dieren die op de grond leven, of juist hoog in de bomen. Hun prachtige blaaspijpen, die soms wel drieënhalve meter lang zijn en versierd met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen ze alleen recht omhoog richten naar apen en vogels die hoog in de bomen zitten. In een heilig bos op de grens van Ghana en Togo komen eens in de drie jaar duizenden volgelingen bijeen voor Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. Een voodoo-danser die in trance verkeert, kan zijn tong aanraken met een gloeiendhete machete, een brandende tak inslikken of op zijn kop langs een boomtak lopen.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Killer Punch
Serie over supermensen, zoals 's werelds snelste schutter, de winnaar van het WK sauna, een wereldkampioen stuntduiken en een man die de dodelijke 'one inch punch' zou beheersen
Canvas (21:30 – 22:25): Immortal
Docu over de ontdekking van het 'geheim van het eeuwige leven' en de keerzijde daarvan.
Gezichtscrèmes, botox en plastische chirurgie: het zijn allemaal lapmiddeltjes tegen het verouderingsproces. Maar de 'real thing' werd enkele jaren geleden ontdekt in het DNA van een eenvoudig schepseltje in een doodgewone vijver. Eén van de ontdekkers was de Australische wetenschapper prof. Elizabeth Blackburn. Ze toonde aan dat de 'telomeren', de enzymen op de uiteinden van chromosomen, ervoor zorgen dat cellen niet afsterven. Het leverde haar in 2009 de Nobelprijs voor Geneeskunde op. De telomeren zijn met andere woorden de enzymen van de eeuwige jeugd. Maar er zit een addertje onder het gras: de
stoffen zijn ook kankerverwekkend. Deze documentaire onderzoekt die biologische paradox en de merkwaardige gevolgen ervan voor ouderdomsverschijnselen, stress, ziekte en kanker.
[b]BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human

[ Bericht 9% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 14-05-2011 09:52:43 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:00:16 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96785782
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:46 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

BBC 2 (22:00 – 23:00): WWII: Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje toegevoegd worden. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's te elimineren alvoor ze Engeland konden verwoesten. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.

Een van de slimmeren zaken die men deed tegen de V2 was de Duitser te voorzien van desinformatie. De locaties van de inslagen werden door dubbelagenten (oa agent Zigzag) verschoven doorgegeven, daardoor leken de inslagen gemiddeld teveel naar het noordwesten plaats te vinden en door de koerscorrecties van de Duitsers verschoven de daadwerkelijke inslagen zich naar het zuid oosten van london.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 11:09:54 #217
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_96787049
Voor de natuurliefhebber tip ik Wild Russia.
Fantastische rauwe natuur.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_96851374
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 11:09 schreef No-P het volgende:
Voor de natuurliefhebber tip ik Wild Russia.
Fantastische rauwe natuur.
Gezien gisteren. Was erg mooi idd.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_96924935
Morgenvanavond op Nederland 2, 23:00 - 00:20 uur.

Het uur van de wolf: Ray Charles - Het genie
quote:
Ray verenigt wit en zwart
Het leven van Ray Charles Robinson wordt gedomineerd door vrouwen, geld en drugs. Door drugs vliegt hij zelfs een tijdje de bak in. Desondanks groeit de blinde Amerikaanse zanger uit tot één van de grootste artiesten in de popgeschiedenis. Met zijn stem en charme weet hij twee rivaliserende volken bij elkaar te brengen.

Wit en zwart
Ray Charles brengt met zijn vernieuwende bluesmuziek het strijdende wit en zwart onder één dak, een bijzondere prestatie voor de roerige jaren ’50 en ‘60. Aan de hand van interviews, historische opnames en concertfragmenten schetst Het uur van de wolf een beeld van Charles zelfbewustzijn van de zwarte bevolking. Ook is er aandacht voor de bijdrage die de grensoverschrijdende artiest heeft geleverd aan de ontwikkeling van blanke muzikanten.

Jamie Foxx
Ray Charles Robinson overleed in 2004 op 73-jarige leeftijd, ten gevolge van leverkanker. Over het bewogen leven van de bluesmuzikant is een film gemaakt, genaamd Ray, met Jamie Foxx in de hoofdrol.
pi_96929145
Dat "Life in the undergrowth" die deze week elke avond op Animal Planet te zien is, is trouwens zeer aan te raden ^O^
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_97013318
...

[ Bericht 15% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 18-05-2011 23:36:48 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97014284
Ik zie dat er iets is foutgegaan met het posten. De gids is onvolledig.
Bij deze het ontbrekende gedeelte

[quote]0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:46 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zaterdag (14-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Wild Russia: The Secret Forest
Dit is het sprookjesachtige Ussuriland-woud. Er leven allerlei fascinerende dieren, zoals twee zeer zeldzame en bedreigde soorten wilde katten.

Zondag (15-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): De Magie van ons Zonnestelsel (slot): afl. Buitenaards Leven
Professor Brian Cox daalt in een onderzeeër af naar de bodem van de Stille Zuidzee, om de bijzondere levensvormen te bestuderen die standhouden in het koude, zwarte water. Het leven op aarde kan niet zonder water. Daarom zoeken we buitenaards leven in het heelal vooral op plaatsen waar we ook naar water zoeken
Nat Geo (21:00 – 22:00): Witness: Japan Disaster
Op 11 maart 2011 werd Japan opgeschrikt door een grote aardbeving, gevolgd door een enorme tsunami
Nat Geo (22:00 – 23:00): Volcanic Ash Chaos: Inside the eruption
De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull veroorzaakte de grootste luchtvaartproblemen sinds 9/11.
BBC 2 (22:00 – 23:00): WWII: Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje toegevoegd worden. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's te elimineren alvoor ze Engeland konden verwoesten. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.

Maandag (16-05-2011)
Animal Planet (21:00 – 22:00): Planet Earth: afl. Ice Worlds
IJswerelden ondergaan ongelooflijke transformaties: van totale duisternis tijdens de poolwinter naar de zomer, wanneer de zon nooit ondergaat. PLANET EARTH laat zien welk effect deze extreme seizoenen hebben op o.a. walvissen, pinguïns en de moeder-ijsbeer en haar jongen uit de eerste aflevering.
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Invaders from the Sea
David Attenborough betreedt de wereld van de ongewervelden, de meest succesvolle diergroep op aarde. Voor elke mens op aarde telt de natuur 200 miljoen ongewervelde dieren
Canvas (23:35 – 01:05): A Film Unfinished
Na WO II ontdekten Oost-Duitse archivarissen een film die de nazi's in mei 1942 maakten in het getto van Warschau, kort voor de deportaties naar Treblinka begonnen. Decennia lang werd 'Das Ghetto' door historici en andere wetenschappers gebruikt als een bedenkelijke, maar toch authentieke bron van informatie over het leven in het getto. In 'A Film Unfinished' maakt de Israëlische cineaste Yael Hersonski een kritische analyse van 'Das Ghetto'. Ze onderzoekt de manipulaties sequentie na sequentie en plaatst ze in perspectief door ze aan te vullen met rapporten van een Duitse getto-bestuurder, dagboekfragmenten van het hoofd van de Joodse Raad in het getto, een interview met één van de cameramannen van destijds en getuigenissen van Joden die zelf in het getto hebben gezeten

Dinsdag (17-05-2011)
Canvas (21:10 – 22:05): World War II: Behind Closed Doors (3/6)
In deze aflevering gaat het over de eerste ontmoeting tussen Churchill en Stalin, hun alliantie tegen wil en dank, hun wederzijds wantrouwen en de dubbelzinnige houding van Stalin in verband met Polen. Op 12 augustus 1942 kwam er een eerste ontmoeting, in Moskou, tussen Stalin en zijn oorlogsbondgenoot Churchill. Het was niet direct een hartelijk onderonsje.
Ned 2 (21:25 – 22:00): Breingeheim: Het volwassen brein
Bij chronische stress kan depressie ontstaan. Steeds meer mensen krijgen het. Belangrijk voor het brein is om goed te slapen
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Conspiracies: afl. The Romanovs
Heeft Anastasia Romanov de executie van de laatste tsarenfamilie overleefd
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: America’s Most Hated Family in Crisis
De opvolger van een van Louis Theroux zijn meest besproken documentaires The Most Hated Family In America uit 2007. Nu vier jaar later gaat Louis weer terug naar Topeka, Kansas om de familie opnieuw op te zoeken, en inmiddels gaat het niet zo goed meer met de familie Phelps. Door de jaren heen zijn steeds meer volgelingen vertrokken, vele hiervan stonden niet meer achter de extreme homo haat van de Westboro Baptist Church. Ook hebben meerdere nabestaande van dode soldaten die lastig gevallen werden rechtzaken tegen de familie Phelps gewonnen.
Inmiddels hebben de leden van de kerk natuurlijk ook zijn Louis zijn vorige documentaire gezien, en het moge duidelijk zijn dat niet iedereen zo blij is dat hij weer op de koffie komt. Ook de huidige president, Obama komt nog te sprake, blijkbaar was zijn komst al lang aangekondigd in de bijbel.
Animal Planet (22:50): Life in the Undergrowth: afl. Taking to the Air
Slow motion-camera's volgen gevleugelde insecten zoals libellen die hun prooien vangen en bromvliegen die ondersteboven vliegen. Van waterjuffers tot pijlstaartvlinders, in hun vlucht gaan ze allemaal op zoek naar voedsel en nieuwe territoria.

Woensdag (18-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Nazi art theft
Documentaire over de systematische diefstal, opzettelijke vernieling en onverwachte redding van Europese kunstschatten tijdens WO II.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Nazi Hunters: afl. Touvier
Paul Touvier leidde de Franse militaire politiemacht die met de nazi's collaboreerde. Hij stond bekend als de 'beul van Lyon'
Animal Planet (22:50 – 23:45): Life in the Undergrowth: afl. The Silk Spinners
Tussen het kreupelhout is zijde een geliefd materiaal. Diverse insecten gebruiken het op verschillende manieren. Spinnen steken daar natuurlijk met kop en schouder bovenuit. Zelfs arachnofoben moeten onder de indruk zijn van de manier waarop de wolfsspin delicate capsules maakt waarin ze haar eitjes draagt. Mannelijke wolfsspinnen gebruiken zelfs zijde om hun serenades op te tokkelen.
Ned 2 (23:40 – 00:38): Import: Beroep: Uitvinder
Trots, ijdel, humoristisch, eigenwijs en een beetje eigenaardig is hij wel, de eenentachtigjarige Dr. Yoshiro Nakamats, uitvinder van 3.357 uitvindingen

Donderdag (19-05-2011)
Canvas (20:40 – 23:30): Human Planet: afl. Jungles: People of the Trees
De Matis in Brazilië hebben hun jaagtechnieken aangepast aan dieren die op de grond leven, of juist hoog in de bomen. Hun prachtige blaaspijpen, die soms wel drieënhalve meter lang zijn en versierd met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen ze alleen recht omhoog richten naar apen en vogels die hoog in de bomen zitten. In een heilig bos op de grens van Ghana en Togo komen eens in de drie jaar duizenden volgelingen bijeen voor Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. Een voodoo-danser die in trance verkeert, kan zijn tong aanraken met een gloeiendhete machete, een brandende tak inslikken of op zijn kop langs een boomtak lopen.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Killer Punch
Serie over supermensen, zoals 's werelds snelste schutter, de winnaar van het WK sauna, een wereldkampioen stuntduiken en een man die de dodelijke 'one inch punch' zou beheersen
Canvas (21:30 – 22:25): Immortal
Docu over de ontdekking van het 'geheim van het eeuwige leven' en de keerzijde daarvan.
Gezichtscrèmes, botox en plastische chirurgie: het zijn allemaal lapmiddeltjes tegen het verouderingsproces. Maar de 'real thing' werd enkele jaren geleden ontdekt in het DNA van een eenvoudig schepseltje in een doodgewone vijver. Eén van de ontdekkers was de Australische wetenschapper prof. Elizabeth Blackburn. Ze toonde aan dat de 'telomeren', de enzymen op de uiteinden van chromosomen, ervoor zorgen dat cellen niet afsterven. Het leverde haar in 2009 de Nobelprijs voor Geneeskunde op. De telomeren zijn met andere woorden de enzymen van de eeuwige jeugd. Maar er zit een addertje onder het gras: de
stoffen zijn ook kankerverwekkend. Deze documentaire onderzoekt die biologische paradox en de merkwaardige gevolgen ervan voor ouderdomsverschijnselen, stress, ziekte en kanker.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human
[/quote]

[b][b]BBC 1 (22:00 - 23:00): Inside the Human Body: afl. First to Last

Michael Mosley onthult hoe het menselijk lichaam, van de eerste ademhap tot de laatste, voor kleine mirakels zorgt. Tijdens een onderwatergeboorte zien we hoe de eerste ademhaling ervoor zorgt dat het volledige bloedvatenstelsel wordt geactiveerd. Bijzondere mensen tonen tot wat het lichaam in staat is. Herbert kan zijn adem negen minuten inhouden, Wim kan in extreem koud water zwemmen en Debbie heeft tien jaar lang niets anders dan chips gegeten
Animal Planet (22:50 - 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Intimate Relations
De kleinste schepsels in het kreupelhout vormen al sinds eeuwen verbonden en vennootschappen met elkaar en met planten. Soms hebben beide partijen daar profijt van, soms ook niet. Zo gebruiken dazen kleinere vliegen om hun eitjes naar koeien te brengen waar ze zich nestelen in hun huid
Ned 2 (23:50 - 00:25): Labyrint: afl. Slimme Pillen
Steeds vaker wordt Ritalin gebruikt als doping voor het gezonde brein. Voor een betere concentratie en prestatie. De vraag is of dit soort medicijnen werkelijk in staat is hersenfuncties tijdelijk op te krikken.

Vrijdag (20-05-2011)
Animal Planet (22:50 - 23:45): Life in the Undergrowth: afl. Super Societies
Als je de ongewervelde dieren beter bestudeert, gaat er een intrigerende wereld voor je open
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97110000
Zaterdag (21-05-2011)
BBC 2 (21 :00 – 22:00) : Operation Mincemeat
Aan de hand van getuigen vertelt Ben Macintyre hoe een briljant team en een dode zwerver zorgden dat Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog effectief misleid werd over de Geallieerde invasieplannen. Deze operatie had ook verregaande gevolgen voor het verdere verloop van de oorlog.
Nat Geo (21 :00 – 22:00) : Wild Russia (afl 2): afl. Arctic
De wilde dieren hebben het niet gemakkelijk in het Russische poolgebied, vanwege de extreme temperaturen en de immer hongerige roofdieren.

Zondag (22-05-2011
Ned 2 (18:45 – 19:40): Focus
Mede dankzij onze kookunst zijn wij mensen met grote hersenen en kleine magen geworden. Waar leidt die ontwsikkeling toe? Worden we echt steeds dikker?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Wicked Pirate City
Maak kennis met de echte "Pirates Of The Carribean". National Geographic onthult het ware verhaal over een piratenstad die onder de golven verdween. De documentaire Wicked Pirate City volgt een team marine-wetenschappers dat is samengekomen om de legendarische piratenstad Port Royal in Jamaica te onderzoeken. Hun doel is om van het Caribische gebied met behulp van computeranimatie een historisch accuraat 3D-model te ontwerpen. Echter de teams komen verschillende obstakels tegen: het vinden van de exacte locatie, het beperkte zicht in de baai en de lagen gesteente dat de gezonken stad bedekt.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Britain’s Secret Seas afl. 3: The Power of the East
Deze keer trekt het team naar de oostkust van Groot-Brittannië. Ze brengen een bezoek aan de Farne-eilanden voor de kust van Northumberland. Daar maken ze kennis met de grootste kolonie grijze zeehonden van Engeland. Ze ontdekken dat de grijze zeehonden er beter in slagen om te overleven dan hun gewone soortgenoten.

Maandag (23-05-2011)
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. The Age of Conquest
Fergal Keane onderzoekt welke impact belangrijke kantelmomenten in middeleeuws Europa hadden op Ierland
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched Over by Machines of Loving Grace: afl. Love and Power
In de jaren 90 geloofden mensen dat computers voor een nieuwe stabiele wereld konden zorgen. Volgens de aanhangers konden ze zelfs een nieuw soort kapitalisme creëren, zonder de ups-and-downs uit het verleden, en konden ze een nieuw soort democratie ontwerpen in een wereld waarin miljoenen mensen met elkaar in contact staan, zondere enige vorm van hiërarchie
Canvas (22:10 – 23:10): When They Are All Free
In mei 2011 bestaat Amnesty International vijftig jaar. Medewerkers, vrijgelaten gevangenen, oud-presidenten en beroemdheden getuigen in de film hoe Amnesty in de afgelopen vijftig jaar de wereld heeft veranderd, maar ook hoe de wereld Amnesty heeft veranderd. Van een 'brievenschrijforganisatie' groeide Amnesty uit tot een van de meest invloedrijke ngo's ter wereld. Vandaag is Amnesty International een multinational die zich staande probeert te houden in een wereld van kapitalisme, opkomend conservatisme en de 'war on terror'.

Dinsdag (24-05-2011)
Ned 2 (21:25 – 22:00): Breingeheim: afl. Het rijpe brein
Vanaf een zekere leeftijd begint het brein onherroepelijk af te takelen. Wanneer dat gebeurt, hoe snel het gaat, welke functies achteruit gaan is allemaal afhankelijk van persoon tot persoon
Canvas (21:25 – 21:15): World War II: Behind Closed Doors (afl. 4)
Deze vierde aflevering toont hoe Stalin en het Westen onderhandelden over het lot van Polen na de herovering door het Sovjet-leger in 1944: een voorafspiegeling van de latere opdeling van Europa. In 1944 begon het Rode Leger grondgebied te heroveren in Oost-Polen: terrein dat ze ook al in 1939 hadden veroverd, maar later weer hadden moeten prijsgeven aan de Duitsers. Het was een cruciale evolutie en een belangrijke test voor de alliantie tussen Oost en West. Stalin wou Polen inlijven, maar het was precies de verdediging van de Poolse soevereiniteit waarvoor Groot-Brittannië in 1940 ten strijde was getrokken
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Conspiracies: afl. Ameila Earhart
Is Amelia Earhart echt gestorven tijdens haar laatste vlucht? Er bestaat een groot aantal complottheorieën die stellen dat ze nog leeft. Wat is er werkelijk gebeurd met de luchtvaartpionier?

Woendag (25-05-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Nazi Art Theft (afl. 3)
Documentaire over de systematische diefstal, opzettelijke vernieling en onverwachte redding van Europese kunstschatten tijdens WO II.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Nazi Hunters: afl. Stangl/Wagner
Na een tip werd massamoordenaar Franz Stangl in Brazilië aangehouden. Op zijn beurt leidde hij de detectives naar medecrimineel Gustav Wagner.
Ned 2 (23:45 – 00:36): Import: Robotliefde
Hoe menselijk kunnen robots worden? Die vraag voert de Deense regisseur Phie Ambo naar verschillende landen waaronder Japan, waar professor Hiroshi Ishiguro onderzoek doet met robots.

Donderdag (26-05-2011)
Canvas (20:40 – 21:30): Beagle, in het kielzog van darwin
We maken kennis met het schip en de belangrijkste opvarenden: Sarah Darwin (achterachterkleindochter van Charles Darwin en bioloog), Dirk Draulans (bioloog en Darwin-kenner) en Lex Runderkamp (journalist, gastheer en verteller van de reeks). Voor ze vertrekken, gaan Sarah en Dirk in Groot-Brittannië op zoek naar Darwins motieven voor zijn wereldreis, bijna 180 jaar geleden. Op de klipper Stad Amsterdam wordt ondertussen hard gewerkt om het schip helemaal op punt te stellen voor zijn wetenschappelijke missie, de televisie-uitzendingen en de interactieve internetverbindingen
Discovery (21:0 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Hammer Head
Maak kennis met superhelden, zoals een geboren marathonloper, een man met een keiharde schedel, één van 's werelds beste beatboxers en een man die voorspellende dromen zou hebben.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Inside the Human Body (slot): afl. Hostile World
Michael Mosley onthult de ingenieuze wijze waarop het lichaam zich verdedigt tegen vijandige wereld waar het zonlicht het DNA kan verwoesten en elke hap lucht microben bevat waar we kunnen door sterven.
Ned 2 (23:55 – 00:26): Labyrint: afl. Onsterfelijk door nano
De Nieuwe Mens komt eraan. Wereldwijd vinden er experimenten plaats om met nanotechnologie nieuwe medicijnen te maken die de menselijke levensduur en levenskwaliteit verbeteren. De vraag is: wat zijn de gevolgen van deze nanorevolutie?
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97169860
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 10:00 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zaterdag (21-05-2011)
Zondag (22-05-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Focus
Mede dankzij onze kookunst zijn wij mensen met grote hersenen en kleine magen geworden. Waar leidt die ontwsikkeling toe? Worden we echt steeds dikker?
Gezien! Was interessant.

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 10:00 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

Donderdag (26-05-2011)
Canvas (20:40 – 21:30): Beagle, in het kielzog van darwin
We maken kennis met het schip en de belangrijkste opvarenden: Sarah Darwin (achterachterkleindochter van Charles Darwin en bioloog), Dirk Draulans (bioloog en Darwin-kenner) en Lex Runderkamp (journalist, gastheer en verteller van de reeks). Voor ze vertrekken, gaan Sarah en Dirk in Groot-Brittannië op zoek naar Darwins motieven voor zijn wereldreis, bijna 180 jaar geleden. Op de klipper Stad Amsterdam wordt ondertussen hard gewerkt om het schip helemaal op punt te stellen voor zijn wetenschappelijke missie, de televisie-uitzendingen en de interactieve internetverbindingen.
Jeej! Is dit de eerste aflevering? Die heb ik vorig jaar namelijk gemist.
pi_97248800
@ExpirimentalFrentalMental
Ik had het al eens eerder gezegd, maar de docu's van Lichtpunt worden niet goed vermeld in de programmeringen. Ik krijg persberichten van de programmamakers. Als ik die nou voortaan hier post, zorg jij dan dat ze in jouw overzicht terechtkomen? Enige nadeel is wel dat de aankondigingen ver van tevoren worden verstuurd, waardoor, als ik ze hier post jij ze misschien tegen die tijd vergeet bij te voegen.

quote:
TV-uitzendingen Lichtpunt – zondag 12 juni 2011

Om 9u00 op één - herhaling omstreeks 23u op Canvas

DOCUMENTAIRE: OP ZOEK NAAR GELUK (A la poursuite du bonheur)



Gelukkig zijn, dat wil iedereen. Maar hoe doe je dat ?

Talloze tijdschriften, beurzen, boeken met handleidingen willen ons de weg wijzen naar het geluk.

In de Franse documentaire “A la poursuite du bonheur “ gaan Sylvain Bergère & Stéphane Osmont over de hele wereld op zoek naar mensen die hun kunnen uitleggen wat geluk is en hoe je het kan vinden.

Ze belanden bij psychologen, neuropsychiaters, neurobiologen, sociologen, schrijvers,… die elk hun idee geven over ‘gelukkig zijn’.

Een boeiende documentaire over een actueel onderwerp.

Productie : no one / C+ / RTBF / BETV / Lichtpunt / YLE

Na de documentaire sluiten we af met een kort item over Prof. dr. Etienne Vermeersch, die op 21 juni e.k. de Prijs Vrijzinnig Humanisme 2011 ontvangt.

Zie ook http://www.h-vv.be/Prijs-Vrijzinnig-Humanisme-2011
pi_97282625
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 15:21 schreef djdg het volgende:
@ExpirimentalFrentalMental
Ik had het al eens eerder gezegd, maar de docu's van Lichtpunt worden niet goed vermeld in de programmeringen. Ik krijg persberichten van de programmamakers. Als ik die nou voortaan hier post, zorg jij dan dat ze in jouw overzicht terechtkomen? Enige nadeel is wel dat de aankondigingen ver van tevoren worden verstuurd, waardoor, als ik ze hier post jij ze misschien tegen die tijd vergeet bij te voegen.

[..]

Is prima, ik zal zorgen dat ze in het overzicht terechtkomen, en mocht ik het vergeten, gewoon even vragen en ik zal even editten ;)
Komt goed
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97282650
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 20:26 schreef Sodium het volgende:

[..]

Gezien! Was interessant.

[..]

Jeej! Is dit de eerste aflevering? Die heb ik vorig jaar namelijk gemist.
Dit is de eerste aflevering ja :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97413208
Zaterdag (28-05-2011)
Nat Geo (21 :00 -22:00): Wild Russia : afl. Kamchatka
Actieve vulkanen vormen het landschap van het schiereiland Kamtsjatka, waar arenden en beren genieten van de rijkdom van het Koerilenmeer

Zondag (29-05-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): Nature’s Great Events (1/6): afl. Het Grote Smelten
Het ijs van de Noordpool smelt tijdens de zomer waardoor bijna vijf miljoen vierkante meter oceaan en land vrijkomt en dat geeft mogelijkheden voor miljoenen dieren zoals de beluga's, poolvossen, grote vogelkolonies en de narwal. Voor de poolberen is het de moeilijkste tijd van het jaar. Hoe kunnen ze overleven?
Discovery (21:00 – 22:00): Death of Bin Laden
We onderzoeken hoe de operatie om Osama Bin Laden te doden werd gepland en uitgevoerd. In deze documentaire proberen we antwoord te geven op cruciale vragen die nog openstaan.
Animal Planet (21:00): Life of Mammals: afl. Meat Eaters
De eerste zoogdieren die uit de bomen naar beneden kwamen om te jagen, waren klein en snel. Maar zodra ze zich dieper in de open vlakte waagden, moesten ze zich aanpassen om de beste jagers te blijven. David Attenborough laat zien hoe onder meer de poolvos, de wolf en de leeuw elk hun eigen jachttechniek en daarmee verbonden leefwijze ontwikkelden.
Nat Geo (21:00 – 22:00): The World’s Oldest Child
In 2009 werden in Marokko een schedel en bovenlichaam van een kind uit de oudheid gevonden. Wie was dit kind? Was het een jongen of een meisje?
BBC 2 (21:00 – 22:00): Britain’s Secret Seas: afl. The Bustling South
Paul Rose, bioloog Tooni Mahto en onderwaterarcheoloog Frank Pope onderzoeken de drukke zuidelijke kusten van Groot-Brittannië. Door de vele schepen die hier langsvaren ligt de bodem bezaaid met scheepswrakken
Nat Geo (22:00 – 23:00): Romanovs: The Missing Bodies
Een onderzoek naar geruchten dat enkele kinderen van tsaar Nicolaas II wisten te ontkomen aan de brute moord op de tsaar en zijn gezin in 1918.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Louis Theroux: Miami Mega Jail (slot)
Louis Theroux keert terug naar de gevangenis van Miami. Daar praat hij met een 'vermeende' drievoudige moordenaar die veroordeeld werd tot de doodstraf. Verder volgt hij enkele gevangenen die schuldig pleitten om zo hun gevangenisstraf te kunnen ontlopen. Daarvoor moeten ze een vier maand durend opleidingskamp volgen en volledig uitzitten. Een van hen is een 14-jarige jongen die veroordeeld is tot tien jaar cel vanwege een gewapende overval. Velen onder hen verlaten vroegtijdig het kamp en moeten hun celstraf verder uitzitten, maar voor sommigen is deze 'bootcamp' een tweede kans die hen voorgeschoteld wordt en die ze met beide handen willen grijpen.
Ned 2 (23:30 – 00:27): Holland Doc: Shout
In 1967 bezette Israël de Golanhoogten, tot dan Syrisch grondgebied. De annexatie in 1981 van het gebied door Israël, verscheurde complete Syrische families
Nat Geo (00:00 – 01:00): History’s Secrets: afl. Hunt for Hitler
Hitler pleegde waarschijnlijk zelfmoord, maar volgens sommigen is zijn dood geënsceneerd en vluchtte hij naar Zuid-Amerika. Het lichaam is verbrand - hoe kunnen we zeker weten wat er is gebeurd?

Maandag (30-05-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1900 – Dawn of the Century
Overzicht van wat er in de hele reeks te zien zal zijn. Europa begint met goede moed aan de nieuwe eeuw, vol hoop en enthousiasme: Verdraagzaamheid! Nooit meer oorlog! Werk en eten voor iedereen! Nieuwe uitvindingen en technieken lijken veel voorspoed te gaan brengen. Op de wereldtentoonstelling in Parijs waren allemaal dingen te zien die het leven zouden veraangenamen: elektriciteit, radio, vliegtuigen, rollende trottoirs.
BBC 1 (21:30 – 23:00): Egypt’s Lost Cities
Dr. Sarah Parcak, Liz Bonnin en Dallas Campbell beginnen een Indiana Jones-achtig avontuur dat wel eens de kaart van het oude Egypte zou kunnen hertekenen
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched Over By Machines of Loving Grace: afl. The Use and Abuse of Vegetational Concepts
De idee van een zelf-regulerend ecosysteem is in feite een illusie. Het heeft maar weinig te maken met de werkelijke complexiteit van de natuur. Het is eigenlijk gebaseerd op enkele cybernetische ideeën van enkele ambitieuze wetenschappers in de jaren 50. Een computertechnologie die alle levende organismen op de wereld ziet als componenten van eenzelfde systeem.
Discovery (23:00 – 00:00): Death of Bin Laden
We onderzoeken hoe de operatie om Osama Bin Laden te doden werd gepland en uitgevoerd. In deze documentaire proberen we antwoord te geven op cruciale vragen die nog openstaan.

Dinsdag (31-05-2011)
Ned 2 (19:35 – 19:20): In Europa: afl. 1906 – Berlijn en Wenen
De tegenstellingen van de beginnende 20ste eeuw worden nergens duidelijker dan in het contrast tussen Berlijn en Wenen in 1906. Allebei keizerlijke hoofdsteden, maar een wereld van verschil. In Berlijn werd de moderniteit met wild en ongeremd enthousiasme omarmd keizer Wilhelms Berlijn moest het nieuwe Duitsland belichamen: groter, sterker, beter. In Wenen wil de oude keizer Franz Josef daar allemaal niets van weten. In zijn Biedermeier-idylle sluit hij zich af voor elke politieke, maatschappelijke of culturele verandering.
Ned 2 (19:45 – 19:45): Beagle Updates: afl. Genen
Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de Clipper Stad Amsterdam aanmeerde in de haven van Kaapstad. Wat is er in de tussentijd gebeurd
BBC 2 (20:00): Britain’s Secret Seas: afl. The Bustling South
Paul Rose, bioloog Tooni Mahto en onderwaterarcheoloog Frank Pope onderzoeken de drukke zuidelijke kusten van Groot-Brittannië. Door de vele schepen die hier langsvaren ligt de bodem bezaaid met scheepswrakken
Nat Geo (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. The Opportunists
De meeste zoogdieren hebben een voorkeur voor één bepaalde soort voedsel: termieten, zaden of alleen maar bamboe, zoals de panda. Maar omnivoren vinden altijd wel iets te eten en enkele van de meest wijd verspreide zoogdieren zijn dan ook alleseters. David filmt onder meer het babiroessavarken met zijn sterk ontwikkelde reukzin, wasberen en vossen in de stad en de grizzlybeer, die zich wapent tegen schaarste door in tijden van overvloed 30.000 calorieën per dag op te slaan.
Canvas (21:15 – 22:10): Louis Theroux: afl. Gambling in Las Vegas
Louis Theroux reist naar de 'City of Sin' Las Vegas en gaat er op zoek naar de kick van het gokken en de werkelijkheid achter de irreële casinocultuur, waar sommige mensen duizenden dollars per dag spenderen aan luxe, ontspanning en de illusie om snel en gemakkelijk rijk te worden.
BBC 2 (00:20 – 00:50): Time to Remember: afl. Casulties of War
Lesley Sharp is the modern-day narrator linking together the best of the newsreel footage from the 1950s Time to Remember series illustrating the scale of the sacrifice made by ordinary people during the 20th century's two world wars.
Includes footage of recruitment and training for the Great War; soldiers going over the top in the trenches; celebrations at the end of World War One; the evacuation of 300,000 men from Dunkirk in 1940; and Hurricanes taking off during the Battle of Britain.

Woensdag (01-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa; afl. 1914 – Wenen & Sarajevo
Op 28 juni 1914 schiet de Servische boerenzoon Gavril Princip in Sarajevo de Habsburgse kroonprins Franz-Ferdinand dood. Zes weken later staan de legers tegenover elkaar. Geert Mak gaat terug naar Wenen en Sarajevo, de plaats van de misdaad, en spreekt met de nabestaanden van de dader Gavrilo Princip en het slachtoffer, Franz Ferdinand. Wat voor een man was Princip? Wat was zijn motief?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Alien Invasion
Wetenschappers onderzoeken welk effect contact met intelligente buitenaardse wezens kan hebben op de mens. Hoe reageert de wereld op een invasie?
Canvas (22:15 – 00:00): Rough Aunties
Bobbi Bear is een organisatie van vrouwen in Dunbar die misbruik van kinderen opspoort, de slachtoffers begeleidt en de daders voor het gerecht probeert te brengen. Geen gemakkelijke opdracht in een gemeenschap waar culturele stigma's het aangeven van seksueel misbruik belemmeren en waar op een heel slechte manier met de slachtoffers wordt gecommuniceerd. Bobbi Bear heeft een methode ontwikkeld om de misbruikte kinderen aan de hand van teddybeertjes te laten vertellen over wat hen overkomen is.
Ned 2 (23:00 – 23:40): Import: De Baas in Europa
Januari 2009 leek een historisch moment te worden voor de EU; voor het eerst zou er een president van de Europese Unie worden gekozen. Maar de Ierse stemmers stemden tegen

Donderdag (02-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1915 – Ieper, België
De oorlog werd in de betrokken landen vaak met vreugde begroet. De meeste mensen dachten dat hij tegen Kerstmis afgelopen zou zijn. Maar al snel blijkt dat het conflict niet die "verfrissende strijd" is die zou leiden tot de "hergeboorte" van Europa. De confrontatie ontaardt in een loopgravenoorlog: mensenlevens tellen niet.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Human Speed Bump
Daniel Browning-Smith onderzoekt de krachten van enkele 'supermensen', onder wie een man die razendsnel muren kan beklimmen, en een man die een 'menselijke verkeersdrempel' is.
Canvas (21:20 – 22:05): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 2)
Na het vertrek uit Plymouth is de rust aan boord van het schip weergekeerd en buigen de opvarenden zich over de centrale vraag van de expeditie én de serie: is de mens bezig het leven op aarde te vernietigen of zal het zo'n vaart niet lopen?
Ned 2 (00:20 – 00:52): Labyrint: afl. Het Mysterie Coma
Virginie is begin twintig als ze, na een herseninfarct, in een diepe coma raakt. Enkele jaren later ontdekken artsen dat de jonge vrouw volledig bij bewustzijn is.
BBC 2 (00:20 – 00:50): Time to Remember
Archive footage telling war stories from the home front. Featuring coverage of circus elephants being used as farm animals during the First World War, a pram that offered protection against a gas attack, Londoners' use of the Underground in the Second World War, and the celebrations to mark the end of both global conflicts.

Vrijdag (03-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1916 – De Somme
In deze aflevering reist Geert Mak naar Bovington, de rustplaats voor Brits geweld, en naar de Somme, de plek waar het Britse Rijk haar "best and brightest" verloor. 1916: de oorlog sleept zich voort. Op de eerste dag van het offensief aan de Somme vallen bijna 60.000 slachtoffers aan Engelse zijde alleen.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 28-05-2011 10:23:30 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 28 mei 2011 @ 12:48:10 #229
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_97416507
Mooi natuurweekend. Zowel Kamchatka (groot militair gebied met ongerepte natuur) als de series Wild mammals en Nature's great events (beide Attenborough) zijn de moeite waard op te kijken.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
  maandag 30 mei 2011 @ 17:55:56 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97503829
Vanavond op BBC 1
De verloren steden van egypte, infra rood sat opnames die verloren piramides en veel meer her-ontdekte.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b011pwms
21:30
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97508533
Per 1 juni heb ik eindelijk BBC1 en BBC2 erbij (Digitenne).

En dat is fijn, want:

- Top Gear
- Formule 1 zonder reclame onderbrekingen
- veel goede documentaires

*O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_97689000
Info bij de docu's volgt vanavond

Zaterdag (04-06-2011)
BBC 2 (21 :00 – 22 :00) : D-Day to Berlin

Zondag (05-06-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Nature’s Great Events: afl. De Grote Zalmtrek
Animal Planet (21:00 – 22:00): Life of Mammals: afl. Th eOpportunists
Canvas (21:00 – 21:55): Nature’s Great Events: afl. The Great Melt
Nat Geo (21:00 – 22:00): The Truth Behind Zombies
Nat Geo (22:00 – 23:00): Crystal Skulls: Behind the Legend

Maandag (06-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1917 – Frankrijk
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched over By Machines of Loving Grace
Canvas (23:30 – 00:00): TED@Canvas
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Struggle to Break Out

Dinsdag (07-06-2011)
Ned 2 (18:35 – 19:20): In Europa: afl. 1917 – Rusland
Ned 2 (19:45 – 19:55): Beagle Updates: afl. Antarctica
BBC 2 (20:00 – 21:00): Britain’s Secret Seas
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. Return to the water
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real.: afl. Super Human Powers
Canvas (21:15 – 22:05): World War II : Behind Closed Doors (slot)
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Secrets: afl. CIA Mind Control
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: A Place for Peadophiles
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin

Woensdag (08-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1922 – Berlijn

Donsderdag (09-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1925 – Pradappio, Italië
BBC 2 (20:00 – 21:00): Clydebank Blitz
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Super-humans
Canvas (21:15 – 22:05): Human Planet: afl. Rivers – Friend or Foe
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin
Ned 2 (23:00 – 23:55): Holland Doc: This was my picture from when I was dead
Ned 2 (23:55 – 00:27): Labyrint: afl. Zoeken naar Leven

Vrijdag (10-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1929 – Berlijn
Discovery (20:00 – 21:00): Is It Possible?: afl. Walking Machines/Wind Beasts/X-Ray Vision
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97745646
Zondag (05-06-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Nature’s Great Events: afl. De Grote Zalmtrek
Het gematigde regenwoud van British Columbia in Canada kent meer leven dan enig ander bosgebied ter wereld. Tussen de hoogste bomen op aarde zwerven de laatste grote vleeseters van Noord-Amerika vrij rond: de grote grizzlybeer en de wolf.
Toch hangt hun voortbestaan volledig af van een gebeurtenis die zich maar eens per jaar aan de bovenloop van de rivieren voordoet. Zodra de rivieren wemelen van paaiende zalmen, gaan de beren en de wolven op pad en begint er een strijd op leven en dood.
Animal Planet (21:00 – 22:00): Life of Mammals: afl. The Opportunists
De meeste zoogdieren hebben een voorkeur voor één bepaalde soort voedsel: termieten, zaden of alleen maar bamboe, zoals de panda. Maar omnivoren vinden altijd wel iets te eten en enkele van de meest wijd verspreide zoogdieren zijn dan ook alleseters. David filmt onder meer het babiroessavarken met zijn sterk ontwikkelde reukzin, wasberen en vossen in de stad en de grizzlybeer, die zich wapent tegen schaarste door in tijden van overvloed 30.000 calorieën per dag op te slaan.
Canvas (21:00 – 21:55): Nature’s Great Events: afl. The Great Melt
Het ijs van de Noordpool smelt tijdens de zomer waardoor bijna vijf miljoen vierkante meter oceaan en land vrijkomt en dat geeft mogelijkheden voor miljoenen dieren zoals de beluga's, poolvossen, grote vogelkolonies en de narwal. Voor de poolberen is het de moeilijkste tijd van het jaar. Hoe kunnen ze overleven?
Nat Geo (21:00 – 22:00): The Truth Behind Zombies
Ontdek de geschiedenis achter de mythe van de zombies in deze documentaire. Kunnen de doden echt weer opstaan?
Nat Geo (22:00 – 23:00): Crystal Skulls: Behind the Legend
Een nieuwe kijk op de blijvende en mysterieuze legende van de kristallen schedels - het hoofdplot van de vierde film Indiana Jones

Maandag (06-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1917 – Frankrijk
Het ziet er slecht uit voor het Franse leger in 1917, het lijdt enorme verliezen en kan geen enkele vooruitgang boeken. In de loopgraven slaan de soldaten en masse aan het muiten. De legerleiding weet hen slechts in het gareel te dwingen met keihard optreden en executies. Een schandvlek op het blazoen van het Franse leger, die jarenlang werd verzwegen. Pas onlangs vernamen nazaten van hun (groot)vaders lot en bezochten de executieplaats waar hen eerherstel werd beloofd. Om zijn Franse bondgenoot te steunen stuurde de Russische tsaar duizenden van zijn soldaten naar het westelijke front. Vanuit de Franse loopgraven moeten de Russische soldaten vernemen hoe thuis Lenin en de zijnen de Revolutie uitroepen. Veel van de Russen in Frankrijk kunnen nooit meer terug – verdacht als zij zijn in de ogen van de nieuwe machthebbers. Hun kinderen vertellen over het verloren vaderland dat zij nooit gekend hebben.
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. The Age of Union
Fergal Keane werpt in deze aflevering een blik op de Act of Union uit 1801. Een wet die ervoor zorgde dat ook Ierland deel ging uitmaken van het Verenigd Koninkrijk
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched over By Machines of Loving Grace: afl. The Monkey in the Machine and the Machine in the Monkey
Waarom hebben we zo'n blindelings vertrouwen in een machinegestuurde wereld? Waarschijnlijk komt dit doordat geen enkele politieke droom met als doel een betere wereld ooit geslaagd is. In een machinegestuurde wereld kunnen we onze menselijke fouten namelijk toewijzen aan het falen van de machine.
Canvas (23:30 – 00:00): TED@Canvas: afl. Alain de Botton en Charmeen Obaid-Chinoy
In de eerste aflevering stelt David Van Reybrouck twee sprekers voor: 1. Alain de Botton: 'Een vriendelijke filosofie van succes'. De Brits-Zwitserse filosoof en schrijver Alain de Botton houdt een uptempo uiteenzetting over succes, status, jaloezie, meritocratie en over de manier waarop het toeval een belangrijke rol speelt bij succes en mislukking. - 2. Charmeen Obaid-Chinoy: 'Binnen de muren van een Taliban school'. De Pakistaanse journaliste en documentairemaakster Sharmeen Obaid-Chinoy behandelt de huiveringwekkende vraag hoe de Taliban kinderen overtuigt om zelfmoordterroristen te worden. Ze doet dat aan de hand van fragmenten uit haar documentaire 'Children of the Taliban'.
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Struggle to Break Out
Juni 1944. Nadat de slag om de Normandische stranden was gewonnen, wisten de geallieerden het stukje veroverde kustlijn geleidelijk uit te breiden. Maar de Duitsers waren misschien wel teruggeslagen, maar nog lang niet uitgeteld. De Britse troepen raakten in verschrikkelijke gevechten verwikkeld die deden terugdenken aan de uitputtingsslagen van de Grote Oorlog. Na drie weken waren 60.000 mannen gedood of gekwetst. Tegen eind juni vocht een miljoen soldaten een verbitterde strijd uit tussen de Normandische velden en hagen. Vooral de Duitse 'Tiger tanks' waren een geduchte vijand.

Dinsdag (07-06-2011)
Ned 2 (18:35 – 19:20): In Europa: afl. 1917 – Rusland
Zolang de Sovjet-Unie bestond, was het jaar 1917 een bijna heilig symbool, een absoluut breekpunt in de wereldgeschiedenis. De Oktoberrevolutie! Het einde van het tsarenrijk! Lenin wordt de leider! Het begin van de socialistische maatschappij!
In het Petersburg van 2007 komt Mak zijn verbazing niet te boven: behalve de stadsgidsen en museamedewerkers wil niemand meer iets van 1917 horen, niemand wil nog met Lenin te maken hebben. De geschiedenis zelf wordt als een oud schilderij opgerold en opgeborgen ergens in een kelder van een museum. Nieuwe leiders, nieuwe tijden
Ned 2 (19:45 – 19:55): Beagle Updates: afl. Antarctica
Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de Clipper Stad Amsterdam aanmeerde in de haven van Kaapstad. Wat is er in de tussentijd gebeurd?
BBC 2 (20:00 – 21:00): Britain’s Secret Seas: afl. The Power of the East
Deze keer trekt het team naar de oostkust van Groot-Brittannië. Ze brengen een bezoek aan de Farne-eilanden voor de kust van Northumberland. Daar maken ze kennis met de grootste kolonie grijze zeehonden van Engeland. Ze ontdekken dat de grijze zeehonden er beter in slagen om te overleven dan hun gewone soortgenoten.
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. Return to the water
Alle leven op het land komt uit de zee, maar toen de concurrentie op het droge te groot werd, doken sommige dieren het water weer in. Otters, waterratten en zeehonden hebben nog steeds de pels van hun voorouders en komen aan land om zich voort te planten, maar zwemmen als vissen. Dolfijnen en walvissen komen nog af en toe lucht happen, maar hebben de snelheid, stroomlijn en communicatietechniek ontwikkeld om de grote jagers van de oceanen te worden
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Super Human Powers
Kunnen Indiase heilige mannen hun lichamen verminken zonder pijn te voelen, of kunnen meesters in transcendente Hindumeditatie vliegen? Van India tot Irak onderzoeken wij de beweringen van zogenaamde supermensen
Canvas (21:15 – 22:05): World War II : Behind Closed Doors (slot)
In deze zesde en laatste aflevering blijkt hoe een groot deel van Europa aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gewoon de ene dictator ruilde voor de andere. Terwijl een einde kwam aan de oorlog, namen de Sovjets de beruchte concentratiekampen van de nazi's gewoon over om er hun eigen vijanden in op te sluiten. Uit geheime notulen van vertrouwelijke vergaderingen blijkt hoe gealarmeerd het Westen reageerde toen een groot deel van Oost-Europa onder de invloed van Stalin kwam. De Sovjets ontzegden miljoenen Europeanen de vrijheid die precies de inzet was geweest van de oorlog. Was de Sovet Unie, de bondgenoot tijdens de oorlog, een nieuwe vijand aan het worden?
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Secrets: afl. CIA Mind Control
Kijk naar de gebeurtenissen rond geheime CIA-experimenten met lsd en ondervragingen. Hoe is Dr. Frank Olson doodgevallen?
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: A Place for Peadophiles
Louis Theroux heeft toegang gekregen tot het Coalinga Mental Hospital in Californië waar meer dan 500 van de meest gestoorde Amerikaanse criminelen, veroordeelde pedofielen, in ondergebracht zijn. De meesten hebben er al een lange gevangenisstraf opzitten, maar het wordt niet veilig geacht om hen vrij te laten. Daarom werden ze voor onbestemde tijd naar hier gestuurd. Louis brengt tijd door met de patiënten die in behandeling zijn, maar worstelt met de vraag of hij zichzelf ooit kan toestaan om mannen te geloven van wie hun hele leven tot nu toe in het teken stond van teleurstelling en misleiding.
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Dream that Died
De Britten en de Amerikanen staan klaar om de Rijn over te steken, en het Sovjetleger komt steeds dichter bij Berlijn. De overwinning is nabij, en de geallieerden maken al volop plannen voor een nieuw Europa dat gebaseerd zal worden op vrijheid en democratie

Woensdag (08-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1922 – Berlijn
Na het verlies van de Eerste Wereldoorlog is Duitsland volledig ontregeld. Vernederde frontsoldaten weigeren de wapens in te leveren en maken in groepjes het land onveilig. Communisten en socialisten proberen elk hun slag te slaan. De nederlaag zet alle tegenstellingen op scherp. Slechts een man lijkt de zaak bij elkaar te kunnen houden: Walther Rathenau. Als die in 1922 door rechtse extremisten wordt vermoord, blijft Duitsland zitten met die nooit meer te beantwoorden vraag: Als Rathenau niet vermoord was, zou Hitler dan ooit zover gekomen zijn?

Donsderdag (09-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1925 – Pradappio, Italië
Alles waar Hitler in de jaren dertig van droomde, had Mussolini al in de jaren ‘20 bereikt. In zijn geboorteplaats Predappio staat nog steeds het graf van Il Duce. De man die Italië na jaren van gefnuikte ambities weer haar trots terug gaf. Dat hier veel geweld voor nodig was, deert de meeste bewoners en bezoekers van het dorp nauwelijks. Mussolini’s graf blijft een bedevaartsoord voor Italianen die terugverlangen naar de tijd dat hun land een echte, krachtige natie was.
BBC 2 (20:00 – 21:00): Clydebank Blitz
Documentaire over de grootste civiele ramp in de geschiedenis van Schotland: de verwoestende tweedaagse luchtaanvallen op het dorpje Clydebank in maart 1941. Dit schokkende nieuws werd destijds gecensureerd, maar nu vertellen overlevenden wat er toen exact gebeurd is.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Super-humans: afl. Human Wolf
We onderzoeken een aantal 'supermensen', onder wie een man die zijn adem ruim acht minuten lang kan inhouden, en een man die beweert over psychokinetische krachten te beschikken.
Canvas (21:15 – 22:05): Human Planet: afl. Rivers – Friend or Foe
In Yunnan in China zijn de mensen zo afhankelijk van hun rivier dat ze bekendstaan als de 'beeldhouwers van de berg'. Als ze meer land nodig hebben om te bewerken, controleert de plaatselijke sjamaan de toestand van de maan, en vervolgens slaat het dorp de handen ineen om de heuvel af te graven en de loop van de rivier te veranderen. Ieder jaar, op het dieptepunt van het droge seizoen, staan er duizenden Dogon-mannen langs de oevers van het Antogo-meer. Ze staan klaar om de overvloedige seizoensoogst aan vis binnen te halen in een van de laatst overgebleven meren in het gebied. Het is een eenmalige smulpartij voor mensen die de rest van het jaar alleen gierst te eten krijgen.
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin
In deze derde aflevering vaart de klipper Stad Amsterdam door het gebied van de Canarische eilanden. Het ooit explosieve vulkanische gebied is het perfecte decor om dieper in te gaan op verdwenen en uitgestorven (dier)soorten: de grote uitstervingsgolven uit het verre verleden, maar ook de meer recente verdwijning van diersoorten door toedoen van de mens. En hoe zit het met de mens zelf? Zal ook onze soort ooit uitsterven? Onderweg pikt het schip twee gasten op van een klein zeilbootje. Het zijn de paleontologen Hanneke Meijer (28) en Bert Boekschoten (76), die op het kleine, onbewoonde eilandje Selvagem Grande onderzoek doen naar uitgestorven vogelsoorten.
Ned 2 (23:00 – 23:55): Holland Doc: This was my picture from when I was dead
Bij de moordaanslag op een belangrijk PLO-leider in 1983 in Athene wordt ook zijn vierjarige zoontje Bashir gedood. Tot de arts in het mortuarium ontdekt dat Bashirs hartje nog klopt...
Ned 2 (23:55 – 00:27): Labyrint: afl. Zoeken naar Leven
We richten ons al jaren op de zoektocht naar leven op andere planeten, maar wat als een voor ons vreemde levensvorm al die tijd ongezien tussen ons leeft?

Vrijdag (10-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1929 – Berlijn
In de woelige jaren na de moord op Rathenau ontstond er uit de wanorde een nieuwe stadscultuur in het bankroete Berlijn. Dit waren de Goldene Zwanziger waarin het culturele leven floreerde, een stad op drift. Niet ordelijk en martiaal, zoals de oude keizer het zich had voorgesteld, maar juist wild en hedonistisch. Het was dansen op de vulkaan, terwijl Hitler en de zijnen zich in de coulissen warmliepen voor hun machtsovername vier jaar later.
Discovery (20:00 – 21:00): Is It Possible?: afl. Walking Machines/Wind Beasts/X-Ray Vision
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97745682
Zondag (05-06-2011)
Ned 2 (18:45 – 19:40): Nature’s Great Events: afl. De Grote Zalmtrek
Het gematigde regenwoud van British Columbia in Canada kent meer leven dan enig ander bosgebied ter wereld. Tussen de hoogste bomen op aarde zwerven de laatste grote vleeseters van Noord-Amerika vrij rond: de grote grizzlybeer en de wolf.
Toch hangt hun voortbestaan volledig af van een gebeurtenis die zich maar eens per jaar aan de bovenloop van de rivieren voordoet. Zodra de rivieren wemelen van paaiende zalmen, gaan de beren en de wolven op pad en begint er een strijd op leven en dood.
Animal Planet (21:00 – 22:00): Life of Mammals: afl. The Opportunists
De meeste zoogdieren hebben een voorkeur voor één bepaalde soort voedsel: termieten, zaden of alleen maar bamboe, zoals de panda. Maar omnivoren vinden altijd wel iets te eten en enkele van de meest wijd verspreide zoogdieren zijn dan ook alleseters. David filmt onder meer het babiroessavarken met zijn sterk ontwikkelde reukzin, wasberen en vossen in de stad en de grizzlybeer, die zich wapent tegen schaarste door in tijden van overvloed 30.000 calorieën per dag op te slaan.
Canvas (21:00 – 21:55): Nature’s Great Events: afl. The Great Melt
Het ijs van de Noordpool smelt tijdens de zomer waardoor bijna vijf miljoen vierkante meter oceaan en land vrijkomt en dat geeft mogelijkheden voor miljoenen dieren zoals de beluga's, poolvossen, grote vogelkolonies en de narwal. Voor de poolberen is het de moeilijkste tijd van het jaar. Hoe kunnen ze overleven?
Nat Geo (21:00 – 22:00): The Truth Behind Zombies
Ontdek de geschiedenis achter de mythe van de zombies in deze documentaire. Kunnen de doden echt weer opstaan?
Nat Geo (22:00 – 23:00): Crystal Skulls: Behind the Legend
Een nieuwe kijk op de blijvende en mysterieuze legende van de kristallen schedels - het hoofdplot van de vierde film Indiana Jones
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_97776168
Maandag (06-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1917 – Frankrijk
Het ziet er slecht uit voor het Franse leger in 1917, het lijdt enorme verliezen en kan geen enkele vooruitgang boeken. In de loopgraven slaan de soldaten en masse aan het muiten. De legerleiding weet hen slechts in het gareel te dwingen met keihard optreden en executies. Een schandvlek op het blazoen van het Franse leger, die jarenlang werd verzwegen. Pas onlangs vernamen nazaten van hun (groot)vaders lot en bezochten de executieplaats waar hen eerherstel werd beloofd. Om zijn Franse bondgenoot te steunen stuurde de Russische tsaar duizenden van zijn soldaten naar het westelijke front. Vanuit de Franse loopgraven moeten de Russische soldaten vernemen hoe thuis Lenin en de zijnen de Revolutie uitroepen. Veel van de Russen in Frankrijk kunnen nooit meer terug – verdacht als zij zijn in de ogen van de nieuwe machthebbers. Hun kinderen vertellen over het verloren vaderland dat zij nooit gekend hebben.
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. The Age of Union
Fergal Keane werpt in deze aflevering een blik op de Act of Union uit 1801. Een wet die ervoor zorgde dat ook Ierland deel ging uitmaken van het Verenigd Koninkrijk
BBC 2 (22:00 – 23:00): All Watched over By Machines of Loving Grace: afl. The Monkey in the Machine and the Machine in the Monkey
Waarom hebben we zo'n blindelings vertrouwen in een machinegestuurde wereld? Waarschijnlijk komt dit doordat geen enkele politieke droom met als doel een betere wereld ooit geslaagd is. In een machinegestuurde wereld kunnen we onze menselijke fouten namelijk toewijzen aan het falen van de machine.
Canvas (23:30 – 00:00): TED@Canvas: afl. Alain de Botton en Charmeen Obaid-Chinoy
In de eerste aflevering stelt David Van Reybrouck twee sprekers voor: 1. Alain de Botton: 'Een vriendelijke filosofie van succes'. De Brits-Zwitserse filosoof en schrijver Alain de Botton houdt een uptempo uiteenzetting over succes, status, jaloezie, meritocratie en over de manier waarop het toeval een belangrijke rol speelt bij succes en mislukking. - 2. Charmeen Obaid-Chinoy: 'Binnen de muren van een Taliban school'. De Pakistaanse journaliste en documentairemaakster Sharmeen Obaid-Chinoy behandelt de huiveringwekkende vraag hoe de Taliban kinderen overtuigt om zelfmoordterroristen te worden. Ze doet dat aan de hand van fragmenten uit haar documentaire 'Children of the Taliban'.
BBC 2 (00:20 – 01:20): D-Day to Berlin: afl. The Struggle to Break Out
Juni 1944. Nadat de slag om de Normandische stranden was gewonnen, wisten de geallieerden het stukje veroverde kustlijn geleidelijk uit te breiden. Maar de Duitsers waren misschien wel teruggeslagen, maar nog lang niet uitgeteld. De Britse troepen raakten in verschrikkelijke gevechten verwikkeld die deden terugdenken aan de uitputtingsslagen van de Grote Oorlog. Na drie weken waren 60.000 mannen gedood of gekwetst. Tegen eind juni vocht een miljoen soldaten een verbitterde strijd uit tussen de Normandische velden en hagen. Vooral de Duitse 'Tiger tanks' waren een geduchte vijand.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 7 juni 2011 @ 20:28:39 #236
52471 Hansjoh
My hero..
pi_97855379
Dit is wel erg handig! :D

Ooit nog van plan om ook speciale HD zenders (Discovery HD, NGC HD & History HD bijvoorbeeld (hebben een andere programmering en docu's)) er bij te doen? Via online tv-gids is het moeilijk om interessante docu's te vinden..
pi_98016620
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 20:28 schreef Hansjoh het volgende:
Dit is wel erg handig! :D

Ooit nog van plan om ook speciale HD zenders (Discovery HD, NGC HD & History HD bijvoorbeeld (hebben een andere programmering en docu's)) er bij te doen? Via online tv-gids is het moeilijk om interessante docu's te vinden..
Dat weet ik nog niet. In mijn gids staan die zenders niet dus dat moet ik dan ook gaan opzoeken op internet, bovendien hebben de meeste mensen die zenders niet. Zal eens kijken of het gaat lukken ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 11-06-2011 09:35:28 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98016664
........

[ Bericht 98% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-06-2011 00:20:21 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98017195
Morgen, 12 juni, dus die docu van Lichtpunt...
pi_98048557
Zaterdag (11-06-2011)
Nat Geo (18:30 - 19:00): Mystery Files: afl. Billy the Kid
Nieuw bewijs en moderne onderzoekstechnieken laten in deze serie nieuw licht schijnen op de meest hardnekkige mysteries uit het verleden
Discovery (00:00 - 01:00): Final 24: afl. Sid Vicious
De punkicoon Sid Vicious, voormalig bandlid van de Sex Pistols, wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben vermoord. Als hij op borgtocht vrijkomt organiseert zijn moeder een feestje in het appartement van zijn nieuwe vriendin. De volgende ochtend wordt Sid dood aangetroffen. De lijkschouwer constateert zelfmoord door een overdosis heroïne. Final 24 komt met schokkend nieuws over de laatste 24 uur van Sid Vicious' leven.

Zondag (12-06-2011)
BBC 2 (18:10 – 19:10): Gorilla’s Revisited with Sir David Attenborough
David Attenborough kijkt terug op zijn belevenissen met de berggorilla's van Rwanda en vertelt hoe mensen als Dian Fossey zich inzetten om de gorilla's voor uitsterving te behoeden.
Ned 2 (18 :45 – 19 :45) : Nature’s Great Events : afl. De Grote Migratie
Elk jaar trekken een miljoen gnoes en een kwart miljoen zebra's en gazelles heen en weer over de vlakte van de Serengeti in Tanzania. Ze volgen daarbij het ritme van het regenseizoen op zoek naar groene graslanden. Wanneer ze in het droge seizoen vertrekken, luidt dat voor de vele roofdieren een harde tijd in. Een jaar lang, een volledige seizoenscyclus, volgen we de migratie van de graasdieren en het lot van een aantal achterblijvers: een grote leeuwenfamilie. In de droge tijd krijgen die het heel moeilijk.
Animal Planet (20:05 – 21:55): Return to the Water/Life in the Trees (dubbele afl.)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Ghost Ship: Resurrection
Mariene archeologen onderzoeken een 17de-eeuws Hollands vrachtschip dat in perfecte conditie werd aangetroffen op de bodem van de Baltische Zee.
Canvas (21:00 – 21:50): Nature’s Great events: afl. The Great Salmon Run
Elk jaar opnieuw hangt het leven van de grizzlyberen in Noord-Amerika af van een spectaculair natuurfenomeen: de terugkeer van miljoenen zalmen uit de Stille Oceaan naar de bergrivieren waar ze zijn geboren. Deze grote terugkeer zorgt niet alleen voor voedsel voor de beren maar ook voor de walvissen, wolven, arenden en zelfs voor het woud.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Titanic: The Final Secret
De laatste rustplaats van het enorme schip was een mysterie. Was er verband tussen de ontdekking ervan en de donkerste dagen van de Koude Oorlog?
Canvas (23:50 – 00:50): Lichtpunt: afl. OP ZOEK NAAR GELUK
Gelukkig zijn, dat wil iedereen. Maar hoe doe je dat ?
Talloze tijdschriften, beurzen, boeken met handleidingen willen ons de weg wijzen naar het geluk.
In de Franse documentaire “A la poursuite du bonheur “ gaan Sylvain Bergère & Stéphane Osmont over de hele wereld op zoek naar mensen die hun kunnen uitleggen wat geluk is en hoe je het kan vinden.
Ze belanden bij psychologen, neuropsychiaters, neurobiologen, sociologen, schrijvers,… die elk hun idee geven over ‘gelukkig zijn’.

Maandag (13-06-2011)
Nat Geo (18:00 – 19:00): Most Amazing Photo’s: afl. Ghost Bear
Paul Nicklen gaat op zoek naar een zeldzame witte beer
Ned 2 (19:05 – 20:25): In Europa: afl. 1933 – Rusland
Het verhaal van het Russische jongetje Pavlik, dat tijdens Stalins gedwongen landbouwhervormingen begin jaren dertig zijn eigen vader zou verraden. Daarmee werd hij een officiële Sovjet-held. Tot ver in de jaren tachtig rolden dagelijks busladingen schoolkinderen zijn geboortedorp in de Oeral binnen. Pavlik werd een voorbeeld en de boodschap was duidelijk: Wie moest kiezen tussen zijn familie of Stalin, koos voortaan voor Stalin. Verklikkers werden beloond met een deel van de bezittingen van degene die ze aangaven. Daarna werd het alleen maar erger met hongersnood, kampen en executies. Wat ooit begon als de revolutie die aan alle ongelijkheid een einde zou maken, eindigde in een getraumatiseerde maatschappij met miljoenen doden.
BBC 2 (20:00 – 21:00): The Story of Ireland: afl. Age of Nations
In deze laatste aflevering werpt Fergal Keane een blik op de dramatische geschiedenis van Ierland in de 20ste eeuw.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Springwatch
Chris Packham, Kate Humble en Martin Hughes-Games bestuderen weer enkele prachtige natuurwonderen waaronder de rode wouw, reigers, kleine zilverreigers, en bonte vliegenvangers
BBC 2 (22:00 – 23:00): Terry Pratchett – Choosing to Die (1/2)
Spraakmakende documentaire waarin auteur sir Terry Pratchett uitzoekt op welke manier hij zijn leven zou kunnen beëindigen. In 2008 werd bij hem de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Terry zoekt nu een antwoord op zijn vraag of hij zijn leven al dan niet kan beëindigen vooraleer de ziekte de bovenhand krijgt. Hij reist naar de Dignitas Clinic in Zwitserland om meer te weten te komen over de te volgen procedures voor euthanasie.
Canvas (23:25 – 23:55): TED@Canvas (afl 2)
Clo Willaerts leidt twee sprekers in: de Vlaamse MIT-prof Pattie Maes en de Amerikaanse schrijfster, columniste en wetenschapsjournaliste Mary Roach. Pattie Maes: 'Het zesde zintuig'. Pattie werd geboren in Brussel en doceert aan een van de meest prestigieuze technische universiteiten van de wereld: het MIT (Massachusetts Institute of Technology) in de VS. Ze is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Bij TED presenteert ze een verbluffende technologie die ze samen met een paar studenten ontwikkelde: 'Sixth Sense'. Mary Roach: '10 dingen die je niet wist over orgasmen'. Mary Roach verdiept zich met veel humor en aplomb in een aantal merkwaardige, gekke en vooral grapppige wetenswaardigheden over het orgasme.

Dinsdag (14-06-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most Amazing Photo’s: afl. Killer Current
Milieu-activist Brian Skerry fotografeert het koraalrif van de Phoenixeilanden
Ned 2 (18:35 – 19:20): In Europa: afl. 1936 – Spanje
Er loopt nog steeds een onzichtbare muur door Spanje, die de tegenstanders in de burgeroorlog van de jaren dertig van elkaar scheidt. Na de dood van Franco in ‘75 werd de officiële politiek: het verleden doodzwijgen. Dat is niet gelukt. Nog steeds weet iedere Spaanse dorpeling feilloos aan welke kant zijn buurman stond. Sterker nog: De burgeroorlog leeft meer dan ooit. De kerk heeft pas nog de martelaren van de burgeroorlog zalig verklaard. En door heel het land zijn vrijwilligers koortsachtig bezig om de duizenden in massagraven gedumpte familieleden op te graven. De geschiedenis laat zich niet vergeten.
Ned 2 (19:40 – 19:55): Beagle Updates: afl. Stof
BBC 2 (20:00 – 21:00): This World: afl. The Invasion of Lampedusa
Deze documentaire werpt een licht op de crisis die de afgelopen maanden heerste op het kleine eiland Lampedusa in de Middellandse Zee. Door de recente onrusten in Afrika arriveerden de afgelopen maanden meer dan 40.000 migranten uit Tunesië en Libië op het Italiaanse eiland dat zich op slechts 110 km van de Afrikaanse kust bevindt. Op enkele weken tijd raakte het migrantencentrum van het eiland overbevolkt. De inwoners van het eilanden keerden zich openlijk tegen de komst van de vluchtelingen en blokkeerden de haven. De lokale burgemeester, Bernadino de Rubeis, probeerde tevergeefs om iedereen rustig te houden. De oplossingen van president Berlusconi hadden meer succes, maar waren van korte duur. Enkele weken later arriveerden opnieuw duizenden Libiërs op het eiland.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Psychic Animals
Kunnen dieren een natuurramp voorspellen?
BBC 2 (21:00 – 22:00): Springwatch
De allerlaatste nieuwtjes over de 'Springwatch'-dieren. In Essex komt Liz Bonnin oog in oog te staan met een familie vossen en op het eiland Man ontdekt Martin de grootste broedende kolonie aalscholvers van het eiland.
Canvas (22:10 – 23:05): Louis Theroux: America’s Medicated Kids
Steeds meer Amerikaanse ouders gebruiken psychoactieve medicatie om het gedrag van hun kinderen onder controle te houden, ook al zijn deze middelen en soms ook de diagnoses bijzonder controversieel. Louis Theroux reist naar Amerika's voornaamste psychiatrische behandelingscentrum voor kinderen.

Woensdag (15-06-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most amazing Photo’s: afl. Pakistan
Ed Kashi fotografeert het leven in Pakistan
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1937 – München
In 1937 opende Hitler in München het Haus der Deutschen Kunst. Binnen kon je alleen die kunst bekijken die de Führer had goedgekeurd. Een klein eindje verderop was een tentoonstelling met het werk dat hij verafschuwde - de zogeheten Entartete Kunst - met werk van onder anderen Marc Chagall, Wassily Kandinsky en Otto Dix. Kijk eens naar Hitler’s wereld door de ogen van de kunstschilder die hij eigenlijk had willen worden. Al in zijn allereerste tekeningen van een pleintje in Wenen liet hij een modern huis dat hem niet beviel gewoon weg. Alsof het nooit bestaan had. Zo zou hij ook aan zijn duizendjarig rijk werken, als de kunstenaar die weg zou gummen wat hem niet beviel.
BBC 2 (20:30 – 21:30): Springwatch
Chris Packham, Kate Humble en Martin Hughes-Games brengen rechtstreeks verslag uit vanuit het Britse dierenrijk. Chris en Martin bevinden zich in Newcastle en doen verslag over de 'wilde' kant van de stad.
Nat Geo (21:00 – 22:00): History’s Secrets: afl. Hidden Horrors of the Moon Landings
Van wetenschappelijke doorbraken en ontsnappingen tot hartverscheurende rampen. Ontdek de talloze verhalen over de Apollo ruimtemissies.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Is It Real?: afl. Ancient Astronauts
Veel mensen werpen logica terzijde en blijven geloven in onverklaarde gebeurtenissen en bovennatuurlijke verschijnselen. In Is It Real? worden de mythes achter de moderne sprookjes ontrafeld.

Donderdag (16-05-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most Amazing Photo’s: afl. Shaolin Kung Fu
Fritz Hoffman legt in China de eeuwenoude kunst van het Shaolin-kungfu vast
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1939 – Duitsland
Hoe kon het dat goed opgeleide mensen uit keurige burgerlijke milieus, mensen van goede smaak, vielen voor de schreeuwerige lelijkheid van het nazi-bewind? Wat trok ze aan in zo’n pervers regime? In dit deel proberen hun kinderen die onmogelijke vraag te beantwoorden. Wat bezielde de adellijke vader van de voormalige Duitse president Richard von Weizsäcker? Waarom bleef hij als hoog Duits diplomaat tot het eind van de oorlog op zijn post? Wat dreef Baldur, de vader van Richard von Schirach? Hij was de zoon van een intendant bij de Weimarse opera en ontwikkelde zich tot de grote man achter de Hitler Jugend.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Springwatch
De laatste aflevering van dit seizoen. Liz Bonnin neemt afscheid van de wilde inwoners van een herwonnen stortterrein in Essex en ook het weekendtripje van Chris en Martin loopt op z'n einde, maar eerst aanschouwen ze nog een kolonie drieteenmeeuwen in het centrum van Newcastle
Canvas (21:15 – 22:10): Human Planet: afl. Cities - Surviving the Urban Jungle
Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in een stad, maar de natuur heeft een manier gevonden om ook daar te bloeien. In Dubai is de oude kunst van de valkenjacht een oplossing voor een zeer eigentijds probleem. Ze jagen duiven weg van de hotels en buildings. In Colorado komen gigantische elanden elk jaar naar het Estes Park op zoek naar een partner
Canvas (22:10 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl. 3)
In deze derde aflevering vaart de klipper Stad Amsterdam door het gebied van de Canarische eilanden. Het ooit explosieve vulkanische gebied is het perfecte decor om dieper in te gaan op verdwenen en uitgestorven (dier)soorten: de grote uitstervingsgolven uit het verre verleden, maar ook de meer recente verdwijning van diersoorten door toedoen van de mens. En hoe zit het met de mens zelf? Zal ook onze soort ooit uitsterven? Onderweg pikt het schip twee gasten op van een klein zeilbootje. Het zijn de paleontologen Hanneke Meijer (28) en Bert Boekschoten (76), die op het kleine, onbewoonde eilandje Selvagem Grande onderzoek doen naar uitgestorven vogelsoorten.
Ned 2 (23:00 – 00:00): Vervuild, vereenzaamd en verwaarloosd
Overlast, hygiënische probleemgevallen, drugsgebruik en eenzaamheid in Rotterdam komen aan de orde in deze documentaire. Documentairemaker Hans Polak filmt mensen die zichzelf en hun leefomgeving verwaarlozen en/of vergeten zijn door familie en samenleving. Maatschappelijk werkers en sociaal verpleegkundigen schieten hen te hulp.
Sociaal werkers en verpleegkundigen van de GGD en de crisisdienst van Verslavingszorg Boumanhuis worden gevolgd tijdens hun werkzaamheden. Zij bezoeken onder anderen een oude orgelman en een drugsgebruikster die samenwonen, een vrouw die zo'n honderd muizen als huisdieren houdt, een drugsverslaafd echtpaar, die uit de ouderlijke macht zijn ontzet en een oude vereenzaamde dame
Ned 2 (00:05 – 00:35): Labyrint: afl. Bouwputten vol geschiedenis
De bouw van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam stelt stadsarcheologen in staat om onderzoek te doen op een plek waar ze nooit eerder de gelegenheid hadden dat te doen: de bodem van de Amstel. En die bleek veel meer informatie te bevatten over de geschiedenis van Amsterdam dan ze hadden verwacht.

Vrijdag (17-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1940 – Frankrijk
Tot ver in de jaren zeventig deden de Fransen alsof zij in de oorlog en masse bij de fameuze Résistance hadden gezeten. In werkelijkheid steunde de meerderheid van de Franse bevolking het Vichy-regime van Maarschalk Pétain dat een derde van het land bestuurde, maar in feite naar de pijpen van de Duitsers moest dansen. Uit eigen beweging kondigde Pétain het Statut Juif af, dat alle joodse burgers tot tweederangs Fransen veroordeelde. In deze aflevering het verhaal van Markies Fernand de Brinon, graag geziene gast in hoge nazi-kringen en daarom benoemd tot ambassadeur van het Vichy-regime in het door de Duitsers bezette Parijs. Zijn privé-situatie was ongemakkelijk: de Markies was getrouwd met een joodse vrouw en had twee joodse stiefkinderen. Met een van hen, Bernard Ullmann, reizen we terug naar het Vichy-Frankrijk van toen. Een pijnlijke zoektocht door het Franse geheugen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 12 juni 2011 @ 00:28:05 #241
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_98048886
Springwatch zet je er nu ook bij zie ik. Leuk BBC2 programma over de dieren in GB. Beetje veel wow, isn't it beautiful, splendid, fantastic etc. maar als je daar doorheen kijkt is het een erg leuk programma over de "allerdaagse" dieren die er leven. Mooie locaties, wat humor en veel livecams van nesten van uilen, buizerds en andere vogels.

Gorillas Revisited ken ik geloof ik nog niet. Ben benieuwd. Return to the water en Life in the trees zijn aanraders.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_98326107
Zaterdag (18-06-2011)
Nat Geo (18 :30 – 19 :00) : Mystery Files : afl. Abraham Lincoln
Nieuw bewijs en moderne onderzoekstechnieken laten in deze serie nieuw licht schijnen op de meest hardnekkige mysteries uit het verleden

Zondag (19:06:2011)
Ned 2 (18:45 – 19:45): Nature’s Great Events: afl. Het Grote Getij
Als het aan de Oostkust van Zuid-Afrika winter wordt, trekken miljarden sardines van de Kaap naar het noorden. De trek van de sardines is het grootste zeespektakel op aarde en trekt veel roofdieren
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. The Social Climbers
Apen zijn - letterlijk - de kleurrijksten onder de zoogdieren. Het vuurrode gezicht van de oeakari en het felblauwe achterwerk van de mandril zijn uniek. David observeert rode brulapen die met hun scherpe zicht de beste blaadjes uitpikken, kapucijneraapjes die moerasmosselen eten en doeroecoeli's, nachtaapjes met enorme ogen. Hij bestudeert hun sociale vaardigheden en concludeert dat ook in het dierenrijk intelligentie het soms wint van brute kracht.
Animal Planet (21:00 – 21:55): Life of Mammals: afl. Food of Thoughts
Canvas (21:35 – 22:25): Nature’s Great Events: afl. The Great Migration
Elk jaar trekken een miljoen gnoes en een kwart miljoen zebra's en gazelles heen en weer over de vlakte van de Serengeti in Tanzania. Ze volgen daarbij het ritme van het regenseizoen op zoek naar groene graslanden. Wanneer ze in het droge seizoen vertrekken, luidt dat voor de vele roofdieren een harde tijd in. Een jaar lang, een volledige seizoenscyclus, volgen we de migratie van de graasdieren en het lot van een aantal achterblijvers: een grote leeuwenfamilie. In de droge tijd krijgen die het heel moeilijk.

Maandag (20-06-2011)
Nat Geo (18:30): Most Amazing Photos: afl. Final Exposure
Volg de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots
Ned 2 (19:10 – 20:25): In Europa: afl. 1942 – Duitsland
Vanachter de tekentafels van de ovenbouwers van de firma Topf und Söhne konden de ingenieurs uit het raam de schoorstenen van Buchenwald zien walmen. De rook kwam uit de door hen ontworpen ovens. Ook in Auschwitz en Bergen-Belsen werden de lichamen verbrand in de allernieuwste ovens van Topf und Söhne. Superzuinige verbrandingsinstallaties, die 24 uur per dag doordraaiden op het lichaamsvet van de lijken zelf. Was je fout als je voor Topf werkte? Had je moeten weigeren de ovens in Auschwitz te onderhouden? En sprak je over wat je in die kampen zag ’s avonds thuis, aan tafel?
BBC 1 (01:25 – 02:25): Wonders of the Universe: afl. Destiny
In deze aflevering gaat Brian Cox op zoek naar de oorsprong van de tijd en de rol die hij speelde in het ontstaan van het universum en de mens.
Canvas (23:25 – 23:55): TED@Canvas
In de derde aflevering leidt Ruth Joos twee sprekers in: computermogol annex filantroop Bill Gates en de bevlogen Amerikaanse zakenman en politicus Omar Ahmad. Bill Gates: 'Malaria en onderwijs'. Omar Ahmad: 'Een brief aan een politicus'.

Dinsdag (21-06-2011)
Nat Geo (18:30 – 19:00): Most amazing Photos: afl. Beneath Paris
Volg de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots
Ned 2 (19:44 – 19:55): Beagle Updates: afl. Het Ei
Animal Planet (20:05 – 21:00): Life of Mammals: afl. The Social Climbers
Apen zijn - letterlijk - de kleurrijksten onder de zoogdieren. Het vuurrode gezicht van de oeakari en het felblauwe achterwerk van de mandril zijn uniek. David observeert rode brulapen die met hun scherpe zicht de beste blaadjes uitpikken, kapucijneraapjes die moerasmosselen eten en doeroecoeli's, nachtaapjes met enorme ogen. Hij bestudeert hun sociale vaardigheden en concludeert dat ook in het dierenrijk intelligentie het soms wint van brute kracht.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Psychic Detectives
Ze duiken overal op met succesverhalen over hun strijd tegen de misdaad. Maar leveren forensisch parapsychologen echt een nuttige bijdrage?
Nat Geo (22:00 – 23:00): History’s Secrets: afl. Hidden Horrors of the Moon Landings
Van wetenschappelijke doorbraken en ontsnappingen tot hartverscheurende rampen. Ontdek de talloze verhalen over de Apollo ruimtemissies
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: afl. African Hunting Holiday
Louis Theroux richt zijn pijlen deze keer op de 'big business' van de 'big game hunters'. Een jachtsafari in Afrika is voor vele rijke Amerikanen het ultieme luxeavontuur. Wie er een flinke smak geld voor over heeft, kan zich in Afrika volop uitleven in een schietkraam vol groot wild. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns: alles kan, al hangt er wel een prijskaartje aan vast. Voorstanders zeggen dat de jacht een noodzakelijk onderdeel is van een globaal natuurbeheer. Tegenstanders noemen het een barbaars snobisme. Louis Theroux zoekt het uit en volgt het spoor van enkele 'great white hunters', zoals daar zijn.

Woensdag (22-06-2011)
Ned 2 (19:40 – 20:25): In Europa: afl. 1943 – Stalingrad
De slag bij Stalingrad zou de eerste nederlaag voor Hitler worden en daarmee een keerpunt in de oorlog. De Russen zijn terecht trots op hun overwinning, die miljoenen burgers en soldaten het leven kostte. Maar toch is er iets vreemds aan de manier waarop de Russische veteranen zich de oorlog herinneren. Dat Stalin voor de oorlog nog een vriendschapsverdrag met Hitler gesloten had, kan niemand zich meer herinneren. Dat ze in 1941 bijna door de Duitsers onder de voet gelopen werden ook niet. Laat staan dat iemand nog weet hoe ze tekeer zijn gegaan in Polen. De geschiedenis is vanaf de eerste dag na de slag bij Stalingrad door Stalin en zijn propagandamachine zorgvuldig herschreven.
Nat Geo (21:00 – 22:00): History’s Secrets: afl. The Roswell Incident
Nadat in 1947 in New Mexico een vreemd voorwerp werd aangetroffen, gingen de geruchten over ufo's als een lopend vuurtje rond. Volgens velen heeft de Amerikaanse regering nog altijd iets te verbergen.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Paranatural: afl. Mystery Lights
Onverklaarbare spooklichten stellen wetenschappers wereldwijd voor een raadsel. Wijzen ze op het bestaan van een nieuwe energiebron of ufo's?
BBC 2 (22:00 – 23:00): Afghanistan: War Without End
afl 1) Het is ondertussen al tien jaar geleden sinds Westerse militaire troepen Afghanistan binnenvielen. Enkele belangrijke sleutelfiguren onthullen hoe het komt dat het Westen steeds dieper verzeild geraakte in de Afghaanse oorlog. Reporter John Ware blikt terug op een decenium van oorlogvoering en stelt zich de vraag of we ooit nog uit de oorlog geraken.
Ned 2 (23:50 – 23:50): Import: Uitgevist

Donderdag (23-06-2011)
Nat Geo (18:30 - 19:00): Most Amazing Photos: afl. Ghosts of the Wild West
de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots.
Ned 2 (19:30 – 20:25): In Europa: afl. 1943 –Polen
In 1943 maakte een verliefde dorpsfotograaf een gewaagde foto van de beeldschone Lili Steinmüller. Gewaagd vanwege haar schaarse kleding, maar nog gewaagder omdat hij Pools was en zij Duits. Lili was één van de Duitse ‘kolonisten’ die door Himmler naar Oost-Polen werden gestuurd. Hier, in het zogeheten Generalgouvernement, moest het eerste modelgebied komen van de Duitse Nieuwe Orde. Eerst werden de lokale Joden afgemaakt, toen de Polen weggejaagd, hun kinderen afgepakt en naar Duitsland afgevoerd voor Germanisierung. Twee jaar na de komst van Lili’s familie nemen de Russen de macht over. Wat is er met Lili gebeurd? Een onmogelijke zoektocht door de Poolse bossen langs de grens met Oekraïne naar een dorpje achter een vergeten moeras bij het Russische Smolensk
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s SuperHumans: afl. Jaw Breaker
Daniel reist af naar Marokko waar hij een man tegenkomt die werkelijk alles kan eten: kranten, kaarsen, plastic bekertjes, spijkers en zelfs glas. Een truc? Daniel haalt de man door een röntgenapparaat om te kijken of het echt allemaal in zijn maag zit en komt tot een verrassende ontdekking. Vervolgens ontmoet Daniel Ron White die een geheugen heeft als een computer en piloot Greg Poe die beweert dat hij kracht van 12G kan overleven. Ook ontmoet Daniel een man die de sterkste personen omver kan krijgen zonder ze daadwerkelijk aan te raken.
Canvas (21:15 – 22:05): Amazon
Serie reportages waarin Bruce Parry door het Amazonegebied trekt
BBC 2 (22:00 – 23:00): History Cold Case
Documentaireserie waarin gebruik wordt gemaakt van geavanceerde forensische technieken om menselijke skeletten uit verschillende periodes van de Britse geschiedenis te onderzoeken
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, In het Kielzog van Darwin
In de vierde aflevering van 'Beagle, in het kielzog van Darwin' vaart de klipper Stad Amsterdam naar Kaapverdië. Daar zette Darwin de eerste keer voet aan wal na zijn vertrek uit Plymouth en daar kwam zijn uitzonderlijke talent naar boven: hij kon met een onbevangen blik dingen observeren. Op São Vicente bekijkt Sarah Darwin met haar kinderen en in het gezelschap van schrijver Redmond O'Hanlon de dieren, de planten en het landschap waaraan ook Darwin zich vergaapte.

Vrijdag (24-06-2011)
Nat Geo (18:30): Most amazing Photos: afl. Sweet Voodoo
Volg de beste National Geographic-fotografen op locatie, voor een blik achter de schermen tijdens hun meest spectaculaire fotoshoots
Ned 2 (19:40 – 20:25): In Europa: afl. 1944 – Warschau & Praag
Al ver vóór de val van Hitler werd Europa tussen Stalin en het Westen verdeeld. Zo kregen de Russen Polen en Tsjechoslowakije, maar dat wist lang niet iedereen daar.
Toen de burgers van Warschau in opstand kwamen tegen de Duitsers, smeekte hun radioman twee maanden lang om hulp. Hij snapt nu nog niet waarom het Russische leger geen vinger uitstak toen de Duitsers heel Warschau in puin legden.De Amerikanen hadden Praag fluitend kunnen innemen. Maar ze deden het niet, de stad was beloofd aan de Russen. Toch staat bij de viering van de bevrijding tegenwoordig de kleinzoon van generaal Patton als eregast op het podium. Beneden hem wordt zijn grootvader nagespeeld door een Tsjech in een origineel Amerikaans uniform. Soms moet je de geschiedenis een handje helpen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98328729
Wederom ^O^ voor alle moeite!
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_98340380
quote:
Ned 2 (19:10 – 20:25): In Europa: afl. 1942 – Duitsland
Vanachter de tekentafels van de ovenbouwers van de firma Topf und Söhne konden de ingenieurs uit het raam de schoorstenen van Buchenwald zien walmen. De rook kwam uit de door hen ontworpen ovens. Ook in Auschwitz en Bergen-Belsen werden de lichamen verbrand in de allernieuwste ovens van Topf und Söhne. Superzuinige verbrandingsinstallaties, die 24 uur per dag doordraaiden op het lichaamsvet van de lijken zelf. Was je fout als je voor Topf werkte? Had je moeten weigeren de ovens in Auschwitz te onderhouden? En sprak je over wat je in die kampen zag ’s avonds thuis, aan tafel?
Deze moet ik zien.
pi_98376028
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 12:08 schreef StateOfMind het volgende:
Wederom ^O^ voor alle moeite!
You're welcome
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98446130
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 09:58 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Dinsdag (21-06-2011)
Canvas (22:05 – 23:05): Louis Theroux: afl. African Hunting Holiday
Louis Theroux richt zijn pijlen deze keer op de 'big business' van de 'big game hunters'. Een jachtsafari in Afrika is voor vele rijke Amerikanen het ultieme luxeavontuur. Wie er een flinke smak geld voor over heeft, kan zich in Afrika volop uitleven in een schietkraam vol groot wild. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns: alles kan, al hangt er wel een prijskaartje aan vast. Voorstanders zeggen dat de jacht een noodzakelijk onderdeel is van een globaal natuurbeheer. Tegenstanders noemen het een barbaars snobisme. Louis Theroux zoekt het uit en volgt het spoor van enkele 'great white hunters', zoals daar zijn.
Die ga ik (als ik tijd heb) kijken. Helaas weer een versterking van het vooroordeel over de 'rednecks' daar. :N
pi_98458949
Alien invasion was echt te slecht voor woorden. Leek wel door een slechte hollywood schrijver verzonnen.
  vrijdag 24 juni 2011 @ 01:58:01 #248
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_98590608
tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_98629667
Straks van 23:40 - 00:40 op Nederland 3:

quote:
Up Close: James Brown
James Brown is één van de meest invloedrijke artiesten van de twintigste eeuw. Afkomstig uit een zwart en extreem arm milieu, ontwikkelde hij zich tot dé belangrijkste vernieuwer in de funkmuziek van de jaren zestig. Browns muziek wordt gekarakteriseerd door opzwepende complexe ritmes en vurige, staccato zang, op het podium begeleid door Browns virtuoze dans.
pi_98708371
... zie volgende pagina

[ Bericht 30% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 30-06-2011 00:00:22 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98835542
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 08:30 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Animal Planet (20:05): Life of Mammals: afl. Food for Thought
Een fascinerende blik in het verborgen leven van de huiskat. Deze nieuwe docusoap volgt de kat tijdens al zijn avonturen en dagelijkse beslommeringen

Dit klopt niet. Life of Mammals is een andere serie. Ik heb niet uit kunnen vogelen welke je wel bedoelde.
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:38:34 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98835682
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 08:30 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1948 – Tsjechië
In 1948 werd het glasfabriekje van Jirzi Horak’s vader door de communisten onteigend. Na de val van de Muur in 1991 krijgt hij de fabriek terug. Maar hij krijgt niet alles terug. De huizen die erbij hoorden zijn voor een habbekrats opgekocht door partijkopstukken. De turbine midden op het terrein is vergeven aan een amateur-uitvinder, die dreigt zich met een hooivork toegang te verschaffen.
Jirzi begint een hopeloze strijd in het dorp om de fabriek weer op te starten. Maar het dorp is op zijn hoede. De communisten van toen zitten weer gewoon vooraan in de kerk. Niemand wil nog aan de vernedering van 40 jaar communisme herinnerd worden. Hoogstens die ene partijvoorman, die – nog altijd op dicteersnelheid – roept dat hij zich nergens voor hoeft te schamen.
Heb zoiets van nabij meegemaakt in een ander oostblokland, heel herkenbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:39:13 #253
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_98835721
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:35 schreef rhaelak het volgende:

[..]

Dit klopt niet. Life of Mammals is een andere serie. Ik heb niet uit kunnen vogelen welke je wel bedoelde.
Cats of Claw Hill. Als de beschrijving wel klopt.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_98848440
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:35 schreef rhaelak het volgende:

[..]

Dit klopt niet. Life of Mammals is een andere serie. Ik heb niet uit kunnen vogelen welke je wel bedoelde.
Goed gezien ^O^
Ik bedoelde Life of Mammals, de beschrijving klopte dus niet beste No-P :) .
NIet in de gaten gehad
Ik ga het nu veranderen
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98848541
Maandag (27-06-2011)
Ned 2 (18 :25) : In Europa : afl. 1945 – Duitsland & Rusland
Het Nazi-monster is overwonnen, maar wat te doen met de Duitsers? Bestaat er zoiets als een recht op wraak? Het Duitse volk krijgt er hoe dan ook ongenadig van langs tegen het einde van en in de eerste jaren na de oorlog. Kun je hierover spreken zonder de slachtoffers van de Holocaust tekort te doen?
Sasza Malko, de pools-joodse researcher van In Europa, komt in opstand: De Duitsers hebben volgens hem tot in de achtste generatie nog drie keer zoveel pijn verdiend. Toch gaat hij mee naar een oud-officier van het Russische leger die het jarenlange stilzwijgen verbreekt en vertelt over de massale verkrachtingen door zijn soldaten van Duitse vrouwen. Waren het “incidenten” of een bewuste vernedering van de vijand?
En wat te denken van “morale bombing”, de geallieerde tactiek om Duitse steden – zoals Dresden – net zolang te bombarderen tot de bevolking op zijn knieën om genade zou smeken? Over smerige methoden in de strijd tegen een smerige vijand.
Ned 2 (19:10): In Europa: afl. 1945 – Joegoslavië
In het Oostenrijkse Bleiburg slachtten Tito’s partizanen aan het eind van de oorlog meedogenloos tienduizenden ongewapende tegenstanders af. De slachtoffers waren merendeels Ustasha’s, Kroatische fascisten die de kant van Hitler hadden gekozen en honderdduizenden doden op hun geweten hadden.
In Kroatië liggen twee dorpjes, slechts van elkaar gescheiden door een riviertje genaamd De Verbinding. Het ene dorp is Servisch, het andere Kroatisch. Het is er vredig, maar er zijn nog talloze rekeningen te vereffenen. Met harde hand wist Tito ook hier meer dan veertig jaar lang zijn “Broederschap en eenheid” op te leggen.
Maar na zijn dood was er maar weinig nodig of de tegenstanders van toen bouwden weer door aan hun ketting van steeds maar weer nieuw en gruwelijk verleden.
Canvas (23:30): TED@Canvas
In de derde aflevering leidt Ruth Joos twee sprekers in: computermogol annex filantroop Bill Gates en de bevlogen Amerikaanse zakenman en politicus Omar Ahmad. Bill Gates: 'Malaria en onderwijs'. Omar Ahmad: 'Een brief aan een politicus'

Dinsdag (28-06-2011)
Ned 2 (18 :35 - 19:25) : afl. 1946 – Israël & Europa
Hoe lang zou het duren voordat Europa kon leven met de schande van de jodenvervolging? Lange tijd verdrongen de Europese landen hun eigen aandeel in de Holocaust – sommige zijn er nog steeds niet klaar mee.
In Israel kwamen voor het eerst sinds jaren de “Avengers” bij elkaar voor een reünie: een groepje inmiddels bejaarde joodse mannen en vrouwen, die vlak na de oorlog de Holocaust wilden wreken door het drinkwater van 6 miljoen Duitsers te vergiftigen. Het was ze bijna gelukt. Zo daadkrachtig als de Avengers waren, zo aarzelend was Europa met het erkennen van het joodse leed. In Europa maakt de grote “ontkenning-rondreis”.
Te beginnen in Duitsland, waar de geschiedenisboekjes op school tot het begin van de jaren zestig ergens na Kaiser Wilhelm ophielden. Op school leerde je nauwelijks iets over de nazi’s.
In Nederland werd de joodse gemeenschap aangespoord om een erkentelijkheidsmonument op te richten – als dankbetuiging aan het heldhaftige land dat driekwart van zijn joodse bevolking had laten afvoeren. Tegelijkertijd wees de gemeente Amsterdam het verzoek tot het plaatsen van een bescheiden plaquette ter nagedachtenis van de omgekomen Joden af.
In Oostenrijk gaf bondskanselier Vranitsky pas in 1992 in een moedige rede toe dat zijn land zich niet als slachtoffer van Hitler kon blijven afficheren. In werkelijkheid had Oostenrijk de Nazi’s enthousiast gesteund.
Zelfs in het Poolse Auschwitz wordt tot op de dag van vandaag gestreden over de vraag wie daar nu het meest geleden heeft. Israelische en Poolse gidsen vertellen er soms elk een ander verhaal.
Ned 2 (19 :42 - 19:55) : Beagle Updates : afl. Parasieten
Animal Planet (20:05): Life of Mammals: afl. Food for Thought
De mens lijkt uniek onder de zoogdieren: hij leeft in grote steden en heeft een complexe taal ontwikkeld. Maar hoe ver staan we echt af van de andere zoogdieren? David ontmoet een oerang-oetan die roeit en kleren wast, communiceert met een gorilla via gebarentaal en kraakt nootjes met chimpansees die die truc van mensen geleerd hebben. Hij gaat ook op jacht met Bosjesmannen in de Kalahari en onderzoekt hoe de mens dieren temde, overal voedsel leerde kweken en enorme gebouwen zette.
Nat Geo (22 :00 - 23:00) : Secret Bible : The Apocalypse
Is de Apocalypse nabij? Volgens miljoenen Amerikanen, waaronder wetenschappers en leden van het Congres, wel. Bijbelse onheilsprofetieën worden met de laatste wetenschappelijke inzichten bestudeerd.
Canvas (22 :10 - 23:10) : Louis Theroux : behind bars
Louis Theroux gaat achter de tralies, meer bepaald in San Quentin. Dat is een van de meest beruchte gevangenissen van Californië en de enige met een 'death row' en geregelde executies. Charles Manson zat er ooit opgesloten en ook nu nog bevinden zich tussen de 6000 bajesklanten grote aantallen seriemoordenaars, verkrachters, pedofielen en maffiosi. Kortom: een bedenkelijke dwarsdoorsnede van de Amzerikaanse misdaadwereld.
Louis laat zich er twee weken opsluiten en gaat op zoek naar de mensen achter de misdadigers. Maar dat is niet zo eenvoudig. Er zitten in San Quentin dubbel zo veel gevangenen als voorzien en de levensomstandigheden zijn hard. De bewakers geven toe dat ze al hun energie nodig hebben voor het bewaren van rust en orde, en dat er van rehabilitatie niet veel in huis komt.
Louis inspecteert samen met hen de cellen: ze ontdekken er een angstwekkend arsenaal aan even ingenieuze als dodelijke wapens. Louis gaat ook op stap - tijdens de dagelijkse wandeling - met leden van een Califonische bende. Zij maken hem duidelijk dat de segregatie - zowel raciaal als crimineel - hier totaal is: iedereen blijft bij zijn eigen 'soort' en zijn eigen bende. Ook drugs en vereenzaming zijn grote problemen in de gevangenis.
Louis praat met een gevangene en zijn familie tijdens het bezoekuur, en met een jonge nieuwkomer: wat verwacht hij van zijn verblijf in San Quentin? Bepaald hallucinant is de 'special needs'-afdeling van de gevangenis, waar seksuele misdadigers en afvallige bendeleden zitten: voor hun eigen veiligheid, want als ze de afdeling moesten verlaten, werden ze binnen de kortste keren geliquideerd …

Woensdag (29-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1948 – Tsjechië
In 1948 werd het glasfabriekje van Jirzi Horak’s vader door de communisten onteigend. Na de val van de Muur in 1991 krijgt hij de fabriek terug. Maar hij krijgt niet alles terug. De huizen die erbij hoorden zijn voor een habbekrats opgekocht door partijkopstukken. De turbine midden op het terrein is vergeven aan een amateur-uitvinder, die dreigt zich met een hooivork toegang te verschaffen.
Jirzi begint een hopeloze strijd in het dorp om de fabriek weer op te starten. Maar het dorp is op zijn hoede. De communisten van toen zitten weer gewoon vooraan in de kerk. Niemand wil nog aan de vernedering van 40 jaar communisme herinnerd worden. Hoogstens die ene partijvoorman, die – nog altijd op dicteersnelheid – roept dat hij zich nergens voor hoeft te schamen.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Crystal Skulls: Behind the Legend
Een nieuwe kijk op de blijvende en mysterieuze legende van de kristallen schedels - het hoofdplot van de vierde film Indiana Jones
Animal Planet (21:00 – 22:00): Planet Earth: afl. Pole to Pole
In deze eerste aflevering krijgen we meteen een stevig voorsmaakje van al het moois dat ons nog te wachten staat. We maken een reis om de wereld op het ritme van de seizoenen en zien hoe die cyclus van zon en regen, warmte en kou het leven op aarde bepaalt. In Antarctica overleven keizerspinguïns de poolwinter: vier maanden duisternis bij temperaturen tot -70 graden. Wanneer de lente komt, zetten ijsbeerjongen hun eerste stapjes in hun gladde wereld. In Canada beginnen drie miljoen kariboes aan hun jaarlijkse trek, op de hielen gezeten door roedels wolven. In de wouden van Oost-Rusland leeft de uiterst zeldzame Amur-luipaard.
Canvas (22:00 – 23:00): Afghanistan: The Battle for Helmand
Mark Urban vertelt op locatie het verhaal van de Britse inspanningen in de Afghaanse provincie Helmand. Hij praat daarvoor met enkele generaals en soldaten die erbij waren. Mark toont aan hoe bloederig de vijf jaar durende strijd was en hoe onderbemand het Britse leger aan deze missie begon, waardoor de plannen voortdurend moesten worden aangepast.

Donderdag (30-06-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1950 – Europa
Wat nu een grote Brusselse moloch is, een blikkerend glazen kantoorcomplex, begon ooit met een klein groepje idealisten in Luxemburg. Het doel was glashelder: Nooit meer oorlog! Leve de beschaving!
De kinderen van de geestelijke vaders van de Europese beweging waren de eerste echte Europeanen. Drie van hen zijn nog bevriend en vertellen over dat eerste Europese schooltje, de droom van hun ouders toen. Wat is er over van die oorspronkelijke Europese idealen? Gaat het alleen nog maar om de economie? Waar staat Europa voor?
Die vraag zorgt voor dagenlange verwarring in het glazen Europa van Brussel. Om de Europese gedachte aan de man te brengen, laten de PR-mensen van de Europese Unie in Kosovo een Europa-circus rondtoeren, een media-roadshow die de burgers ertoe moet brengen de Europese idealen te omarmen. Een postmodern beschavingsoffensief in een land waar niemand nog de straat opgaat zonder voortdurend over zijn schouder te kijken
BBC 1 (21:00 – 22:00): Planet of the Apemen: Battle for Earth (2, slot)
2-delig docu drama over het ontstaan van de mens
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Rubber band man
Daniel ontmoet Tim Friede die zich opoffert om gebeten te worden door de dodelijkste slangen ter wereld, zodat wetenschappers meer te weten komen over de werking van het gif. Maar hoe kan het dat Tim blijft leven? Vervolgens gaat Daniel op bezoek bij de man die het zwaardslikken naar een heel nieuw niveau brengt en bij de man die de meest rekbare huid ter wereld heeft. The sky is the limit als hij The Rocket Man ontmoet, de man die in zijn zelf ontworpen vliegpak met snelheden tot boven de 150 km/uur kan vliegen
Canvas (21:15 – 22:10): Amazon
Serie reportages waarin Bruce Parry door het Amazonegebied trekt
BBC 2 (22:00 – 23:00): History Cold Case: The Skeletons of Windy Pits
Professor Sue Black en haar team onderzoeken enkele beenderen die afkomstig kunnen zijn van een gezin dat 2.000 jaar geleden leefde.
Canvas (22:10 – 23:20): Beagle, in het kielzog van Darwin
We bevinden ons nog altijd in Salvador de Bahia. Darwin werd hier voor het eerst geconfronteerd met slavernij. Een schokkend verschijnsel in zijn ogen. Darwin werd geboren in een vooruitstrevende familie van artsen, industriëlen en wetenschappers met een diepgevoelde weerzin tegen slavernij. Dat leidde tot fel debat met FitzRoy en Darwin moest bijna van boord. Welke sporen van slavernij kunnen we heden ten dage vinden? Sarah Darwin gaat op zoek naar de plekken en verhalen waardoor haar betovergrootvader destijds zo geschokt raakte.

Vrijdag (01-07-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1956 – Hongarije
Heel Nederland stond te trappelen om na de Hongaarse opstand van 1956 een vluchteling uit het door de Sovjet-Unie zo bruut onderdrukte land op te nemen. Ook in het ouderlijk huis van Geert Mak nestelde zich een Hongaars echtpaar met wat koffers op zolder. Het zou er maanden naar goulash ruiken.
Het was het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Chroestjov had kort tevoren in een rede erkend dat er onder Stalin 'massamoorden' hadden plaatsgevonden. Hij sprak van een 'terreurbewind'. Het was een grote schok voor de gelovigen in heel Oost-Europa: de Grote Leider bleek een meedogenloze tiran.
In Polen en Hongarije kwamen de burgers in opstand. In Budapest liep een vreedzame demonstratie uit op een heuse volksopstand. In het stadje Mosonmagyarovar schoot het leger op de demonstranten, waarna in hevige straatgevechten een aantal van de schutters door de bevolking werd gelynchd.
Op 4 november 1956 sloegen Russische tanks de opstand hardhandig neer. Sindsdien regeerde in Mosonmagyarovar de angst en ook na de val van het communisme zou het nooit meer zo worden als het was geweest
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98857742
zag toevallig op national geographic channel dat a.s. zondag een doc. komt over jupiter's maan Europa, lijkt me interessant; zondag 3 juli 21.00 NGC
pi_98872982
edit: foutje bedankt :)
thx Pinine ^O^

[ Bericht 69% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 02-07-2011 09:57:22 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_98941318
Zaterdag (02-07-2011)
Animal Planet (22:50 - 23:45): The Real Lost World (1/2)
Vijf ontdekkingsreizigers reizen naar Roraima, het mysterieuze jungeplateau dat Arthur Conan Doyle inspireerde tot het schrijven van zijn beroemde roman "The Lost World".
"Episode 1" Rick West gaat met een team op zoek naar nieuwe levensvormen in een grottenstelsel in Venezuela.

Zondag (03-07-2011)
Ned 2 (18 :50 – 19 :50) : Nature’s Great Events (slot) : het grote feestmaal
Elke zomer wachten bultrugwalvissen, zeeleeuwen en orka's in de zeeën van Alaska op de bloei van het plankton. Dan worden die zeeën de meest voedzame van de hele wereld. De walvissen en de zeeleeuwen moeten heel wat obstakels overwinnen om in Alaska te komen. De bultrugwalvissen komen helemaal vanuit Hawaii en moeten zo'n 4.800 km zwemmen. Onderweg verliezen ze daarbij een derde van hun lichaamsgewicht. De camera's volgen hen op deze dramatische en hartverscheurende tocht
Nat Geo (21:00 – 22:00): Jounrey to Europa
Documentaire over Europa, één van de vele manen van Jupiter, waar water en wellicht leven te vinden is
Nat Geo (22:00 – 23:00): 24 Hours after Asteroid Impact
65 miljoen jaar geleden werd de aarde geraakt door een meteoriet. Wat gebeurde er in de eerste uren en minuten daarna?
Animal Planet (22:50 – 23:45): The Real Lost World (slot)
"Episode 2" Rick West en zijn onverschrokken team vervolgen hun zoektocht naar nieuwe levensvormen in een afgelegen grottenstelsel in Venezuela.

Maandag (04-07-2011)
Ned 2 (19 :10 – 19 :55) : In Europa : afl. 1958 – Frankrijk & Algerije
De ene kolonie na de andere verovert zijn onafhankelijkheid na de Tweede Wereldoorlog. Toch roept president De Gaulle in een beroemde toespraak in 1958: “L’Algérie, c’est la France!”. Toch stapte het Franse leger na een jarenlange guerrillastrijd op. Tot grote woede van de “Pieds Noirs”, de nakomelingen van arme sloebers uit heel Europa die hun geluk hadden gezocht in de Franse kolonie. Die moesten vluchten naar Frankrijk, een land waar ze vaak nog nooit geweest waren.
De stokoude generaal Aussaresses was de eerste die een boekje open deed over de manier waarop de Fransen probeerden om Algerije te behouden. Hij verloor meteen zijn medailles. Maar zijn martel- en contraguerrilla-technieken zouden de blauwdruk vormen voor de latere ‘War on Terror’ van George W. Bush.
Canvas (23:20 – 00:05): TED@Canvas
(afl 5) David Van Reybrouck leidt voordrachten in van de Zweedse prof en medicus Hans Rosling en de Amerikaanse schrijver en wetenschappelijk publicist Steven Johnson. Hans Rosling: 'Over de verspreiding van hiv'. - Steven Johnson: 'Waar goeie ideeën vandaan komen'

Dinsdag (05-07-2011)
Ned 2 (19:05 – 19:40): In Europa: afl. 1961 – DDR
Het verhaal van oud-Stasi-officier Hagen Koch, die op de Friedrichstrasse de plek laat zien vanwaar hij als 21-jarige soldaat met witte verf een dikke streep door de stad moest trekken. Precies op die streep zou in de weken daarna de beroemde Berlijnse muur verrijzen.
Het was een wanhopige poging van de DDR-leiding om de uittocht naar het westen te stoppen. De DDR werd een reservaat, waar achter prikkeldraad en wachttorens gesleuteld werd aan de nieuwe "socialistische mens". Hagen Koch zou bij de bouw van verschillende generaties Muur betrokken zijn. Steeds nieuwe pogingen om het "reservaat" nog beter van de buitenwereld af te sluiten.
In dat DDR-reservaat kreeg filmregisseur Winfried Junge de opdracht om het ontstaan van die "nieuwe mens" op film vast te leggen. Hij begon op een schooltje in het modeldorp Golzow, waar hij een groepje kinderen zou blijven volgen. Meer dan 40 jaar, 18 films lang. Maar van de uitverkoren kinderen bleken er maar weinigen voor "nieuwe mens" in de wieg gelegd.
Of het moest Gudrun Klitzke zijn, de dochter van een van de belangrijkste politieke leiders van het dorp. Zij schopte het zelfs tot burgemeester. Maar met de val van de muur in 1989 kwam aan de droom van die "nieuwe mens" een abrupt einde. En tegen de nieuwe spelregels die na de Duitse eenwording gingen gelden, bleken Gudrun en de meeste inwoners van het DDR-modeldorp niet opgewassen.
Ned 2 (19:40 – 19:55): Beagle Updates: afl. plastic soep
BBC 2 (20:00 -21:00): Coast: Western Isles and Shetland
Miranda Krestovnikoff gaat in Shetland op zoek naar de schuwe otters die proberen te overleven aan deze woeste kust. Ze trekt er ook op uit naar het eiland Noss, waar ze een bezoek brengt aan een project om een supersterk ras van Shetlandpony's te kweken.
Canvas (22:15 – 23:10): Louis Theroux: The City Addicted to Crystal Meth
Louis Theroux reist naar de Central Valley in Californië. In de verarmde provinciesteden van deze vallei zijn heel veel mensen verslaafd aan de harddrug metamfetamine, ook wel 'Crystal Meth' of superspeed genoemd. In het stadje Fresno ontdekt hij dat er nauwelijks iemand te vinden is wiens leven niet op de een of de andere manier werd aangetast door deze goedkope maar sterk verslavende drug. Louis wordt door enkele gebruikers bij hen thuis uitgenodigd, en samen met lokale politieagenten ziet hij welke welke impact de drug heeft op de verslaafden. Hij bezoekt er ook Westcare, een centrum waar ex-verslaafden een ontwenningskuur van zes maanden aanbieden. Hij ontmoet er Senteka. Zij onderneemt een laatste poging om met de metamfetamine te stoppen. Louis hoopt dat zij erin slaagt om clean te blijven, al blijkt de meerderheid van de afgekickte verslaafden vroeg of laat toch te hervallen.
Ned 2 (22:45 – 23:45): Close Up: Strips gaan de strijd aan
De ‘journalistieke strip’ is een relatief nieuw medium dat het publiek een andere kijk geeft op het verschijnsel oorlog. AVRO Close Up brengt op dinsdag 5 juli de documentaire ‘Strips gaan de strijd aan’ over deze vorm van journalistiek. Wereldwijd zijn er op dit moment vele stripjournalisten die dit soort oorlogsverslaggeving bedrijven en ze voorzien in een belangrijke behoefte: ze laten zien wat de gevolgen van oorlog, genocide en revolutie zijn voor gewone mensen
BBC 1 (23:35 – 00:25): Imagine… The Pharao’s Museum on Liberation Square
Documentaire over opmerkelijke figuren en monumenten

Woensdag (06-07-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1968 – Amsterdam, Parijs & Berlijn
Voor de inmiddels roemruchte jaren zestig is Geert Mak zelf natuurlijk de ideale hoofdpersoon. Die kwam in 1965, zoals hij zelf zegt als "braaf gereformeerd speculaasje" uit Friesland naar het woeste en woelige Amsterdam om daar te gaan studeren. Middenin de tijd van hippies, provo, revolutie en vrije sex, maar ook van Vietnamprotesten, opstand tegen het gezag en baas in eigen buik.
Mak reist door zijn eigen geschiedenis, van Amsterdam naar Frankrijk en Duitsland. Over de noodzakelijke afrekening met het recente verleden, de oorlog en de verstikkende jaren vijftig. De samenleving kraakte in haar voegen. Van het vrolijke Amsterdam naar de Parijse studentenopstand van 1968 en ten slotte naar Duitsland waar het protest vergeleken met Amsterdam zo "humorloos" was, eerder verbeten en grimmig dan "ludiek". Hier zou ook het eerste dodelijke slachtoffer vallen in de confrontatie met de politie.
"Als ik mezelf, zoals ik toen was, nu zou tegenkomen, zouden we flink ruzie gekregen hebben", zegt Mak nu. "Vooral over mijn politiek toen wat simpele kijk".
BBC 2 (20:00 – 21:00): Attenborough’s Journey
In deze documentaire volgen we David Attenborough tijdens zijn reis rond de wereld voor zijn nieuwe documentairereeks 'David Attenborough's First Life', waarin hij op zoek gaat naar het ontstaan van het leven op aarde.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Sleepwalking Murders
Deskundigen onderzoeken of een slapende persoon echt in staat is een ander te vermoorden en of slaapwandelen een geldige verdediging is in een moordzaak.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Killing Hitler
Onlangs vrijgekomen documenten werpen nieuw licht op gewaagde complotten tegen Hitler. Er zijn tenminste 42 moordaanslagen op Hitler beraamd
BBC 2 (22:00 – 23:00): Afghanistan: The Unknown Country
Journaliste Lyse Doucet heeft jaren ervaring met verslaggeving vanuit Afghanistan. Zij toont in deze documentaire een andere kant van het land dat al meer dan 30 jaar door oorlog verscheurd wordt
Canvas (22:45 – 00:30): The Trials of Daryl Hunt
The Trials of Darryl Hunt is een aangrijpend en persoonlijk verhaal over een onterechte veroordeling van een zwarte man die er van verdacht werd een blanke vrouw te hebben vermoord. North Carolina, 1984. De jonge journaliste Deborha Sykes wordt verkracht en doodgestoken. Een wat vreemde noodoproep van de 19-jarige Darryl Hunt maakt de jongeman meteen verdacht. Een dubieuze getuigenis van een voormalig Ku Klux Klan lid, wijst de jongeman ook effectief als dader aan. Naast deze verklaring is er geen enkel bewijs, maar toch vindt de geheel blanke jury hem schuldig en veroordeelt hem tot levenslang.

Donderdag (07-07-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1974 – Portugal
De twee leiders van de Anjerrevolutie – de coup die de dictator van Portugal ten val bracht – waren in alles elkaars tegenpool. Vitor Alves was de bedachtzame, bij wie de jarenlange koloniale oorlog in Afrika zijn sporen had achtergelaten. Otelo Saraiva de Carvalho was de typische revolutionair, charmant en met een vlotte babbel.
Allebei betaalden ze een hoge prijs voor hun deelname aan de staatsgreep. Vitor moest zijn eigen schoonvader verraden, die onder de dictator opperbevelhebber was van de marine. Otelo werd zo links dat zijn eigen kameraden zich gedwongen zagen hem gevangen te zetten. Na de coup droomden ze in Portugal even van een land waarin alles van iedereen zou zijn. Boeren bezetten het land van de grootgrondbezitters, arbeiders de fabrieken. Maar lang zou het linkse avontuur niet duren.
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Electroman
Daniel ontmoet mensen met bijzondere krachten, zoals een man die immuun is voor elektriciteit, een man die de 'menselijke calculator' wordt genoemd en 's werelds sterkste man.
Canvas (21:10 – 22:10): Amazon: Matis
In het Vale Do Javari reservaat ontmoet Bruce oude bekenden: de leden van de Matis-stam die hij twee jaar geleden bezocht voor Tribe. Hij is in de wolken wanneer hij verneemt dat een nieuwe baby naar hem is genoemd. Maar dat maakt hem ook nu niet blind voor de harde realiteit dat de Matis gedecimeerd zijn door de ziekten die de blanken hebben meegebracht en dat er nog maar een goede 250 Matis in leven zijn.
BBC 2 (22:00 – 23:00): History Cold Case: The York 113
Professor Sue Black en haar team onderzoeken twee lijken die gevonden werden samen met 113 andere lijken in een massagraf net buiten de stad York
Ned 2 (23:50 – 00:20): Labyrint: afl. Het Geheime Leven ons Brein
Als wij niks doen is ons brein juist heel actief, zo blijkt uit recent onderzoek. Inzicht in het dagdroombrein kan helpen bij de aanpak van Alzheimer en depressie.

Vrijdag (08-07-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1977 - Duitsland
Op 18 oktober 1977 kwam er een eind aan een krankzinnige kruistocht die West-Duitsland tien jaar lang op haar grondvesten had doen schudden. In de beruchte Stammheim-gevangenis in Stuttgart pleegde de leiding van de Rote Armee Fraktion - Andreas Baader, Gudrun Ensslin en Jan Carl Raspe - zelfmoord.
Voor sommigen, zoals RAF-symphatisante Rosemarie Priess, was het alsof ze haar ouders verloor. Voor filmmaker Volker Schlöndorff was het het einde van een illusie. Hoe kon het dat de gewelddadige akties van Baader-Meinhof zo lang op zoveel sympathie mochten rekenen in links-intellectueel Duitsland, maar ook in de rest van Europa? Was dat alleen maar toe te schrijven aan de (late) verwerking van de oorlog?En wat was de rol van Oost-Duitsland? De actieve RAF-leden kregen er schietoefeningen en les in springstof-techniek. Er zou een speciaal deurtje zijn geweest in de Berlijnse Muur, waardoor de RAF-leden er vrij in en uit konden. De Stasi bood een aantal moegestreden RAF-leden onderdak aan in de DDR. Daar begonnen ze onder valse naam een nieuw leven als brave Oostblok-burger. Pas na de val van de muur werden ze ontdekt

[ Bericht 38% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-07-2011 09:18:22 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99234918
....

[ Bericht 99% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 10-07-2011 15:33:28 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99280129
Zondag (10-07-2011)
Nat Geo (18:00 - 19:00): Zambezi: Source of Life
Met een lengte van meer dan 3500 km is de Zambezi de vierde rivier van Afrika. Duizenden mensen en dieren zijn ervan afhankelijk
Ned 2 (19:00 - 19:55): Beagle Revisited: afl. One Small Step for Man
Beagle revisited is de internationale versie van de VPRO-serie Beagle, in het kielzog van Darwin. De kleurrijke Britse schrijver Redmon O'Hanlon en biologe en achterkleindochter Sarah Darwin nemen je mee op een avontuurlijke reis
afl. 1: One Small Step For Man In september 2009 hijst de klipper Stad Amsterdam de zeilen voor een reis rond de aarde, in navolging van de ontdekkingstocht die de jonge onderzoeker Charles Darwin 179 jaar geleden maakte. De gevolgen ervan reikten verder dan de reis naar de maan. Met zijn bevindingen die hij onderweg gaf Darwin een nieuwe kijk op tijd, ruimte, geluk, seks en natuur.
Darwin deed vijf jaar over zijn reis; de passagiers van de Stad Amsterdam acht maanden. Maar net als hij verwonderen zij zich over al die schoonheid en overvloed in een wereld vol wonderlijke vormen. Onder hen bevinden zich Darwins achterkleindochter, Sarah Darwin en de Britse auteur Redmond O'Hanlon.
Zij bekijken hoe de wereld er nu voor staat en gaan op zoek naar antwoorden op de vraag welke gevolgen de huidige situatie heeft voor onze toekomst. Met die vraag in het achterhoofd komen tijdens diverse stadia van de reis verschillende wetenschappers en kunstenaars aan boord
Canvas (21:00 - 21:50): Nature's Great Events: afl. The Great Flood
Op het hoogtepunt van het droge seizoen in de Kalahariwoestijn trekken grote kuddes olifanten dwars door de woestijn in iets wat wel een zelfmoordmissie lijkt. Maar de oudste dieren blijken perfect te weten waar zich in het uitgedroogde land nog poelen en plassen bevinden. Die moeten ze echter delen met uitgehongerde leeuwen en met humeurige nijlpaarden. Maar met de komst van het regenseizoen veranderen de overstromingen van de Okavango Delta in Botswana 6000 vierkante kilometer woestijn in een groen en vruchtbaar labyrint van lagunes, eilanden en moerassen. Miljoenen dieren zakken dan af naar dit aards paradijs: herten, zebra's, giraffen, krokodillen, allerlei soorten vissen en vogels. Maar al die drukte zorgt geregeld ook voor harde confrontaties tussen de verschillende diersoorten, of tussen mannetjes die op hardhandige wijze vechten om de gunsten van een...
Canvas (22:45 - 23:40): Jij Was Toch Dood, Brood?
Dit is een hommage, een postuum portret vanuit Broods Amsterdamse biotoop. Tegelijk is het een indringend verslag van de vriendschap tussen twee onafscheidelijke schelmen: Brood & Chabot. Amsterdam, 11 juli 2001, 13u26. Herman Brood - 54 jaar - springt van het dak van het Hilton hotel. In zijn afscheidsbriefje staat te lezen: 'Maak er een feest van. Ik zie jullie nog wel eens. Ik ga nu bungy zonder elastiek.' Een uur later is de dood van Brood breaking news. In de avondjournaals getuigt Broods beste vriend en biograaf Bart Chabot dat Brood te trots was om verder te strompelen door het leven met een lichaam verwoest door drugs en drank

Maandag (11-07-2011)
Ned 2 (19 :10 – 19 :55) : In Europa : afl. 1984 – Engeland
Voor "Rooie Danny" – de bijnaam van de militante stakingsleider Dave Douglass uit het Engelse mijnwerkersdorpje Hatfield – was het in 1984 erop of eronder. Margaret Thatcher wilde voor eens en voor altijd de macht van de vakbonden breken. En Douglass wist dat ze daarvoor een keiharde strijd zou aangaan met het mijnwerkersgilde.
Het werd een bloedige staking die op zeker moment het karakter kreeg van een binnenlandse oorlog, met ware veldslagen. Duizenden bobbies en mijnwerkers sloegen voor het oog van de televisie-camera's op elkaar in.
hatcher's pers-secretaris Sir Bernard Ingham windt er achteraf heen doekjes om: Het was een strijd om de macht. Who is ruling Britain? That is the question. De vakbonden of de minister-president?
Op een gegeven moment sprak Thatcher zelf over de mijnwerkers als The Enemy Within – de Vijand van binnenuit. Een benaming die mijnstaker Pat Bennett diep griefde. Want hij was niet vies van een robbertje vechten, maar het ging tenslotte om zijn baan en zijn gezin.
Uiteindelijk won Thatcher de strijd en moesten de mijnwerkers onverrichterzake weer aan het werk na een jaar van ontberingen, honger en kou. Veel van de mijnen gingen dicht. In Hatfield kunnen de oud-mijnwerkers hun collega’s die toen tijdens de staking tóch aan het werk gingen nog steeds niet vergeven
Canvas (23 :40 – 00 :15) : TED@Canvas
(afl 5) David Van Reybrouck leidt voordrachten in van de Zweedse prof en medicus Hans Rosling en de Amerikaanse schrijver en wetenschappelijk publicist Steven Johnson. Hans Rosling: 'Over de verspreiding van hiv'. - Steven Johnson: 'Waar goeie ideeën vandaan komen'.

Dinsdag (12-07-2011)
NEd 2 (19:05 – 19:40): In Europa: afl. 1986 – Tsjernobyl
In 1986 vloog een deel van de kerncentrale in het Oekraiense Tsjernobyl de lucht in. Grote radioactieve wolken trokken over heel Europa. De autoriteiten probeerden de ramp dagenlang voor de buitenwereld en de eigen bevolking verborgen te houden. Het ongeluk zou het einde van de vermolmde en verstarde Sovjet-Unie inluiden.
Igor Kostin was de eerste fotograaf die de verwoeste centrale fotografeerde. Hij is ook een van de weinige journalisten van toen die de dodelijke dosis radioactieve straling heeft overleefd.
Vasili, de man van Ludmila Litvinjenko, was een van de brandweermannen die direct na de ramp de brand probeerde te blussen. 17 dagen later overleed hij in een ziekenhuis in Moskou. Zijn lichaam viel letterlijk uit elkaar. Zijn vrouw Ludmila was zwanger toen, de baby zou het niet overleven.
Rondom Tsjernobyl is een gebied met een straal van 30 km rondom de centrale tot verboden zone verklaard. Voor honderd, duizend of misschien wel 20.000 jaar - niemand weet hoe lang. Een aantal van de oude bewoners is inmiddels illegaal naar hun boerderijtjes teruggekeerd. En in de reisburo's van Kiev kun je - als je zou willen - inmiddels dagreizen boeken naar de centrale en de verlaten spookstad Prypiat.
Ned 2 (19:40 – 19:55): Beagle Updates: afl. Geur
Canvas (22:10 – 23:10): Louis Theroux: Miami Mega Jail
Drie jaar na zijn eerste bezoek aan een Amerikaanse gevangenis (San Quentin in California) gaat Louis Theroux opnieuw achter de tralies: deze keer in een megagevangenis in Miami. Megagevangenissen zijn een nieuw fenomeen in de Verenigde Staten. Die van Miami is met gemiddeld 6.000 geïnterneerden en in totaal 100.000 passanten per jaar één van de allergrootste penitentiaire instellingen ter wereld. Dat er zo veel tijdelijke gevangenen zitten, komt omdat het eigenlijk een doorgangsgevangenis is, een soort sluis tussen het gerecht en de echte gevangenis.

Woensdag (13-07-2011)
Ned 2 (19:05 – 19:55): In Europa: afl. 1989 – Roemenië
Op eerste Kerstdag 1989 werden de boerendictator Nicolae Ceausescu en zijn vrouw Elena na een klungelig proces, dat nog geen twee uur duurde, tegen de muur gezet en doodgeschoten. Het werd allemaal gefilmd en wereldwijd op tv uitgezonden. Met deze schokkende standrechtelijke executie rolde Roemenië totaal onvoorbereid het kapitalisme binnen.
Twee van de soldaten uit het vuurpeleton vertellen in detail hoe die executie toen in zijn werk ging. Eén van hen, Lourentiu Stefanescu, is nu een succesvol zakenman met acht winkels. En hij is niet de enige die goed geboerd heeft na de revolutie.
Maar veel van zijn landgenoten verdienen tegenwoordig minder dan 150 euro per maand en verlangen terug naar de goeie oude tijd van Ceausescu. Het lijkt alsof ze voor het gemak de onderdrukking en voedselschaarste uit die tijd vergeten zijn.
De dissidente dichter Mircea Dinescu kondigde in 1989 op de tv giechelend de nieuwe vrijheid aan. Nu is hij teleurgesteld over de resultaten van de "revolutie": In de parlementszaal zitten dezelfde gezichten als 20 jaar geleden. En volgens Dinescu hebben vooral zij hun zakken goed gevuld.
BBC 2 (20:00 – 21:00): Attenborough’s Journey
In deze documentaire volgen we David Attenborough tijdens zijn reis rond de wereld voor zijn nieuwe documentairereeks 'David Attenborough's First Life', waarin hij op zoek gaat naar het ontstaan van het leven op aarde
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Stigmata
Stigmata, wonden die lijken op de wonden van Jezus, zijn een religieus mysterie. Zijn ze een gave van God, of is het bedrog? Sceptici laten zien dat stigmata eenvoudig kunnen worden gesimuleerd.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Unlocking Da Vinci’s Code
Documentaire over de theoriën van Dan Browns bestseller ‘De Da Vinci Code’. Had Jezus Christus een kind met Maria Magdalena? En zijn er dan nu nog ergens nazaten te vinden
Ned 2 (23:25): Import: Iedereen blank in Barking
Barking, een stadje oostelijk gelegen van Londen, was ooit het bastion van blanke arbeiders. Maar dat zijn lang vervlogen tijden waar sommige bewoners nostalgisch naar terugverlangen. Filmmaker Marc Isaacs observeerde met gevoel voor humor en compassie de nieuwe multiculturele samenleving in Barking.

Donderdag (14-07-2011)
Ned 2 (19:10 – 19:55): In Europa: afl. 1991 – Sovjet-Unie
Stanislav Shuskevitsj was eigenlijk gewoon hoogleraar natuurkunde aan de universiteit van Minsk in Wit-Rusland. Hij had niks met politiek. Maar tijdens een avond vol vrolijkheid
haalden vrienden hem over zich kandidaat te stellen voor de Opperste Sovjet. Met een hoofd vol wodka beloofde hij zich niet terug te zullen trekken, als hij onverhoopt gekozen zou worden. Tot zijn stomme verbazing werd hij de dag erop gekozen en voor hij er erg in had, was hij president van Wit-Rusland. Vier maanden na zijn aantreden ondertekende hij samen met Boris Jeltsin en de Leonid Kravtsjoek, de premier van Oekraine, een document dat de Sovjet-Unie in een klap opblies. De drie leiders zagen geen heil meer in het voortbestaan van de Sovjet-Unie. Ze werden onafhankelijk. Niet lang daarna werd Gorbatsjov tot ontslag gedwongen. Hij kon geen baas zijn van een niet meer bestaand land.
Natuurlijk was de aktie van Shuskevitsj c.s. niet de enige reden waarom de Sovjet-Unie ineenstortte. In de jaren tachtig was onder de nieuwe openheid van Gorbatsjov al een golf van opstandigheid en kritiek ontstaan. Vooral onder de jeugd. Kunstenaars, schrijvers, dichters en muzikanten bekritiseerden het bewind. Het hele communistische system werd op de korrel genomen. De opstandige muzikant Misja Borzykin maakte hit na hit met bijtende titels als "De vis rot bij de kop" of "Pappa is een fascist". Niets was meer heilig.
Uiteindelijk maakte het communisme plaats voor de keiharde vrije markt. Leningrad werd St. Petersburg en de rebelse muzikanten van toen werden goed verdienende commerciële artiesten. Maar Borzykin bleef wie hij was. Op zijn kleine eenkamerflatje werkt hij nu aan zijn twaalfde album: "Déja Vu". En met hetzelfde enthousiasme waarmee hij toen het communisme te lijf ging, richt hij nu zijn sarcasme tegen de "KGB-kliek van Poetin".
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Killer Punch
Serie over supermensen, zoals 's werelds snelste schutter, de winnaar van het WK sauna, een wereldkampioen stuntduiken en een man die de dodelijke 'one inch punch' zou beheersen
Canvas (21:15 – 22:10): Amazon
Bruce waagt zich voor het eerst tijdens zijn tocht langs de Amazone aan het openbaar vervoer en dat blijkt een avontuur op zich te zijn. Op de boot wordt hij opgeschrikt uit zijn hangmat door een cocaïne-raid van de politie. Daarna vertraagt de reis even wanneer Bruce Tapioca ontmoet, een legendarische figuur die beweert de vissen te kunnen horen. In de overstroomde wouden van het Mamirauareservaat hopen ze de pirarucu te vinden, de grootste zoetwatervis ter wereld. Daarna gaat Bruce samen met een groep wetenschappers op zoek naar de kaaiman. Daarbij stuiten ze op vissers die illegaal aan het jagen zijn op deze bedreigde soort.
BBC 2 (22:00 – 23:00): History’s Cold Case
Toen de restanten van zeventien menselijke lichamen opgegraven werden in het centrum van Norwich, Norfolk, zaten de lokale inwoners met heel wat vragen. Wie waren deze mensen en wat was er met hen gebeurd?
Canvas (22:10 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin
(afl 8) In deze aflevering bereikt het schip de Straat van Magellaan en maakt Sarah Darwin een reis door Vuurland.
Ned 2 (23:40 – 00:10): Labyrint: afl. De Kracht van Licht
'En er was licht', zo staat er geschreven. Maar de mens zou de mens niet zijn als ie niet zou proberen het licht te verbeteren

Vrijdag (15-07-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:55): In europa: afl. 1992 – Bosnië en de Waarheid
De Bosnisch-Servische journalist Goran Trkulja ontvluchtte in 1992 de oorlog in Joegoslavië. Werken in zijn vak was er levensgevaarlijk geworden. Hij kreeg asiel in Nederland. Nu, 17 jaar later, onderneemt hij een reis langs zijn voormalige collega’s. Hij heeft een lijst met louter pijnlijke vragen. Waarom bleven ze doorwerken? Probeerden ze serieus te weten te komen wat van belang is? En schreven ze dat ook op? Durfden ze dat, konden ze dat? Kwamen ze daarbij ook maar in de buurt van de waarheid? Over journalistiek als eerstelijns-geschiedschrijving. Met die eeuwig terugkerende vraag: Bestaat er zoiets als de absolute waarheid?
Geert Mak en Goran Trkulja reizen gezamenlijk terug naar Nederland. Peinzend over de eeuw die achter ons ligt en de rol van de geschiedenis daarin, zakken ze de Rijn af naar de haven van Rotterdam. Daar wachten twee bekenden uit de serie Geert Mak op: Stalinkenner Orlando Figes en Jörg Friedrich, die een nieuwe, controversiële visie gaf op de geallieerde bombardementen op Duitsland. Aan hen de vraag: Als iets geschiedenis is geworden, is het daarmee dan ook de waarheid?
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99450666
Even in de gaten houden:
http://www.bbc.co.uk/tv/features/code/
pi_99478349
Vanavond op Canvas, 23:15 - 00:10 uur.

Yusuf Islam: A few good songs
Yusuf Islam werd bekend als Cat Stevens. Hij verkocht miljoenen platen, scoorde hits en veel van zijn nummers zijn gecoverd. In 1979 wijdde hij zich aan het geloof en daarna zette hij zich in voor onderwijs en goede doelen. In 2007 kwam hij op de markt met een nieuwe plaat: An Other Cup.
pi_99648510
Dit kan wel interessant zijn:
quote:
AVRO Close up: Het geheime wapen van Washington, Hollywood
Filmkrakers dankzij het leger

Een spectaculaire oorlogsfilm kun je wel aan de mensen in Hollywood overlaten. Denk aan Saving Private Ryan, Pearl Harbor en Apocalypse Now. Aan groot materieel is in deze krakers geen gebrek. Tanks razen over het scherm, helikopters vliegen rakelings langs je oren.

Propaganda
Het maken van deze films is een lastig karwei zonder de hulp van het leger en de overheid. Het is namelijk wel handig als je tank A en vliegtuig B gewoon kunt lenen van de staat. Het Amerikaanse ministerie van Defensie is gelukkig de beroerdste niet, zo blijkt dinsdag uit Close Up. Het Pentagon leent graag een tankje of twee uit. In ruil voor propaganda, dat dan weer wel. Filmmakers zitten daar helemaal niet mee.

Scènes geschrapt
Het leger sponsorde bijvoorbeeld films als Top Gun en Pearl Harbor. Producent Jerry Bruckheimer schrapte in Black Hawk Down zelfs een aantal pittige scènes om een paar gevechtshelikopters te mogen lenen. Close Up legt deze week de hechte relatie tussen het Pentagon en Hollywood bloot.
Dinsdagavond 22:45 - 23:45 uur op Nederland 2.
pi_99653277
Dinsdag (19-07-2011)
Ned 2 (19:40 – 19:55): Beagle Updates: afl. Plankton
BBC 1 (22:00 – 23:00): Richard Hammond’s Journey to the Centre of the Planet
How does the Earth work? Richard Hammond goes to go to the centre of the planet to find out. Using a giant 3D virtual Earth, Richard peels back the layers and shows where volcanoes come from, why earthquakes happen and even where to find diamonds. Using stunning CGI, the latest satellite imagery and beautiful locations around the world, the story of how the Earth works has never been seen like this before. And in Richard Hammond's hands it is a story that has never told like this either!
Canvas (22:10 – 23:10): Louis Theroux: Miami Mega Jail (afl 2)
Drie jaar na zijn eerste bezoek aan een Amerikaanse gevangenis (San Quentin in Californië) gaat Louis Theroux opnieuw achter de tralies: deze keer in een megagevangenis in Miami. Megagevangenissen zijn een nieuw fenomeen in de Verenigde Staten. Die van Miami is met gemiddeld 6.000 geïnterneerden en in totaal 100.000 passanten per jaar een van de allergrootste penitentiaire instellingen ter wereld.
Ned 2 (22:45 – 23:45): Close up: Het geheime wapen van Washington, Hollywood
Filmkrakers dankzij het leger
Een spectaculaire oorlogsfilm kun je wel aan de mensen in Hollywood overlaten. Denk aan Saving Private Ryan, Pearl Harbor en Apocalypse Now. Aan groot materieel is in deze krakers geen gebrek. Tanks razen over het scherm, helikopters vliegen rakelings langs je oren.
Propaganda
Het maken van deze films is een lastig karwei zonder de hulp van het leger en de overheid. Het is namelijk wel handig als je tank A en vliegtuig B gewoon kunt lenen van de staat. Het Amerikaanse ministerie van Defensie is gelukkig de beroerdste niet, zo blijkt dinsdag uit Close Up. Het Pentagon leent graag een tankje of twee uit. In ruil voor propaganda, dat dan weer wel. Filmmakers zitten daar helemaal niet mee.
Scènes geschrapt
Het leger sponsorde bijvoorbeeld films als Top Gun en Pearl Harbor. Producent Jerry Bruckheimer schrapte in Black Hawk Down zelfs een aantal pittige scènes om een paar gevechtshelikopters te mogen lenen. Close Up legt deze week de hechte relatie tussen het Pentagon en Hollywood bloot.

Woensdag (20-07-2011)
Ned 1 (20:30 - 21:30): Life: afl. Leren Overleven
Van alle locaties waar we voor Life hebben gefilmd, was Antarctica de grootste uitdaging. Alleen door een goede samenwerking kon de ploeg de hoop koesteren om zijn doelen te bereiken.
Eén ploeg ging duiken onder het ijs van de Ross Sea, een andere ploeg kampeerde in een kolonie van stormbandpinguïns, en een derde ging op het Antarctisch Schiereiland op zoek naar de twee belangrijkste roofdieren.
Cameraman Doug Allan voer uit op de Golden Fleece, maar kwam vast te zitten in het ijs. Ze wilden zeeluipaarden filmen die op kuikens van stormbandpinguïns aan het jagen waren, een evenement dat maar tien dagen per jaar duurt. Het bleek nog moeilijker te zijn om orka’s te filmen die op krabbenrobben joegen. Om de orka’s te kunnen vinden op het uitgestrekte Antarctisch Schiereiland, maakten producente Martha Holmes en de bemanning van de Endurance gebruik van de helikopters van het schip. Uiteindelijk slaagden de ploegen erin om de orka’s tijdens het jagen te filmen. En dat was nog nooit eerder op film gezet in dit meest extreme continent op aarde.
Nat Geo (22:00 -23:00): Gospel of Judas
Eén van de belangrijkste recente ontdekkingen in de bijbelse archeologie wordt onthuld in deze exclusieve reportage voor National Geographic
Canvas (22:10 – 23:10): Space Shuttle – A Horizon Guide
BBC-documentaire over de 30-jarige geschiedenis van het space shuttle-programma, dat - als alles goed gaat - op 20 juli definitief wordt afgesloten met de landing van het ruimteveer Atlantis. De space shuttle was het eerste herbruikbare ruimtetuig. Het wordt gelanceerd als een raket en landt als een vliegtuig. Dat lijkt simpel, maar is het absoluut niet. Het toestel moest zo ontworpen worden dat het bestand was tegen temperaturen van 1200 °C en tegen de impact in de buitenste atmosfeer met een snelheid van 25 keer het geluid. De eerste lancering van een ruimteveer (Columbia) vond plaats op 12 april 1981. Deze documentaire maakt de balans op van drie decennia space shuttle-vluchten.
Ned 2 (23:35 – 01:05): Import: God had genoeg van ons
Veelvuldig bekroonde film over de 20.000 jongens in Soedan, die eind jaren 80 met tienduizenden het oorlogsgeweld in hun land zijn ontvlucht om te ontkomen aan de dood en slavernij.

Donderdag (21-07-2011)
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: Hammer Head
Maak kennis met superhelden, zoals een geboren marathonloper, een man met een keiharde schedel, één van 's werelds beste beatboxers en een man die voorspellende dromen zou hebben.
Canvas (21:20 – 22:10): Amazon: (afl 5)
Bruce ontdekt hoe het leven eraan toegaat in een goudmijn. Hoewel het een illegale mijn is, werd er een hele stad, Grota Rica, rond gebouwd vol mensen die daar het geluk trachten te vinden. Ook de veelzijdige bazin blijft de hoop koesteren dat op een dag een grote goudklomp gevonden wordt. De keerzijde van de medaille is de enorme milieuvervuiling die de goudmijn met zich meebrengt. Niet alleen moeten de bossen plaatsmaken voor de mijn, maar ook de ooit zo heldere rivier wordt door de smurrie van de mijnbouw vertroebeld. Zo kan heel het eco-systeem voorgoed veranderen. Later ontmoet Bruce een team van wetenschappers dat de wereld wil overtuigen dat de Amazone levend meer waard is dan dood.
BBC 2 (22:00 – 23:00): History Cold Case (afl 4)
Documentaireserie waarin gebruik wordt gemaakt van geavanceerde forensische technieken om menselijke skeletten uit verschillende periodes van de Britse geschiedenis te onderzoeken.
Canvas (22:10 – 23:25): Beagle, in het kielzog van darwin
In de zestiende aflevering passeert het schip Tompkins Bay en Chiloe, twee tegenpolen wat betreft natuurbehoud. In de zeventiende aflevering is het schip op weg naar Valparaiso. Het is de plek waar Charles Darwin in 1835 een van de zwaarste aardbevingen ooit meemaakte.
Ned 2 (23:40 – 00:10): Labyrint: afl. Highspeed Wetenschap
De nieuwste ontwikkelingen uit het hart van de wetenschap, daar draait het om. De wetenschap onderzoekt, ontdekt, vindt uit, legt nieuwe werelden bloot en geeft richting aan onze toekomst. 'Labyrint' geeft hieraan duiding, op alle terreinen van de wetenschap.

[ Bericht 9% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 20-07-2011 15:55:10 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99665447
En bedankt :)
pi_99708437
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:30 schreef rhaelak het volgende:
En bedankt :)
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99722100
Ik heb zelf al de serie Life op DVD en het is een waanzinnige serie. Wat ik alleen jammer vindt, nu het op televisie wordt uitgezonden is dat het in het Nederlands is ingesproken in plaats van David Attenborough, die weet het net altijd wat pakkender te vertellen.
pi_99759412
Hey experimental, dankje voor de handige lijstjes
pi_99875257
quote:
12s.gif Op donderdag 21 juli 2011 17:56 schreef psaexorp het volgende:
Hey experimental, dankje voor de handige lijstjes
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99875368
Zondag (24-07-2011)
Ned 2 (18 :50 – 19 :45) : Beagle Revisited: Afl. De uiterste grens
Redmond ontmoet de laatste, nog levende volbloed Yagan-indiaan in Tierra del Fuego, voordat koers wordt gezet naar de beruchte wateren rond Kaap Hoorn waar de Beagle destijds bijna schipbreuk leed.
BBC 2 (20:00 – 21:00): Around the World in 60 minutes
Wat zouden we te zien krijgen als we één omwenteling rond de aarde zouden maken?
Canvas (21 :00 – 21 :50) : South Pacific: afl. Ocean of Islands
De eilanden in de Stille Zuidzee zijn de meest afgelegen in de hele wereld. Hun buitengewone afzondering van de rest van de wereld zorgde voor wonderbaarlijke en verrassende soorten leven, gaande van krabben die met hun scharen kokosnoten openmaken, tot vleesetende rupssoorten die hun prooi spietsen op dolkvormige klauwen. Niet alleen de dieren zijn er bijzonder, ook de cultuur van de mensen die er leven is uniek. De mannen van Pinkstereiland vieren de jaarlijkse oogst door een primitieve bungeesprong vanaf twintig meter hoge houten stellingen.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Space Shuttle: The Last Mission
Kevin Fong kreeg in de laatste maand van de voorbereidingen voor de laatste missie van de spaceshuttle exclusieve toegang tot de astronauten en het grondpersoneel. Fong maakt van dichtbij mee hoe de astronauten zich voorbereiden aan de hand van simulaties en kreeg exclusieve toegang tot de shuttle zelf
Nat Geo (22:00 – 23:00): Deepsea under the Pole
Ontdek de adembenemende stilte van de wereld onder het ijs. Het onverschrokken duikteam waagt zich onder de Noordpool.
Canvas (23:40 – 01:10): Lichtpunt: afl. A la guerre comme a la guerre (soldaatje spleen)
De Conventies van Genève...wat staat daar eigenlijk in ? Sinds 1864 heeft de mensheid meer dan honderd verdragen geschreven om de oorlog properder te proberen te maken. Maar heeft het iets uitgehaald ? Hoe ga je als simpele soldaat op het terrein om met die Conventies ? En wie bestraffen we als het toch weer fout gaat ?
Gefilmd in Afghanistan, Palestina, Moldavië, Burundi, Frankrijk, El Salvador, Canada & New York.

Maandag (25-07-2011)
BBC 2 (22:00 – 23:00): Life of Muhammed: Holy Peace
Rageh Omaar werpt aan de hand van expertises en notities van enkele van de grootste geleerden ter wereld een blik op de belangrijkste gebeurtenissen uit de laatste periode in het leven van Mohammed. Hij vertelt over het ontstaan van de Sharia, de Islamitische wet, en het begrip Jihad
Ned 2 (23 :15 – 23 :50) : LUX : De wereld tien jaar na 9/11: afl. Het Design van de Angst
Met Zygmunt Bauman, emeritus-hoogleraar in de sociologie in Leeds en Warschau en één van de invloedrijkste sociale denkers ter wereld, en zijn dochter, architect Irena Bauman. Door de permanente veranderingen zijn mensen onzeker en angstig over hun dagelijks bestaan. Wij voelen ons bedreigd in ons levensonderhoud, onze positie in de wereld, en in onze identiteit. Wat we niet kunnen beheersen is onbekend en onbegrijpelijk en dat is weer beangstigend. Ook in Nederland rukt de angst op als vormgever van het dagelijks leven. We zien het in gated communities, cameratoezicht, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en een vergaande inbreuk op privacy voor 'ons aller' veiligheid. Is het mogelijk dit tij te keren? Bauman & Bauman laten zien hoe het anders kan.
Ned 2 (23:50 – 00:45): Het Filosofisch Kwintet: afl. Rechtsstaat: de afrekening
Gedurende vijf afleveringen heeft 'Het Filosofisch Kwintet' verschillende aspecten van de rechtsstaat onderzocht. De balans wordt opgemaakt. Wordt er werkelijk gezaagd aan de poten van de rechtsstaat?

Dinsdag (26-07-2011)
BBC 1 (22:00 – 23:00): Richard Hammond’s Journey to the Bottom of the Ocean
Richard Hammond concludes his exploration of the world below. He uses a 3D simulation to reveal what the Earth would be like if the oceans were drained, exposing the longest mountain ranges, the tallest volcanos and the deepest canyons on the planet. He also goes diving in Iceland at a point where the North American and Eurasian tectonic plates lie only three metres apart, and encounters bioluminescent creatures in the depths of Monterey Bay Canyon in California. Director: Nick Shoolingin-Jordan, Mike Slee.
Canvas (22:10 – 23:00): Wonders of the Solar System: afl. Order out of Chaos
In de eerste aflevering zien we hoe alle schoonheid en orde in onze kosmische achtertuin is ontstaan uit één grote en chaotische wolk van gas. Van alle planeten in ons zonnestelsel is Saturnus met zijn ringen de best gestructureerde. Door die ringen en de manen van Saturnus te bestuderen, ontdekken we dat de natuurkrachten die verantwoordelijk zijn voor die bijna perfecte structuur ook aan de oorzaak lagen van de meest chaotische en gewelddadige periode in de geschiedenis van ons zonnestelsel. Een regen van kometen en asteroïden maakten toen van het zonnestelsel een echt kosmisch schietkraam

Woensdag (27-07-2011)
Ned 1 (20:30 – 21:30): Life: afl. Reptielen en Amfibieën
Dankzij hun gesofisticeerde aanpassingsvermogen kunnen reptielen en amfibieën in de meest onherbergzame omstandigheden overleven. Door hun uitzonderlijke jachttechnieken, meesterlijke camouflage, listigheid en fysieke hardheid kunnen ze zich handhaven op plaatsen waar zoogdieren en vogels niet kunnen aarden.
BBC 2 (22:00 – 23:00): The Code: afl. Numbers
Marcus du Sautoy toont aan hoe belangrijk getallen zijn. Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat alle getallen deel uitmaken van The Code, een verborgen wiskundige wereld die de wetten van onze planeet en ver daarbuiten bepaalt.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Freemasons on Trial
Over geen enkele organisatie doen zoveel geruchten de ronde als de vrijmetselaars. Maar hoe is het om er lid van te zijn? Ga mee op zoek naar de waarheid achter het gedachtegoed van de vrijmetselaars.
Canvas (22:45 – 00:25): Lost JFK tapes – The Assasination
Op vrijdag 22 november 1963 werd de Amerikaanse president John F. Kennedy doodgeschoten terwijl hij met zijn echtgenote in een open wagen meereed in een presidentiële optocht in Dallas, Texas. De wereld was geschokt door de moord op de jonge en populaire president. De beelden van de moord zijn ontelbare keren uitgezonden en verwerkt in allerlei documentaires. Maar bijna 45 jaar lang lagen vele uren beeld- en audiomateriaal (nieuwsbeelden en privéfilms) verborgen in Dallas, eerst in de gebouwen van een plaatselijke nieuwszender en later in de kelder van een museum gewijd aan de moord op JFK. Deze documentaire maakt voor het eerst in bijna een halve eeuw volop gebruik van deze beelden. Met moderne digitale technieken worden ze zorgvuldig onderzocht en zo komen nieuwe elementen aan het licht.
Ned 2 (00:05 – 01:05): Import: Bruiden van Allah
Kahira zit drie keer levenslang plus dertig jaar uit in een Israëlische gevangenis. Ze reed in mei 2002 een zelfmoordterrorist van Ramallah naar het centrum van Jeruzalem. Het eerste plan was om de bom in een restaurant tot ontploffing te brengen. Dat lukte niet. De man blies zichzelf dan maar op straat op, aan een bushalte: er vielen drie doden en tachtig gewonden

Donderdag (28-07-2011)
BBC 2 (20:00 – 21:00): Space Shuttle: The Last Mission
Kevin Fong kreeg in de laatste maand van de voorbereidingen voor de laatste missie van de spaceshuttle exclusieve toegang tot de astronauten en het grondpersoneel. Fong maakt van dichtbij mee hoe de astronauten zich voorbereiden aan de hand van simulaties en kreeg exclusieve toegang tot de shuttle zelf
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Human Speed Bump
Daniel Browning-Smith onderzoekt de krachten van enkele 'supermensen', onder wie een man die razendsnel muren kan beklimmen, en een man die een 'menselijke verkeersdrempel' is
Canvas (21:15 – 22:10): Amazon (afl 6)
Bruce is aan het einde gekomen van zijn avontuur langs de Amazone. Hij komt aan in het Braziliaanse Para, waar een enorm woudgebied platgelegd werd om vee te kunnen kweken. Hier woedt de strijd om de Amazone in alle hevigheid. Bruce ontdekt de twee kampen wanneer hij zowel met de cowboys als met de Kayapo-indianen samenleeft
Canvas (22:10 – 23:20): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 10)
De klipper vaartnaar Callao, vlakbij de Peruaanse hoofdstad Lima. Aan boord is Gregory Cushman, klimaathistoricus gespecialiseerd in het indrukwekkende natuurverschijnsel dat bekend staat als El Niño. Daarna bereikt het schip de Galapagos-eilanden. Het is een legendarische combinatie: Darwin en de Galapagos. Volgens de legende kwam hij immers daar tot zijn evolutietheorie.
BBC 2 (00:20): James May on the Moon
James May ontmoet drie mannen die op de maan gewandeld hebben en beleeft de kick van de gewichtloze toestand en de verpletterende G-krachten van een raketlancering. Ten slotte trekt hij zelf een ruimtepak aan om in een U2-spionagevliegtuig tot aan de rand van de ruimte te vliegen, waar hij tegelijk een uniek uitzicht heeft op de aarde en in de onmetelijke duisternis boven zich kan turen.
BBC 1 (00:35 – 01:40): Richard Hammond’s Journey to the Bottom of the Ocean
Richard Hammond concludes his exploration of the world below. He uses a 3D simulation to reveal what the Earth would be like if the oceans were drained, exposing the longest mountain ranges, the tallest volcanos and the deepest canyons on the planet. He also goes diving in Iceland at a point where the North American and Eurasian tectonic plates lie only three metres apart, and encounters bioluminescent creatures in the depths of Monterey Bay Canyon in California. Director: Nick Shoolingin-Jordan, Mike Slee.

Vrijdag (29-07-2011):
BBC 2 (22:00 – 23:00): The First World War From Above
Deze special vertelt het verhaal van WO I vanuit vogelperspectief. De BBC-reporter Fergal Keane gebruikte hiervoor nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit de zomer van 1919 en luchtfoto's genomen door de piloten van het Royal Flying Corps
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_99979273
Kijk je ze ook allemaal? :P
Beneath the gold, the bitter steel
pi_99992790
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 22:05 schreef Kirov het volgende:
Kijk je ze ook allemaal? :P
Helaas kan ik ze niet meer allemaal kijken want ik heb geen BBC 2 meer ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_100008578
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 14:05 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Canvas (22:45 – 00:25): Lost JFK tapes – The Assasination
Op vrijdag 22 november 1963 werd de Amerikaanse president John F. Kennedy doodgeschoten terwijl hij met zijn echtgenote in een open wagen meereed in een presidentiële optocht in Dallas, Texas. De wereld was geschokt door de moord op de jonge en populaire president. De beelden van de moord zijn ontelbare keren uitgezonden en verwerkt in allerlei documentaires. Maar bijna 45 jaar lang lagen vele uren beeld- en audiomateriaal (nieuwsbeelden en privéfilms) verborgen in Dallas, eerst in de gebouwen van een plaatselijke nieuwszender en later in de kelder van een museum gewijd aan de moord op JFK. Deze documentaire maakt voor het eerst in bijna een halve eeuw volop gebruik van deze beelden. Met moderne digitale technieken worden ze zorgvuldig onderzocht en zo komen nieuwe elementen aan het licht.
En ervoor de film Bobby over z'n broer Robert 'Bobby' Kennedy. Dat wordt een avondje Canvas!
quote:
De film Bobby gaat terug naar de nacht waarin de populaire senator Robert F. Kennedy werd vermoord in het Ambassador hotel in Los Angelos in 1968. De film volgt 22 mensen uit allerlei verschillende milieus, die zich om uiteenlopende redenen in het hotel bevinden. Ze hebben met elkaar gemeen getuige te zijn van de aankomst van Bobby Kennedy op de avond van de verkiezingen. Deze historische nacht wordt tegen de achtergrond van culturele kwesties geplaatst die de Verenigde Staten op dat moment in hun greep houden waaronder racisme, de Vietnam oorlog en klassenverschillen....
* Iemand91 herinnert zich dat hij nog een boek hierover moet/wil kopen.
pi_100087261
quote:
BBC 1 (00:35 – 01:40): Richard Hammond’s Journey to the Bottom of the Ocean
Richard Hammond concludes his exploration of the world below. He uses a 3D simulation to reveal what the Earth would be like if the oceans were drained, exposing the longest mountain ranges, the tallest volcanos and the deepest canyons on the planet. He also goes diving in Iceland at a point where the North American and Eurasian tectonic plates lie only three metres apart, and encounters bioluminescent creatures in the depths of Monterey Bay Canyon in California. Director: Nick Shoolingin-Jordan, Mike Slee.
Deze heb ik gisteravond zitten kijken. Was best interessant om te zien.
Who motivates the motivator?
pi_100150212
Zondag (31-07-2011)
Ned 2 (17 :55 – 18 :50) : Documentaire : afl. Na de Apocalyps
Tussen 1949 en 1989 werden de bewoners van de voormalige Sovjetrepubliek Kazachstan als proefkonijnen gebruikt voor het uittesten van nucleaire wapens. We volgen de jonge, zwangere Bibigul.
Ned 2 (18:50 – 19:40): Beagle Revisited: afl. Aftellen
'Beagle Revisited' is de internationale versie van de reeks 'Beagle, in het kielzog van Darwin', met de kleurrijke schrijver en reiziger Redmond O'Hanlon in de hoofdrol
Canvas (21:00 – 21:50): South Pacific: afl. Castaways
In de Stille Zuidzee bestaat het begrip 'verlaten eiland' niet. Deze eilanden mogen dan wel de meest afgelegen ter wereld zijn, ze zijn alle 20.000 gekoloniseerd door de een of de andere levensvorm, van Nieuw-Guinea - thuis van de paradijsvogels - tot Fiji, van Frans-Polynesië tot Hawaï. Deze aflevering vertelt het verhaal van dieren en mensen die erin slaagden om afstanden van duizenden kilometers te overbruggen. Planten en dieren maakten vaak gebruik van natuurkrachten zoals cyclonen en tsunami's om uiteindelijk op hun bestemming aan te komen. De exploratiereizen van de eerste mensen in de regio waren niet minder indrukwekkend. Meer nog, ze veranderden het aanschijn van de Stille Zuidzee voorgoed.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Desert Seas
Verken de kust van de twee zeeën die de Arabische Woestijn omgeven, met de koraalriffen van de Rode Zee en het zand en zeegras van de Golf.

Maandag (01-08-2011)
Canvas (20:00 20:45): Terzake: afl. Plastic
Prachtig uitgestrekt en meesterlijk blauw maar steeds meer ook geweldig vervuild. De zee lijkt soms de enige plek waar de mens het nog niet echt verknoeid heeft maar dat is niet zo. Elke vierkante kilometer oceaan bevat ondertussen gemiddeld 74.000 stukken plastiek. Dat ronddobberend plastiek kost het leven aan duizenden zeedieren per jaar en is een constante bron van chemicaliën voor de voedselketen.
BBC 2 (20:00 20:30): Victorian Pharmacy
Het team probeert enkele Victoriaanse remedies uit op een aantal vrijwilligers. Is de bronchiale waterkoker even effectief als de moderne behandelingen?
BBC 2 (22:00 23:00): Natural World: Lost Crocodiles of the Pharaohs
De ontdekking van krokodillen in de Sahara verbaasde de wereld. Deze dieren zouden wel eens kunnen afstammen van de krokodillen die aanbeden werden door farao's van het Oude Egypte.
Ned 2 (23 :15 23 :50) : LUX : De Wereld Tien Jaar na 9/11: Wolven in schaapskleren?"
Met Daisy Khan, directeur American Society for Muslim Advancement in New York, en imam Feisal Abdul Rauf
Ned 2 (23:50 00:45): Het Filosofisch Kwintet: afl. Terug naar de zwarte jaren dertig
In het publieke debat worden de laatste paar jaar veelvuldig vergelijkingen gemaakt tussen de jaren twintig en dertig en nu. Hoe zinvol zijn deze vergelijkingen?
Canvas (23:55 00:25): TED@Canvas (afl 9)
David Van Reybrouck stelt voordrachten voor van Derek Sivers, Rory Sutherland en Julia Sweeney. Derek Sivers: Hoe begin je een beweging? - Rory Sutherland: Perceptie is de ontastbare toegevoegde waarde. - Julia Sweeney: Het gesprek.

Dinsdag (02-08-2011)
Canvas (22:20 23:10): Wonders of the Solar System: afl. Order out of Chaos
In de eerste aflevering zien we hoe alle schoonheid en orde in onze kosmische achtertuin is ontstaan uit één grote en chaotische wolk van gas. Van alle planeten in ons zonnestelsel is Saturnus met zijn ringen de best gestructureerde. Door die ringen en de manen van Saturnus te bestuderen, ontdekken we dat de natuurkrachten die verantwoordelijk zijn voor die bijna perfecte structuur ook aan de oorzaak lagen van de meest chaotische en gewelddadige periode in de geschiedenis van ons zonnestelsel. Een regen van kometen en asteroïden maakten toen van het zonnestelsel een echt kosmisch schietkraam.

Woensdag (03-08-2011)
Canvas (20:00 20:45): Terzake: afl. Robotsoldaten
Bij oorlogen vallen en onvermijdelijk doden. Als dat er van de tegenpartij zijn, wordt het al makkelijk vergeten. Maar als het 'onze jongens' zijn die dood of getekend terugkomen van een ver conflict, is dat iets anders. Daarom worden soldaten zo goed mogelijk uitgerust en bijgestaan en soms zelfs vervangen door 'hulpmiddelen': robots à la Terminator maar ook onbemande vliegtuigen, al dan niet bewapend. Die evolutie heeft zo zijn gevolgen. Er zullen inderdaad mensenlevens worden gespaard, omdat de machine in plaats van de soldaat komt of omdat de militairen over meer en betere informatie beschikken. Maar je kan je ook de vraag stellen of de soldaat die de robot bedient, nog wel beseft dat hij oorlog aan het voeren is.
Ned 1 (20:30 21:30): Life: afl. Zoogdieren
Slechts één zoogdier is bestand tegen de barre kou van de Antarctische winter: de Weddellzeehond. In het begin van de lente werpt een vrouwtje in afzondering één enkel jong, dat wonder boven wonder weet te overleven. Aan de andere kant van de aardbol is het de ijsbeer die de vrieskou weet te trotseren. In de zomer en herfst worden vrouwtjesijsberen en hun jongen met de hongerdood bedreigd, als het zeeijs - hun jachtgebied - onder hen wegsmelt. Ze worden de vaste wal op gedreven, waar ze het moeten doen met wat ze kunnen vinden. Als ze een onverwacht buitenkansje tegenkomen, zoals het karkas van een reusachtige Groenlandse walvis, moeten ze hun vluchtinstinct onderdrukken en zich met hun soortgenoten aan het onverwachte feestmaal te goed doen. Als warmbloedige dieren zijn zoogdieren veel sneller dan reptielen. Een in extreme slow-motion gefilmde olifantspitsmuis of sengi - een diertje dat wel iets van een woestijnrat wegheeft - laat zien hoe buitengewoon snel en wendbaar jagende zoogdieren zijn. De olifantspitsmuis legt in zijn territorium een wirwar van paden aan waar hij handig gebruik van maakt als hij door een hongerige varaan wordt belaagd. Stokstaartjes hebben een hoog ontwikkeld familieleven in hecht samenwerkende groepen. Kortgeleden is ontdekt dat de volwassen dieren de jongen leren hoe ze een lastige prooi moeten vinden en vangen. Kennis overbrengen op de volgende generatie is een essentiële eigenschap van zoogdieren. En nergens zie je dat duidelijker dan bij de olifant. Een oude matriarch kan haar zeventig jaar ervaring delen met haar kudde. Een pasgeboren olifantje komt vast te zitten in de modder, onder haar onervaren moeder, die het er alleen maar erger op maakt. Haar grootmoeder schiet haar uiteindelijk te hulp.
Nat Geo (21:00 22:00): Is It Real? The Da Vinci Code
Is The Da Vinci Code echt? Of is het een mengelmoes van slordig onderzoek en speculatie? Onderzoek de aantijgingen van Dan Brown en ontmoet andere complotdenkers die geloven dat Christus nog altijd levende nazaten heeft
Nat Geo (22:00 23:00): Earth Investigated: afl. Loch Ness
De legende van het monster van Loch Ness gaat bijna 1500 jaar terug. Meer dan 1000 ooggetuigen en talloze foto's en films lijken de waarheid van de legende aan te tonen. Wat maakt het zo hardnekkig?
BBC 2 (22:00 23:00): The Code: Shapes
Marcus du Sautoy onthult de verborgen code die verklaart waarom de wereld eruit ziet zoals hij eruit ziet. Hij start bij de hexagonale zuilen van de rotsformatie de Giant's Causeway aan de noordoostkust van Noord-Ierland. Daar ontdekt hij de code die verantwoordelijk is voor de uitzonderlijke vorm van de natuur hier. Verder onthult du Sautoy ook de code die verantwoordelijk is voor het

Donderdag (04-08-2011)
Discovery (21:00 22:00): Superhumans: afl Human Wolf
We onderzoeken een aantal 'supermensen', onder wie een man die zijn adem ruim acht minuten lang kan inhouden, en een man die beweert over psychokinetische krachten te beschikken.
Canvas (22:20 23:25): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 11)
De expeditie bevindt zich nog altijd op de Galapagos. In 1835 woonden er 400 man op de eilanden: een klein groepje politieke ballingen en nog wat losse verdwaalde zielen. Sinds de invasie van gelukzoekers, toeristen en keiharde zakenlui, wordt de archipel voor de kust van Ecuador bevolkt door ongevee

[ Bericht 66% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 01-08-2011 09:12:00 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_100328511
Ik weet niet of dit docu genoeg is, maar wel sort of:

quote:
Stephen Fry in America
waarin Stephen Fry in een Londense taxi Amerika doorkruist.

Fry begint zijn reis in New England, de bakermat van de natie in het noordoosten. Vanuit hier trekt hij verder zuidwaarts naar Washington en tenslotte naar Gettysburg in Pennsylvania.
Nu op Canvas.
pi_100337473
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 21:20 schreef Iemand91 het volgende:
Ik weet niet of dit docu genoeg is, maar wel sort of:

[..]

Nu op Canvas.
idd, erg leuke serie was dat.
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 00:09:55 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100337526
Heb vanavond weer genoten van madagaskar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100384589
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 21:20 schreef Iemand91 het volgende:
Ik weet niet of dit docu genoeg is, maar wel sort of:

[..]

Nu op Canvas.
Is dat een goed programma?
Dat is nlk ook vorige week en die week ervoor op BBC geweest, maar dat was onderverdeeld bij Comedy, daarom heb ik het niet in de gids gezet.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_100384624
....

[ Bericht 33% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-08-2011 09:47:06 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 09:53:25 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100384735
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 09:42 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Is dat een goed programma?
Dat is nlk ook vorige week en die week ervoor op BBC geweest, maar dat was onderverdeeld bij Comedy, daarom heb ik het niet in de gids gezet.
Is een mooi portret van de vs en haar inwoners, een ander beeld dan wat je normaal krijgt.
Zou het eerder een reisprogramma noemen dan docu.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100384773
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is een mooi portret van de vs en haar inwoners, een ander beeld dan wat je normaal krijgt.
Zou het eerder een reisprogramma noemen dan docu.
Ah ik zie nu ook dat ik me heb vergist. Het programma dat op de BBC was heette:
"Horrible Histories With Stephen Fry", een humoristisch programma blijkbaar.
Ik zal "Stephen Fry in America" in de gids zetten
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_100415186
Zaterdag (06-08-2011)
Animal Planet (13 :40 – 18 :00) : Baby Planet
Vijf afleveringen : Maternal Instinct/Human Intervention/Saving a Species/When Nature takes its Course/On Nature’s Maternity ward
BBC 2 (21:00 – 22:00): Impressionists: Painting and Revolution: Final Flourish
Waldemar Januszczak verdiept zich in de laatste jaren van het impressionisme. Hij heeft bijzondere aandacht voor het werk van Georges Seurat en voor de tijd die Van Gogh doorbracht in Parijs.

Zondag (07-08-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): Beagle Revisited: afl. Het Paradijs van Natuurlijke Selectie
Maandenlang vaart de klipper Stad Amsterdam langs de kust van Zuid-Amerika. Op weg naar de Galapagos, het mekka voor elke natuurliefhebber. Hier werd de fundering gelegd voor Darwins theorie van de evolutie door natuurlijke selectie
Nat Geo (21:00 – 22:00): Hiroshima: The Next Day
Ooggetuigenverslagen en militair archiefmateriaal tonen de vernietigende kracht van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.
Canvas (21:00 – 21:50): South Pacific: afl. Endless Blue
Het grootste deel van de Stille Zuidzee is een onderzeese blauwe wildernis. Vele diersoorten in de oceaan (waaronder haaien, walvissen en schildpadden) moeten enorme afstanden overbruggen om te kunnen overleven. Tijgerhaaien leggen honderden kilometers af om zich te goed te kunnen doen aan albatroskuikens en elk jaar reizen potvissen van de ene kant naar de andere kant van de Stille Oceaan op zoek naar voedsel en om te paren. Het is een reis die zelfs voor deze levende oceaanreuzen niet zonder gevaar is. De kust voor Nieuw-Zeeland herbergt reusachtige scholen dolfijnen en de koraalriffen hier zijn de rijkste en meest gevarieerde op aarde. Er zijn weinig plekken met meer vreemde diersoorten dan de beroemde Galápagoseilanden, waar tropische dieren zij aan zij zwemmen met zeeleeuwen en pinguïns.
Discovery (22:00 – 23:00): Norway Massacre: The Killer's Mind
Experts onderzoeken het brein van moordenaar Anders Breivik en ooggetuigen vertellen over de gebeurtenissen rond de tragische bomaanslag en schietpartij in Noorwegen
Nat Geo (22:00 – 23:00): Florence Unlocked
Ontdek de verborgen eeuwenoude mysteries in Firenze, de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance.
BBC 2 (23:30 – 00:30): This World
Geen beschrijving

Maandag (08-08-2011)
BBC 2 (20:00 – 20:30): Victorian Pharmacy
Ruth Goodman, Nick Barber en Tom Quick nemen de uitdagingen van de jaren 50 en 60 aan, toen de mensen werden geteisterd door overbevolking en onhygiënische levensomstandigheden
BBC 2 (22:00 – 23:00): Horizon: afl. Do You See What I See?
Een roos is rood, de lucht is blauw en gras is groen. Dat is althans wat de meeste mensen denken. Maar niet iedereen ziet dezelfde kleuren, dat wordt immers bepaald door leeftijd, geslacht en zelfs de stemming waarin iemand is.
Ned 2 (23:15 – 23:50): LUX: De Wereld Tien Jaar na 9/11: afl. Pleidooi voor de gastvrijheid
Seyla Benhabib, hoogleraar politieke wetenschappen aan Yale. Benhabib bekleedde de Spinoza leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam en ontving in 2004 een eredoctoraat van de Universiteit voor Humanistiek. Mensen verplaatsen zich continu van continent naar continent, van land naar land. Deze globalisering heeft grote gevolgen voor de levensvatbaarheid van 'de nationale identiteit'. Dit stelt ons voor fundamentele vragen als: Hoe gaan wij om met de rechten van 'anderen'? Hoe open zijn 'onze' grenzen? Hoe soeverein zijn we als land? Wie mag zich burger noemen? Kortom: wat is het spanningsveld tussen nationale en universele mensenrechten? Het thema is actueler dan ooit, nu ook in Europa landen hun grenzen weer willen sluiten onder invloed van de vluchtelingen uit de landen van de Arabische lente. De hedendaagse trend is dat wij ons terugtrekken op onze 'eigen identiteit' vol nostalgische verlangens naar een roemrucht verleden: Ik hou van Holland. Maar deze reflex om het verleden te koesteren, maakt ons niet klaar voor onze toekomst als wereldburger. Benhabib houdt een pleidooi voor het universele recht op gastvrijheid, omdat we leven in een wereldgemeenschap en niemand zijn geboorteland gekozen heeft.
Canvas (23:25 – 23:55): TED@Canvas (afl 10)
Clo Willaerts stelt voordrachten voor van Renny Gleeson, Dan Pink en Blaise Aguera y Arcas. - Renny Gleeson: 'Ik deel dus ik ben'. - Dan Pink: 'De wetenschap van de motivatie'. - Blaise Aguera y Arcas: 'Augmented reality maps'
Ned 2 (23:50 – 00:45): Het Filosofisch Kwintet
Het programma waarin Clairy Polak en Ad Verbrugge samen met drie gasten vanuit een filosofisch perspectief een aspect van de rechtsstaat onderzoeken

Dinsdag (09-08-2011)
Discovery (21:00 – 22:00): Last Shuttle
Documentaire over de allerlaatste spaceshuttlemissie, in juli 2011
Canvas (22:20 – 23:10): Wonders of the Solar System: afl. Aliens
Om een idee te krijgen over buitenaards leven dalen we in deze aflevering vreemd genoeg af tot in de diepste diepten van de Stille Oceaan. De merkwaardige schepsels die daar in het donkere en koude water kunnen overleven, geven ons een impressie van het mogelijke leven op Europa, één van de manen van Jupiter. Het oppervlak van Europa is één grote en glinsterende bal ijs met een aantal vreemde kloven. De patronen in het ijs suggereren dat zich onder het ijs een grote oceaan bevindt met mogelijk meer levenspotentieel dan de oceanen op Aarde. Maar tussen alle wonderen van ons zonnestelsel is er één dat er echt bovenuit steekt, en dat is onze eigen planeet.

Woensdag (10-08-2011)
Ned 1 (20:30 – 21:30): Life: afl. Vissen
Vissen zijn de meest gevarieerde en verscheiden gewervelde dieren van onze planeet. Tot nu toe zijn er 28.000 verschillende soorten ontdekt, van drachtige mannetjes tot vliegende vissen
BBC 1 (20:30 – 20:57): National Treasures Live: Dover Castle
In deze eerste aflevering ontdekken Dan Snow en Sian Williams de ondergrondse tunnels van het kasteel van Dover in Kent. Zij bekijken hoe het leven eruit zag van een ridder. Gastreporter Lenny Henry onderzoekt de beslissende rol die West-Indiërs speelden tijdens WO II.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Natural World: afl. Empire of the Desert Ants
Natural World trekt naar de woestijn van Arizona, waar een mierenkoningin alles geeft om haar territorium te verdedigen. Rivalen uitschakelen, duizenden levens opofferen om haar doel te bereiken, moord, kannibalisme: ze doet alles om haar kroon te behouden.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real? Afl. Jack the Ripper
Veel mensen werpen logica terzijde en blijven geloven in onverklaarde gebeurtenissen en bovennatuurlijke verschijnselen. In 'Is It Real?' worden de mythes achter de moderne sprookjes ontrafeld.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Ancient Secrets: afl. Mystery of the Silver Pharaoh
Dit is het graf van Psusennes I, een minder bekende Egyptische farao die in een zilveren sarcofaag werd begraven, met een oogverblindende schat.
BBC 2 (22:00 – 23:00): The Code: afl. Prediction
Marcus du Sautoy toont aan hoe belangrijk getallen zijn. Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat alle getallen deel uitmaken van The Code, een verborgen wiskundige wereld die de wetten van onze planeet en ver daarbuiten bepaalt.
Canvas (23:30 – 01:05): An Inconvenient Truth
De voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore uit zijn ongerustheid over de opwarming van de aarde, het broeikaseffect, de milieuverontreiniging en het bagatelliseren van de risico's door politici. Hij gebruikt indringende beelden van gevolgen van orkanen, gletsjers die in zee storten en effecten van verdroging en verwoestijning om de mensheid een geweten te schoppen.


Donderdag (11:08-2011)
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Human Crash Test Dummy
Daniel Browning-Smith onderzoekt 'supermensen', onder wie een man die beweert bijenzwermen te beheersen, en een menselijke crashtestdummy die 1000 autocrashes heeft doorstaan.
Canvas (21:20 - 22:20): Stephen Fry in America: Deep South
In deze aflevering ontdekt Stephen Fry wat het zuiden van de Verenigde Staten zo kenmerkend maakt. Hij vergezelt enkele mijnwerkers diep onder de grond in West Virginia en ontmoet een jongeman die een kaart van de staat Kentucky op zijn achterwerk heeft laten tatoeëren. In Tennessee geniet Stephen van een muzieksessie met bluegrassmuziek. Daarna loopt hij een beer tegen het lijf in de Smokey Mountains en maakt hij een ballonvaart boven North Carolina. Vervolgens leert hij de taal van de slaven in South Carolina. In Georgia wordt Stephen uitgenodigd om samen met een familie Thanksgiving te vieren in hun Old Plantation House, een grote koloniale plattelandswoning. Hij heeft er helaas ook een ongelukkige ontmoeting met een paard. In Florida ontdekt hij dat hij nooit een goede danser zal worden
Ned 2 (21:40 – 22:00): The Making of Life: Vissen
Zeilvissen zijn de grote passie van cameraman Rick Rosenthal. Daarom greep hij met beide handen de gelegenheid aan om ze voor de kust van Mexico te filmen.
Canvas (22:20 – 23:30): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 12)
In deze aflevering vernemen we waarom Tahitiaanse vrouwen altijd worden afgebeeld met blote borsten en een bloemenslinger daar zorgvuldig langs gedrapeerd? En waarom de Franse schilder Gaugain medeschuldig is aan dit zorgvuldig gekoesterde beeld?

Vrijdag (12-08-2011)
BBC 2 (22:00 – 23:00): Chilean Miners: 17 Days Buried Alive
Wanneer de 33 Chileense mijnwerkers weer boven de grond kwamen voor de ogen van miljoenen kijkers, sloten ze een pact om niets te vertellen over wat ze hadden meegemaakt. Zes van hen blikken nu terug op de eerste zeventien dagen, toen niemand wist dat ze nog in leven waren
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:50:45 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415227
This world vanavond BBC 2 gaat over het volgende

In Thailand a charismatic woman leader has just won a general election promising justice for the victims of army violence. Last year more than ninety people were killed in bloody clashes between demonstrators and the army in central Bangkok.
Award-winning correspondent Fergal Keane investigates the struggle of victims' families as they seek the truth about what happened to their loved ones. He explores claims of cover-up and impunity for the powerful.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b013dp23
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100416330
BBC 1 (20:30 – 20:57): National Treasures Live: Dover Castle
In deze eerste aflevering ontdekken Dan Snow en Sian Williams de ondergrondse tunnels van het kasteel van Dover in Kent. Zij bekijken hoe het leven eruit zag van een ridder. Gastreporter Lenny Henry onderzoekt de beslissende rol die West-Indiërs speelden tijdens WO II.


Deze ga ik zeeer zeker kijken, ik ben in Dover Castle geweest en in die tunnels eronder in de bergen met de 'loo with a view'.
pi_100423909
Zojuist gezien op Nat. Geo.:

Earth: The making of a planet.

Duurde 2 uur (inclusief reclames :') ) en is zeer de moeite waard om ergens te downloaden.

Zeer mooie docu :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_100463274
Deze documentaire stond op YouTube:

De Tweede Wereldoorlog in kleur (Dutch documentary) no subtitles

pi_100479472
Nu op Canvas:

quote:
Classic albums
Documentaireserie
over legendarische platen die worden beschouwd als mijlpalen in de popgeschiedenis.

Cream wordt beschouwd als de eerste 'super group' van de popmuziek. Met gitarist Eric Clapton, zanger en bassist Jack Bruce en drummer Ginger Baker vormde Cream een voorbeeld voor andere rockgroepen in de jaren '70. Tot de dag van vandaag blijft de muziek van Cream een grote inspiratiebron voor andere muzikanten.
pi_100670597
...

[ Bericht 99% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 14-08-2011 10:56:32 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_100705696
Zaterdag (13-08-2011)
Discovery (00 :00 – 01 :00) : Norway Massacre : The Killers Mind
Experts onderzoeken het brein van moordenaar Anders Breivik en ooggetuigen vertellen over de gebeurtenissen rond de tragische bomaanslag en schietpartij in Noorwegen

Zondag (14-08-2011)
Ned 2 (18:50 – 19:45): Beagle Revisited: afl. Doe-het-Zelf Survival
Australië is het droge werelddeel waar Charles Darwin niets vond en maar kort verbleef. Hoe had hij kunnen voorzien dat de plaatselijke bevolking zou gaan experimenteren met nieuwe landbouwmethodes?
BBC 2 (19:00 – 20:00): Natural World: Empire of the Desert Ants
In de Sonorawoestijn in Arizona levert de nieuwe koningin van de honingpotmieren een harde overlevingsstrijd tijdens de bouw en de verdediging van haar koninkrijk.
Nat Geo (21:00 – 22:00): 2210: The Collapse?
In 2210 ontdekken wetenschappers de ruïnes van een grote beschaving. Vertellen ze het verhaal van het einde van de aarde zoals wij die kennen?
Canvas (21:00 – 21:50): South Pacific: afl. Ocean of Volcanoes
We zijn getuige van de geboorte, de groei en de dood van een eiland in de grootste oceaan op aarde. We zien onvergetelijke beelden van de uitbarsting van een onderwatervulkaan: lavarivieren banen zich een weg onder de golven en op het land worden wegen en huizen bedolven onder massa's gesmolten gesteente. Uit al dat natuurgeweld komen rijke koraalriffen te voorschijn die op hun beurt grote groepen grijze rifhaaien en enorme reuzenmanta's aantrekken. Het opstijgende land in de Stille Oceaan heeft ook gezorgd voor het ontstaan van enkele merkwaardige diersoorten, van de vampiervleermuis over grootpoothoender tot kwallen die door koraalriffen werden geïsoleerd en hun eigen evolutie hebben gekend.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Ocean Giants: afl. Giant Lives
Twee dappere onderwatercameramannen, Doug Allan en Didier Noirot, volgen de walvissen in de kalme wateren van de Indische Oceaan en de ijskoude zeeën van de Noordpool. Experten leggen uit dat de Groenlandse walvissen tot tweehonderd jaar oud kunnen worden

Maandag (15-08-2011)
BBC 2 (20:00 – 20:30): Wonderstuff
Jane test vandaag enkele producten waarop we vertrouwen voor het bestrijden van bacteriën en ontdekt hoe sommige moleculen erin slagen om nare geurtjes uit de lucht te verwijderen. Verder gaat ze op zoek naar een wondermiddel voor het schoonmaken van het toilet.
BBC 1 (20:30 – 21:00): Bang goes the Theory
Dallas Campbell, Liz Bonnin, Jem Stansfield en dr. Yan Wong leggen op hun eigen vindingrijke wijze nieuwe technologische ontwikkelingen uit.
BBC 1 (21:30 – 22:00): Panorama: afl. Drinking the Rivers Dry?
BBC 2 (22:00 – 23:00): Horizon: afl. Stars and Telescopes
Ned 2 (23:15 – 23:50): LUX: De Wereld Tien Jaar na 9/11: afl. De migrant als motor van de economie
Met de Canadees-Britse onderzoeksjournalist Doug Saunders. Onlangs verscheen zijn boek 'De trek naar de stad'. Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in de stad dan op het platteland.
Canvas (23:30 – 00:30): TED@Canvas (afl 11)
Ruth Joos stelt voordrachten voor van Julian Assange en Tony Porter. - Julian Assange: 'Waarom de wereld Wikileaks nodig heeft'. - Tony Porter: 'Een oproep aan mannen: stop er mee'.
Ned 2 (23:50 – 00:45): Het Filosofisch Kwintet
Rechtsstaat: De conclusie

Dinsdag (16-08-2011)
Discovery (22:00 – 23:00): An Idiot Abroad: afl. China
Ricky Gervais en Stephen Merchant sturen een onwillige Karl Pilkington naar de Grote Muur van China. Onderweg ondergaat Karl een traditionele vuurmassage en leert hij kungfu.
Canvas (22:20 – 23:15): What’s the Problem with Nudity?
Documentaire van Paul King waarin de soms vreemde relatie van de mens met zijn eigen lichaam aan de hand van een merkwaardig exp
Tegelijk zoekt de documentaire uit waarom de mens zijn vacht verloren heeft en wat dat verlies psychisch heeft teweeggebracht. Voor het experiment kleden tien vrijwilligers zich uit in een peepshowcabine. Ze weten dat van achter een doorkijkspiegel een rij anonieme ogen hen bekijkt. Maar het is afwachten wie zich het ongemakkelijkst zal voelen: zij die bekeken worden of degenen die toekijken? Verschillende theorieën proberen een antwoord te geven op de vraag waarom de mens zijn vacht heeft verloren.
BBC 2 (00:20 – 01:20): Chilean Miners: 17 Days Buried Alive
Wanneer de 33 Chileense mijnwerkers weer boven de grond kwamen voor de ogen van miljoenen kijkers, sloten ze een pact om niets te vertellen over wat ze hadden meegemaakt. Zes van hen blikken nu terug op de eerste zeventien dagen, toen niemand wist dat ze nog in leven waren

Woensdag (17-08-2011)
BBC 2 (20:00 – 21:00): Coast: afl. Hull to London
De serie sluit af met een 320 km lange reis langs de oostkust van Engeland, van de Humber rivier tot de Thames en zo naar het centrum van Londen. Neil Oliver bezoekt de geboorteplaats van zeevaarder Lord Nelson
Ned 1 (20:30 – 21:30): Life: afl. Vogels
Van de evenaar tot de pool zijn vogels zeer vindingrijk om de vele uitdagingen van het leven te overwinnen. En daarbij draait alles om iets wat alleen vogels hebben: veren.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Natural World: Heligan: Secrets of the Lost Gardens
Een blik op een van de prachtigste botanische tuinen van Groot-Brittannië, van de vossenfamilie die na de openingsuren vrijuit kan spelen tot de padden in de Italiaanse tuin.
BBC 1 (20:30 – 21:00): National Treasure Live
HMS Warrior
Nat Geo (22:00 – 23:00): Witch Hunters Bible
Internationale experts bestuderen het Malleus Maleficarum, een duister handboek uit de oudheid dat de aanleiding vormde tot de heksenvervolging
Ned 3 (23:20 – 01:05): Grizzly Man
Het leven en de onfortuinlijke dood van amateur grizzlybeer expert Timothy Treadwell, die dertien zomers tussen beren leefde en zijn avonturen op film vastlegde tot het tragische noodlot toesloeg.

Donderdag (18-08-2011)
Discovery (21:00 – 22:00): Stan Lee’s Superhumans: afl. Jaw Breaker
Nog meer 'supermensen' worden onder de loep genomen, onder wie een man die beweert dat hij alles kan eten, zoals kaarsen, plastic, tl-buizen, zaagsel, spijkers en kranten
Canvas (21:20 – 22:20): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 13)
Redmond O'Hanlon gaat verder op zoek naar die andere held uit zijn jeugd: Alfred Russel Wallace, volgens sommigen de ware aartsvader van de evolutietheorie. Wie was die man van wie Darwin het zo benauwd kreeg? Redmond zoekt in Indonesië naar de geest van deze Britse natuuronderzoeker en avonturier, zonder wie Darwin nooit 'On the Origin of Species' gepubliceerd had.
Ned 2 (21:40 – 22:00): The Making of Life: afl. Vogels
Barrie Britton en Stephen Lyle wilden het baltsgedrag van het mannetje van de Bruine tuiniervogel filmen. Dat lukte pas tijdens de laatste opnamedag.
Ned 2 (23:15 – 00:15): Verdwaald in het Geheugenpaleis
De flat 'Iduna' is een wat ongewone leefgroep van 'De Bijster', een wooncentrum voor mensen met dementie in Essen. Acht bewoners delen lief en leed tijdens het eerste stadium van hun ziekte. Acht verschillende levensverhalen en verschillende karakters met één ding dat hen samenbrengt: een hardvochtige ziekte die het geheugen aantast. Regisseur Klara Van Es volgt de personages meer dan een jaar. Vlagen van luciditeit en afwezigheid wisselen elkaar voortdurend af. Vergetelheid neemt stilaan hun leven over.

Vrijdag (19-08-2011)
BBC 2 (20:00 – 20:30): South Africa Walks (2/4): afl. The Drakensberg
Having tackled treks across the UK, Julia Bradbury embarks on a grand adventure in South Africa, setting out on four different walks that explore its claim to be 'a world in one country'.
Discovery (21:00 – 22:00): Treasure Quest: afl. The Merchant Royal
Een vloot schepen gaat op weg naar het Kanaal voor de jacht op de grootste gezonken schat aller tijden: de lading van de Merchant Royal, die een miljard dollar waard kan zijn
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_100841073
quote:
Canvas (22:20 – 23:15): What’s the Problem with Nudity?
Documentaire van Paul King waarin de soms vreemde relatie van de mens met zijn eigen lichaam aan de hand van een merkwaardig exp
Tegelijk zoekt de documentaire uit waarom de mens zijn vacht verloren heeft en wat dat verlies psychisch heeft teweeggebracht. Voor het experiment kleden tien vrijwilligers zich uit in een peepshowcabine. Ze weten dat van achter een doorkijkspiegel een rij anonieme ogen hen bekijkt. Maar het is afwachten wie zich het ongemakkelijkst zal voelen: zij die bekeken worden of degenen die toekijken? Verschillende theorieën proberen een antwoord te geven op de vraag waarom de mens zijn vacht heeft verloren.
Echt een aanrader dit. Het gaf stof tot nadenken. Vooral die theorieën waarom wij onze vacht eigenlijk zijn verloren.
Who motivates the motivator?
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 00:49:52 #292
353713 Lumberbob
Rolt soepel,brandt gelijkmatig
pi_100961766
kijk dan hier ook es. http://www.TED.com & http://documentaryheaven.com/ zo zijn er nog veel meer. Vooral Ted staan veel goeie dingen op.
pi_100975578
quote:
TV-uitzendingen – zondag 4 september 2011

Op één omstreeks 10u

Op Canvas omstreeks 23u50 (herhaling)





Documentaire “Smakelijk eten! “

Hoe voedsel de wereld verandert…

Wat eten we vandaag? Ons voedsel is allang niet meer seizoensgebonden.
We eten steeds gevarieerder, de wereld op ons bord.

Maar welke weg heeft dat voedsel afgelegd? Door welke handen is het gegaan? Wie heeft eraan verdiend? Wat is de echte prijs van ons voedsel?

In de documentaire ‘Smakelijk eten!’ bereidt regisseur Walther Grotenhuis samen met een chef een maaltijd van garnalen, soja- en sperzieboontjes en varkensvlees. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van zijn ingrediënten.

Regenwouden in Brazilië worden omgekapt voor de aanleg van sojavelden. Kweekvijvers in de Filippijnen beïnvloeden de natuur en zijn een ramp voor de lokale vissers. Het irrigatiesysteem van de sperzieboontjes uit Kenia zorgt voor waterschaarste in de regio.

Kunnen we nog in eer en geweten genieten van ons eten?

Smakelijk eten! Of hoe voedsel de wereld verandert …







Productie van Kleine Beer Films & Associate Directors

In coproductie met IKON televisie en Lichtpunt



Zie ook de website http://www.lichtpunt.be
pi_101020335
Vanavond om 23:25 uur op Ned2 een docu over Los Angeles. Kan er niet meer over vertellen (mobiel) maar klinkt interessant.

EDIT: nu wel op laptop B-) :
quote:
Zomergastenfilm: Los Angeles
die de psychologie, de architectuur en esthetiek van de Amerikaanse stad Los Angeles onderzoekt. Het onthult een stadsgezicht van Los Angeles door de complexe architectuur, maar vooral ook door haar cruciale rol als centrum van de filmproductie. Los Angeles beleeft haar meest hectische week, namelijk die voorafgaand aan de uitreiking van Oscars. Een opeenvolging van beelden en filmische situaties variërend van repetities en de productie van de Academy Awards, Brad Pitt op de set van Mr. and Mrs. Smith, het legendarische Bonaventure Hotel, Pat Kingsley op het werk, IM Pei's Creative Artist's Agency, Mulholland Drive en de Vanity Fair party. Los Angeles als een complex metropool met vele lagen. Morris maakt gebruik van verschillende soorten cinematografie en balanceert tussen documentaire en fictie.


[ Bericht 81% gewijzigd door Iemand91 op 21-08-2011 23:01:33 ]
pi_101032000
Maandag (22-08-2011)
BBC 2 (20:00 - 20:30): Wonderstuff
Vandaag onderzoekt Jane Moore de plakkerigheid van enkele huishoudproducten. Ze ontdekt hét wondermiddel in superlijmen, het bestanddeel dat ervoor zorgt dat verf aan de muur blijft plakken, en waaruit een antiaanbaklaag nu eigenlijk bestaat.
BBC 1 (20:30 - 21:00): Bang goes the theory
Populair-wetenschappelijk programma waarin de nieuwste uitvindingen op een begrijpelijke manier worden uitgelegd
BBC 2 (22:00 - 23:00): Horizon
Professor David Barker stelt dat de periode van negen maanden in de baarmoeder, die men zich niet herinnert, invloed heeft op de gezondheid, persoonlijkheid en zelfs het nageslacht.
Canvas (23:25 - 23:55): TED@Canvas (afl 12)
Jeroen Olyslaegers stelt twee merkwaardige voordrachten voor van John Lloyd en Elaine Morgan. -John Lloyd: 'Een iventaris van het onzichtbare'. - Elaine Morgan: 'The aquatic theory'.

Dinsdag (23-08-2011)
Ned 3 (20 :30 22 :20) : Sicko
Michael Moore richt zijn pijlen op de Amerikaanse gezondheidszorg. Hij onderzoekt het gezondheidsstelsel in de Verenigde Staten.
Canvas (21 :20 22 :15) : Children of War (1/2)
In Duitsland zijn vele kinderen in het begin van de oorlog net zoals de volwassenen nog enthousiast over de oorlog. Manferd Hesse is bij de Hitlerjugend en hoopt dat de oorlog nog lang genoeg zal duren tot hij zelf groot is en heldendaden kan verrichten. Arthür Führer is maar een kleine jongen, maar wil zich harden door in het putje van de winter met korte broek naar school te gaan. In Polen en Frankrijk krijgen de kinderen van in het begin een ander, realistischer beeld van de oorlog, met terreur, geweld en dood.

Woensdag (24-08-2011)
Ned 1 (20 :30 – 21 :30) : Life : afl. Insecten
Er zijn vele malen meer insectensoorten dan andere diersoorten. Biologen schatten dat er op één mens wel 200 miljoen insecten zijn, zoals o.a. het Grant-vliegend hert en de bombardeerkever
Nat Geo (21:00 – 22:00): Is It Real?: afl. Last Living Caveman
Loopt er nog altijd een man uit het paleolithicum rond? Volg het spoor van de harige aapmens uit Mongolië; het zou een neanderthaler kunnen zijn.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Seven Wonders of the Buddhist World
Bettany Hughes verdiept zich in het boeddhisme en bezoekt hiervoor de zeven belangrijkte boeddhistische plaatsen ter wereld: Bodh Gaya in India; The Bodanath Stupa in Kathmandu, Nepal; The Temple of the Tooth in Kandy, Sri Lanka; Wat Pho Temple in Bangkok, Thailand; Angkor Wat in Cambodja; The Giant Buddha in Hongkong, en The Hsi Lai Temple in Los Angeles.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Stonehenge Decoded
De Britse archeoloog Mike Parker Pearson en zijn team leggen opmerkelijk bewijs bloot dat nieuw licht werpt op Stonehenge en de mensen die het hebben gebouwd.
Ned 2 (00 :10 – 01 :30) : Import : Hear and Now
Portret van de dove ouders van een filmmaker, die een ingewikkeld implantaat ingeplant krijgen, waardoor ze voor het eerst kunnen horen.


De rest volgt vanavond

[ Bericht 28% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 24-08-2011 09:52:28 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101032020
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 00:49 schreef Lumberbob het volgende:
kijk dan hier ook es. http://www.TED.com & http://documentaryheaven.com/ zo zijn er nog veel meer. Vooral Ted staan veel goeie dingen op.
uiteraard zijn we bekend met TED :)
Bovendien komt het iedere week op tv, vanavond weer.

Documentaryheaven daarentegen kon ik nog niet, dank!
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101246521
Zaterdag (27-08-2011)
BBC 2 (20:00 - 21:00): The Normans: Men from the North
In de eerste aflevering van deze driedelige documentairereeks, zoekt professor Robert Bartlett uit hoe de Normandiërs zich ontwikkelden van stropende Vikingen tot schrikbarende krijgsheren die er in 1066 in slaagden om Engeland te veroveren. Hij vertelt hoe ze zich uiteindelijk vestigden in Normandië in Noord-Frankrijk.
BBC 2 (21:00 - 22:00): Adolf Hitler v Hans Litten: To stop a tyrant
Documentaire waarin verklaringen van ooggetuigen en interviews met experts aangevuld met origineel archiefmateriaal het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal vertellen van de dappere advocaat Hans Litten die Hitler openlijk probeerde te ontmaskeren.

Zondag (28-08-2011)
Ned 2 (18 :50 19 :45) : Beagle Revisited : afl. Op de ruïnes van de vooruitgang
Na tweeëneenhalve week op zee komt de klipper Stad Amsterdam aan op Mauritius, een eilandje in de Indische oceaan, een paar honderd kilometer ten oosten van Madagaskar.
Canvas (21:00 22:00): South Pacific: afl. Strange Islands
Papegaaien die niet kunnen vliegen, bizarre vleermuizen, reuzenhagedissen en kangoeroes in bomen: op de afgelegen eilanden in de Stille Zuidzee is het leven op een buitengewone manier geëvolueerd. Maar leven op een eiland kan een hoge tol eisen. Wanneer een nieuwe diersoort aankomt, breekt de hel los. Waarom sterven sommige soorten uit terwijl ze perfect aangepast waren aan het leven op een eiland? Een antwoord op die vraag vinden we in de opmerkelijke evolutie van enkele ongewone dieren op de kleine eilanden voor de kust van Nieuw-Zeeland. Ook voor de mensen in de regio is overleven nooit evident geweest.
Nat Geo (21:00 22:00): 2012: afl. The Final Prophecy
De Maya's hadden WW I en de tsunami van 2006 voorspeld. Moeten we hun verwachting dat het einde van de wereld in 2012 nadert serieus gaan nemen?
Canvas (21:50 22:40): De Laatste Getuigen: afl. De Wachtkamer van Auschwitz
We maken kennis met vijftien landgenoten - zeven verzetsmensen en acht joden - die in de loop van 1941 en 1942 werden opgepakt door de Gestapo, de Duitse Sicherheitspolizei of zelfs door de Antwerpse politie. De meeste van de verzetsmensen kwamen eerst terecht in het kamp van Breendonk om later te worden doorgestuurd naar de concentratiekampen van Dachau, Sachsenhausen, Ravensbruck en Buchenwald. De joden werden doorgaans afgevoerd naar de Dossinkazerne in Mechelen. Dat was voor hen letterlijk de wachtkamer van Auschwitz. De laatste getuigen vertellen in deze eerste aflevering hoe ze werden opgepakt en op transport geplaatst naar het Oosten.
BBC 1 (22:00 23:00): Ocean Giants: afl. Voices of the Sea
De potvissen maken oorverdovende klikken om de reuze pijlinktvissen op te jagen terwijl de narwallen geluid gebruiken om gaten te vinden in de ijsschotsen van de Noordpool. Maar het merkwaardigste geluid maakt de mannelijke bultrug.


De rest volgt morgen

[ Bericht 59% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 28-08-2011 14:23:17 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101263274
Nederlandsch-Indië tijdens de Japanse bezetting van maart 1942 tot augustus 1945: waar bestond dat Indisch Verzet uit? En waarom is het dan verslagen door de Japanners? Aan het woord komen (Indische) Nederlanders, Indonesiërs en Japanners, waaronder de laatst levende Kempeitai veteraan die op Java heeft gediend.
pi_101330064
Voor hen die geïnteresseerd zijn in het militarisme. O-)


vanavond als het goed is op Discovery-channel vanaf 21:00 uur! :s)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_101343265
Dit topic sluit automatisch over 1 post >:)
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')